- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #27646 üzenetére
Örülhetnek az ATI-fanek: nV-sok kezdenek cukrot szopogatni az új játékokkalhát azért azt megnézném
, kezdjük ott h a leggépigényesebb játék a crysis jobban fut nv-n(itt tényleg szinte ég és föld nem 50 vs 60 fps), a másik az h egy 3870-nek 10%-kal kell jobbnak lennie egy 8800GT-nél h pariban legyenek, mert a GT 10%-kal jobban tunningolható, szal azért ez túlzás
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #27689 üzenetére
Akkor ez tuti az a DX10 volt. Azt hittem kamu. Ill az is.....
Most itt van nálam a multiméter, lehet mérek a házon egy áramfelvételt alapon, hogy mit fogyaszt. Meg egy játék közbenit is, mennyivel nő meg a fogyasztás... Végtére is a VGA meg a proci húz le többet.ZK
Amit kérdeztél... NÉZTEM -
s1ru2
aktív tag
válasz
katt777 #27673 üzenetére
Még a regclean előtt sz*rt be teljesen véletlenszerűen mindkét oprendszeren. Vista reinstall lesz az tuti. 3Dmark sysinfo hotfix nincs fenn. De mondom eddig tökéletesen ment 2napja elszállt mind2ben.
S3 triot megnézem hátha bennmaradt
Bár lehet, h. a polcon lévő 16 megás Ati Rage turkált bele vmit, de akkor rácsapok a PCI csatijára
-
s1ru2
aktív tag
válasz
katt777 #27669 üzenetére
Na majd nézek én is teszteket, mert 4 Ghz megvan és az X2 is
Csupán a 3dmark szart be Vista és XP alatt is. "Directx9 is not supported by your card" ez a jutalmam XP-n és "Pixel Shader 2 not supported by your card" Vistán. Ha tudsz valami megoldást írd le létszi. Regclean, uninstall,install megvolt maradt a hiba. Játékok tökéletesek.
-
ricsy888
senior tag
válasz
katt777 #27641 üzenetére
Nem hiszem azt, hogy mindent az nV "megvásárol". Csak előnyben van az atihoz képest és ezt ki is használja.
Még rá is tesz egy lapáttal, hogy támogatja a játékfejlesztőket, hogy jobban legyen optimizálva az ő kártyájukra ami persze nem baj.
Hiszen a játékfejlesztők évek múlva ebből fogják a bevételük nagy részét megkeresni.
Mert ugye a nagy hardvergyártók nem fogjk hagyni, hogy ne legyenek újabb és újabb játékok, hiszen akkor ki venne jobbnál jobb és fejlettebb hardvereket. -
TTomax
félisten
válasz
katt777 #27638 üzenetére
a scriptelés okozta irreális marhaságok (CoD4)
Érdekes azért mert az EA ezt el tudja adni a techdemoját meg nem,annál nagyobb baklövés meg szerintem nem nagyon van hogy nem lehet futtatni egy játékot ... de hát te érzed biztos nagy élmény volt a diavetítés hogy nyolc pontot ért.
Majd kiváncsi vagyok a GRID-et hova rakod,a CnC Generals a sima vagy a ZH? -
TTomax
félisten
válasz
katt777 #27630 üzenetére
Ne haragudj azt mi alapján pontoztad,hogy a CoD4nek 1pontot adtál az oldaldon,az Assassins Creed-nek 0-át a Crysisnek meg 8at?Sorolhatnék még erröl a listárol érdekes dolgokat,de aki akarja megnézi magának.Csak érdekelne,hogy mi alapján nyerte el 2008 techdemoja a 8pontot?
-
FeRRaR1
őstag
-
Sanyix
őstag
válasz
katt777 #27579 üzenetére
"A rendszeredben van a hiba."
Dehogyis, gyakori hiba, még a readme-ben is benne van, és ekkora memóriahasználatból már kilépés nélkül is nyilvánvaló hogy szarul írták meg a játékot.
Nem hiszem hogy az a rendszerem hibája, hogy jobban megírt játékok jól mennek, a bugos, összecsapott vackok meg nem -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #27609 üzenetére
Sőt mi több. A 3DMark 2001-ben ki sem lesz hajtva 7GHz alatt. Meg a 3DMark'99-ben sem. Sőt, ha visszább megyünk, akkor a Final Reality tesztprogramjában sem.
Ellentétben pl. a modern játékokkal. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy nem lesz olyan, hogy CPU limit miatt játszhatatlan lesz a játék. Na ja...
Foglalt név: Elképzelhető, listában azt az eredményed nem látom, de elképzelhető. Feltételezem, hogy neked is 2808MHz-en ment a C2D, ugye?
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #27598 üzenetére
Én a 6750em most 3.2n járatom.. Ugyhogy állitgatja a sebességét magától. Méármint nem tudommi a neve de ha 0 procihaszbnálat van akkor lemegy 2.4 re vagy menniyre, ha használja akkor 3.2.. Uh gondolom elég a 3870hez. Hát igen.-. A Gigámhoz most jelent meg uj Betabios ami az uj procikat hivatott felismertetni és kezelni.. De eddig rendesen frissitgettem és a legutolsó van fent.. Asusban meg Gigában is van roszabb széria, meg selejt is.. Majd kijavitják/kicserélik
Viszont az Abitot ha hozzám vágnák se kéne.. Beszivtam 2 éve vele nagyon.. Elötte Asus volt, és az Abit helyett is Asust vettem ujra.. Pedig a Boltos igy ugy Abit ejj milyen jók.. Szal ő gyözött meg h vegyek olyat.. Kb 2 hónapot szivtama gariztatással, már a verekedés határán voltunk mire visszaadták a pénzem
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
katt777 #27593 üzenetére
A gépemet most ne nézd nem sokára megy bele egy asus p5k3 alaplap egy tunning q6600-os egy corsair tx650-es táp +4 giga ram...
Hát csak az lesz márka ugye mind1? Vagy vannak szar darabok is? Power colort néztem mert azt árulnak amit megtudnék venni 2 slottos hütésest....
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #27590 üzenetére
"Vagy ASUS. Tuningolható, és az MSI-n kívül az egyetlen, amely normálisan vezérel minden ventit" Hmm.. nekem az X38 as Gigabyte is tökéletesen vezérel minden ventit, húzható vakulásig.. (ugy emlékszem a 6750esC2D-t 502 vagy 505 fsb ig sikerült fel nyomatni).. ÉS jó anyag.
Eddig minidg Asusom volt.. Meg voltam vele elégedvemert mindig jót fogtam ki.. Gigábol is ezekszerint -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #27590 üzenetére
40$ a hűtő, illetőleg 26 euró. Szóval egész baráti áron van ez a 12cm...
Ez a chipset hűtő viszont tényleg tűz forró volt a 4cm-es venti előtt. Egyszerűen nem bírom megérteni, hogy miért kell erőltetni ezt a qrva passzív hűtést.
Amúgy az ASUS-on gondolkodtam, de sajnos +10K lett volna.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #27571 üzenetére
Nekem viszont az MSI-ben mentek 930-on a RAM-ok, a Gigában nem... akkor szerinted kinek a hibája? Amúgy beleolvastam a topicjába, s nem én vagyok az egyetlen, akinek nem megy.
CL4 meg senkinek. Gondolom nem kell mondanom, hogy MSI-ben ment az is 840MHz-ig 2V alatti feszültséggel (emlékeim szerint 1.9-1.95V volt ami kellett hozzá).
Szóval az, amit itt memóriakezelésnek hívnak.. szégyen. Egy nagy nulla. Csak úgy mint a ventiszabályozás (bár azt talán szoftveresen lehet korrigálni).
Pozitívum viszont a 2800MHz és az, hogy sosem kell BIOS resetet csinálni, mert automatán reset nélkül beállítja magát. Meg persze a híres long-life cuccok, amik csak arról nem szólnak, hogy időnként kigyullad a lap tuning mellett.
Megpróbálok vele együttélni, de ha lesz lehetőségem - NB-t lehet állítani az MSI lapomban, ami még mindig meg van - nem fogom a kéket erőltetni. Ha a memóriakezeléssel tudnak valamit kezdeni, akkor már megtartanám. CPU húzásához viszont erősebb hűtő kell, már ki is néztem az új Arctic Cooling lesz az
-
válasz
katt777 #27569 üzenetére
Én Halo-val játszok neten, az pedig a nagy és gonosz MS fejlesztése, mégsem küld el még egy sütit sem, HL2 meg megy non-steam-ben is. CS is steam, az alatt biztosan nem gazdálkodik senki a gépemmel, amíg játszok. Szerintem ez kicsit utópia. Sőt! Az a kijelentés, hogy online játékokban más használja a gépemet, badarság. Ha van egy tűzfalad, logold a kimenőket és meglátod. COD, Farcry és társai, ezer online játék egyike sem küld el több adatot, mint ami kell a játékhoz. Max, ha van még egy adware a gépen
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #27569 üzenetére
a HL2 tört offline
Mondjuk van elönye a steames HL2 nek, mert a 64 bites vistát feluismerte és letöltött hozzá vlaamit amimiatt 64 bitesmodba indult a HL2..
Nem tudommit csinálmikor be vagyok jelentkezve.. Nem hallottam még iylen rémtörténeteket, és a Starforceról sem hallottam. Ezek nem lehet hogy valami összeesküvés elmlélet féleségek???Mert ha tényelg olyan urva dolgok lennének akkor talán lépnének bizonyos szervezetek, mint pl az európai Intel ellen -
Bali27
addikt
válasz
katt777 #27566 üzenetére
Katt777 ezt itt nem értem" Fent vagy egy szerveren, fizetsz érte, emellett a szolgáltató milliárdos haszonnal eladja a géped szabad kapacitását, és használja az általad megvásárolt és fizetett erőforrásokat (hardver, áram), miközben játszol"
Ha én felmegyek Steamra, leszedem a kedvenc játékom a Red ORchestrát az ott vana gépemen.. 1x megvettem anno még akkor 4000ft ért, és azóta 1 szer letöltöttem, és ott van a winyón és használom. Azért hogy én bejelentkezek ki keres azon? Vgay te iylen Warcraft, meg fizetős jáűtékokra gondolsz ahol hitelkártya/kör stb???
Egyel lebntebbi hozzászólás: MI az hogy a 8.6 kieghyensúlyozottabb???
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #27550 üzenetére
stalker pl megeszik magában 1.6-1.8 gigát, mellé kell még a 128megás kernel, mellé a driverek... és hopp, el is fogyott a 2g memória úgy, hogy más nem fut a játék mögött (üresben a vista IE6 driver everest + pár msn ablak megeszik 670 megát). namármost very highon a sok nagyméretű textúra miatt a maradék már kevés lehet (és akkor a cache és pagefile még nem is fut).
tehát egy 3870, de főleg egy X2 mellé dukál az a 4 giga (ddr2 pedig eléggé olcsó, hogy megérje).
-
- = Zk = -
félisten
válasz
katt777 #27534 üzenetére
amint lesz DX10 teszt,szólok akit érdekel....
.de még kell vennem hozzá ramot,mert eza 2giga Crucial nemfogja bírni,még igy tuningolva sem...
(rohatt Vista..)
HarryPotter :jóétvágyat
...mikor még nekem is volt asszony
ergo a 3850 X2nek nemnagyon látom értelmét...
Ti?
(max a hűtés kéne róla....De az azonnal!!)
-
-
illusiON
őstag
válasz
katt777 #27523 üzenetére
jégakku, az miféle csoda? nem ismerős
proc nekem most 45 fok de 1-2 óra cs source után (már ha van ennyi időm játszani) felmegy 50-55 ig is akár, nem tul biztató
szaros x2
Zk: nekem ha nem nyulok a ventihez ATT-vel akkor isten tudja meddig megy a vga, amig le nem üti a gépet sztem
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #27521 üzenetére
Ha vígasztal nekem is most 44°c a GPU 40°c helyett. Hiába van Thermaltake server házam. Ráadásul HIS karival aminek jó a hűtése. Bár elöbb néztem, nekem csak 7%-on ment a fan. Viszont kíváncsiságból alátoltam egy 8cm-es fant. Most 41°c-ra lement
, és a saját fanja csak 3%-on pörög...
Nappal stran? De jó egyeseknek...
Ezek szerint én kettes vagyok...
-
illusiON
őstag
válasz
katt777 #27521 üzenetére
szerintem én megint megcsinálom amit tavaly haver hogy asztali ilyen lapátoskondit 2-t betolt a gép mellé
de az sem volt igazi 1ébként, viszont mozgatta a levegőt legalább
.. a kártya még oké igy estefele 40 alá megy idle, nade nyáron 9-10ig itt meg lehet dögledezni..
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #27480 üzenetére
Élsimítást nem tud a stalker hdr-nél nálam, ATT-vel állítottam, de nem vette figyelembe a játék, mert semmit nem csökkent az fps, ezért gondolom.
Viszont ami még szomorúbb, hogy ATT -ben 16x Aniso-ra állítva leesett az átlag fps 26-ra. Játékban az anisonál teljesre van húzva a csúszka, ott nem tudom mennyi lehet, talán 8x-os max. Még szerencse, hogy 8x és 16x között nem látok különbséget látványban. De ahogy nézem az x-bit labs-on, a 3870 is "csak" kb 10 fps-sel gyorsabb
Ezzel be is fejezem a stalker fps-kémlelő kalandot. -
HarryPotter
őstag
-
- = Zk = -
félisten
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #27477 üzenetére
ez most két dolog: az, hogy milyen a pc játékok minősége, valóban kizárólag a szoftver fejlesztők munkájától függ, és ez gyakran tényleg elég satnya. Ez azonban nem változtat azon, hogy ma az elsődleges játékplatform nem a pc, hanem a konzol. És ez nem kis részben a warez miatt van így (lásd:: mass effectet ki se akarták hozni pc-re, hál' istennek kijött, de mennyivel később, mint konzolon. Elégtétel mondjuk, hogy jobb lett a minősége (grafika, irányítás).
-
FeRRaR1
őstag
válasz
katt777 #27432 üzenetére
Nagyon jó játék, rengeteg lehetőséggel és moddal, rengeteg auto, túra, le mans 20 series, forma autók, drift tuning... amit akarsz isten 1 játék, sokkal jobb mint a toca 3, meg a pro street sincsen sehol, és a grafika is büntet,
rengeteg pálya, már a menüjéből érződik h milyen minőségi a cucc, bár kormánnyal kicsit fura, inkább bill re van hangolva sztem...
DE A LEG JOBB
Át küldöm MSN en ha kőő
6,5 Gb az iso már kint figyel DL DvD n..
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #27417 üzenetére
8.6-os 130Mb lett? Mi a böszmét raktak bele?
Ne sírj hogy lassú a net. Mindíg keservesen lassan jött le az oldalad. Most mint a villám...ZK
Na így már érthető a futár dolog. Bár én bevallom a futárosdit utálom. Akkor nem is rendelnék ott. Szeretem személyesen átvenni, és ha vmi nem kóser, ott rögtön lerendezni.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
katt777 #27413 üzenetére
hm..letöltöttem a legújabb GPU-Z-t,és amikor a sensors-nál átkattintok a második GPU-ra,kilép memóriahibával....
miaf.....!
szerk:nemértem amúgy a GPU-Z-t.....adott két GPU,ugyebár változtatom melyiket lássam!mért látja 40%nak az egyik GPU-nál a ventit.a másiknál 0!!??
-
ricsy888
senior tag
válasz
katt777 #27329 üzenetére
Megtaláltam az írást. Az alapján amit olvastam az Ati jobb az extrákba az nV pedig teljesítménybe. Na most nekem mind a kettő kéne és azt hiszem nálam ezt a HD3870 valósítja meg. Hiszen a videólejátszási képességeit is kihasználnám, de a 3D-s teljesítményét is. Erősebbet meg felesleges lenne vennem. Elég proci limites lenne. Annál is inkább éri meg nekem ez a kártya,mert ha tudok használtan venni egyet olcsóbban megúszom a cserét.
FeRRaR1: Tudom kevés lenne a 70-esnek a procim, talán még az 50-esnek is. De eddig mindig a VGA volt a leggyengébb láncszem és mindig VGA limittel találkoztam. Most forduljon a kocka és a videókari legyen a legerősebb.
Majd megpróbálok max grafikán játszani. (szegény én
)
Nekem megér ennyit. 1 évig biztos elennék vele. Főleg ha lesznek DX10.1-es gamek.
Bár amígy az nV nem hoz ki 10.1-es karit addig nem hinném, h lesz. Hiszen akkor csak az játszhat avval akinek Ati/amd kártyája van. És szerintem ez nem jó a fejlesztőknek bevétel szempontjából. -
- = Zk = -
félisten
válasz
katt777 #27286 üzenetére
ricsy888:ez 2 slotos..!(nekem radeon 3870 X2-m van,vajon nekem mit küldenének cserébe vissza?Ennél jobbat?
katt777:sztem a VF700 ide már gyengus....éncsak VF900ast láttam,de az sem jó,mert pár dióda meg egy chip kimarad a hűtésből(kép).Úgyhogy tovább a tanácstalanság ösvényén....
-
blu3
tag
válasz
katt777 #27209 üzenetére
Ezeket így ahogy írtad honnan tudom leszedni. Mert a 8.4-et felrakva (nem csak a 10-en pár megás driver hanem a full 30 akárhány mega) a Toxichoz, érdekes dolgok töténtek: össze-vissza szabályozta a ventit meg újraindult a gép, visszaraktam a gyári cdről a cuccokat 8.1 stb és megint minden klappolt.
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #27179 üzenetére
Te mit csonálsz a Vista manager regtisztitojával hogy beválik? Én akár hányszor futtatom mindig ujra kell rakni a vista amangert, mivel a regtisztito, és a többi cleaner, stb nem indul el utánna.. És ha felrakum ujra csak amikor felraktam akkorindulnak el ezek a funkciók, pl restart után már nem ha megint hasznákni akarnám..(Nmely mélyebben dolgozó regtisztítónál is tapasztaltam hasonlót)
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #27169 üzenetére
A Vistám tisztább mint itt mindenkinek öszeadva
MIvel vagy 8 fajta regiostry pucolóval kiszedtem.. Lehet pont az utolsó regtisztító kb 3000 hibás bejegyzést talált(kb 3 hetes vista, és szinte semmit se installáltam fel)
Uh sok beállitás elveszett, 3 dolgot ujra kelett rakni a regtisztitás miatt(Regsupreme volt a bűnös)
Codecpackot már vagy 4 éve nem használok.. Mplayer, vagy Kmplayert használok mindenre.. Tökéletesen bevált..
És kiderült hogy a TV volt a bűnösKikapcs visszakapcs , és azóta tökéletesn megy.. AZ MKV meg 8 giga, és beszarás hogy miylen szép a képe és a hangminősjg is tökéletes...
-
s1ru2
aktív tag
válasz
katt777 #27169 üzenetére
Adatlapomat már 5x átírtam, de visszaáll. Aláírásban ott van (sztem látható) és nem 1x írok ide
X2 tulajoknak is segítettem bőven, mind1
Mostmár tudod. Vizsgaidőszak után úgyis teljes generál lesz, ghostokkal. Atittraytools meg rendesn kiírja mind2 magot hőmérsékletre és frekvenciára is tapasztalatom szerint.
Hőmérséklet kiírásban procival is szívok. E8200 3200re húzva feszemelés nélkül magonként 43 fok körül ír Realtemp és persze ahány progival nézem mindegyik mást ír. Evereset üresjáraton is 60at. Xigmatek 1283al...interesting. Alaplapi mérő szerint meg 30 fokos a CPU (persze tudom az nem közvetlenül a magokat nézi)
-
s1ru2
aktív tag
válasz
katt777 #27161 üzenetére
Katt: hogy a viharba tudtad elíndítani ventiszabályzást Visán ? Akárhogy próbálom nem megy. Próbáltam vistából kiölni a digital driver signation, a cmd-s parancssorral, Próbáltam F8 al, egész egyszerűen nem megy. Így se ATitraytools, se Rivatuner nem hajlandó menni és max GPU órajeleket tudok kiíratni amivel sz*rra se megyek. Vista X64 SP1-em van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest