Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyapo11

őstag

válasz cog777 #12483 üzenetére

Lehet logikat modositani ugy hogy nem inditod ujra?

Nem tudom, a plc-khez én se értek, de ilyet szeretnék. Inkább egyszer dolgozzak vele többet, mint minden apró módosításnál mindent leállítani, mert jön a reset.

Ha egy szelep megszűnik a programban, akkor nincs mit tenni, le kell választani a hardware-ből és vége. Esetleg azt a portot megkapja valami más, szóval veszélyes is lehet otthagyni és nem rácsatlakoztatni az új eszközt. Ha változik a hw, akkor az már nem annyira simple user feladat.
    Ezt a módosítást kifejezetten arra az esetre gondolom, amikor apró változtatások kellenek, mert nem jól találta ki a user, hogy 1 percig világítson a lámpa vegy kettőig. Még az is lehet, hogy ezek a paraméterek egy külön adatblokkban csücsülnek, és a parser onnan olvassa ki az adott sor értelmezésekor, így még könnyebben módosíthatók. Az időzítő minden beolvasáskor összeveti a futó időt a fölső határral, és ha túllépte egy adatmódosulás miatt, akkor leáll. Abban az egy loopban lehet, hogy hosszabb lesz, de a következőben már jó.

Pl 3 blokkbol egyet kitorolt a felhasznalo. Mi legyen ha eppen a masodik volt futas alatt. stb.

Szerintem megvárnám a loop végét, és akkor olvasnám be a programot, illetve az elején a változásokat, amit még a pc írt oda, hogy ne az arduinonak kelljen kitotózni, hogy a változások milyen portokat érintenek. A megszűnő vagy megjelenő eszközök portját, alapállapotát, időzítőket, hogy amikor a parser elölről kezdi beolvasni a sorokat, akkor már minden be legyen állítva. Az időzítőkön még gondolkodnom kell, ott még nem látok tisztán.

Mindenképpen megjegyzem az esp32+python ajánlást. Mindkettő ismeretlen egyelőre, jócskán kell tanulnom hozzájuk, de a jövő arrafelé mutat.

Új hozzászólás Aktív témák