- Google Pixel topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Apple Watch
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
Szia! Hát én ezért nem használok már régen külső launchert. Sajna ugyanezt csinálta már a realme gt is, előtte a Honor 20 sem volt 100-as. Csak a gyári felületkezelővel volt képes a rendszer kommunikálni. Bármi egyéb (vagy 5db-ot kipróbáltam!) nem tudta kezelni sem az órát sem az időjárást.
Pedig régen nekem is az volt az első, hogy a szokásos-bevált launchert telepítettem mielőtt elkezdtem belakni.
De mára maradt a gyári tanulása és elfogadása....Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
vacs
veterán
A Moto stock android rendszerén sok mindent nem kell állítani.
Szerintem itt maga az óra widget a rossz, írják is értékelésben.
Én is jártam úgy óra-időjárás widget-el, hogy bármit állítottam, akkor is "megállt", feltettem egy másikat, az viszont hibátlanul működik![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
crok
Topikgazda
Offtopik.. és van rá topik.. annak meg van összefoglalója de nekem a Sygic a folyamatosan rendelkezésre álló út közbeni POI jelzéssel az alap (bár volt akinek nem nagyon működött jól és ritkásan szokott furcsákat művelni..) de ott van a Here WeGo, a Maps.me, az OsmAnd, a Magic Earth, az Organic Maps meg Mapy.cz, bármelyik kiváló és megbízhatóbb.. Nálam a Sygic && Here WeGo && Magic Earth && Organic Maps mindig fent van és a térképeket is frissítem max. pár havonta. Lehet sok tárhely de nekem vastagon megéri.. voltam már szorult helyzetben külföldön, nem vicces.. pl. nálam SIM-en is van mentve jópár telefonszám, ha úgy alakulna hogy mondjuk csak egy nagyon buta telefont tudok használni bármilyen okból, vagy csak kölcsön okostelefont amin nem akarok saját fiókba lépni (mindkettő eset megvolt külhonban).
-
vacs
veterán
Az androidban csak ki/be kapcsolni lehet a kijelző forgatást!
A Rotation Control szóra rákeresve van több találat, próbálgasd őket!(^)(>.<)(^)
-
vacs
veterán
-
Vasti74
aktív tag
Ez érdekes: a mobilnetek (meg a kábelnetes szolgáltatók eszközei, stb.) emlékeim szerint alapesetben NAT mögött vannak, és azt kell kérni, hogy ne így legyen.
Már rég volt dolgom ilyenekkel, de >10 éve telepítettünk rendszeresen olyan helyekre videó megfigyelő rendszereket, ahol csak mobil internet volt: mindig telefonálgatni kellett a szolgáltatóval, hogy vegyenek ki a NAT mögül, mert úgy nehéz hozzáférni távolról a rögzítőhöz.
Lehet, hogy azóta ez megfordult?! ;-)
De az biztos, hogy pl. anyunál a Tarr-os kábelnet, és itt Ausztriában a legtöbb mobilszolgáltató alapesetben NAT mögé teszi a népet...
-
crok
Topikgazda
Nagyon is reális mert pl. a botnetek pásztáznak és a publikus IP-ket nyilván el is lehet érni.. ha csomag érkezik azt fel kell dolgozni márpedig ha van forgalom akkor folyamatosan fenn kell tartani a toronnyal a kapcsolatot ami rengeteg energia és nem tud lemenni alacsonyabb készenléti szintre a modem - márpedig ha nem is ér el semmilyen szolgáltatást a telefonon a beérkező IP csomag akkor is a telefonnak jött.. Ezt tűzfallal annyira tudod kivédeni hogy hamarabb eldobja minthogy valami alkalmazáshoz vagy a rendszerhez beesne - de ettől még a toronnyal a kapcsolat folyamatos marad, nem nyugszik..
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
Megcsörrentesz bárkit a SIM-ről számküldéseel és megvagyunk, a nem fogadott hívás megmondja a számot.
Amúgy nem, nem fura, a SIM ha nem tartalmazza akkor mégis a tenyeredből olvasná ki? Jó, felhívnak és a bejövő hívásnál megnézed ki volt a hívott a RIL szerint - ja, ha meg átirányított hívás akkor a hívás az átirányított számtól jön, akkor honnan tudná hogy tényleg a SIM-et hívták és nem egy átirányított hívás? Erre is van módszer de nem triviális. Egyedül az SMS-t nem lehet "átirányítani", ott egyértelmű lesz ha a SIM-ről valakinek írsz egy SMS-t hogy kitől jött.
Pl. a T-s kártyákba bele van írva a SIM-hez tartozó telefonszám (MSISDN, ugyanis volna rá mező a SIM-en), onnan "tudja magától" a rendszer (vagyis nem kell tudja hogy van összefűzve az IMEI + IMSI && ICCID + MSISDN mert az MSISDN meg van adva a SIM-en magán).
A Digi-nek meg van ügyfailkapuja, belépsz és megnézed milyen szám tartozik az előfizetéshez - ha meg véletlen több is van max. kimakkozzátok melyik a többi és akkor marad egy ami "ismeretlen" bár ezt se értem hogy lehetne ismeretlen ha már egyszer ügyfail vagy (vagy ha nem te akkor az akié a SIM, cégnél is van aki ezeket kezeli, nem?).
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
Akkor próbáld már meg egy másik kábel használatával - meg egyébként USB 2 vagy 3 az aljzat? Ugye nem USB1.x az aljzat - mert az igen sokmindent megmagyarázna.
-
crok
Topikgazda
Annak eleve ott kellene lennie ha bedugod - mit kell visszaállítani? Törölted / átállítottad hogy a status bar-on ne látszódjon? Ha bedugod egyébként működik? Vagy nem kapcsoltad be esetleg a fejlesztői menüben a Demó módot?
Egyébként a secure tábla icon_blacklist értéke tárolja mi van letiltva - ha van..
Itt NFC-hez írtam le hogy kell letiltani - ennek az ellenkezője kell ha ez a baja - vagy eleve visszaállítani üresre:adb shell settings put secure icon_blacklist null
Itt is le van írva hogy hogy kell csinálni.
Van egy alkalmazás hasonlókra erre specializálódott:
SystemUI Tuner de annak is kell ADB-n jog:adb shell pm grant com.zacharee1.systemuituner android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
adb shell pm grant com.zacharee1.systemuituner android.permission.PACKAGE_USAGE_STATS
adb shell pm grant com.zacharee1.systemuituner android.permission.DUMP
Meg lehet csinálni SetEdit-el is de annak is ADB-n jogot kell adni hogy írhassa:
adb shell pm grant by4a.setedit22 android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
-
crok
Topikgazda
Akkor megjobb kerdes: mikor lehetett utoljara ilyet ugy hasznalni hogy az megbizhatoan tudott mukodni mindennel? Es a valasz: ugy 6+ eve, Marshmallow elottig, akkor jott be az android:allowbackup az app manifest-be, errol reszletesen irtam itt [link]. Akkor alltak le a Helium fejlesztesevel pont ezert. Az AppControlban is ugyanaz van (ha nem szedte ki mar regen). Nem a program ami korlatoz hanem a rendszer, az osszessel ez a helyzet, ezert hagyta abba mindenki. Ha lenne rendes megoldas az Android alkalmazasok topik 10000+ hsz.-el rovidebb lenne. Raadasul A12-vel megjobban belenyultak, mar nem eleg az allowbackup de kell a debuggable is...
Az Application info [link] a manifest-eket meg tudja jeleniteni, ki tudod bogaraszni benne az allowbackup-ot (az application alatt vanl. -
crok
Topikgazda
-
mobilizmo
addikt
King(o)root kényelmes.
Tudtommal a Xiaomi családban (Poco is) a bootloader nyitás nem jár garancia vesztéssel. Ezért vettem Poco-t, általában is elég jól végig gondolom mit miért veszek, pontosan hogy akarom használni.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
crok
Topikgazda
Az a Google féle Data Transfer tool lesz. Semmire se való, 3.9*.. Semmivel nem tud többet vagy mást így vagy úgy átvinni. A file-okat, képeket, videókat még okay, kontaktok, híváslista, etc, gyak. annyit amit átvisz a Google felhőmentés is (Google One manapság) de többet nem, ha akarna se tudna több jogot kapni vagy kérnimint amit az API megenged így ha egy-egy alkalmazásban a manifestben ki van kapcsolva az android:allowBackup akkor ugyanúgy nem lehet a védett adatait átvinni mint ADB-vel vagy bármi mással. Root nélkül erre (még mindig) nincs megoldás a dolgok jelenlegi állása szerint. Max a pár alkalmazásodnál nézd meg van-e saját mentési lehetősége|képessége bárhogy|akárhogy.
-
MODERÁTOR
-
svgyula
addikt
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
veterán
Ez nem mindig igaz, egy beragadt ota frissites, a G.play baromsagai es apphiba miatt lattam en mar 64 gigat is betelni a semmivel. Magan a user tarhelyen nulla adat volt, a rendszer hibaja miatt felzabalta a tarhelyet.
Nem mindig user error.
En 32-on elvagyok 4,5 eve es szabad 11GB.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
dellfanboy
őstag
nekem amikor az első telot adtam le a srác be se kapcsolta, hátlap le, akksi ki, lecsekkolta az imei-t, es ennyi. (samsung butatelefon)
am ez a teló elvileg tud LTE-t, lecsekkoltad az imei-t? tuti részt vehet?
[link][ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
crok
Topikgazda
Szelektiven nem tudod visszaallitani. Egy nullazott keszuleken elso indulaskor a fiokhozzaadaskor kerdez ra hogy vissszaallitast akarsz-e, akkor valaszthato ki a mentes amit csinalt. A GDrive-ba menti (bal oldalon van egy Stotage es abban eg Backups menupont vagy hogy de oda menti az tuti [link]), annyi tarhely van amennyit a fiok enged (de alkalmazasonkent nem tobb, mint 25MB..). Sok jora ne is szamits.. WLAN, nevjegyek, SMS, hivaslista.. de meg erre is inkabb celalkalmazast hasznalnek (de pl. WLAN nem megy root nelkul kulso alkalmazassal).
-
svgyula
addikt
Az nem az! Az nálam is megvan de olyannak kell lenni, hogy "fejlesztői beállítások" ez önálló menü, több oldalnyi beállítási lehetőséggel! Többek között az USB hibakeresést itt lehet állandóra kapcsolni a csatlakozási beállításokat, OTG, grafika, stb.....
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
Szia! Nálam beállítások-rendszer-fejlesztői menü. Ha még nem kapcsoltad be akkor azt úgy tudod megtenni, hogy a telefoninformációknál a build számra 10x kell tapizni utána már elérhető lesz telefontól függően vagy önálló menüként vagy a rendszerben almenüként. Itt megtalálod a hangerőre vonatkozó beállítást.
-
crok
Topikgazda
Nem mindent vagy semmit hanem vagy ment vagy nem, amit menteni tudott azt vissza is állítja. Válogatni se azt nem lehet hogy mit próbáljon meg menteni se azt hogy mit állítson vissza. Aminél adatot menteni nem tudott annál csak újratelepítni Play-ből. De még ha tudott is adatot menteni se biztos hogy hasznos lesz bármire is, ugyanis az alkalmazások fejlesztői az alkalmazás manifest-jében külön korlátozhatja a menthetőséget adattípusonként (nem csak engedélyezett / nem engedélyezett a android:allowBackup működése, be lehet állítani hogy bizonyos alkalmazásadatokat lehessen, másokat meg nem.. alkalmazáson belül) de van más korlátozás is: a mentés alkalmazásonként nem lehet 25MB-nál több.. ha nem fér bele a mentés akkor a transport el se kezdi feltölteni.. dobja.. megjelöli hogy az alkalmazást majd telepíteni kell és annyi.. "De volt több app is amit nem tudott" -- pontosan a manifest-ben levő android:allowBackup értéke miatt, mert tuti nem volt true..
-
crok
Topikgazda
Az a baj hogy ez pedig tuti driver.. kézzel betallózni se tudod normálisan amikor "Android" és felkiáltójeles? Nem vagy véletlen legalább egy nagyon picit otthon linuxban? Ott totál mindegy lenne milyen driver vagy akármi.. a fastboot az fastboot, mindegy milyen készülék akkor is menne egy fastboot flash vagy fastboot boot ha az android sdk vagy hasonló csomag fent van.. vagy kell még valami ami kifejezetten és kizárólag Win-es?
-
svgyula
addikt
Szia! Milyen windows van a pc-n? Nem lehet, hogy valami "N" verzió? Nálam nincs semmilyen USB driver telepítve mégis azonnal jelez minden telefont. A totalcommander(teljes!) simán látja MTP plugin kiegészítővel az összes telefon. Feltétele, hogy a telefonba pár dolog a fejlesztői menüben be legyen kapcsolva! Ilyen az USB hibakeresés, alapértelmezett USB művelet, USB viselkedés. Ezek alapból ki vannak kapcsolva és nem is csatlakozik a telefon, mert elutasítja a pc kommunikációs kérését és kapsz egy felkiáltójeles "ismeretlen hardver" üzenetet.
-
mizoli
addikt
"Nincs rootolva a telefon, nagyrészt azért is kéne a driver, hogy tudjam rootolni...."
Ja, értem.
Lehet, hogy ezt már írtad, bocs, de nem láttam, talán figyelmetlen voltam.
Látom Meiuzu Note 8 telefonod van. Pl. Itt nézz körül root ügyben. Azt hiszem minden infót megtalálsz.[ Szerkesztve ]
-
mizoli
addikt
Nem látom a képedet.
Valami ilyet kellene látnod az eszközök között
A QPST-ben meg ilyesmitSemmi "extra", simán az Android rendszerben vagyok.
Lépj DIAG módba.
Rendszergazda parancssorból:adb devices (biztosan megvan-e az eszköz)
adb shell
su (itt kéri, és megadod a root jogot a telefonon)
setprop sys.usb.config diag,adbMost nézd meg az eszközkezelőt, ott kell lennie.
Windows 7 -ben vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
mizoli
addikt
Kb. két éve én is szívtam qualcomm driver problémával.
Ha jól emlékszem, itt a PH-n fudi2002 blogjában olvasott driver volt a megfelelő (nálam win7-re.)De az is lehet, hogy ez a driver, vagy a qud.win.1.1 installer-10034 verzió, már nem tudom biztosan.
A 10034 verzió megvan, ezt is a már linkelt blogon olvastam, de azóta frissítette a gazdája.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Azon kívül hogy látszik hogy driver gond? Nincs. Esetleg próbáld meg fudi leírását és a benne levő QPST-t meg driver-t vagy az én Mega tárhelyemről egy picit régebbit - mindkettővel mentek a hasonló korú QCOMM-ok eddig. Van mellette egy QCOMDiagMode app is, ha már van root akkor ezzel egy mozdulattal átbillentheted Diag módba.
-
-
mzso
veterán
Természetesen az első lépés már lehetetlen. Hiába rakok fel Qualcomm drivert, nem jelenik meg port, nem lehet csinálni semmit...
-
crok
Topikgazda
Én spec. előtte csinálnám meg a hivatalos frissítést és utána a nyitást, majd Magisk, egyéb.. DE! Pl. QPST mentést meg tudod ezen még csinálni Magisk és root nélkül is szerintem.. TWRP-vel EFS mentést csinálj amint TWRP került rá hogy legyen hova visszaállni ha beüt az "eltűnt IMEI/WLAN MAC/BT MAC" nevű sz-r.
Ha már úgyse jön rá több frissítés akkor mindenképp így csinálnám, meg minek szivasd magad azzal, hogy nyitod, az úgyis formázza, aztán Magisk.. aztán frissítés, úgyis felülírja a /boot-ot a hivatalos ROM frissítés.. aztán megint kéne a Magisk, etc.. nem látom értelmét kétszer végigmenni.. de az a hsz. amire válaszoltál cca. másfél éves, nem tudom azóta jött-e ki rá másik (esetleg rendes?) TWRP, pl. az egyik link már el se érhető, a Magisk most épp v24.3-nál jár de akkor még csak Magisk v20.1 volt és még külön volt a Magisk Manager ami akkoriban v7.4.0 volt.. én biztosan nekiesnék nulláról megkeresni mindent hozzá megint és a root-olás is kicsit lehet már máshogy fog menni (de azért remélhetőleg simán flash-elhető vagy boot.img patkolással felmegy TWRP alól simán).
-
lovi27
addikt
-
veterán
-
Oldman2
nagyúr
Az alábbi parancs mit mond esetedben?
adb version
Nálam ezt:
Android Debug Bridge version 1.0.41
Version 31.0.1-7187441Android Debug Bridge version 1.0.41
Version 31.0.2-7242960[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Az egy teljesen más rendszermegoldás. Az uninstall utáni visszaállítás egyszerűbb, főleg egy rendszerapp által vagy egy OTA által lenne, de a disable mellett nem fog menni, ha vissza is állítják akkor is disabled marad (ezért éli túl a disable státusz pl. az OTA-t, mert ha egy ROM-ból ki is pattintasz valamit teljesen attól egy OTA még visszatolhatja a /system-re mert az OTA ma már csak 1:1 partíció ráhúzás (kiv. persze pl. a Xiaomi BlockOTA ahol patkolja a /system tartalmát). Egyszerűen a két módszer ugyan hasonló de más elv, más működés. A disable "biztonságosabb", univerzálisabb, és biztosabban is él túl egy OTA-t (ami nálad ugye nemigen lesz már).
A letiltás a "jobb" megoldás ha engem kérdezel.
-
crok
Topikgazda
Ötletem az van de vakon még akkor se szeretnék mondani semmit ha értesz hozzá. XDA-n csak annyit írnak mindenhol hogy aki megpróbálta kiszedni annak nem is boot-olt, magyarázná miért nincs közreadva egy olyan ROM amiből ki van szedve. Factory reset aztán restart, menj végig a setup-on belépések nélkül és fejlesztői menü / USB debug / ADB-vel tiltsd le ami nem kell. Az a baj ha bele van gyógyítva a ROM-ba, framework-res-be, egyéb helyeken.. akkor azt kigyomlálni vastagon nem triviális kérdés és szerintem ezért sincs belőle ROM. Még needrom-on sincs semmi.. Ha nem pontosan a gyári ROM kerül vissza (beletúrkálsz) akkor nyitni kell a bootloader-t. Ha van rá TWRP akkor tudod a ROM flash-elése után RW-re mount-olni a /system-et és tudod törölni amit akarsz a recovery file manager-ével (vagy pl. az AROMA Filemanager-el). Vagy majd az MTK-sok kisegítenek, nem tudom..
-
crok
Topikgazda
Ahogy írtam: az aapt meg az aapt2 való arra, hogy csak kiírja az infokat (példának írtam az AndroidManifest-et), az apktool és a BatchAPKTool meg arra, hogy "kicsomagold" az APK-t.
A system.img-ből pedig nem lesz egyszerű kiszedni ezeket, főleg azért nem is mondanám elsőre mert simán eltávolítani el lehet de ha össze van drótozva a ROM-ban a működése akkor igencsak nem fog boot-olni se amire elég nagy esély van mert amiket Mr Dini is mondott XDA thread-ek is arról tanúskodnak hogy össze vannak ezek drótozva, sőt, egyéb Android rendszer szintű appokban is voltak malware-nek feltűntetett dolgok (többit is feltöltheted).
-
crok
Topikgazda
Nem tudsz rajta víruskeresőt futattni viszont pl. VirusTotal-ra feltöltögetheted őket ha gondolod.
-
crok
Topikgazda
aapt, aapt2 pl elárul azért sokmindent pl. AndroidManifest-et meg tudod nézni így:
aapt d xmltree [idejönazapkneve] AndroidManifest.xml..vagy apktool-al (forrás és relaese-ek) vagy BatchApkTool-a "szétszedheted" az apk-t, úgy is meg tudod nézni akár az AndroidManifest-et vagy mást is ami érdekel.
-
mzso
veterán
Az említett romban, kibontva csak ennyi van a priv-app-ban:
WallpaperCropper\
VpnDialogs\
Velvet\
TeleService\
TelephonyProvider\
Telecom\
TagGoogle\
SystemUI\
SystemFota_DAOGE_5x\
Stk1\
StatementService\
Shell\
SharedStorageBackup\
SetupWizard\
SettingsProvider\
Settings\
ProxyHandler\
Phonesky\
PackageInstaller\
MtkMms\
MmsService\
MediaProvider\
ManagedProvisioning\
InputDevices\
HctLauncher3\
GoogleServicesFramework\
GooglePartnerSetup\
GoogleOneTimeInitializer\
GoogleLoginService\
GoogleFeedback\
GoogleBackupTransport\
GmsCore\
FusedLocation\
FMRadio\
ExternalStorageProvider\
DownloadProvider\
Dialer\
DefaultContainerService\
ContactsProvider\
Contacts\
ConfigUpdater\
CarrierConfig\
CallLogBackup\
CalendarProvider\
BeautySnap\
BackupRestoreConfirmation\A Beautysnap az nyilvánvalóan valami hülyeség a többi nem annyira, pl nincs wirelessupdate. (Vagy csak a csomag elnevezések teljesen mások mint az alkalmazás nevek)
Van valami egyszerű tool amivel meg lehet nézni az .apk csomagok adatait, mint az azonosító és megjelenítési név?
Valami víruskeresőt le lehet futtatni a FW fájljain? Vagy valahogy manuálisan törölni ami nagyon gyanús?
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Igen, 3rd party appnak ilyen package nevet nem adsz, az tuti, de a rendszerben levőt meg nem lehet eltávolítani. Azért mondtam hogy valami más is volt ott még.
" Ha újra kéne flash-selni akkor érdemes megpróbálni kigyomlálni malware-ket, valahogy? (Már amit lehetséges)" -- érdemes lehetne belekezdeni ha tudnád hogy mit kell keresni. Egyelőre nem tudod. Nekem is csak a Malwarebyte-os tippem volt meg amit még linkeltem de az nem garantálja hogy az van, meg csak az van.
"T5 vagy T5 lite Cfw Needromról vajon használható?" -- nem tudom DE biztos nem gondolnám jó ötletnek egy másik készülék ROM-ját feltuszkolni.. még megpróbálni se.
"Végleges brickelésnek van esélye?" -- Igen. Sose jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
"Úgy nézem nem írtam le expliciten, de a bootolás valahol a megakad, A doogee felirat marad kimerevítve a telefonon. A kezelőfelületig nem jut el." -- na mostmár értek pár dolgot de nem tudom mit lehetne most ezzel kezdened mert mindenhez kéne hogy legalább a boot meglegyen hogy legalább a pm futhasson.
"Csak azt a két csomagot "uninstall"-tam ADB AC-ban amit mondtam is. Valamelyiket nem kellett volna..." -- a két csomagnak mi a file neve? Biztos és 100% biztos hogy csak ezzel a kettővel csináltál bármit is? Nem tudom elképzelni, hogy a com.fw.upgrade.sysoper megakadályozza a boot-olást, a másikat pedig eleve lehetetlen törölni, tiltani.
"ADB-n lehet(ett..) menteni az appok adatait, igen, de csak nagyon korlátozottan" -- lenne de nincs értelme ha nem megy se a pm, se a cmd és a boot se ment le (és a /data sincs még felmount-olódva sem akkor). Nem hydrogen hanem Helium amire gondolsz de az nem fog menni mert ugyanezeket a parancsokat használja és a rendszer még nem jár olyan állapotban ahonnan lehetne (és ha a linket elolvastad lehet nem is tudod menteni még ha el is indul mert az app-ban nem engedélyezett).
A sima factory reset a recovery-ből nem megy? Vol Up + Power?
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Az Android rendszert nem lehet letiltani, ezt írtad is a #42678-ban te is és én is írtam hogy az az Android rendszer, nem tiltható így le. Mit csináltál még? Valami történt ott még. Nem igazán értem milyen státuszban lehet most a készülék.
Van ADB file manager egyébként, a TotalCommander is tudja (az ADB segédeszközök közt vannak a linkek), kérdés most milyen állapot van a készüléken, ahhoz meg ezt kéne tudni mi történt még, mi lett még letiltva.
ADB-n lehet(ett..) menteni az appok adatait, igen, de csak nagyon korlátozottan: ha az app fejlesztője úgy döntött hogy nem akarja engedni és nem engedélyezte akkor root nékül nem lehet.
Esetleg megnézhetnéd (ha működik) hogy milyen package listát dob most ki a telefon és összehasonlíthatod azzal, amit a #42674-ben írtál. Ha tudnád mit tiltottál még le, akkor:
pm dump csomag.neve | grep -i path
megmondaná hogy hol van a letiltott package, aztán
pm install /system/ide.jön.a.path/csomag.neve.értelemszerűen
vagy talán
pm install --user 0 /system/ide.jön.a.path/csomag.neve.értelemszerűen
meg ez van még talán:
pm install-existing csomag.neve
amivel kicsikarható hogy visszategye (vagy a factory reset..). -
crok
Topikgazda
"Szerintem a gyártótól jön a malwares firmware..." -- nem így szokott fertőződni, hanem gyári munkások kilopják a ROM-ot, megpatkolják és azzal gyártatják le. Gyárilag bootsector vírusos floppy-k régen, laptopok..
"Alternatív megoldásnak nem lehet valami tűzfalat ráhekkelni, ami csak válogatott alkalmazásoknak engedi a kommunikációt? Korábban No-Root Firewall lett próbálva.." a #42677-ben van egy nagyon hasonlóra leírás, host listával, ott root nélküli local VPN alapú tűzfallal épp le lehet tiltani meg lehet mókolni (host lista is akár..) de attól még fut a malware.
"Leginkább zenehallgatásra használja a tulaj, böngészésre" -- Böngészés. Még egy fél jelszó hash-t sem írnék be egy ilyen készüléken, nemhogy netbank. És még mondják hogy root-olni milyen veszélyes.. hát a régi KingORoot meg hasonló lomok.. na az a veszélyes, meg ez itt. De legalább a com.fw.upgrade.sysoper-t tiltsd le.
-
crok
Topikgazda
Szerkesztettem a #42677-et közben:
Kis kereséssel a Malwarebytes szerint a com.fw.upgrade.sysoper lehet amit keresel amúgy (ez egy PUP: Android/PUP.Riskware.Autoins.Fota) de lehet még benne ezer más is.
Meg "Ehhez a szerencsétlen telefonhoz még custom FW sincs" de ha van hozzá ROM amiben már nincs malware és letölthető mondjuk a gyártótól akkor már előrébb lennél. De Mr Dini szavai azért meggondolandók erősen. Nem tudom mit akarsz azzal a telefonnal kezdeni úgy egyébként, én pl. lenne amit semmiképp se bíznék rá.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Hmmm. Az ADB appcontrol is csak olyan eredményre jut, hogy disabled 0/1, meg ilyenek.
Egyébként az "android" az "Android Rendszer"-ként jelenik meg. A com.example meg "Auto Dialer"
Az uninstall megy a korábbi paranccsal, látom a az ADB appcontrolban is, viszont figyelmeztetést is kapok, hogy android 6 vagy az alatt nem támogatott a visszaállítás. Márpedig ezen 6-os van. Akkor gondolom szívás, ha valami olyat uninstallok amit nem kellett volna?
Egyébként ha nem bootol normálisan a telefon akkor az ADB-nek is lőttek?
Ehhez a szerencsétlen telefonhoz még custom FW sincs
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
"package uid=1000" - az az Android rendszer, az csak azért került akkor a listába mert a mindent is lehetőség szerint listáztad az appokat.
Vakon egy darab package ID-ből senki neked meg nem mondja hogy utána boot-ol-e vagy nem. Most leírhatnám hogy hogy kell kiickázni melyik package ID-hoz mi a common name de full értelmetlennek látom.. az ADB segédeszközök listában ott van az AppControl vagy az ATA, azzal szépen meg lehet nézni és ha gyanús a "rendes neve" akkor letiltani.
Amúgy volt a Doogee-nak régen emiatt botránya de a Dr Web is azt javasolta hogy ha nincs root (mert arra ugye lenne megoldásuk, akkor) tedd újra a rendszert letöltött, eredeti ROM-ból és annyi.. de tuti hogy ez érintett ebben? Mondjuk épp magyarázna pár furcsaságot, pl. a Chrome-os home tab oldal betöltést, ugyanis elvileg azokban a ROM-ban levő Chrome is érintett volt ha ez egyáltalán ugyanaz a dolog. Ha meg ennyire benne van egy ROM-ban ez a kis pitty-putty én pl. biztosan nem a kiírtást hanem a megbízható forrásból teljes újrahúzást választanám (ha meg van ROM és abban boot.img akkor Magisk-al rootolható ha a bootloader nyitható).
"Egyébként ha nem bootol normálisan a telefon akkor az ADB-nek is lőttek?" - ha nincs boot-olt rendszer akkor nyilván nincs adb (most az, hogy TWRP-ben van adb az más káposzta, de mivel nincs root-olva se gyanítom nyitott bootloader sincs).
Viszont!
Kis kereséssel a Malwarebytes szerint a com.fw.upgrade.sysoper lehet amit keresel amúgy (ez egy PUP: Android/PUP.Riskware.Autoins.Fota).
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Először is: eleve azzal kezdted, hogy malware-t kell írtani. Azt gondoltam már eleve tudod mit kell írtani. Honnan tudod hogy malware? Menjünk vissza a kályhához és ne essünk egy xy-ba, kezdd az elején hogy mi ez, hogy van, milyen rendszer, hogy került hozzád, mi történt mielőtt ilyen lett, mi történt utána, lett-e valami épp telepítve, ésatöbbi, az Android alkalmazásokban pl. linkeltem egy leírást kéretlen reklámokra és egyebekre de még mindig nem tudjuk miből is áll pontosan, hogy malware-ed van.
package:com.android.galaxy4 - wallpaper vagy?
package:android - ez vajon milyen app package ID?
package:com.example - na de ez vajon milyen app package ID?
package:cn.sh.hct.themeGolden - a cn kezdetűeket úgy alaból megnézném micsodák..És root nélkül is megérné az itt említett AdDetector appokat megnézni találnak-e valamit.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Keresd meg az alkalmazások listáját a beállításokban, jeleníttesd meg a rendszerappokat, abban keresd meg a Letöltések nevű app(ok)at (lehet kettő is) állítsd le és töröld az adatait (cache és adatok), aztán ugyanez a Play Store-ra is, aztán lehet kell egy restart is.. de utána már szokott menni.
-
crok
Topikgazda
Inkább az ADB segédeszközök Logout-hoz a végére odaírtam a tudnivalókat mit csinál a pm disable és a pm uninstall.
Az alkalmazáslista is lekérhető adb-n:
pm list packages
dumpsys package packagesEzt is beleírtam a végére meg még pár hasznos linket / leírást, de egyébként az említett segédeszközökkel pillanatok alatt kideríthető a teljes app lista.
A WLAN hibára: igen, egy túlmelegedő vagy valamiért letiltó WLAN chip pont ilyen is lehet (logcat / bugreport mégtöbbet elárulhat).
[ Szerkesztve ]
-
-
crok
Topikgazda
"Erre annyit ír csak ki, hogy hiba" - hol? Mi írja? Play Áruház? Nincs hibakód? Ott az szokott lenni.. vagy azt mondja pl. hogy nincs elég hely.
"És még manuálisan sem frissülnek az alkalmazások." -- lehet azzal még várni kell majd kicsit hogy az összes rendszerkomponens is frissüljön (nem tudom milyen az a régi telefon, meg milyen rendszerű).
A Play Áruház le is fog frissülni az biztos, az ellen annyit tudsz tenni, hogy törlöd az adatait meg a frissítéseit de utána le fog frissülni megint, ez mindig is így volt. Ha sokáig írja hogy letöltés függőben az meg annyi szokott lenni sokszor, hogy a letöltések app beakad.. meg kell keresni az alkalmazások kezelőjében a listájában a két Letöltések nevű appot (az egyik a backend a másik a UI) és az adatait (esetleg még a frissítéseit is ha volt) törölni.
A Hangouts-hoz friss APK-t találsz pl. APKMirror-on itt. Ja, és egyébként a Hangouts migrálódik a GMail féle Google Chat-be FYI.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
Ilyet mármint milyet? Kvázi semmit se lehet hallani a rádió hangjából (gondolom azért írtad hogy rádióhoz tartva mert be is volt kapcsolva). Milyen telefon, milyen ROM? Van gyári teszt appja a ROM-nak? (Pl. Xiaomi-knak MIUI-n van). Ha azzal is ezt csinálja akkor HW. Ennyire egy fullon szöszös, totál beállt mikrofon se tud tompítani szerintem.
-
crok
Topikgazda
Aki úgy érzi érzékeny arra hogy az adatot és|vagy az APK-t közkinccsé lehessen tenni az eleve letiltja ezt - úgyhogy kb. pont azok az appok amiket akarnál általában úgyis le vannak tiltva.
"A "kinyitás" .alatt azt érted, hogy a két gomb nyomásával bootolok ebbe?" - nem, a "nyitás" itt a bootloader nyitását jelenti, attól a két gombtól még nem fogsz tudni se elindítani se flash-elni olyan dolgot ami nem gyári, neked pont az kell hogy bármit rátehess - erre kell "kinyitni" a bootloader-t.
-
WhiteWalker
nagyúr
Az orange twrp vagy a sima twrp ha már fent van , akkor bebootolsz a recoverybe és ez fog betöltődni ( kettő közül valamelyik, amelyiket felrakod) , nem a gyári.
Majd innen tudsz rootolni...
De szerintem a YT-n találsz millió " how to install twrp Meizu Note 8" videót.A BL nyitás folyamata fentebb van linkelve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával