-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
Nemtom hol tehetném fel, ezért itt:
Tudnátok ajánlani egy ügyes szerelöt? Van egy Xiaomi Mi 10T Pro telefon, ami hol csatlakozik mobilhálózathoz, hol nem, de hívást indítani és fogadni sosem lehet vele (pár másodperc csend után megszakad), mobilinternet fájdalmasan lassan megy, ha épp csatlakozik hálózathoz.
SIMkártyát másik telefonba áttéve minden rendben működik, szóval nem a SIM vagy az előfizetés az oka.
Minden más működik rendesen.
Köszi előre is! -
SunyaMacs
aktív tag
válasz
Alabástrom #5932 üzenetére
Nekem 19->20 upgradekor wipeolnom kellett az adatokat, mert még eredetileg 16-os vagy 17-essel kezdtem a Mi A1-en és akkor még FDE titkosítás volt FBE helyett, valszeg emiatt lett 20-as felrakás után bootloopos. Előtte lementettem a képeket, viszont a teljes app adatok mentéséhez visszaraktam 19-et és rootolva Titanium Backup, majd wipe és a 20-as már FBE-t használt. Visszamásoltam a képeket, root-tal visszaraktam az app adatokat, majd unroot, hogy menjen az OTP
.
Viszont így belakás után sokkal gyorsabb lett, mint volt, upgrade+wipe előtt már gondolkoztam, hogy venni kéne egy új(abb) telefont, mert ez 6+ éves, igaz frissebb akksival -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #5932 üzenetére
...tárgytalan, felinstalláltam az iodéOS-t, ahhoz volt hivatalos forrásból ROM és végtére is az is egy LineageOS...
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Egy régi telefonon szeretném upgradelni a Linegae OS-t, jelenleg 18-as van rajta (Android 11), viszont a Lineage OS honlapján csak a 20-as főverzió elérhető, annak az installálása pedig a leírás szerint csak Android 12-t futtató telefonra lehetséges.Gondolom a megoldás az lenne, hogy először Lineage OS 19-re upgrade-elek, majd onnan 20-ra. Ha valóoban így van, akkor hol találok Lineage OS 19 csomagokat? A hivatalos Linegae OS honlapon nincs.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Nem tudom hol kérdezzek, lehet ez nem a legmegfelelőbb hely, de akik itt vannak nagy eséllyel tudnak segíteni.
Egy régi telefonról ( nem topik témába illőről) lenne szó, Samsung Galaxy S6 edge-ről.
gyári állapotban van és szeretné,m lementeni a rajta lévő rendszert, majd feltenni egy Android 12-es LineageOS 19.1-et.
Régebben sok telefon csináltam, rom-ot is készítettem, de évek teltek el és hirtelen nem tudom hogyan ugorjak neki hogy ne szúrjam el. Tudna esetleg valaki irányt mutatni, miket ( milyen programokat kell használni ehhez és hogyan kell feltenni, twrp-vel vagy vmi kábeles - pc-s progival, talán odinnal?)
Ha tud valaki segíteni akár priviben is nagyon megköszönném. Ha sokat olvasgatok megtalálom biztosan a megoldást, de irtó időhiányos vagyok és valaki nagyon szeretné ezt a telefont használni mert nincs pénze másra ( ha elszúrom én veszek neki valamit, megígértem neki) -
Papooo
senior tag
BV8800-as telóra feltettem a legújabb hivatalos romot, és azóta nem bootol.
(Nem ismeretlen a módszer, mert anno bv5000-et és bv8000-et is buheráltam)
Fastbootba lép, onnan max. a recoverybe tudok átmenni paranccsal vagy billentyűkombinációval, mert kikapcsolás és újraindítás esetén is csak fastboot mód van.
A használt rom jó, de azóta másikkal is próbálkoztam, ugyanaz az eredmény.
Valakinek valami ötlete?Ha lehet, akkor elkerülném a Format all+Donload, majd IMEI visszaírás maceráját.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ez nekem új dolog.
Nekem ugye Realme 6 van, ahol nem érhető el a Mediatek Engineering mode, viszont úgy néz ki ez lenne a kulcs, persze nekem nem sikerül, próbálok mindent úgy csinálni ahogy a videóban van, persze lehet hogy az a gond hogy én úgy csinálom hogy a telefonom rá kötöm a pc-re, majd be kapcsolom az usb netmegosztást, úgye az a rendszerben ethernet kapcsolatként jelenik meg, adb kapcsolat jó. -
BitRider
senior tag
Persze. Amúgy az uninstall + indítás + update megoldotta, legalábbis átmenetileg, aztán meglátjuk, hogy mennyire tartós és kezeli jól az újabb névjegyeket. A net sem szűkölködik ebből a hibából.
Egyre inkább érzem, hogy egy ócska, széteső szisztéma ez az Android, vagy hogy kizárólag stock rendszerrel szabad venni telefont.
-
BitRider
senior tag
Srácok!
Xiaomi Mi Pro 5G, Google Phone + Google Messages app, Telekom + Yettel SIM-ekkel.
Mostanság az történik, hogy hiába veszem fel a névjegyek közé az új számokat, az SMS-eknél továbbra is csak számot jelez ezeknél, és ez rohadtul gáz. Eddig még ezen a készüléken sem volt probléma ezzel, egyből átíródott on the fly az SMS felületen is. Most viszont ha újraindítom a telefont, akkor sem veszi át már az új számokat az SMS app.
Megnéztem, mindkét progin belül ugyanaz a Gmail fiók van bepipálva. Mit tehetnék, mivel lehet összefüggésben? Android szinten a szinkronizáció be van kapcsolva a fiókhoz (a Contacts és a People details is - bár utóbbi nem tudom, hogy mit jelent).
-
Papooo
senior tag
válasz
mastodon #5920 üzenetére
Vettem gumicsontnak egy Ilyen csodamasinát.
Bootloopolt, már a nyelv kiválaszásánál újraindult.
Fastboot mód ment, a recovery is, de nem jutottam veülk előddre, csak azt derítettem ki, hogy az imeik és még pár apróság (pl kamera) már elszálltak.
Persze a fejlesztői mód nem volt bekapcsolva és a bootloader is zárt volt (ezért bootloopolt)
Sebaj!
Levadásztam a hozzá való gyári romot, majd a bv5000 és bv8000 flashelésére emlékezve nekiálltam.
A védett módon kerekedett a szemem (knem emlékztem rá, hogy lett volna vele dolgom), de az mtkbypass (azt hittem) megoldotta.
Brickeltem, unbrickeltem, vcom driver működik. SPFlashtool még a memory testet is hiba nélkül lefuttatta.
Ettől függetlenül nem engedi a flashetést. és nem engedi még a mezei Donloadot sem.Esetleg ötlet valakinek?
-
Samsung A50-esnél hogyan lehet átnevezni a SIM1 és SIM2-őt? Így jelezze hívásindításkor: Céges - Magán
-
Upo
addikt
válasz
osztszoroz #5915 üzenetére
Ez a leírás MIUI 7 vagy korábbi szoftverre jó. A redmi 7A az MIUI 10-el jött ki. Itt már nincs edl romolás, csak úgy, ha olyan fiókkal megy a Mi Flash, aminek van EDL flash engedélye. Ezek pedig a hivatalos MIUI szervizcentrumok.
Vannak persze patchelt firehose gyűjtemények, nem tudom hogy a 7A-hoz van-e.
Illetve vannak online lehetőségek, ismerősöm a napokban vette igénybe egy hasonló esethez, 32$-ba került neki itt: https://t.me/unbrickRU
Vagy még mindig lehetőség a xiaomi szervizbe bevitel, és ott lazán rátolják a szoftvert. Ennek a költség vonzatát nem tudom.Rákerestem, elvileg van firehose a redmi 7a-hoz: [link]
A művelet: [link]
Vírus/kémprogram szempontból nem tudok mit mondani, keresővel találtam a linkeket. -
osztszoroz
aktív tag
válasz
puskas2 #5907 üzenetére
Fastboot romot próbáltál rádobni Xiaomi Flash Tool -lal ?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
puskas2 #5912 üzenetére
De nem ám!
Azért ez az állapot a kukától messze van még. Az alapelv még mindig a régi: ami bekapcsol és még a számítógép is látja valahogy, az nem menthetetlen. Max. a házi körülmények nem a legjobbak.
fastboot alól nem tud egy külső recovery fájlba bootolni? Ami természetesen most a gyári kéne legyen, csak nem biztos, hogy a flashben lévő még jó.
-
puskas2
csendes tag
válasz
aytukabozs #5908 üzenetére
Nem lép recovery módba. Ahogy bill. kombinációval sem jelenik meg a gyári recovery menü.
-
puskas2
csendes tag
Üdv Mindenkinek
Segítséget szeretnék kérni. A fiam Redmi 7A telefonja OTA frissítést követően beragadt a fájl visszafejtésébe. 3-4% kibontása után újraindul. Teljesen szűz gyári rendszer, zárt bootloader. Fasboot megy, adb-vel látom a telefont, de minden beírt parancsra a válasz, hogy a telefon zárt, nem hajtható végre. Kikspcsolni sem lehet, ha újraindítom a rendszert ismét a frissítőfáljt próbálja kicsomagolni. Miflash szintén nem megy, zárt a rendszer hibával leáll a frissítés. Minden ötletet szívesen fogadok. -
osztszoroz
aktív tag
válasz
Alabástrom #5905 üzenetére
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #5904 üzenetére
(közben megtaláltam, mit jelent a hibaüzenet: nem zárta vissza a bootloadert a flash után. Fura, nem is kértem, hogy zárja vissza, a "clean all' opciót választottam alul... Mindegy, elvileg minden rendben.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Alabástrom
senior tag
válasz
osztszoroz #5902 üzenetére
Köszi, megpróbáltam, innen töltöttem le a romot hozzá (érdekes módon a Mi Flash Tool hivatalos honlapján a leírásban szereplő két link egyike alatt sincs fastboot rom az én telefonomhoz), a flash látszólag végigment, de a végén hibaüzenetet dobott:
error: Not catch checkpoint (\$fastboot -s .*lock),flash is not doneennek ellenére a telefon gyönyörűen bebootolt és látszólag minden rendben van.
-
RVR400
veterán
válasz
osztszoroz #5902 üzenetére
Én is épp a MiFlasht akartam ajánlani, azzal mennie kell a dolognak. A Redmi Note 9 Pro-val, és a Poco X3 NFC-vel is megy, szóval a Mix 2 óta is ez a megoldás.
-
osztszoroz
aktív tag
válasz
Alabástrom #5900 üzenetére
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #5899 üzenetére
...egyébként nincs root-olva a telefon, ez lehet az oka a failed installnak? Mikor, mihez kell root-olni?
Ezt a ROM-ot próbáltam feltenni, ehhez kell root-olni a telefont?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
svgyula #5898 üzenetére
Nyitott a bootloader.
Közben találtam egy leírást, miszerint "adb push" paranccsal is fel lehet másolni a rom-ot TWRP mellett, és utána simán installálni TWRP-vel. Kipróbáltam, valóban felmásolta, el is indult az install, de pár másodperc után Failed... Valami hardveres hibáj lenne a telefonnak??
(A TWRP továbbra is fut, pillanatnyilag nem merem rebootolni...) -
svgyula
addikt
válasz
Alabástrom #5897 üzenetére
Szerintem ->szerviz. Nincs működő rendszer. A Bootloader zárt? nyitott? ADB-n keresztül nem tudom lehet-e egyáltalán felrakni egy teljes rendszert? Régen működött ez a romolás. De ha jól figyeltem az eseményeket ennek nagyjából a 6-os droidnál vége lett. De biztosan lesz itt aki jobban is ismeri, de én a helyedben inkább egy szervizre bíznám mielőtt csinálsz belőle egy formás levélnehezéket!
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Adott egy Xiaomi Mi 10T Pro (M2007J3SG), amire feltettem egy Lineage OS-t (a hivatalos honlapról az erre a készülékre szánt legutolsó verziót, az ott található leírás szerint). Egy lépést sajnos kihagytam: nem frissítettem a telefonon az Androidot a legújabb verzióra a manőver előtt. Sőt, factory resetet nyomtam. Talán emiatt (bár nem értem, mi köze lehet a régi Androidnak a dologhoz), de a frissen installált LineageOS bootolás után egy hibaüzenettel indul: "System UI isn't responding".
Interneten keveset találni erről a hibáról, de amit találtam, hogy rakjam vissza az eredeti gyári ROM-ot, frissítsem a legújabbra, majd installáljam újra a LineageOS-t, hátha.Na most feltettem a TWRP-t (erre a tipusra szánt nemhivatalos (hivatalos sajnos nincs), innen), amibe be is tudok bootolni, de nem tudom mountolni az OTG USB-t. Ott van a rádiógom, de ha rányomok, azonnal visszaugrik az internal storeage-ra.
"adb devices" és "fastboot devices" látja rendesen a telefont.
Nem vagyok sem tapasztalt, sem szakértő... Azt jól sejtem, hogy a gyári ROM visszarakása TWRP-vel csak úgy történik, hogy TWRP-vel felmásolom a ROM-ot a telefonra, és onnan installálom? (ez ugye USB OTG nélkül nem megy) Vagy van más módja is? Fel tudom tölteni a számítógépről máshogyan is?
Vagy lehet úgy is installálni, hogy TWRP-ben "Advanced" és "ADB Sideload", majd a számítógépen "adb sideload imgfilemane.zip"? (egy másik telefonon úgy csináltam) -
SunyaMacs
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #5895 üzenetére
Mivel ők rakják rá a szoftvert, ezért elég sok mindent meg tudnak tenni szoftveresen... Bár már egy ideje nem Mediatekes telefonokat használok, így nem tudom biztosra mondani, de ezzel talán meg lehet nyitni az appot, ha az fel van telepítve, mint rendszeralkamazás. Volt, hogy CM alapú romot használtam, abban nem volt ez a cucc, többnyire mégis működött a telefon.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Adott egy Realme 6 és egy 7 készülék.Mindkettő Mediatek chipset-el van szerelve. ( Mediatek helio g90t és g95 )
Realme 6-on elő jön a *#*#3646633#*#* kombinációra az Engineering mode.
Realme 7 esetén már nem.
Létezik hogy le tudja tiltani a gyártó?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
gazsintaor #5892 üzenetére
Téglaszaga van a dolognak...
-
gazsintaor
csendes tag
Nem tudom hogy hogyan, sok mindent csináltam de sikerült vissza rakni a gyári ROM-ot. Viszont most meg nem csinál semmit, fekete a képernyő, töltöttem is egy darabig hátha nem reagál semmire.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
gazsintaor #5890 üzenetére
VCOM/Preloader driver-t ellenőrizz: mikor a hibaüzenet jön, nézd az eszközkezelőt: ha sárga felkiáltójeles, akkor nem találja a átkapcsolás után és ezért dob le.
Illetve: állíts a letöltési sebességen a Flashtool beállításai között. Most a leggyorsabbon van, nem feltétlen tűri ezt minden készülék. -
gazsintaor
csendes tag
válasz
osztszoroz #5888 üzenetére
Nem tudom megnyitni már a recovery menüt sem, ott is ugyanúgy újra indulgat. Scatter biztosan jó, és le is volt formázva elötte.
-
gazsintaor
csendes tag
Flashtool verzió váltás megvolt és az sem segített sajnos. Bármit szeretnék csinálini a SP Flashtool-al, mindig ezt a hibaüzenetet írja ki.
-
válasz
osztszoroz #5886 üzenetére
Tudtommal a SP Flash Tool formázását kimondottan nem ajánlották, mert gyakran téglázta az eszközt. De javíts ki kérlek, ha tévedek.
-
osztszoroz
aktív tag
válasz
gazsintaor #5884 üzenetére
Régi szép idők...
Format data is megvolt TWRP telepítés előtt ? Scatter jó ?
-
aytukabozs
addikt
válasz
gazsintaor #5884 üzenetére
Másik flashtool verzió, másik gép, ...?
-
gazsintaor
csendes tag
Sziasztok!
Blubo Maya-ra akartam feltenni a TWRP-t, és utána kalap kabát. Mindig újra indul ha csak simán bootolok, recovery menünél is. SP Flash-el megpróbáltam feltenni a gyári ROM-ot, de ilyenkor meg egy hiba üzenetet kapok. [link]
Van erre valami megoldás? -
-
dosaking
csendes újonc
Sajnos ez a módszer sem működik nem tökéletes simkártyát be helyezve összeomlik a rendszer
-
RVR400
veterán
-
dosaking
csendes újonc
Nos kapkodás nélkül újra megpróbáltam root jogokat szerezni a dolog sikeres lett.
Ami kiderült a feliratot az mtk systemui generálja ezt ha fagyasztom akkor a felirat eltünik viszont ugye ebben az esetben nincs navigációs gomb és egyéb dolgok.A többi írást is át néztem de azok a megoldások nem segítenek így valahogyan a systemui-t kell módosítani.
-
dosaking
csendes újonc
Android 10 van rajta https://oukitel.com/pages/download-center itt minden könyvtárban van egy fw ezért írtam hogy 4db van de a battery report könyvtárban is fw van azt nem próbáltam de ugyan az mint a többi valószínűleg.
Sajnos ennyire nem értek ehhez a részhez de alap hogy mentést készítek ha ilyet csinálok sajnos itt a tulaj hibázott vagy oda adta másnak nem tudom.
Windows-t használok de ha esetleg le írod vagy küldesz egy linket hogy miként tudom módosítani a System részt Windows alatt akkor meg próbálom.
-
ksanc
őstag
válasz
dosaking #5864 üzenetére
Nem ártana az írásjelek használata...
Melyik android verzió? Ez a legfontosabb kérdés
A system mókoláshoz nem kell root, MTK platform esetén linux alatt fel lehet csatolni a system.img fájl és meg lehet csinálni a módosítást, majd felírni a módosított system.img-t. Bár Android 9 alatt már voltak ezzel problémáim.
Kétlem, hogy hivatalos verzióból lenne 4 féle is ehhez a telóhoz, de mindegy is.
Sajnos találkoztam már ezzel a témával kapcsolatban is olyan fórumos marhaságokkal, hogy az fw frissítés előtt formázni kell a flash tárat. Ezzel vége is a dalnak. Ez egy állandóan visszatérő probléma. Az fw-k nem tartalmazzák a kritikus rendszerpartíciókat, mivel azok egyediek, MTK paltformon a flash tool a háttérben csinál mentést ezekről és írja vissza fw upgrade esetén, ezért nem vesznek el az adatok. De ha valaki már zseniálisan legyalulta, akkor már csak az ürességet tudja visszaírni.
Tehát ezt már nem fogod tudni visszaállítani. Szerintem ha nem vált be egyéb módszer, akkor a systemUI hack marad csak. -
dosaking
csendes újonc
Igen ezt én is meg találtam viszont root nélkül nem lehet hozzá nyúlni ez a másik probléma próbáltam bootloader nyitva magisk meg csinálja a boot patch-t rendben viszont ahogy felrakom a telefon nem indul bootlop a vége vbmeta csere is volt de ugyan az a végeredmény semmi nincs erről a telefonról sehol az sn író progit is néztem ott meg lehetne adni a kulcsot amit kér de ugye nincs meg másik kulcsot nem fogad sajnos próbáltam a hivatalos firmware hibátlanul fel megy asszem 4verziót próbáltam bár szerintem egyformák voltak mind ugyan ezt produkálja sajnos szerintem is itt töröltek mindent és csak az imei számokat tudták vissza rakni volt egy másik root mód easy MTK root az sem működött.
-
ksanc
őstag
válasz
dosaking #5862 üzenetére
A kínai telókon gyakran nincs szériaszám, csak ez, bár ez a noname és nagyon óccsó készülékekre igaz inkább.
Valószínűleg valamelyik korábbi mókolással sikerült törölni valamelyik rendszerpartíciót és most a frissítéssel, ami valószínűleg a belső tárhely (/data) törlésével járt együtt, már nem találja a rendszer az infót. Legalább is régebben a rendszerpartíciók adatai be voltak másolva ide is, amíg az ember nem törölte pl. gyári visszaállítással, addig nem is tudta, hogy már hazavágta a telót.
Ha van gyári firmware, vagy legalább egy TELJES mentés, akkor az SN Write Tool segíthet visszaállítani a dolgokat.
Illetve találtam egy fórumot, ebben a system\priv-app\MtkSystemUI\MtkSystemUI.apk mókolással odotta meg az illető a dolgokat, ez jeleníti meg a feliratot. -
-
dosaking
csendes újonc
Sziasztok volna egy problémám amire szeretnék segítséget kérni kaptam pár darab mobilt egy tartozás fejében (oukitel c21)
A problémám a következő egy ügyfél vissza jött pár hónap után az alábbi hibával. Egy sw frissítést követően a telefon kijelzőjén pirossal az alábbi hiba üzenet jelenik meg: Tee key write Google key not write
A telefon működik rendesen hibátlan csak a feliratot nem tudom eltüntetni tudom hogy mi a probléma csak a megoldás nincs kéznél esetleg valaki javított már ilyet?
Imei számok benne vannak a többit még nem néztem .
Segítséget előre is köszönöm -
Upo
addikt
A fejlesztőiben az oem unlock az egy engedélyezés hogy egyáltalán meg tudd csinálni. Ha ott nincs engedve, akkor hiába adod ki a fastboot parancsot, nem csinálja meg. A kettő együtt kell.
Gondolom ez is valami biztonság, hogy a talált telefont amire nem tudsz belépni, ne tudd unlockolni. Reset után meg ott a FRP, elvileg ezzel körbeért a rendszervédelem, persze ha a szovjet/kínai/indiai/stb. szakembereket nem számítjuk. -
ksanc
őstag
válasz
aytukabozs #5855 üzenetére
Köszönöm :)
-
ksanc
őstag
Hopsz, egy kérdés:
Általános dolog manapság, hogy az oem unlock szerepel ugyan a fejlesztő beállításokban, de ezzel nem, csak fastboot paranccsal lehet megcsinálni?
Illetve hogy lock/unlock során automatikusan factory resetet csinál a teló?
Egy Doogee S68 Pro-val ismerkedem és ezeket csinálja. Egyedi dolog ez? -
ksanc
őstag
válasz
osztszoroz #5842 üzenetére
Kései válasz
Nem sok gyártó van, ami nem ad lehetőséget a bootloader nyitására. A Meizu pár telója ilyenNem tudod kinyitni a bootoloadert, nincs rá mód. Viszont ad gyári lehetőséget a rootra. Ami valóban 100% root, de mivel a bootloader továbbra is zárt, csak a gyári fw-ket lehet felrakni. Pontosabban felrakhatsz bármit rá, csak nem fog elindulni, a bootnál leáll.
De ennek nincs köze az FRP lock-hoz, csak ahhoz, hogy nem lehet rá se custom romot, se custom recovery-t felrakni. -
osztszoroz
aktív tag
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
svgyula #5849 üzenetére
Az FRP arra való, hogy megnézze mi az, ami nincs. Ha nincs az adatbázisban, hogy ezen a telón direkt leszedték a fiókot, akkor csak nem vagy belépve oda. A felvetésedre pedig a biztonsági opciók sokasága a válasz: ha valaki feltöri a fiókod, azért még a telefonod nem vitte el simestől: a telefonszám váltásához nem lesz elég belépni a fiókba. sms-ben igazolnod kell magad stb. Azzal meg, ha így megvagy, a tolvajod mitsem ér, hogy volt egy jelszava. Max. kellemetlen, de nen bonyolult helyzet. Az elvesztett telók esetében ott az ujjlenyomattól kezdve az arckamerán át minden. Hidd el, nem éri meg feltörni őket. Mindegyik alkatrészként végzi, ami nem kerül haza.
-
svgyula
addikt
válasz
Keeperv85 #5848 üzenetére
Szia! Hát nem tudom. Amikor eladtam a honor 9-et töröltem a fiókot, töröltem minden adatot csak egy ellenőrző kód maradt bent. Azt a telót azóta is használják másik fiókkal megelégedéssel. Tehát lehet módosítani a már aktivált fiókot. Csak egy kérdés mi van akkor ha valami okból kifolyólag(volt ilyenem) feltörik a fiókodat és többé nem tudsz belépni? Akkor kidobsz minden olyan eszközt amin android van és azzal a fiókkal volt aktiválva? Ezt azért kicsit viccesnek tartanám! Nekem is van 5 droidos eszközöm mint ugyanazzal a fiókkal van aktiválva. Ezt azért anyagilag sem kevés. Ja és a használt telefon piacot is nagyon megnyirbálná egy ilyen "kötelező" használat.......
-
-
svgyula
addikt
Szia! Én eladtam több telót(saját vásárolt!) de egynél sem jöttek vissza. A Honor 9-nél volt egy biztonsági pinkód amit kért de azt megadtam a boltosnak és rendben volt minden.
Amit még megpróbálhatnál, hogy indítsd recoveryben a telefont mindhárom gomb egyidejű nyomása. Amikor felvillan akkor csak a power gombot tartsd tovább nyomva. Itt csinálja egy data és a partició törlést (nem tudom az EMUI-n hogy jelenik meg) Elméletileg utána teljesen elöről indul minden. Ami fontos kell egy új regisztráció a HUAWEI-nél enélkül nem fog menni. Utána pedig csinálj egy új kugli fiókot, új telefonszámmal. Azt talán engedi. Jobb ötletem nincs. -
-
Keeperv85
nagyúr
Szia!
"Menj" az eladóhoz és modd meg neki, higy vagy a pénzt adja vissza, vagy oldja fel. Ha van axásvételi, akkor mehetsz feljelenteni is, ha nem akar együttműködni. Egyébiránt érdemes a csalásokkal foglalkozó topicba ellátogatnod, hátha valaki sajnos szerzett már tapasztalatot ezzel.
Nem tudom sajnos a pontos linket, mobilról vagyok. -
-
-
Sziasztok!
Bátyám rendelt egy használt telefont külföldről. Huawei márka, Droid 10-es, Dual.
Megjött szépen, csak nem lehet vele mit kezdeni. Ugyanis újra lett telepítve és úgy elküldve, csak aktiválva nem. Így csak a korábban használt G-fiókot fogadná el, az eladó viszont (érthető) nem akarja elküldeni az adatokat.
Lecseréltem rajta a rendszert, de változatlan, ugyan úgy azt a címet kéri. Mit lehet ilyenkor csinálni vele?
Értem én, hogy ez egy lopásgátlás, de így használhatatlan.Van arra mód, hogy ki lehessen ütni, vagy elfogadtatni vele egy új E-mail címet?
Az eladója sajnos kijelentette, hogy semmilyen úton nem hajlandó ebben segíteni...Válaszokat előre is köszönöm!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
svgyula #5834 üzenetére
Nos, nem, nem volt a selejtek között, eddig. Nem, nem hozhatnám el és nem is lenne rá szükségem, akkor sem, ha már a selejtek között van. Nem várok semmit sem egy 7+ éves flash IC-től, viszont egy nem egész kettő éves flashtool-tól hadd várjam el, hogy kiköp annyit, hogy "xy hiba történt írás közben", nem áll fejre, ha rossz az IC adott esetben.
Az megvan ugye, hogy még tucatnyi C64-es működik a világon, téve ezt úgy, hogy soha sem ment tönkre? Szerinted az a 64kb hányszor lett felülírva, ami azokban van? Van aki sz*rt gyárt, van aki meg nem. Ez ennyire egyszerű.
-
svgyula
addikt
válasz
Keeperv85 #5833 üzenetére
Szia! Ennyi idő után ~7év mit vársz egy flash memóriától? A codda az, hogy még mutat életjelet! A 4GB ROM szerinted hányszor volt írva? Meg az az 1GB RAM mennyit volt nyüstölve? Igaz nem kopik el de nyilván nem végtelen az élettartama. Valószínűleg ezért volt a selejtek között mert eljött az ítélet napja: szemét vagy szemét?
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Akasztják a hóhért.
Adott egy jó öreg Zopo C2, ami nem igazán akar bekapcsolni. Gondoltam majd én teszek rá valami gyári romot, hátha. Addig oké, hogy a piros csík végigmegy az SPFT alatt, de utána nem hibaüzenetet küld, hanem maga az SPFT omlik össze.Megpróbáltam már eltérő régebbi és újabb verziókat is. Hiába. Help!
-
fa4hu
őstag
válasz
osztszoroz #5829 üzenetére
Igen, ezeket végigzongoráztam már. Most app-ból történő rootolással próbálkozom, mert ha sikerülne, akkor Flashify-jal talán tudnék feltenni twrp-t.
-
fa4hu
őstag
válasz
svgyula #5827 üzenetére
Az is elképzelhető. Szerencsére sok próbálkozás után jelezte, hogy további 8 próbálkozás után törölni fogja az eszközadatokat, ezt kimerítve már elindult. Viszont a feltett ROM-ban szerintem nem működik megfelelően a USB debugging, mert fastboot módban nem látja a telefont, nem tudok felrakni rá twrp-t, hogy a ROM-ot lecseréljem.
-
svgyula
addikt
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo K5 Pro készülék, amelynek a támogatását a Lenovo elhanyagolta, és ezért főzött ROM-ot akartam rá telepíteni.
Bootloader nyitása, TWRP telepítése sikeresen megvolt, majd TWRP-ből sikeresen feltettem egy ROM-ot, ami azonban nem jött be, ezért egy másikra akartam cserélni.
A telepítés előtt elvileg mindenféle jelszót, zárat megszüntettem elvileg. A ROM fel is ment szerencsésen, de az újraindulás után "Az Android indításához írja be a jelszavát" felirat jelenik meg, és nem tudom, milyen jelszót kér.
Próbáltam a TWRP-be belépni, de a telepítés azt is vitte magával, a gyári recovery került vissza.
A telefont fastboot módban nem látja a számítógép (a ROM-ot betöltve adb eszközként igen), valószínűleg azért, mert alapból a ROM-ban nincsen bekapcsolva az USB hibakeresés.
Van esetleg ötletetek, mit lehet tenni?
Előre is köszönöm!
-
hawkins2
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy LENOVO L38111 telefont, melyen gyári ROM volt, melyet próbáltam lecserélni. Kinyitottam a Bootloader-t, majd tettem rá TWRP-t.
A TWRP-vel csináltam egy full Backup-ot, ha baj lenne, tudjak rendszert visszaállítani.
Leírás alapján feltettem a Pixel Experience ROM-ot mely tetszett, használtam is egy ideig.
Egyszer viszont bekapcsoltam a Waze-t és akkor észrevettem hogy a GPS nem működik.
Gondoltam, van egy teljes mentésem, be a TWRP-be, visszaállítás, mely szépen le is futott, kiírta hogy sikeres visszaállítás, restart.
Azóta nem kapcsol be, képernyő fekete. Megpróbáltam a Qualcomm QPST programjával visszaállítani a gyári rom-ot. Feltettem a pc-re a QPST-t, telepítettem a Qualcomm drivert.
Ha a telefont rádugom usb kábellel a pc-re, megjelenik az eszközkezelőben HS-USB Qdloader 9008 (COM8) driver.
QPST Configuration-t elindítva az Active phone-nál kiírja Q/QCP-XXX-t, a State-ben viszont a folyamatjelző csak kb.20%-ig megy fel.
A QFIL-t elindítva kiválasztom a portot ( HS-USB Qdloader 9008 (COM8)) a gyári rom-ból a megfelelő file-okat, de ezt írja ki:Download Fail:Sahara Fail:QSaharaServer Fail:Process fail
Ez most a nyitott bootloader miatt lehet?
Van valami ötletetek, mit csinálhatnék?
Köszönöm előre is!
-
Adamis
őstag
Sajnos semmi nem látja. Megpróbáltam úgy, hogy simán rádugom: semmi. Hátlap le, akksi leköt, rádug: semmi. Tesztpontok összeköt, rádug: semmi. Szerintem ez itt lehalt teljesen. Érdekes módon, ha rá van dugva az akksi, akkor továbbra is villog a led, de ennyi életjelet mutat magáról az egész teló..
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy (Xiaomi) Redmi Note 7 készülék gyári Global EEA MIUI 12-es rommal.
Anno ezen a készüléken még a 10.3-as rommal a Telekom-os VoLTE simán működött. Ezen rom felett már valamiért nem. Viszont a telefon topicjában olvastam egyik fórumtárs anno lementette a modem partíciót 10.3 alatt és azt pakolgatja vissza minden update után TWRP-vel és továbbra is működik a VoLTE.
Valahogyan megoldható, hogy régebbi romból visszaflasheljem a modem partíciót és ezzel működjön a saját és a feleségem telóján is a VoLTE?
Szükség szerint unlockolom a bootloadert és telepítek OrangeFox-ot is ha szükséges.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Adamis
őstag
A telefont nem szedtem szét még, tesztpont összekötés nélkül, bármilyen gombkombinációt használva ennyi a reakció:
-
Keeperv85
nagyúr
A röviden villogó lednél szerintem valami porton feljön, csak nem feltétlen tudod, mert nem jelzi talán a gép. El kéne kapni, hogy hátha az egy preloader. Csak a klasszikus körök: próbáld a gombkombinációkat: hang fel + bedug, hang le + bedug, mindkettő + bedug. Mindegy elsőre mit reagál, a lényeg az lenne, hogy reagál-e bármit is.
-
Adamis
őstag
válasz
Keeperv85 #5808 üzenetére
Tegnap előtt újra nekiálltam, hátha. De nem. Amikor összeszerelt állapotban van a telefon, és töltőre dugom, akkor csak rövideket villan a led, de semmi egyéb. Amikor a tesztpontokat összekötöm (akkut természetesen leszedem addig), a gép nem nem reagál rá semmilyen módon. Az eszközkezelőben nem jelenik meg semmi új eszköz, pedig ugye kellene.. Szomorú!
De ha bármilyen ötleted van, szívesen veszem.. -
Keeperv85
nagyúr
Khm... hát ez nem éppen a leggyorsabb válasz...
Nos, tekintve, hogy tesztpontos a készülék, annak elvileg van hardvers preloadere. Ami éppen futott is, mikor a kábel szétcsúszott. Ha pedig így van és más baja nincs (tehát nem zártál valamit véletlen rövidre esetleg közben máshol), akkor ha újra bekötöd, akkor fel kéne élednie, mivel ilyenkor nem a flasht bootolja be.
-
Adamis
őstag
válasz
aytukabozs #5806 üzenetére
Szomorú..
-
Adamis
őstag
Gyors kérdés: mennyi az esély arra, hogy tégla lett a telefon, ha tesztpontos flashelés közben megszakadt a kapcsolat a két pont között, a MiFlash leállt hibával, a teló pedig azóta nem kapcsol be, a töltést nem veszi fel, és az ezközkezelőben nem jelenik meg semmi?
A telefon topic-jában is megkérdeztem, de itt buherálósabb embereket ismertem meg.. -
blikkk
csendes tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
Egy samu G900FD telcsire TWRP recovery-vel felraktam egy zipet, amit nem kellett volna. Azóta a Vodás simen nincs mobilnet, a Digin van. Az indiai Vodafone IMS-t szerettem volna rátenni. EFS mentés nincs. Az IMEI számok rendben. Megcsináltam a négyfájlos stock recoverit odinnal, nem javult meg. A Kies nem támogatja. Mit tudok ezzel kezdeni? -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Dual simes Galaxy s10 sim1 IMEI száma került letiltásra számlanemfizetés miatt. A sim2 slot hibátlanul müködik tovább.
Le fogják valaha tiltani a sim2 slotot vagy nyitva marad örökre? -
Papooo
senior tag
Van egy [BV8000 pro] nálam.
Tegnap ráfrissítettem SP Fash toolal a 8-as droidot (ugyanúgy és ugyanazzal , mint a saját bv8000-esemre még tavaly).
Az imei-k megvannak, a sim kártya jó, de nem tudok semmiféle mobilhálózatra csatlakozni.
Csináltam factory reseret is, teljesen potyára.Ami biztos: nem letiltott, nem hálózatfüggő, nem hardveres hiba.
Mi csesződhetett el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest