- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoxaM
aktív tag
válasz
Alister71 #14535 üzenetére
én is most vettem olcsón q6600-at (G0-ás)..sok értelmét nem láttam, bele őlni zsét i7-es rendszerbe (csak 3dmark villogásra max)..vagy 6-8 magosba..mikor a progik/játékok még ki se használják (legalábbis amik nekem kellenek).Majd talán 3-4-5 év múlva.De az lenne a kérdésem, h mennyi lehet a fogyija a q6600nak max?és egy p5b alaplap mekkora fsb-t bír el?
egy 500as táp elég lehet?6850 van melléjük of course.
most 400W chieftec-em van, de szerintem biztosabb lenne egy nagyobb psu, csak nem tom, hogy 500 vagy 550...fölöslegesen nem akarok nagyobbat
-
DoxaM
aktív tag
válasz
Alister71 #14017 üzenetére
jó, hát veszek hozzá még 2gb-t, nem sokból tart..csak ha pl. a win7 (32bit) csak 3g-t kezel..akkor minek?
Lehet nem hajtja ki teljesen...bár azért kíváncsi lennék rá...úgy tudom, a játék fejlesztők túl lusták..gondolom nem írják meg annyira jól multi core-ra a játékokat...vagy tévedek, azóta jól optimalizálnak?
jó régen játszottam már..általában cs source-al szoktam, meg diablo 2 , és most a dio 3 miatt gondoltam beújítok..meg már több mint 3 éve semmit nem vettem bele
De ha van esetleg ilyen összehasonlítás is (2corevs4core)..
am azért gondolom 8800gt-től gyorsabb lesz..ettől függetlenül gondolom
-
Hanok
senior tag
válasz
Alister71 #13678 üzenetére
Ha már valamit is számít mindenképp érdemes 3 év garival venni, legyen az 2ezer vagy lehetőség arra hogy 2,5 év múlva cserélik az árának megfelelő karira garanciális probléma esetén. A BS-es karikon lovagolni meg értelmetlen mert ez kb még egy szinten sincs azzal (darab számba) hogy az intel hány rossz chip-et tolt ki magából és akkor azt sem szabad venni mert sz@r? Volt négány hibás példány de azért nem lehet ez alapján ítélkezni, főleg hogy a WFOC-val már nincs baj...
-
-
mikromanus
veterán
válasz
Alister71 #13374 üzenetére
De gondolom pár apróságot (pl proci vagy videokari csere) nem menet közben végzel. Szerintetek mennyire érzékenyek a hardverek a matatásra kikapcsolás után közvetlen? Illik kivárni pár percet, vagy csak gép lekapcs, könyékig eltünsz a gépházban, két kézzel rángatod ki a Sata kábeleket, mutatóujajl ellenőrzöd, hogy kihűlt-e már a proci, vinyó vagy alaplap, mert annyira azért nem érzékenyek?
-
kispéé
senior tag
válasz
Alister71 #13317 üzenetére
Jójó, de a mai világban
Off: egyszer megszívtam egy itteni gyerekkel, venni akartam tőle ssd-t és simán elhazudta az egészet, hogy a posta elvesztette,miközben én már átutaltam neki a pénzt, kb. egy évembe került, hogy bírósági úton visszaszereztem a pénzem+illetékeket is . Ja és az a vicc, hogy már ezer éves ph-s volt, úgyhogy megtanultam. (Azóta is itt van csak más néven) -
-
mikromanus
veterán
válasz
Alister71 #13304 üzenetére
Elég volt az eddig, bár szerintem csak DX9-en (a kártyám csak 10.1-ig bírná). Bár nem tudom, hogy bevállaltam-e 1920-as felbontáson, vagy picit lejjebbvettem induláskor, de nem volt vészes. Mondjuk csak nézelődtem picit mert nem volt épp kedvem játszani. Lehet éles harcok közben csak azt venném észre, hogy sétálok, kifagyás és vérbe fagyva fekszek mire visszatér a mozgás a képernyőre
Crysis 2 meg amúgy is pazarló kicsit max beállításon. Mintha valahol azt írták volna, hogy kicsit beleraktak pár felesleges számítást és egyéb nehezítő körülményt, csak hogy érezzék a kártyák...
Mindenesetre Diablo 2-re szerintem elég ez is és a többi korábban említett játékhoz sem kell feltétlenül több. Majd frissítek később, csak megvárom míg kijön 50k-ból az alaplap/proci kombó. Most kb 56-60k lehet egy i5 2500-as proci és egy alaplap. Jöhet a túlkínálat, az erős forint és gyenge dollár. Hajtsuk meg lefele azokat az árakat!
-
mikromanus
veterán
válasz
Alister71 #13302 üzenetére
Valami Inteles
Azt hiszem E7400, vagy E8400? Szerintem 7400. Eddig mindennel jól elvolt. Amihez plusz proci kapacitás is jól jött volna ott patch nélkül úgyis mindegy lenne (Civilization 5, bár az most jó, csak nem Huge mapon). Bár szerintem a full graph és 1920*soksoksok felbontáson a starcraft 2 részben a proci, részben a videokari miatt lustálkodott néha képügyileg. A fele most ki lesz pipálva. Majd tesztelem 200 vs 200 supply seregekkel. Nem vagyok nagyigényű, de azért lehet kipróbálok rajta holmi Crysis 2-t is. Vagy a felturbózott alap Far Cry (2010) 3 db első pályáját...
-
-
Misua
senior tag
válasz
Alister71 #11855 üzenetére
Hali!
Most sikerült VTX6850-re felrakmom általad linkelt powercoloros biost[link].
Valóban jobban vezérli a fan-t, meg visszaállt 100/150-re, meg 1 fokkal hűvösebb lett, nem húztam, 820/1100 alapon...de fura jelenségeket tapasztaltam (melyek még sosem voltak):
- lefagytam COD modern warfire 2-ben (megy a játék, aztán kép kezd szétesni és így is marad, miközben zene megy)
- néha ha lekicsinyítem a képernőt, akkor a mögötti rész fekete marad és egérrel kell végig huzogatni, hogy a sötétség kockánként eltünjön.Ötlet? Rakjam vissza a VTX-s biost, vagy még teszteljem tovább? Ha igen, akkor mivel, hogy 100%-ban kijöjjenek a bugok.
P.S. VTX-s biosal a kari 820/1100-n jó ideje ment, gond nélkül
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Alister71 #11665 üzenetére
Hmm értem, hááát azt mondom ha egy Sapphire "mellékel" tuning programot a kártyához arra sarkalva hogy hozzál ki még több teljesítményt sőt ezt a kártya adatlapján külön opcióként fel is tünteti és ajánlja akkor evidens hogy ezt tuningolni KELL
Nagy hülyeséget írtam?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Alister71 #11663 üzenetére
Pont ezt a kérdést tettem fel magamnak a vásárlás napján (vajon elég lesz e)
Igazából mostani játékokat nézve "nem volt kevés" hozta amit kell viszont a tuning hatására nagyban nőtt a teljesítmény amit én is tapasztaltam fraps-al és a Vantage is megmutatta.
Igazából gondolva a jövőre akartam még plussz tartalékot a kártyába.
Nem tudom Toxicos kollégának elég volt defaulton a cucc?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Alister71 #11657 üzenetére
Igazából azt tudom mondani amit látok, a TriXX nevü programban totál alapon 1.175 az alapfesz de fórumtárs gondolom megerősít ha netán ő is azzal tuningol.
Én azért picit még adtam rá gondoltam ezeknél az értékeknél már nem árt
Szerk: Bocs Bocs félre olvastalak, most már értem, igen
-
Misua
senior tag
válasz
Alister71 #11366 üzenetére
Azon vagyok...de egyenlőre normális útmutatót keresek a bios updatehez...egyenlőre csak orosz nyelven találtam [link].
Nem tetszik amit a google fordító ír ki (nem túl bíztató), ha tudsz valami jó linket (angolul is), akkor hélés lennék.
Utasítások villog a BIOS video 5970
- Download Master Bios http://www.techpowerup.com/vgabios/6147 ... 116_1.html.
- Töltse le a slave Bios http://www.techpowerup.com/vgabios/6147 ... 91116.html.
- Töltse le művész bios kopirum a botot, és ha akarod, nevezd át 0.bin (lehet 0.rom), a könnyebb újbóli.
- Tu ugyanezt az eljárás a slave bios, de pereimenum 1.bin (1.rom).
- Most már van kész betölteni a flash drive-két bios.
- Sticks egy flash meghajtót és indítsa újra a szorongató F8, válassza ki a listából a készülék indul, a mi esetünkben, USB.
- Boot a tiszta DOS.
- Annak érdekében, hogy meggyőződött arról, hogy van két videó processzor segítségével az NT atiflash-i, illetve fogunk hivatkozni a videó feldolgozó 0 és 1.
Minden kulcs atiflash program lehet keresni beírja a atiflash.exe.
Nos, és imádkozzatok, folytassa a villogó (Minden lehetőség a parancs után atiflash írta szóköz!):
- Írd be a line atiflash-f-p 0 0.bin varrott, így az első videó processzor és nem túlterhelt
- Írd be a line atiflash-f-p 1 1.bin.
- Reboot.
- Gratulálunk Önnek folt kártyát egy új BIOS-t. -
Vigneau
félisten
válasz
Alister71 #11343 üzenetére
Így van, de ezt a fogást csak a legextrémebbül, kitartóan makacsul rögzült VRAM sünik és a GPU-ra rámelegedett hűtők esetén ajánlatos alkalmazni - persze óvatosan, körültekintéssel. A GTX 460-am volt hasonlóan makacs - mint tudod, ott a chip kupakkal fedett, így messze nagyobb felületen érintkezik a hűtő, mint az AMD-ken (így könnyen rá tud cuppanni GPU-ra a hűtő a terhelés során keletkező hő hatására) -, de végül nem kellett ehhez a cselhez folyamodnom.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Alister71 #11290 üzenetére
Egyébként amióta megvan ez az új gépem azóta csak a tuninggal, a hűtőkkel, házakkal és egyéb alkatrészek cseréjével foglalkozom és azon töröm a fejem, hogy még mit lehetne ki-/lecserélni a gépben, holott ez előtt egy fostalicska gépem volt és mindig arról álmodoztam, hogy ha majd meg lesz az új napi 24 órába játszok majd amíg ki nem folyik a szemem, de úgy látszik változott a szemléletem.
-
Misua
senior tag
válasz
Alister71 #11165 üzenetére
Hali,
Látom mindent felraksz a VTX 6850-re
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsán.
Az én VTX 6850 mnek Bios Date - 2010/11/12, ami elméletileg a legfrisseb techpowerup szerint.
Viszont ha jól értettem, akkor a powercoloros bios is 100%-ban passzol a VTX3D-hez (mivel egy cég, egy ország egy vezér vagy valami hasonló)
Milyen bios verziokkal kisérleteztél és eddig mely a legjobb? Legfőbb kritérium az alacsonyabb hőmérseklet és a ventihangerejének csökkentése (mostaninál 50%-s fannak már van hangjaJa és ha mondjuk bios mellet ez áll: Core/Mem 820 / 1100, akkor ez lesz az alapértelmezett minimum? Mivel pont tegnap feltúrbóztam 825/1100 és fél óra alatt már 90 fokon járt a Furmark. Igaz nyár van...
Terhelés nélkül télen/nyáron 42 fokot mutat, kivéve tavasszal amikor lekapcsolják a fűtést - ilyenkor 38 fokos -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Alister71 #11163 üzenetére
Már nagyon várom, akár az új RBE, akár az új WinFlash fogja megoldani a problémát. Azzal fogom kezdeni, hogy leviszem a 3D-s feszt 1V-ra, remélhetőleg meglátszik rendesen mind fogyasztásban mind hőtermelésben. Azután ha tudom leviszem szépen a többi feszültséget, ne fogyasszon/melegedjen már fölöslegesen.
-
Vigneau
félisten
válasz
Alister71 #11163 üzenetére
Gigabyte HD 6850-nél is megbolondult a BIOS tőle, no meg a korábbi WinFlash verzió sem szerette ezt a szériát, ahogy Te is tapasztaltad és leírtad. Nos, ami engem illet, maradok az ATiFlash-nél inkább, az eddig hűen kiszolgált - tudom, régimódi vagyok...
Apropó, az Asus-omhoz meg nem találtam eddig frissebb BIOS-t így ez a VGA-m még szűz ezen a téren - de perpill nincs is miért piszkálnom.
Jelenleg 1070-en bebuktam a stabilitást, de továbbra is jó vagyok 1050-en 1.3V mellett. Viszont érdekes, hogy ekkor a 2D-s feszültségem nem 1.05V, hanem 1.15V - a jelek szerint annyival emelkedik, mint amennyivel emelem a 3D-s feszültséget. -
Dtomka
veterán
válasz
Alister71 #11014 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, hogy zavarlak, de láttam hogy ati kártyák bios fissitéséhez is értesz!
Nem tudom, hogy emléxel, hogy írtam pár hete, hogy a 4830 800sp, tehát akkor kiderült 4850 es álcázva.
tegnap frissítettem biost és az eredmény meglepett!frissítés után:
ezt
töltöttem le!
Köszi a válaszod! -
Tirexi
addikt
válasz
Alister71 #10972 üzenetére
Nem.
Az én általam írt hsz-ben van egy link amit nem ártana megnézni.
Végül is csak kiböki a szemedet az a piros kiemelés.De itt van még egyszer: Black Screen
-
Tirexi
addikt
válasz
Alister71 #10970 üzenetére
Nekem egy MSI HD6850 OC-m van.
De teljesen mind mert a csávó azt írta, hogy más gyártó karijánál is lehetett erről hallani.
Ugyan az a gondom mint az előző hsz-ben linkelt csávónak, mintha csak én írtam volna... -
Vigneau
félisten
válasz
Alister71 #10937 üzenetére
Ne aggódj, tudok én is a BIOS-ok eltéréseiről - és én sem offenz miatt írom, amit írok. Jómagam csupán azt osztom meg a többiekkel mindig, amit tapasztalok, valamint amit az olvasottak alapján kipróbálok.
A jelenlegi VGA-mhoz még nem találtam frissebb BIOS-t, más gyártóét meg még nem próbáltam. Korábbi Asus kártyánál viszont már jártam úgy, hogy a feszállítás megszűnt létezni más gyártó BIOS-ával és jöhetett vissza az eredeti. Persze rosszabb esetben jártam úgy is, hogy fekete képernyő fogadott...
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Alister71 #10934 üzenetére
Nekem is visszavette rendesen, amíg biost nem frissítettem mert nekem meg feszültséget nem engedett állítani..ezt a két biost találtam, most az újabbik van rajta és 300/300 2d-be, pedig megnéztem RBE-vel is és 100/150 van beleírva..viszont feszt végre tudok állítani..
-
gulupeti
senior tag
válasz
Alister71 #10934 üzenetére
Egyelőre visszarakom az afterburnert, aztán majd lesz valami.
Az E8400-at 9*445-ön 4ghz-en használom, a memcsik 890mhz-en szaladgálnak.
Egy 3dmark2006 tesztet futtattam le az új videókarival, 18510 pont lett a vége. Nem tudom, hogy ez mennyire jó vagy rossz eredmény egy ilyesmi géptől egy ilyen kártyával? Vagy már valami újabb progival kellene tesztelgetni?Érdekes ez a videókari, afterburnerrel egyszer visszaveszi a procikáját 150 mhz-re, valamikor meg csak 300-ra, memória is szintúgy, valamikor 1100mhz, valamikor pedig 550.
-
gulupeti
senior tag
válasz
Alister71 #10932 üzenetére
Szűz a windows teljesen. Éppen azért is raktam újra mert amikor beleraktam a kártyát csütörtökön a gépbe, akkor az aida az előző hd4830 és a mostani kártya egyvelegéből tárta elém az információkat (annak ellenére, hogy mindent normálisan letöröltem és még driver sweeperrel is lepucoltam a maradványokat).
Tehát a win még két napos sincs.
A driver verzió az pedig ez. Ez elvileg a legújabb 11.5-ös. -
gulupeti
senior tag
válasz
Alister71 #10925 üzenetére
Úgy értem, hogy indokolatlanul, hogy 55%-ra beállított ventilátor sebességen terhelés alatt kb 70 fokig ment fel a gpu hőmérséklete, ha a kártya maga vezérli a ventilátort, akkor ettől magasabbra emeli a fordulatszámot, igaz, hogy hűvösebb lesz a kártya viszont jóval hangosabb is.
Lepucolom az afterburnert és utánanézek az órajeleknek és a hangerőnek mégegyszer.
-
gulupeti
senior tag
válasz
Alister71 #10923 üzenetére
Felraktam az afterburnert és már akkor elsőre 300/1100-on ment ez tuti. Nem kell nekem annyira az afterburner, viszont, ha nincs fent akkor a ventilátor vezérlést a kártya magának intézi és gondolom indokolatlanul feltúrja a fordulatát, azt pedig nagyon nem szeretem.
-
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Alister71 #10612 üzenetére
Hát nem csak az, a Gigabyte is. Csak azt nem értem, hogy miért csinálják ezt, mit változtat meg a RBE amit ezek nem bírnak? A kiterjesztés más lesz, de felmegy rendesen a biosz csak nem működik vele a kártya. Bár most, hogy így bele gondolok a Cata nélkül működik lehet, hogy az nem szereti az új bioszt.
-
///Krisz\\\
senior tag
-
priti
addikt
válasz
Alister71 #10603 üzenetére
Rögtön kizárod az összes hibalehetőséget feltöltéskor, meg nem egyszerűbb visszaállítani? Lelötlesz egy boot cd-t iso-ban a netről, kiírod és nem kell pöcsölnöd többet a winnel ha nem jó a BIOS, csak bebootolsz róla NTFS DOS-al és beírod ezt a sort ehhez:
atiflash -f -p 0 eredeti.BIN
...és vissza is tetted az eredeti BIOS-t. Van annyi ilyen ingyenes iso-ban leszedhető boot cd. nézz utána amelyik neked szimpi a lényeg hogy legyen rajta ntfsdos
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Alister71 #10600 üzenetére
Hát tényleg érdekes. Erről tudsz? ----> "...Amit fontos tudni az RBE-vel kapcsolatban: Csak akkor kezeli helyesen a bios-okat, ha rendszerünk területi beállításait a modolás idejére átállítjuk Egyesült Királyság-beli angolra!..."
Vagy ez ebből a szempontból teljesen lényegtelen?
-
válasz
Alister71 #10504 üzenetére
Bent hát
Mondjuk reinstall még nem volt, de szerintem nem is lesz. Érted: Barts->Barts volt a váltás, azonnal felismerte a karit, órajeleket belőtte, gyakorlatilag hozzá se kellett nyúlnom. De azért fő a biztonság toltam egy CCC újratelepítést, minden perfekt
SZKEBE75: A másik: a hűtéséről még annyit, hogy ez is a 4870 porszívóhűtésének leszármazottja
50%-on már tényleg elviselhetetlen, 100%-on pedig pár másodperc után lekapcsoltam, mert féltettem, hogy szétesik
De majd egy huzamosabb játék után még leírom a tapasztalatokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CYBORG 15 A13V
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest