- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
fa4hu
őstag
válasz
osztszoroz #5829 üzenetére
Igen, ezeket végigzongoráztam már. Most app-ból történő rootolással próbálkozom, mert ha sikerülne, akkor Flashify-jal talán tudnék feltenni twrp-t.
-
fa4hu
őstag
válasz
svgyula #5827 üzenetére
Az is elképzelhető. Szerencsére sok próbálkozás után jelezte, hogy további 8 próbálkozás után törölni fogja az eszközadatokat, ezt kimerítve már elindult. Viszont a feltett ROM-ban szerintem nem működik megfelelően a USB debugging, mert fastboot módban nem látja a telefont, nem tudok felrakni rá twrp-t, hogy a ROM-ot lecseréljem.
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo K5 Pro készülék, amelynek a támogatását a Lenovo elhanyagolta, és ezért főzött ROM-ot akartam rá telepíteni.
Bootloader nyitása, TWRP telepítése sikeresen megvolt, majd TWRP-ből sikeresen feltettem egy ROM-ot, ami azonban nem jött be, ezért egy másikra akartam cserélni.
A telepítés előtt elvileg mindenféle jelszót, zárat megszüntettem elvileg. A ROM fel is ment szerencsésen, de az újraindulás után "Az Android indításához írja be a jelszavát" felirat jelenik meg, és nem tudom, milyen jelszót kér.
Próbáltam a TWRP-be belépni, de a telepítés azt is vitte magával, a gyári recovery került vissza.
A telefont fastboot módban nem látja a számítógép (a ROM-ot betöltve adb eszközként igen), valószínűleg azért, mert alapból a ROM-ban nincsen bekapcsolva az USB hibakeresés.
Van esetleg ötletetek, mit lehet tenni?
Előre is köszönöm!
-
fa4hu
őstag
válasz
tibcsi0407 #3647 üzenetére
Elvileg igen, mert nincs másik verzió tudtommal ebből (de rákérdezek).
-
fa4hu
őstag
válasz
tibcsi0407 #3645 üzenetére
Az az érdekes, hogy másoknál gond és mokolás nélkül működik.
-
fa4hu
őstag
Az Mlais M9 XDA-s fórumában olvastam, hogy TWRP-mal csak úgy tudtak ROM-ot feltenni, ha a telepítés előtt unmount-tolták a data és a system partíciókat. Kipróbáltam, és tényleg lehetett telepíteni a ROM-ot, azonban az indítás után a bootlogo-nál megállt. Abban a topikban azt is írták, hogy a ROM-ra való indítás előtt minden partíciót unmount-toljak, de így sem ment, próbáltam dalvik/cache wipe-ot előtte, és úgysem.
Érdekes, hogy TWRP 2.8.4.1-gyel felment ugyan a ROM, de azzal is ugyanúgy megállt a bootlogo-nál.
Mi lehet a gond?
-
fa4hu
őstag
Jiayu G4S-re feltettem a TWRP 3-at, de nem sikerül vele ROM-ot telepítenem, mert "symlink: some symlinks failed" hibával megszakad a telepítés. TWRP 2.8.X alatt gond nélkül működött. Mi lehet a hiba?
-
fa4hu
őstag
válasz
magmakocka #2480 üzenetére
A lányom V967-se is meghalt, valószínűleg alaplap-hibás. Sikerült felélesztenem, de időnként mindig kifagy, csak akku ki-be segít.
-
fa4hu
őstag
Ez az Mlais M9-hez való recovery jó lehet az M9 Plus-ra is? Ahogy néztem, a szoftver azonos a kettőn.
-
fa4hu
őstag
A siker csak időleges volt, mert fél nap gondtalan használat után megint elkezdett fagyni a telefon. CWM-ből próbáltam másik ROM-mal, ugyanúgy belefagyott már a google-fiók csatlakoztatása közben. Firmware upgrade után ugyanez a helyzet. Most pl. azt csinálja, hogy rádugom töltőre, nem világít a töltésjelző led, aztán egyszer csak bekapcsol magától és akkor elkezd világítani a töltésjelző led is. Persze nem jutok túl a google-fiók csatlakoztatásán. Az aksit 55 %-on állónak mutatja. Ötlet esetleg, mit lehet még csinálni?
-
fa4hu
őstag
A fejlemények: kiderült, hogy a telefon által feltett driverek összeakadtak a flasheléshez használtakkal. Mindet leszedtem, majd csak a flashdrivereket tettem vissza, így már tudott kommunikálni a Flash Tool a készülékkel, le is tudtam menteni az egyes partíciókat. Utána feltettem "download" módban a gyári ROM-ot preloader nélkül, ok-val lement, de ezek után sem állt fel a telefon. Az aksit kimérettem, 3,55 V-os most, elvileg az sincs lemerülve. Valakinek ötlete, mit lehetne még tenni? Flashelés preloaderrel? Vagy firmware upgrade?
-
fa4hu
őstag
Végignéztem, de nem találtam semmit. Cappa Flash Tool readback-jét nem írja, mivel lehetne feltenni, amit találtam flashelhető ROM-ot, az meg nem megy fel a linkelt hiba miatt. Ahogy utána néztem, preloader is kellene neki, de az meg nincs a flashelhető ROM-ban. Cappáéban ugyan van, de az meg nem img kiterjesztésű.
-
fa4hu
őstag
válasz
Blue Eagle #693 üzenetére
A scatter a letöltött ROM-ban volt, és megegyezik a telefon topikjában linkelttel. Cappa-nak van Flash Tool mentése erről a típusú készülékről, de abban az fájlok többségének nincs img kiterjesztése, a Flash Tool fel sem ismeri a scatter betallózása után automatikusan az egyes fájlokat.
Ahogy nézem Cappáé readback, hogyan tudom azt visszatenni?
-
fa4hu
őstag
Az alábbiban kérem a segítségeteket:
A lányom ZTE V967s telefonján a Seven Max ROM állandón fagyott rajta mostanában, a szokásos wipe-ok sem segítettek. Visszatettem a gyári 1.0.5-ös ROM-ot recovery-vel. Reggelre viszont valami teljesen leszívta a telefont, csak fél órás töltődés lehelt életet bele. Este rányomtam a gyári menüben az update-keresésre, ebbe teljesen belefagyott a telefon, csak aksi ki segített. Aksi vissza után elindult a boot-animáció, de nem állt fel a telefon, kimerevedett a bootanimáció. Megint aksi ki, majd vissza, azóta se kép, se hang, nem lehet bekapcsolni, recovery-be belépni. Ha rádugom win7-es számítógépre, megjelenik az MTK COM8-as port. Ezért bízom benne, hogy még életet lehet lehelni bele. Ehhez kérem tisztelettel a segítségedet.
Találtam hozzá flash-ből felrakható ROM-ot. Kérdések:
A Flash Tool-ban Preloader kivételével mindent kipipálhatok?
Kivett aksi mellett kell flashelni vagy berakottal?
Lecserélhetem alapból a recovery.img a Cappa-félére?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged