- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
dzsoke2 #2095 üzenetére
A Maui proginak kettő fájlt kell betallózni! Egyszer a modemfájlt és egyszer egy adatbázisfájlt, az APDB kezdetűt. Na ez utóbbi az, ami csak a gyári fw-ben van meg. A modemfájlt a telóról is le lehet szedni, emezt nem.
Szóval ezt kell betallóznod, mikor az adatbázisfájlt kéri és nem a BPL kezdetűt! -
-
dzsoke2
tag
+ letöltöttem az összes needromon található gyári 4.4.4 es romot mindegyiknél ezt csinálja,ami jelenleg fent van az is megtalálható ott de abban meg nincs ilyen fálj.
-
dzsoke2
tag
Megprobáltam a meta 3 gvel helyreálitani az imeit.odáig szépen eljutottam hogy kérje az nvram databaset.betallózom és a hibaüzenet a következő:nvram database file is inconsistent.Mit csinálok rosszul?
-
Heavyrain
őstag
Remélem nem OFF,viszont mivel már minden általam ismert módszert kipróbáltam, és nem javult meg,ide is kiírom.
Adott egy Jiayu G4S MGv8 rommal,amin a Titanium Backup képtelen mentéseket létrehozni,mert "A biztonsági mentés meghíusult. Nem áll rendelkezésre elegendő szabad tárhely." üzenettel állandóan visszadob.
-Nem a rom hibája,korábban működött rajta a TB.
-Hiába állítok be másik mappát a mentés helyének,továbbra sem jó. Kíváncsiságból most beleraktam,egy vadíúj ( ezen a telefonon formázott) memóriakártyát,arra sem ment.
-Belső tárhelyen és a memóriakártyán is van 10+ GB szabad hely.
-Telefon rootolva van.
-TB-t újratelepítettem,az sem segített.Elméletileg ha beállítanám a /storage/emulated/legacy mappát mentés helyének,akkor az segítene,ilyen mappám viszont nincs. Storage-n belül csak Belső memória, SD kártya és usbotg mappákat látok. Manuálisan az emulated mappát meg tudom csinálni,benne a legacy-t viszont nem engedi létrehozi.
Ötletek?
-
hzx0
aktív tag
válasz
juhasz068 #2078 üzenetére
Ha az ismerösnek is pont ilyen van akkor össze tudják hasonlitani kinézetre. Általába nem az ilyen telokat klonozzák szerintem. Simán lehet rossz a kiolvasot rom vagy crc-s. Amit linkeltem ott több rom is van. Akár mindet végig probálhatod. Amig a preloadert nem flasheled mindig lehet probálkpzni. Legfeljeb az imei sz fog ugrani. De azt vissza lehet állitani.
-
hzx0
aktív tag
válasz
juhasz068 #2076 üzenetére
Laude Pulse S800. Itt van eredeti letölthetö rom is. Regisztálni kell. Olyan Spft verzió is van amivel biztos megy a flash. Én egy olyan rom verzioval probálkoznék ami eredet rajta volt. Preloader elölt ne legyen pipa. Lehet nem sikerült jol a mentés.
-
juhasz068
csendes tag
válasz
Keeperv85 #987 üzenetére
Hali! Azthiszem nekem is ez lesz a gond a telómmal!
Laude S 800 elflasheltem én is.
Most ott tartok hogy sikerült romot lementeni flashtool-al egy másik ugyanilyen
telórol! De a preloader nem sikerült betallózni a spflashtool-ba. A többi ok! Fel is megy mostmár hiba nélkül! 3-ik spflash kipróbálva!
De a telón se kép se hang! A telót látja a pc felraktam a drivereket is! Te hogyan flashelted? Kipipáltad a preloadert vagy annélkül ment fel?
Olvastam valahol hogy ijenkor a preloadert kell csak flashelni aztán ujra a többit
preloader nélkül! De van videó is róla youtube-n .majd belinkelem ha érdekel! Lehet hogy nekem nem oks a kimentett preloader? A mérete is nagy a gyárihoz képest! -
paolinho
őstag
Jaj bocsi, nem ide akartam írni, hanem a sima dual sim-es topikba. Feltételezem, törölni már nem lehet ezt.
-
juhasz068
csendes tag
Majdnem sikerült flash-és a laude s 800 ra !
Végig megy a sárga csík 100% ig és megáll:SECURITY SECURE USB DL.DA RETURN INVALID TYPE 6104
Mi lehet a gond? Flashtool-os readback mentésböl lett felrakva! Help! -
djapor96
senior tag
Sziasztok, segítségetekre lenne szükségem.
Van egy Lenovo Vibe X2 -m. Korábban elmentek az imei-ek rajta. Mivel 1 simmel volt használva, csak a sim1 imei lett visszaállítva, "AT +EGMR...." parancssal. Én most szeretném a 2. simet is használni. A *#06# -el megnézve a sim1 rendben van a sim2 "invalid" feliratú.
Beléptem engineer mód-ba, de nem akarja az "AT +" kódot elfogadni. "at command failed to send" hibaüzenet dob.
Egyébként az ismert tárcsázó kódokra nem reagál (kivéve a *#06#).Az engineer módba is külön progival tudok bejutni.Próbálkoztam a MauiMETA tools-al is, de nem sikerül összekapcsolódni a telefonnal....
Egy ZOPO fórumon azt olvastam, hogy azokban az esetekben, amikor így elmennek a kódok, akkor egy 100% reset segít. (format + telepítés)... SP flash tools-szal ezt megcsinálhatom?
-
válasz
slyszab #2023 üzenetére
Mielőtt bármit csinálsz, ments!
Menteni lehet
Flashtool-lal
MTKDroidTools-zal
dd-velVissza kellene tenned a régi romot.
Úgy látom, hogy a topikjában már leírták.
Azt is taglalták, hogy a frissítés gondokat okoz. -
gulupeti
senior tag
válasz
gulupeti #2064 üzenetére
Észhez tért! A mágikus kék kör elkezdett világítani és bekapcsolt!
Mindenesetre kicsit érdekes, hogy az akku 49%-ról lehal, ennek mi lehet az oka?
Program nem igazán szokott beragadni, erre figyelni szoktam. Meg ha be is ragadna, ennyire drasztikus merülést szerintem az sem okozhatna. Nézzek lassan egy új akkumulátort?Most nézem a kijelzés szerint jelenleg 87%-os a töltöttségi szint..
Kikapcsoltam és így raktam vissza töltőre, ott pedig 2%-ot mutat.Valami itt nagyon megkavarodhatott a lelki világában.
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok,
Adott egy Elephone P6000, amivel a következő dolog történt kb egy órája.
49%-on volt az akkumulátor, ahogy reggel felkeltem. A kávé/cigaretta szeánsz közben a youtube-on elindítottam egy videót. Fekvő módban néztem a tartalmat, tehát ekkor nem láttam az akku töltöttségi szintjét. Majd amikor kb. 2 percre rá újra függőlegesbe állítottam a telefont, az akkumulátor már csak 35%-on állt, ezt követő fél percben lement 27%-ra és kikapcs.. Azóta nem tudok életet lehelni a készülékbe, nem kapcsolódik be. Töltőre dugva nem világít a home gomb szerepét betöltő kék kör középen. Gépre dugva a telefont az eszközkezelőben megjelenik, aminek meg kell jelennie, de ennyi. Miféle probléma lehet ez? Behalt a telefon vagy behalt az akkumulátor? Mi tévő legyek?Köszönöm.
-
Upo
addikt
válasz
Keeperv85 #2060 üzenetére
Nekem eddig bevált az, hogy iroot után play-ről telepítem a supersu-t, a beállításokban rányomok, hogy tegye át a /system-re. Mivel ugyanaz a filenév mint az iroot féle, ezért lecseréli, az init.d-s cuccokat is jól beállítja, reboot után tökéletes a root, supersu-val. Az iroot után többször volt olyan, hogy alkalmazások nem kaptak root jogot, de a system írható lett, pont elég, hogy a supersu felmenjen, utána meg már jó minden.
-
tpeter77
addikt
válasz
include777 #2057 üzenetére
Opendottra is kínszenvedés volt felrakni a SuperSU-t, kb 10. próbálkozásra ment fel, magam sem tudom hogyan...
Esetleg más alternatíva létezik ezek helyett?
ja és én iroot-tal rootoltam és nem a SuperSU-t tette fel automatikusan, hanem talán a Kingot?! Csupa kinai karaktereket láttam, és próbáltam lecserélni Super-re, és napokig nem ment fel rá. -
include777
aktív tag
válasz
WOT-H-A-C #2056 üzenetére
az iroot felrootolta rendesen.
amióta a kingo root a kingusert erőlteti nem a supersu-t azóta több ilyenbe is belefutottam.
rootot eltávolítottam, majd iroot-al rootoltam a készüléket, utánna flashify-vel meg a twrp-t felraktam, de előtte lementettem vele a gyári rec-et.
ennyi röviden. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
include777 #2050 üzenetére
Utána kéne nézni, de Vibe z-nél így nézett ki a dolog
- adb devices
- adb reboot-bootloader
- adb fastboot flash/boot recovery.imgNos ez csak irány mutatás, keress hozzá leírást.
szerk. ami még eszembe jut, hogy lehet előtte nyitni kell a bootloadert!
-
include777
aktív tag
Üdv !
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni.
Van egy Gionee Elife E7-em, amire szeretnék twrp-t rakni, mivel csak ezzel lehet downgrade-elni 4.2.2-re a telefont. Megvan a hozzá való twrp-m, fel van a telefon kingo root-al rootolva, a superuser látszólag a flashify-nek is ad root jogot, de itt a program azt mondja hogy nincs, a rashr látszólag lefut de nem itt is megmarad a gyári rec.
A kérdésem:
Adb-n keresztül fel tudom rakni úgy ezt a hozzá való twrp-s img-t hogy nem cseszem el a telefont ?A gyári recovery-t a rashr-el kimentettem, ez visszarakható adb-n kersztül ?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Geller72
veterán
válasz
cappa72 #2021 üzenetére
Bocs, de közben mentem pár ezer km-t.
. Nekem a download az letöltést jelent, sry..
. Ok, tehát a scatter fájl mentésekor minden egyes területnek a hexa kezdő és befejező címét meg kell adnom? Nem lehet ezt valahogy all in mentéssel megoldani? Minden területről kell mentés, vagy csak néhány területről? Hogy lesz ebből rootolt teló?
-
gyuresz68
csendes tag
Sziasztok. Kérdezném, hogy létezik-e Mt6732 soc és android 5.0 mobilra müködő root? Még mindig az elfogyó belső tárhely miatt kellene.
-
-
VenonX
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van hogy a telefonomon romot cseréltem. Azóta semmilyen sim kártyát nem ismer fel és nincs benne a rendszerben az imei. Próbáltam más romokat is utána de nem történt semmi ugyan az a hiba. Megpróbáltam vissza rakni az imeit MTKEngineerMode-ban de sikertelen.Telefonom adatai:
CPU: MediaTek MT6582 32bit - 4x1,3GHz/28nm ARM Cortex A7 (598MHz - 1,30GHz)
GPU: Mali-400 MP2 500MHz
RAM: 1GB (963MB)
ROM: 8GB (Belső tárhely: 3GB, Telefon memória: 3,13GB)
+ Micro SD kártya hely 32GB-igValaki tudna segíteni?
Van-e valamilyen lehetőség vissza állítani az Imei-t?
Mitől nem tudja fel ismerni az összes sim kártyát? Az lehetséges hogy az imei-k elvesztése miatt?A válaszokat előre is köszi!
-
Yag
tag
Sziaszok.
Egy olyan kèszülékem van amiben gyárilag 1GB Ram és 8GB rom van.
Alig van az alap programok mellé telepitve valami de még igy is csak azt irja ki, hogy 300-400 MB hely van elérhetöben.
Közben a tárhely kelezlöben többet is érzékel de nem tudom használatba venni.
Mit kell vagy lehet ilyenkor beállitani, hogy a maradék kb 1.5- 2GB rom ot el lehessen érni a készüléken?
Gyári beállitások állitása, vagy belső tárhely formázás kell?
Van mellette egy 8GB SD kártya iy de annak rendesen mutatja a foglaltsági és szabadon kezelhető tárhely mennyiségét.Köszi.
-
Lecs@
addikt
-
Ha van readback mentés, az már félsiker.
root eléréssel sima ügy visszaírni.
Nem tudom milyen telefon, de 6592-ig így:
adb shell
su
dd if=/sdcard/nvram.img of=/dev/nvram
dd if=/sdcard/sec_ro.img of=/dev/sec_ro
dd if=/sdcard/protect_s of=/dev/protect_s
dd if=/sdcard/protect_f of=/dev/protect_f6595 után:
dd if=/sdcard/nvram of=/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/nvram
és így tovább. Persze meg kell nézni, hogy mi hol van a 6595 és attól későbbi soc-oknál, hogy helyezkedik el, és mi a tényleges neve.
erre a
cat /proc/partinfo
parancs kimenete tájékoztat, vagy az
ls /dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/
kimenete. -
Lecs@
addikt
Hahó. Flashtoolsos Download / format all flasheléssel elvesztettem az NVRAM - ot a telefonról. Ér4dekes, hogy egy CWM mentéssel mindig visszakerül. Van Readback - os mentésem minden scatter file - ról. A részletek itt vannak , mi is a jelenlegi állapot a telefonnal. Apróbb playes alkalmazások nem flashelik vissza az NVRAM - ot a készülékre. Nincsen esetleg valami megoldás Flashtoollal visszarakni, mint ahogy azt elmentettem ? Vagy bármi más ? Mert csakis kizárólag a cwm mentésembern lévő Romot tudom használni most. IMEI visszaíró módszerek nem segítenek, mert tuti az NVRAM további filejai is hiányoznak a készülékről.
-
slyszab
csendes tag
Sziasztok!Segitségeteket szeretném kérni,a problémám a következő!Cubot S308 telefonról van szó,jött egy jelzés,hogy wirelles frissités elérhető.letöltöttem,majd frissitett és újraindult magától a rendszer.aztán láttam hogy letörölte a játékokat,zenéket,videókat,fotókat a telcsiről.aztán összekötöttem usb-n keresztül a géppel hogy visszapakoljam,usb hibakeresés bekapcsoltam elötte.a total commander azt irta ki hogy nincs ilyen meghajtó amikor próbáltam behozni rajta...ekkor néztem át a telcsit és a következőket találtam.alkalmazások menüben ram 2gb,belső tárhely ahová a letöltések is mennek illetve az összes hely 910mb!!!Aztán bementem a tárhely menübe ott pedig telefon memória összes hely 858 mb és ennyi,eddig itt szerepelt még a 16 gb tárhely,ami most nincs itt,nem is irja egyáltalán...Gyári beállitások visszaállitása nem segit,mentést előtte nem csináltam.Tudna valaki segiteni?
-
Geller72
veterán
Ez a file neve:
MT6572_Android_scatter.txt -
Geller72
veterán
válasz
cappa72 #2015 üzenetére
Scatter nélkül buktam a dolgot. És te magad írtad, hogy:
"Erre általában az MTKDroidtools mentés és a CWM recovery-ből történő mentés a válasz.
Igen ám, csak egy teljesen gyári ROM esetén sem root, sem pedig CWM nincs.
MTKDroidtools-os mentéshez kellene a root, egyedi CWM gyártásához pedig a gyári recovery mentése."Root jogom nincs, tehát backup nuku. Scattert sem tudok csinálni, fel sem ajánlja.
És ugye az SP tools teljes mentéshez meg kellene a scatter..ha jól értem, mint laikus..Update. OK, megvan a scatter file..
. Viszont..
. Amikor betallóztam az sp toolsba, ezt kaptam:
-
Geller72
veterán
válasz
cappa72 #2015 üzenetére
Köszi, hogy foglalkozol a problémámmal. Sajna én nem vagyok ebben penge, csak most szembesültem a problémával és próbálom megoldani. De ugye nem értek hozzá, nekem ez így elsőre kicsit magas. Nem mondom, hogy egy gombos megoldásra várok, de elég húzósnak tartom. Ez egy M7-es gagyi huawei M7 klón. Sajnos csak akkor derült ki, amikor kézbe vettem, hogy ez kamu tella. A nyolc magos proci helyett a két magos Mtk6572 van benne. Ahogy a képen is linkeltem, droid 4.4.2 van rajta, de szerintem ez messze van a gyári romtól.
Valami házi főzés lehet. Tehát, ha jól értelmezem, az első lépés, hogy mentést csinálok az SP tools nevű programmal. (Találtam leírást szucsati cikkében, ezúton is hála neki
)
Ha megvan a backup, jelentkezem.
-
Itt válaszolok a kérdésre, ami a felmerült a szakmai topikban, mert inkább ide való.
Az MTKDroidtools írja is, hogy CWM-ből lehetne root-olni.
Ha nincs mentésed, akkor SP Flashtool readback-kel le tudod menteni komplett az egész rendszert.
scatter file-t lehet készíteni az MTKDT-vel.
Mentés nélkül ne csinálj semmiféle módosítást!Ha a mentés megvan, és ext4 a system fájlrendszere, akkor CWM-met lehet kérni itt.
Ha van már cwm, akkor azt flashtool-lal fel lehet tenni, és utána már onnan a root-zip-et feltéve simán root-olt lesz a telefon.
Persze jó volna tudni, hogy milyen droid verzió futkos azon a telefonon. -
válasz
Keeperv85 #2011 üzenetére
Az 5-ös FT-nél van opció kiválasztani (hú de régen csináltam már ilyet...), hogy a spare-t is mentse. Valahol azon a részen, ahol a hex adatokat megadod, meg megadod azt, hogy melyik típusú partíciót mentse (BOOT_1, EMMC_USER vagy ilyesmi), na ott kéne lennie szintén egy legördülő menünek, ahol ez kiválasztható. Sajnos nincs képernyőképem róla.
Egyszer itt szívtam vele: [link]. Page + spare mentéssel nagyobb lett a mentés, mint kellett volna... -
Keeperv85
nagyúr
-
ego2121
csendes tag
Még egy ! Hol találok egy JÓ NAVROM Programot 64 bites procihoz?????
-
ego2121
csendes tag
Üdv mindenkinek! Sikerült elinditani a kis büdöset (JIAYU S3) ,de van egy egyetemes kérdésem
leshelésnél PIPA KELL vagy nem KELL a PLEROALDER NÉGYZETÉBE???
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását -
Keeperv85
nagyúr
Sikerült már valakinek esetleg Lolli lemezképbe root jogot belerakni?
-
Keeperv85
nagyúr
Ott még lehet működött ez a trükk, többé nem fog, ha ebből a szoftverből az új verzió kerül a készülékekbe... És kerül, mert látom egyre többen. A format opció után egy dolog biztos: az IMEI vesztés. Az pedig nem járható úgy, hogy ez minden factory reset után bekövetkezzen, szóval nem olyan egyszerű visszatenni, ahogy most azt leírtad...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512 GB Phantom Black Független
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest