Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tonermagus

aktív tag

Sziasztok!

Egy kis iránymutatásra lenne szükségem.
    Egy GPS modul által generált NMEA sorokat szeretném vezetékmentes megoldással tovább küldeni. Itt akadtam el, hogy milyen vezeték nélküli módot válasszak.

A 433mhz-es modul adja magát, létezik belőle Serial (URAT, TTL, nem tudom melyik a megfelelő megnevezés) kivezetéses, ha erre rákötöm a GPS modult direktben akkor szépen sugározza magából a kapott adatokat. Csak mivel több ilyen eszköz lesz közel egymáshoz így gondolom ezek keményen bezavarnának egymáshoz. Minden 433Mhz-ez vevő venné minden 433Mhz adó jelét ha jól sejtem. Ha arduinot teszek közzé akkor ezeket lehet valahogy "titkosítani" / címezni, egymáshoz rendelni?

A másik megoldás a 2,4Gz frekvencia, NRF24L01+PA+LNA-val. Itt ha jól tudom már lehet címezni. Tehát ide mindenképpen mikrovezérlő kell. És ha jól tudom ez még megbízhatóbb, nagyobb hatótávú is. Viszont itt az illesztéssel elakadtam. Ugyebár a GPS modulról megkapom Serialon az adatokat, és ezeket valahogy fel kellene ültetnem az SPI-s NRF24L01-re. Gőzöm sincs hogyan. És a túloldalt pedig az SPI-ről Serialra kiírni...

Melyik megoldással járok jobban, egyáltalán melyik kivitelezhető?
    A GPS modul 1Hz-en ketyeg, tehát másodpercenként 1 NMEA (RMC) sort kellene továbbítani.

Új hozzászólás Aktív témák