- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aytukabozs
addikt
válasz b0bcat #111950 üzenetére
Erről beszél...
Vagy most viccelsz?
De akkor most továbbmennék ezen a vonalon.
Mióta tudom hogy egy fél collal még belefér nekem nagyobb telefon, azóta bosszankodom ezen a keretan vagy mi a fene ez, meg hogy jöjjön egy olyan méretbajnok mint a V5 volt az 5 collosok közt.
Mért van az hogy ezekhez már megint egy phicomm jut a legközelebb, és hamár megcsinálták majdnem, mi a francért snap 801-et raktak bele?(#111952) Freddycom
De mit trükköznek a fekete 'kerettel' ? Rohadtul nem néz ki jobban mintha olyan színű lenne mint maga a teló.
Feljebb a linkemen kategóriákkal jobban néz ki enélkül a trükk nélkül.[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
őstag
válasz aytukabozs #111951 üzenetére
De ez nem plusz káva, ez maga a valódi káva.
-
WOT-H-A-C
veterán
Mi a baj az S801 el?
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
RufuszX
senior tag
Amit írtál telefon fizikai méreteiben alig kisebb mint a "kávás" p8000 (1mm-rel rövidebb és 2 mm-rel keskenyebb...)
-
aytukabozs
addikt
válasz RufuszX #111954 üzenetére
ja, most nézem a pandawillnél más a mérete, ahol először láttam ott 149-et írtak
Most matekolhatok melyik a valós :/(#111953) WOT-H-A-C
semmi csak MTK-s telefont képzeltem el magamnak
(azért mert az aláírásban nincs benne, az alapállásom még maradt )[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz RufuszX #111954 üzenetére
P8000-nek sincs kávája, csak telefon keret van körbe.
Mellesleg Meizu M2 Note 150.9 x 75.2 x 8.7 mm szóval ez még kisebb.
Nubia Z9 már tényleg keret nélküli, vagyis nyilván alul és felül van, de oldalt nincs se kávája se kerete, pontosabban van oldalt egy fém keret ami azért fogja, de elég minimális.[ Szerkesztve ]
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz aytukabozs #111955 üzenetére
Értem!
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
Ájvé
veterán
válasz aytukabozs #111955 üzenetére
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #111894 üzenetére
sziasztok, köszi mindenkinek a tippeket!
a megoldás pofon egyszerű volt, ott hevert a fiókomban. úgy hívják, nokia 5800. van egy marékkal, reggel beüzemeltem kettőt. felüdülés volt a telefonálás. újra van felvevő gomb, letevő gomb, mindenki hallja tisztán, amit mondok. olyan finom érzés azt mondani valakinek, hogy szia, és már a fülemnél bontom a vonalat. egy kézzel!! úgy, hogy rá se nézek a készülékre, úgy rakom zsebre. nem igényli a figyelmet, foglalkozhatok a dolgommal. olyan, mint egy varázslat... meglátjátok, előbb utóbb valaki fel fogja találni (újra) a mobiltelefont...
ezt meg majd bütykölöm ha lesz sok szabadidőm. egyelőre egy TELEFON-ra van szükségem, nem egy tamagoccsira.
köszi
W''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
raulicio
senior tag
válasz nemalevente #111802 üzenetére
azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy ennyi erővel egy telefonnak bármikor, bármelyik alkatrésze elromolhat 2 nap után, márpedig a legtöbbet csak szervizben cserélik. Akkor az akkut miért is kellene máshogy kezelni?
-
ben-ga
tag
Én is régóta várok egy méretbajnok 5.5-ra
érdekes, 2 éves coolpad 7320 tudott 150mm lenni, azóta csak nagyobbak vannak... -
aytukabozs
addikt
válasz Wolfskin #111959 üzenetére
Azért az fantasztikus hogy - minden bizonnyal baráti figyelmeztetések ellenére - berendeltél egy androidos telefonnak látszó tárgyat, és mikor kiderült hogy ez bizony nem szuperál, elkönyvelted hogy az androidos okostelefon rossz dolog.
-
madrac
senior tag
válasz aytukabozs #111964 üzenetére
Hát nem hiába, van akinek tényleg nem valóak ezek az ördögi masinériák, mert csak a baj van velük. Mindenkinek jobb lenne ha maradnának a vezetékes telefonnál, azt cipelni se kell, meg agyrákot se okoz. Már ha lenne mit ennie..
-
-
Wolfskin
őstag
tudom, ezen a kérdésen már túl vagyok rég. akkor meg a képernyőt nem lehet kikapcsolni, csak képernyővakarászással (oda helyezett screen off app)
van egy élethelyzetem, amiben gyakran vagyok. kocsiban, éjszaka, kihangosítva beszélek. automata, nem kell váltani, nem balesetveszélyesebb, mint enni, inni, ölelni. csak tilos. tudom. de. ha ég a kijelző, kisüti a szemem, ha a fülemhez emelem, megbüntet a rendőr. erre van az oldalsó gomb. eredetileg.
a fizikai dedikált gombok elhagyása MINDEN készüléken az olcsósítás, butítás jele (pl fényképezőgépek. vagy képzeld el, hogy az indexet a kocsiban úgy kapcsolod, hogy középen, egy érintőképernyőm, egy legördülő menünől kell kiválsztani, hogy jobbra, vagy balra. mikor válik rutinná?) és ha ezt fícsörnek adják el, az meg a mi bajunk. de a kérdés csupán filozófiai, a "fejlődés", (pontosabban a profitnövelés) ebbe az irányba mutat.@ (#111964) aytukabozs: nem, nem voltak baráti figyelmeztetések, ezt a kütyüt kimondottan azért vettem, mert ip67+gps+4200mAh. és ezt tudja is. újonnan (de kéz alól) 40 ezerért megérte. ugyanezt Garminba többszörös áron kapod meg. mivel megázott a telóm, és javítás alatt állt, ezért kényszerből ezt kezdtem használni. adtam neki egy esélyt. de alkalmatlan rá. teljesen. ebben nincs is vita.
azt, hogy "az androidos okostelefon rossz dolog" egész pontosan akkor könyveltem el, amikor két éve kézbe vettem a note3 telefonom. ez volt az első, amit elkönyveltem és ez azóta sem változott. csak megszokottá vált. egy csodálatos számítógép, imádok írni és rajzolni a tollal. ekkora méretben ilyen tudás, zseniális. de mint telefon, kb 25%-os. aki tanult ergonómiát, tudja, hogy ordítóan alkalmatlan. de megszokható. megoldható vele. mint ahogy baltával is lehet körmöt vágni. csak nem ara való. viszont tökéletesen generálja és ki is elégíti az internetfüggőséget. (ez akárhogy is, egy paradigmaváltás. a telefon helyett ma már a számítógépünket hurcibáljuk, hogy minden pillanatban tudjunk netezni). nomeg a kütyük baszkurálása iránti olthatatlan vágyat is. mert lássuk be, amíg az appjainkat számolgatjuk és settingeljük, addig sem kell élnünk. és ez is valami.''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Ájvé
veterán
válasz Wolfskin #111968 üzenetére
Remélem tudod, minél ismeretlenebb kínai telefonról van szó. annál esélyesebb a kamu adatok esélye. 4200-es akku biztos kamu. GPS minden telefonba van, vagyis AGPS, de normál GPS ebbe sincs, az is biztos! Szóval téged nagyon csúnyán átnyomtak a palánkon ezzel a kínai csodával.
"telefon helyett ma már a számítógépünket hurcibáljuk"
Ez így van, telefon már nem csak egy telefon, sőt ez csak egy funkciója a sokból már, ezzel nincs is semmi baj, ha helyén kezeljük a dolgokat. Meg kell szokni azokat a tulajdonságokat amik ezzel járnak, de az általad taglaltak nem tartoznak ezek közé, mert sok telefon tökéletesen használható telefonként és sok minden másra is. Te akartál olcsón nagyon jót, csak hát ez egy csapda volt, te pedig szépen belesétáltál.
"a fizikai dedikált gombok elhagyása MINDEN készüléken az olcsósítás, butítás jele"
Hülyeség, egyszerűen nincs már rá szükség, legtöbb készüléken 3 gombra redukálódott a fizikai gombok száma, ezekből egyet nehéz lenne elhagyni (ki-be kapcsolás), másik kettő pedig ugyan lehagyható lenne, de elég fájó lenne a hiánya (és nehéz megoldani a gyors hangerő szabályzást mondjuk telefonálás közben, sőt eléggé kivitelezhetetlen). Többi gomb azért tűnt el mert felesleges, bár van aki megtartotta a home gombot. Szóval nem olcsósítás, sokkal inkább egyrészt trend, másrészt hely biztosítása a minél nagyobb érintő felülethez. Ezek alapján jól tetted, hogy visszatértél a régi nyomógombos telefonokhoz, neked nem való érintő képernyős telefon, nem mindenki szereti vagy tudja elfogadni.
"pontosabban a profitnövelés"
Profit növelés? Az hogy kihagynak egy gagyi 10 forintos panelt egy gombsorral? Egyik legdrágább alkatrész minden okostelefonban maga a kijelző, mondjuk nem maga a érintő képernyő, hanem az LCD vagy AMOLED panel.
"ha ég a kijelző, kisüti a szemem, ha a fülemhez emelem, megbüntet a rendőr. erre van az oldalsó gomb. eredetileg"
Nem erre a headset van, vagy autós kihangosító amivel telefon nyomkodás nélkül is fel lehet venni a hívást. Teljesen mindegy milyen telefont nyomkodsz vezetés közben, ugyan úgy büntetik, nincs kikötve, hogy buta telefon sok gombbal nem büntetendő.[ Szerkesztve ]
-
-
iMaverick
addikt
Profit növelés? Az hogy kihagynak egy gagyi 10 forintos panelt egy gombsorral?
Pedig de. Egyszerű matek! 10Ft, amivel kevesebbet kell rákölteniük az alkatrészekre, arról nem is beszélve, hogy a gyártás folyamata is egyszerűbb, olcsóbb (1-2Ft-tal), közben ugyanazon az áron adják el azt az X ezer darab telefont...
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
veterán
Az AGPS nem a GPS butított változata, ami csak adatkapcsolattal megy, hanem a turbósított változata, ami adatkapcdolattal pl gyorsabban pozícionál. Adatkapcsolat nélkül simán GPS lesz. Kérlek, figyelj oda, mert ez félreértésekre ad okot.
Wolfskin
Talán nem ismered az említett funkciót, de ha beállítod, hogy a bekapcs gomb megszakítsa a hívást, attól még a híváson kívül ugyanúgy lekapcsolja a kijelzőt, nem kell külön progi hozzá a kijelzőre. Sőt, pl meizunál a home gombbal is kikapcsolhatod ilyenkor a kijlezőt, más készüléknél duplakattal, de nem fogok felsorolni minden opciót, mert más és más.
Nem kell ilyen készüléket hadználnod, de nem arrólvan szó, hogy nem lehet, hanem hogy nem ismered a funkciót. Nem ugyanaz."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
b0bcat
addikt
válasz fateless #111972 üzenetére
A kolléga minden bizonnyal arra célzott, hogy a GPS-szel nem rendelkező készülékek is tudnak wifi alapján közelítőleg helyet meghatározni, amelyet az ilyen D kategóriás gyártók AGPS néven marketingelnek, holott az valójában mást jelentene.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
beneszilo
tag
Sziasztok!
Minél előbb, még a héten új telefont vásárolnom, eddig szinte biztos voltam benne, hogy Redmi Note 2-t rendelek, de rájöttem, hogy szinte soha nem használom játékra a telefonom, és ennél sokkal fontosabb a kamera minősége és az üzemidő. Ezért, és a külsejéért is elkezdett tetszeni a Meizu M2 Note. Az lenne a kérdésem, hogy a gyengébb soc és alacsonyabb benchmark eredmények miatt nem lesz-e kevésbé időtálló, mint a Note 2, ha a játékokat figyelmen kívül hagyjuk?
-
törölt tag
Továbbá, csak jogosultság kérdése, hogy melyik gomb, mit csináljon. Nálam most a hangerő le hosszan nyomva némít, a hang fel hosszan pedig oldja a némítást. De, azért nagyon jó dolog, ha van egy plusz gomb. Örülök, hogy az enyémen van kamera gomb. Arra még nem használtam, de híváskezelésre és "zseblámpa" ki/be kapcsolásra tökéletes. Ettől jó az Android. Nem tudom, hogy más rendszeren lehet -e a hardvergombokat remapolni.
-
looser
addikt
Halihó!
nem tudjátok, bankkártyát hogyan lehet újra engedélyeztetni Play Store-ban, miután letiltották? Tegnap elkezdtem megvásárolgatni ezeket a játékokat, s az ötödiknél bedobta ezt a hibaüzit, azóta eme státuszban pihen :-/
Járt már valaki így? Mi a megoldás?Üdv & köszi
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Wolfskin
őstag
Az akksit nem mértem be, de kb. 1,5 cm vastag és kb 8x4cm területű, (maga a telefon is brutál méretű, 153*75*23.4 mm) . Egyszer hétfőn reggel levettem töltőről és pénteken délben még 2%-on volt. igaz, akkor alig netezem. múlt héten hotspotot csináltam vele a laptopnak, este 100% -ról 82%-ra esett reggelig. Ezek nekem elég meggyőző adatok, hogy nagy az aksija.
"Te akartál olcsón nagyon jót, csak hát ez egy csapda volt, te pedig szépen belesétáltál" én egy nagy, vízhatlan gps navigációt akartam, amit motoron is tudok használni. Azt meg is kaptam. a motor kormányán figyel, lehet vele navigálni. nincs sebben csapda. Telefonálásra nem alkalmas. Ennyi. Szép is lenne ilyen olcsón...
"Többi gomb azért tűnt el mert felesleges," szerintem meg ez a hülyeség. Néz meg egy profi fényképezőgépet a milliós kategóriából, mindenre dedikált gomb van, míg az olcsó home use gépeken meg fícsörnek hirdetik, hogy menüből állítható minden. Gondolkodj!
a profitnövelés meg profitnövelés. Ha kijelző már ott van, adottság. Utána melyik olcsóbb? Egy szoftveres megoldást írni egy funkcióra, vagy egy dedikált gombot megtervezni és legyártani hozzá jó minőségben? Lásd fényképezőgépes példa.Ezen a telefonon legalább 4 féle protokoll volt a hívás megszakítására, attól függően, hogy éppen milyen stádiumban (milyen menüben képernyőn stb.) van a készülék. Tehát minden hívás megszakítás előtt elemzés, hogy mi a pillanatnyi helyzet, értékelés, hogy melyik protokoll az aktuális, és utána a 2-3 műveletből álló feladatsor lefuttatása („ezt idehúzom, itt megnyomom, itt érintem és lerakva”). Tehát mindig oda kell néznem (figyelem), tudatosítani a helyzetet, elemezni, elgondolkodni. Ebből mikor lesz olyan rutin, mint pl. az indexkapcsoló? Vagy egy Nokia piros gomb?
Headset: tudom, van is, vettem egy Ericssont, még a hívószámot is kijelezi. Kétszer vittem magammal, egyszer használtam is, de mára már nem tudom, hol van. Nekem a telefon ne legyen felszerelés. Tudom, ez egyéni preferencia, de ha lehet, oldjon meg minden egy darabban, ne kelljen kiegészítőket csomagolnom hozzá folyton. Szal (nálam ) nem működött sajnos.
"neked nem való érintő képernyős telefon, nem mindenki szereti vagy tudja elfogadni." - Ebben viszont teljesen egyetértünk. egy számítógép/tablet jól és egyre jobban vezérelhető érintőkijelzővel. De nekem a telefon szerszám. munkaeszköz, a lehető legkevesebb figyelmet akarom rá szentelni. Olyan legyen, mint az autóban az indexkar. Funkcionális. A kezelése pedig rutin.
Mivel magam is a marketing iparágban dolgozom, sokszor elborzadok, hogy milyen szarokat nyomunk le az emberek torkán, és ők boldogan tapsolnak hozzá, mert (a reklámok) azt mondták nekik, hogy az a jó.@(#111972) fateless: egy note3-t használok/-tam és úgy van beállítva, hogy az oldalsó gomb szakítja meg a hívást. Sajnos a home-re nem lehet dedikálni a funkciót. A kijelző kikapcsolása akkor igazán fontos, ha este beszélek, kocsiban és kihangosítva tatom a telefont. Ilyenkor legkisebb fényerőn is nagyon zavaró. Tehát 1 home gombbal alaphelyzetbe hozom a kijelzőt. 2 lenézek rá, hogy megtalálja a kijelzőn a screen off app gombját. 3. megpróbálom úgy tartani, hogy hüvelyk újjal elérjem és megnyomjam (megérintsem, hogy közben lehetőleg ne érjek máshoz). Ugyanez a nokiánál nem is tudatosul, mert egy automatikus mozdulattal kikapcsolom oldalt. Kész. Ha meg bontom a hívást egy másik automatikus mozdulattal teszem. Ez önmagában nem tűnik túl nagy kerülőnek, de ha valakit ismeri a mozdulatelemzést, optimalizálást az ergonómiában, beláthatja, hogy 2 dedekált gomb használata rutinná válhat, nem kell bekapcsolni hozzá a tudatos gondolkodást. Ez egy „szerszám” ismérve. A részeddé válik, nem kell „gondolkodni” a használatán. Apróság, de mivel szóba került, ezért elmagyaráztam részletesen. És most egy "telefonról" beszélek (mint funkcióról), nem egy számítógépről, amivel szükség esetén telefonálni is lehet. Ezt nevezem paradigmaváltásnak.
Az eredet probléma az volt, hogy mivel vízbe esett a note3, átmenetileg ezt a zgpax s9 androidos (eredetileg csak navigációnak vett) csodát kezdtem használni. Volt vele gond bőven, de az utolsó csepp az volt, hogy a GPS folyamatosan bekapcsolta magát. Kb 30mp-re a kikapcsolás után. Ennek oka szerintem egyértelműen az Android-ban keresendő, nem hinném, hogy hardveres anomália. Tehát nem készülékfüggő. De nem is kizárt…
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
válasz #79335424 #111977 üzenetére
Én is próbáltam mindenféle segédszoftverekkel funkciókat rendelni a gombokhoz, de nem sikerült. Leginkább az lett volna jó, ha már van rajta piros, meg zöld gomb, az ne dísz (illetve menü és vissza gomb) legyen csak, hanem funkcionáljon telefongombként. Milyen szép is lenne... egy androidos telefon dedikált hívásgombokkal... De nem sikerült, mivel ahhoz a telefon firmwerébe kellene belenyúlni. legalábbis ezt állapította meg egy hozzártőbb.
A legzavaróbb egyébként az, hogy mivel nem működik rendesen a közelségérzékelője, és nem is sikerült bekalibrálni, ezért hiába kapcsolom ki a screent a home gomb hosszú nyomásával, a képernyőt bármi feléleszti beszélgetés közben és akkor általában a fülem bontja is a vonalat.''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
törölt tag
válasz Wolfskin #111980 üzenetére
Te nem tudod a Note Home -ját híváskezelésre használni. Ettől még lehetne. Ez nem az Androidon múlik. A másik telón is lehetne a hangerő gomb a híváskezelő és akkor nem kéne "elemezni" a szituációkat. Ami meg a kihangosítót, fülest illeti, vezetés közben kötelező a használatuk és hidd el, hogy ez jól is van így. Én is így telefonálok autóban, pedig sanszos, hogy többet vezetek, mint Te.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz #79335424 #111982 üzenetére
1 pipa a bekapcsológomb megszakítja a hívást opciónál, és nem kell semmilyen dedikált gomb.
Az okostelefont meg nem azért találák ki, hogy az ember helyett megoldjon dolgokat vag gondolkozzon. A számítógép sem könnyíti meg az átlagfelhasználók nagy részének életét, főleg ha berögződött mechanizmusokkal rendelkeznek. Tényleg nem való neki okostelefon, ennyi.
Valamint nyilván be kell nyelni, hogy ha valaki olyat vesz, amit nem ajánlanak, akkor vagy nyelje le a békát, vagy ha nullpercesen szar, akkor küldje vissza, és ne utólag próbálja máson keresni a problémák megoldását. Ha valami szar, akkor szar, nincs mindig kerülőmegoldás. Az autó sem fog menni motorhibával, ha még jó az öaszes többi része, akkor sem. Meg ugye a jobb oldali tükör sem lesz állítható a fűtéskapcsolóval.[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz #79335424 #111982 üzenetére
Lehet a home gombra is programozni a hívásmegszakítást, ez igaz, de az így elvesző funkció még jobban hiányzik: hívás közben kilépni a hívás menüből és megnézni valami információt, ami hívás közben releváns (menü, sms, névjegyzés stb.).(am nem nagy fícsör, már a nyomógombos Nokiák is tudták ezt a s80 symbiannal). Melyik ujjamat vágjam le, döntés kérdése. A képernyő kikapcsolást könnyebb kerülőúton helyettesíteni.
Azért elég sok munkaórát eltöltöttem már vele, hogy próbáljam használható munkaeszközzé tenni az androidomat. Ugyanis 95%-ban telefonálásra használom.''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
válasz RVR400 #111983 üzenetére
A "dolog" aminek a megoldásáról itt szó van, az a telefonálás. Semmi más.
Ez nálam a következő fő lépésekből áll:
• névjegy (hatékony) keresése és hívása
• bejövő hívás fogadása
• hangerőszabályzás / kihangosításra váltás
• (opcionális: képernyő manuális kikapcsolása)
• (opcionális: hívás közben információ keresése)
• hívásbontásEzek a primér funkciók. A névjegyek menedzselés, bevitele, szinkronizálása, mail, sms és egyéb üzenetfunkciók már szekunder funkciók, átmenetet képeznek a számítógép funkciókkal.
"Tényleg nem való neki okostelefon, ennyi." tökéletresn igaz. Telefonálásra az okos telefon nem előny. Kb így. Az adott %-os érték mutatja, hogy az adott funkciót milyen szintvonal elégíti ki (saját vélemény)
FUNKCIÓ: -----Telefon--------PC/internet
Okos telefon-----50%---------100%
Buta telefon------100%--------5-10%Súlyozás:---------90%---------10% (személyes felhasználói preferencia, kinek mire kell)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RVR400 #111983 üzenetére
A bekapcsológomb éleszti a kijelzőt. Mi van akkor, ha szeretném feléleszteni, mert megnéznék valamit, de nem akarom megszakítani a hívást? Továbbá, a bekapcsoló csak "letenni" tudja a hívást, felvenni nem. Azt a home -mal lehetne, de ahhoz meg ki kell nyitni a flip tok fedelét. Így viszont ugyanazzal a gombbal tudom felvenni, letenni, vagy megszakítani a hívást. Akár úgy is, hogy rá se nézek a telóra, csak kitapintom a gombot.
Wolfskin:
Akkor tedd át a hangerőgombra a hívás megszakítást/befejezést![ Szerkesztve ]
-
Sanyesz.
őstag
válasz #79335424 #111987 üzenetére
"Mi van akkor, ha szeretném feléleszteni, mert megnéznék valamit, de nem akarom megszakítani a hívást? "
Ha elveszed a füledtől, akkor a Psensor úgyis bekapcsolja a kijelzőt, nem kell külön éleszteni. Ha van okos ébresztés (pl. dupla kattintás), az is használható. (Persze nem a hívásmegszakítás felületre )
[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
Wolfskin
őstag
válasz #79335424 #111987 üzenetére
Nálam úgy van/volt beállítva, hogy a home gomb fogadja a hívást, az off gomb megszakítja. Az off gomb képernyő kikapcsoló funkciója volt szoftveresen helyettesítve. (legkisebb rossz elvén)
"Akkor tedd át a hangerőgombra a hívás megszakítást/befejezést!"
na ezt hogyan? a note3-on alapból nincs ilyen opció. esetleg valami segédprogram?
-
Ájvé
veterán
Te figyelj inkább, ez nem dedikált GPS, hanem egy olcsó költséghatékony megoldás.
Wolfskin:
Hívás megszakítást be lehet állítani a bekapcsoló gombra, így az éppen nem lehet akadály. -
-
RVR400
veterán
Rákerestem a zgpax szóra. Jól emlékeztem, hogy így majd 1 év után egy nulladik perces probléma megoldását keressük, pedig már akkor vissza kellett volna küldeni a cuccot.
Somatom: látom Te is pótmegoldást keresel a valódi problémára. Mondjuk ezt sosem értettem.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz #79335424 #111995 üzenetére
az Xposed additions fenn van, de a zgpaxon nem fogott, legalábbis nem minden tekintetben (pl kikapcsolt screen esetén is letegye a piros gomb, vagy ilyenkor is lehessen hangerőt állítani. ilyenkor ugyanis minden inaktív)
a note3 esetén pedig rootolni kellett volna, ami garanciavesztő (knox)@(#111992) RVR400: igen, volt egy probléma, ami akkor nem oldódott meg. most egy másik probléma van, ha figyelmesen elolvastad, mégpedig az, hogy nem lehet kikapcsolni a gps-tt, mert a készülék rögtön visszakapcsolja. ami nekem sokkal inkább tűnik szoftveres (android) problémának, mint hardveresnek (szar teló). az akkori problémák, most a vita során felhozott példák csupán, ami immár igencsak elkanyarodott az eredeti problémától (lásd kiemelés).
a készüléket kéz alól vettem, használtam, a diszfunkciói nem hibák, hanem rossz tervezés következményei.
a készüléket elsősorban outdoor gps feladatokra vettem, arra bevált. kényszerből próbáltam (újra) telefonként használni, arra (ismét) nem vált be. de mint írtam, ez inkább szoftveres/android bug miatt.megjegyzem, amióta nincs benne sim kártya, azóta nem kapcsol be a gps magától.
[ Szerkesztve ]
-
francizj
tag
válasz aytukabozs #111967 üzenetére
-
törölt tag
válasz Wolfskin #111996 üzenetére
Ezt nem értem. A pro verzót próbáltad? Nekem külön van benne ki és bekapcsolt kijelzőre vonatkozó lehetőség és külön híváskezelő opció. Ez a "piros gomb megnyomás" sem tiszta. Az Additions nem gombot nyomogat. Ott vannak az Androidon használható gombkódok, amiket szintén hozzárendelhetsz a gombhoz. A hívásfogadáshoz a CALL kell (vagy a HEADSETHOOK, mert az egy parancsban a médilejátszást is leállítja), az elutasításhoz meg CALL_END.
-
svgyula
addikt
válasz Wolfskin #111985 üzenetére
A "dolog" aminek a megoldásáról itt szó van, az a telefonálás. Semmi más.
Ez nálam a következő fő lépésekből áll:
• névjegy (hatékony) keresése és hívása
• bejövő hívás fogadása
• hangerőszabályzás / kihangosításra váltás
• (opcionális: képernyő manuális kikapcsolása)
• (opcionális: hívás közben információ keresése)
• hívásbontás
Ez nálad mind vezetés közben és még van jogosítványod?
Amúgy a nyelveddel nem próbáltad még vezérelni a telefont ha már az újaidat akarod vagdalni?
Az én részemről csak egy kérdés van: nagyjából mond meg merre jársz az autóval mert én arra többet nem megyek! Az enyémnél még csak ki sem kell nyitni a tokot sőt hozzá sem kell nyúlni csak felemel és fogadja a hívást! A "célszemély" kiválasztás után a művelet ugyanaz felemel és indítja a hívást!
A helyzet az, hogy nem a hordozható hanem a beépített kihangosítót kéne használni ami ugye optimális esetben úgy működik, hogy beülsz és a telefon kapcsolódik a rendszerhez és ott fogadod és indítod a hívást is és nem tapizod a telefont az pihen a zsebedben!
Még egy dolog jelenleg már azt is büntetik ha állsz a piros lámánál, vagy dugóban és telefonálsz! Párszor amúgy csak egy hajszál hiányzott, hogy kiszálljak vagy utánamenjek az idióta telefonáló sofőrnek és lenyomjam a torkán a telefont!
A GPS bekapcsolás valószínűleg ahogy írták is NEM ANDROID bug hanem luzer error ki kell kapcsolni a helymeghatározás engedélynél valamelyik apk-t! Valószínűleg mivel nincs mobilnet a kugli így keresi a helyet ahol éppen vagy![ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
bostone
addikt
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel.
Kedvező ár-érték arányú készüléket keresek. A vásárlás december közepén, végén történne. A redmi note 2/prime lehet a győztes, ha a rom kinövi a béta szerű állapotot és a magyarítás elérhető lesz.
Nem vagyok otthon a kínaiaknál, ezért teszem fel a kérdést, hogy szerintetek mi lehet még alternatíva?
Nálam egy Samsung galaxy note 2-őt váltana. Vele egyébként teljesen elégedett vagyok több, mint két éve a mindenes szerepét tölti be, viszont a mai játékokkal elég csúnyán bánik. (Szóba jött még, a opt vagy a zenfone 2, de ők árban magasabb kategóriát képviselnek.) Minimálisan hajlandó vagyok romolgatásra, de tényleg csak minimálisan, inkább használni szeretném, mint bütykölni.
Egy másik személyt is szeretnék meglepni vele, aki általában fiókban tartja a telefonját, alkalmazásokat, romot sosem frissít, ha egyszer belakja, annak olyannak kell maradni, mégis szeretne egy igényesebb valamit, mint a huawei y300. Sokat panaszkodik rá, hogy lassú, nem elég kezes.
Szóval, lehet valamit a xiaomival szembe állítani? Lenovo? Meizu?
Itthoni és külföldi beszerzés egyaránt érdekel. A dual sim nem feltétel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest