- One mobilszolgáltatások
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Itt jobban értenek hozzá:
https://prohardver.hu/tema/okos_otthon_smart_home/friss.html -
fpeter84
senior tag
vagy a nodemcu, vagy az arduino lábkiosztása ,vagy egyik sem azonos az esp eredeti gpio láb számozásával...
itt látszik is, hogy a Dn és GPIOn számozás elmászott valamilyen ostoba oknál fogva...
valamiért annó az uno mega korában kitalálták hogy nekik nem jó az hogy PORTA.1 meg PORTC.5, hanem D1, D2, Dn elnevezés kell, és valamiért ezen is hasonlóan átcímkézték a lábakat... Az ESP32 alapú LOLIN32-n már szerencsére nem...
(#9757) csubukaa 9600 a lua firmware baudja, de a bootloader amit az ide-ben kell állítani az eltérő, a videó szerint 115200
-
fpeter84
senior tag
A nodemcu feliratból kiindulva feltehetően AT parancsokra reagáló LUA-s firmware van most rajta. Ha eredeti formájában szeretnéd használni akkor a nodemcu AT command stb kifejezésekre keresve indulj el, ha pedig arduino IDE-ből szeretnéd programozni akkor ezt találtam rá így hirtelen: [link]
-
vargalex
félisten
A két kérésed is GET kérés. Ezért értetlenkedem. Attól, hogy GET-nek hívják, az még adatküldésre alkalmas query string-el.
Az eredeti példánál maradva az egyszerűsített verzió:
#include <ESP8266WiFi.h>
#include <WiFiClient.h>
#include <ESP8266WebServer.h>
#define DEFAULT_STATE LOW
// Replace with your network credentials
const char* ssid = "Your_SSID";
const char* password = "your_password";
// GPIO for controlling the relay
uint8_t relay_pin = 12;
ESP8266WebServer server(80);
void setup(void){
//Set default state
digitalWrite(relay_pin, DEFAULT_STATE);
//Turn on serial output
delay(1000);
Serial.begin(115200);
WiFi.begin(ssid, password);
Serial.println("");
// Wait for connection
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
delay(500);
Serial.print(".");
}
// logging to serial output
Serial.println("");
Serial.print("Connected to ");
Serial.println(ssid);
Serial.print("IP address: ");
Serial.println(WiFi.localIP());
// web server setup
server.on("/on", []() {
digitalWrite(relay_pin, HIGH);
Serial.println("Relay turned on");
server.send(200, "text/plain", "Relay turned on");
});
server.on("/off", []() {
digitalWrite(relay_pin, LOW);
Serial.println("Relay turned off");
server.send(200, "text/plain", "Relay turned off");
});
server.on("/state", []() {
String relay_state = (digitalRead(relay_pin)) ? "true" : "false";
server.send(200, "text/plain", relay_state);
});
server.begin();
Serial.println("HTTP server started");
}
void loop(void){
server.handleClient();
}Ha jól láttam, a sonoff-on a 12-es GPIO-ra van kötve a relé. A relé kapcsolgatása mellett a led-et is kapcsolhatod a 13-as GPIO-n. A fenti példa a kapcsoláskor is ad vissza választ, mert szerintem egy web szervernek illik (legalább a HTTP 200-at visszaadni).
-
Janos250
őstag
Nagyjából igen.
Az első részére valaki csinált egy rettentően egyszerű programot, megkérdezem a linkjét, hamarosan megírom ide.
A második részét még mindig nem teljesen értem.
A böngésző címsorába akarod írni, hogy
http://192.168.4.1/status
és erre a böngésző ablakába írja ki egyszerű szövegként, nem HTML-be ágyazva, hogy ON, vagy OFF?
Na ez szintén nagyon egyszerű, csak plusz pár sor még a programba.
A hátránya, hogy a böngészőben ilyenkor pici betűkkel szokott megjelenni az egyszerű szöveg.Hopp, közben megjelent az írásod vége, hogy nem böngészőből akarod.
No akkor a visszadott szöveget kell értelmezned.
Milyen scripről van szó?
Link? -
Janos250
őstag
"ha pedig lekérem a statust kidobja h true/false"
Na, de ezt "hova" dobja? Nem WEB lapra? LCD-re? Vagy mire?
Ha pl. ledre, akkor ott van a SONOFF-on a led, az mindenkor mutat(hatja) az állapotot.
Vargalex mintája tényleg jó alap, de ha ennél is egyszerűbbet akarsz, akkor:"http://192.168.4.1/be"
"http://192.168.4.1/ki"
Ennél egyszerűbbet nem tudom, hogyan lehetne.
Mi a kívánság?
Ebben már HTML se kell. -
vargalex
félisten
Pont azért linkeltem egy konkrét kódot, mert le tudod butítani úgy, ahogy neked kell. A példa kódban van get is. Az ne zavarjon meg, hogy ez a get egy html element click-jéhez van kötve. Ez sem kötelező. A példa egyébként éppen egy státusz oldal (csak ugye több relé is lehet) és a get kérések kezelése.
Továbbra is tartom, hogy az Arduino IDE-ben a példák között mindent megtalálsz. Vagy még mindig nem értem, hogy mit szeretnél... -
Janos250
őstag
Na, akkor egy kis részletezés, bár vargalex programja szerintem is jó.
"Html nem szükséges"
Ha nem akarsz html-t, akkor nagyon megbonyolítod az életed! A legegyszerűbb, ha a szerver html lapba ágyazva küldi neked az adatot, mert azt bármilyen eszközön, bármilyen böngésző meg tudja jeleníteni (pc, telefon, tablet, másik ESP-vel kiszedheted, ha úgy tartja úri kedved, stb.)
A GET és a POST tapasztalom szerint egyaránt kényelmesen használható. Továbbá a link is, GET-tel.
GET:
Ugye hátrányának szokták emlegetni, hogy titkosítatlanul megy a neten, tehát túl kíváncsi emberek láthatják. Nem hiszem, hogy összedől a világ, ha a CIA megtudja, hogy éppen be vagy ki van kapcsolva a Te Sonoffod, tehát ez szerintem indifferens.
Előnye, hogy ha az az óhajod, kézzel bepötyögve a böngésző címsorába pl. a "http://192.168.4.1/?relay=mi", akkor visszaírja az állapotot, valamint pötögéssel állíthatod, pl. "?relay=be"-re bekapcs, "?relay=ki"-re kikapcs.Ez persze, ha mindig kézzel kell beírogatni, az kissé snassz.
Megoldás:
1.: A Sonoffról simán a http://192.168.4.1 -el kérsz egy WEB lapot, amiben benne lesznek a megfelelő linkek valami emberi szöveggel, és ezekre kattintva megvan a megoldás.
2.: POST: Csinálsz gombokat, pl.:
<input type=\"button\" value=\"Be\" onclick=\"location='http://192.168.4.1/?relay=be';\" style=\"font-size:50px; height:300px; width:300px\">Persze csinálhatod szebbre, ahogy vargalex példájában van, jquery használatával, de akkor meg kell tanulnod a jquery használatát.
IP címeknek a defaultot írtam, bármire állíthatod. -
soldi3r
veterán
Kozben szerintem talaltam kiforrottabbat. Mondjuk Arduinon meg nem fut rendesen, de Raspin jol nez ki.
-
Janos250
őstag
Én használtam párszor.
A fedelet levéve a tüskéken arduinoként programozható, hiszen ESP8266 chip van benne.
(természetesen ne úgy akard programozni, hogy be van dugva a konnektorba, mert a mai világban drága a virág, koszorú!)
Amit kell tudni hozzá:
A relé a GPIO12
A zöld ledje (ha akarod használni) GPIO13
Szabványos arduinoként használom, semmi gond nincs velük.
Sima html WEB lapot küldök ki mobiltelefonra, gombokkal, amiket megnyomva állíthatók a dolgok.
Így nem kell semmi app.De ha a html nem tetszik, telnettel is vezérelheted.
Meg még fenetudja hányféleképpen.Távoli eléréshez kell egy WiFi router "látótávolságban", aminek van kijárata a világ felé, és portforwarding állítás céljából van hozzá adminisztrátori jogod.
-
Janos250
őstag
Még annyi, hogy a leghasznosabb infokat a drónos topicokban kaphatod. Sajnos amiket bemutatnak, az elvétve megy, mert olyan együttállása kell a "csillagoknak", ami Eu-ban igen ritkán teljesül. Pl min. 7 hold min 38 db jelerősséggel, és megfelelő szögekben, ami naponta néhányszor negyedóráig teljesül. Nekem eddig kétszer sikerült kb. 10-10 perces ilyen időszakot kifognom.
-
Janos250
őstag
"A hajón lévő egység pedig a válaszidőből számolná a távolságot"
Na, ez nem fog menni amatőr módszerekkel. Hasonlóan dolgozik a GPS.
A geodéziai GPS-ek pontosak, de annak még az antennája is többszáz $. Egy geodéziai GPS néhány millió Ft.
Lehet persze faragni a mindenféle rárakódó díjakból, hogy olcsóbb legyen, de akkor is elég drága lesz.
Továbbá, ha nem vagy földmérőként (drágán) regisztrálva, a korrekciós adatokat se kapod meg, hiába fizetnél (próbáltam)
Meg lehet csinálni GPS-sel, hiszen a földmérők is megcsinálják, de az nagyon pénzízű lesz! -
tvamos
nagyúr
Ha nagy range kell, akkor probald meg akkor GSM modemmel, az menne az egesz orszag teruleten, ugyis, ha te Miskolcon vagy, az etetohajo meg a Tisza tavon.
Amugy a wifi-nek eleg nagy az overhead-je, egy jol belott, kulso antennas NRF24L01 modullal szerintem egyszerubb jo eredmenyt elerni, mint wifi-vel. Itt van pl. ez, ok kapasbol ra merik irni az 1100m-t. [link] Ha jo kinai modon, csak a nagyade igaz, akkor is 2750m. Vagy itt ez a jopofa projekt: [link] Viccesek ezek a video-k is: [link] [link]
Egy szo mint szaz, en taviranyitani egy kulso antennas NRF24L01 modult hasznalnek. -
-
Most ismerkedem az esp-vel és olvastam egy cikket (most nem találom), hogy nyílt terepen az elvi 100m-es hatósugarú wifivel 1km-es hatótávot is el lehet érni (valami európai farmer csinált egy öntözőrendszert vele).
Márpedig a hajók jellemzően nem magas házak vagy vasbeton falak közt szoktak közlekedni. -
Az ESP8266 önmagában egy processzor. Amit te linkeltél az egyfajta modul ESP8266-al. Ez egy másik modul [link].
Amikor esp-ről beszélünk ezt értsem ezalatt, vagy van olyan lap ami ezzel a chippel épült, de olyasmi mint a nodemcu csak olcsóbb?
A NodeMCU-ban is ESP8266 van, amikor ESP8266-ról beszélünk, olyankor ESP8266 procit tartalmazó IC-ről/SoC-ról beszélünk. A változatok általában annyiban különböznek, hogy több-kevesebb kiegészítő van a modulon. A NodeMCU-n például soros-USB átalakító, adott esetben analóg multiplexer is van.A szintillesztést nem tudom, ki-hogy oldja meg, személy szerint a linkelt modul Rx Tx pinjeit gond nélkül használom szintillesztés nélkül már jóideje (nem azt jelenti, hogy ez így jó is, de nekem működik). Ha vigyázni szeretnék rá, akkor [link].
-
quint
aktív tag
Most próbáltam ki ESP-vel, simán ment az első példa (a másodikat nem néztem).
-
vargalex
félisten
Nálam van egy mini szerver, így kézenfekvő volt, hogy ott csinálok szerver oldali komponenseket mind az e-mail küldéshez, mind a mysql íráshoz/olvasáshoz. Az ESP pedig csak http post-okkal beszélget vele.
A szerver oldal php, onnan sem gond az e-mail küldés gmail-al. Több példát is lehet találni... -
Pubszon
veterán
Ezt a módszert ismerem, tuti működne is, de annyira nem lényeg az a pár tized.
Még annyit lehet megcsinálok, hogy hozzáadok 0.5-öt, így kerekít rendesen, mert ugye most például a 10.9-et 10-re kerekíti.
Egyébként beraktam a kódot korábban. Szerintem ez a könyvtár nem tud mit kezdeni a nem egész számokkal. -
Tankblock
aktív tag
-
Tankblock
aktív tag
Ami már kész van azt használjuk fel okosan. Írhatsz saját protokollt, websocketet, vagy akármi mást is. A kérdés az hogy mennyi időt szeretnél tervezéssel, implementálással, teszteléssel, újragondolással...
Nekem egy raspi3 on fut a broker és a nodered is. Hobby nak így jó, éles rendszernek nem így használnám...
-
Janos250
őstag
"GPS modulként mit tudsz ajánlani?"
Ajánlani nem, mert nem próbáltam.
Elvileg:
https://www.u-blox.com/sites/default/files/NEO-M8_DataSheet_(UBX-13003366).pdf
Vagy:
http://www.reyax.com/Module/GPS/RY835AI/RY835AI.pdf
NEM HASZNÁLTAM EGYIKET SE!!!
Nálam mások a szempontok, mást használok.
Az utóbbiban van még:
Bosch BMP180
InvenSense MPU 6050
Honeywell HMC5983 -
Janos250
őstag
Nem, nem jól érted.
ESP8266WebServer server(80);
Nem így küldöm:server.send(200, "text/html", s);
hanem így : server.send(200, "text/plain", s);
Ebben az esetben textként küldi a szerver. Az érkezett üzenet első 6 sora ignorálandó, a következők a tényleges üzenet text formában. Nagyon kényelmes.Ha valakit érdekel, itt egy minta, kiírásokkal:
Pl:
Így küldi a szerver:
void handle_text (){String s = tempr;
s+= "\r\n";
s+= tempr2 ;
s+= "\r\n";
server.send(200, "text/plain", s);
} ;
Ez meg a fogadás:
Serial.println("Ez jott a serverrol:");uint8_t linenum = 0;
while(client.available()){
String line = client.readStringUntil('\r');
Serial.print(line);
s[linenum]=line ;
linenum++;
}
;
Serial.println();Serial.println("Eddig jott a serverrol");
Serial.println();
Serial.print("Ez a hasznos, ami jott a serverrol:");
Serial.println(s[6]);
Serial.println(s[7]);
client.stop();
tempr = s[6] ;
tempr2 = s[7] ;
A formátum kicsit megkeveredett a copy során, de ha javítani akarom, még rosszabb lesz.
Állítólag lehet valahogy programkódot is beilleszteni, de nem tudom, hogyan.
-
gyapo11
őstag
Pythonhoz nem tudok hozzászólni, szerintem a pc akár remote accessel, akár webserver módban php+mysql-lel jól kezelhető telefonról. Be kell állítani az ablak- és betűméretet, és jól fog megjelenni, könnyen rá lehet tappolni a gombokra, ott a javascript a teló böngészőjében, és a pc-n a megfelelő helyre letett file-okat a php-val föl lehet dolgozni oda-vissza, tehár akármilyen programmal lehet adatot cserélni.
-
Janos250
őstag
"nem kell hozzá ismerni az android mélységeit"
Az ESP-re az android egy "szabványos" C++ fordítóval fordított C++ program. Attól lesz android, hogy van(nak) hozzá kész könyvtár(ak),
amikben az olyan arduinos dolgok, amik nicsenek a szabványos C++-ban (pl. pinmode) definiálva vannak osztály, objektum, függyvény, konstans formájában.
Persze ugyanez a helyzet az STM procik esetében is, ahhoz is a gyártó által adott C++ fordítót használják.
GPS:
olyan kínai, vagy egyéb "GPS" modult kell használni, ami nem csak a tényleg GPS (amerikai), hanem az orosz (GLONASS), és a kínai (BEIDOU) műholdakat is látja. -
Janos250
őstag
Én KICSIT hasonlókkal foglalkoztam párszor.
Az én megoldásomat leírom, ha esetleg találsz benne valamit, ami Neked is jó.
Az ESP egyszerre (tehát ugyanaz a csip egyidőben) lehet szerver is, és kliens is.
Adatokat én mindig kliensként küldök, mert az akkor megy, amikor én akarom, a szervert meg kérdezni kell. Persze van, ahol automatikus frissítést állítottam be a HTML kódban, ahol folyamatosan kell kijelezni valamit, pl. hőmérsékletet a mobiltelefonon böngészőben.
Viszont a szenzorok kliensként küldik az adatokat a szervernek. Kényelmesen kezelhető a GET és a POST egyaránt.
Pl. ami most következik, ha lesz rá időm és energiám:
Pillanatnyi GPS adatokat tároló ESP szerver. Az adatokat egy másik ESP küldi interneten, kliensként "lekérdezéssel", amire a szerver nem válaszol, hanem tárolja a "lekérdezési" adatokat. Az időben utolsó koordinátát egy harmadik ESP szintén interneten az általa kívánt időben kérdezgeti és feldolgozza. Egyszerűsítve azt mondhatnám, pl. autó követő.
Én kizárólag WiFin csatlakozok az internetre. A routeren a portot valami ritkán használtra állítom, és úgy kommunikálok, ha nem akarom, hogy esetleg mások bezavarjanak. A csak valódi lekérdezésnél meg általában marad az alap beállítás, mert nem egy nagy tragédia, ha valaki véletlenül leolvassa a készülék hőmérséklet.
Ja, még annyit, hogy az adatokat egy másik ESP-nek text formában küldöm, nem HTML-ben, mert azt könnyebb lekezelni. -
skul0
aktív tag
-
Janos250
őstag
Én korábban ezt az NTP kezelést néztem ki, de végül nem került sor próbára, de lehet, hogy valaki már próbálta:
Arduino Network Time Protocol (NTP) Client:
https://www.arduino.cc/en/Tutorial/UdpNTPClientA DHT11 nekem is NAGYON pontatlan volt, le is mondtam róla. Pedig a neten szinte iskolapéldaként emlegetik.
-
-
Mega boardot használok, de ellentétben az uno-val, ahol minden (24) lábra lehet pinchange int-et beállítani, a megának csak 18 erre a célra használható lába van, annak is nagy részét másra használom (2.serial port, encoder impulzusok számlálása stb). Ha több érzékelőt akarok rátenni, akkor muszáj multiplexelnem. Digitális bemenetem, az bezzeg van dögivel.
Azt is lehetne, hogy az összes érzékelőt egy lábra kötöm, ami interruptot generál, és használom a rengeteg szabad digitális bemenetet. Sok dióda kellene hozzá, de akár így is működhet a tegnapi ábra alapján.
-
gyapo11
őstag
Tkp. bármilyen portbővítő megfelel, ha nem akarjuk a gombokat mátrixba szervezni. De nem is kell, mert a mátrix is egy megoldás a sok gomb-kevés lábra meg a portbővítés is. Az előny a portbővítésnél az, hogy akár minden gombot le lehet nyomi egyszerre, és azt is le tudja olvasni.
-
Janos250
őstag
Csak egy kis részletét másoltam be a programnak, természetesen van setup is, loop is, de mindenestül (WEB kezelés, stb) hosszú lett volna, ezért csak a tickeres részt másoltam be.
Nem valódi multitasking egyik se. A scheduleres akkor ugrik a másik loopra, ha waitet vagy yieldet talál. Ha nem lenne benne, soha nem menne át.
Én azért használtam a tickert, mert nekem nem az kellett, hogy folyamatosan fusson több szál, hanem hogy húzza fel csörgőre az órát, és amikor csörög, fusson a program részlet. Interrupt, de könnyebben kezelhetően. -
Janos250
őstag
Multitasking:
Már régebben próbáltam, csak nagyjából emlékszem rá.
Van Arduinon a loop1, loop2,...... módszer, a scheduler libraryt használja.
Ez - úgy rémlik - Atmel procikkal is megy.
Valamin próbáltam működött, de már nem emlékszem többre.
Arra sem, hogy melyik schedulert használtam, mert - úgy rémlik - több is van.
Amikor waitet talál, akkor átugrik a következő loopra. Ha nincs wait, akkor kell egy wait(0), vagy ami ugyanez: yield()
https://www.arduino.cc/en/Reference/SchedulerYieldAmire nekem kellet, arra a ticker is megfelelt.
Most nincs időm rendezgetni, bemásolok ide egy program egy részletét. Ha nem érted, majd kérdezel. Két fűtést vezérel, hogy az 5 sec [PWMdurationHeat1Sec] hány százalékában legyen bekapcsolva. (A százalékokat WEBen állítgatjuk percentHeat1on, percentKolonna )
Ne kérdezd, hogy mi az értelme, mert demonstráció IOT-re.
Kell Ticker típusú objektum, nálam kettő (Ticker heat1 ; Ticker heatKolonna ; )
Mindkettőhöz tartozik egy bekapcsoló (ON) és egy kikapcsoló (OFF) függvény [ void heat1ON () ......]
A lényeg, hogy a bekapcsoló, miután bekapcsolta a fűtést, időzíti [heat1.once], hogy mikor fusson le a kikapcsoló. Egy korai verziót írok be, amiben ellenőrző kiírások is vannak..
A setupban mindkettőre kell egy indítás [ heat1OFF () ; heatKolonnaOFF (); ]
Szépen elketyegnek a program többi részétől függetlenül.
Az elnevezések némileg logikátlanok, de hirtelenjében nem találom azt a verziót, amin már át vannak nevezve.Ticker heat1 ;
Ticker heatKolonna ;float PWMdurationHeat1Sec = 5 ;
uint8_t percentHeat1on = 20 ;
uint8_t percentHeat1off = 100 - percentHeat1on ;uint8_t percentKolonna = 80 ;
uint8_t percentKolonnaoff = 100 - percentKolonna ;uint8_t heat1pin = 12 ;
uint8_t kolonnaPin = 13 ;void heat1ON () {
digitalWrite(heat1pin, HIGH) ;
heat1.once ( (PWMdurationHeat1Sec * percentHeat1on / 100) , heat1OFF ) ;
Serial.print ("heat1 be"); Serial.println(" percentHeat1on = "); Serial.println(percentHeat1on);
} ;void heat1OFF () {
digitalWrite(heat1pin, LOW) ;
heat1.once ( (PWMdurationHeat1Sec * ( 100 - percentHeat1on ) / 100 ) , heat1ON ) ;
Serial.println("heat1 ki");
} ;void heatKolonnaON () {
digitalWrite(kolonnaPin, HIGH) ;
heatKolonna.once ( (PWMdurationHeat1Sec * percentKolonna / 100) , heatKolonnaOFF ) ;
Serial.print ("kolonna be"); Serial.print(" percentkolonna = "); Serial.println(percentKolonna);
} ;void heatKolonnaOFF () {
digitalWrite(kolonnaPin, LOW) ;
heatKolonna.once ( (PWMdurationHeat1Sec * ( 100 - percentKolonna ) / 100 ) , heatKolonnaON ) ;
Serial.print ("kolonna ki");
Serial.print(" percentkolonna = "); Serial.println(percentKolonna);
} ; -
Janos250
őstag
-
zka67
őstag
Szia, igen, én is találkoztam ezzel a hibával, bár nem arduinon, hanem ARM uC-n, de a lényegen ez nem változtat, mert u.a. a könyvtárat írtam át az ARM-ra. Néha hülyeségeket küldözget a hálózatra, és aztán le is áll az ethernet vezérlő. Nem volt idegrendszerem hozzá, hogy megkeressem benne a hibát.
A megoldásom az volt, hogy kerestem egy másik könyvtárat, átírtam és azt használom, azzal abszolút nincs semmi gondom. Itt az eredeti arduinos könyvtár, kicsit másképp működik, de jóval egyszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Robogó, kismotor
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Macska topik
- További aktív témák...
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
- Prémium MAGYAR PBT custom keycap készlet eladó - Goblintechkeys
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest