- Netfone
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mArZsi
tag
válasz
seatibiza #2964 üzenetére
Gergosz2 jól írta, fotoellenállás a megoldás. Egyszerű jó kiindulópont.
-
válasz
seatibiza #2261 üzenetére
Attól függ, milyen modellt szeretnél.
Az UNO verzióból kismillió van, azoknál általában annyi a redukció a kínai verziókban, hogy nem atmel chip csinálja a soros-usb kommunikációt, hanem valami dedikált FT232 vagy CH340
Ezen kívül a nyák kialakítása és az USB csatlakozója is változhat.Nano esetén csak a soros-usb móka különbözik
Igazából átlag felhasználóként nem fogsz különbséget érezni.
-
gyapo11
őstag
válasz
seatibiza #2241 üzenetére
- Tempomat, csak a mechanikát kellene kitalálni, ami húzza a gázbowdent, de el is tudja engedni. Lehetne egy motorral meg csigával, de az nem tudja elengedni.
- Lopásgátló, amikor kiállok a kapu elé, és belülről zárom a kaput mindig ideges vagyok, hogy nem ugrik-e be valaki az autóba és elhajt. Leállítani nem akarom a hideg motort, jobb ha pöfög és kicsit melegszik. Erre gondoltam azt a régi ötletet, hogy valamilyen kártya, ha benne van minden OK, ha kihúzom alapjáraton megy tovább, de kuplungra vagy gázpedálra leáll. Ha kapuzárás közben meghallom hogy leállt a motor, akkor egy fa testápolóval már futok is ki beszélgetni. Itt az arduinonak csak annyi a szerepe, hogy nem egy kapcsolót kell billenteni, amit ki lehet figyelni, hanem pl. rfid kártya olvasó.
- Aztán tetszik még a késleltetett belsőtér világítás kikapcsolás, még a parkolófényt is bevonnám ebbe, a sötét garázsban elég az a kis fény a pakolás idejére.
- Fogyasztásra is jó lenne, de ahhoz kell egy átfolyásmérő, meg valahonnan a sebesség adatot levenni.
- Riasztó arduinos OTP kulccsal, és én infrában gondolkodok, nehezebb lehallgatni, mondjuk az OTP miatt fölösleges is, könnyebb megcsinálni, és amikor teszteltem teljesen jó érzékenysége és szelektivitása volt. Az egyedi riasztó, pontosabban indításgátló hatásosabb lehet mint a gyári. Csak zárni kell a motorteret, ennek a nyitását is vezérli az arduino. Egy 2.4 GHz-es modullal még át is jelezhet a távirányítóra, itt írta valaki nemrégen, hogy akár 1 km is mehet, de persze vezérelhet komolyabb átjelzőt is.
- Ablaktörlő fokozatmentes ütemvezérlés. Utálom, amikor nyekereg az alig nedves üvegen, a legritkább is túl sűrű, elég lenne sokszor a szemerkélő esőben fél percenként törölni. Egy potival szépen be lehetne állítani egy mozdulattal, kis kijelzőn kiírni a szünet hosszát másodpercben.
- Akkufesz kijelzés, esetleg árammérés. Ez utóbbihoz a söntöt úgy kell beszerelni, hogy az önindító árama ne menjen át rajta. Nekem Moszkvicsban volt ilyen analóg műszer, és szépen látszott az égő lámpák, fűtőmotor és alapjáraton pöfögés pl. lámpánál, hogy szívja kifelé a 10-20 ampereket. Az akku töltöttségére nem ad sok infót, de ha a töltéssel baj van, vagy egyéb extra fogyasztás bejön, az rögtön látszik.
- Sebességfigyelés, 50, 90, 130 átlépéskor jelzés, csak azoknak akik szeretnék betartani a sebességkorlátokat. Ezt a feladatot azért jobban ellátja a gps, de játéknak jó. Főleg ha a fogyasztás mérése miatt már amúgyis megvan a sebességjel. -
Bazs87
tag
válasz
seatibiza #2241 üzenetére
megfelelő tudással gyakorlatilag bármit. A kérdés, hogy te mit szeretnél pontosan.
Olvastam már diagnosztikát kiíró szoftverről is, ami szervízcsatin keresztül olvassa ki az aktuális motorparamétereket. Teljes autócomputerről, amin net is van, gps, hibakód értelmező, kiírja a gyorshajtásnál túllépéstől függően az esetleges csekk árát...
A dolog programozási-, elektronikai- és típusismeret kérdése, no meg hogy te mit szeretnél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile (ARPG)
- Robot fűnyírók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
- Prémium MAGYAR PBT custom keycap készlet eladó - Goblintechkeys
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest