- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #37699 üzenetére
Simán akkun használtam, úgy fagy meg rendszeresen. Azért nem értem ezt, mert ha egy hétig tökéletes volt, most megint miért kezdett el baszakodni. Értem én hogy szoftveres probléma, de ezt csak így lehet orvosolni, hogy nem használom azt a funkciót? Azért egy 450k gépen működjön minden rajta ahogy kell
Meg azért 3 hónap alatt 4% akkukopás se egészséges... 17 ciklussal. A régi 2015 MacBook Airemben 100nál több ciklus volt és 7%-ot használódott el -
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #37683 üzenetére
2 nap elteltével megint gubanc van... A modern standby 5-ből 3-szor nem működik, lehajtás után kifagy a képernyő, a laptop táskában majdnem megfőzte az egész gépet olyan forró volt. Mit kezdjek ezzel a sz@rkupaccal?
Nem volt frissítés, nem telepítettem fel semmit se... -
-
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #37641 üzenetére
Akkor megint telepítsem újra az egész gépet és semmi programot mellé, aztán amellett monitorozzam, hogy mi mehet a háttérben? Jelenleg végig néztem a folyamatokat, van egy pár ASUS gyári app ami megy, illetve a gyári vírusírtó véletlenszerűen kiugrik majd megint eltűnik.
-
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #37639 üzenetére
Eléggé szomorú, hogy a párom UX325EA típusú gépében egy generációval régebbi a proci, az akku 2/3-a az enyémhez képest, ugyanazokat a programokat használja ő is, és vígan megy 12-14 órát. Ennyire rosszul sikerült volna a 12. generáció? Azt nem is mondom, hogy a 2 hónap alatt az akkumulátor 4,2%-os romlott 13 ciklus után. Ez még rosszabb, mint a szerviz előtt...
-
válasz
cs.zs. #37605 üzenetére
Igen, mindenkinél másként esik, és egyébként is többféle akkumulátor van, felhasználói szokásokat illetően meg pláne nagy a szórás. Az enyém pl Dekstopként üzemel
Kaptam egy ilyen kérdést:
"Hey i habe bios 331 too on my asus laptop but where can I change xmp ?"
Az XMP-n mit? Az fix, az alapján lövi be a RAM-okat. -
timurlenk07
lelkes újonc
válasz
cs.zs. #37609 üzenetére
Nincsen ilyen mute gyorsgomb ezen a gépen. A MyAsus kör megvolt, már minden a legfrissebb aszerint. Még az Inteles progit is megpróbálom később, köszi a tippet @Mikulásbá.
A DriverEasy kiírt pár (23
) drivert, ami szerinte nem a legfrissebb, illetve egyet ami hiányzik. A gond csak az, hogy ami szerinte hiányzik, az ott van az eszközkezelőben (Realtek Audio Effects Component), viszont ha a drivereasyvel megpróbálom újrainstallálni, egy újabb scan után ugyanúgy hiányzónak látja, szóval mintha nem lenne fullosan megbízható a progi (vagy a windóz
).
Ennek ellenére nekifogtam frissíteni azokat a drivereket, ami szerinte nem a legújabb, és az egyiknél gyanús lett, hogy korrupt a driver. Az AMD Audio Device-t akár csak telepíteni akarnám a DriverEasyvel, akár az eszközkezelőben frissíteni vagy eltávolítani az illesztőprogramját, akár csak szimplán letiltani az eszközt, kék halált kapok. A win rendszer eseménynaplóban minden kékhalálkor Kernel-Power (41) a hibaforrás. A többi elavult drivernél simán mentek a dolgok, telepítés után a scannel eltűnt a drivereasy javaslata.
Esetleg olyan tippje van valakinek, hogyan lehetne még eltávolítani egy drivert az eszközkezelős, általam leírt módokon kívül? Hajlanék affele, hogy @cs.zs első tippje a megoldás, és
jön az Ubuntuújra kell rakjam a windózt a végén. -
cs.zs.
veterán
válasz
cs.zs. #37605 üzenetére
"De van itt olyan kolléga is aki maximálisan elégedett volt."
i5-10300H + GTX1660Ti TUF-unkban meghalt az a kis 6GB-os dedikált GPU. Ez ugyebár alaplap cserét jelent. Mivel ilyen alaplapjuk nem volt, i7-10750H + GTX1660Ti alaplappal kaptuk vissza. Simán kérhettek volna némi felárat, de nem kértek. Full ingyenes javítás volt, gariban. Hogy a fenébe ne lennénk teljesen elégedettek?
Médiamarkt vásárlás volt, oda vittük vissza, ott adtuk le javításra. Oda érkezett vissza is, fogalmunk sincs melyik szervizben csinálták, semmilyen papír sincs róla. Ezt speciel fura, mi a f.szt kell titkolózni? Nyilván ügyfélszolgálaton kideríthető lenne, de mivel nincs okunk panaszra, hagytuk az egészet...
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #37581 üzenetére
Attól én is félek amúgy: Áramlöket, túlfesz, áramingadozás
Nagy épület, több iroda van, gépek vannak, nagy nyomtató, Wifi stb - Fel van ugyan készítve az épület külön betáp nagy gépeknek, külön bizti táblák, minőségi panel stb. De volt hogy egyszerre ment mindenhol minden (klímák is), és néhány helységben irodában nem bírta a hálózat. Ilyenkor én is féltem a laptopom és inkább lehúzom. Persze van aki ezen nevet, de nekem sok a 350-400 ezer is. Van akinek nem. Elméleti síkon ezek már mindentől IS védve vannak, úgy láttam minőségi kondik is vannak, de akkor is.
Gyakorlatilag beszéltem szervizessel, és ő is megerősítette, hogy a belső áramingadozások, vagy hirtelen áramfelvételektől a gépet a saját tápja tökéletesen védi. Pontosan ez a feladata, hogy a gép felé úgy továbbítsa a szükséges áramforrást ahogy kell neki. Ezt nem én állítom, hanem szakember. Ugye volt korábban kérdésem, hogy céges hálózatba, céges aljzatba bedugva pici apró szikrácska. Otthoni minőségi túlfeszvédős Belkin/APC aljzatokba dugva semmi szikrácska!! SenemSeNincsen! Nyilván otthon más, és tudom a fapad elosztó (sima low end fehér) nem olyan mint a profi Belkin. Stimm..
Ettől független azt mondták no para.
Egyébként szvsz aki kertesben lakik, sokkal jobban félhet egy villámcsapástól, minthogy fapad elmegy az áram. Semmi jelentősége ami a laptopot illeti, hiszen saját áramforrása van, megy tovább. Cégnél is amikor volt áramszünet, ment tovább a laptop, és ennyi. Kizárt, hogy egy fapad áramszünettől tönkremenjen egy ilyen gép. Miért menne?
Ami utána történik mondjuk nagy irodaházban, egy hirtelen nagy áramfelvétel, amikor beindul minden, én attól jobban félek, hogy az okoz "valami sokkot" egyszer a gépnek. Szerencsére ilyen ritkán van. Évente 1-2, főleg kánikulában, fő szezonban. De maga a fő épület is kaphat áramszünetet bármikor, ez MVM oldalról akármikor lehet.
Szerencsére ritka. -
Gubu0101
veterán
válasz
cs.zs. #37581 üzenetére
Semmi panik,megcsinaltam
Teljes visszaallitas,online letoltes es teljes torlesel meg tudta csinalni
Wifi is vissza jott.Az a szerencse meg a lenyeg,hogy csak a windows patkolt el.Tobb
mint valoszinu az a pillanatnyi aramszunet vagott oda neki.Pont jatszottam es mikor atvalt akkumlatorra vissza vesz a teljesitmenybol.Amugy is mivel ritkan hasznalom akkumlatorrol igy 50%-ig van toltve.Azt is vissza kell allitanom,de lehet majd 60-ig engedem most,hogy oda lett a beallitas igy maxra toltotte.Mondjuk nem tudom melyik lenne a jo valasztas,hogy ne menjen tonkre az akkumlator es kraft is legyen ha baj lenne.
Minden esetre ez tanulsagos volt szamomra,kell legyen mindig keznel egy telepitheto windows.
Koszonom a segitseget mindenkinek
-
Gubu0101
veterán
válasz
cs.zs. #37573 üzenetére
Regi gepemen is ugyan ez van
Most az is gyari vissza allitast csinal(ha sikerul neki).Diagnosztika ott se akar javitani semmit, csak ujraindul egymas utan
Az annyibol szerencses,hogy van meg 3 windows telepitve a 2 vinyora,remelem az egyik jo lesz
Ha nem,akkor utazhatok 20km a legkozelebbi ismihez akinel tudok laptopon ugykodni es letolteni uj windowst meg telepitot kesziteniA laptop mar ezt dobja,teljesen meghalt a windows.
Akar hanyszor indul ujra mindig ezt dobja,nem tudja magat ujra telepiteni. -
Gubu0101
veterán
válasz
cs.zs. #37569 üzenetére
Igen,valoszinu az halt meg.Most elokukaztam a kb 1 eve nem kapcsolt be asztali gepem es azt is probalom eletre kelteni,hatha azzal le tudom tolteni a windowst es a laposon ujratelepiteni.Az teljesen meghalt,marmint a windows.Most az is csinal egy gyari visszaallitast,hatha..
-
Rol84
újonc
válasz
cs.zs. #37558 üzenetére
Üdv! A semmi rendkívülit nem tapasztalok-ot csak arra értettem, hogy nincs semmilyen képhiba, nyilván van egy kis ips glow, de az normális, az nem zavar.. de effektíve nem tűnik hibásnak a kijelző, azonban az a sáv, mivel világosabb a kép többi részénél minimálisan úgymond "átüt" a sötétebb tartalmaknál. Ezért agyalok, hogy megéri-e szervízbe küldeni emiatt. Előjele lehet-e ez egy kijelző meghibásodásnak!? Azért nem megnyugtató jelenség egy ilyen összegű gépnél.
-
-
pazola
tag
válasz
cs.zs. #37545 üzenetére
De jó, köszi! Akkor hűtőnek elég lesz az, ami van, úgy látom, ugyanaz a hatfokozatú, ami ezen a képen van
-
pazola
tag
válasz
cs.zs. #37539 üzenetére
Semmi extra, ezert erre gondoltam:
AlzaPower AluCore USB-C (M) - 3× USB-A (F) LAN-nal ezüst
Ha jol ertem, az usb 3.2 gen 2 elonyeit nem tudja kihasznalni, viszont nekem nem is kell (tenyleg csak egerhez, billentyuzethez, hutohoz, pendrive-hoz es esetleg kulso vinyohoz - HDD-hez - kell).
A kerdes az, hogy erre a celre van-e olcsobb, illetve hogy ez megbizhato-e. En ugy gondolom, hogy ez eleg jo ar, es az AlzaPower-es dolgok amugy is jok szoktak lenni, szoval mar a kosarban van.
(es ugye jol ertem, hogy ha ilyenem lett volna, akkor erre ment volna a LAN, es el tudtam volna kerulni az egesz telepiteses-wifidriver-es szarakodast?)
Amúgy pedig köszi a segítséget (ebben is)!
-
makoss
veterán
válasz
cs.zs. #37538 üzenetére
Hogy mivel mit érek el az most hogy jön ide???
A Thunderboltot már tudom milyen sebességtartományban dolgozik mert teszteltem NUC 11-el [kép] [kép] [kép]
Itt az a kérdés leírom harmadjára:
a Thunderbolt kezeli-e az USB 3.2 GEN 2x2 szabványt?
Én tudom, hogy a Thunderbolt 40 Gb/s-mal dolgozik, a 3.2 GEN 2x2 meg 20 Gb/s-mal
Csak ha egyszer lesz egy ASUS laptopom amin lesz Thunderbolt 3 vagy 4 visszafelé kezeli-e, meg ha kezeli, mennyire viszi majd a Kingston SXS2000 SSD-t? [link] -
-
pazola
tag
válasz
cs.zs. #37428 üzenetére
Olvasgattam ezt a szálat, de maradt kérdés: usb-c-hez kéne hub, amibe bele lehetne dugni a beledugandókat, mert az Asus VivoBook S15 két usb-je kevés egérhez, billentyűhöz, hűtőhöz, pendrive-hoz.
Nem kell nagy magic, esetleg ha kulso vinyo kerul ra, akkor legyen gyors, ennyivel tobb, mint a fentiek.
Van olyan, ami ilyesmibol megbizhato, es nem kerul tizen-huszonezrekbe? Tulajdonkeppen nem surgos, de meg kene oldani elobb-utobb, szoval akar akciora is tudok varni.
-
pazola
tag
válasz
cs.zs. #37521 üzenetére
Nem tudom, hogy a Nokia C2-01-em mit szolna hozza.
Amugy - ugy tunik, nem akarom elkiabalni - megvan a megoldas az Asus ugyfelszolgalattol:
MediaTek WLAN Driver Verzió V3.00.01.1253 4.29 MB 2022/07/29
Sajnos fogalmam sincs, hogy pont EZT miert nem probaltam.
Ha kesz vagyok, fogok irni egy hosszabbat errol, hogy ha barki ugy jar, mint en, akkor neki mar egyszerubb legyen.
Ui. neked ugyis meg akartam koszonni a masik topikban, de majd ha ezekkel kesz leszek
-
RevarS
csendes tag
válasz
cs.zs. #37361 üzenetére
Nos, az a fejlemény van a múltkori segítségre, hogy meglett az új akksi azonban továbbra is ugyanaz a problémám van. Sajnos nem szűnt meg tőle a hiba, hogy mitől rakja magát alvó módra. Azonban lett egy olyan észrevételünk az MSI Afterburner-rel, hogy vannak felugrások a CPU hőfokban és olyankor szaggat be a játék. Nem olyan régen lett elvileg pasztázva szervízben. Nem lehet hogy nem jól pasztázták vagy valami ötlet esetleg? ( paszta hiányában azt még nem szedtem szét)
De az, hogy mitől vált alvóra még mindig nem értem. -
-
jeff_lynn
csendes tag
válasz
cs.zs. #37420 üzenetére
Ugyanilyen gépem van. Valószínűleg tényleg csak annyi a magyarázat, hogy különbözőek vagyunk, és/vagy mások a szokásaink. Pl. sötét hátteret használok, ahol elérhető ott a programokban sötét módot, és feketén brutálisan tükröződik minden, ha világos van a szobában. Világos képtartalomnál nem annyira rossz. Azért gondoltam, hogy itt megkérdezem, hátha valaki használt matt fóliát. Nyilván ront a képminőségen, de nem mindegy hogy mennyit. Ha nem sokkal rosszabb, akkor kipróbálom. Ha az a tapasztalat hogy nagyon gagyi, elveszi az oled kijelző szépségét, akkor nem kell, mert akkor minek vettem ilyen kijelzős gépet.
-
jeff_lynn
csendes tag
válasz
cs.zs. #37414 üzenetére
Mert zavar a tükröződés. Mert egy normálisan megvilágított szobában magamat látom, és a mögöttem levő tárgyakat a kijelzőn. Sötétben, félhomályban gyönyörű a kép, nappal átlagos fényviszonyok között is számomra zavaró. Ha neked bejön, annak örülök. Kérlek ne nyissunk erről vitát.
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #37417 üzenetére
asusnál pont nem annyira van különbség az árban. Kb egyik legolcsóbb oledes lehetőség szeritem. Simán földi halandónak árazott szinten vannak oledek. Múltkor az 12tg gen i3 -as fhd oledes vivobook valami 200 alatt. Meg amd 5x00h változatban 260-től a 90-120Hz-es 2.8k 14/15" kijelzősök. Mondjuk láttam, hogy valamelyik ips-ük is 100% sRGB-t ígér, sok más notinál 45-60% színtér
Csak a gépekhez oem szoftver, bios update lehetne gyakrabban.
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #37414 üzenetére
nem a fényerővel van baja, hanem a tükröződéssel
Én is gondolkodtam rajta, de aztán mivel főleg külső monitorral használom, így nem rendeltem rá. Azért utazás közben volt, hogy jó lett volna jobban látni a kijelzőt úgy, hogy a fényerőt sem maxolom ki. Nekem a nagyobb felbontás tetszik, hogy a 2.8k kijelzővel is már gyakorlatilag választhatok, hogy logika 1440 vagy 1920 felbontással nézzem, jól néz ki mindkettő módban.
Az is nagy plusz, hogy lcd-ben azért sokkal vacakabb színek vannak.
-
RevarS
csendes tag
-
válasz
cs.zs. #37293 üzenetére
Tegnap frissítettem le MCT-vel. Lehet, hogy a partíciókat nem szedted le mindegyiket előtte? Nálam az is újra szokott létrejönni. Pl azért, mert Vistánál volt 100 MB-os rendszer partíció, aztán Windows 7-nél változott, aztán W7 SP1-nél is változott, Windows 8-nál már nem csak a méret 350 MB-ra, de még extra partíció is lett... szóval jobb ez így alapon.
-
-
draco31
veterán
válasz
cs.zs. #37277 üzenetére
Ez minden meg van, így értettem, hogy rendszeresen karbantartott.
Intel driver support rendszeresen sír, ha van valamihez frissítés.
ASUS oldalára is felnézek néha, de alsó kategóriás gép, szóval nem nagyon van semmi.
Az SSD kondíció viszont 87%, akkor erre lassan lehet készülni lelkileg? -
válasz
cs.zs. #37240 üzenetére
Elsőnek ezt a videót néztem, mielőtt elkezdtem a műveleteket:
(161) Asus ROG Strix G531 Disassembly, fan cleaning and thermal paste replacement - YouTube
Ha nincs előttem a nagymonitoros kép, vagy legalább a laptopé, akkor kevésbé veszem elő a mobilomat, bár most azt hiszem egyszer belenéztem akkor is. Ja már csak azért sem néztem művelet közben, mert 4K-ban annak a kamerájával rögzítettem.
Jobb kezemre gumikesztyűt húztam. A balra is kellett volna, de úgy voltam vele, hogy bár balkezes vagyok alapvetően, vannak speciális esetek amiket jobbal csinálok, és a ballal csak csavarozni akartam.Meglehetősen óvatosan álltam neki, iFixit Essential Electronics Toolkit V2 (IF100a) szerszámkészlettel. Az alaplapi akkumulátor csatlakozó két végén láttam két fekete kis pontot, és nem tudtam, hogy azok rögzítők e, vagy miként funkcionálnak.
Két dolgot nem akartam: Az egyik, hogy úgy mint a szervizben nem lehúzni, ahogyan a szerelő csinálta RAM cserénél
A másik, hogy elcsesződjön emiatt. Így láttam, hogy van másik vég, és kihúzható, hiszen az akkumulátorcserénél nem árt ha a kanóc nem megy vele ...
Így improvizáltam.
A videónak az erre vonatkozó részét most feldobtam ide:
https://mega.nz/file/ctExDRLK#bjceyVd_BwewkwWYtucLl6EN3GUKbRG7vaard17lffI
-
milestone
tag
válasz
cs.zs. #37228 üzenetére
Egyetértek: jobb az UM5401QA billentyűzetének a kiosztása és a portok a jó oldalon vannak. Erősebb a hűtése (mondjuk nagyobb szükség is van rá, H verzió, nagyobb TDP-vel), picit gyengébb a proci és a GPU. Hátránya a nagyobb fogyasztás és a kisebb akku. Viszont Intel wifi van benne
Ha nem sikerült megoldanom a wifi problémát, szerintem én is erre nyergelek át.
Hamarosan kiderül -
válasz
cs.zs. #37215 üzenetére
Igen
Ja, bár az kicsit durva felismerés volt, hogy mikor nézegettem EMAG-on akkor jött velem szembe a 990
Mondom ilyen nincs...
Mert mindig mindenhol a 980-at láttam, igen lehet rá kellett volna keresnem, hogy 990, hátha ... de nem láttam itt a Milyen SSD-t vegyek topick összefoglalójában sem... Most aztán ránéztem a Samsung oldalán, hát annyi, hogy gyorsabb, de ugyanúgy 3-bit MLC = TLC és ugyanúgy 600 TBW
Ja és vagy 8-9E Ft-tal drágább is lenne. 29 E -ért vettem
Szerk: Egyébként pontosan azért is vásároltam, mert most kedvezményes áron volt, és szerintem már tovább nem fog esni. A Sima 980-nál tököltem, ingadoztam, akkor 19 900 Ft lett volna Alza-n, aztán mikor elszántam magam 10 rugót az Alza rátett ...
De máshol is + 3000 Ft esett rá, hát akkor mondom legyen már a PRO
Az új gépem első komponense lesz. Addig meg a laptopban játékoknak fog táhelyéül szolgálni
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #37212 üzenetére
igen, azoknál az egyesre végződő változatok valójában CNVio akárhanyasok, ami egy inteles spéci m.2 mód, az intel prociba integrált modulra épít. A 0-ára végződő kártya viszont szabványos m.2 pcie kártya, bármiben működhet.
de ez a "0" sem igaz mindig, mert a régiebbieknél nem feltétlen így jelölték melyik a szabványos. Pl ezek még CNVIo fajták [link]
-
-
válasz
cs.zs. #37206 üzenetére
Először is, a megvásárolt gép a TE tulajdonod, azt cserélsz benne, amit akarsz.
Ez így nem igaz, sok gyártó leírja/elmondja hogy akár egy RAM csere/bővítés is garvesztéssel járhat egy-egy szériánál, ha nem az általuk megadott szervizben történik. (Fel is hívtam korábban az egyik gyártót, venti csere miatt nem akartam elküldeni nekik. 4 csavar plust a venti csavarok eltávolítása volt a múvelet) De én elfogadtam, és nem érdekelt, hogy van-e rá gar vagy nincs.
Ez új kocsinál is így van, ha a garancia alatt hozzányúlsz.... -
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #37196 üzenetére
Nem is vita provokálásból írtam
Gyárilag 11 Home kulcs van a BIOS-ban, de vásároltam Prot a BitLocker titkosítás miatt is, így azzal használtam. De ezeket a lépéseket mindig a legelején végeztem, nem akkor amikor a hiba jelentkezett.
Valószínűleg a Windowsos alvó mód az szoftveres probléma, de a ventillátor zúgást, illetve durva melegedést hardveresnek gondolom. Következményesen ezek a hibák ették meg az akksi élettartamát is -
válasz
cs.zs. #37157 üzenetére
A sebesség kb az egyetlen előnye, de ahogyan #37158Pyttawrx is írta, ha nincs kihasználva, akkor az is elvész. A PRO-nál engem az lep meg, oké ott van DRAM is, hogy pontosan ugyanannyi írástűrése van. Az mindeg,y hogy 5 év garancia van mind a kettőre, a TBW számítana, bár nálam az sem, mert játék indítására használom. Most jelenleg az SK Hynix HFM001TD3JX013N a leggyorsabb SSD a buliban, a másik meg az Axagon USB-C-s házban lévő negyed akkora kapacitású 4 évvel öregebb Plextor, a többinél:
Ilyen keresztmetszet van
No és az "ilyen" keresztmetszen van 2 darabb 500-as SAMSUNG (850 és 860 EVO) SSD. Ezt a PCIe3.0 is veri simán Kenyáig meg vissza. A sebesség akkor számítana ha pl a videóvágázokat SSD-re végezném, de azokat HDD-re szoktam, mert irdatlan mennyiségű írást jelentene. Illetve rendszerlemeznél, de újraindítani a gépet havonta 2x szoktam kb, abból is az egyik a foltozó keddre esik.
#37159cs.zs.: Viszont Kb még 1-2 évig nem akarok új PC-t építeni. Akkor meg új rendszerlemez SSD-t kell venni, és lesz újabb a 980-asoknál. A laptopon még úgyis rengeteget fogok bukni, hogy külsős a monitorom, a mechanikus billentyűzetem, az SSD-im, HDD-im, egerem, de még a hangkártyám is. De ezek nagyon jók annyiból, hogy ezeket már nem kell megvenni, az új gépbe, majd át tudom pakolni az SSD-ket pl a külső házaikból...
-
válasz
cs.zs. #37155 üzenetére
Helló,
Még nem vettem meg, csak most filóztam rajta, hogy jó lenne esetleg, mert már nem 43K, mint novemberben volt:
Hanem 20K alatt van
Igazából nem feltétlen van rá szükség, tárhelyem van még a beépített SSD-n is, és az ugye rendszermeghajtó (nem TLC-s) , és a nem egészen két év alatt:Még most lesz 35 TB írás rajta. Ezen nagyon írás nem lesz, lenne csak olvasás, mivel csak a Steam-es, Origines játékok kerülnének át az USB-s SSD-kről. Most összesen 8 meghajtó, ebből 5 SSD csatlakozik fel USB-n, de valahogy jobban szeretném ha belül lenne + 1 TB kapacitás, mint úgy, hogy van belül 1 TB és USB-n lóg még körülbelül 6 TB... Tehát írás nem lenne leginkább olvasás. 600 TBW írástűrése van, így úgy gondoltam, hogy abba röhögve beleférek, de szerintem a fentebbi képnek is töredékét hozza össze 2 év alatt, mert nem rendszerlemeznek szánnám. A 980-ban nincs DRAM, HMB van helyette.
"elég kicsi az esélye, hogy hűtőbordával beférjen. Régebben, vastagabb gépeknél még talán (a tegnapi GL552JX-be pl beférne, de ott meg nem kell)."
Mondjuk az a helyzet, hogy nem is adnak mellé hűtőbordát, de nekem van egy Plextor PX-256M8PeG SSD-m, egy Axagon EEM2-UG2 Külső SSD házban, azon volt gyárilag hűtő, 2017-2021 között azzal hűsölt, de az Axagonba már nem fért volna bele, le kellett venni róla, és az Axagon saját hővezető pasztáját rárakni, így rendben van a hőmérséklet, mert főleg arról is olvasás van.A Samsung esetében ott van a Magician - ezt most nem tudom használni, mert a két Samsung SSD-t USB minden látja, csak a Magician nem
Illetve az is, csak diagnosztikai és Firmware frissítési feladatokat nem képes ellátni. A laptop ugye PCIe 3.0-t tud, ezért is gondoltam a 980-ra. A 980 PRO-nál is 600 TBW és 5 garancia van.
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #37148 üzenetére
hehe, jól beszedte a szöszt és port. Nekem volt már szétszedve párszor. Ram bővítéshez, másik gépbe mikor kipróbáltam 32es modulomat, meg volt hogy poroltam is, amikor kívülrál láttam hogy kezd berakodni.
Nekem az alján nem tud sok levegőt beszívni ennél a modelnél. A helye megvan, de le van ragasztva. Így a képernyő jobb oldala felől van még levegő bemenet, meg alul csak a ventinél. (vettem is tartót az asztalokra [link] [link] ). Gondolom ha ilyen házban van dedikált gpu-s alaplap, akkor szedik le csak a fóliát az aljáról - körbe is van vágva amúgy méretre. [kép] gap padból ilyet vettem múltkor [link] pont külső ssd tokhoz szántam.
Nekem micron 2450 van benne, rózsaszín pad a rész fedél alatt. Ja láttam már ilyen kis ssd-ket. Van 256-os wd (sandisk) sn530 ssd-m, aminél meg fura megfontolásból a távolabbi végére teszik, így minden fizikai méret változatnak másik nyák kell. A tiednél meg lehet méretre vágják
Múltkor dell vostroban láttam gyáriként egy ilyen picit, amire egy fém távtartó volt téve. [kép] [kép]
Nagy volt a kísértés, hogy wifi helyére tegyek ssd-t, de azért a belső sokkal gyorsabb, mint egy pici dongle -
válasz
cs.zs. #37039 üzenetére
Köszi, esetemben : Spare Parts Asus Laptop G713QM | Accessoires Asus (accessoires-asus.com) G713QM. Szétnézek
Ezt én is elkönyvjelzőztem :K
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged