- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
dosaking
csendes újonc
Android 10 van rajta https://oukitel.com/pages/download-center itt minden könyvtárban van egy fw ezért írtam hogy 4db van de a battery report könyvtárban is fw van azt nem próbáltam de ugyan az mint a többi valószínűleg.
Sajnos ennyire nem értek ehhez a részhez de alap hogy mentést készítek ha ilyet csinálok sajnos itt a tulaj hibázott vagy oda adta másnak nem tudom.
Windows-t használok de ha esetleg le írod vagy küldesz egy linket hogy miként tudom módosítani a System részt Windows alatt akkor meg próbálom.
-
dosaking
csendes újonc
Igen ezt én is meg találtam viszont root nélkül nem lehet hozzá nyúlni ez a másik probléma próbáltam bootloader nyitva magisk meg csinálja a boot patch-t rendben viszont ahogy felrakom a telefon nem indul bootlop a vége vbmeta csere is volt de ugyan az a végeredmény semmi nincs erről a telefonról sehol az sn író progit is néztem ott meg lehetne adni a kulcsot amit kér de ugye nincs meg másik kulcsot nem fogad sajnos próbáltam a hivatalos firmware hibátlanul fel megy asszem 4verziót próbáltam bár szerintem egyformák voltak mind ugyan ezt produkálja sajnos szerintem is itt töröltek mindent és csak az imei számokat tudták vissza rakni volt egy másik root mód easy MTK root az sem működött.
-
Upo
addikt
A fejlesztőiben az oem unlock az egy engedélyezés hogy egyáltalán meg tudd csinálni. Ha ott nincs engedve, akkor hiába adod ki a fastboot parancsot, nem csinálja meg. A kettő együtt kell.
Gondolom ez is valami biztonság, hogy a talált telefont amire nem tudsz belépni, ne tudd unlockolni. Reset után meg ott a FRP, elvileg ezzel körbeért a rendszervédelem, persze ha a szovjet/kínai/indiai/stb. szakembereket nem számítjuk. -
ksanc
őstag
Sajnos nem jött be, ez a mentett preloader. Csak ennél a tömegcikknél általában ez a preloader név (preloader_kt107_port.bin), egy rakás változatnál ugyanez van
Az Sp Flash Toolnak meg van RAM tesztje, az hibátlanul lefutott:
Akkor ez is jó?!Így egyetlen lehetőség maradt: találtam egy cikket arról, hogy az MTK procik a preloader után nyitnak egy TTL UART konzol portot , amire kiküldik, hogy mi is történik. Kvázi debug. Van is kütyüm (BusPirate), amivel össze tudnám hozni.
Valakinek valami észrevétel? -
ksanc
őstag
Megint én
Lehet, hogy én voltam a hülye... az, amit én az eredeti preloader-ének tartok, mégsem az, ugyanis a bin fájlban benne van a fájlnév, és az más, az egyik letöltött "factory" firmware-é.
Most a melóhelyen vagyok, itt nincs meg az eredeti backup, csak otthon.
Hát remélem, hogy az stimmelni fog, mert ha nem, akkor sikeresen megsemmisítettem az eredeti mentést... -
ksanc
őstag
Hát, ráküldtem a 300 fokos poklot, de nem változott semmi. Mondjuk rosszabb sem lett
Írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy mégis visszaküldeném ezt a szeméthalmot.
Egyébként ötlet valakinek, hogy mi a retek baja lehet? Kijelző? Attól még elindulna. RAM? Lehet azt valahogy tesztelni ilyen állapotban? -
ksanc
őstag
Sajnos hiába teszek rá jó akksit, azzal sem megy. Valamikor az éjszaka elszállt a rendszer ezek szerint, azért nincs töltés sem.
Valakinek valami ötlet?
Pedig szépen lehetne tuningolni, a wifi-gps-bt egy közös, viccnek nevezhező antennán lóg, lenne hely ezen javítani.
Fenebele. -
libus
őstag
Azért nem válaszoltam arra kérdésre, mert a kép alapján látható volt , hogy custom recovery van fent és update.zip módszerrel ment fel az fw.
Hogy jött elő a recovery? Véletlen folytán.
Ugyanis mindig úgy próbáltam előhozni a recovery-t, hogy folyamatosan nyomtam a bekapcsoló gombot + a hangerő fel gombot és nem engedtem el egyiket sem még akkor sem mikor bejött az MI felírat.
Aztán ez a véletlen úgy sikerült, hogy miután megjelent az MI felírat, lecsúszott az ujjam a bekapcsoló gombról és hoppá bejött! -
libus
őstag
Semmi gond nincs azzal a ROM-al. Kb.4-5 éve ment azzal.
Vissza is tettem azt a ROM-ot, mert amelyiket írtam, hogy feltettem, azt levettem mert mind kínai nyelven volt, és azt se tudtam mire kell nyomni.
Így vissza mentem a recoverybe aztán feltettem ami előtte rajta volt.
A data-t + a cache-t ezért kellett formáznom:
Amíg nem formáztam addig nem ment fel a ROM. -
Shirko
tag
Általában Download Only módot használtam, ebben lehet valami. De az imei vesztő romot twrp-ből raktam fel.
Utánna ezzel a twrp-vel nem tudtam visszaállítani egy régebbi nandroid mentést. Azt a twrp-t meg valami hiba jelzés mellett nem flashelte a SPFT. Fastbootot próbálhattam volna, de akkor nem jutott eszembe.
A stock romot feltettem, meg a nekem kellő recoveryre is kicseréltem egy lépésben. Ha a bill. kombót nem cseszem el akkor eleve recovery módban akartam indítani, hogy rögtön indíthassam a nandroid mentés visszaállítását, de sima boot lett a vége, és ekkor láttam, hogy PIN-t kér. Megadtam, mentem a beállításokhoz és ott volt az imei. -
Shirko
tag
Visszatettem egy gyári szűz romot, mert amikor a twrp mentést csináltam akkor ahhoz való twrp volt a telón. Közben változott a rom is és a twrp is. SPFT nem engedte a régi twrp recoveryt feltenni, az új twrp meg nem volt hajlandó a biztonaági mentést felismerni. Ezért kellett a szűz rom. És mégis rögtön lett imei a mentés visszaállítása nélkül
-
géeles
aktív tag
Cappa szerintem biztosan segít, ügyesen türelmes mindig. Valószínüleg a pipa volt rossz helyen a Flashtoolban....
Zolinho72
Előtte kellett volna menteni mindent, most kicsit egyszerűbb lenne.
Szerintem mire ujra megy gazdagabb leszel egy új dologgal. Most már jó topicban vagy; volt itt már ilyesmi.A forum amit linkeltél elég jól mutatja mi a feladat, itt is ilyesmi lesz...
-
zolinho72
csendes tag
-
mr_ricsi
veterán
Megismétlem: amit leírtál, nem működik elektronikus védelemmel ellátott akkuk esetén!
"Olyan nincs, hogy az áramkör végleg leválasztja a cellákat."
Pedig a mélykisütés-védelem pontosan ezt csinálja. Egy bizonyos feszültség alatt leválasztja a cellát, és innentől annak már csak csökkenhet a feszültsége az önkisülés miatt, ezért soha többé nem kapcsolja vissza."De ha tudod, hogy mit csinálsz, akkor egyenfeszültséggel és nagyon kis árammal (3 - 5mA) sokáig töltve feléleszthető az akksi."
Éppen oldalazol elfele a korábbi hozzászólásodban leírtaktól.Akkor még 5V-ról és 10 másodpercről volt szó, most meg 3-5 mA-ről és "sokáig"-ról.
Az 5V egy lemerült cellán 5-20 ampert hajtana át, és nem sok embernél van olyan tápegység, ami ezt 10 mp-ig bírná.Amit a hozzászólásaidban írsz, az csak védelem nélküli akkuk esetén működik.
.
-
mr_ricsi
veterán
Nagyon sokáig, évekig kell állnia ahhoz egy (egyébként jó) Li akksinak, hogy az önkisüléssel eljusson odáig, hogy végképp kaputt legyen.
A 60-70%-os állapotban elrakott akksi áll el évekig. Ha az elrakáskor már közel kisütött állapotban volt, akkor néhány hónap alatt annyira lemerül, hogy a védőáramkör letiltja."Ha semmi, akkor már úgyis mindegy, segíthet az is, hogy sima 5 V-os egyenáramot kapcsolsz a kimenetekre úgy jó 5-10 másodpercre. Ezzel nem fogod még tönkretenni, viszont a töltőelektronika érzékelni fogja az akksit."
Védőáramkörös cellánál ez nem működhet.A mélykisült akksi esetén a FET(ek) megszakítják az áramkört, ezért semmiféle áram nem tud a cella felé folyni, amitől az magához térhetne. -
Keeperv85
nagyúr
Már hogyne lehetne manuálissan formázni! Format fül, manual...
A régi SoC mellett az EBR, MBR fájlok és a scatter adták a PMT tartalmát, az újabban kizárólag a scatterbe van erről infó és az EBR, MBR fájlok össze lettek vonva a pgpt-re, amiben a preloader dinamikussan cseréli az adatokat.
Hogy honnan tudja, hogy melyik blokk milyen fájlrendszer?
A manuális format nem tudja. Viszont ott van a scatterben, ami beírás közben beállítja. Ha pedig csak formázol manuális módon, nem flashelsz, akkor épp a pgpt, illetve a PMT, onnan beállítja a preloader.
-
Figur10
tag
Szia
Úgy értettem, hogy akkor még nem próbáltam ki az összes rom verziót.
Sajnos mostmár végig mentem a B100-tól a B330-ig de semelyiknél nem működik sajnos.
Az sms viszont működik küldeni és fogadni is tudok.
A telefon nem garanciás szerinted alaplap csere nélkül javítható? -
Kiloh
csendes tag
Megpróbáltam most 3 flashtool verzióval felrakni, ami hiba nélkül is működött mindig AEROM V5.
Úgy kezdtem ahogy írtad. Csak a logo-t, de sajnos hibaüzenetet ír. Majd mind kiválasztottam. Úgy is hibaüzit ír.
Csak Download mode-ot vállasztottam:1452-essel : BROM ERROR: S_STORAGE_NOT_MATCH (3167)
1516-ossal: BROM ERROR: S_STORAGE_NOT_MATCH (3178)
16.12-essel: BROM ERROR: S_STORAGE_NOT_MATCH (0XC6F)Utánna még megpróbáltam ezt is felrakni:
20150530_c218v13_jbaol_3m_fhd_elephoneDe ugyan az a hiba mindegyiknél.
-
Tehát ha például én lecsípek a /system-ből, eltolom a cache-t és hozzáadom a /data-hoz, akkor simán működni fog?
Én így ételmeztem, és Keeperv85 infója is alátámasztja ezt. Ő többet foglalkozik az új SoC-os MTK cuccokkal. Én leszoktam róla, szinte teljesen "lejöttem a szerről"Van helyette a zene, ott én döntöm el mit akarok, és mi esik jól.
Az EBR/MBR rendszerhez még: én eddig tisztára azt hittem, hogy a kernelben fixen benne vannak a címek. Ezek szerint bármit meg lehet változtatni, ha a megfelelő értékeket írom az EBR fájlokba és a scatterbe?
Gyakorlatilag igen. Volt már több próbálkozásom átszabni system-től elkezdve mindent, (recovery, cache, data és/vagy FAT) és működött.
Arra kell vigyázni, hogy az ebr-ek által leírt partíciók és blokkeszköz szakaszok (itt a dedikált fájlrendszer nélküli "partíciókra" gondolok) megfeleljen a scatter-ben lévő címeknek, ne legyenek véletlen átfedések.@(#3599) Keeperv85
Köszönöm az infót.
(nem is tudom, mikor vettem a kezembe utoljára snapi-s eszközt, már nem is igazán foglalkoztat) -
És mi van a már nem EBR-t használó rendszerekkel?
6592 utáni SoC-ra, elméletileg. Ilyet nem próbáltam. -
Lehet átméretezni recovery-t, csak munkás.
Leginkább a secro van neki útban, így azt kell átméretezni, ami viszont partíció, így bele kell nyúlni az ebr-be.
Majd át kell írni a scattert is, és fw upgrade-del kell feltenni a lementett romot.
Ez így dióhéjban, most sajnos részletesebben (idő hiányában) nem tudom leírni.
Csináltam már Lenovo S660 és Itouch Note esetén is. Működik. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nos, jó eszközre került rá a gadget driver, de ezen a gépen akkor is két eszközt érzékel. Átmentem most a másikra, ott egyet. Végigcsináltam a driver cserét, aksi be, meta mód kiválaszt, reconnect, utána kábel bedug. Rögtön bejön az opendott logo, megjelenik a gadget serial eszköz, csak nem kapcsolódnak össze. A maui azt mondja, hogy nem érkezik válasz, miután a start parancsot kiküldte...
Keeperv85: igen, persze.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, aksi ki és be után is ott van, eddig is azt nyomtam. Mindegy mit csinálok, az az eszköz is megjelenik a listában.
Mondjuk az sem működik, ha a maui v9-ben megadom kézzel a com9 portot.Azt mondja a maui9, hogy a bootrom start parancsot kiküldte, de választ nem kapott. (usb módban próbálva)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elvileg igen, ez szerint: [link] de nem keres új drivert nálam.
Mikor csinálom amit írtál, akkor oda-vissza kapcsolgat és hol MTK usb port, hol MediaTek PreLoader USB VCOM Port eszköz jelenik meg, majd nagyon gyorsan el is tűnik. (Win7)
Megnéztem egy olyan gépen amin még nem járt a teló így, ott MT65xx PreLoader eszköz jelenik meg az "egyéb eszközök" alatt kb. 3 másodpercre (win10). Arra kellene a CDC drivert felküldeni?
-
Firmware Upgrade-del és minden pipa elindult szépen, lefutott, zöld karika!. Újra van telefon.
Jövök a topiclakóknak egy sörrel (jó nagy sörözés lesz). Köszönöm mindenkinek a segítséget, hasznos infókat, cikkeket, leírásokat. Remélem, tudom majd viszonozni és valakinek majd én fogok egyszer segíteni. -
ellas998
újonc
Pontatlanul fogalmaztam.
Ahány reco-t felraktam, annyival próbáltam visszaállítani, de a restore mindig leáll "checksum compare fail" üzenettel.
Az újraindulás-bootloop az alapprobléma, ami miatt elkezdtem a flash-elést.
Az eddig feltett reco-k, ROM-ok:
https://drive.google.com/folderview?id=0Bz6yCuB9NX1NdmNabW9rVnVrSjA&usp=sharing
needROM-ról a thl.T6.pro.166H.1373GWM.A1.141104.KK1.V2_10.HD.8P64.B1B8 és a 150128 verziók
Még a klausminator.de ROM-ját is flasheltem. Ezzel is csak pár órát futott. -
ellas998
újonc
Köszi a válaszokat!
Itt akadok el, mármint a gyári reco visszatételénél. Hol elindul a telefonom flashelés után, hol bootloop-ban van. Néhány flash-nél feláll az android, de 5-6 óránál tovább nem bír működni. Valamitől újraindul, aztán bootloop-ba kerül. Legutóbb a wifin keresztüli netezés akasztotta ki.
Most azon töröm a fejem, hogy veszek egy teljesen új készüléket, és megpróbálom azzal visszaállítani az adatokat. Szerinted ez járható út?
Feltettem a DI Linux Readert. Nem is látja a backup file-t. A file-méret egyébként csak kb. 720 mega. -
ellas998
újonc
A rajta lévő gyárival. Bő egy éve nyúzom, és csak a wifi-n keresztül ment rá néha frissítés. De mivel nem volt gond vele, így nem nagyon ismerkedtem én ROM-mal, recovery-vel, De az utóbbi időben egyre gyakrabban kikapcsolt, és akkor már elkezdtem olvasgatni a ROM-csere infókat a neten, de a rendszermentésig nem jutottam el.
Amikor már alig bírtam bekapcsolni, akkor készítettem a reco-menüben egy backup file-t.
Azóta már több recovery-t flasheltem, de a visszaállítás egyikkel sem ment. Ezért szeretnék vmilyen szgépes alkalmazást találni. Létezik ilyen?PS: a telefont a tinydeals-től rendeltem.
-
-
-
A boot és recovery képfájlokat teljesen más módszerrel kell kibontani/összerakni, azt szerintem hagyjuk most.
Igazan halas vagyok a segitokeszsegert, de nem tudom, eddig hany helyen emlitettem; En most pont egy boot.img kinyitasara kerdeztem ra. Az csak mellekes, hogy eddig mast sem nyitogattam [linux alatt].
Cappa72; ott meg nem tartok, hogy le tudjam tesztelni, de csak percek kerdese kb.
De addig is egy kerdes, mivel ezzel meg nem csinaltam; Ha csak system.img-t flashelek, akkor az a data allomanyba beleszol? Ugy ertem, telepitett alkalmazasok, stb. Egyedul ezt nem flasheltem meg kulon, azert kerdem.
szerk; fogalmam sincs, az elozo miert ment ki
-
A boot és recovery képfájlokat teljesen más módszerrel kell kibontani/összerakni, azt szerintem hagyjuk most.
Igazan halas vagyok a segitokeszsegert, de nem tudom, eddig hany helgyen emlitettem; En most pont egy boot.img kinyitasara kerdeztem ra. Az csak mellekes, hogy eddig mest sem nyitogattam [linux alatt].
Cappa72; ott meg nem tartok, hogy le tudjam tesztelni, de csak percek kerdese kb.
-
Köszi a visszajelzést!
Hát igazából ez számomra egy nagy áttörés, mert innentől kezdve jobban mellőzhetem a redmondi-szoftvert.
Közben letöltöttem a redmi note2 MT6795 (Helio X10) firmware-t, és szomorúan tapasztaltam, hogy a boot.img-t nem bontja ki a Bruno Martins-féle mtktools perl szkript...
6752-ig minden ok, kicsomagol, becsomagol. Szóval lassan az újítások után kell menni, újra tovább tanulni. -
tibcsi0407
félisten
Igen, arra rájöttem, mikor elkezdett össze-vissza villogni minden.
Kicsit még noob vagyok a dologhoz, mert WP-ről jöttem.
Szerda óta itt tartok:
- romot már sikerült párszor flashelnem, megszenvedtem vele, mire rájöttem.
- rootoltam
- xposed (lollipop memory leak fix)
Mielőtt megírom a kis blogbejegyzésem a telefonról, szeretném kimaxolni, amit tudok.
Van egy srác a Mlais fórumán, elkezdett összerakni egy 5.1.1-es ROM-ot hozzá (sajnos a Mlais-tól nem hiszem, hogy várhatok majd bármit, mert már az M7 Plus-t promozzák, így szerintem ezt szimplán elfelejtik), csak a touch ID-t nem tudja életre kelteni, de hátha sikerül neki.
Addig is, míg Ő elbíbelődik vele és összerakja, én megpróbálom abból kihozni a maximumot, amit tudok és a tudásom engedi. -
Keeperv85
nagyúr
"Kell egy resizefs és mehet tömörítetlenül. Az igaz, hogy így csak annyi szabad hely lesz a /system-ben, amennyit a resize-el hagysz, de ez nem probléma, oda nem írkál az ember normális esetben."
Így ki kell számoljam, mekkora helyet hagyjak... Tovább tart....
"Fájlrendszer ellenőrzést nem szoktál lefuttatni umount után? Én mindig, na meg a resizefs-hez is kell, hogy mekkora méretet hagyjak."
Nem szoktam.
Nem nagyon volt eddig értelme....
-
csl1982
tag
Próbáltam körültekintően nekiállni, de valamit elnéztem, amikor jött a bootloop, ezután jött az újabb figyelmetlenség (Format), és ezután nem volt IMEI.
A *#06* mindkét simre "Invalid"-ot mutatott, miután az ötletet adtátok, ezután beállítottam.
Csak a tárcsázóban néztem, azt nem tudom, hogy máshol adott volna-e olvasható értéket, vagy ez az Invalid lényegében null/beállítatlan érték.Ja, a kérdésre a válasz, igen, teljes visszaállítás volt, illetve nem volt meg a user/cache partíció, de azt behúztam egy másik romból (az úgyis lényegében üres - a méretéből is gondolom)
Az egésznek csak a partíciók átméretezése miatt álltam neki, azzal is küzdöttem egy ideig, de az is sikerült, és még a rom is frissebb a telefonon -
Keeperv85
nagyúr
"Melyik hálózat enged fel érvénytelen IMEI-vel?"
Az összes. jó pár nap eltelhet, mire egyáltalán szürke listára vesz, majd letilt.Viszont ha nem tud azonosítani, akkor a szolgáltató megtagadhatja a kapcsolást. Elég abszurd helyzet, de kb. arra kell gondolni, mint ha egy 0Ft-os egyenleg mellett indítanál hívást. Van térerő, a hálózat ugye üzemkész, de a hívás soha sem fog létrejönni...
-
Keeperv85
nagyúr
"Az IMEI ellenőrzés már megtörténik a hálózatra való felcsatlakozáskor. Hívásindításkor én nem tudok külön ellenőrzésről."
Hiányosak a GSM ismereteid! Az AuC programozható, így lehetőség van az előfizető azonosítására minden regisztráláskor, minden egyes hívás felépítési kísérletben, sőt, a kiegészítő szolgáltatások engedélyezése, tiltása, regisztrálása vagy törlése is azonosításhoz köthető! Ezért fordulhat elő, hogy pl. a Voda árul olyan csomagot, amiben nincsen hang alapú előfizetés és maga az eszköz (mobilnetes stick) is elő van erre készítve, ugyanis az IMEI számán át nincs hang alapú hívásra lehetőség, ha persze nem keverjük ide az adat alapu hangkommunikációt a VoiP formájában.
"Kizást dolognak tartom, hogy hiányzó/rossz IMEI mellett adatkapcsolata legyen valakinek."
Én nem. Hiányzó esetén nincs hálózati kapcsolat, tehát onnan adatforgalom sem lesz. Viszont hiányzó IMEI esetén itt nem lesz WiFi sem, mert a WiFi MAC is az IMEI számból generálódik... Ellenben sérült IMEI számmal gyönyörűen fel lehet menni a hálóra is és még mobil net is lehet, azomban a GSM azonosításnál blokkolnak elég gyorsan...
-
105kacsa
őstag
2012 óta kibontottam egy két apk fájlt egy-két rom verziót (főleg MIUI, de sok CM verziót is többféle telefonra)
Az egy-két alatt több 100-as nagyságrendre gondolokszóval nem most próbálom először de ez a két apk-t nem tudom kibontani sem azt a romot(van több is) amiben a két apk van
OS X-t kelzsoca nem használtam még soha ha ráérsz nagyon megköszönném ha a nyelvi fájlokat beleraknád a két apk-ba (kipróbálom amit írtál)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Asus Rog Strix G16
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged