Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz repvez #14890 üzenetére

Én végig az alsó rajzról beszéltem...

A c1es részen annyi rész kell bele ahány chip vagy az mindig 3 db vagy mehet akár egy is csak megfelelő értékkel és az mennyi ?

Itt nem egészen értem, hogy miért van pont 3db párhuzamosan kötve, egy biztos: nem a chipek száma miatt. Azt tudom, hogy 3db 100nF-ot nem lehet 1db 300nF-ra cserélni, mert a nagyfrekvenciás tulajdonságai megváltoznak. Szoktak egy nagy (pl. 1uF elektrolit) és egy kis értékű (pl. 100nF kerámia) párhuzamosan kötni, mert az a nagy és a kisfrekvenciás zavarokat is szűri, gondolom itt is ez lett volna a költő szándéka. De erről a hobbielektronika topikban értelmesebb választ fogsz kapni (vagy itt a hozzáértő kollégáktól).

Az R25 re gondoltam Az a MISO-ba megy és a chipen belül meg az SI részre megy, nem a CS lábra.

Felhúzó ellenállás. A harmadik chip soros adat bemenetét védi a lebegéstől (random adat) arra az esetre, ha nincs semmi a bemenetre kötve.

Meg az OUT rész jobb felül az R26al elhagyható ha nem akarom daisy chainbe kötni több shift regiszterrel?

Ezt nem tudom, ennek valami védelmi szerepe lehet, nincs a rajzon, de vmi kisértékű (pl. 100 ohm) ellenállás lehet.

Új hozzászólás Aktív témák