- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Mobil flották
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.A.T.21
tag
válasz
FeRRaR1 #32513 üzenetére
Sziasztok!
Nos a fagyást teljesen ki tudtam küszöbölni. A gond a követklező volt:
- Hanglejátszás alapértelmezett eszköze az eddigi alaplapiról átállt az "ATI HD audio"-ra (gondolom mivel ez települt utoljára
- a játékban EAX-volt beállítva (mivel az alaplapi kártya EAX-os)Ez után vagy annyit tettem, hogy az EAX-ot kiszedtem a játékban, vagy a windows-ban az alapértelmezett audio eszközt visszaállítottam az alaplapira, akkor a probléma megszűnt.
Ami furcsa volt, hogy amikor kifagyott a program, akkor is a VPU recover indult el és egy szóval nem írta, hogy a hanggal lenne baja, hanem csak, hogy a "videokártya megállt"
Szóval nálam az audio kavart be...
-
B.A.T.21
tag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett az új videokártyám, végül HD3870 dual-slot lett.
Ami érdekes, hogy
SAPPHIRE HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E Dual Slot Fansink (ezt rendeltem)
http://www.sapphiretech.com/nz/products/products_overview.php?gpid=220&grp=3
és a dobozban ez volt:
http://www.sapphiretech.com/nz/products/products_overview.php?gpid=221&grp=3Ami persze nem baj, mert úgy tűnik, hogy elég kellemes hűtése van (40 fok alapban (mATX ház) , 55 fok terhelve).
Sokan kínlódnak azzal a jelenséggel, hogy az első pár másodperc után szétfagy a 3D alkalmazás.
Nos úgy tűnik ez nálam is előfordul.
Mivel nem volt túl sok időm, ezért a hiba valódi okát nem tudom megerősíteni, de úgy tűnik, hogy a gond valahol a hangkezelésben lehet. Jelenleg alaplapi hangkártyát használok, erre jött most az ATI féle (ami a videokártyán van). SZerintem a két (hang)kártya akad össze, mivel amint letíltottam az egyiket a fagyás megszűnt. (ezt akarom még jobban leellenőrízni)
Amúgy a régebbi ATI drivert sem árt leszedni (eddig HD3200 alaplapi videokártyát használtam), erre most 8.6-os catalystot tettem fel, mivel először driverproblémára gyanakodtam.A hétvégén utánajárok a témának, mert elég fusztráló volt, hogy az első 3D játék, amivel rendszeresen játszok simán rommáfagy
-
B.A.T.21
tag
Sziasztok!
1024x768 (may 1280x1024-hez) keresek videokártyát, 2 hónappal ezelőtt 3650-et néztem ki, de a 38X0 annyival olcsóbb lett, hogy inkább azt választanám.
A szempontjaim
- alacsony fogyasztás idle-ben (emiatt Radeon HD36XX / HD38XX)
- alacsony zajszint (passzív hűtés (?) )Végül három versenyző maradt, ami közel hasonló árú és tulajdonságú (core/memória órajelek, kimenetek/bemenetek stb.), viszont mindegyiknél találok olyan dolgot, ami kicsit visszatart.
első:
SAPPHIRE HD3870 512MB HTD Lite
http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=242&grp=3A félelmem a soklapátos egyslotos hűtés... ez mennyire lehet hangos? van valakinek ilyen kártyája?
A másik kérdés, hogy ez a kártya GDDR3-al szerelt, emiatt nem tudom mennyivel gyorsabb, mint egy HD3850...második:
SAPPHIRE ULTIMATE HD 3850 512MB GDDR3 PCI-E
http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=225&grp=3Itt a félelemem a túlmelegedés. (mATX ház 8cm-es ventillátorokkal, illetve a procin egy Zalman 8700, ami a déli híd fele és a videokártya fele is mozgat levegőt (a felhasználói kézikönyv állítása szerint), de eytra ventilláció megoldható), ennek ellenére itt a fórumon 100 C-ről is írtak (úgy a 12000-es hozzászólások környékén), de hosszú idő óta nem találok semmilyen más hozzászólást a témában. (egyátalán valakinek bejött a passzív VGA?)
harmadik:
ASUS EAH3850 G HTDI 512MB PCIE
http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=8&l3=602&l4=0&model=1996&modelmenu=2A képeket elnézve ennek elég nagy a ventillátora, így akár elvárhatnám, hogy halk is, de erről megint nincs információ...
Ár/teljesítményben a HD48XX jobban megérné, de ritkán játszom és 1024x768 fölé ritkán megyek, no meg az átlagosan 30W többet eszik alapban csúcsban meg pláne.
Előre is köszönök minden hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tippmix
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Sweet.tv - internetes TV
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest