- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Magisk
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
-
KőkorSzaki
tag
Bocs hogy beleszólok, a számítás elsőre jól néz ki, őszintén, de úgy látom az mégis hibádzik, hogy a 12V-os ágak terhelhetőségét nem veszed figyelembe. A 350-es FSP így ex has (merthogy van ilyenem, remélem jól emlékszem) 10 ill. 14A-t tud nyomni a két 12V-os ágon, és tényleg biztos vagy benne hogy nem mész ezek fölé egyik ágon sem? Mert az a 120VA a "kisebbik" ágon nem sok. Ezzel együtt én azt mondom, hogy ez a táp valószínűleg elég, de a négyszázasok ágankénti terhelhetősége megnyugtatóbb szokott lenni.
-
izirájder
csendes tag
köszi a tömör választ, féligmeddig sikerült is megnyugtatnod
egyébként nem célom ezerrel hajtani a gpu-t, nem vagyok egy játékmániás: .némi NFS, általában normál használat, filmnézés...
persze ha kell shoppingolok egy nagyobb tápot, lesz hova átpakolni ezt a 350-est is, de még csak alig 1,5 éve raktam össze az új gépemet, s egy ideig nem akarok költeni rá... -
Taifa Díaz
őstag
Én itt az effektív teljesítmény és a környezetbe leadott hő arányára gondolok, ami meg nem nevezett NVidia chipsettel rendelkező kártyámon sokkal kedvezőbb, a nagyobb fogyasztás ellenére - tudod, valamit valamiért
A tökéletes játékélményért hajlandó vagyok kicsit magasabb villanyszámlát fizetni
-
barnam_
nagyúr
Látom páran regeltetek már
na majd én is.
tzsolesz: most már kíváncsi vagyok milyen lesz az RV740...
"Az RV740-A a teljesítmény-mutatókat tekintve szinte másolja az RV770LE-t, egyedül a fillrate (és az összes többi ROP-művelet) terén van komoly hátránya - az RV770LE itt 50%-kal gyorsabb. Ez játékokban AA mellett rossz esetben 10-15% sebesség-különbséget jelenthet, jó esetben minimálisat. Megspórolunk 8 ROP-ot, 2 memóriavezérlőt és 4 clustert - ez a megoldás talán már tranzisztorszám tekintetében is kielégítő eredményt fog adni."Azonos órajel az RV730-al, ua. ROP, csak a shaderek száma nő(ne). Vajon mennyire fogná vissza a ROP-ok alacsony száma? Sajnos ilyet már láttunk Ati-tól
-
zodo
nagyúr
-
Geza26
senior tag
2 hónapja halasztom a VGA vásárlást, de igazából proci+alaplap is kellene már! 50ezret nem szánok játék miatt a gépre, ezért a jelenlegi konfigommal kellene VGA, a 4200+ 2650MHz körül elmenne alapfeszen. Ez kevés már kicsit, de szerintem nem érné meg ha mindent vennék, ha vennék 4670et azzal ellenék még egy darabig, utána meg jöhetne az AM3!
Én most így gondolkozom, ha szerinted nem jól akkor nyugodtan meggyőzhestz!(2 hónapot vártam már, ha csak kis többletet kapok az új VGA-tól akkor lehet jobb lenne nekem most a 4670! A procim miatt úgy se sok jönne ki a másik kártya többletéből! Jól gondolom?)
Köszönöm!
-
-
zodo
nagyúr
asszem a Club -ra is írta valaki,hogy szabályozható a ventije.
Ígazából ráérek a vásárlással , augusztus óta halogatom.
Nem tudom ,hogy mit is tud a 4830-as kari pontossan. Ígazából a procim ( amd 4850e ) végett gondolkodom a 4670-en. Az új kártyákról meg nem is nagyon halottam csak annyit,hogy kisebb lesz a csíkszélesége valamijének,kb. ennyit értek a témához.Sikerült ,már venned Ipaq-t ?
-
Chaser
legenda
Hát 256-tal inkább simán msi 3850 OC, jó 5-7k-val olcsóbban...1ébként 1280-ban nem éreztem kevésnek semmihez, esetleg a crysisnek volt kevés néha.
#3980 CHIPman: A 4670 kezdőára is teljesen korrekt volt, aztán jött a válság... Elvileg a 740-nek az előállítási ktsg-e kisebb is, tehát reméljük a legjobbakat.
#3985 Aggregátor:Tess
A volt procim, de ezt már nem én míveltem vele.
-
UdVi86
aktív tag
Azt még nem döntöttem el, p45-ös lapkakészletűt akartam, de most inkább egy p43-asban gondolkozok, ugyanis nem tervezek se most, se a jövőben 2 kártyás rendszert ( játszani nem sokat fogok, inkább mozizás, videókonvertálás, PS, bár erre lehet elég lenne a hd3650, de a videókarira inkább áldozok még pár ezret, h jobb legyen, ki tudja még lehet kijön valami jó játék
) és így az alaplap olcsóbb lenne. Ahogy olvastam az Intel honlapján a p45 és a p43 a pcie-ben különbözik (2 vs 1), meg talán a tuningolhatóságban. Tehát ha p43-at veszek akkor egy hely lesz. Ezeket néztem eddig: Asus P5QL-E vagy Gigabyte.GA-P43-UD3L, bár ez utóbbit nem nagyon lehet kapni itthon.
-
tzsolesz
nagyúr
Felcsigáztál. Lehet bekapcsolok egy két dolgot.
Nem tudom mi lehet a gond.Lehet az hogy kiléptél a windows-ból is??
A cpu pontod az azért szépen emelkedett ám.
Csak ez miatt.
A VGA pontod kevesebb lett, ez érdekes. szerintem akkor is jó úton haladsz. Lehet hogy hülyeség, de próbáld meg azt, hogy 856/998 ki tudja? A cpu pont töb lett, tehát lesz itt jobb eredmény is.
Én úgy gondolom.
-
-
barnam_
nagyúr
1-2x néztem 3DM06-t, de elég keveset adott, 3DM05 meg kék halálozott cpu tesztnél.
Nem látom értelmét a 3DM06 listára "feliratkozni", mivel sokkal inkább a proci számít '06-ban, mint a vga. A Vantage meg szánalmas.Most néztem a 3DM06 tuningos listát, egy 3.1Ghz-s X2-vel előkelő 88.hely? Vicc...
-
Speed®
titán
A FullHD szó körül lévő ""-k azt hivatottak jelezni, hogy a marketing ezeket a HDready megjelenítőket is FullHDként kínálja sok helyen. Ami a távolságot illeti, sajna túl jó a szemem, nem tudok elég messze ülni
A 20"os 1680x1050es monitorom 0.254mmes pixeljei is bökték a szememet
Ami a dilemmádat illeti, szerintem Sapphire 4670/4830 között dönts, a jobban működő órajelvisszavétel miatt. 19/28k ez esetben a kérdés. Ezek után szerintem azt célszerű végigondolni, hogy milyen felbontáshoz kéne. Ha azokhoz amiket most írtál (1366x768), akkor bőven elég a 4670, főleg a jelenlegi prociddal. A spórolt pénzből valóban átállhatsz 2x2re, ill. vennék a helyedben egy hűtőt is a 4670re. Hétvégén azt is megmondom melyiket javaslom a Chilla\S1 közül
-
Speed®
titán
Ha mazochista vagy és szeretnéd a játékok nagy részét kitörölni a "flottul fut" listáról, hajrá. 32bitessel is van bőven szívás, nemhogy x64el..szvsz el kell felejteni a Win7ig már mindenféle Pistát. Annak kultúráltabb igényei lesznek, állítólag..
Mellesleg 4 modullal valszeg a tuningban is igencsak vissza kéne lépned. -
Speed®
titán
Ja, ott figyel középen, de néha kijön a textúrázási előnye és veri a 70et is.
Csodát nem kell várni az újtól sem, lehet meglépik ugyanazt mint a 3650nél, fejlettebb egy-két dologban a 26XTnél, de lényegében ~ua. csak picivel kevesebbet kajál\fűt. Szvsz ha nem számít nálad 5-10W, akkor válts most, még értelmes áron el lehet adni az XTt. 10k körüli ráfizut megér a ~2xes kakaó amit a 4670 hoz.Aggregátor\Chaser
Igen, eleinte elviszi a profitot az átállás, aztán a kihozatal javulásával árat csökkentenek, nagyobb eladásokat és összességében több hasznot generálva -
Chaser
legenda
Ha ugyanaz lesz mint a 4670 csak 40nm-en, jelentkezni fog a fogyasztás különbség és a melegedési difi is sztem rendesen..a c2d-k is 45nm-en lettek az igaziak
szerk: #3037 Speed(R): Sztem a kisebb gyártástech kevesebb félvezető használatát jelenti, ami nem olcsó ugye. Az új gyártósorok árát kell megfizetni.
szerk2: #3041 gyiku : 75W-ot ad le a PCIx16 1.0..az AMD 70W-ot adott meg max fogyasztának..én akárhogy is számolom, ez már a tuninggal 1üttlévő fogyasztás lehet, különben ha loadon enne anyit, nem igazán lehetne tuningolni, mivel a slot nem bírná kraftolni. 4670 saccra 50-55W-ot ehet tuning nélkül loadon, 40nm-en cirka 35-45W közé saccolnám. 10W is sokat számít pl passzív hűtésnél..bár a 4670-nél sincs gond ezzel, amim most van 26xt msi heatpipeos, bőven fasza a hűtése, 4670-re istenkirály lenne...40nm-en meg aztán pláne.
-
Speed®
titán
2009/q1, de még nem erősítették meg hivatalosan, pontos specifikáció sincs.
Eleinte biztos megkérik az árát, valszeg belövik a 38x0ek fölé a sebességet.
Szerintem a 20ks sávba fog érkezni a kezdeti hype után, oda is illik végülis.
Engem elsősorban a melegedés miatt izgat, tavaszra áll össze a HTPCm..Aggregátor
Nem csak a csíkszélesség csökkent 2600->3650nél, fejlettebb lett a HD rész is, a belepakolt újítások meg könnyen elvihetik a gyártási eljárás profitját.
Mellesleg attól, hogy kisebbek a vezetősávok, az előállítási eljárás nem kisebb, sőt, ugye épp ellenkezőleg, minél kisebb, annál komolyabb\drágább technika. -
Geza26
senior tag
Ezen már túl vagyok, nem ad akkora többletet a 4830, hogy még procira is költsek! (+10ezer a 4830 + 10 ezer a proci)
1 évig bőven elég 4670, a 4830 meg nem jobb annyival, hogy sokkal tovább bírja! (pl. 100 vagy 130 FPS teljesen mindegy, ha meg csak 15 fps van akkor a 4830-al is csak 18 fps lenne!)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
barnam_
nagyúr
Én is ezt kérdezem
Ha a GTA4-et nézzük, akkor talán megér +3k-t, mivel már 1024x768 felbontásban High detail-en 605 MB-t eszik a vram-ból. Ha XP lenne nálam, RT-vel megnézném valójában mennyit használ (tudom pontosan nem tudja kiírni).
Csak proci is legyen mellé, mert anélkül még kisebb lenne a különbség. -
tzsolesz
nagyúr
Mondjuk ha egy játékban 30fps-ed volt most lesz 70-80fps ugyanazon beállítások mellett, így megengedhetsz szűrőket is.
Tegyél mindenhová kb 70%-ot pluszba. Ahol eddig a 2600XT elvérzett ott röhögve dalolászik a 4670.
A 2600XT nagyjából 3650, és 1440*900 az majdnem annyi mint az 1280x1024.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Temu
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest