Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazs87

tag

Sziasztok!

A fórum visszaolvasása még eltart némi ideig, de türelmetlen vagyok és lenne pár égető kérdésem.
    Írtam egy etherneten kommunikáló termosztátot.
    Az első gondom az ethernet server és a webserver hivatalos libekkel volt, ha külön használom/tesztelem működik, ha összeollózom a programrészeket nem stabil a működése. Találkozott már valaki ezzel a problémával?
    Valami üti az SD olvasásomat is. 10-ből 6x nem veszi észre a kártyát ami az eth shield-be van dugva. Mivel ez megint csak lib és a kártyához hozzá sem értem az eltérő végkimenetelű események közt nem tudom hol keressem a hibát.
    A 3. problémám, hogy a stabilan működő nano slave-k, amik handshake nélkül dobálják minden 100 érték után az átlagértéküket néha kifagynak, annak ellenére, hogy ha nincs connectelve addig ül egy while ciklusban és próbál csatlakozni, ameddig újra nem sikerül neki. Ha a mastertől elveszem az 5 voltot és úgy indítom újra általában helyreáll és megint megy a kommunikáció etherneten. (most hardveres resetet kap, ha több ethernet slave érték nem jön be bizonyos idő után - timeout)
    Remélem érthetők a felvetett kérdések/problémák és valaki már találkozott velük.

A programok viszonylag nagyok, ezért nem copy-znám be ide őket 1 az 1-ben, de ha valakit érdekel szívesen átküldöm.

Köszi!
    Bazs87

Új hozzászólás Aktív témák