-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabi__memo #48047 üzenetére
Meg is nyuvadhatna végleg, milliószor kevesebb kéretlen oldal jelenne meg másik appoktól. EZ növelné a felhasználói élményt, nálam biztosan.
"A fejlesztők használhatják az Android WebView API-ját, hogy a WebView összetevő az lkalmazásuk keretein belül jelenítsen meg egy weboldalt."
Ja pl. orrba-szájba kötelezően megnézendő kilőhetetlen 15 másodperces videók.
Bocs a kirohanás, antireklámos vagyok. -
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #47904 üzenetére
A Sygic pl. szol hogy tullepted a limitet es hat utan a hetediknel ugy emlekszem a legregebben hasznaltrol 'leveszi' a premium feature set-et.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
szabi__memo #47859 üzenetére
Ez egy hasznos képesség. Idővel bizonyára bővülni fog a támogatott szolgáltatók köre, ugye a hír is US exklúzív megoldást említ (T-Mobile), hasonlóan az iOS esetéhez, ami tavaly óta biztosítja ezt, de szintén regionális korlátozás mellett (Egyesült Államok).
A jövőben biztos el fog terjedni, mivel hosszabb távon a gyártók ki fogják vezetni a fizikai kártyát (van is már erre példa). -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szabi__memo #47461 üzenetére
De még mindig nem mondtál konkrét példát.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szabi__memo #47453 üzenetére
Mitől lenne random?
Amit tiltasz az nem frissül! Amit nem azt frissíti.
Nincs ilyen hogy random! -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szabi__memo #47437 üzenetére
Tudsz mondani konkrétan is valamit? Mert a Facebook elég erőszakos frissítés téren és mégsem frissíti magát ha ki van a Google Play áruházban kapcsolva.
De ez a Messengerre is igaz. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szabi__memo #47430 üzenetére
Nem értem.
Nálam van ami tiltva van (Facebook) és nem is frissül. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szabi__memo #46976 üzenetére
Nem véletlenül kérdeztem
Mert nem ft-ba vannak az árak + nem tudni abból mi kapható nálunk , mi van készleten ha kapható egyáltalán...
Tudom ott az Árukereső
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #46967 üzenetére
E..! Tan' meg a dontkillmyapp.com-rol is lekerulnek
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #45531 üzenetére
Hát nem nagyon egységes ez.. ugyanis van Android.. de van Android TV.. Android Automotive.. Android Go ami eleve borzalmasan kevés bármihez is.. de ha nagyon érdekel akkor source.android.com-on itt lesznek az un. compatibility definition cikkek 13 és lefelé (bal oldalon lesz a droid verzió lista) meg itt lesznek a hivatalos Android Enterprise Recommendedleírások, egyikben sincs SoC vagy CPU mag vagy a frekvencia az most big.Little de melyik magokra vonatkozik vagy hogy egyáltalán big.Little-e vagy homogén kell-e legyen.. meg ugyan van RAM említve de nyilvánvalóan nevetséges értékek és minimumot ad meg csak (ahhoz képest hogy recommended).. és mindegyik leírás arra vonatkozik hogy az adott SDK level-hez mi a minimum ha az adott készülék azzal az SDK-val jön ki GYÁRILAG, nem arra vonatkozik hogy a jövőben is kompatibilis marad (nyilván, hiszen nem lehet valamit úgy upgrade-elni hogy egy szinttel fentebb előírnak olyan meglevő hardvert amit nyilván nem tudsz utólag beletenni - mint pl. a keystore volt..). Ugye ennyi erővel az említett kis Note 4X-em is megkaphatott volna mindent is akár most A13-ig
Ma már 2 GB RAM alatt nem lehet gyárilag GMS-el eladni készüléket mert nem kap rá a Google-től cert-et a gyártó. Mellesleg megjegyzem ez nem is baj, nem hiányzik a világnak az informatikai hulladék, van éppen elég így is.Részlet az Android 13 leírásából:
2.2.7.3. Hardware
If Handheld device implementations returnandroid.os.Build.VERSION_CODES.S
forandroid.os.Build.VERSION_CODES.MEDIA_PERFORMANCE_CLASS
, then they:
MUST meet the hardware requirements listed in android 12 CDD section 2.2.7.3.Start new requirements
If Handheld device implementations return
android.os.Build.VERSION_CODES.T
forandroid.os.Build.VERSION_CODES.MEDIA_PERFORMANCE_CLASS
, then they:
[7.1.1.1/H-2-1] MUST have screen resolution of at least 1080p.
[7.1.1.3/H-2-1] MUST have screen density of at least 400 dpi.
[7.6.1/H-2-1] MUST have at least 8 GB of physical memory.Ha ilyesmi info kellett akkor ez éppen van. De vannak itt storage read, write, random performance értékek is.. hogy biztosítva legyen a GMS-el használt készüléknek és a gyártónak hogy a UX nem lesz a bányászbéka segge alatt.
Meglepne ha egy gyártó kiadna A12-vel egy droidot mondjuk 6GB RAM-al majd nem kapna A13 update-et mert nincs benne 8GB RAM. De gyárilag nem lehetne A13-al szállítani. Remélem átjön amit mondani akartam, ettől még nem tudod prediktálni hogy a gyártó majd meddig ad támogatást és kap-e a készülék újabb droid főverziót.
De olyan is van említve hogy pl. a gyárilag A13-al kijövő készülék esetében ha van BT akkor BT 4.2-t, BLE-t és A2DP-t támogatnia kell dehát kérem.. a 4.2 2014 vége óta létezik.. az IoT miatt kell hogy alacsony fogyasztás mellett a networking mehessen. Ezt azért nem gond ha meglépi egy készülék
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #45529 üzenetére
A RAM volt az elsődleges kérdés, egyéb rendszerkövetelmények vannak, ami hirtelen eszembe jutott azt írtam is.
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #45508 üzenetére
Letöltések rendszeralkalmazásokat keresd meg és azoknak töröld az adatait. (Az egyik a letöltéskezelő a másik csak a GUI de jobb ha mindkettőnek az adatait kicsapod + restart = meg szokta oldani)
-
Somatom
veterán
válasz
szabi__memo #45076 üzenetére
De, az nagyon sokat jelent. Lenne lehetőség magas prioritással futtatni.
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #45076 üzenetére
Ez így van, előfordulhat, mint írtam is abban a bizonyos bejegyzésben a Xiaomi-ról és a Periodic nevű "szolgáltatásáról" ami simán kicsapott OOM_ADJ 250-es, állandó értesítéses alkalmazást is. Hát igen, ide vezet az akku- és free RAM huszárkodás. Szívás hogy trükközni kell. De legalább lehet. Fejlesztői oldalon is [link] [link] [link] [link] meg felhasználói oldalon is [link] [link]. De amíg ennyi ember van (és lehet!) megetetve a free RAM is good RAM mantrával addig ez nem lesz máshogy.
-
FattyDove
őstag
válasz
szabi__memo #45001 üzenetére
Aha. Ez pár hete volt, csak most így eszembe jutott
-
FattyDove
őstag
válasz
szabi__memo #44999 üzenetére
Na ezaz, hogy 3 hónapos update hiányzott (nem használtam mostanában).
-
Fall-N
veterán
válasz
szabi__memo #44200 üzenetére
Azért az sem mindegy mindegy, hogy a modem mennyit dolgozik a térerő miatt. Repülő üzemmódban mennyit merül?
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #44200 üzenetére
Kicsit se. Doze alatt sok dolog nem futhat vagy maintenance window-ig el van tolva de szerintem az a SoC nem alszik - ha merul akkor nem app fut hanem olyan dolog nem engedi aludni (a doze ellenere) amit a doze nem erint, mint pl. a modem, szenzorok, rendszerszolgaltatas, etc.. meg kell nezni mit csinal [link].
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #43898 üzenetére
Nem kell kelteni a feszültséget.. mondtam, kis körös batch volt, partial release, lemaradt róla. Az a ROM amúgy is a 3 Italy szolgáltató branded ROM-ja (HG a vége) vagyis az egy szolgáltatói branded készülék, persze hogy ritka rá a frissítés (ha van egyáltalán).
-
M4T4D0R
tag
válasz
szabi__memo #43723 üzenetére
Huawei P9 Lite 2017, P30 Lite, Samsung Galaxy S10
Ha mondjuk 10percig nincs a kezembe a telefon van hogy 1 óráig nem kapok értesítést. Sőt van olyan is hogy reggel felkelek és hiába van bekapcsolva éjszakára a Wifi, amit hajnali 1 kor írtak reggel 6 ra se jelez, csak ha belépek a Messengerbe.
De azt is szeretem, hogy a frissítésbe leírják hogy mik javulnak, pl: gyorsabb lesz, szabilabb lesz.
Lefrissül a telefonom és méglassabb lesz mint az előtt. De minden telefonomnál így volt eddig.
-
SirRasor
addikt
válasz
szabi__memo #43229 üzenetére
Egyébként egyszer nem volt gugli valamelyik régi telefonomon...Galaxy S3-ra tettem valami szuper romot, amin alapból nem is volt és alig merült valamit.
Kár, hogy ennyire be van csatornázva mindenhova a play szolgáltatások.
Kár, hogy ez a kényelem ára (pölö fotók, névjegyzék szinkronizálás..)tordaitibi MIUI-nál legalább a sajátjait le lehet tiltani, mert szerintem csak offline reklámokat cserélnek benne
-
válasz
szabi__memo #43021 üzenetére
Lenne kerdesem, mi foglal ennyit?
Nekem van kb 30-35 utolag telepitett app es minden nap hulyere nyuzom a telefont. Az igaz custom.romot hasznalok.
A 2016-os telepitesu, minde updaten atasett Windows10-em jelenleg 28 GB meretu. Egy Android meg 30 meg 50 meg meg tobb? -
zsoltzsolt
addikt
válasz
szabi__memo #43021 üzenetére
A rendszer 31??
-
Fall-N
veterán
válasz
szabi__memo #42883 üzenetére
A dontkill sem szentírás. A személyes tapasztalat is sokszor tud eltérő lenni. Legalábbis nem nagyon panaszkodnak rá a tulajdonosok. MIUI vagy EMUI szokott gondot okozni leginkább azoknak, akik nem ismerik a rendszert és nem tudják mit kell beállítani.
De régebben is írtam, hogy Android 8 óta úgyanúgy kivételi listára kell tenni a háttérben futó alkalmazásokat. Másrészt a fejlesztőnek is ki kell tenni egy állandó értesítést maximális prioritással + státuszbár ikon (lehet áttetsző is, azaz 0 alfa színterű). Akkor nem lövi ki az Android az alkalmazást.
-
Fall-N
veterán
válasz
szabi__memo #42876 üzenetére
Hogy értve? OnePlus sincs agyon módosítva. Persze az zárójeles dolog, hogy bármilyen telefonon be lehet állítani, hogy ne lőjön ki semmit a telefon, még MIUI-n is*. Persze ha elég a RAM, azt sokan elfelejtik, hogyha kevés de sok programnak kellene elfutnia a háttérben akkor az nem fog működni. Például 3 GB már nem nagyon elég, így persze hogy kilő a rendszer.
*Jelenleg egy Redmi Note 7 van 4/64-es kiszerelés és sosincs gond vele, minden fut a háttérben (SafeInCloud, Macrodroid stb.).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szabi__memo #41975 üzenetére
Nálam már egy hete, minden más lefrissül rendben, csak ezek nem. Illetve most rápróbáltam megint és most lefrissültek.
Csak panaszkodni kellett...
-
miaoumaoi
tag
válasz
szabi__memo #41711 üzenetére
👍 :D
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
szabi__memo #40981 üzenetére
Ok, hogy valami nem tetszik neki, de mi? LineageOS van rajta, a hivatalos, 9-es droiddal. Érdekes, hogy webshop appok, Revolut, PP, egyik se rinyál, csak ez. Root cheker szerint sincs root. Meg különben is, ne kutakodjon, nem az övé.
-
modflow
veterán
válasz
szabi__memo #40918 üzenetére
Nekem konkrétan arra kell, hogy a Media Mark oldalát figyelhe, mikor lehet éppen Playstation 5-öt rendelni.
Alapból csak szöveg van az oldalon, megrendelés csak akkor lehetséges, ha van a készletükön. Ezt kellene figyelnie, hogy mikor változtatják meg az oldal tartalmát.
Adta melyik program jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest