- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nálatok mennyi az elfogadható hőfok ami még tűréshatáron belül van? Az persze világos , hogy teljesítmény és alacsony hőfok nem működik egyszerre. Ahogy figyelem ROG tulajoknál sem. Ott főleg nem. Ilyen olyan extra sok körös hűtés ide vagy oda, akkora TDP van. Esélytelen. Én azt nem vágom a high end ROG gépek hogyan mennek egyáltalán 2 évet egy huzamban ilyen hőfokok mellett.
Én jó ideje beállítam FHD/60 fps sapkára, ezzel hőfokot nyerek rengeteget, és szépen addig konfigolok ameddig nincs meg a beton 60, ezt viszonylag könnyedén elérem, talán köszönhető a procinak is (6800H). Amivel újabban még többet spórolok úgy mondván, hogy az 1920 x 1080 helyett 1680 x 1050 felbontást állítok be. Látványra nem csúnyább, és még minusz 5 fok. Szívem szerint undervoltolnék is, (asztalinál bevált) szépen lockoltam a feszültséget, és az órajelet, a profik által meghatározott értéken, és beton stabil teljesítményt kaptam ami mellett nem ugrál a VID. Laptopnál sajnos hülyebiztos bios van nem enged belenyúlni. De talán jobb is. Természetesen Nvidia Controlpanelben perfomance profil, és játékon belül a legjobb perf/minőség kombó. Azt vettem észre, hogy csináltam egy egyedi perfomance profilt. Korlátoztam a magok számát, és a teljesítményt is, fps szám megvan, és kevésbé melegszik. A Turbó mód továbbra is az extrém teljesítmény nálam (ha kell). Így elértem az átlag 50-60 fokot, és persze nem játszom a legújabb címekkel, arra ott az asztali gép.
Lényeg a lényeg 2 éves a gépem (FA707RE) eddig problémát nem tapasztaltam. Bullshit, hogy hosszútávon nem tesz jót a 75-80 fok? Vagy kitolható az élettartam a tartósabb alacsony hőmérséklettel? (55-60 fok). Valószínűleg előbb adnám el a laptopot (elavultság miatt) mintsem bármi gondja legyen, de érdekelne ti hogyan látjátok. Engem a frász kerülget amikor belelép a 75-80 fokba, ha mondjuk valahol eresztem az fps-t.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szia
Köszönöm a válaszod. Nálam is hasonló 50 fok környéke böngészés alatt, de hűtőpad is van alatta. Ami engem zavar, hogy a szerk: gpu boost-ot néha bepörgeti indokolatlanul, tehát ránézek az AC-re és csutkán kimaxolva a teljesítmény. Minek pörgeti be? Ráadásul fapad perfomance módban. Mert ha még TURBO módban hagynám azt mondom oké. Összességében okos, mert perfomance módban 60 fokig nem indul be semmi venti, 60 fok felett kezdi magát pörgetni. Turbó módban viszont hagy benne egy olyan alap 1000-1500 fordulatot, így szépen akár 40 fok is marad böngészés,videózás közben ami amúgy szimpatikus. Idle meg akár még alatta is ha nem csinálok semmit. Most a Manor Lords amit kipróbáltam a gamepass kínálatában, mint a kés a vajba. De bekapcsoltam a DLSS módot mert újabban zavar, hogy egyszerűen végzi a gép a dolgát. Azaz leadja a teljesítményt amit kell, de az fogyasztással azaz hőtermeléssel jár. Én meg csodát akarok, hogy 50 fok. De olyan nincs még FHD/60 alatt sem. Ezért most ilyen medium/high DLSS és szépen 50-60 fok között ketyeg, ventik ilyen laza 2000-es fordulaton. Kisebb csoda mondjuk, mert kevés játék tudja ezt, de a Manor Lords baromira jól van optimalizálva. Még egy röcc se volt soha. Így 2 év után is maximálisan elégedet vagyok ezzel a géppel, pedig mennyien le akartak beszélni, egyedül KH kolléga mondta adjak neki esélyt.
Most VGA csere projekt LENNE az asztaliba, csak nagyon nem tetszenek az árak, ezért most a laptop lett a mindenes munkába otthon, de szépen állja a kihívásokat. Kíváncsi leszek ez a hardver meddig lesz életképes teljesítményben. Eddig panaszom nincs rá. Igaz nem is kérek tőle sokat. Medium/High 60 fps.
Igazad van elengedem ezt a kikapcsolósdit, mert akkor meg a cpu melegedne jobban, így legalább egyenletesen melegszik a két oldal. **Amit nem értek, hogy időnként miért indulnak meg mégis a ventik** Én hiába dózeroltam le az AC-t egyszer ugyan úgy benne maradt a folyamatokba, és bele tud nyúlni a gépbe, ha nem akarom akkor is. Full egy automata ilyen hülyebiztos az egész rendszer. Amúgy végülis nem baj.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Kicsit gondolkodtam beletúrok a dolgokba: Asus A17 (2022) Ryzen.
Azt szeretném elérni, hogy windowsban kizárólag az igpu működjön, és ne használja a dgpu-t csak ha én turbo módba teszem azaz kimondottan akarom, hogy pörgesse, mert akkor egyértelműen kell a komolyabb számítás játék/vágás stb. Sikerült szépen mindent bekonfigolni cpu terheléstől kezdve stb-stb. Viszont az RTX dgpu továbbra is bekapcsol automatán. Bőven el kellene vigye az igpu is: windows, Youtube, asztali dolgok ezért nem értem miért kényszeríti mindenképpen. Próbáltam az összes AC módot Silent, Windows, Perfomance konfigurálni de egyik sem jó. Esetleg ötlet valakinek?
Mikulásbá
Megvettem a G203-at, eddig nagyon jónak tűnik , remélem bejön a tartóssága is.
Egy nagyon picit dundibbnak tűnik mint a G102. HTPC-hez mai napig kiszolgál a G102 is, néha ugrik egyet a görgő de azzal együtt tudok élni. A TUF egérre kíváncsi leszek mit mondd a szerviz. Azt írják javítás alatt, WTF?! Nekiállnak görgőt cserélni egy ilyen fogyóeszközön? Azt hittem, csere jó napot. Oké hinni a templomban kell. -
HartgeH3-2.8
addikt
Sajnos eddig tartott a barátság. Görgőhibával vissza. Még az egy éves gari időt sem bírta (23.08). Igaz a laptoppal is úgy jártam, hogy az első rossz volt a második meg 2 éve hibátlan
Megpróbáljuk újra.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
kiralytom #38211 üzenetére
2 éve használom az A17-et, nem lehet az olyan hangos
Érdemes kicsit belemászni a ventimódokba. Ha úgy sem szimpi, akkor tudsz magadnak csinálni saját ventiszabályt. Mondjuk az bőven benne van, hogy ennyi idő alatt már annyira megszoktam, hogy egy új tulajnak teljesen másképp jön át
Pár hónapja azt csinálom, hogy azonnal kapcsolom át "turbo" módba amint melója van a gépnek (videóvágás, game). Eddig ilyen ördögtől való dolognak tartottam ezt az üzemmódot, de ez sokkal okosabb mint gondoltam. Nem csak a teljesítményt maxolja ki, hanem a hűtési hatékonyságot is. Azaz kevésbé erőforrásigényesebb meló alatt is hűvösebb a gép már csak a turbó mód miatt. Én meg azt gondoltam a turbóval feltesz mindent kakaóra aztán eszed nem eszed, hát tévedtem.
-------> Azért a coolingPad nélkül sehova. Aranyat ér.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Mindenképpen felnyitott kijelzővel, és hűtőpaddal használnám. Én is most elkezdtem külső monitorozni vele, és távoli asztalozni otthonra. Szerintem az se jó ha ekkora hőt kap az a kijelző "csak 60-70 fok, de ne kapjon annyi se. Igaz porosodik mint az állat, de valamit valamiért
Véletlenül megláttam az A17-et (szerintem ugyan olyan gépünk van) a komphone kínálatában használtként. Lesújtó mennyibe kerül. Persze ez belépő szint, és azóta elkezdtek lefelé kúszni az árak, na meg eltelt 2 év is. De akkor is
Mellbevágó.
Ez a Ryzen viszont még mindig nem normális mit megy. -
HartgeH3-2.8
addikt
Szépen lassan 2 éves az én A17-em is. Teljesen korrekt a kijelző, pedig ülök 3x drágább kijelző előtt is. Ülök csilliárdokba kerülő MacPro előtt is, és örömmel ülök vissza a TUF kijelzője elé. Bennem van a hiba? Lehetséges ez csak az én minimalista elvárásom miatt van. Jelezzen ki, kész. Mit csináljon még egy kijelző? Ja hogy nappali külső fénynél kint a parkba nem látszik majd jól. Én kérek elnézést.
Tényleg oda tervezték.
Inkább A15 mert az F-el kezdődő gépekre sok volt a panasz. Nem bántom a Vivo tulajokat mert ők se bántanak engem, de tömény fantázia az a Vivo széria. A TUF legalább stílusos, de hát nem vagyunk egyformák persze.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
rothfb #37890 üzenetére
Teljesen leállítja a gépet, a full shutdown kvázi. Ha csak simán egérrel rámész a kikapcsolásra akkor nem kapcsol ki teljesen a gép. Sokan nem tudják, én sem tudtam. Mondjuk nekem mai napig nem egyértelmű ennek milyen szerepe van.
Ha teljesen full fel volt töltve, és úgy lett eltéve, de nem ezzel a "force" shutdown megoldással volt leállítva akkor se kéne nullázódnia 1-2 hét alatt szvsz
Kíváncsi leszek mit mondanak a szakik. Nekem van is ilyen parám, hogy esetleg táskába hagyom a gépet akkor random ránézek nem e kapcsolt be
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #37794 üzenetére
Továbbra sem lettem túl magabiztos, egyszerűnek tűnik, csak valamit elcseszek akkor szevasz tavasz: [link]
Értem ez alatt, ha véletlenül megtépem, és eltörök a 4 kis karocskából egyet akkor bye bye gombocska. Aki ezt kitalálta azzal kéne cseréltetni, vagy péklapáttal addig csapkodni, ameddig újra nem gondolja.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
tothbe #37793 üzenetére
A videót sehol nem találom pedig átnéztem mindent. Be tudod esetleg linkelni? Ez a csere nekem is kínai, de meg akarom tanulni ha esetleg kell akkor tudjam. Igaz én mindig külső billentyűzetet használok pont emiatt. Szerk: YT a barátom , találtam párat, de a weboldalukon, ahol ők mutatnák meg hogyan kell, egy darab videót nem találni.
Én legalábbis sehol.Nagyon kényelmesek, nagyon jó érzés ezeket a billentyűket használni, de egy macera cserélni, legalábbis nekem. Aztán lehet, hogy megnézem a videót és kiderül mégse.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szívesen.
Unalmamban végignyálaztam , teljesen új lett a fórum felülete, nem tudom miért nem volt jó az előző formátum. Továbbra is csak ilyen semmilyen gondok vannak bios frissítés, vett egy memóriát, és valamiért nem oké, vagy nem olyan sebességen, vagy milyen SSD az ajánlott, de semmi jelentős. (erre a két szériára lebontva A15,A17). De a régi hibás F széria is lecsengett, (mint mindig) nem látok semmit nagyon rá. Bővebben: [link]
Én A15, A17 között választanék, de inkább 17 a nagyobb kijelző miatt.
Számos variáns van, bőven meg lehet találni a megfelelőt.
Szerintem neked is kevés lesz a 15.Ismerősöm is most vesz TUF-ot, csak még vár hátha jönnek akciók.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nos, legjobb tudomásom szerint (külföldi fórumokat is megnézve) de mindjárt csekkolom a ROG/TUF hivatalosat is, az "F" nem volt ajánlott kategória sokáig. Én magam is futottam bele hibás darabba. Az "A" széria elméletileg rendben van mind a 15 mind 17 esetében, de néhány kört megér mielőtt a gombra nyomsz. Ezeken belül is számos variáns van intel és amd vonalon, szintén érdemes fórumon csekkolni.
Szerintem azóta javították a hibás szériákat, ilyen mindenhol van minden nagyobb gyártónál ami ekkora tételben gyárt.
#37755 Metzger92
Olyan fotód van amin rendesen háttérkép van kirakva? Ott is ennyire szembetűnő? Mert ha mindent leveszek feketére, és direkt keresem akkor én is megtalálom. Napi életvitel napi rutin mellett, ha nem mondják meg észre sem veszem.cs.zs.
"Én sosem értettem, mire jó az nVidia Control Panel"
Nekem mindig is a játékokhoz volt alapjáraton segítség amikor egyedi profilt állítottam be, valahogy így rögzült be. Én meg a másikat nem ismertem, vagy nem volt sose kézenfekvő -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Gubu0101 #37746 üzenetére
Na pont ezt akartam kérdezni, ha nálad ennyi akkor egy ROG tulajnál ahol extrém magas TDP van mégis mennyi lehet az átlaghőmérséklet? Mert ezzel a kis szaros 95W TDP-vel én belenyúlok néha a 80-ba (3050 Ti). Szóval nem értem.. Mert sokszor beszélgetünk itt a ilyen olyan VGA-ról, de arról nem, hogy azok mennyire durván melegedhetnek.
Most már megnézek valami videót erről.hito: Én úgy tudom global gari van ezekre, sorozatszám alapján lehet csekkolni, de hogy számla minden nélkül, az szerintem csak support. Nekem a teljes cseréhez anno minden szart kellett vinnem. Addig nem foglalkoztak velem. Amúgy érdekes..
embe
Köszönöm megnézemMetzger92
Ez fotón elég extrémnek tűnik. Élőben nem látni ennyire? Ha valami háttérkép van kint akkor szintén nem látni? Nálam pici apróbbak itt ott elenyésző. Utána olvastam én is ennek ismert jelenség. Ez elvileg az IPS bleeding nevű cucc. Én lefotózni se tudtam nincs olyan szög ahol látszódik. Háttérképpel tudsz még betenni pár képet? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Gubu0101 #37742 üzenetére
Pont azt beszéltük haverokkal, hogy a vetélytárs intelhez képest ezek a Ryzen procik hűvösebbek. Nem tudom a legújabb hol áll, valószínű faragták. Mondjuk ez se volt mindig így főleg az AMD-nél nem.
Komoly feladatoknál beleszalad nekem is a 80-85-90 terheléstől függően. Legutóbb pl egy komolyabb template került az adobe pro-ba és ugyan pikk pakk megoldotta mint kés a vajba, de ránézek a hőfokra és 89 (pillanatnyi), mondom ***at! Rövid távon szerintem elmegy, néhány perc volt a konvertálás gondoltam az még belefér. Elvileg lekapcsol ha eléri a max hőfokot , de odáig nem mennék el én se. Game alatt én szeretem ha 60-65 környékén mozog azért játszom nvidia profilban beállított 60 fps sapkával. Még így is felszalad néha 70 környékére paddal együtt. Legutóbb melóba kicsit Tropico 6-oztam (El Presidente szimulátor), és véletlen benyomtam a dedikált (AC) gombot, és turbó módba kapcsolt, ventik mint az állat beindultak, és egész frankó lett a hőfök meg minden. Nem is rossz megoldás ez (hűtésre is) ha nagy gáz van
---> nekem a turbó eddig a max teljesítményről szólt = extrém hőfokokkal amire sose volt szükségem (szerencsére), de most fogom használni ha belelépegetne a 75-80ba. Mondjuk nem ajánlom neki hűtőpaddal a segge alatt, 2 évesen.
Hűtőpadot ajánlott tenni az alá a ROG 17 alá is mindenképp, plussz egy alapos takarítás persze, de ezt user is meg tudja tenni, egy hátlap levétellel. Használt gépnél első dolgom lenne komplett teljes takarítás, újra pasztázás. Nem vállal ilyet egy lapos szerviz? WTF.
Amúgy nemrég vettem egy ilyet, nagyon jó cucc ajánlom a művelethez, nem kell többet venni sűrített levegőt (ami amúgy fagyaszt is ha sokat tolod) .
Picit távolabbról, és óvatosan, baromi ereje van, látszat ellenére!
Rövid szakaszokkal érdemes fújni ezt is, mert hamar melegszik, de csoda kis gép.
Sok mindenre használom már, asztali, lapos, céges gépek, légtisztító stb. Adnak tartalék szűrőt is, érdemes arra is figyelni, néha kimosni. Poros gépnél iszonyat tele lesz. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
gaborbol #37716 üzenetére
Igen kimondottan jól bírják, agyon csapni nem lehet őket, pedig kapnak hideget, meleget. Nem volt ez mindig így. Úgy látszik történt náluk is ez az.
Ezt a G-Helper-t megnézem majd később én is, egyelőre most békében vagyunk az AC-vel.
Csoda.Egy gondom van ezzel amúgy, hogy lehetetlen teljesen lepucolni a gépről az AC dolgait. Ahhoz egy teljesen szűz windows kellene, és mókolni vele, hogy teljesen kizárjam.
Mindenkinek sikeres napot, aki munkában "Asusozik'
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönöm srácok
Megnézem mindegyik verziót.
Közben szintén ismerős, 500 ezerig Gamer laptop. Jelenlegi Asus nagyon szereti. Adja magát, hogy akkor ROG/TUF. Az 500k viszont erős limit, így TUF esélyesebb. De mondtam neki ő fogja nyomkodni nézze meg a Lenovo verziókat is, esetleg MSI. Cégnél 80% HP van, tényleg bírják 24/7 (pedig csak egy nyomtatógyártó ugye), de miután megmutattam mennyire ronda a HP Omen, ezt ki is zártuk gyorsan.
Mondjuk tényleg nem szép.
Persze ízléseken nem vitázunk tudom. -
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Ismerős (hölgy) kért meg nézzek neki céges vásárlásra laptopot. 200k a max keret, természetesen mivel hazabeszélek ezt néztem ki: ASUS VivoBook M515UA-EJ549W
Sok mag kell neki , sok mindent csinál majd egyszerre, (természetesen így Ryzen), 16GB memória nem lett volna rossz, de úgy nincs 200k alatt. iGPU meg szerintem egész vállalható ezekben spec alapján. Mennyire lőnénk ezzel mellé? -
HartgeH3-2.8
addikt
A WIN saját védelme mennyire tekinthető erősnek így 2023-ban? Egy ideje én is azt használom több neves vírusírtót végigpróbáltam, végül asszem pont itt ajánlotta egy kolléga, hogy a beépített védelem elég magas szintű már.
Malwarebytes nem kavar bele mindenbe, szép csendben teszi a dolgát?
Ezeknél nekem mindig a kivételekkel kellett szenvedni. -
HartgeH3-2.8
addikt
Tegnap anyósoméknál nem tudtam aludni, kicsit utána lestem ennek:
Külföldi fórumon is írt egy srác ezzel kapcsolatosan (Asus ROG community), de nincs rá megoldás lényegében. Próbáltam lefotózni az enyémet, mert van nekem is emlékeim szerint, de bakker fekete képernyőnél nappali fénynél SEM látni semmit. Ezt teljesen sötétben fogom tudni max lefotózni. Talán akkor vettem észre én is egyszer. Szerintem tegyél ki egy frankó ROG vagy TUF hátteret, akár RGB-set és engedd el, én egy tökéletes gépet biztos nem küldenék be sehova
Együtt kell élni vele.
A google válasza:
Backlight bleed is relatively standard and happens with most devices at some point.
You can't fix blacklight bleed or IPS glow, but you can minimize, the impact, by avoiding dark environments.Van akinek semmi gondja nem volt, és van akinek szarrá karcolták a fedlapját. Ugyanis ott marad valami az asztalon, és ott nem érdekli őket az ilyesmi napi X vagy Y gép mellett. Esetleg be lehet fóliázni előre vagy nem tudom. Lehetséges nézek rá majd én is valami fóliát később. Volt akinek az eredeti dobozt és tartozékokat is úgy kellett visszakönyörögni. De van itt olyan kolléga is aki maximálisan elégedett volt. Nem tudom, én örülök, hogy tökéletes a gépem vigyázok rá, nem torrentezik, akkor dolgozik amikor kell. Ha nem muszáj felesleges a tortúra, működik, kész. Ez az IPS Bleeding egy ismert jelenség. Én azt mondom nem is hiba.
----------> Én nem vinném be! Hátteret neki, és csókolom.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #37581 üzenetére
Attól én is félek amúgy: Áramlöket, túlfesz, áramingadozás
Nagy épület, több iroda van, gépek vannak, nagy nyomtató, Wifi stb - Fel van ugyan készítve az épület külön betáp nagy gépeknek, külön bizti táblák, minőségi panel stb. De volt hogy egyszerre ment mindenhol minden (klímák is), és néhány helységben irodában nem bírta a hálózat. Ilyenkor én is féltem a laptopom és inkább lehúzom. Persze van aki ezen nevet, de nekem sok a 350-400 ezer is. Van akinek nem. Elméleti síkon ezek már mindentől IS védve vannak, úgy láttam minőségi kondik is vannak, de akkor is.
Gyakorlatilag beszéltem szervizessel, és ő is megerősítette, hogy a belső áramingadozások, vagy hirtelen áramfelvételektől a gépet a saját tápja tökéletesen védi. Pontosan ez a feladata, hogy a gép felé úgy továbbítsa a szükséges áramforrást ahogy kell neki. Ezt nem én állítom, hanem szakember. Ugye volt korábban kérdésem, hogy céges hálózatba, céges aljzatba bedugva pici apró szikrácska. Otthoni minőségi túlfeszvédős Belkin/APC aljzatokba dugva semmi szikrácska!! SenemSeNincsen! Nyilván otthon más, és tudom a fapad elosztó (sima low end fehér) nem olyan mint a profi Belkin. Stimm..
Ettől független azt mondták no para.
Egyébként szvsz aki kertesben lakik, sokkal jobban félhet egy villámcsapástól, minthogy fapad elmegy az áram. Semmi jelentősége ami a laptopot illeti, hiszen saját áramforrása van, megy tovább. Cégnél is amikor volt áramszünet, ment tovább a laptop, és ennyi. Kizárt, hogy egy fapad áramszünettől tönkremenjen egy ilyen gép. Miért menne?
Ami utána történik mondjuk nagy irodaházban, egy hirtelen nagy áramfelvétel, amikor beindul minden, én attól jobban félek, hogy az okoz "valami sokkot" egyszer a gépnek. Szerencsére ilyen ritkán van. Évente 1-2, főleg kánikulában, fő szezonban. De maga a fő épület is kaphat áramszünetet bármikor, ez MVM oldalról akármikor lehet.
Szerencsére ritka. -
HartgeH3-2.8
addikt
Gubu0101
Gyári oprendszerrel integrálva érkezett a géped? Teljes gyári visszaállítás, és olyan nincsen, hogy az nem oldja meg. Ilyen bermudaháromszög jellegű dolgoknál, a céges laptopokat is rögtön visszaállítom, utána jó. De azok mennek egész nap, kapnak hideget-meleget. A másik csodamegoldás a Driver Booster, az mindent IS megtalál. Cégnél, titkárságon nincs idő csöcsölni fél napokat egy driver miatt.Rol84
Na jó akkor nem csak én vagyok ilyen csodabogárHa napi működésben nem zavar, akkor?! Én egy "tökéletes" gépet nem dobnék ebek harmincadjára. Amúgy: Nekem itt ott sarkoknál (feltételezem) az IPS panel világítás üt át, vagy csillan be?! Nem tudom mi a helyes megfogalmazás. Gép használata közben abszolút semmi nem látszik, amikor feketeség van, valamilyen okból akkor tűnik elő. Elsőre zavart, de mivel a gép tökéletesen üzemel, így elfogadtam neki ezt a jelenséget. Használat közben semmit nem látni.
Semmi sem tökéletes, szokták mondani. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
NoOne92 #37526 üzenetére
A padot szerintem rögtön nulladik percbe érdemes bekapcsolni nem csak kimondottan játék alatt. Rengeteget számít. Ha nem méred semmivel a hőfokokat , értékeket akkor sajnos nem tudjuk megnézni milyen mérések jönnek nálad
AC az erre nem igazán alkalmas, pedig nem tartana semeddig megcsinálniuk.
Nekem ez a növelési üzemmód nincsen ha jól emlékszem, de megnézem.
Nálam folyamatosan hálózatról megy minden, tehát ezeket én azonnal kapcsolom is ki, Nvidia Geforce Experience-től kezdve mindenhol. Ott asszem valami Battery Boost 2.0 van. Teljesen felesleges. Én kikapcsolnám a helyedben ezeket. Gondolom egy gamer laptopot nem akkumulátorról használsz döntő többségben. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
NoOne92 #37513 üzenetére
Szia
Na örülök, hogy minden gördülékenyen ment. A GTX 1660 Ti egy nagyon erős kis bors, tehát azzal még nagyon szépen lehet pirítani, nincs azzal semmi gond
Én azt mondanám perfomance mód. Saját ventiszabály létrehozás sincs véletlen? Azt még lehetne , de szerintem hagyd automatán, és segíts alá egy paddal.
Abszolút nem nyírod ki a perfi móddal, egyrészt ezek többszörösen be vannak védve már-már hülyebiztosra. Elég csak megnézni a BIOS-t szinte minden opciót kivesznek a kezünkből, egyedül a 3 állás van amit te adhatsz meg. Ha szeretnéd kapcsolgathatod is igényeknek megfelelően, de én hagynám perfomance módban. Úgy tökéletes.
A ventik szerintem nálad is 60 fok felett indulnak be, de nézd meg biztos ami biztos.Figyeled a gépet valamivel? Core temp, MSI After, stb?!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
NoOne92 #37510 üzenetére
Hello
Lényegében arra jutottunk, hogy "kicsit" fogja a gépet (de ezt idézőjelben értsd), és nincs jól optimalizálva jelenleg a program úgy igazán. Kikapcsolva "érezhetően" smooth-abb a gép, ami amúgy sem gyenge. A modok közti váltást, én nem erőltettem , nekem is a perfomance és az optimised vált be. Amikor kell rákapcsol , amikor nem kell beáll alapra, teljesen jó. A Turbo szerintem nem hoz annyit, hogy megérje a plussz hőmérséklet többlet.
Megadják a lehetőségét, de nem muszáj kapcsolgatni. A silent mód 8 magból 4-et lekapcsol, elvileg úgy a legcsendesebb. GPU esetében az ECO, meg teljesen kikapcsolja a dGPU-t tehát csak az integrált fog működni. Úgy teljesen csendben kéne legyen a gép.
Én is azt mondanám Perfomance / Optimised amit használj úgy a leghatékonyabb.AC-t mindenképp frissítsd le, és a programon BELÜLI összes update is jöjjön le, mert mindegyik fontos. Igen volt pár frissítés ami katasztrófa volt, én is letöröltem akkor. Azóta rá rá nézegettem, most mintha rendben lenne. Megnéztem nálam most az 5.6.10.0 van.
Mindenképp megéri frissíteni mert muszáj haladni a fejlesztőkkel (szvsz), előbb utóbb fagyások, anomáliák lesznek. A korábbi verzió sokunknak jobban tetszett amikor nagyban kint volt a hőfok, és elvileg van ott egy kis "fülecske", ami majd kapcsolható lesz. Én havi egy emaillel boldogítom őket, hátha megcsinálják nekünk egyszer, hogy oda azt tegyél ki amit te akarsz. Egy core temp programot ajánlanék helyette, nulla erőforrás igénye van, és szépen alul tálcán kiteszi neked a hőfokokat, (akár magonként is), és meg is jegyzi mi volt a legmagasabb érték.Elsőként is egy szép nagy takarítás nem árthat neki, mikor volt utoljára?
A ventik cseréje szerencsére ahogy én laikus megnéztem nem egy vészes művelet (szerviz szempontból) kiveszi, beteszi. Én a ventik élettartamára fókuszáltam, ezért nálam automatán kapcsol be 60 foktól, és alásegítek coolingpaddal. Az AC nem rossz dolog ha fent van, van néhány előnye. Szerintem tedd fel a frisset, teszteld, és maradj a Perfomance módnál, GPU esetében pedig az Optimised módnál. Ha bármi lenne az AC-vel szólj, no para. Van official uninstaller, feltesszük újra, nekem az megoldott korábban sok apró érdekességet.A gépet, és a ventiket ha tudod takarítsd ki, kicsit alaposabban.
Legjobb lenne a kompresszorosan (de óvatosan) távolabbról, vagy az ujjaddal tompítva. Előtte csak biztonság okáért egy lapon, rongyon csinálj próbafújást nehogy valami "zmötyi" kijöjjön a kompresszorból. Ezzel amúgy engem is riogattak, amikor volt pincénk hatalmas ipari olajos kompresszorral sose jött ki belőle semmi, de jobb a békesség.A gép hátulját garanciavesztés nélkül le tudod szedni. Fentebb ha visszakeresel ott a vergődésem, hogy én hogyan csináltam, de sikerült a művelet.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Hello, Szia
Üdv a klubban, pontosan ugyan ilyen gépem van, de dekára pontosan! Nemsokára lesz kettő éves 2024 Q1, imádom. Biztosra állítom, a legjobb döntést hoztad. Villámgyors, és hűvösebb mint az Inteles ellenfele (mondom ezt 30 év törzsi szintű intel fanatizmus után).
Válasz: Egyrészt egy hűtőpad kell alá, ha szimpatikusabb hőfokokat akarsz, ez nekem is egy ingerzóna egyébként. Adok is tippet ha kell, hogy nekem melyik vált be. Én is panelban vagyok, most az egy hónap szabadság alatt, amikor otthon néha bekapcsoltam (frissítés gyanánt) hát igen csak magasabbak voltak a hőfokok még paddal is. Idle simán jó egy 45-55 akár 60 is. El sem indulnak a ventik 60 alatt, ha csak nem állítottál be manuális ventiszabályt. Klímám nekem sincs, negyedik emelet panelprogramos szigetelt , én redőnnyel fogok nyerni egy 2-3 fokot mínuszban, ezt majd a gép is fogja érezni. Klíma nem kell, elég az a cégnél. Szerencsére nem vagyok rá allergiás, de akkor sem kell. Szerk: Szóval, teljesen jó az 55 fok idl, paddal az 40!! -----> Lesz.
---------> Lekapcsolhatod a magokat (silent), kikapcsolhatsz szolgáltatásokat a háttérből (AC), és akkor tudsz nyerni, talán pár fokot, de ez a gép a mp tört része alatt egy ugrásrakész bivaly, természetes, hogy van egy alap celsius ami alá képtelenség menni egy ilyen zárt rendszerben. Klímás helységben ott alá vihető bőven, de emiatt meg nem csavarom le a klímát, így is a szemem fénye azért van egy határ
Mégiscsak a gép van értem, és nem fordítva
Mindenképp csinálj teszteket, egyrészt engem érdekel
másrészt örülök, hogy jött egy villámtesó, harmadrészt én saját magam megnyugtatása végett rommá teszteltem plussz akartam látni mit hoz hőmérsékletben a kis aranyos. Egyébként én is dolgozom vele, mellette videókat vágok (premiere pro), mellett játszogatok ezzel azzal amazzal. MINDEN igényt maradéktalanul kielégít azóta is. A 6800H egy mocskos állat. Ezt fogod tapasztalni, amikor nem tudsz neki olyan feladatot adni, hogy kihívás legyen. Esélytelen.
Tanácsok (nem kötelező): Az Armoury Crate kicsit fogja a gépet, ezt fentebb Mikulásbá kivesézte nekünk (örök hálánk üldözze, csak el ne érje) tehát érezhetően néha döccen röccen fogja. Nem vészes vállalható, de a teljesen smooth élményért delete. Én most visszatettem, úgy érzem szépen optimalizálták, egyelőre béke van (nem volt ez mindig így). Ment is a kedves Asus....
Egy hőtőpadot ha veszel alá, elképesztő módon fogja meghálálni a gép. Ne műanyag sz**rt rendes fémet, és minőséget. Tipp: uRage Freezer 600, de a coolermaster termékei is egész jók. Egyrészt sokkal hamarabb fogja visszahűteni játék, vagy grafikai munka után, másrészt az alap hőmérsékleteid is jóval alacsonyabbak lesznek. Szerintem mínusz 10 fok alsó hangon a pad, de nyugodtan kövezzenek meg ha nem.
Ventiszabályt állíthatsz be ha gondolod, én a ventik élettartamát helyeztem előtérbe, és azt mondtam kapcsoljon be amikor akar (up to 60 fok), és alá segítek hűtőpaddal. Természetes jön az ősz, jönnek a 20 fok alatti hőmérsékletek jobb lesz. Nekem a Perfomance / Optimised kombó jött be, így hűvös és gyors is. Silent módban, leveszi (blokkolja) a magok számát, nagyon nem jó. MSI After mellé, kell majd egy GPU-Z is, hogy tudjon megjeleníteni gpu adatokat is. Ne kérdezd miért, kell neki. Nekem GPU-Z nélkül nem volt hajlandó kitenni az MSI After a GPU értékeket.
Még egy: Feltételezem mivel álmomból felkeltve is tudom, hogy FA707RE van nekem is, hogy nálad is az erősebb Ti (TDP) verziós lesz benne, ami baromi erős. FHD alatt (okosított beállításokkal) eddig minden egészséges kompromisszum megvolt, minden játékban. Persze most jött egy Starfield pl, ott lehetséges lennének már meglepik, de arra van Series X, vagy asztali gép. Arra akarok célozni, a világot nem váltja meg, de ne is becsüld le, brutális mit tol az a kis szaros gpu, a Ryzen meg egy állat. Nincs kérdés.
Nagy címekkel én se. Munkába nagyon nem akarok amúgy se belemerülni, üres órákba szoktam ezt azt tolni. Arra meg több mint tökéletes.A lehető legjobb gépet vetted meg ebben a kategóriában, és ár/érték arányban!!
Ismételten, Üdv a klubban
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36463 üzenetére
Lalikiraly megvagy még? ..és a gépezet? Remélem nem adtad el
Próbaképp beruháztam én is erre az Asus M3 TUF egérre, 6k volt az Aqua-ban. Gondoltam annyit megér ha még lyukrafutás akkor is. Meglepően jó kis műszer. A glide-ok szépen csúsznak, súlyra elfogadható, a glide-ok szép nagy felületen érintkeznek, az egér pontossága, is meglepően jó, sőt!! Most már használom jó pár hete, és a G102 után kellemes meglepetés
Görgőnek minimálisan. de nagyobb ellenállása van ami furcsa, de megszokható végülis. Főként asztali géphez használom, laptophoz ritkábban, de észrevettem, hogy nálam se fogadja el az AuraSync mint eszközt, pedig hivatalosan ennek konfigurálhatónak kellene lennie, rajta is van a dobozon ráadásul. Az egér W10 kompatibilis, ugye a rev2 az ami már W11 alapból, lehetséges ehhez van köze?! Passz, de igazából annyira nem hiányzik, hogy szinkronban villogjon, vagy ne villogjon, maga az egér működése patent. Ami érdekesség, hogy W11 asztalin bekötve kicsit később, felajánlotta az Armoury Crate program letöltését. Naná, hogy nem kellett, még mit nem. Igaz Asus alaplapom is lett, lehet belenézek egyszer, üsse kavics.
Természetesen már csak elvi kérdés miatt is, hiába hogy nem kell, az Aura Sync miatt indul egy: Kedves Asus
hátha unatkoznak ott bent a nyári szünetben.
A csomagolás már önmagában nagyon tetszett, tipikus "Asusosan" profi, és igényes!
A képek minősége miatt bocsi, gyenge fény mellett lőttem. Az egér képen sokkal nagyobbnak tűnik, mint élőben, kézben valójában.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Metacska #37349 üzenetére
Az 3 db automata mód ami a teljesítményszabályozást illeti. A ventik fordulatszámát tudod manuálisan befolyásolni hőmérsékletnek megfelelően (bár szerintem egyébként ha baj van a rendszer, mindenképp felülbírálja) Az Armoury Crate programon belül lehet "manuális" ventiszabályt alkalmazni, akkor és úgy pörög ahogy te mondod meg neki.
Hasonló mint az MSI Afterben. Egy ideig én is használtam nem rossz megoldás. Holnap lefotózom, de szerintem simán megtalálod addig
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Pyttawrx #37174 üzenetére
Vicc, hogy nem lehet. Microsoft is simán megoldotta.
GoodSpeed
Nekem első dolgom lenne regisztrálni, hogy ott is hivatalosan az enyém legyen. Gari szempontól sem utolsó (én szerintem). Ha nincs ott nem látnak rá, supportnak is nehezebb. Egy üzenetet dobok csak MyAsus-on keresztül és mindent látnak a gépről. -
HartgeH3-2.8
addikt
Nekem úgy rémlett 2 hónap, de belépek és 1 hónapot ír. Neked hol írja a kettőt?
Gondoltam milyen jó lesz, belövöm a 300 forintost, rá tolom a gift kódot, és veszek mellé megint egy évet, mert jönnek érdekes címek, hát ez se jött össze. Nekem úgy rémlett ez év vége felé jár le a határidő és 2 hónap volt. Most egy hónapot látok 2024 02 végével.
De nem hiszem, hogy elvett volna egy hónapot.Ugyan így néz ki az enyém is, honnan tudjuk hogy ez kettő?
Szerk: Megújítást bekapcsolva hagyva lesz belőle 2 hónap? -
HartgeH3-2.8
addikt
Lalikiraly
Neked hány hónap GamePass Ultimate-et adott az MS Store azon belül könyvtár, azon belül (eszközhöz mellékelve) fülnél? Lassan gondolkozom majd be kellene lőni mert árat fog majd emelni az MS hamarosan.Hőcsövek: Minket meg péklapáttal vernek tarkón mindenhol ha "csak" 5+2 heatpipe-ra emelik a mennyiséget adott évben. Máshol meg örülnek a kettőnek. Szép világ ez.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Csokishurka #36949 üzenetére
Bosszantó egy dolog lehet. Visszaolvastam azt nem írtad, hogy lan kábelen keresztül lehetett e frissíteni (Win update). Ilyen gondot olvastam már máshol is, de csak inteles gépen, furcsa. Gondoltam szedek le neked myAsus-ból drivereket, de látom eszközkezelőbe sincs semmi, és már pendrive-ról azt is próbáltátok.
Kíváncsi leszek mit talál ki a szerviz.
"Nem kapott hozzá semmit" mert már nem divat DVD lemezeket adni minden fent van neten. Kifejezetten sértésnek venném ha holmi driver pakkot hagynának a gépen mintha technikai analfabéta lennék
Kedves Asus.....
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Joker88 #36922 üzenetére
Érdekes jelenség. Én külső billentyűzetet tolok rá új kora óta. Izzadtság, só, zsír ami az emberi bőrön van szvsz előbb utóbb csinálhat ilyet. Egy év alatt kicsit korainak tűnik, hogy ennyire elkezdjen lekopni. Szerintem ott a festék jön le, a fekete az a nyers műanyag ház.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #36919 üzenetére
Akkor a gyári included gépeket feltehetően félig konfigolják is? Mert az gyakorlatilag ready to run, bekapcsolod megy. Biztos az valami más kategóriába esik.
#36910 ilyen gondom egyszer nekem is volt, de asztalin. Emlékeim szerint kikapcsolni kellett valamit, és/vagy default bios. Másik amitől falra mászok a Win GPT/MBR
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #36899 üzenetére
Kicsit nézelődtem melóba.
Nagyon tetszik a Legion front kivezetései, egészen máshol van a hőtérképe is. Tényleg egy korrekt alternatíva. Részemről van amibe ez, van amiben az erősebb, de így van ez jól. Legion vs TUFGaming: Lalikirály
Több óra telepítést meg szenvedést spórolva, jó néhány tesztet megnézve nincs min szégyenkezni, a DyingLight2 amin kicsit letérdelnek azt nem értem hogyan/miért (a mi gépeink). DE mindenhol best budget, best cheap, best best best jelzők, vágásra, tartalomgyártásra mindenre. Nem csalódtam. Ja és very high meg ultrán tolják.Hőmérséklet átlag 90 fok felett, és a tulajdonos szerint minden gond nélkül bírja a TUF.
CrazyWOT ULTRA
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36893 üzenetére
Kíváncsian várom mire tudtok jutni. Reméljük lesz megoldás. Asus supportnak is megérhet egy üzenetet, hátha
Amúgy realtime hogyan tudom monitorozni hogy éppen melyiket terheli? MSI is elvileg ki kellene írja a VGA nevét de nálam nem írja, pedig legújabb. ALT + TAB nem jó mert rögtön vált.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36890 üzenetére
Ha a TeamViewer nem megy próbáljátok meg az AnyDesk-et, még telepíteni sem kell.
[link] -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
exchanged13 #36884 üzenetére
Yany kolléga esete nyomán jutott eszembe. Amit írtál Type C to HDMI nem rossz ötlet. Még annyit érdemes lehet átnézni, hogy egyenként minden egyes driver "identify" kódsor kimásol, keresőbe beír, és megnézni mindegyik friss e, bár igazából ha a driver booster nem talált újabbat akkor nincs is, csak ötlet. Érdekes lesz ha typeC-re megoldódik. Nem értem amúgy hogy szoftveresen miért nem tudják ugyan azt a szolgáltatást megadni. Nem 5 évvel korábbi modell.
Nvidia ShadowPlay mellett feltudsz venni egy játékmenetet, hogy hogyan néz ki ez?
Meg persze MSI After mellé. Tegnap jutottatok valamire? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36881 üzenetére
Igen-Igen , most hogy írod az optimised gomb elődje volt ez a Hybrid akármi, és mellé érkezett az ultimate gomb (legutoljára), frissítéssel. Még be is posztoltam a külföldi TUF csoportba, hogy mi lesz ha ezt megnyomom. Lehetséges korábbi print screen-ekben rajta van még, lehet előtúrom. Igazából nincs jelentősége.
Ha nincs semmi gond, akkor is találunk. Igen jogos, valamit valamiért, nálam bizonyára hőmérsékletben is rengeteget spórol, hogy ha nincs komolyabb munka szépen leáll. Gyönyörűen írja is , hogy power saving mód.
El nem tudom képzelni, hogy a kollégánál játék alatt miért erőlteti az igpu-t, elméleti lehetetlenség. AC kavar be. Ha nem lenne nála játékok alatt is teljesítménycsökkenés, jogosan kérdeznék vissza mi a francért gond, ha az igpu hajtja meg a külső tévét. Hiszen megvan benne a kellő erő alap feladatokhoz. Komolyabb terhelésnél meg úgy is jön a dedikált. Azért is csodaszám mert ezt full automatán tolja.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #36878 üzenetére
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
exchanged13 #36877 üzenetére
Előbb utóbb rendben lesz. Ezek apróságok, szoftveres dolgok, megoldható.
Más: Azt mondtátok az apple könnyebb, hát én sokszor látok fejet vakarni, hogy egy egy olyan dolgot ami windowsban sima liba, vakargatja a fejét mi legyen, MERT teljesen más rendszer, és a Windows az általánosan elterjedt mindenhol. De ez OFF. Kezdve azzal, hogy a külső eszközeinkre nem tudja a p**szt rákötni az almát lighning kábel nélkül és ott áll hümmögve. Én meg olyankor mondom neki, hát hümmögjél csak itt még egy pár órát a 800k-s cuccoddal, addig megtartjuk a prezentációt a windows gépeken. OFF OFF.ON:
Tudom hogy kettő kattintás, tudom hogy menjek már aludni, de MÉNEM lehet egy nagy piros gombot berakni középre hogy full power?? Most kell a power zmeeg... nem fogok még kettő gombot nyomogatni AMIHEZ amúgy nem tudom tudtátok e, de ÚJRAINDÍTÁS KELL!! A gpu mód Ultihoz restartot kér! Azonnal kell a power és restartozgassak.
Érted... -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
exchanged13 #36874 üzenetére
Most tudod mi kezdett el frusztrálni? Hogy elvileg Lalipapi szerint játék közben is kapcsolgat az igpu-és dgpu között. Azért van az, hogy kimegy a csík visszamegy a csík, kimegy a csík visszamegy a csík, amikor monitorozom ALT+TAB mellett AC-ben, hogy mit csinál a cucc. Ezzel elvileg spóról energiát, hát nekem ne spóroljon. Bár így most beütött a nagy meleg, jobban fog melegedni is, lehet nem most kéne ultimateznem. (Nincs klímám).
Nem szeretem, elég ami a cégnél van 600 klíma.Kíváncsi leszek mi lesz a megoldás.
Következő amit megnézek, hogy melyik alkalmazás mikor mit használHolnap pedig lehet átkötöm a 4k tévére a laptopot, és betolok valami filmet, hogy mit mutat. Az hogy neked nincs Ultimate mód a gpu-nál az nekem kérdőjel. Dózerolnám az AC-t, utána:
Kedves Asus.......
Szerk: Lalikiraly
Esküdni mernék, hogy a korábbi AC verzókban volt már AMD gépnél is. Aztán lehet jól benéztem és az FX506-ban volt amit elsőre rendeltem és ami hibás volt.
De neki miért nincs ultimate módja a gpu power saving között?
Csutra ugyan olyan dgpu-nk van. -
HartgeH3-2.8
addikt
Nekem '22-es gépem van de már nekem sincs Mux kapcsolóm, régen volt.
Bakker mire ezt végigolvastam lezsibbadt az agyamNem baj, ez is egy technika úgy is lesz megoldás, valami szoftveres nyűg. Kapcsolok egy gépet én is, mert forgolódni fogok álmomban ha nem nézem meg ezeket. Gondoltam magamban bakker, hát komoly pénzbe mernék fogadni, hogy márpedig van Ultimate mód a GPU-nál is, és tényleg:
exchanged13
Így már érthető a frusztráltságod. Idegesítő egy probléma. Ennek full automatának kellene lennie. Amikor kell vált, amikor nem kell kikapcsolja, kész. Ez ki van találva. Ne menjetek már privátba, megőrülök ha nem tudom meg ki volt a gyilkos -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36829 üzenetére
Na szuper, örülök neki. Ez is megoldva. Kár lett volna futtatni vele potya köröket.
Nem nagyon látok újdonságokat amit a meglepetés erejével feltehetnénk tesztre hiába néztem körbe. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36814 üzenetére
Szerintem a kamera is csal, mert élőben szemre nem látom. Kamerában is egész más.
Ablak animáció amikor letálcázod vissza tálcázod? Nálam az ablak animáció ki van kapcsolva ez az úsztatás, stb. Még régi Win7 berögződés, úgy gyorsabbnak tűnt.
Nálam ahogy megnyomom azonnal eltűnik az ablak.Mindjárt csatolom a fotót.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36811 üzenetére
Látni egy minimális eltérést valóban, de ez annyira minimális, hogy szerintem kár beadni. Maga a tökéletes kijelző többet ér (szvsz), mint a minimális eltérés nagyítóval.
Asszem értem a problémát, jobbra egy picit mintha el lenne forgatva. De ez szerintem annyira elenyészően minimális talán 1% dőlés sincs. Minden esetre lefotóztam az enyémet is hátha segít. Mindjárt csatolom mobilról. Én nem adnám be még
Igazából egy tökéletesen funkcionáló, masszív erős géped van. Jön megy megáll.
Szerintem minimális elenyészően kicsi a jelenség, de megértem ha zavar, de ez szvsz nem hiba
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Gubu0101 #36804 üzenetére
Szerintem sincs a gépeddel gond. Ez ilyen.
Gubu0101
Elvileg a Turbo a procit tolja meg, az Ultimate meg a GPU-t. Nekem csöcsölésnek tűnik állandóan nyomogatni, ezért én is a Perfomance + Optimised mellett döntöttem. Nekem egy nagy piros kapcsoló kéne mint ami anno a tuning lapokon is volt, megnyomod kész.
Nem baj jó ez ígyLalikiraly
Én nem küldeném sehova. A kijelző ha tényleg olyan (holnap megnézem én is) akkor nagyítóval kell nézni, hogy lássuk. Nem lényeges. A dolby DTS-t support is megoldja neked. Én nem tenném ki a gépem felesleges tortúrának , nem mondom hogy kóklerek közé, de minden esetre hanyag termékkezeléses eljárások közéMa/holnap megnézem neked a kijelző eltolást. A DTS-t visszaolvasom mert azóta se értem mi a gond. Bocsánat az értetlenségemért. Melóztam
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36798 üzenetére
Hiszek neked
Akkor nálam marad az optimised, kapcsolja amikor kapcsolja. Amúgy nem lenne rossz egy gomb ami mindkettőt kapcsolja egyszerre Turbo+Ultimate ha kell a power.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36793 üzenetére
A játék az ok, azt vágom, de windowsban is ugyan ez a helyzet? ott se váltja le?
Ha 24/7 a dedikált megy akkor az nálam a melegedés miatt nem lesz jó. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
exchanged13 #36790 üzenetére
Driver Booster (IObit) , nekem az 1000 éves laptopot is mentett meg amihez már nem volt semmi, egy próbát megér, ha más nem az ingyenessel megnézni mit talál. A virágboltban pedig el tudod érni a full-t ha tetszik. [link] Sokszor hasznos tud lenni. Nem egyszer oldott meg külsős gépeknél driver problémát ez a cucc.
AC
Most kicsit elbizonytalanodtam én is Ultimate ügyben. Ez most azt jelentené, hogy a gép folyamatosan a dGPU-t használná, és az iGPU teljesen OFF? vagy ha nincs terhelés, attól még kikapcsolja ugyan úgy?Nekem eddig az optimised vált be.
Lalikirály, Dolby
Nálam a felület még mindig ugyan az, hol tudnánk a verziószámokat egyeztetni? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
exchanged13 #36785 üzenetére
Az iGPU az egy nagyon hasznos jószág pedig. Ezekben már mvaa jó szinten van. Simán nézem a filmeket, youtube videókat minden szir szart és a dGPU meg se mozdul. Nem melegszik a gép sem annyira ilyenkor. Radeon software mindenképp kell, és szerintem ezt ki offolni sem tudod, mert úgy is vissza fogja magát tenni. AC-ben tudnál adni neki egy ULTIMATE pofont, ami kikapcsolja, de az meg nincsen. AC-n belül is minden up to date? Mert ott is szokott lenni egy rakat frissítés állandóan.
Az AMD mindig is jó volt az iGPU-ban, ezt nem is lehet tőle elvenni.
Szerk: BIOS-od mikori?Szerk:
Lalikiraly
Ez nekem egy teljesen új felület, én ezt fel se ismerem. Mindjárt ránézek. Mindenképpen szoftveres nyűg lesz , rendszeresen probléma van vele. Amúgy baromi jó cucc amikor működik egész más élmény a film/zene. Nekem mostanság nem volt gond vele -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
exchanged13 #36760 üzenetére
Az Armoury Crate GPU PowerSaving az Opimized legyen szerintem. Ultimate ott kellene legyen nálad is pedig. Próbáld meg az AC uninstallerrel leszedni, és feltenni a legújabbat, de a weboldalról. Nvidia control panelben adjál neki globálisan egy "minőségi" beállítást mindenre. Ha azóta jött ki WHQL told rá azt is. Érdekes jelenség, ilyen még nem volt, hogy beállítod high-ra aztán nem high. Mondjuk én abba a korszakba nőttem fel amikor MINDENT butítottunk az fps kedvéért, így elsőre én nem tudtam mit kell nézni
Szerk: Ja és hiba esetén a Geforce Driver install, az clean install mindig ugye?
Mert ha express, akkor olyan mintha nem csináltál volna semmit.Remélem sikerül, nem a gép hibája. Annak tudnia kell könyökből.
Lalikiraly
A DTS Audioval volt egy olyan, hogy C-Media bug, lejött vagy 50 ezerszer mire végre jó lett, és nem dobta fel többet. De onnantól működik.
Amúgy mi vele a gond hibát ír ki leáll vagy mit csinál?
Lehetséges megint elbénáztak valamit. Nézd meg win update-ben nincs e beragadva. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36718 üzenetére
OFF
Nagyon szeretem én is, nehezen engedem el, az M3 Gen II elvileg csak 5mm-el hosszabb annyit talán elbírok. Nem szeretem az ordenáré nagy bumflák púpos egereket. Mondjuk pont rossz a szög a fotón de tudjuk , hogy ez nem egy nagy egér. Látszik mennyire rondán kopott meg a műanyag, de hát ilyen ez. Esetleg szétszedni megcsiszolni fene tudja, és még mindig ott a mikrokapcsoló, probléma.
Ezt javították volna a G203-ban?ON: Az M3 Gen II viszont hasonlóan nem túl nagy közepes méretű egérke. Sehol nem kapni nálunk. Állítólag 25 dollár környéke. Mutatósabb, és nem sokkal nagyobb mint testvére a Gen I. Talán még elférne..
Ja és antibakteriál bevonat, 59 gramm!!!
IP nem tudom hanyas szabvány, mondjuk abba nem hiszek, de...
Nem rossz! -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #36716 üzenetére
Igen sajnos most ismét előjött, hogy kettőt kattint egy helyett. De valamiért megoldja ha ki porszívózóm elég alaposan, és sűrített levegővel is kifújom. Utána megint jó egy darabig. Ettől eltekintve én nagyon szeretem a kis szarost.
M3 GEN I az Armoury II only W10
M3 GEN II már Armoury Crate és W10/11
Nem lehet, hogy ez vele a gond?Viszont én GEN II M3-at sehol nem találok, csak az Asus honlapon. [link]
Aqua szerint ez lenne a GEN II, csak nem képesek kitölteni a lapját rendesen, és a usernek kell érdeklődni meg nyomozni. [link] -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36713 üzenetére
Minden esetre tehetséges alkatilag, én azonnal felvenném, de csak régi gépeket adnék a kezébe, vagy nem ide témába vágó dolgokat. Viccet félre, egyébként ügyes volt
Inkább ez mint amikor a gombot képesek megnyomni és ennyiLalikiraly
Mi nem tetszett végül a TUF M3-ban? Ahogy nézem méreteiben nekem passzolna. Logitech G102 környékén nézelődök méretben, mert nincs péklapát kezem, és hosszú ujjaim. A G102 is csak amiatt menne mert már megkoptak a gombok. A ROG STRIX IMPACT II ELECTRO PUNK amivel még szemezek de 20k-t nem tudom ér e , amikor a max dpi amit használok az 2000-2500, és az oldalán lévő recék miatt állna benne a dindzsa, azt kitakarítani esélytelen. A Razer deathadder sajnos nagy. TUF M4 Air sajnos nagy, pedig nagyon adná a könnyű súlya.Érdekes a GEN II kicsit már nagyobb és W11 [link] lehet itt már menne az Aura.
A GEN I viszont méretben kevesebb, nekem ez a tökéletes. 6k? Cukorka árban van.
Nem is értem. Most ez vagy best buy, vagy elnéztem valamit. [link] -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36709 üzenetére
Én is úgy voltam vele, nem húzom le, mert az akksin lévő csatlakozó pöcök elbénázása nagyobb kockázat, ha azt elrontom véletlen megrántom, és letépem az fájdalmasabb. De tény, hogy lehetett benne némi rizikó faktor az akksi miatt.
Nekem amúgy már az antisztatikus zacsi is kicsit már városi legenda. Állandóan raktunk bele mindent, óvtuk féltettünk mindent a széltől is. Volt, hogy emiatt mondtam le vételt, mert az antizacsi nem volt meg hozzá. Pedig sose volt semmi gond belőle ha csupaszon volt egy kártya a dobozában. PC szerelés előtt hozzáértünk a vasradiátorhoz, és pulóverbe még véletlenül se szereltünk. Nem mondom, hogy nincs alapja, de utólag vicces.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Az akksit én se húztam le amikor bővítettem. Gondoltam jobb a békesség. Azt elrontom akkor el is intéztem volna a gépet. Csavarokat viszont szépen fent úgy tettem le ahogy a gépben volt, aztán vissza.
(Videóhoz): Emlékeztek még régi IBM gépeken (stb) voltak ilyen megoldások, hogy csak a lamellák értek egymásba, két pöcköt húztál hátra, és kijött az akksi. Én azt nagyon élném mai napig. Nekem ami benne van milka csak plussz súly.
cs.zs. Tehetséges volt minden esetre , minden oldalról.Lalikirály
Néhány játékot tesztelhetnénk, hogy aki idetéved, és ez a kategória érdekli tudjunk valamit mutatni. Valami újdonságot körbenézek hátha van. Tesztnek érdekes lenne. -
HartgeH3-2.8
addikt
Nem nézte meg melyik csavart hova, és nem húzta le az akku kábelt se
[link]
Süvegcukrot neki
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
AuraSync: Ahogy látom más F17 tulaj is jelzi ezt a problémát. Egy üzenetet megérhet a supportnak. Én biztos verném az asztalt. Ugyan úgy TUF széria, olyan nincs, hogy nem.
Lehet pont az M3 bugos? Mert kísértetiesen hasonló a szitu.#36645 Smithy87 (AC 130fps)
Egy teszt engem is érdekelne tényleg tudja e. Szerintem igen.
Igazából nem mai darab az secs.zs.
USB C töltés: Na igen, így már érthető. Nem mindenki gamer oldalról közelít -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Smithy87 #36630 üzenetére
Szerintem sem bug, létező verzió, és Ti. Indokolt a több W igény mert a teljesítménye is jobb mint a sima társának. RTX belépő szinten top, és sokan alábecsülik a tudását.
Ahogy kolléga írja meglepően jól futnak vele a játékok, kicsit bánom is hogy az asztaliba sajnáltuk a Ti felárat mert hogy nem tol úgy se annyival többet. Aha..
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
exchanged13 #36624 üzenetére
Egyszerűen sokkal jobban optimalizált a W11, és az Nvidia képes drivert írni.
Most már az AMD isElment már a W10 előnye. Ha megnézed korábban minden W10-en futott pazarul most meg teljesen fordult a kocka. Én átmentem mindenhol (asztali, laptop) W11-re és bizony összehasonlítva sokkal jobb élményt tapasztalok. Jól sikerült az RTX-ek optimalizálása ez a válasz. Kiforrottak a driverek most már.
Elcsépelt duma: DE MINDIG érdemes feltenni a legújabb WHQL-t!!!! de tényleg...
Kíváncsiságból nézd meg kérlek melyik 3050 Ti, mert abból van 60W 80W és 90W körüli TGP verzió is, kicsit bújtam a netet, és nagyon nem mindegy melyik van a gépedben. Ha pedig leszólja valaki, hogy hagyjad már ezt a low end gpu-t akkor vágjad orrba, vagy mutass rá az AC 130 fps-re
Ne is inkább vágd orrba előbb, és majd utána.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
NoOne92 #36609 üzenetére
Semmi gond, segítünk
Ahogy a kolléga írta minden segéd programot engedj el, ilyen Ryzen Controller meg egyebek, lehetséges nem rosszak, de nekünk nem kell. A hűtőpadot mindenképpen tartsd meg, az segít hamarabb lehűteni/visszahűteni a gépet, és a max hőfok is alacsonyabb.
A magas hőfok hiába a tanult kollégák és szervizesek áldása sosem jó. Ezt innen fotelból megmondom, hogy ha egy eszköz tartósan magas hőmérsékleten üzemel, forognak a ventik mint a barom az az eszköz idő előtti amortizálódását fogja eredményezni. Én nem akartam csapágyasan döglött ventikkel bevinni 2 évesen a gépem, ezért okosítottam.
Hűtőpad szerintem a porosodást, is kicsit visszafogja én nulladik perctől hűtőpadozok, gyakorlatilag alig porosodik a gép, napi használat mellett sem. A hűtőpadot meg szépen kifújom mindig sűrített levegővel, és ennyi.1080p/60
Ezt azért találtam ki, mert nem játszom komoly játékokkal, szintén van hőmérséklet parám (végre egy szövetséges), valamint a VGA limit. Csodákat persze nem vártam az RTX 3050-től, de egyébként meglepően jól telesít a 95W verzió.Nvidia Control panelben adsz neki egy teljesítmény módot mindent teljesítményre optimalizálsz lényegében. Windowsban is perfomance mód. Armoury Crate is perfomance mód, GPU standard mód. Ez a legjobb szerintem ennél jobb nem kell. Turbo értelmetlen. Izzasztja a gépet magas hőfokok, felesleges. Én azt egyszer használtam teszt jellegűen a 72 óra alatt amikor kapott anyait apait, hogy megnézzem minden rendben van.
Tehát: Ha bekapcsoltad mindenhol a perfomance módot, akkor szintén Nvidia Control panelben adsz neki (globálisan) egy 60 fps sapkát. (Max fps 60). Ez szépen belövi neked a max fps-t. Ha casual gamer vagy mint én akkor számodra is ez a TÖKÉLETES megoldás. Onnantól játszhatsz vele még a beállításokban , hogy medium/high, high/high mekkora AA stb. Én az elmosodás motion blur, egyéb effektek azonnal lövöm ki engem mindig is zavart, becsillanás, bloom effekt stb. Kellő erő van még ezekben a gpuk-ban is, hogy tud csinálni FHD-n 60 fps-t.
Ha megcsináltad a 1080p/60 fps sapkát akkor azt az eredményt kapod, hogy nem lesznek 85 fokok hanem szépen lemegy 60 környékére átlagban. Erőforrásigényesebb játékoknál bele bele lépeget a 69 fokokba de kb ez a maximum. Sapkával nekem 70 fölé soha nem megy paddal, nagyon szélsőséges eset amikor ennyit kell számolnia valamelyik egységnek. Esetleg ha háttérben még vágok, mennek alkalmazások , YT akkor igen.
Így szerintem maximálisan kitolható lesz a gép élettartama, nem fognak elhasználódni a kondik idő előtt, a forgó kopó alkatrészek és a paszta élettartama is baráti lesz még 3 év után is. Ez szigorúan csak privát vélemény és nem szakmai. Én ezt fogom követni végig.
Sokkal jobban érzi magát a gép is nahh, én sajnálom izzasztani magas hőfokon."mivel szabályozza a gép hőfokát"
Teljesen automata, mindent az onboard chipről vezérel. Sajnos ez már nem az a korszak amikor mindenbe beleszólhattunk. Gyakorlatilag annyiban tudsz uralkodni a rendszeren hogy csinálsz manuálisan egy venti szabályzatot és akkor úgy forog ahogy te akarod. Én csináltam nem rossz dolog, néhány hőfokot nyertem vele cserébe viszont állandóan mentek a ventik 50 foknál is. (Ő egészen 60 fokig kikapcsolja). Ezt én kompenzálom hűtőpaddal ami szépen leviszi 50 fok alá (idle). Végül hagytam automatán mert 60 fokig áll minden venti. Nekem így jobb. Addig megoldja a cooling pad.Armoury Crate teljes ki iktatása is megoldás, ekkor felszabadít egy kis erőforrást a gépről, nem nyúlkál bele semmibe, "teljesen" szabad a gép. Ettől függetlenül biósból ugyan úgy bele fog szólni a ventik fordulatába, hőfokok alapján szóval szvsz hiába dózeroljuk le az AC-t teljesen nem menekülünk meg tőle. Ő irányít. Ez ilyen butabiztos rendszer. Nem tudsz olyat csinálni hogy elrontsd. Ha érzel furcsa anomáliákat az AC miatt, esetleg érzed hogy lassítja a rendszert akkor érdemes átgondolni a használatát. Én most visszatettem nálam elfér jelenleg. Szépen fejlesztik azt is.
Vályi Pista szavaival élve:
Whisper mód? NEM KELL -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
NoOne92 #36606 üzenetére
Hasonló TUF A17-em van (2022) Ryzen 6800H. Ugyan így hőmérséklet paráim vannak mint neked. Mivel játszunk? Mindennel (is). Azért alacsony a hőmérséklet, mert 1080p/60 nvidia CP-ből korlátozva. Így átlagban olyan 60-65-70 fok. Egyedül videókonvertálás alatt megy fel kicsit jobban, de ott is én voltam a hülye mert 4k-ban ment a preview is.
Összességében amúgy mi a gond? Kétszer olvastam el de nem értem. Az enyém most lesz 2 éves, ezeknél sajnos ennyi a hőfok. Egy masszívan zárt kocka az egész.
Engem is hülyének néznek ne aggódjál, hogy miért gond az ha 85-90 fok egy gép, hát azért gond mert...Hiába, hogy elméletileg a kondik, és az egész gép felépítése eleve úgy van tervezve, hogy bírja (szerelő mondta), akkor sem nézem jó szemmel a magas tartományokat. Én ezért játszom (perfomance mód) 60 fps korláttal, 10-ből 8 játékban 60 fok. Kész probléma megoldva. Nyilván ha online kompetitív gamer vagy akkor ez a megoldás felejtő. Én laptop szinten casual gamer vagyok, más komolyabb műsorra ott az asztali. Igen tudom akkor minek vettem laptopot. Hát nem hardcore gamingre az biztos.
Arra ott a másfél milliós ROG.Ám olyan sok helyen olvasom, hogy mások laptopja alig melegszik terhelés alatt is 70fok max.. Nem játszunk online kompetitíve játékokkal ahol 200 fps kell. Kolléga is GTA V meg Fortnite. Én COH2, néha WOT, meg Valheim, AOE ilyesmik. 60 fps cap-el.
Ezért nem melegszik, amit elvárunk tőle teljesítmény azt meg tudja.cs.zs.
KH kolléga nem rossz ötlet jövőre nézve, de biztos nem fogom postáztatni a gépem vállalva az ilyen olyan csomagkezeléses "megoldásokat". Én magam elviszem majd ha helyben lehet jó, ha nem köszönöm szépen. Mondjuk az Asus szerviz se jobb.Szerk: Amúgy a hibás Asus szériáktól eltekintve. Több éve tökéletesen szolgáló ROG STRIX TUF gépeket látok külföldi csoportokban gond nélkül mennek magas tartományokon hosszú éve. Fejlődő országok, tehát gondolhatjuk milyen páratartalom, por és egyéb környezeti hatások mellett. Volt két gyártósor amin lejött párszáz hibás gép és rögtön elástuk a komplett Asus mérnöki stábot. Ez a gond. Ezek baromi jó gépek.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36574 üzenetére
Ugyan nem dash gépem van, de megnézem kollégának a celsius értéket, kíváncsi vagyok. Nem akartam hülyeséget írni, de kb egy síkon mennek talán a gpu azért több mert a Ryzen elég szépen fenékbe billenti, mindent kihoz belőle szvsz.
USB
Nekem az még nagyon kell. Nálam még mindig sajnos ami gamer az legyen vezetékes, de arra amire én használom végülis....HDMI DP nálam is off nincs mire hova , és annyira jó a gyári kijelző, hogy (nekem) felesleges is. Egyedül a TypeC/Thunder ami nekem kakukktojás nemtudom mire/hogyan használni. Beszéltek a srácok typeC töltésről. Azt se tudom hova tenni, minek van akkor az akksi hozzá?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
exchanged13 #36548 üzenetére
Na örülök, hogy sikerült. Akkor végül bejött a W11 és re-install tippem ahogy nézem.
Az is lehetett, hogy bekaptál valamit és az húzta lefelé az erőforrást szépen. Ilyenkor én se fogok tökölni, teljes dózer. Nem kellemes mindent újra feltenni, de ez van.FPS bezuhanás az előfordul, szoftveres és optimalizálás oldal. Hiába a modern jó gépek, ezzel sajnos együtt kell élni. Ezért nem szívesen veszek már early access játékot se.
Minden szükséges drivert adj meg neki: MyAsus, MS Store, MS update (fogja szeretni)!Azért egy hűtőpad nem árthat alá, meg esetleg lekapni a hátlapot, hogy mennyire poros
Átlagosan ~80, 85C között ingázik a proci es a videokari - az enyém pl kimondottan furcsán nem poros. Asszem 2024 Q1 lesz pont 2 éves, kíváncsi leszek most már lesz e benne por. Egy évesen patika volt. Lehet a hűtőpad?!
Jó játékot -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36543 üzenetére
Nem ez volt beállítva? Minden esetre ezt is tedd fix 144-re.
Tehát indítsam el az AC profilt amit akarok, utána zárjam be az Armoury-t? Asszem így szoktam csinálni. Akkor azért nem tapasztaltam eddig semmi olyat amit írsz. Tegnap én is megvilágosodtam. Az Adobe template 4k volt amit leszedtem, és a pre-view is 4k-ban ment, azért hajtotta meg a gépet ennyire, levettem rögtön sokkal jobb lett. Mentségére legyen mondva vitte 4k-ban is, és nem kettő nem négy elem volt betéve hanem 25.....
Nem normális. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
exchanged13 #36532 üzenetére
A DL1-et röhögve kellene vinnie szerintem, az nem mai darab. Érdekes jelenség.
Nyilván azt fogják írni kevés a gép. Megnézném MSI Afterrel mi fogy el, miért dobja el a frameket. Tökéletesen lehet monitorozni.Ha a gpu csak 60% akkor cpu limit, az pedig lehetetlen annál a ryzennél!
Adnék neki az nvidia control panelben egy teljesítmény profilt, minden max teljesítményre.
Armoury Crate Turbo mód.
Azért az a 85 fok nem éppen a legjobb egyébként, bár állítólag 100 körül van a temp limit.
Az álmos könyvek szerint.Én ilyenkor csinálnék egy W11 dózert nulláról. Fórumon amúgy W10 esetében írnak hasonlókat 1-1 címek esetében. Sokkal többet foglalkoznak már a W11-el ez simán benne lehet, hogy jobban optimalizált driverekre, mindenre a W11-el.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36524 üzenetére
Sokkal hosszabbra írtam meg (magamnak), és mindenről volt fotó, de mégis csak Asus topik, emiatt nem tettem be őket. Na meg nem akartam senkit megsérteni, mert érdekes a véleményem az agyon fényezett konkurenciás L betűvel kezdődő márkáról. Mini "tyúkszem" bekapcs gombok
, minimalista billentyűzet
, nyomkodva nem Asus szint, kijelző hát nem tudom. Nem vett meg kilóra. Érzésre az Asus modellek masszívabbak. Zsanérok szintén. Hátlap hűtés kivágások. Nyilván természetesen fél óra nyomogatásból, tapizásból, nézegetésből nem lehet leszűrni egy adott terméket, de másfél éve nyomkodom a TUF-ot, minimális viszonyítási alapom azért van. Most is itt van nálam melóba, gyönyörűen dolgozik
Armoury:
Váltottam most kék/zöldre, nagyon adja.
Nézegetem a háttereket is, egyre jobbakat találok. Tudod nulláról kezdeni az Armoury-t még pedig az AC uninstallerrel. Megkeresem neked ha gondolod. Nekem az bevált.Egy komolyabb Wireless egér lehet engem is érdekelne. Kényelmesebb, függetlenül attól, hogy nálam is a gamer egér az vezetékes volt mindig is. Epic Games oldalát majd figyeld ünnepek tájékán mert rengeteg játékot szórnak ki ingyen minden évbe.
Én az alvó módot pont ma kapcsoltam ki, nekem nem kell, engem csak idegesít. Nálam tökéletesen elalszik (fentebb írták, hogy volt akinél nem). Néha felvillan a bill, hogy helló itt vagyok, azt nem értettem miért. Fogtam magam ma kilőttem minden energy saving beállítást. Teljesítmény mód ON (W11) gyári, és power saving lehetőségek OFF. Teljesen felesleges, nem én fogom megmenteni a földet, és amikor kell, akkor igenis álljon készen rendelkezésre a komplett gép erőforrása. Amikor nem kell szépen visszahül , kijelzőt kikapcsolja, dedikált gpu-t kikapcsolja, minimalistán fogyaszt. Még a bill világítást se használom, mert külsőn gépelek.
Szerk:
Mögötte a céges nagy monitor. Innen látszik mekkora ez a 17-esJó döntés volt.
Ja igen, 600 ablak nyitva, mellette videót vágok adobe pro, töltök le, megy a youtube, frissít a steam, megy az AC stb . Szeme se rezzen. Imádom. -
HartgeH3-2.8
addikt
A PC-s Armoury Crate az állítólag jelenleg még felejtő PC-n, ezt nemrég nekem is mesélték, és elég furcsán néznek rám amikor emlegetem. Notebook/Laptop oldalról amúgy én annyira nem látom rossznak, kicsit lehetséges, hogy valóban fogja a gépet, de olyan erő van benne, hogy a felhasználói élményen nem csorbít. Amint ott csorbít karikázik, megdöccen az egér, stb rögtön dózerolom. Ezt még nem merte csinálni (frissítések óta). Amúgy pont PC-s körökben gondoltam, hogy kafán megy hisz alapjában minden ilyen overlay cucc (az én tapasztalatom) szerint ott stabilabb. Laptopon mindig is csöcsöltem, nem működött, laggot okozott, MSI pl többször okozott hibát játékokban (ez még régebbi verziós buildeknél fordult elő). Most már gond nélkül megy az MSI, legalábbis én úgy látom. Majdnem leállt vele az orosz fejlesztő , de szerencsére meg tudtak állapodni.
Ma egy MM-ban jártam, meló után. Mondom most végig tapogatok mindent ha tetszik nekik ha nem, és megnézek magamnak mindent. Főleg az itt és egyéb más topikokban csúcsra járatott,
fényesre nyalttermékeket is. Megnézve a versenytársakat, és itt most a legtöbb high end cuccot végignyomkodva, tapogatva, kapcsolgatva, nézegetve mondom, hogy bizony nagyon is jó ez az Asus TUF/ROG széria. Nem érzem azt, hogy örömmel váltanék/módosítanék konkurenciára, amik korábban voltak említve.
Én oda érkeztem ahova kellett.Megnéztem a testvéreket is természetesen, hát érdekes eltérések pl F szériában. Nyilaknál az Aura funkciógombjai miközben pl az A17 esetében külön dedigált gombok fent mindenre? Why? Nem fért volna el még egy sor vagy mi!? Nem mondom, hogy nem tetszett, de kicsit furcsa volt. Az (F) sorozat, a külön touchpad gombjait adom, de egyébként filléres műanyag az is, 1 centes mikrokapcsolóval. Nem hiszem, hogy sokkal tovább tartana mint a beépített verzió. Amúgy tapogatva, nyomkodva, kapcsolgatva, Asus volt bőven a legjobb felhasználói élmény. TUF egerek egyéb perifériák természetesen nem voltak kitéve, miért is lennének. Nehogy már vegyen magának egyet a user. Ejnye Asus!!
Nem, nem a MM sara. Van Asus, Samsung stb promoter. Nem dísznek.
..jajj nem bántom szegényt, mégis kis tesó, de ez a kamu szálcsiszolt műanyag nálam mellé ment..Néhány perc után ilyen matrix vonalakat kezdtem látni, és már megjelent NEO is. -
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Engem az zavar, hogy nincsenek dátumozva a frissítések (nálam legalábbis). A legfrissebb nálam egy LAN driver. Korábbiakat megnézve build alapján régebbiek.
Nincs semmin dátum, egyet kettőt csekkoltam, régebbiek..
Nálam minden MS store vagy MS update-en keresztül érkezik ahogy +figyeltem..
Érkezett új Armoury Crate update , kb 527mb körüli, tetszik ez az új content platform, ha már ennyire fontos nekik a TUF vonal, lehetne benne több tartalom, téma stb. Jelzem is nekik majd a visszajelzőbe. Nagyon buta, hogy még mindig csak frekvency-t enged kizárólag, és nagyítani , kicsinyíteni sem lehet az AC-ben a kijelzőket.
Rengeteg minden hiányzik még ebből. De azért látni, hogy próbálkoznak. -
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36469 üzenetére
Nem tudod (tudjátok) véletlenül, hogy ezek a gépek képesek vezeték nélkül csatlakozni pl okostévéhez? Mert adódott a lehetőség , hogy filmeznék róla, de én biztos nem fogok HDMI kábeleket húzgálni csak emiatt.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36469 üzenetére
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36466 üzenetére
Ezen csodálkozom mert ugyan úgy TUF az F17 ez meg A17, mennie kellene. Regisztrálva van a gép AC-ben? Be is vagy jelentkezve? Azt néztem teljesen hasonló a szériánk.
Frissült mostanában az AC nálad? Ha nem akkor weboldalról szedd le az újat.Az akksi üzemidőről annyit mondanék, hogy nulla ciklus van az akksiban azaz egyszer sem merült még le
Nálam is 60% , néha le szoktam menni 15-20ig aztán vissza. Olyankor felez minden erőforrást.
AC (ArmouryCrate) nálam működik az app, teszi a dolgát. Egyszerűen azért untam meg, mert állandóan össze kellett szinkronizálni. Ezt szoftveresen nem tartana sokba, hogy megjegyezze, amikor egy BT-s füles, Controller, Soundbar is tudja. Kapcsolom csatlakozik, nem rakétatudomány pedig.
4k Youtube-ig tökre elég
Adjál neki egy 8k teszt videót, röhögve elfogja vinni az igpu is. Igaz nálad nem tudom pontosan melyik van benne. Mindjárt megnézem, remélem nem lövök mellé.Szintén Game és videóvágás, DC meeting haverokkal.
Azért van élet a GTA V és a Forti mellett is, tesztelhetnénk ezt aztNo nem a Heaven és egyéb e-penis tesztekre gondolok amikor méregetjük a pontokat, mert senkit nem érdekel.
Hűtésről és hőfokokról nem beszéltél egyáltalán, azt nem is figyeled?
HWmonitor, CoreTemp, vagy MSI After, semmi nincs fent?Mondjuk ameddig nem hajtod meg addig talán nincs értelme, de ha igen azért egy hűtőpadot tennék alá. (Jön a nyár)
Remélem lesz megoldás az AuraSync-re , Asus supportnak megérhet egy kérdést, annak mennie kell. Nincs olyan oka amiért ne. Az Aura wallpaper az biztosan megy azt próbáltam. Összehangolja a bill RGB-t az Aura háttérképpel, már amennyire tudja, mert nem gombonkénti külön RGB ugye.
Nyugodtabb munkahely, több szabadidő stb, stb.
Erről azt hiszem már volt szó korábban. Lekopogom gyakorlatilag sorozatozni, és videót vágni, (gamelni) megyek be munkahelyre, kicsit néha azért dolgozni is. Ugyan kevesebb pénzért, de inkább mint a 10-12 óra robot amire az egészségem is ráment ameddig észbe nem kaptam. A szabadidő, és a nyugodt munkakörülmény aranyat ér. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Igen , végre egy hasonló fanatik
Kedden viszem én is építem tovább a valheimben a viking házamat, és vágok videót is előre (privát projekt) elképesztő időket spórol így nekem a gép, ami gyak megfizethetetlen.
Én fülesben HyperX Cloud (plüss) párnák vonalból nem szívesen engedek, de kíváncsi vagyok a TUF-os fülesre! Azt hiszem ami ezt tudja az az AuraSync, egybe hangolja a hátteret, billentyűzetet, és a kiegészítőket is. Ott van eszközhozzáadás is.
Nekem nincs TUF egerem, emiatt csak tippelek. Egérnek utána nézek az érdekelne, kis egérke kellene, mert nincs lapát kezem. Van az a lyukacsos verzió azt is néztem.Egy kis szőrszálhasogatás:
Nálad balra fent az akksi csatlakozó , sokkal kényelmesebb mint nálam középen. Id**ots , hogy lehet oda középre betenni egy battery csatit? Belement 299 óra a fejlesztésbe a 300-iknál már nem maradt ötlet? Az Asus logó alatti 4db led viszont jobban néz ki mint az A17-esenAmikor csak a fenti kettő ég, olyan mint egy morcos szem
Kicsit Rogos beütés. Egy Gigabit Lan plusszban elfért volna frontban, ha az asztalod úgy adja ki, hogy kényelmesebb.. Fényerő több mint elég, nekem munkában 70-75-80 és még így is sok!A négy csavar design, hogy csúnya kicsit szíven csapott
de természetesen ízlések és pofonok. Akkor még ezt a négy csavar design-t tolták '22-ben.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36461 üzenetére
Király a cucc! Nem csak a design komoly, hanem a teljesítmény is. Mondtam neked, hogy komoly lesz :D Használd egészséggel.
"Külső hang nem egy.."
Azért a Dolby-t konfigold be (ha még nincs), ez rengeteget dob rajta. De mondjuk én fülessel tolom. De említetted hogy filmre van állítva akkor be van."TouchPad"
Igazából külső egér úgy is jön, én az első zsírpacánál frászt kaptam. (Tudom használati tárgy), de én melóba kötöm rá a külső bill-t és az egeret. Plussz egy USB elfért volna igazán, mert a hűtést külön kell konnektorba dugnom emiatt. De nem lényeg, harmadrangú probléma.Ár/érték/Összeszerelési minőség
Nagyon jó kis gép ez ahogy videóba is mondod, nem szabad lebecsülni sem a proci, sem a dgpu erejét. Melóba nálam mindenki megcsodálja pedig 1M környékén van a mac a hóna alatt. Ennyit erről design, stílus, massziv komoly felépítés! Háromszor annyit fizetett ki a gépért amit vett, mégis az enyémet nézegetné.Szedtem én is szét, egy masszív komoly cucc az egész. Zsanérokat nézted? Brutál. Nem nyeklik nem nyaklik, nem recseg. Össze van rakva, ennyi. Nekem komoly művelet volt megbontani a házat. Súlyát nem kérdeztem, asszem nálam 2,6 néhol kicsit sok, de megvan neki bocsájtva Ja és a 17 coll egy nagyon okos döntés volt.
Gaming/Vágás
A FHD az ereje ezeknek a gépeknek. RTX gpu, FHD 60 nincs kérdés.
Videóvágás nálam is gyönyör, ok a Ryzen ebben karmester.
El is várom tőle."Bill/lenyomás"
Pazar a bill, én azt imádom a legjobban zsír pacák ide zsír pacák oda. Egyedül melóban egy korábbi Dell G15 tudta ezt űberelni azt imádom nyomkodni az egy álom, de az Asus TUF bill is nagyon kellemes. Mac-es nyomogatás után (ami sokkal több lóvé) nekem a TUF a nyerő, de ízlések és pofonok persze."UnBoxing"
Telibe végignéztem a kicsomagolást, újra átéltem én is az élményt."W11"
Azért korrekt nem? Elmondom hogy a szürke importos cd keys és társain kívül, ha pl egy SoftDirect-be bemész 50k környékén van az OEM W11. Úgy hogy ezt szépen le is vonhatjuk a vételárból. Ennyit spóroltál a hivatalos licencen. ---------> W12
Én a + 8GB memóriát a W11-et összeadtam akkori piaci áron kb 70-75k amire kijött.
Ezeket nem kellett megvennem a gépbe akkoriban. -
HartgeH3-2.8
addikt
Lalikirály Én is FX506 F15-el kezdtem egy trágya volt. Aztán jött az A17 és a boldogság. Nem véletlen.
Sajnálom a srácot én 72 órát rendesen nyúztam az A17-et, állta. Onnantól nem volt kérdés. Én az Asus support felé tolnék egy kérdést a hibanaplóval, hogy mégis valamit mondjanak rá. De sajnos rémlik, hogy ugyan azt csinálta mint a srácnak = gyári hiba. Semmi nem fogja megoldani.Ram
Amúgy agyig vannak tömve ram modul bejegyzésekkel a külföldi topikok, nem értem mi ez a ram inkompatibilitás?!
Csutra gyárit kell venni az talán nem hisztizik.
Nagyon komoly minőségi modulokat vesznek aztán se kép se hang, vissza rakja a gyárit is rögtön megy.Várom a videót, egér is érdekel
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36395 üzenetére
Hali Lali Papi
Bocsánat a csúszás miatt az elmúlt 2 napot meg kellett húzni melóba. Dolgozni kellett bakker. Láttál már ilyet? Én még nem. Na m1 holnap viszek már gépet, tesztelhetünk ha van kedved ezt azt hogy milyen a 2050. Nem muszáj
Itt a TDP/TGP amit kérdeztél: (stands for Total Graphics Power)
Monitor Hz akkor éles ha rajta van a sárga, de érdekes hogy ott a hotkey-ek mellett volt eddig Hz állítás most nincs ott. Kivették.
-
HartgeH3-2.8
addikt
dobobazsy
Egy hűtőpad mindenképpen ajánlott alá. Én kardozok a 90fokok ellen, nekem az már sok. Céges DELL/HP gépeket használunk melóba prezentációkhoz, előadásokhoz. Ott szeretik a kijelzők/projektorok stb-k, ha elsőre a forrás van megadva, feltételezem nálad is.
Ha mégse, akkor cseréld meg a sorrendeket. Hátharodman73
Ma holnap 2 éves lesz a gépem, nagyon megy az idő, de gondom még játékkal nem volt semmilyen szinten (itt lesajnált 3050 Ti 95W), de még adobe pro-val sem, ami mint tudjuk eszi az erőforrást rendesen (aki ismeri tudja). GTA V? Ne vicceljünkKönyökből.
Lalikiraly
Amit cs.zs. kolléga is ajánlott többek között nekem: Samsung 970 Plus sürgősen bele (hálás lesz érte) , de ami égetőbb, 2x8 GB memória. Nagyon csúnya teljesítménycsökkenésed van jelenleg, amit csak a 2 modul orvosol.
Nem én találtam ki tesztek bizonyítják..Szerk: Én a kijelző frissítést nem szoktam bántani , de megnézem neked. Amúgy írja a VGA TDP-t is. (Fentebb volt kérdés)
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #36356 üzenetére
Üdv újra a klubban
..de ezt már remélem nem adod el
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #36254 üzenetére
Valheim alatt, amikor építem a Viking házamat melóba, aztán akkor nagyon kell a 300 fps meg a jó kis 90 fok amin tojást lehetne sütni
..de amúgy igen minél több annál jobb. Egyet értek.
Asztali PC-n.A Ryzen erején/tudásán lelkesedve összeraktunk most streamer gépnek egy AM4 (Ryzen 5600X) 6 mag 12 szál, DDR4 3200mhz, RTX 3070 kombót. Igen, tolja a 300 fps-eket FHD-ban, és fogyaszt 220W-ot csak a VGA. Csodálatos. Bekorlátozom 60 fps-re rögtön le esik a fogyasztás és a hőmérséklet is 50-60 fokra. Különbség a laptophoz mérve? Nincs. Erre akartam csak reflektálni, hogy magamnak el építkezni elég a FHD/60. Időtállóság? háát aki hosszú évre/évekre tervez egy laptoppal, igen az nyúljon a zsebébe hogy kitartson. Én tudatosan, célzottan vettem a gépet konkrét címekre. Az online competitíve meg laptoppal nem érdekel. Engem az Adobe Pro érdekel, munkahelyi feladatok, és egy kis gaming üres órákba.
Én továbbra is azt vallom, ha valaki komoly gamer, az építsen asztali gépet.
Nyilván a laptopos megoldás valahol egy kényszermegoldás. Sokat utazol, nincs helyed, nem akarsz komponensekkel bajlódni, nem értesz hozzá estébé estébé. Van ROG-os ismerős, látom mit mennek a ROG-os gépek igen, és látom a hőmérséklet adatokat is.
Engem a frász kitör tőle, nekik pedig rendben van. Nem vagyunk egyformák. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #36248 üzenetére
..és az melyik verzió ha perfomance és néha turbó módban is lekorlátozom fix 60-ra mindenhol?
Életszerű példa, melóba most tolom a valheim-et, durva házat építek, rohadtul sok idő. FHD beton 60fps smooth és olyan 70c körül megáll. Tudna 2x, 2,5x ennyi fps-t. Minek?
Ezt most olyanoktól is kérdezem akik szerint 200fps alatt nincs gamer laptop, és 3070 alatt nincs élet.
Minek számoljon 3x annyit és menjen fel 90 fölé?
Most hagyjuk a competitive rizsát. Tényleg érdekel, hogy miért is kéne nekem 200 fps. -
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #36166 üzenetére
Én is most tesztelgetem egy ideig. Nem érzem ,hogy nagyon fogná a gépet. Silent módban a venti sem pörög, 60 fokig engedi passzívan. Fene tudja , meglátjuk. Amúgy érzésre megszűnt az hogy "fogja" a gépet az AC. Lehet valamit faragtak. Igazából annyira erős a hardver, hogy bármit is számol semmit nem veszek észre.
Valószínűleg egy szűz MSDN verzióval lehetne ki írtani teljesen az AC-t, ahogy Mikulásbá is mondta, de én nem fogom. Nekem tetszik a backup meghajtó, hogy csak rá húzgálom vissza ami kell programok és kész is vagyok, nem kell fél napokat driverezni ha majd újra fogom rántani. Most egyelőre hibátlan. Turbó mód is pont akkor jó amikor éppen kell a Kraft. Vágáshoz, közepes igényű dolgokhoz perfomance (balanced), csendes munkához silent. Ki van ez találva jól
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #36082 üzenetére
Feltettem legutóbb az AC-t. Basszus mmva jó!! Élem most ezt a turbo gomb bekapcs, max power és hajrá dolgot. Eddig volt venti parám, hogy kímélni akarom a gépet, hogy ne menjen bele a méter a ventikbe. De ugye akkor engedi magasabbra a hőfokot. Amikor vissza alap feladatokhoz, akkor silent mód. Nagyon jó tetszik, és kicsit így user kontroll alatt tartom a dolgokat, és max power mellett sem vészes a hőfok, hisz pörgeti jobban a ventiket. Ez így most tetszik, mert bízom a ventikben.
Aura Sync / Aura wallpaper: Bakker, nagyon atom. Külön beállítás van, hogyan pulzájon villogjon színváltozzon a háttérkép
és vele együtt a billentyűzet. Azt írja vegyem figyelembe hogy computing van, rányomtam ok figyelembe vettem. Nagyon baró!
Elképesztően jók ezek a szinte élő, kicsit Cyberpunk jellegű hátterek. Sikerült összehangolnom a bill RGB-vel is, szinkronban tolja, már amennyire tudja, mert ugye nem gombokénti külön RGB van, de ez legyen a legnagyobb gond.GPU/TUF:
Annyit szeretnék a fentiekhez hozzátenni, hogy nyilván a szintetikus tesztek közötti összehasonlítást nyers adatokkal értem, de nem mindenki hardcore laptop gamer, és nem mindenki szeretne ennyire kis zárt térben, 200 fps-t előállítani, átlag 90-95 fok mellett. Én ha meglátom, hogy 75 már az frusztrál, pedig az még egy biztonságos szint. A 60-65 mellett vagyok nyugodt. Valószínűleg ezt az Asus is tudja, ezért van ennyi gpu verziós gép konfig. Meg nyilván az alsó kategóriát is el kell adni valahogy..
Ryzen:
Melóba vágtam videót, tovább lépett a Youtube egy 8k-s teszt videóra észre se vettem, úgy konvertáltam, meg vágtam, hogy ment háttérbe a 8k vidi. Nem normális ez a Ryzen, ez egy idegbeteg állat. NEM TUDOM SEMMIVEL megfogni. Ha 300 alkalmazás fut a háttérben akkor 300, nem érdekli. Elképesztő. Harminc év Intel után lehet váltok. Kaptam közösségi streamer gépbe most egy 5600X-et 6 mag 12 szál megnézem milyen. Ha jó akkor belenézek majd egy Ryzen konfigba.Szerk:
Raiu, azt vedd ami tetszik miután mindent infót, és tanácsot elolvastál.
Talán ez a legfontosabb. Te fogod használni.
Engem 850 negatív vélemény sem tántorított el a TUF-tól, és jól döntöttem. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #36107 üzenetére
20GB? Atya ég, mi megy még ott a háttérben
Az én tapasztalatom, hogy 10-12GB a max , szerintem a 14-ig még nem mentem el. Fizikai memóriából mindig marad 2-3 GB.
Mókából kicsit feltettem melóba a lövöldét.
A WZ2.0 is megáll olyan 12 körül, és nem szar beállításokkal.
Vram-ot se viszi túlzásba érdekes. A 60 fps-t csak amiatt kapta meg mert melegszik mint a disznó, így 65-68. De nagyon szép fluid, nincs kezdeti lobby-s vagy pálya betöltős dadógás sem amit máshol említenek. Végig smooth.Reflex tréningnek kifejezetten ajánlom. Brutál jól visszahozza.
De ahogy ezek a mostani fiatalok lőnek, meg reagálnak, az nem e világi.De nem is nagyon cserélnék memóriát amúgy , sok problémát olvasok külföldi fórumon.
Berakja se kép se hang, de ez rendszeresen. Én nem értem miért ilyen kényesek ezek.
ROG/TUF egyaránt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest