Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
Tudod lehet, hogy az én lekezelő stílusom miatt süllyedt oda a ph, ahova de az is lehet, hogy a sok fals info miatt, ami a topic-okban megjelenik és mivel hirtelen mindenki érteni akar mindenhez, jó táptalaj a hülyeségnek, mert második körben már 20-an harsogják ugyanazt a badarságot és sok lúd disznót győz...
Mellesleg bármilyen meglepő még mindig nem vagyok rászorulva, hogy az általad innen-onnan összeszedett képeket nézegessem vagy más hallomásból, az uncsitesója gépén látott dolgokra fanyalodjak. Azon egyszerű oknál fogva, hogy nem harmadkézbeli infokból táplálkozom, hanem itt van mellettem a hw és ha kiváncsi vagyok vlmire megnézem.
Valahol talán ezért is van, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hányszor tudtak választ adni a fórumon az általam feltett kérdésekre... Ennek ellenére egy darabig szívesen segítettem másokon, mert kicsit más volt a hozzáállás. Aki életében másodszor telepített xp-t nem harsogta tele a topicot azzal, ha nálam ment 300-on, akkor nálad is, mert tudta mindenki, hogy a tuningra nincs garancia. Nem fudzilla volt a fő hírforrás, főleg ha valós eredmények álltak ellene. Bár nem tudom minek tépem a szám, lehet Vladinak volt igaza, hogy itthagyta ezt az egész kocerájt
-
Kelvin
őstag
Te most nem tudom miket írsz v linkelsz.Szerinted játékban pár fps az mit számit???Azt meg kollega is írta,h tömörítésnél már picit többet jelent(de gondolom te nem egész nap tömörítgetsz)És pl amit linkeltél az is ez támasztja alá,h azonos órajelre húzva az e2160-as ugyanaz mint a több l2 c-vel rendelkező procok(kis eltéréssel).Legalábbis a linkjeid is ezt mutatják.Nézd meg újra
-
Foglalt név
addikt
Most nem azért, de ezeket a baromságokat olvassátok vlhol vagy megálmodjátok?
A cache van ahol számít, pl. kódolás. Máshol viszont nem venni észre, pl. játék. Most éppen 2 2180, egy q6600, meg egy e6300 megy mellettem, 3850, meg 8800gt társaságában. A 2180 és a 6300 között szinte sehol nem venni észre a különbséget mindennapi használat során.A procilimitest teszt meg inkább nc...
2 értékből következtetést levonni derék dolog, de legalább tanácsot nem kéne osztogatni
-
KiriK
tag
Köszi a tanácsokat. Hát igen, a hűtés elég jó. Valami gyári biosos limitről olvastam, csak már rég volt
És Motion_Blur kollégának hogyhogy bírja a nagyobb órajeleket? Vagy ott már biosupgrade is volt, csak lemaradtam róla? Reggel olvagattam, hogy 11000 pontra gyúr, gondoltam bepróbálom. Este leszek gépnél, akkor teszt, addigis thx
-
Pala
veterán
hohhhóó, a konzol parancsokkal már azelőtt tisztában voltam, hogy bárki megírta volna az azokat ismertető első útmutatókat.
con_restricted és társai.
Az igaz, hogy a nehézséget szabályozó cfg-ket célszerűbb bővíteni, csak nekem azért volt mindegy, mert úgyis az általam belőtt konfigot használom, az alapbeállításokra nincsen szükségem.
Nem gond amúgy, felinstallálom újból.A jelenség, amiről meg beszéltem, nos, azt fogalmam sincsen mi okozta, de most nekem is elmúlt
kikapcsolt motion blurral nincsen fps-esés.
-
Pala
veterán
modra: nekem 7.12 van fent.
Csinálok majd benchmarkot csak nekem lehet, hogy kelleni fog egy Crysis reinstall, mert annyira széttweakeltem a config fájlokat, hogy nekem már rég nincsen meg az alap high, medium, stb. beállítás, teljesen személyre szabtam már.
Egyébként az FSAA ügyben én is az elfogyó videoramra gyanakszom. -
Pala
veterán
Én is erről beszélek, csak nekem kikapcsolt állapotban is esik, igaz nem annyit, mint motion blurral, de esik, sőt, mikor mozog a karakter (tökmindegy milyen irányban, alakban, vonalban) akkor is jó 6-7 fps-sel lassabban fut, mintha állnék. Motion blur ki vagy be, nem számít, a jelenség megvan, maximum a csökkenés mértéke más picit. És ugyanezt tapasztaltam egy Q6600 + 8800 Ultra kombón is.
Én sem tudom miért van, de ez az egyetlen játék, amivel ilyenek történnek. -
Foglalt név
addikt
Kutyust régről ismerem(bár szerintem ezt még ő sem tudja
), úgyhogy biztosíthatlak, hogy korántsem gyerekes világképpel rendelkezik, sőt..
Témánál maradva. A crysis tipikus példája a figyelemelterelésnek. A grafika szép, ha tetszik, ha nem. A készítőket lehet szídni persze, de azért végig kéne gondolni pár dolgot. Miért szídjuk őket? Azért mert a játék nem fut rendesen a mostani vasakon. Lehet, hogy én tudom rosszul, de egy ilyen játék fejlesztése, nem 2 hónap. 2 évvel ezelött pedig kevesebben látták, hogy az ATI(ma már AMD) olyan helyzetbe kerül, hogy a legerősebb kártyája a konkurencia felső közepével tudja csak felvenni a versenyt.(flame-t megelőzendő én is 3850-et veszek holnap. újra!) Ez persze oda vezetett, hogy az eddigi fejlesztések helyett, kb. 1,5 éve a gtx a legerősebb kártya(vagy annak a húzott verizója az ultra, ganz egal). Elvileg egy generációval előrébb kéne járni és a vágyott fps-ek meglennének(egy ultra azért most is elboldogul a játékkal). Az, hogy mi mennyire optimalizálatlan, megint más kérdés. Hogy ez mennyire múlik a programozón, mennyire a hw gyártón, ne menjünk bele. Mert a játéknak közel sem ez a baja. Mégis mindenki ezen lovagol.
Az már engem jobban bánt, hogy fél nap a játékidő, hogy észreveszem, hogy gyengék az ellenfelek, mert nem ragad magával annyira, hogy el tudjak siklani felette. Hogy vannak mesterkélten "változatos" helyek, amikről lerí, hogy nem az ötlet, hanem a kényszer szülte őket, merthogy a "játékmenet nem ülhet le". Számomra ezek kiábrándítóbbak. Nem kéne fegyverből sem arzenál, de azért a választást meghagyhatnák, mondjuk azzal, hogy a 2 azaz kettő darab fegyver mindegyikéhez találni lőszert.
Még egy pillanatig visszakanyarodva az ati-hoz. Hamár
Jó az irány szerintem. A párhuzamosítás, lehet a jövő. A CF előrébb jár, mint az SLi, az architektúra jó, még mindig inkább a precizitás és a kecsesség, ami az atit jellemzi számomra az nvidia bruteforce megoldásai ellenében. Viszont a körítés... Silány. A játékfejlesztőket tálcán kéne hordozni, a vásárlókat szintén és egész más lenne a leányzó fekvése. Bár ez a spider promo talán-talán ad okot a reményre
-
Zso2
őstag
szerintem elég jól gondolkodik pl. crysis téma. Hát szégyelhetnék a pofájukat a programozók,Kinek írták a 2 év múlva megjelenő hardverekhez, vagy nem is értem.....
azt majdnem mindenki elvan ájulva, de nem veszi észre a paraszt hogy mintha a régi ping-pong játékkal játszana (minden második képkockát lát csak)
Remélem nem tartják meg ezt a szokásukat a gamefejlesztők, hogy a jövőbeni hardverekhez mérten írnak. -
törölt tag
Nálam a vígan elvagyok nem egészen azt jelenti, amit Nálad jelent.
Nekem a 20 fps nem víg, de még a 30 sem. A látvány kevésbé érdekel - de amikor azt mondom, hogy a játék mit TUD, akkor ultra képminőséget értek, mert azt TUDJA . Annál kevesebbet azért találtak ki a legtöbb játékban, mert rájöttek, hogy egyszerűbb a kép butítását lenyomni a paraszt torkán, hogy fps-t nyerjen, mint normálisan megírni a programot, ami csúcs konfigon hoz azért ultra minőségben is egy combos 60-80 fps-t.
A C64-en nem voltak grafikai állítási lehetőségek, ment minden szépen (nyilván ott a standard messze volt a 100 fps-től). PS2-ben sem ismerek sok játékot, aminél lehetne állítgatni hogy mennyire akarom feltolni a grafikát. Esetleg a többi konzolnál ez hogy alakul ?
Talán ez az egyetlen, de óriási előnyük. Unified hardware architecture
A Crysis egy mai csúcs konfigon nem megy szépen. Csak döcög. A 30 fps bőven döcög még. Az nem baj, hogy a játék közepes VGA-n nem megy frankón, mert ha 60 fps-t adna egy HD2600Pro szintű karin, csak az idióták vennének high-end kártyákat, aki 60 helyett 90 fps-sel akarná tolni. De ez túl kevés eladott csúcskari, az pedig a VGA iparnak nem tenne nagyon jót, aki szereti korbáccsal hajtani a fejlődést, mert az hozza a pénzt a konyhájára. Persze ebből a fejlesztők zsebébe is csurran-csöppen + kis támogatások, stb.. mindenesetre tény, hogy nem túl sok a motivációjuk arra, hogy normálisan megírják a játékot.
Összetákolják, mert sürgeti őket a kiadó határideje, mert hardware van alá immár (vagy lesz
) és mert a szoftverfejlesztő cég és a kiadó sales-esei xyz hozamot jósoltak 2008-as évre és a tervet tartani kell ugyebár ..
Természetesen itt már nem nagyon marad idő arra, hogy mondjuk újraoptimalizálják a teljes kódot, vagy már eleve jobban átgondoltan rakják össze a motyót.
A legnagyobb igényesség az, amikor nem csak a grafika gyönyörű, hanem játszható is a játék mellette.
Online játéknál a quicksave-et és a -load -ot megnézném. Nem sokat nyújt.
Számomra teljesen értéktelen játék. A feeling marad el ebből. A doom2 tudott még folyamatos lenni, a quake szériák is, legalábbis még a q1 és q2 nem volt fps-mániás közösséggel körülvéve, mert "szerényebb" gépeken is futott, áldott legyen a 3DFx neve, szóval egy jó középkategórián igazi élvezet volt.
Nekem a Crysis egy jónál kicsit jobb, de még éppen nem csúcskategóriás gépen enyhén szólva feeling nélküli élvezhetetlen fos.
Kicsit olyan Stalker-es. De lehet, az a baj, hogy elfogyott a lerágható hús az FPS játékok csontjáról.. a CS babérjaira nem fog törni mindensetre, és lássuk be, az is a játszhatóság miatt vitte a pálmát (és viszi ma is), nem azért, mert megabrutál jól néz ki. Ha csak úgy nézne ki mint a FarCry, akár tegyük fel, hasonló sebességgel, állva szopnám le magam és Te videóra vehetnéd.
Elcseszték a Crysis-t, be kell látnod. De majd ha megvetted az SLI-t vagy a CrossFire-t, és úgy TALÁN kapsz háromjegyű fps-t egy szűk, textúramentes folyosón
, talán leesik a tantusz, hogy ismét jól lakott belőled az a 110 kilós amerikai kiskölyök, akinek faterja minden reggel limóval jár be az nVidia nevű cégébe, hogy kitalálja, miből fog az ük-ük unokája 2x akkorára hízni, mint a saját picifia
Még mindig üzlet az egész - mi más. Kompromisszum ?
Jövő ilyenkor pörögni fog a Crysis az én gépemen is, 150 fps-sel, full hd-ben, natívan. Garantálom Neked.
Filléres kártyákon. És nem a Crysis2 lesz a kedvenc játékom
-
varga911
senior tag
Ez már régóta az üzletről szól, sajnos. Pl.: Nvidia fejlesztőket lepénzeli hogy az ő megoldásaira optimalizáljanak/írjanak mindent(the way its meant to be played), hiába van technológiai szempontból sokkal fejlettebb megoldás.
Más:
Szerinted miért van ekkora gépigénye mindennek? A válasz egyszerű: hardvergyártóknak is kell egy kis profit. Mikor aranyárban volt a memória (4MB kb. 2500$-ba került a 80-as években, igen, KÉTEZER-ÖTSZÁZ dollárba), akkor szétoptimalizáltak mindent, mert arra volt szüksége a piacnak, a nagy többségnek alig volt RAM a gépében. Mi értelme a négymagos processzoroknak, mikor még az alkalmazások döntő többsége két magot se utilizál, egyet terhel folyamatosan? Tudom, most mindjárt jönnek az okosok, hogy csomó feladatot nem lehet párhuzamosítani, ill. rohadt nehéz, igazatok van. De ha rászorulnának, megtennék. A fejlesztők annyiból hibásak, hogy engednek a nagy óriások nyomásának...SZVSZ, nem kéretik megkövezni, csak kikivánkozott...
-
törölt tag
Amiről Te beszélsz kompromisszumkészség címszó alatt, arra én inkább azt mondanám, hogy IGÉNYESSÉG (tehát az emberek játékélmény iránti igényessége, nem a játéké).
Mert nekem speciell a Far Cry vizes pályái is mérföldkövet jelentettek anno a legtöbb játékhoz képest, pedig ezt anno még K7-en 9800Pro-n teszteltük, és bizony nem volt rossz annyira.
De az, hogy egy igenis erősnek mondható konfiguráción a játék 30 fps körül szaladgál, enyhén szólva is abszurd szerintem.
Gyönyörű a képe biztosan, nem vitatom. Csak amikor egy keményebb eksönben gyorsan "megtépve" az egeret magam mögé nézek, majd újra előre, esetleg fel vagy ilyesmik, kurva zavaró tud lenni 30 fps de még 40 is, annak ellenére, hogy a nagyokos tudósok szerint agyunk 25 fps feletti diavetítést folyamatos képnek érzékel..
Teljesen más érzet egy játékban már 30-ról 50-60 fps-re növelt sebesség is, nemhogy 100.
Ez itt biznissz, nem kompromisszum készség. Az emberekre sokmindent rá lehet húzni, csak ezt nem.
De ... tedd fel a CS-t, hívd elő a konzolt, aztán írd be fps_max 30, aztán menjél be hentelni egyet.
Utána told ultrára a grafikát, és 130 fps mellett tedd meg ugyanezt.
-
Bali27
addikt
Hát igen.. Csak már kibaszott idegesitő h az uijságok Novembertöl azt álitották h lesz.. Én nagy lelkelsen eladtama régi gépem, veem ujat, azóta meg dec 27 én nagy nehezen sikerült szerezni egy Gef 7100 at h leygen benne valami...
Uh már nagyon tülkön ülök... Bár sztem a Radeont választom. No meg remélem a 8 as driverekkel már valami gyorsulás és optimalizálás érezhető lesz.. Volt idejük a srácoknak dolgozni rajta,,
-
TTomax
félisten
Akkor másképpen fogalmazok,a mostani lapomban 60% jobban megy minden...nem a Dmark...Pesze nekem csak 10es steppingen 2670-et ment max a procim benne... az is kevés volt mint a 4xes PCIE...kevés ott minden egy 3850hez ,egy X1950et aláirom hogy ki tudsz hajtani de egy HD-t nem....
-
TTomax
félisten
azért ugye azt nem akarod vitatni,hogy az 1333FSB-s proci némileg komolyabb teljesitménnyel rendelkezik mint a 800as?
de azt hiszem 1066-osok közül se nagyon valoszinü hogy X6800at fognak ilyen lapban hajtani....szoval a realitás a 9x szorzo...nekem itt figyel egy ilyen lap nagy csalodások után...
B.U.É.K -
TTomax
félisten
ugyanettöl a cégtöl a kirikusoknak egy [kielégitö] MOSFET cooler...Igaz a szett ára lassan eléri egy VGA árát....
-
mizol
tag
2D/3D profilra Jag azt írta, hogy benne van a Rivatuner-ben és működik is
Esetleg Jag ha erre jár, adhatna egy kis infót errőlA tesztre visszatérve: ahogy írtam is, ár-érték arányban szerintem elég jó egy ilyen kis X2-es is - nekem nem feltétlen az a CPU adja a minimális elvárt teljesítményt, amelyik már "kihajt" egy 3850-es karit... (az továbbra is érdekel, hogy jelentkezik-e teljesítménybeli különbség a nagyobb L2 cache-s példányok javára - azonos órajelen)
Arról esetleg van információ, hogy az R670-nek van-e olyan gyárilag megadott adata, mint az NV esetében a maglassulási küszöb? A másik ami érdekelne, hogy mi az a minimális GPU terhelés, ahol már felvált 3D-s órajelre?
Szerk.: BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
-
-
Jag
senior tag
Mit nem értek?
Te nem érted.
SC alá rakhatsz 3850-et, meg SLI GTX-et is, akkor is meg fog akadni, mert szinte mindegy milyen procid van, az is kevés neki. Olyan, mint a Crysis. Nincs élő ember, aki látta fullon futni. A 3850-nek ahhoz, hogy a maximális teljesítményét tudja nyújtani, elég a két mag 2.6-on járatva. Ezen nincs mit ragozni. -
Exakt
aktív tag
[OFF]
persze! de azert mennyire jo lett volna egy par elvakult ati fantol, ha elkezdtek volna oltani hogy: háát persze hogy az ati, cf-ben uti a gt-t, teknologiailag fejlettebb (ringbus, dx10.1,H.264 és VC-1 support) kevesebbet eszik, jobb hutés, es adott alaplappal kulombozo karik mukodhetnek cf-ben...neha el lehet venni a reszletekben
[/OFF] -
Jag
senior tag
A kérdés az volt, hogy egy C2D köbö 2.6GHz-en kihajtja e a 3850-et. Hát persze, hogy ki.
Hiába raksz a kártya alá egy 4 magos 4GHz-en ketyegő procit, az FPS-ed fikarcnyit sem fog változni.
Az megint más kérdés, hogy milyen gém alatt nézed. Persze lehet Crysis alatt is nézni, tuti meghal, de ott megint csak mindegy, hogy 2, vagy 4 mag dolgozik...3850-nél C2D 2.6GHz-en nem lesz proci limited, az biztos...
Nem az volt a kérdés, hogy van e gém, alkalmazás, aminek kevés a 2 mag, mert persze, hogy van, hanem az, hogy egy adott alkalmazásnál elegendő e a processzor teljesítménye a vga kiszolgálására.
-
Templomegere
senior tag
Én a végén 1.55V-al probálgattam , 998mhz-en még lefutott a teszt , mint kiderült lehet nem is a VGA volt a ludas hanem az 4100-on repesztó Q6600-os nem bírta ....... majd ha lesz időm szorakozom még vele
miután visszavettem 4050mhz-re szépen futkározott minden , de 1000mhz GPU főlé menni , és probálgatni már nem volt időm .
-
katt777
félisten
Az ATI-t kérdezd.
Ha HKP-t kilőttem (mert zöldfülű ATI felhasználóként vettem a magyar jelentését), a VGA nem lépett 3D módba. ATT sem tenné, ha nem használná a saját meghajtóját. Ha meg nem lövöd ki, foglalja a beállított billentyűkombinációt, hiába kapcsolod ki CCC-ben. (Ha nincs CCC, akkor semmi gebasz.) Ez van, kipróbáltam.
-
Alpachino
veterán
Én nem hiszem, hogy sokkal lejebb megy az áruk, ugyanis az NV-nak nincs "igazi" középkategóriás vga-ja. A 8600GTS és a 8800GT között túl nagy az űr, min. 30K.
Azért az sok !
Ezt hivatott betölteni a 3850. Szerintem még az NV nem válaszol ebben a szegmensben egy karival a 3850-nek nincs miért lejebb tolni az árát drasztikusan.Talán a 8800GT 256MB megjelenése, megválaszolja a kérdést.
-
katt777
félisten
Nem a HKP problémás, hanem a CCC, ahogy ezt kezeli. HKP úgyis fut. HKP-t kikapcsolva nem lesz 3D gyorsítás (csak mert ez kétértelmű lehet), az alt+c kezelést pedig hiába kapcsolod ki, akkor sem lesz &, mert ugyan a bill. kombóra nem reagál, viszont attól még foglalt marad. Ehhez a kikapcsolás mellett más kombóra is kell tenni (pl. Ctrl+Alt+K), amit nem nagyon nyomkodsz véletlenül. Ha ezt értetted macera alatt, akkor csak a Gabesz tisztánlátása végett írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Apple Watch
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hegesztés topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest