- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pickle Rick
senior tag
Két 12-es venti van, az egyik előröl szívja be a levegőt, ez kb 800RPM, a másik a ház hátuljában lévő H40 radiátorra szívja hátulról a levegőt kb 1000RPM-el. Nem túl szellős a ház, lehet azon kéne változtatni kicsit, meg esetleg újrapasztázom a kártyát, hátha segít valamit.
-
lehella
senior tag
Tegnap kipróbáltam az általad ajánlott húzást Afterburnerrel. Az eddigi 50 fps alaphelyzetben felment 60-ra Mafia2 során, azonban minden egyes jelenetváltásnál volt 5 mp várakozás mire bármi is történt, majd megjelent 0 fps egy pillanatra aztán folytatás mintha minden normális lenne. Eddig ez nem volt, így a memóriát változatlanul hagytam, a GPU órajelet pedig levittem 860Mhz-re, így a probléma már nem jelentkezett, lövöldözős jelenetekben pedig nyertem 5 fps-t, 10->15
:S Itt kénytelen leszek kicsit visszavenni a grafikán
Hétvégén majd izzasztom tovább játékokkal a kártyát, bár nyugisabb lennék ha alapon is minden szaggatás nélkül menne ha akció van -
lehella
senior tag
-
belinho
senior tag
Kérem a pirosat érte!
A cautionary tale comes with this driver and its pre-cert. predecessor as well as any driver that bears the 12.3 version is missing a file called “atipdlxx.dll” which effectively destroys overclocking. The file is needed to use AMD Overdrive, Sapphire TrixX, Riva Tuner, and I assume MSI Afterburner as well.
This is only really an issue if you are going to do a clean install Or if this is installed on a fresh sytem with no other driver installed. As in a new hardware install or a OS reboot,etc. If you were to upgrade install over a previous driver like the 12.2 preview 12.2 WHQL or before you will still have the file from that driver install intact and should experience no issue. If you do not OC you may not notice it, but if you clean install (ie) remove the CCC & WDM Drivers completely with a driver cleaning software you will NOT be able to overclock.
It seems to cause other smaller issues as well like small instabilities and AOD 4.1 driver showing up as a uninstalled [!] driver in your in your device manager, and it will contually poll itself as an error in your event viewer over and over.
The missing file prevents Sapphire trixX from being able to disable Ultra Low Power Service. Basically this keeps your card in stock power states and prevents OC- all sliders will jump back to stock in any OC programs.(1.) The fix if you already have this is to(if you are able to reg edit:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\ControlSet001\\Control \\Class\\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\000 (or 000X where “X” is any number)
Finding “EnableUlps” and setting it’s “value data” to “0″.
You do not need to touch the “EnableUlps_NA” entry.
(NOTEThis will fix the error issues but you still cannot overclock, so this is only for users that do not overclock at all.
(2) download the “atipdlxx.dll” and copy it to the “syswow64″ in the “Windows” directory. Here is a copy of the “atipdlxx.dll” from the 12.1 RC1 Drivers: http://www.mediafire.com/?phl44hvned2pwab
(3.) Uninstall everything CLEAN (Sweep) and install Cat 12.1 WHQL or 12.2 Preview drivers then install 12.2 Pre-Cert. or 12.2 WHQL on top of them (upgrade install) and you should avoid the issue.
(4.)Perhaps the simplest way..(Some may not prefer if they are paranoid about the staility of thier system recovery capabilities. ) is to simply do a “system restore’ to a point before youdo anything with a driver past 12.1 WHQL or 12.2 Preview. Then if you want to use 12.2 Certified use the fixes described above.
-
adam432
tag
Így is tettem. Dirt 3 alatt kicsit hangosabban pörög, de úgyse hallom a jatek miatt, s igy max 67 fok. Idle és a böngészés maradt 40 és 42-48fok. Furmark is stabil 70-75fokon (persze itt már pörög 60%-on a venti). Sztem így már minden rendben van. Csak kicsit szokatlan a régi msi 5770 hawkomhoz képest, mert az még full terhelésen se adott hangot (ugy volt 60fok).
Más kérdés: alapfeszen kis mérsékelt tuning érdekelne (ha már úgyis van hangja a ventinek, akkor legalább legyen erősebb a kari
) , alapfeszen. Nekem most 970/1100-on van. Visszaolvasgatva sokszor le lett írva, h nem egy tuningos kari a 6870. Észrevételek?
-
Turbolada II
őstag
-
lacam71
tag
Eddig 1szer rendeltem tőlük videokarit igaz évekkel ezelőtt azzal nem volt gond. Szerintem ha netről rendelsz és gariztatni kell az soha nem egy egyszerű eset. Nem rohanok venni ilyet csak arra lettem volna kíváncsi, hogy valakinek volt-e már dolga TIKOO gyártású alkatrészekkel.
Köszi
Laci
-
miresz
veterán
Igazad van én néztem el mert én a 990Fx Extreme3-at néztem.
De viszont a [970 Extreme4] már CF-ben 8x-8x-on hajtja és az bőven elég a 6850CF-nek
Sőt a ASRock 870 EXTREME3 R2.0 is 8x-8x-ben hajtja és ez tényleg elég olcsó lap.Nekem is ilyen van egy 6870CF van benn és elég jó.
-
-
tarsoly74
tag
egy kicsit elcsúszott a dolog, a konfigomba szereplő táp Cf-re van építve, de sajna nem telik egyszerre két 6780-re, előtte 2db nv vitt.
sikerült már minőségi tápot túlterhelés miatt lekapcsoltatnom két nv. kártyával és egy Q8200-sel piszkálva/még egyszer ebbe nem esek/
egy páran lefikásztak itt, de nem szeretem a bizonytalanságot, inkább túl méretezek mint pofára esek és gar. vesztés legyen belőle, sajna nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust.én nem azt mondtam, hogy nem megy el vele csak annyit, hogy lutri vagy bejön vagy nem használt táppal
egy 50e.-res kártyával meg az APRÓSÁGOK nem kockáztatnék, min. 500W-os táp 6870-hez, ez szerintem megéri a beruházást. -
Alister71
nagyúr
Nekem ez a bench már meghiúsította 1-2 stabilnak hitt tuningomat.
A Furmark és hasonlóak csak szilveszteri tréfának jók, semmi másnak.
-
Alister71
nagyúr
A ramok 04-esek, amik 1250-et is tudnak. Az más kérdés, hogy nem kapnak annyi feszt, a legtöbb 1200-on megáll. Az 1150 jó lehet hosszú távra. A gpu tuning pedig játékok közben úgy is kiderül, lehet fél évig tolod 950-en, mikor felrakod a Lost Planet 2-őt, és rájössz, hogy már 875-ön is kifagy.
Szóval a gpu majd kiderül, én egy 915-el kezdenék.
Tothgera30: te is tökéletesen tisztában vagy vele, hogy így nem lehet általánosítani. Ugyanazon gyártó 2 vga-ja között is lehet hatalmas különbség.
-
-
-
Hikvision
senior tag
-
diegho
nagyúr
Terhelés alatt is ilyen halk? Az Asus 6870 DirectCU kiesett a hossza miatt, maradt a 6850 DirectCU, a Giga OC, VTX3D, Sapphire is lehet, de 2000-el drágább, mint a Giga OC, valamint egy helyen látok 41,5-ért Sapphire 6870-et, de ez az electrobox nem igazán bizalomgerjesztő hely számomra.
-
-
-
-
- = Zk = -
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest