- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
válasz
killer8586 #1785 üzenetére
LGMobile Support Tool-lal próbáltad? Abban van egy olyan funkció, hogy Frissítési hibák kiküszöbölése vagy hasonló. Ezzel kéne megpróbálni. Az online letölti az aktuális romot és flesseli, csak meg kell adni a kívánt adatokat, ha kéri.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Keeperv85 #1451 üzenetére
Én is már célirányosan leformáztam egyszer a két protectet. Még jó hogy volt mentésem a MTKDT révén.
Azt vettem még észre, hogy a protect tartalom képes változni. Pl ha SIM ME lock eset áll elő. Gyors megoldás a sim me lockra ha visszaflesseljük az eredeti, lementett két protectet, tölöljük rekóban indított fájlkezelővel a data/nvramot, és azt a modemet valamint mddb-t tesszük a romba vissza, ami az adott nvramhoz való. De ez már egy másik történet.Mintha már én is vettem volna észre olyat, hogy a protectek létrejöttek full format után, de nincs konkrét megfigyelésem erről.
-
Blue Eagle
őstag
Kedves Upo! Nekem is Cappa magyarázta el. Viszont úgy emlékszem magam jöttem arra rá, hogy kinullázott nvramot sima ügy kettő perc alatt megírni az IMEI & SN Writer-rel. Persze amelyik telónak ez fekszik. A Vista-ra kicsit nehezen tudtam felrakni a CDC serial drivert, de ezután minden ok volt. Vagy fél tucat nvramot készítettem már Lenovo P780 sorstársaimnak.
Teljesen hiánytalan nvramokat méghozzá.
Imei1, imei2, wifi cím, bluetooth cím, sorozatszám. Ezeket mind beleírtam. Most is kettő nvramot el kéne készítenem, de má megin szervizben a notim. -
Blue Eagle
őstag
válasz
csl1982 #1442 üzenetére
Akkor az nagyon jó ha az eredeti sértetlen nvram van lementve.
Én csak azt mondom, egyszerűbb lementeni és gebasz esetén visszarakni, mint ez a sok hókusz-pókusz egérkattintgatás.Valóban lehet, hogy ennek a telónak a Maui jó, amit pedig én írtam az nem. (Szerencsémre nekem jó az IMEI & SN writer, de csak teljesen kinullázott nvram-ra hajlandó az IMEI-ket felírni. A másik dolog, amiért jónak találom az az, hogy wifi és bluetooth mac címet is tudok vele iratni, így a wifi hálózatok listánában szereplő kellemetlen NVRAM Error sor is orvosolható.) A zárójeles rész itt a végén számodra akkor figyelmen kivül hagyandó.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
csl1982 #1437 üzenetére
Oké, az jó, hogy van nvram.bin-ed mentésből. Kérdés, vajon jó e? Mikori, milyen állapotban lett lementve? Amikor már elkefélt állapotban volt? Mert akkor hiába! Több Lenovo P780 tulaj keresett meg ezzel a problémával, elküldték a lementett nvramot, de az hibás volt, tehát IMEI nuku.
Jó helyen kapiskálsz:
Nvram megírás kellékei:
-IMEI & SN Writer
-az ominózus telefon
-apdb, mddb (az mddb kinyerhető a teló romjából is) fájlok (Keeperv85 nem véletlen kérdezte van e a telóhoz gyári firmware csomag)
-Winhex-szel kinullázott nvram.bin képfájl.A kinullázott nvram.bin-t flesselni FT-lal a telóra. A windows-t feldrájverezni CDC-Serial drájvval, hogy amikor az IMEI & Sn Writer Meta módba lépteti a telót, akkor a kommunikáció felépüljön.
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
siryeti #1130 üzenetére
MTKDroidTools mentés visszaállítása SP Flashtool-lal
Ezt elkészíteni!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
okularum #1095 üzenetére
Oké, de mire vonatkozó sorozatszám ez? Maga a készüléknek a sorozatszáma? Ez az nvramban van, ugye? Akkor van olyan rom ami nem tudja vagy akarja korrekten kiolvasni? Mert nálam is ez a helyzet az SLXROM esetében. A gyári Lenovo romok a korrekt számsort mutatják. Arra gondolok, hogy az SLX-ben nem a típusnak (P780 helyett S920) megfelelő modem van. Lehet ez az oka.
-
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
válasz
juventusfan #1050 üzenetére
Ez sokkal szakmaibb profilozású fórum, szigorúan a "motorháztető alatt" lévő problémák megoldására.
Ez olyan könnyű kérdés ide, hogy nem tudom a választ.Az ki van zárva, mert nem tudom
-
Blue Eagle
őstag
A ciklámen csík jelenti a kipipált azaz feltölteni kívánt részek checksum ellenőrzését. Ha ennek vége, akkor írja ki alul, hogy search, ezután kell a telót rárakni az usb-re, vagy az akkut visszatenni. A mindenek előtti mentést az érzékeny partícióknak én is javaslom. Avagy mottó: mentés nélkül sehová.
-
-
Blue Eagle
őstag
Szerintem is le lehet gyalulni, csak legyen full readback és "FT-nek emészthető" preloader. Mert utóbbit az FT readback nem tud, csak azt a 6MB-os preloader partíciót egyben. Az MTK Droid meg flesselhető preloadert (119 kB) gyárt átalakítás után a preloader és dsp-ből (2048 kB).
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Keeperv85 #821 üzenetére
Szóval: Lerongyoltam teljesen a P780-asom EMMC-jét.
Ez lett belőle:
Ismeretlen, nem felismerhető USB-eszköz. Na meg egy tégla. Normál módon a flesselés nem megoldható. Flesselést Meta módban kell indítani. Már megy is:
Ha mégsem menne, akkor itt a driver
vagy A3000_extended_driver -
Blue Eagle
őstag
válasz
Nerich34 #818 üzenetére
Ha rádugod a telót a PC-re, akkor van a "eszköz csatlakoztatása" hang a windows részéről? Az eszközkezelőben történik változás? Akár csak egy pillanatra is? Esetleg "Ismeretlen eszköz" buborékot kapsz?
(#819) Keeperv85
Nem baj. Az akkor is kijavítható. Másnem le kell formázni a preloader partíciót és Meta módban indítani a flesselést.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Nerich34 #812 üzenetére
Rom flesseléséhez nem is kell bekapcsolni. Telepítsd PC-édre elsőként ezt a drivert: MT6577_USB_VCOM_drivers
Kánonban segítünk, látod!
-
Blue Eagle
őstag
Nem, mert az első dolog lehetőleg a teljes mentés. Miért:
Pl, a kapott scattert összehasonlítod a letöltött firmware scatterjével, így biztosabb vagy abban, hogy talán tényleg ide való a rom. Vannak olyan partíciók amik kellenek a telefon működéséhez, viszont a letöltött firmware nem tartalmazza. Pl nvram, protect s és f. Cappa72 blogjában keresgélj. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Sir Sparrow #647 üzenetére
Talán akkor ez lehet a baj.
csinálj egy adb_usb.txt-t és másold bele ezt:
# ANDROID 3RD PARTY USB VENDOR ID LIST -- DO NOT EDIT.
# USE 'android update adb' TO GENERATE.
# 1 USB VENDOR ID PER LINE.majd a kiterjesztést ini-re nevezd át. Próba...
Áh! nem jó! Nekem teljesen más és sokkal több állomány van ott jelen!!!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Sir Sparrow #642 üzenetére
Pedig adb_usb.ini fájlnak kell lennie a gépeden! Útvonal: Users\felhasználó\.android
Lehet, hogy másik meghajtón van a Users? -
Blue Eagle
őstag
válasz
Keeperv85 #637 üzenetére
Egy adb_usb.ini fájlt találtam a gépemen. Ezt megnyítva a Notepad++ -al, az alábbi három sor van benne:
# ANDROID 3RD PARTY USB VENDOR ID LIST -- DO NOT EDIT.
# USE 'android update adb' TO GENERATE.
# 1 USB VENDOR ID PER LINE.Megjegyzés: nálam minden ok az ADB és egyéb kapcsolatokkal.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Sir Sparrow #634 üzenetére
-
Blue Eagle
őstag
EEz igen! Elismerésem!
A ZTE Blade fórumba nem akartam beleszólni, főleg nem apeelme szakértő úrnak, de itt a kinyilatkozása arról amit te meg tudtál csinálni, és vetted is a fáradságot, ez nem volt hiábavaló. Ugyanis (lehet nem tudja apeelme), de a P780 esetében readback-kal kiolvasott preloader szakaszt nem lehet visszaflesselni.
Az most más dolog, hogy a P780-hoz rendelkezésre áll minden sarkon a preloader.bin, sőt még egy fajtája is a 2014.03. utáni gyártásúak részére. De mi van az olyan klón MTK készülékeknél, amelyekhez sovány a rom. -
Blue Eagle
őstag
válasz
WOT-H-A-C #617 üzenetére
Pontosan jól gondolod a flashtool readback dolgot. Különösen a protect F és protect S még nem árt. De amúgy mindent, az a biztos. A legfontosabb a preloader lenne, de azt meg natúr vissza rakni nem lehet. Cappa nem tudom rájött e a megoldásra, hogy lehet a teljes szakaszból származtatni azt a bizonyos 100-200 kB preloadert?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
WOT-H-A-C #614 üzenetére
Egy kis kiegészítés: Ha van MTKDT nvram mentés ugyebár nvram.bin névvel kiterjesztéssel, akkor az csak önmagában is download-olható SP Flash tool-lal úgy, hogy a scattert megszerkesztve kivesszük a nvram elöl a _nodl_ előtagot. Így a FT-ban megjelenik az Nvram sor, aztán csak tallózni kell az nvram.bin-t és mehet a Download.
-
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
válasz
don pardon #564 üzenetére
MTK Droid Tools-val próbáltad? Milyen telód van?
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
don pardon #551 üzenetére
EZT a megoldást is nézd meg. Bár ezt én még nem alkalmaztam.
Az Enginer módot a MUT-ból nyithatod.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
don pardon #546 üzenetére
A CWM az alábbi partíciókat menti le: boot, system, data, cache, sd-ext. Tehát az ominózus nvram partíciót nem menti le!
Egyedül a data/nvram-ban van "valami". Talán. De erre nem kell mérget venni. Itt most az nvram partíciónak kéne egyben lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged