- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
Került hozzám egy navon telefon, törött a kijelzője és nem reagál. Szerencsére MediaTek. Melyik módszert ajánlanátok kinyerni belőle az adatokat, úgy, hogy azt megnyitni is tudjam? SPFT readback vagy adb?
-
tolvaj!
őstag
Mi van akkor, ha végig megy a flash, zöld karika megvan, a gép is látja, de nem kapcsol be és a töltést sem veszi?
-
-
tolvaj!
őstag
válasz
Keeperv85 #1965 üzenetére
Mivan ha?....
Nvram, protect_f/s ment. Spft /format/auto format flash, vagy akár manual. Egy adott rom felrak, a három partíció adb-n visszaír. Ezek után is megmarad? Kérdés, ha a format részen a whole flasht választom, az ugye kukázza a bootloadert, ha igen azt vissza lehet írni?
-
tolvaj!
őstag
Van egy módosított firmware... A build prop le van kódolva és 4.4.4 nek hazudja magát az os MT6592 SoC -on. Az api levelt hogyan tudnám lekérdezni?
-
tolvaj!
őstag
válasz
killer8586 #1545 üzenetére
Minőségi adatkábel alaplapi usb 2.0 ás portba.
-
tolvaj!
őstag
válasz
quailstorm #1490 üzenetére
SPft nem lenne jó? Oké, hogy számolni kell, de akár akku nélkül is ki tudod olvasni a készülék emmc tartalmát. A datából pedig, ha már le van mentve, ki tudod nyerni az appot és a tartalmát elvileg.
-
tolvaj!
őstag
-
tolvaj!
őstag
válasz
Blue Eagle #1465 üzenetére
"Kétszer is kér driver telepítést, az egyik a preloader, ami valószínű ha ment az SP_flashtool, már nem lesz gond. A Másik egy CDC eszköz,"
Ezekből egyik sem indul el. Az android gadget lent van elvileg.
és :"a MAUI a driverket" ez nem maui driverek.
-
tolvaj!
őstag
Mi a teendő ha el sem kezdi telepíteni a MAUI a driverket? Csak folyamatosan hibát dob csatlakozáskor, akár akkuval, akár anélkül.
Ja igen win7 x64
-
tolvaj!
őstag
válasz
Keeperv85 #1441 üzenetére
Mi a helyzet, akkor, ha a fellelhető gyári rendszerek mind .zip állományok? Pl redmi note. Nincs konkrét flashelhető gyári rendszer. Ilyenkor a protect partíciók honnan szerezhetőek be? Oké nekem van mentésem, de pont azért linkeltem be neked ezt a topikot anno, mert egy téglásított redmi rendbehozásához kellett a segítséged. Az a telefon azóta is az én nvramomat használja, csak felül van írva az imei, de FR-nél eltűnne ugye, és a gazdája ezért sem tudja eladni (szerencsére van benne felelősség érzet és nem akar kitolni velem
)
-
tolvaj!
őstag
Köszi!! Google drive- ra fel is tetem, marad is!
Spft; flashtool; FT; MTK;
-
tolvaj!
őstag
Egy darabig nem kerülök gép közelébe. Valaki feltenné ezt a pakkot dropboxba
?
-
tolvaj!
őstag
Ilyen "értelmes" ember szerencsére még nem keresett meg
az aosp romot én tettem fel gergelynek anno, mert megbízhatónak látszott a visszajelzésekből, aztán egyszer csak lett ami lett. Hidd el használtam az upgradet, de nem használt. Akkor is azt írtad, hogy próbáljam meg és megtettem, de nem volt eredménye. Ilyenkor már tanácstalan voltam és azért kapott formázást! Azóta eltelt pár hónap, nem szólt, hogy baj lenne
-
tolvaj!
őstag
válasz
Blue Eagle #851 üzenetére
Nekem 3 féle van, egy spft readback. De preloader formázás nélkül küldöm rá, mert ha az sérül imádkozhatok én Ganesha- hoz is, még ő és a haverjai sem teszik helyre a telefont!
-
tolvaj!
őstag
Mert még nem ütköztél abba a hibába mint én
Képzelj el egy olyan firmwaret, ami random összeomlik, de úgy hogy a teljes fájl rendszer vele megy és viszi a teljes partíciós táblád. Ilyenkor mit tudsz tenni?- spft, spft hátán és ha már minden kötél szakad akkor teljes formázás. Sajnos csak így tudtam életet lehelni bele - a TI hathatós segítségetekkel- és utána jöhetett az nvram és f,s partíciók másolása, majd felül írása.
-
tolvaj!
őstag
A cwm -es rész maximálisan igaz
A formázást te melyik részen írod? Felül a füleknél sorban: welcome, format, download,.... és ott a format részben a formázás, flash auto format. Na az nem kérdez, nem ment, takarít. A download részben lévő format nem csinál olyan károkat. Így viszont megvan az oka miért folyik a vita, mert elbeszéltünk egymás mellett!
-
tolvaj!
őstag
Akkor viszont gergely telefonján már korábban el kellett hogy úszón az nv,s és f partíció, mert ott a sima formázás mindent vitt (preloader kivételével). Ami viszont felvet egy másik problémát, miszerint oldman2 telefonja is ugyan attól az aosp romtól szállt el, abból mégis ki tudtuk olvasni a lényeges partíciókat és utána formázás után újra lehetett húzni egy gyári romot. Bladegery telefonján viszont nem mentettem és sima format után már nem is lehetett! Ezért nem értem amit írsz, mert ezek alapján a format takarítja a teljes blokk eszközt.
-
tolvaj!
őstag
Úgy tudom, a preloader eleve egy külön blokeszközön van, az nvramról meg nem csinál mentést... tapasztalat, hiszen annó azért kellett izzadni egy hétvégét bladegery telefonján, mert nem volt mentés az nvramról format után. Abban az esetben, ha a preloadert is felülírja az ember egy "idegen" preloaderrel akkor vége
-
tolvaj!
őstag
válasz
Sir Sparrow #624 üzenetére
És miközben csatlakoztatod a készüléket,legyen feloldva a kijelző és fogadj el minden megjelenő üzenetet. Akkor ha a készüléken be van kapcsolva a hibakeresés engedélyt fog kérni.
Minden drivered fent van, csak a telefon kijelzőjét nem figyelted, az lesz a hiba
-
tolvaj!
őstag
válasz
don pardon #557 üzenetére
Nem. Betöltés után módosítod. Ha előtte nyúlsz bele ugyan ott vagy.
WOT-H-A-C
Ezért kezdünk minden IMEI visszaállítást azzal, hogy repülőbe tesszük a telefont.
-
tolvaj!
őstag
válasz
don pardon #551 üzenetére
Adb-n keresztül kéne visszaírnod az nvramot, protect_f és protect_s mentéseket. Mivel neked nincsenek ilyenek kellemetlen,de szerezned kellene. Ha ezek megvannak és éled a telefon utánna lehet próbálkozni- persze csak ésszel- a saját visszaírására. Cappa72-vel így tudtunk éleszteni egy 6592-es telefont. Amondó vagyok,hogy a 6582 sem éleszthető másképp.
-
tolvaj!
őstag
-
tolvaj!
őstag
Ha egy élő NVramot másolsz át onnantól kezdve az abban tárolt dolgok lesznek a mérvadóak. A DT-s átírás valóban csak FR-ig él, de azért, mert az NVramból fogja neked kiolvasni az IMEI-t FR után. De mintha pont ugyanezt írtam volna le már
Az általad leírt progit pedig ma kaptam meg kecvenc házi szakértőnktől- itt is hála neki
- és még nem volt érkezésem kipróbálni.
-
tolvaj!
őstag
Először a helyedben ( miután a 4.2.2 visszaállítás megvolt) megcsinálnám a cappa72 féle IMEI helyreállítást és utánna FR, hogy megmarad e az IMEI. Ha nem akkor hungobungo leírását is megpróbálnám. Persze ez után is egy próba FR.
-
tolvaj!
őstag
A szakértő jó, a blog oldal is, csak a blogbejegyzés linkjét csesztem el
6582-es telefonon is megy, 6592-vel teszteltem és sikerült.
-
tolvaj!
őstag
Inkább terminálból add be neki, kis matek kell hozzá, de egyszerűbb. Az nvramot viszont nehogy másold, különben lesz egy klónod minden visszaállításnál.
Itt van minden amit tudni illik: [link] Cappa72 készítette!
Én amúgy parancssorból mentettem DD-vel csak a hiányzó partíciókat a működő telefonról és ugyanúgy DD-vel adtam be a hibásba. Miután másodszor csináltam ( saját hülyeség, illetve rossz rom miatt
) az már csak 20 perc volt kb.
-
tolvaj!
őstag
Ugyan ebben a cipőben jártam. Típus? A sec_ro és protect mappák átmásolhatóak egy azonos típus mentéséből. Az NVram a fontos, ahhoz, hogy a saját IMEID legyen minden visszaállítás után. Illetve lehet nem ártana downgradelni 4.2.2-re ott helyreállítani véglegesen és úgy updatelni.
-
tolvaj!
őstag
Ha emlékszel, akkor a közelmúltban volt egy élesztéses feladatom, aminek klónozás lett a vége. Igaz én nem a data partíciót, hanem a sec_ro, nvram és a protect_ f partíciókat húztam át parancssori beírással ( dd) és helyre zökkent a kicsike, de minden FR után az én IMEI-m köszön vissza.
Illetve, hogy pontosabban is válaszoljak: Előfordult, hogy recoverys mentést cserélgettek a fórumozók egymás között és utánna csodálkoztak, hogy megváltozott a saját telefonjuk IMEI száma. Ez alapján gyanítom, hogy a kérdésedre a válasz: IGEN!
-
tolvaj!
őstag
válasz
WOT-H-A-C #452 üzenetére
Vagy használj miui romot, mert az magasról tojik a recoveryre. Nekem gyári a miui és ha jön a frissítés recovery alól megy fel. Végig zongorázza, majd amikor a recovery partícióhoz ér átugrik, ha nem gyári. A frissítés végén kiírja, hogy failed- mivel a recoveryt nem tudja felül írni-, de mégis kapsz egy napra kész rendszert.
-
tolvaj!
őstag
Illetve még azt is hozzátenném, hogy a telefon nem indul újra. Indul, bootol, de ha bármilyen formában újraindítanám ( sima restart, vagy emulátorból, esetleg MUT-ból reboot ) akkor leáll és a bekapcsoló gombra sem reagáll, csak az aku ki- be segít. Érdekes, lehet mégsem jó a bootloadere?
(#405) Keeperv85
Belenéztem és van benne egy fájl, amit át is másoltam az enyémből, beillesztettem meg is van, de akkor sincs IMEI.
-
tolvaj!
őstag
A /protect_s mappában csak a lost+found van. Se a hibás app mappa, se a helyes md.
Mivel DT nem hajlandó felismerni se a működő sajátomat, se az újraélesztés alatt állót így terminál emulátorból adtam be neki a parancsokat. Most már van md mappa, viszont üres és nem tudom mit írjak bele. -
tolvaj!
őstag
válasz
Keeperv85 #393 üzenetére
Nem megy. A droidtools nem hajlandó kommunikálni a telefonnal. Készülék: xiaomi redmi note MT6592 és hang le+pwr-re egy boot választó menü jön be. Normal azzal újraindul és ennyi. Recovery- ez alól nem csatlakozik és Fastboot amiben szintén nem hajlandó komunikálni a DT-vel.
Ja az NVram pedig félek úszott a formatálás alatt
-
tolvaj!
őstag
válasz
aytukabozs #391 üzenetére
áhááá! de a többit akkor sem magyarázza.
-
tolvaj!
őstag
válasz
Keeperv85 #388 üzenetére
V3-val meg volt az auto format, kivéve persze a bootloadert. Eredmény: felflasheltem egy gyári romot ám nem indul. Akku nélkül érzékeli a gép még mindíg, de már töltést sem vesz hálózati csatlakozórol. Élni még él az biztos, mert hangot ad a winfos.
A scatter viszont érdekes!- szerintem nem normális, hogy a preloader és az MBR ugyanazon kiosztáson osztozik és az eleje és a vége is ugyanaz!!!! 0x0000000000......, tehát az EMMC terület legeleje
Az lehet megoldás, hogy a saját telefonomról ( ugyanazon típus) droidtoolssal csinálok egy scattert?- hátha
-
tolvaj!
őstag
Sajnos én is ide jutottam és félő, hogy gari probléma lesz... Ha valahogy engedné újra particionálni talán, de azt sem engedi. Csak azt nem értem, hogy hogyan lehetséges, hogy a preloader, a boot.img és a recovery partíció nem sérült
Amúgy én úgy tudtam, hogy vagy-vagy. Vagy nand vagy emmc és az mtk-k főleg emmc-t használnak, de ehhez már tényleg hozzáértő kell.
-
tolvaj!
őstag
Hiba: a belső partíciók nem csatolhatóak. Boot.img megvan és működik. Preloader nem sérült. Recovery partíció él, oda be is tudok bootoltatni, de még recoveryből sem lehet elérni sem a system, sem a data partíciót. SPFT végig fut és zöld a vége, de nem hajlandó az élő rendszerbe bootolni, merev boot animáció fogad akár órákig és csak akku ki segít. Ötlet?
-
tolvaj!
őstag
válasz
drewcsalad #295 üzenetére
Usb hibakeresés be van kapcsolva?
Fejlesztői menü.
-
tolvaj!
őstag
válasz
drewcsalad #293 üzenetére
Oké, hangerő le a navigáció, fel az engedélyezés. Tehát lehet hidegen indítani. Köszi!
-
tolvaj!
őstag
válasz
drewcsalad #291 üzenetére
egy recoverybe lépést próbálnál azért? mostmár csakazért is érdekel
- amúgy pedig gratulálok
-
tolvaj!
őstag
válasz
drewcsalad #278 üzenetére
Egy dolog még a fejembe jutott. Próbáld meg úgy kérlek, hogy simán hálózati töltőre teszed a telefont és úgy hangerő fel+ pwr gomb. néhány készülék ( pl jiayu G3T) csak úgy hajlandó hideg indítással recowerybe lépni, ha közben töltőn van. Próba cseresznye!
-
tolvaj!
őstag
válasz
drewcsalad #209 üzenetére
gondolom nincs rendszermentésed sem...
na nem baj, nem ígérek semmit, de lehet életet verünk bele.
Ez abban az esetben működhet, ha neked W200S-156D típusú a telód.
Töltsd le a linken található dolgokat ( regisztráció szükséges, ingyenes és gyors). Ez tartalmazza az SPFT-t és a szükséges romo(ka)t.
használata:1- Töltsd le a repart csomagot ( spflashtool és unbrick rendszer)
2- kicsomagolás
3- csatlakoztasd a telefont akkumulátor nélkül és várd meg amíg települ minden driver, ha kész húzd le a telefont. Csak alaplapi USB porton keresztül csatlakoztasd a telefont, jóminőségű kábellel!
4- Indítsd el a flashtool programot az SPflashtool mappából.
5- Tallózd be a scatter file-t a repart ROM mappájából. A preloader mellől vedd ki a pipát/jelölést!
6- Válaszd a DOWNLOAD ONLY opciót, SOHA ne a FORMAT- ot!!!
7- Csatlakoztasd újra a készüléket, még mindíg akku nélkül és nyomj a download gombra.
8- Várd meg amíg lefut a processz, majd amikor befejezte, húzd le a telefonod, tedd vissza az akkut és indítsd el a készüléket. -
tolvaj!
őstag
válasz
drewcsalad #207 üzenetére
szia!
ha recoverybe bebootol, akkor ezt futtasd le. letölt/kártyára rak ( valahogy) / lefuttat. Hátha észhez téríti. -
tolvaj!
őstag
Akkor valamelyik flashelésnél elmászott az nvram..
Ezt nézd meg és 4.2 alatt hozd helyre. Utána próbáld flashtoolal update funkcióval feltenni a 4.4 -et.
m.logout.hu/bejegyzes/cappa72/imie_helyrehozasa_ha_mar_elkeseredtel.htmlÉs nagyon valószínű hogy az egyik recovery csere tette taccsra.
-
tolvaj!
őstag
adott egy pc ami szívesen kommunikál az MTK család legtöbb tagjával. Az a fránya 6592-es viszont nem tetszik neki. Fent van az összes driver ami szóbajöhet és a gép teszi is a dolgát MT6589/82/77-es telefonokkal ( 6572-vel nem tudtam még kipróbálni), de a rednote-ot folyamatosan ismeretlen eszközként "ismeri fel" a win. Jelenleg linuxon nem tudom csatlakoztatni, és másik gépet sem tudok most keríteni a tesztekhez. Még egy dolgot nem próbáltam, TWRP recoból mountolni az eszközt a géphez. Ötlet?
-
tolvaj!
őstag
válasz
BomiBoogie #136 üzenetére
-
-
tolvaj!
őstag
Nagynehezen idetaláltam...
jól meg lett ritkítva az utolsó oldal. Azért a modi szerkeszthetett volna egy linket, hogy mivan, csak csodálkoztam, hogy a legforgalmasabb topikban 24 órája nincs mozgás! Maksa után szabadon: "Csak álltam és vártam tanácstalanul mint egy kisközség!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged