Hirdetés
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- daninet: Automatikusan fordított magyar feliratok AI segítségével
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
darvinya
üzenetére
Te miről beszélsz?

Egyrészt ezért sem kell feltétlenül pénzt adni (én sem tettem, a premium funkciók közül maximum a backup/restore érdekelne, azt megoldom mybackuppal).
Bizonyára a gyári is tud:
- Témázást
- Lehet állítani a méretét
- A hosszú billentyűnyomás idejét
- Többnyelvűséget
- Gesture typeot (Swype)
- Autószóköz típusát (szó végén, következő szó elején stb.)
- Különböző (akár gombbal váltható) kiosztást
- Feketelistát
- Szövegcserét (pl. brb -> be right back stb.)
- Szerkeszthető smilekat
- 5 soros megjelenítést, osztottat
- Az előző szavakat felhasználni a javaslatoknál
- Gesture ControltJa várjunk csak, mégsem tud.
A funkciók nagyrésze ráadásul ingyenes.
Az anysoft pl. szerintem egy fos. Csak felülre lehet rakni az ékezeteket, kényelmetlen, nem tud swypeot (legalábbis amikor próbáltam nem tudott), a fizikai billentyűzet kezelése meg borzalmas.
-
-
Oldman2
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
(#26596)
Nagyon, volt vagy 2500 HUF anno...
:-)(#26597)
Köszi, de nem találtam benne ilyen funkciót.
Közben rájöttem, hogy a Címjegyzék alapból tartalmaz ilyen export funkciót, de sajnos a Telón lévő és a SIM-en lévő összes kontaktot egyben másolta ki. Így lett az eredeti 50-100 kontaktból a VCF-ben 617 darab.
:-) -
batagy
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Sok appot próbáltam, változó hogy melyik mihez kér hozzáférést. Van amelyik semmihez, de pl. a SoftPower a "készülék alvó üzemmódjának megakadályozása"-hoz is kér hozzáférést, de ez az app speciel fel is tudja ébreszteni a telót, így ez ebben az esetben indokolt.
A Screen Off and Lock ezekhez kér hozzáférést:
"Hozzáférés az akkumulátor teljesítményéhez
Rezgés szabályozása - Lehetővé teszi az alkalmazás számára a rezgés vezérlését.Az Ön alkalmazásainak adatai:
Futtatás indításkor - Lehetővé teszi az alkalmazás számára, hogy elindítsa magát a rendszerindítás befejezése után. Ez meghosszabbíthatja az eszköz elindításának idejét, az állandó futás miatt pedig lelassíthatja az eszközt."(#26351) xSide
Köszi a tippet, ki is próbáltam a kompatk nézethez a bővített opciót, de nem működik. Nem a rendes "ő" és "ű" betűt ajánlja föl a hosszú nyomásra, hanem a "kalapos" ő és ű-t. Meg persze sok más szükségtelent is felajánl így valóban.Nem is tudtam az általad írt layout-ról- Köszi a tippet, kipróbálom.!

A kompakt nézethez pedig valóban jó lenne magyar kiosztás. Egyszerűen, portré módban olyan cseppek a billentyűk, hogy azzal alig lehet gépelni.Próbáltam még a Big Buttons Keyboard Standard -ot is, ez is szuperjó szerintem, de szintén ugyanaz a gond, nem tud magyart és nincs rendes ő és ű benne.
-
xSide
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
A nyelvi részeket, ami nekünk jobb lenne készen elküldtem a készítőnek...
Még válaszra sem méltatta!Minden másban szerintem pedig a Smart jobb, míg tudom 'piszkálni' a saját és mások igényeinek megfelelően a karakterkészletét

AZ Any-nek van-e egyéni szövegtára, beírom pl. opg és beírja a ...@gmail.com email címem, van-e szerkeszthető karakter felület ahová a mobilarénás tag-eket , link kép beállitható, van-e hosszan nyomvatartásra előugró ékezet? -
LonGleY
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
De igen, éppen.
Próbáld ki! Fogod, lecsukod a böngészőt (Home gomb), majd visszalépsz. Jó eséllyel (ha nincsenek egyébként durva memóriaproblémáid) egyből átvált rá. Ha előtte kihúzod a multitask-ból, akkor nem marad meg a memóriában (task managerrel ellenőrizhető - én már megtettem párszor), és az újbóli indításnál ismét nulláról kell betöltődnie az appnak.
Az, hogy a háttérben mennyire marad meg rejtetten vagy sem, egyrészt nem tudom, másfelől lényegtelen a fentiek szempontjából. Ha egy app a task managerben nem látszódik, mint memóriafoglaló folyamat, akkor azt én kilépettnek értelmezem (és úgy is viselkedik). Ez viszont csomó egyéb programról nem mondható el, pl. hiába húzod ki a multitask-ból az instant messengereket, azok a task managerek szerint is ott maradnak a folyamatok közt. Az eredeti állításom, miszerint egy böngésző a fenti módszerrel kilőhető, viszont igaznak bizonyul, különösképpen az Operáknál (és egyébként ICS-en).
-
LonGleY
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Bár nem tudom, mi lett volna a teljes üzeneted, egy lehetséges választ adnék rá:
Ha egy szolgáltatás előfizetési kötelezettséggel jár, akkor a régi klienssel ugyanúgy nem fogsz tudni csatlakozni a trial lejárta után... Szóval, ez a fizetésre rákényszerítés a felvetett frissítési mizériától független téma. Ígyse-úgyse kötelező használni / lehet alternatíva után nézni / és még hasonló közhelyek, de valójában ezeket nem az új verzió fogja kikényszeríteni. Én már ott rácsaptam a CTRL+W-re a Play-en, mikor megláttam, hogy egy év után fizetős a cucc.
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
A Neo/NeoV esetében 1 GB a ROM (NAND) és 512 MB a RAM. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
(#25913) freemanone: Ne add hozzá, mert nem kell. A 14,7 GB majdnem stimmel is, mivel általában 1000-el számolnak és a 16 GB = 16000000000 bájt. Ez 1024-el leosztva (amivel a rendszer számol) 14,9-re jön ki.
(#25928) xenom0rph: Nem, csak át kell állni Feedly-re. Feed Wrangler-re vagy Feedbin-re. Én az előbbit használom, mivel az a leginkább támogatott (például az általam preferált gReader is azt kezeli).
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
terminal emulator: df; enter
/dev 400mb
/system 1gb
/data 2gb
/sdcard 11,3gbösszesen: 14,7GB
ehez hozzáadva a 801MB ram-ot, kijön a 15,5GB amivel már meg is találtuk a 16GB-nak mondott chip méretét. ettől függetlenül Én nem hiszem, hogy ugyanaz a chip lenne a kettő, bár nem tartom kizártnak. Galagy S Advance-al lenne érdemes összehasonlítani, mert az azonos alaplap gyártótól jött. Onnan is kéne egy ilyen lista.
-
fatal`
titán
válasz
darvinya
üzenetére
A belső tárhely (/system, /data, /boot etc.) a maradék, a 11.5GB meg a FAT32 partíciód, amit sd-nek mountol. Egyik sem a RAM.
1GB úgy lesz 512MB RAM, hogy a maradék a rendszer, amit nem látsz.
A 16GB-t a kártyánál meg a gyártók 1000-el számolva adják meg, a rendszer meg többnyire 1024-gyel számol.
-
LonGleY
veterán
-
válasz
darvinya
üzenetére
Akkor tegyük fel, hogy a 16GB-ból 1GB a RAM. Marad 15GB. Hova megy a többi? Annyit sem zabál fel a "FAT forma". Ennyi erővel az a másik 1GB is elmehet ugyanoda, ahova az a többi, és azt Te sem tudod megmagyarázni hol van. Hidd el, hogy külön chip.
Vagy vegyünk példának egy Galaxy S3/LTE különbséget, ott miért nem tűnik el a tárhelyből az a +1GB RAM? -
LonGleY
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Arra értettem a felfrissítést, hogy az Opera Classic a megjelenése óta egyszer (kb. egy hete) váltott verziót (security update).
Az itteni link-beillesztésre gondolsz? Azt valamilyen szinten a kijelölés alapján tolja be, persze nem pontosan, de eddig is ilyen volt nálam. Én ezeket a tageket általában kézzel írom be.
-
SziberTomi
tag
válasz
darvinya
üzenetére
Nekem nem az a gondom, hogy mindig vasárnaptól vasárnapig mutatja, mert ha épp kedd este van, akkor keddtől mutatja következő hét hétfőig. Az aktuálistól gördül mindig, és 7 napot mutat.
Erre kellene megoldás, hogy fix hétfő legyen mindig elöl és heteket lehessen léptetni, de magától lépjen.
-
BullZeye
veterán
-
LonGleY
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
A tömörítési eljárás nem arról szól, hogy időben kevesebbszer, szaggatottan szólalnak meg a hangok (és amiatt összességében halkabban szól a zeneszám).
Ugyan nem vagyok expert, de nekem ez a következőképp logikus: a kisebb felbontású forrás lejátszáskor nem kihagyásban realizálódik, hanem az egymásra hasonlító hangok összevonásában és hosszabb kitartásában, a finomabb részletek és különbségek kihagyásával. A hangerő attól még ugyanaz marad...
Egy szar minőségű jpeg sem fest összességében másképp; a színei, a világossága a forráshoz nagyon közeli marad.
-
sharkybacsi
tag
válasz
darvinya
üzenetére
Ezt azért ne nagyon terjeszd.
Esetleg kifejthetnéd, hogy pl. a 16 khz/-20db mit jelent.
pl. mintavételezési frekvenciáról vagy a még hallható spektrum felső határáról beszélsz?
Az emberi hallás max. 20-22 khz-ig ér, de a többségnél inkább csak 15-ig.
Az mpeg-1 layer 3 (aka. mp3) szabvány pedig 48 khz-ben maximalizálja a mintavételezést, és pl. 96 kbit mellett is használható ez. A legmagasabb visszaadható frekvencia a mintavételezési frekvencia fele, azaz 24 khz. A szabvány 320kbs-ben maximalizálja a bitrátát, vannak olyan codecek, amik 640-ig is fel tudnak menni, csak aztán találj lejátszót hozzá.
Szóval a tömörítés mértéke a hangerőt nem, csak a dinamikatartományt befolyásolja.
Mp3-at átkódolni mp3-ba csak úgy meg egyszerűen értelmetlenség.
Hangerőt lehet növelni, átkódolás is kell hozzá, de nem attól következik be a hangerő növekedése. -
fatal`
titán
válasz
darvinya
üzenetére
Az egy dolog, ettől még a hangerőnek semmi köze.
512kb-es mp3 pedig nincs, 320kbit a max (legalábbis a szabvány szerint). Azt mondjuk elképzelni nem tudom ki hallgat 16Khz-es mp3at.
De attól, hogy átkonvertálja 128kbitre még nem lesz hangosabb, de legalább jó szar minősége lesz.
-
fatal`
titán
válasz
darvinya
üzenetére
Desktop böngészőkről volt szó.
(#25351) penge111: És adtál hozzá a bejegyzéshez emlékeztetőt? Mert csak azokról az eseményekről riaszt, aminek beállítod.
(#25353) laszlohu: Még mindig desktop böngészőkről volt szó, szóval felül vannak a chromeban a könyvjelzők (mondjuk a könyvjelzőkezelése is egy nulla, bár azon a neat bookmarks valamennyit segít).
(#25372) darvinya: Terméknév, nincs magyar megfelelője, az Mobile és kész. Gondolom a Windowst sem ablakoknak hívod.
-
LonGleY
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Ha elolvasod, akkor nem csak szóközhiány. Tiszteljük már meg ennyivel a jó öreg Presto-s böngészőt, hogy legalább a nevét jól írjuk! :] Azért gondoltam megemlíteni, mert már legalább 47-szer elrontottad. :Đ A tippel egyébként nincs baj, én is ezt ajánlanám egy WebKit-es böngésző (pl. Boat) mellé, akár elsődlegesnek.
-
válasz
darvinya
üzenetére
Nincs ebben semmi rossz, de a sok kérdőjel azt sugallja, hogy nem tudod.
Egyébként sok félreértés van a hülye Opera marketing miatt, "Opera; Opera Mobile; Opera Mobile Classic; Opera browser béta; Opera Mini web browser; Vodafone Opera Mini Browser; Yandex.Opera Mini; stb."
Ha úgy általánosságban használjuk az Opera kifejezést, akkor nagyon mellé lehet futni alkalmazás tudásában. -
-
-
Wynsent
tag
válasz
darvinya
üzenetére
Megoldottam az óra gondot
Sikerült resetelni!
Ha valakinek lenne hasonló gondja, leírom, hogy ilyenkor mi a teendő:1. Kapcsoljuk ki az órát.
2. Nyomjuk meg a bekapcsoló gombot és tartsuk lenyomva kb. 8 másodpercig, amíg bekapcsol az óra és piros és zöld színekkel el nem kezd villogni a lenyomott gomb. Ekkor resetelve van az óra és akármivel szívesen párosodik
Darvinya, köszi a rávezetést

-
spiritex
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Ez komolyan így van? Azt hittem, hogy ez alap minden droidos telefonnál, ha már a régi nem okos telefonjaim mind tudták ezt. Ez most meglep kicsit..
A konkrét típus egyébként HTC One V. Nincs neki gyári rádió app-ja, akkor ezek szerint nem lehet rajta rádiót hallgatni net nélkül. -
ra^ven
senior tag
válasz
darvinya
üzenetére
Hm, így nem nagyon látok benne fantáziát, nem regeltem külön acc-ot, hanem a gmail-es cuccaimat adtam meg.
Gmail-en belül nem találtam olyan lehetőséget, amely kommunikálna a GNote-tal.
Gnote-ban telefonon létrehoztam egy jegyzetet, azt láttam, hogy betette a gmail-es mappák közé, de semmi több, szerkeszteni nem tudom, úgy kezeli mint egy emailt.
Most vagy én vagyok béna, és valamit nem vettem észre vagy nem tudom.Tudna erről írni valaki, aki használja?
Köszönöm.
Azt hiszem megvan a válasz, emailben küldök valamit, azt becimkézem mint "Notes" és azt szinkronizálja az app.
-
fatal`
titán
válasz
darvinya
üzenetére
Tudom miről van szó, te nem tudod. Köze nincs a launcherhez.
PIN kód kötelező a feloldáshoz, ha van VPN kapcsolat beállítva. Semmi köze sem a telefonhívásokhoz (csak akkor is be kell írni), sem a launcherhez. Eleve a telefonhívások kezelésének sincs semmi köze a launcherhez. Ha visszavált a gyári launcherre, akkor is be kell majd írnia.
-
xenom0rph
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Tudom. Nem konkrétan tükrözés... Hanem nevezel télen ráböksz egy bizonyos ikonra és ugyanazt a weboldalt betölti a tv is..
Erről lenne szó : Media Remote -
fatal`
titán
válasz
darvinya
üzenetére
Hol írtam ilyet? Értelmezd a hozzászólást. Mondom a clear cache gomb csak a cachet törli, a sima uninstall MINDENT, kivéve az SD-n lévő adatokat.
Egyébként baromi egyszerű: Nézd meg a kérdéses app csomagnevét, uninstalláld és nézd meg mit találsz utána a /data/data/csomagnév alatt. Van app ami nem oda rakja a beállításait, hanem az sd-re, mit nem lehet ezen megérteni?
Az adatok a belső tárhelyen meg nem fog törölni mindent, mert az Android nem naplóz minden appot, hogy hova írkál meg micsodát. Maximum az sd data mappáját is törli (ha csomagnévvel együtt ment az app, mint a belső tárhelyen).
Ezt a mondatot írtam el egyedül:
Az adatok a belső tárhelyen meg nem fog törölni mindent az SD-ről, mert az Android nem naplóz minden appot, hogy hova írkál meg micsodát. Maximum az sd data mappáját is törli (ha csomagnévvel együtt ment az app, mint a belső tárhelyen), de még ebben sem vagyok biztos, szerintem az SD-hez egyáltalán nem nyúl. -
fatal`
titán
válasz
darvinya
üzenetére

Melyik az a három? Van egy uninstall (ez takarítja az adatokat is meg a cachet is), van egy clear data (ez csak a /datat és a /cachet, appot nem bántja) meg van egy clear cache (ez csak a /cachet bántja). Ezek már GB-n is megvoltak.
A gyorsítótár a /cache, köze nincs az egészhez. Az adatok a belső tárhelyen meg nem fog törölni mindent, mert az Android nem naplóz minden appot, hogy hova írkál meg micsodát. Maximum az sd data mappáját is törli (ha csomagnévvel együtt ment az app, mint a belső tárhelyen).
Az a helyzet, hogy pl. a cut the rope rohadtul nem úgy ment (gyanítom van még pár app), szóval erről úgy nagyjából ennyit.
De mondtam már: Linkelj valamit az SDK dokumentációjából, ahol le van írva, hogy le kell kezelni bármilyen eseményt ami az uninstallhoz kapcsolódik és törölgetni kell a fájlokat a belső tárhelyről.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Óra topik
- LEGO klub
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Battlefield 6
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen processzort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Viszont a beallitasokban kozben atallitottam 100 uzenet / lap megjelenitesre, ez is valami.
crok
mobilizmo