Hirdetés

Aktív témák

  • gecsek

    csendes tag

    Sziasztok! Jónéhány órán át kerestem egy olyan programot, amivel bizonyos számokat tudok blokkolni, de csak egy időpontban. Azaz olyan androidos program kellett, amivel éjszakára, estére tudom blokkolni a munkatársak hívásait két időintervallum között. Találtam pár programot, de egyik sem volt az igazi.

    A lényeg, hogy Root joggal kell rendelkeznie (így is kell megírva lennie) a kiválasztott programnak, egyéb esetben megcsörren a telefon egy pillanatra, majd az után szedi csak le a hívást az aktuális szűrő.

    Én a Root Call Blocker programot találtam meg 3 órás próbálkozás után. A programmal be lehet állítani profilokat. A profil lehet fehér, vagy fekete listás. (Fehér lista: csak azokat engedi, akiket ide felveszel, Fekete lista: csak azokat tiltja, akiket felveszel ide). Időzítő segítségével pedig be lehet állítani, hogy mikor melyik profil fusson. Profi program, a telefon meg sem nyikkan, ha egy szám tiltva van, de hívnak (amúgy a hívást loggolja a program, de a telefon nem ad hangot, nem rezeg, nem villan fel a kijelző, csak amikor legközelebb nézed meg a telód, akkor látod, hogy volt valami). SMS is blokkolható hasonlóan. Tiltani lehet a rejtett számokat és/vagy az ismeretlen, telefonkönyvben nem levő számokat, plusz az olyan számokat, amikben bizonyos kombinációk vannak. (ha pl. tiltom a *1270* számot, akkor a vodától nem kapok több reklámsmst és hívást).

    Tehát az én megoldásom:
    - profil 1: este 8-tól reggel 10-ig: fekete lista, a listában az összes munkatárs és rejtett szám.
    - profil 2: reggel 10-től este 8-ig: fekete lista, a listában az összes rejtett szám.

    A program bravúros. Még tesztelem pár hétig, és ha jó, akkor meg is veszem, mert az 1200Ft-ot megéri még akkor is, ha... Ennyit megér a nyugalom és ez a program, hogy az éjszaka közepette ne keressenek munkaügyben, illetve hogy a marketinges maszlagot se kelljen többé hallgatni.

    (amúgy sok változata van a hívástiltásnak: visszautasítás, gyors visszautasítás, nem válaszolás -azaz a háttérben "csörög" a telefon, de abszolút nem rezeg, nem villog, nem ad hangot, stb.)

Aktív témák