Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
amdboy #37394 üzenetére
Múltkor én is mx4-et tettem a gépbe (k3402za) és azt kell mondjam, hogy rosszabb lett, mint a gyári. Ahogy neten írják talán azért, mert túl híg. Bár nekem normálisnak tűnik, hogy csak annyi marad meg a procin, ami feltétlen szükséges, de valahogy mégsem az igazi. Talán a kinyomódott, megszilárdult paszta és a hőtágulás valahogy kedvezőtlen.
A lényeg, hogy cinebench r23.2 -vel tesztelgettem. A gyári pasztával 11 ezer körül adta nálam, néha elérve a 12 ezer környékét leggyorsabb módban, hidegről egy futtatásra. Az mx4 mellett pedig fokozatosan kezdett csökkenni ahogy teltek a hetek, már 10 ezer körülre jött le. Pedig direkt vettem egy friss tubussal, mert már 9 éves volt az előző maradéka
Este cseréltem Thermal Grizzly Kryonaut Extreme -re [link] és így frissen kaptam már 13 ezer feletti pontot is. A szorzókat nem engedte fel, rögtön alacsonyabbra vitte, valsz a rossz hőátvitel miatt.
Egyébként ki fogok próbálni majd, ha megjött ilyen kínai rendelésű Honeywell PTM7950 -et, ami fázisváltós paszta [link] . Nagyon istenítik redditen a gamer notikban. Hátha a fázisváltáskori nagyobb hőelvonás még segít javítani a teljesítményt. Egyébként nem is a csúcssebesség, hanem a throttling miatti teljesítmény rángatás zavar. Meg kicsit a tudat, hogy visszafogja a procit. És persze a kíváncsiság, hogy tényleg ennyit javultak-e az újabb paszták az mx4-hez képest.
Azt is észrevettem közben, hogy belenyal az akksiba is a gép teljesítmény módban és utána meg visszaveszi a proci szórzót turbózás után, ha közben akkut us tölt. Legalábbis úgy tűnik... hacsak nem a win11 22h2-ben van valami elcseszve a szálkezelésben.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
amdboy #37069 üzenetére
Igen, 20 lesz benne fizikailag, és nagyon nagy valószínűség szerint 16GB-ot fog látni.
Egyrészt nem drága dolgok már ezek, nagy veszteség nem ér, másrészt meg nem biztos hogy kell. Azok a régi gépek életükben nem fognak 16-tól többet használni.
(Vagy te megnyitsz 30 chrome lapot?) -
cs.zs.
veterán
-
Face8814
őstag
válasz
amdboy #32146 üzenetére
Az érintő képernyő jó ha van de nem létszükséglet. A 16 GB RAM esetén, pedig azért akartam a vásárláskor ezzel venni a gépet, mert úgy talán olcsóbb mintha később tetetném bele, illetve rögtön spórolok egy kört, hiszen nem kell pár napra nélkülözni amíg beteszik. Illetve volt egy aggodalmam, hogy mi van ha nem is lehet bővíteni az adott típust, vagy ha igen akkor az garivesztéssel jár...
Amit másodjára linkeltem gépet arról mi a véleményed? A touchpadba épített kijelző okos dolognak tűnik első ránézésre. Ötletem is volna hogy használnám. -
-
-
steelsec
aktív tag
válasz
amdboy #29195 üzenetére
Nekem mondod tegnap jottem ra, hogy azert van fps droppom Overwatch es Streameles kozben mert a cpum throttolingol pedig nem kene neki.... Noctua nt-h1 paszta van rajta de mar lehet hogy regi kb 9 honapos, de par hete portalanitottam.
Hetvegen szetkapom jobb portalanitas aztan undervolt.... G751-jy nem egy kis dog -
KION3524
tag
válasz
amdboy #29191 üzenetére
Azért van, mert rosszul lett kialakítva a hűtése a laptopnak. 100%-on van azért szaggat, mert eléri a max hőfokot és lejjebb veszi a processzor órajelét a rendszer (throttling) hogy kicsit visszahűljön. Nézz meg egy stress test-et AIDA 64-ben hogy mi történik amikor 30 percig izzasztod a procit. Az majd információt ad a hőfokról és a throttlingról is. Nekem az újrapasztázás segített, de nem a normál, hanem a folyékony fém verzió (először próbáld a normál pasztát, hátha az is segít). Videó a folyékony fém alapú pasztáról.. Amikor felmegy 100 fokra a hőfok, akkor kikapcsol a gép, nem kell aggódni. Nem tesz neki jót ez a hőmérséklet, de nem fog felgyulladni a gép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged