Hirdetés
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
air
nagyúr
válasz kukinyo #118485 üzenetére
Nem SoC kérdése.
Redmi 4x-ben is Snapdragon van, és van benne időzített ki-bekapcsolás.
Egy plusz hardver elem van valahol a készülékben, ami akkor is áram alatt van, amikor a többi része ki van kapcsolva. Ez figyeli az időt, és megfelelő időpontban elindítja a készüléket.
Vagyis mindenképpen kell hw. támogatás hozzá, mert a bekapcsolást alkalmazással nem lehet megoldani.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
beg
veterán
válasz kukinyo #102605 üzenetére
Most direkt csináltam egy teszt jellegű kísérletet 3 gb rammal. Egy hét alatt egyetlen egy alkalmazást sem zártam be a háttérben, tehát ami marad harag elven mindig a főképernyő gombbal léptem ki mindenből, a háttérben futó alkalmazásokat rábíztam a droid memóriakezelésére. Egy hét elteltével kikapcsolt wifi/mobilnet mellett éjszaka 1%-ot esett az akksi, akármit indítottam az elindult, ha nagy volt, kicsapott a memóriából pár dolgot, hogy futni tudjon.
Tehát nem Gingerbread szinten tartunk, hogy söpörgetni keljen a 256/512 memóriából.Nyugodtan mellőzd az ilyeneket.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Jakuu
őstag
válasz kukinyo #102605 üzenetére
Memory Locker, de root szukseges.
Vagy, ha a telefonba alapbol be van epitve.
Lasd Xiaomi, ahol a futo appok kepernyojen az ikonok lefele huzasaval lockolni lehet a futo appokat.
De van amelyik mas stipusnal felfele vagy valamelyik oldal fele huzassal lehet ezt elerni.
Custom romoknal is elofordul ilyen. -
SharpSA
veterán
válasz kukinyo #88715 üzenetére
Biztosan van, de én a gyári beépítetten kívül nem ismerek másikat. Egyébként miért kell üríteni a recent appokat? Én nem nagyon szoktam piszkálni, elfér ami ott van. Néha kézzel egy-két régebben használt programot kihúzok és annyi.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
törölt tag
Ezt is írták már. Kellene egy olyan alkalmazás, amit nem töröl a rendszer és képes elindítani más alkalmazást. Próbáld meg az E-Robotot! A beállításaiban állítsd jó magasra a prioritását! Engedélyezd a teló beállításaiban, a kisegítő lehetőségeknél az értesítésekhez való hozzáférést. Aztán figyeltesd vele az ébresztőd értesítését! De, vannak ettől egyszerűbb megoldások is.
1.: Kukázd az ébresztődet és az E-Robottal ébresztess! Azt játszik le, amit akarsz és úgy, ahogy akarod.
2.: Nem kell semmilyen extra programot telepítened. Hangszerkesztővel csináld meg emelkedőre az ébresztő hangfájlodat és játszasd a gyári ébresztővel! -
dlaj
őstag
A Memory Locker-t próbáltad már?
-
Bozek
nagyúr
válasz kukinyo #88699 üzenetére
1. Amikor a telefon elindul, akkor van a BOOT_COMPLETED intent. Ez be van építve az ébresztőbe, amiért a sikeres rendszerindulás után elindul. Pont.
2. Ha kitörlöd a legutóbbi alkalmazások közül, akkor az Android bezárja. Amikor újraindítod a telefont, akkor megint az első pont lép életbe, tehát újra elindul.
3. Nem kell újraindítani a telefont, elég, ha megint elindítod az alkalmazást, akkor elvileg újra ott lesz a notibáron. De a legutóbbi alkalmazások közül NE TÖRÖLD, mert mint le lett már írva sokszor, az általad használt program HIBÁSAN működik.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz kukinyo #88704 üzenetére
Szerintem a rendszereddel lehet valami probléma, mert az AMdroid 5.1 alatt nálam tökéletesen működik.
Többen többször elmagyaráztuk világosan, hogy mi a szitu. Innentől kezdve ez már erősen trollkodásnak hat. Pláne, hogy azokat próbálod hülyének beállítani, akik segíteni próbálnak, és láthatólag sokkal jobban tisztában vannak a dolgokkal mint te.
Részemről ezt a kérdést lezártnak tekintem.
Egyéb más kérdésre szívesen válaszolok, de ezt a témát túltárgyaltuk.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
vadorzó
tag
válasz kukinyo #88699 üzenetére
Próbáltam én is több ébresztőt az utóbbi időben, de maradtam a gyárinál, mert a letöltött "alarm clock"-ok nem voltak elég hangosak, hiába húztam fel a hangerőt.
(Kínlódok a telefon rootolással is, 3 nap alatt 3x flash-eltem újra, és talán csak most találok megoldást én is.)
Ilyen is van...You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
harry3
őstag
válasz kukinyo #88696 üzenetére
Komolyan már én megértettem, pedig fogalmam sincs az egészről, sőt csak benéztem ide.
Legutóbb használt alkalmazásokból kitöröd: nincs varázsszó, nem indul el az alkalmazás.
Újraindítod a telefont: az újraindítás hatására van varázsszó, elindul. Nekem legalábbis ez jött át. Mi még a kérdés? Mert ezzel megmagyarázták, hogy miért indul el újraindításkor és bezárás után miért nem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kukinyo #88691 üzenetére
Mit nem értesz ezen? A rendszer hívja meg az alkalmazást a "BOOT_COMPLETED" üzenettel. Minden olyan alkalmazást elindít, aminek az intent filterében deklarálva van ez a kifejezés. Recent app list törlés után nincs ilyen rendszerüzenet. Nem tud elindulni, mert nem "hangzott el" az a bizonyos "vezényszó".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kukinyo #88679 üzenetére
Hidd el, hogy kerek az! Azért indul a rendszerrel, mert ha felállt az OS, akkor küld egy "BOOT_COMPLETED" intentet. Mivel az alkalmazás intent filterei között ez szerepel, ezért reagál rá. De, a kilövés után nincs ilyen rendszerüzenet. Az, hogy Lolli alatt megszűnik, vagy azért van, mert Lolliban hatékonyabb lett ez a funkció, vagy azért, mert a Lolli más definíciókat igényel a prioritások kezeléséhez és ezek nem lettek megfelelően átírva az alkalmazás(ok)ban. Ha eltűnik az ikon a notibárról, az már eleve baj, mert pont azzal jelzi egy felhasználói alkalmazás a rendszer felé, hogy "nagyonfontosvagyoknezárjbe".
-
air
nagyúr
válasz kukinyo #88679 üzenetére
Ne haragudj, de nem egyesek okoskodnak, hanem csak te.
Leírtuk, hogy mi miért történik, és hogyan tudod megoldani a problémádat.
Ha ezt nem akarod elfogadni az a te problémád.
A telefon újraindításakor a program automatikusan elindul, és végzi a dolgát mindaddig míg be nem zárod.
Esetedben a recent apps-ból ki nem törlöd.
Javasoltuk, hogy jelezd a fejlesztőnél a problémát.
Megtetted?
Javasoltunk másik alkalmazást, ami nem így viselkedik, ez sem volt jó neked.
Igazából mit szeretnél még? Fából vaskarikát?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
válasz kukinyo #88496 üzenetére
"Ezek közé tartozik a fokozatos hangosodás idejének beállítása."
Ezt tudja az AMdroid is. Ha többet tud, mint amire szükséged van, az miért baj?
Amire nincs szükséged, azt ne használd!
Ha az általad használt program bugos, akkor jelentsd a készítőknek, vagy válts át másik alkalmazásra.
Valószínűleg nem fogod tudni megerőszakolni, hogy úgy működjön, ahogyan te szeretnéd.
Vagy talán mégis.
Fogsz egy automatizálót, és belövöd úgy, hogy amikor az adott progi leáll, az automatizáló újraindítja.
De ez erősen "gányolás", én inkább nem ezt a megoldást javaslom.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
-
anrab
addikt
válasz kukinyo #88496 üzenetére
én ezt használom. ha kilövöm akkor is ott marad a jel az értesítési sávon és ébreszt is.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
air
nagyúr
válasz kukinyo #88480 üzenetére
Próbáld ki az AMdroid nevű programot!
Azzal nincs ilyen gond. Becsücsül az értesítési sávra, így mindig fut. Ráadásul magyar fejlesztés.
Lehet, hogy a te általad használt alkalmazásban is van olyan lehetőség, hogy folyamatosan fusson, akkor ezt aktiválni kell.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Jakuu
őstag
válasz kukinyo #87355 üzenetére
Nem veletlenul irtam, hogy szabadits fel helyet a "meghajton" es annak a legegyszerubb mondja a cacheurites, hogy az alkalmazasok megmaradjanak, vagy pedig keresel alternativat a nagy meretu appokra, illetve meg lehetoseg, a lehetseges appok adatallomanyainak az SD-re helyezese.
-
-
ux1
addikt
válasz kukinyo #79693 üzenetére
Még mindig nem érted. A kétkártyás telókat a kínaiak fejlesztették ki. Hekkeltek rá egy rendszert. Reklamálni náluk lehet, hogy adják ki az API-t.
Aki meg SIM-et használ adattárolásra okoson az min. mazochista. Arra van a felhő. Ha ellopják a telt akkor is megmaradnak az adataim. Én már jártam így.
-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-
-
törölt tag
válasz kukinyo #79693 üzenetére
Azt azért ne gondold, hogy egy webes eléréshez teljes hozzáférési jogosultságot osztogatok! De semmi sincs a SIM -en. N+1 éve, még a Nokia korban átmásoltam teló memóriára. Ezt használom azóta is. Még egyszer sem fordult elő, hogy jó lett volna, ha a SIM -en lett volna egy névjegy, vagy bármi.
-
törölt tag
válasz kukinyo #79686 üzenetére
Nem. Ez azt jelenti, hogy Android SDK -val lehetne készíteni alkalmazást, ami az 5.1 -től induló API szinteken tudná értelmezni a két kártyát. De ez még nagyon új dolog, nem nagyon van még ilyen alkalmazás és jelenleg kevés dual SIM -es telón lehetne élni a lehetőséggel. Ráadásul, a fejlesztők sem fogják törni magukat, hogy ez alapján, Neked hasznos alkalmazást készítsenek, mert manapság már nem szokás a SIM -eken infót tárolni.
-
törölt tag
válasz kukinyo #79683 üzenetére
Ennek nincs köze a CM -hez. 5.1 -ig az Androidos telókban csak a gyári, vagy a gyártó (mármint a SOC) által kínált lehetőségeket használó alkalmazások tudták kezelni a két kártyát. A Google nem készített rá API -kat, amiken keresztül az Android SDK -val (Software Development Kit) fejlesztett alkalmazások kommunikálhattak volna a két slot -tal. Így, számukra nem értelmezhető az, hogy "két slot", vagy "két kártya". Ez az alapvető probléma Androidon a dual SIM kezeléssel.
-
törölt tag
válasz kukinyo #79665 üzenetére
Sztem nem is fogsz ilyet találni. Jobban jársz, ha bemásolod teló névjegyzékbe. Ha szeparáltan szeretnéd kezelni, akkor tedd külön "SIM1", "SIM2" csoportba ezeket a névjegyeket és esetleg vond ki a G. szinkronizálás alól. Hívást tudsz szeparáltan indítani (a csoporttagokat a SIM -ükhöz rendelni híváskor). Csinálhatsz az import előtt mentést a jelenlegi állapotról, majd utána a SIM -es névjegyekkel bővítettről. Ezt feltolhatod Gdrive -ba. Így, mindkét állapotról lesz mentésed, bármelyiket vissza tudod állítani úgy, hogy a G. szinkron sem kavar bele (ha ki volt kapcsolva). Így sztem maradéktalanul ki tudod váltani a közvetlen SIM kezelést.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz kukinyo #79658 üzenetére
Attól függ, hogy milyen teló, milyen Android verzió és mi a cél (pl. szelektálni a kimenő hívásokat?).Szerk.: most esett le, hogy a SIM kártyákon vannak a kontaktok. Ezt passzolom. Sztem nehéz ügy, mivel 5.1 -ig az Android azt se tudja, hogy mi az a dual SIM.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz kukinyo #79233 üzenetére
Várom a tapasztalatokat. Nem ajánlott szerintem még.
[ Szerkesztve ]
-
Flind
senior tag
-
törölt tag
válasz kukinyo #78214 üzenetére
Tulképp igazad van. Lezárni a telót nem nagy kunszt. Azért is említettem a saját megoldás lehetőségét (ha van root). Létrehozol a Launcher -ben egy "lockscreen főképernyőt", E-Robottal, meghatározott feltételek alapján behívod és aktiválod a screen filtert, ami kikapcsolja az érintésérzékelést. Beállítod, hogy bejövő hívásnál, valamint, pl. ha rövid időn belül (2-3mp.), bármelyik csatorna hangereje 2x megnő, majd 2x csökken, akkor kapcsolja ki a filtert. Kész az alap lockscreen. Mindenki összekötősdire, vagy kódmegadásra számít. Senki se gondolná, hogy 2x Vol+, 2x Vol- -ra old a lock. Vagy, bt. eszközre, NFC gyűrűre, hangmintaegyezésre, a "Paff, a Bűvös Sárkány" ritmusának ujjal pattogtatására, homlokodra tetovált QR kódra, stb. Sztem most pihenek egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kukinyo #78212 üzenetére
"Ellenben tudja azt amit egy ilyen programnak tudnia kell."
Akkor itt valami nem stimmel.
Szerintem az összes locker alkalmazás készítője is pont ugyanezt gondolja a sajátjáról, amik között, ennek ellenére, vannak különbségek. Ráadásul, Neked egyik sem jó. Hmmm...
Nekem ebből az következik, hogy vagy mindenki tévedésben van, vagy, aki helyesen tudja (mint pl. Te), az nem tud lock alkalmazást készíteni, vagy nem is olyan egyértelmű, hogy pontosan mit kell tudnia egy lock alkalmazásnak. Én az utolsó verziót tartom a legvalószínűbbnek. -
törölt tag
válasz kukinyo #78207 üzenetére
Nekem ez a C Locker pro bejött. Vagy, összeügyeskedsz magadnak egy saját lockert. Automatizálóval, kreativitással és megfelelő jogosultsággal lehet jókat alkotni.
-
törölt tag
válasz kukinyo #78200 üzenetére
Igen is, meg nem is. Van olyan Locker, amit a rendszer Launcher -ként azonosít. Olyanról viszont nem tudok, amit Launcherként is tudsz használni. Elméletileg lehetne ilyen, de sztem fölösleges lenne. Úgy oldják meg, hogy a rendszerben kikapcsolsz minden lockot és a Locker -t jelölöd ki alapértelmezett Launcher -nek. Ha a rendszerben nincs beállítva lock, akkor egyből a Launcher -t kapod, vagyis van lock. Ügyes! A Lockeren belül pedig meg tudod adni, hogy feloldás után, melyik telepített Launcher -nek adja át a helyét. Nagyon ügyes! Így megfelel?
Wolfman:
Még sosem próbáltam account nélkül, de sztem nem kell hozzá. A Youtube médiatartalom eléréséhez viszont biztosan nem kell a Google Youtube alkalmazása.darvinya:
Mi is sajnáltuk, de szerencsére a "srácot" anyagilag nem vágja földhöz egy ilyen malőr. Ráadásul, maga hozta össze a karrierjét, úgyhogy senki se vetheti a szemére, hogy drágán tanul.flash:
Pedig lehetnek jelentős különbségek. Nem mindegy, hogy mennyi adatot tölt le a megjelenítéshez, vagyis mennyire/mennyi ideig terheli a modemet. Aztán fel is kell dolgozni a letöltött adatot, aminél nem mindegy, hogy mennyire jól kidolgozott összefüggéseket, kódutat használ. Az sem mindegy, hogy mennyire tudja kihasználni a GPU támogatását, mennyi feladat marad, amit a CPU -nak "erőből" kell megoldania. Stb., stb. -
-
tonyrulez
őstag
válasz kukinyo #77654 üzenetére
Értem. Nekem SIM-kártyák szerint teszi sorba, és melléjük tesz kis ikont, ami mutatja hogy melyim SIM-en van. Esetleg kipróbálhatod, nem hiszem hogy működne, de hátha: com.lenovo.ideafriend-de022f2621b6f2f3294191f31cafebc9.apk
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
törölt tag
válasz kukinyo #77647 üzenetére
Ebben nem vagyok járatos. Ezer éve nem használok számot SIM -ről. Azért is nehéz ügy ez, mert az Androidban csak 5.1 -től van dual SIM támogatás. A Mediatek saját API -kon keresztül ad hozzáférést. De sztem számmásolásra az nem jó. Talán próbáld meg Dual SIM Control -lal lekapcsolni az egyik slotot! Hátha akkor az Android csak a másikban levő kártyát látja. De azt nem tudom, hogy mivel tudnád rávenni, hogy SIM1 -en levő számot hívjon SIM2 -vel.
Bozek:
Talán lehetne, de kéne hozzá egy wait szál, amit biztos nem tartana órákig/napokig a memóriában. Ha jól tudom, akkor Linuxon erre való a cron, de nem tudom, hogy Androidon van -e ilyen.[ Szerkesztve ]
-
-
air
nagyúr
válasz kukinyo #76270 üzenetére
Arra ez nem jó.
Egyrészt csak már telepített alkalmazást lehet átmozgatni.
Másrészt:
"Note
* Move apps function may not work on your device as manufacture removes the function of moving apps to SD from Android system"vagyis az átmozgatás nem működik abban az esetben, ha a készülék gyártója ezt a funkciót eltávolította az Android rendszerből.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy ha a funkció benne van a romban, akkor nincs szükség erre az alkalmazásra. )Amit javaslok az a Link2SD, a GL to SD vagy a Folder Mount alkalmazások tanulmányozása.
Azonban egyik sem működik root nélkül.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
válasz kukinyo #76247 üzenetére
"Viszont tudom hogy ez így van."
Mi viszont nem tudjuk, hogy mi hogy van, mert a világon semmi konkrétumot nem írtál.
Bedobtad egy portál motor nevét. Nem tudom miért pont azt, írhattad volna a PHP-Nuke-ot vagy a Joomla-t, de attól sem lettünk volna okosabbak.
Szóval egyáltalán nem értem ezt az "én tudok valamit vagy mindent, de nem mondok semmit" szituációt.
Mit akartál közölni az egésszel?[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
törölt tag
válasz kukinyo #75279 üzenetére
Én Xposed alatt, az App Settings -t használom erre, mert az más miatt is telepítve van. De egy másik droidomon símán, a beállítások menüben is van olyan lehetőség, hogy "Engedélyek". Sztem a Playen is találsz Permission Managereket. A root nélküli lehetőségekkel nem vagyok képben. A lényeg, hogy ezek felsorolják a kiválasztott app igényelt jogosultságait, amik közül tilthatsz. Van, amelyik a hálózati helyazonosításhoz kell. Ezeket békén szoktam hagyni. Csak azt tiltom, ami konkrétan az adatkommunikációt engedélyezi. Egy másik lehetőség, ha vmi tűzfallal tiltod az alkalmazás net hozzáférését. Csak nekem kínai dual SIM -es telóm van, aminél egy tűzfal olyan dolgokba is belerondíthat, amikbe nem kéne. Ezért inkább a jogosultságokkal manipulálok.
[ Szerkesztve ]
-
-
dokee78
félisten
válasz kukinyo #73107 üzenetére
Régebben próbáltam,de nem jött be a felülete miatt.
Nemrég megkapta a material designt,azóta imádom.Rootolt a telóm,így nincs reklám,de úgy éreztem egy olyan fejlesztőt támogatnom kellett,aki odafigyel a felhasználói visszajelzésekre és ráadásul magyar is.
tagagaba53 Viber topik
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest