- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Nem ismerem a típust, ha van flashtool-os gyári rom akkor azt kell felrakni. Ha van topikja akkor ott kéne tanácsot kérni, összefoglalót átolvasni. Csak a rá való romot szabad flashelni! Mivel nem ismerem nem tudom hogy van-e belőle több revízió, sok készüléknél van 1 név alatt többféle rom típus, ha nem jó megy rá az tönkreteheti. A flashtool nem játék, egy mozdulattal kinyírható a telefon. Azért javasoltam hogy keresd meg a topikját illetve cappa is ismeri a típust, kérhetsz tőle is segítséget.
-
Upo
addikt
Még a sérült rendszert is érdemes lementeni, ha valami becsúszik a flashelésnél akkor legyen mihez nyúlni. Pl. IMEI, wifi és BT mac címek. Ezek cappa readbacjében sincsenek benne (kiszedte), ez minden KÉSZÜLÉKEN más, ha más mentését felteszed ami nincs megfelelően előkészítve akkor akár jó esetben lehet egy mp4 lejátszód. Nehéz dolog olyant visszaállítani amit egy egyszerű mentéssel meg lehetett volna előzni. Sokan járták már meg ezt a bátorságot, most cumizhatnak az állandóan változó mac címekkel, nvram errorokkal, telefon és mobilnet gondokkal. Ugyan vissza lehet írni ezeket segédprogramokkal de nem mindig lesz 100% és minden reset után lehet elölről kezdeni. Ha mentesz akkor baj esetén ezekből vissza lehet legózni a dolgokat hogy ilyen gond ne legyen. A döntés a te kezedben van, de nem értem miért fáj az a mentés...
-
fa4hu
őstag
válasz
Blue Eagle #693 üzenetére
A scatter a letöltött ROM-ban volt, és megegyezik a telefon topikjában linkelttel. Cappa-nak van Flash Tool mentése erről a típusú készülékről, de abban az fájlok többségének nincs img kiterjesztése, a Flash Tool fel sem ismeri a scatter betallózása után automatikusan az egyes fájlokat.
Ahogy nézem Cappáé readback, hogyan tudom azt visszatenni?
-
Blue Eagle
őstag
Nem, mert az első dolog lehetőleg a teljes mentés. Miért:
Pl, a kapott scattert összehasonlítod a letöltött firmware scatterjével, így biztosabb vagy abban, hogy talán tényleg ide való a rom. Vannak olyan partíciók amik kellenek a telefon működéséhez, viszont a letöltött firmware nem tartalmazza. Pl nvram, protect s és f. Cappa72 blogjában keresgélj. -
fa4hu
őstag
Az alábbiban kérem a segítségeteket:
A lányom ZTE V967s telefonján a Seven Max ROM állandón fagyott rajta mostanában, a szokásos wipe-ok sem segítettek. Visszatettem a gyári 1.0.5-ös ROM-ot recovery-vel. Reggelre viszont valami teljesen leszívta a telefont, csak fél órás töltődés lehelt életet bele. Este rányomtam a gyári menüben az update-keresésre, ebbe teljesen belefagyott a telefon, csak aksi ki segített. Aksi vissza után elindult a boot-animáció, de nem állt fel a telefon, kimerevedett a bootanimáció. Megint aksi ki, majd vissza, azóta se kép, se hang, nem lehet bekapcsolni, recovery-be belépni. Ha rádugom win7-es számítógépre, megjelenik az MTK COM8-as port. Ezért bízom benne, hogy még életet lehet lehelni bele. Ehhez kérem tisztelettel a segítségedet.
Találtam hozzá flash-ből felrakható ROM-ot. Kérdések:
A Flash Tool-ban Preloader kivételével mindent kipipálhatok?
Kivett aksi mellett kell flashelni vagy berakottal?
Lecserélhetem alapból a recovery.img a Cappa-félére?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Laza...
addikt
válasz
en.toth.t #690 üzenetére
Rossz helyen vagy. Itt tedd fel a kérdésed
-
en.toth.t
újonc
Sziaszok,
Tudnátok ajánlani számomra olyan dual simes telefont ami megfelel az alábbiaknak:
- android op. rendszer
- "megbízható" kevés buggal működik
- max 25e Ft
- nagyjából strapabíró:
Ezidáig egy Samsung Galaxy Mini 2-t használtam és arra, hogy pdf/word fájlt olvassak, pasziánszozzak, internetezzek rajta arra megfelelt.
Sokszor lesett betonra de nem lett komolyabb baja: a keret, hátlap kopott meg. A képernyőt csak az 5m magasról betonra történő leejtése tette tönkre (még pókhálósan is használható)
Nem gondolom, hogy a "strapabíró" telefonok sokkal nagyobb ütéseket tudnának elviselni.Samsung Galaxy Young 2-t néztem ki magamnak, de ismerősöm elmondása szerint nem jók a Samsungok a dual simes telefonok között, mennyire igaz ez ?
Előre is köszönöm szépen a válaszaitokat !
-
Upo
addikt
A jó telón hangerő le+powerrel a bootloader menüben a legalsó a dload mode, akkor jönnek a meghajtók.
Ext2fsd-vel lehet találni pár ext3 partíciót is, nem csak raw és fat van, közte a system és a data is.Már csak a diag mode-t kéne megtalálni, akkor a QPST software downloadban lehetne egy QCN backupot is csinálni.
-
Laza...
addikt
Jelenleg nincs 2/8-as, de pár nap és lesz
Mindenesetre sokak hálája "üldözni" fog ha ez müxik
Valahol van elmentve snapihoz való imei writer progim, majd előtúrom
- ha itt járnék, a fejem sem fájna. (most sem fáj, de baxa a csőröm hogy 1,5 napot elbaxtam erre. Nem szeretem feladni, de most nagyon úgy éraztem, de még adok egy esélyt a dolognak)
-
Upo
addikt
Az előbb rákerestem kicsit, ha van a 12 partíció akkor már nem rossz. Ezeket szokták a jó mentésről visszaállítani. A kínai Disk Genius Pro-val partíció szektoronkénti mentése/visszaállítását csinálta, a QPST gondolom azért kellett mert nem volt bootloader és úgy nem jelentek meg a partíciók. Meg az Z5 mini, más a proci.
ITT egy másik, acronis-al.
Le kell menteni egy jóról (ha tudsz valahol szerezni), és rárakni a rosszra. (A videókat még nem néztem)
Viszont a kínainál írta hogy az imei átáll a mentettre ha jól vettem ki. Ki kéne találni melyikban van, hátha nem kell azt visszaírni.
A jón kikapcsolt állapotban vol+ és vol- nyomvatartva, úgy rádugni az usb-t, akkor van qpst mód.
Ki fogom próbálni az enyémen is a mentést, nem árt ha megvan...
-
Laza...
addikt
Ráment 2 napom a semmire, kérek egy ezrest a visszaküldéshez, I.J.
Van eladó kijelző, akksi, kamera, hangszóró, vibramotor, stb...
(#682) ksanc
ahogy a gépre dugod, ennyi az összes reakció. Inenn sehova semmi nem jut. Van egy másik srác is, friss hard brick, neki a kék led sem villog CM romra ment volna vissza a gyári. Ott valszeg az volt a baj, hogy a bat fájl gombnyomásra kilépett, ő pedig úgy gondolta akkor a teló is kész - gondolom megszakadt a frissítési folyamat -
Laza...
addikt
válasz
szili.tamas1 #681 üzenetére
Ott sajna nem erről a tipusról van szó
-
ksanc
őstag
válasz
szili.tamas1 #681 üzenetére
A google fordítós változat elég meredek, de azért kihámozható
Ezek szerint valószínűleg megoldható a dolog.
Egyébként azt a tizenkét meghajtót mikor látja vajon? Bekapcsolás után egyből? Valami azért csak működik azon a kütyün. -
ksanc
őstag
"brom error 5007"
Szia!
Amikor betöltöd a scatter fájlt és download módban vagy, minden pipa megjelenik? Mert ahol nem, azt a fájlt nem találja. Addig nem fog menni a firmware upgrade.
Vedd ki a gyári firmware-ből a preloadert és cseréld ki az ebben az upgrade-ben lévőt vele, akkor nem lesz (nagy) gond. -
Laza...
addikt
Nekem ezt mondták, többet nem tudok hozzátenni...
Először az volt hogy bocs, visszaküldeném a telót mert nem jó. Kérdeztem mi a hiba, akkor jött elő hogy van 12 "lemez", és kis győzködés után jött a "bevallás" hogy romolgatva volt, és akkor kaptam ezt az infot - ennyi a történet
-
ksanc
őstag
Állítólag MIUI romot akartak rátenni
Biztos, hogy nem csak. Egy MIUI telepítése mindig CWM-ből történik (ha nem így, akkor tuti hogy nem hozzávaló rom mentést erőltettek rá) és a telepítő nem tud hozzányúlni a rendszerhez úgy, hogy ennyire elszúrja. Kicsit rásegítettek még valamivel.
-
RufuszX
senior tag
Sziasztok!
Azt hiszem ebbe a topicba illik a kérdésem:
Egy Thl 4400-as telefont szereték sp flash tool segítségével flashelni. Egy telefonról lett lementve a 4.4-es rom (hivatlos oldalon még nincs kint) egyik kolléga sikeresen lementette és flashelhetővé tette. Neki siekrült is többször telepíteni, majd átküldte nekem és tesztelni szerettem volna, de a következő problémába futottam:
- ha download módban próbálom sp flash tool segítségével (és kihagyom a preloadert), akkor ezt az üzenetet kapom ->- ha pedig upgrade-del és hagyom bepipálva a preloadert is (amitől félek), akkor pedig ezt->
A gyári frissítés preloader kihagyása mellett simán felmegy ugyan azzal a flash toollal.
Mivel lehetne megoldani a problémát?
Előre is köszi a választ! -
silver10
aktív tag
Ha jól emlékszem augusztusban jött elő nálam is ez a probléma. Egy bizonyos play átuház frissítési verzió után. Arra tudtam gondolni, hogy a 4.2.1-es andtoid verziómat nem szereti. A beállítások->alkalmazások->összes alkalmazásnál megkerestem a google play-t és rényomtam a frissítések eltávolítása gombra. Ezután már működött bármilyen telepítés a playről. Gondolom egy esetleges ROM frissítés, ill. új ROM rakása ugyanúgy megoldotta volna, de ettől eltekintettem...
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
szili.tamas1 #670 üzenetére
Laza...
Az egyik kolega hard brickelte a vibe z-t
Talán kiinduló pontnak jò.
http://prohardver.hu/tema/re_lenovo_vibe_z_jo_nektek_odaat/keres.php?stext=hard+brick&submit=
-
Laza...
addikt
Négyméteres mélyvíz:
ZTE v5, el lett flashelve (nem, nem én, de ez mind1 is)
Állítólag MIUI romot akartak rátenni, nem tudni milyen CWM-el, a lényeg hogy újraindítás után teljesen halott lett a teló
Géppel összekötve van 12 meghajtó (gondolom a csatolási pontok), ebből 2 "meghajtón" van adat, a többi üres.
Hangjelzés van, de semmi nem ismeri fel, nincs fastboot, nincs semmi, adb sem tud mit kezdeni vele. Képernyő nem müxik, a háttérvilágítás sem müxik, bármit lehet nyomni, semmi változás.
Eszközkezelőben lemezmeghajtóknál Qualcomm MMC storage USB device van.
Hard brick?
Ötelet(ek)?
-
Sir Sparrow
tag
Megcsináltam ahogy mondtátok és így már felismerte a MTKDT a telefonom, meg is jelentek az adatok.
A bal alsó sarokban sárga volt a kocka, tehát rényomtam a ROOT gombra és ezt írta ki:--- ERROR : SU inaccessible
--- Through CWM it is possible to get root on this phone! Look URLs :
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?p=502084#p502084
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=38337401&postcount=5...a linkeket átolvasva elég bonyolult így első ránézésre. Hogyan varázsolhatok ROOT jogot a telefonra egyszerűen, hogy meg tudjam csinálni a gyári rendszermentésem MTKDT-vel? Vagy akkor már más az eljárás?
-
krics
tag
hello Bojz, umi x1 proval kapcs jott elo a problema, hogy a playrol nem tudok installalni semmit, az alabbi hibauzit kapom:
memoria ugyileg igy allok:Recoveryben a wipe cache mar megvolt.
Csak 7-8 appot raktam fel eddig a playrol, nem ertem, hogy fogyott el a memoria. A teloban 1 g ram van, a masik telomban thl w8+ szinten 1 g ram van, es felment vagy 50 app zokszo nelkul...
Mit lehet ezzel kezdeni, ha nem romcserevel akarnam ezt megoldani? koszi
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Sir Sparrow #658 üzenetére
Elég lesz a tiéd, tehát nézd meg a Hardverazonosítót és azt csak!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Keeperv85 #657 üzenetére
...és akkor ahogy Upo is írta a "Hardverazpnosítónál" megnézni nálam mi szerepel ott és azt beírni az általa linkelt ini-be vagy illesszem be mindet azok közül, amit Te linkeltél a hozzászólásod alján?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Blue Eagle #648 üzenetére
Ez egy kicsit sovány így, ugyanis így nincsen benne semmi érdemleges, csak 3 sornyi komment...
Valahogy így kell kinézzen!
# ANDROID 3RD PARTY USB VENDOR ID LIST -- DO NOT EDIT.
# USE 'android update adb' TO GENERATE.
# 1 USB VENDOR ID PER LINE.
0x0502...és itt még egy csomó féle készülékspecifikus vendor ID (VID) lehet, amint azt írtam is, az eszközkezelőben a tulajdonságok alatt ki kell keresni melyik kell!
...vagy kell egy git-t telepíteni a Windows alá és parancssorból:
git init
git remote add origin git@github.com:apkudo/adbusbini.git
git pull origin master...vagy... (Linuxon)
curl -L http://raw.github.com/apkudo/adbusbini/master/adb_usb.ini --O ~/.android/adb_usb.ini
...vagy...
-
Sir Sparrow
tag
-
Upo
addikt
válasz
Sir Sparrow #647 üzenetére
Akkor nekem is megint be kell szólnom, nem bírom ki...
Az eszközkezelőben a Lenovo ADB interface-ra duplaklikk, Részletek fül, ott kiválasztod az Eszközleírás helyett a hardverazonosítókat. Ez van neked is?
Igazán ez érdekes: USB\VID_17EF , a többi nem. Ha ez akkor innen letöltöd az adb_usb.ini-t és bemásolod a .android mappába.
Ha nem 17EF akkor is letöltöd
de akkor szerkeszteni is kell. Ha mondjuk neked USB\VID_12AB akkor az ini-be egy új sorba beírod hogy 0x12ab, mented és kész. Amúgy van benne már más azonosító is, járt már nálam jópár androidos vacak, ha benne hagyod akkor kínai telefonokkal-tabletekkel nem nagyon lesz gondod.
Ha még mindig nem megy akkor parancssorból egy adb kill-server vagy feladatkezelőből kilövöd az adb.exe-ket és úgy próbáld. Nekem is benne volt a 17ef, ezek szerint a lenovohoz bele kellett írni hogy működjön. -
svgyula
addikt
válasz
Sir Sparrow #653 üzenetére
Szia! Valószínűleg igen! Nem mindig a PC oldalról van gond. Tedd fel, indítsd el és dugd rá a gépre.
-
Sir Sparrow
tag
vagyis? ...egy választ is írnál...!
@svgyula: ... ez a program akkor megoldaná szerinted a problémát?
-
beg
veterán
válasz
Sir Sparrow #651 üzenetére
Nincs több kérdésem
Vajon mi lehet a baj?
-
svgyula
addikt
Kiestem a szerkestsztésböl. Azt még megtehated, hogy a play-rol letöltöd a Software data cable.apk-t
-
svgyula
addikt
válasz
Sir Sparrow #645 üzenetére
Szia! Az a nyúlfarknyi dolog a windows.....Már régebben leírtam nem minden win verzióval müködik a kapcsolat. Anno a táblagépem nem akart sehogyan csatlakozni a"rendszerváltás" után. A laptopodon startcsomag van?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Sir Sparrow #647 üzenetére
Talán akkor ez lehet a baj.
csinálj egy adb_usb.txt-t és másold bele ezt:
# 1 USB VENDOR ID PER LINE.majd a kiterjesztést ini-re nevezd át. Próba...
Áh! nem jó! Nekem teljesen más és sokkal több állomány van ott jelen!!!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Blue Eagle #646 üzenetére
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Sir Sparrow #642 üzenetére
Pedig adb_usb.ini fájlnak kell lennie a gépeden! Útvonal: Users\felhasználó\.android
Lehet, hogy másik meghajtón van a Users? -
Sir Sparrow
tag
válasz
WOT-H-A-C #643 üzenetére
Ettől a választól féltem!
Igen, a többi verzióval is próbáltam, de nem jelenik meg semmi a MTKDT-ben és a telefonomon sem!
Más gép nem nagyon van jelenleg.
Mi lehet a gond? ...biztos vmi nyúlfarknyi dolog, de fogalmam sincs
...kezdő vagyok a "szakmában", uh lehet vmit elszúrok bár mindent a leírás szerint csináltam! -
üszök
őstag
Köszi,akkor kihagyom.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Sir Sparrow #642 üzenetére
Na basszus jòl feladtad a leckét.....
Èn megmondom őszintén hogy elvéretem ezzel a dologgal...nekem minden jònak tűnik.....
Azt mondtad ugye hogy több verzioval is pròbáltad...?
Másik gép nincs a közeledben???
-
Sir Sparrow
tag
A helyzet a következő. A illesztőprogramot töröltem majd vissza, kipróbáltam más USB portokat, más USB kábelt, de azon se megy. adb_usb.ini pedig nem találok a gépemen.
Mi lehet a gond? Nem kell még vmi engedélyt adni a telefonon (pl telepíthet külső forrásból is nem csak playről, ilyesmi??)
Ezt látom:
-
üszök
őstag
A kérdésem csak a kis medencébe tartozna,de ott úgysem kapnék értelmes választ.
Lett egy THL T6s-em érdemes ART módban használni? -
Blue Eagle
őstag
válasz
Keeperv85 #637 üzenetére
Egy adb_usb.ini fájlt találtam a gépemen. Ezt megnyítva a Notepad++ -al, az alábbi három sor van benne:
# 1 USB VENDOR ID PER LINE.Megjegyzés: nálam minden ok az ADB és egyéb kapcsolatokkal.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Sir Sparrow #634 üzenetére
Nem az a gond ilyenkor.
Van egy adb_usb.ini fájl... valahol a gépen. Attól függően hogy az adb hogy települt. Ebben a fájlban jelenleg nincs benne a készüléked azonosítószáma. Ezt a számot ki tudod az eszközkezelőben keresni a teló tulajdonságait vizsgálva. Tudom hogy most ez ködösen hangzik és jó lenne képekkel: nincs Windowsom és fejből ennyire tudom a megoldást sajnos. Majd valaki kiegészít.
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Blue Eagle #635 üzenetére
Igen, ez így nézett ki nekem is!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Sir Sparrow #634 üzenetére
-
Sir Sparrow
tag
válasz
aytukabozs #633 üzenetére
Laptopról beszélünk, minden USB rá van kötve az alaplapra és mikor rádugom a telefont érzékeli is és meg is jelenik a belső memória és az microSD kártya a Sajátgépben. USB kábel pedig a gyári és másoltam már vele file-t telefon és gép között.
...ettől függetlenül majd megpróbálom másik USB porton is és másik kábellel, hátha ez lesz a gond, de ha igen, akkor megeszem a kalapom! -
aytukabozs
addikt
válasz
Sir Sparrow #632 üzenetére
Másik USB kábel/Másik USB port?
Vagy ezek is ki lettek lőve már mint hibalehetőség? -
Sir Sparrow
tag
válasz
WOT-H-A-C #625 üzenetére
Elvileg minden fent van, de majd ha hazaérek törlöm az eszközkezelőben a Android eszközt és megpróbálom újból telepíteni az adb installert.
tolvaj!: ...le se vettem a szemem a kijelzőről
(ja, és közben be is volt kapcsolva)
...és sajnos nem jelent meg semmi csak az hogy usb hibakeresés be van kapcsolva, de az már akkor megjelent mikor rádugtam a PC-re.
-
válasz
Blue Eagle #629 üzenetére
P780 esetén is ugyanezt az átalakítási metódust alkalmazva a readback-es preloader is megmódosítható és használható.
Ám azt egyszerűbb az MTKDT-vel átalakítani, ha már van neki olyan, hogy "process ROM file" - de döglött készülék esetén csak a hex editoros megoldás lesz jó.Annak még majd utána nézek, hogy az "MMM" fejléc szakasz minden readback esetén (mármint eltérő készülékeknél) ugyanazon a címen kezdődik-e, és ha igen, akkor nem biztos, hogy 0x0-nál kell kedzeni a mentést, hanem pl. 0x00010-nél (csak blőd számot írtam)
Aztán ott vannak azok a telefonok, amik esetén nincs nagy támogatás. Ahogy fogalmaztál:
De mi van az olyan klón MTK készülékeknél, amelyekhez sovány a rom.
Na ott is sikerrel alkalmazható, legalábbis eddig. -
Blue Eagle
őstag
EEz igen! Elismerésem!
A ZTE Blade fórumba nem akartam beleszólni, főleg nem apeelme szakértő úrnak, de itt a kinyilatkozása arról amit te meg tudtál csinálni, és vetted is a fáradságot, ez nem volt hiábavaló. Ugyanis (lehet nem tudja apeelme), de a P780 esetében readback-kal kiolvasott preloader szakaszt nem lehet visszaflesselni.
Az most más dolog, hogy a P780-hoz rendelkezésre áll minden sarkon a preloader.bin, sőt még egy fajtája is a 2014.03. utáni gyártásúak részére. De mi van az olyan klón MTK készülékeknél, amelyekhez sovány a rom. -
tolvaj!
őstag
válasz
Sir Sparrow #624 üzenetére
És miközben csatlakoztatod a készüléket,legyen feloldva a kijelző és fogadj el minden megjelenő üzenetet. Akkor ha a készüléken be van kapcsolva a hibakeresés engedélyt fog kérni.
Minden drivered fent van, csak a telefon kijelzőjét nem figyelted, az lesz a hiba
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Sir Sparrow #624 üzenetére
Nos ha usb debug be van kapcsolva akkor driver gond lesz... usb debug+ adb driver + 2.5.2 droidtools ennyi kell... szerintem szedd le a drivereket rakd ujra es ellenorizd az usb debugot a biztonsag kedveert....
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Sir Sparrow #622 üzenetére
Droid tools kiírta a telefon adatait? SOC, Imei??
-
Sir Sparrow
tag
Hát megpróbáltam, de semmi nem történt.
A leírtakban szereplő összes verziójú MTKDT-vel próbáltam, de egyik sem érzékelte. Az Adb driver installert is lefuttattam és jelezte, hogy már telepítve van a driver. A MTKDT mappán belül is van egy adb mappa és azon belül egy indítható fájl, arra is rányomtam, végigfutott valami a képernyőn (mint egy DOS-os ablakban), de semmit nem használt. Egyébként a gépre, ha rádugom, akkor jelzi is mind a belső memóriát, mind a microSD kártyát. USB debugging is bekapcsolva.
Ötlet?
-
WOT-H-A-C
veterán
Basszus ilyenkor mindíg rá jövök hogy semmit sem tudok!!! Respect nektek!!
-
válasz
Blue Eagle #618 üzenetére
Igen, rájöttem. [link].
Azota mar dd menesbol is ezzel a modszerrel sikerult feleleszteni egy p780-at. -
Blue Eagle
őstag
válasz
WOT-H-A-C #617 üzenetére
Pontosan jól gondolod a flashtool readback dolgot. Különösen a protect F és protect S még nem árt. De amúgy mindent, az a biztos. A legfontosabb a preloader lenne, de azt meg natúr vissza rakni nem lehet. Cappa nem tudom rájött e a megoldásra, hogy lehet a teljes szakaszból származtatni azt a bizonyos 100-200 kB preloadert?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Sir Sparrow #615 üzenetére
MTK s telòt elég nehéz teljessen megölni. Nem lehetetlen ugyan, ùgy tudom ha az emmc-t megöljük akkor kuka.
Visszatérve a mentésre ha biztosra mész akkor flashtools readback funkciòval is tudsz teljes mentést csinálni. szintèn cappa72 irása alapján.
Blue Eagle: köszönöm ezt nem tudtam
-
Blue Eagle
őstag
válasz
WOT-H-A-C #614 üzenetére
Egy kis kiegészítés: Ha van MTKDT nvram mentés ugyebár nvram.bin névvel kiterjesztéssel, akkor az csak önmagában is download-olható SP Flash tool-lal úgy, hogy a scattert megszerkesztve kivesszük a nvram elöl a _nodl_ előtagot. Így a FT-ban megjelenik az Nvram sor, aztán csak tallózni kell az nvram.bin-t és mehet a Download.
-
Sir Sparrow
tag
válasz
WOT-H-A-C #614 üzenetére
Rendben köszönöm szépen!
Akkor csinálok ez lesz, csinálok egy NVRAM mentést és utána egy Backupot!
Egyébként így már nem fordulhat elő olyan szoftveres malőr (ROM-olás, egyéb), amivel a fentiek birtokában ne lehessen életre kelteni vagy azért még így is gajra lehet vágni egy telefont?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Sir Sparrow #613 üzenetére
Igen ez az!
Az nvram tartalmazza a imeit tehát az is mentve lesz. A droid toolsban a külön imei backup azért ajánlatos mert esetenként előfordul imei vesztés, működő rendszer mellett. Ez esetben minden megy a készüléken "csak" hálózatra nem tud csatlakozni. Na ilyenkor hasznos az imei backup mert nem kell az egészet ùjra hùzni.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Sir Sparrow #611 üzenetére
Bármikor, csak ne felejtsed el mert anélkül nem fogod tudni visszatenni.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Sir Sparrow #608 üzenetére
1. igen
2.nem
3. amit cappa72 az "1" es pontba szedett az abban az esetben fontos ha mondjuk adatot akarsz kinyerni mondjuk a data partícioròl.
De neked nem fontos ha végig csinálod a backupot akkor nekedis generálodik scatter file.
Ha végeztél ne felejtsed el átalakítani a mentésed a droid toolsnak emészthető formára amihez a leirast meg talalod cappa blogjában.
Illetve fontos az imei mentése is!!
-
Sir Sparrow
tag
Sziasztok!
Van egy új Xiaomi Redmi Note telefonom (MTK6592) és szeretnék róla egy gyári állapotú backupot csinálni, még mielőtt bármit elkezdenék rajta változtatni, hogy ne érjen később meglepetés! A telefon topicban ezt az eljárást ajánlották.MTKDT 2.5.3 és az adb driver letöltve a PC-re, 32GB-os SD a telefonba berakva.
1. Telefonra akkor semmit nem kell telepítenem, hanem csak a PC-re a fenti kettőt és a telefonon bekapcsolni az USB hibakeresést majd a folyamat során csatlakoztatni PC-re USB-n keresztül?
2. Mást nem kell a telón bekapcsolni v. állítani?
3. Az 1. pontban írt dolog nem teljesen világos: "Mielőtt bármit csinálnál, a legfontosabb az, hogy egy scatter file-t készíts."
Az egész procedúra 2.-tól 5. pontig nem erről szól? Scater-file nem egyenlő a Backup-pal? Vagy a scater file-t másképp kell létrehozni?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest