- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Kb 10 éves ASUS laptopnál 10en1néhány gomb nem működik a billentyűzeten. Lehet ez érintkezési hiba? Lehet javítani, vagy cserés az egész billentyűzet?
Ha cserés, akkor honnan lehet megtudni, hogy még melyik ASUS típusok billentyűzete jó hozzá? X54H K54L a laptop típusa. Nem tudom, miért van ez a 2 típusszáma, rajta van a gyári matricáján
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Impressa #16726 üzenetére
Köszi. Még nem mélyedtem el a HD Sentinelben, de nem találtam eddig, hogy hol lehet állítani ami ide vonatkozik. Tudsz ehhez segítséget adni (link vagy bárimi)? HD Sentinel Professional v2.10 nem regisztrált verzió van a gépemen.
Már átlépte a Load/unload Cycle count az 500500-at. -
Rodzser Mór
senior tag
Találtam egy írást
http://prohardver.hu/hir/western_digital_caviar_green_hdd_hiba.htmlMi akkor a baj?
Az, hogy például asztali gépben használt lemezeknél nem túl fontos az a pár tized Watt.
Viszont a fej állandó csapkodása feltételezhetően nem tesz jót az élettartamnak. A gyártó által garantált 300 ezres ciklust egyáltalán nem lehetetlen elérni akár fél év alatt.Hogy miért? Mert egyrészt nagyon hamar parkoló állásba kerül a fej (0 – 8 másodperc nem ritka érték), másrészt amint oda kerül, egyből vissza is rántja a lemez fölé a fejet. Abban az esetben is, ha nincs adatforgalom.
Tehát 4 másodperces értéknél, 1 óra üresjárat alatt összeszedhet 900 darabot. Ez nem jó.Plusz probléma, hogy ilyenkor a rendszer hajlamos megfagyni pár pillanatig.
Melyik lemez csinálja? Az enyém nincs is a listában!
Nem tudjuk. Jó eséllyel a 3.5"-os példányokból csak a Western Digital által gyártottakból némelyik, főként a Green széria.
2.5"-nál (az túlnyomórészt notebookos felhasználás miatt) viszont minden gyártónál elterjedt. Változtatni egyedül a Western Digital lemezeinél van lehetőség.
Bocs, hogy beraktma ide az idézetet a cikkhez kapcsolódó fórumból, a vastagítást már én csináltam annál a mondatnál.
Le van még írva, hogyan lehet megnézni a parkoltatás és felpörgetés számát.
Hát megnéztem,
Start/stop count: 41821
Load/unload cycle count: 493669
Durva, a gépem 13 hónapos. Faxa, ha 300.000-et garantál a gyártó!Az WDidle progi meg ahogy olvasom nem biztos, hogy sikeresen javít rajta és nem lesz másban rosszabb.
22-es csapdája. -
Rodzser Mór
senior tag
Átállítva 60percre is akasztja a görgetést (is).
Olyan hangot ad kb, mint egy lendkerekes autó: VVVÜÜÜÜÜÜMMMM. Persze szolidabban, simábban, halkabban, de azért jól hallhatóan.
Nem lehet, hogy valami Win7-es indexelő szarság miatt van? Vagy esetleg a WesterDigital HDD-nek valami hülyesége?
Hogy tudnám megtalálni, hogy pontosan mi okozza? Másik HDD-vel nem tudom kipróbálni, ezt bele kell kalkulálni.Légyszi segítsetek! Pdf olvasás közben egyre jobban idegesít.
Meg egyébként is, nem hiszem, hogy az élettartamra jó hatással van.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Cicero #16721 üzenetére
Mármint a hálózati feszültségre 230V gondolsz? Igen, ha be van dugva, akkor is csinálja. (általában így használom)
A jelen beállítás szerint:
Merevlemezez kikapcsolása:
/Adja meg milyen hosszú tétlenség után kapcsoljon ki a merevlemez/
- Működés telepről: 10 perc
- Működés hálózatról: 20 percMegpróbálom a hálózat esetén 60 percre állítva, mi változik...
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
EeePC 1015 BX netbook (még mindig) a gépem. 320GB-os WD HDD van benne, 2 GB RAM, Win7 Enterprise oprendszer van rajta. És gyakran hallom, hogy "elindul" a vinyó, mintha felpörögne álló helyzetből, kb 0,5-1 percenként (igazából nem mértem meg, lehet hogy sűrűbben, lehet, hogy ritkábban). Van is hozzá speciális hanghatás, ezt most nem tudom bemutatni
Szóval amikor így felpörög, akkor megakad az aktuális folyamat 2-3 mp-re, amit éppen csinálok a gépen. Azaz pl ha pdf-et görgetek, weblapot görgetek, vagy excel táblázatban görgetek, vagy lépkedekek a cellák között stb. Egyre jobban idegesít, hogy ilyenkor akasztja a folyamatot.Lehet ezen javítani, vagy kiküszöbölni ezt a jelenséget?
Az asztali gépemet már nagyon rég használtam, de ott mintha nem volt ilyen akadás, pedig az már 11 éves gép. És amikor még volt céges laptopom (HP) ott sem emlékszem ilyen akadásra.Amúgy videó vagy zenelejátszást nem akasztja meg. Gondolom, mert ott olyankor folyamatosan mozgásban van a vinyó, nem kell felpörgetnie.
Nálatok nincs ilyen?
Minek köszönhető ez a jelenség? Egyre jobban idegesít és hátráltat! Légyszi segítsetek! -
Rodzser Mór
senior tag
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Van itt eee PC netbook tulaj, vagy ismerő? Az enyém egy 1015BX, AMD C-50 APU procis.
Utóbbi pár napban 70 fok körül van a hőmérséklet a Speedfan progi szerint, ha 1-2 honlap meg van nyitva. A CPU 5-10%-on pörög, flash letiltva. Korábban ilyen esetben 60 fok körül volt. Most is 69 -et mutat. A netbookot mindig egy tálcán tartom, tehát a szellőző réseket sose fedtem el.
Eléggé zavar ez a +10 fokos emelkedés. Segítségeteket kérem a gyógyításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Építő/felújító topik
- Alkoholista nevelde
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Renault, Dacia topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest