- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Nekem van egy Ugoos AM6B Plus , Duna Homatics Box R4-K Plus, AppleTV
Dune Homatics használható CE-vel a megfelelő CE-vel van FEL kezelés de az 1080i lejátszás kényes viszont van AndroidTV felülete ahol használhatsz streaminget és van Dune app felület lehetőség.Ugoos: Megfelelő CE-vel van FEL kezelés és 1080i lejátszás ellenben az Android felülete sok mindenre nem jó. Amióta megvan kb egyszer tértem át.
Persze ezek az én megítéléseim
-
Csabi1984
addikt
Gyakori vagyis mindig van olyan virágbolti kiadás ami tartalmazza ami kérdés inkább mennyire "jó" hatású?! Ez sokkal inkább a kiadástól, készítéstől függ.
Ezért inkább azt mondom ha van FEL réteg a filmben akkor a megfelelő lejátszóval jobbnak találom a tartalmat (LG 55" C3) mint olyan lejátszóval ami nem kezeli. -
blakey
titán
Nálam nem működik az infra - Android alatt sem?
A Dune-nél amúgy miben kellene kompromisszumokat kötni? - Számomra mindig kompromisszumos egy Android TV lejátszási képességei egy LE/CE-hez képest. mert nem úgy vált fps-t, esetleg egyáltalán nem vált, a mintavételezési frekvenciákkal is hadilábon áll, nem általános jelenség, hogy kezelik az USB-DAC-okat, stb. A Dune esetében a CE-hez képest az a kompromisszum, hogy a Dune app nem olyan, mint a Kodi, "régivágású", de működik és ha úgy nézzük, akkor lehet CE nélkül is használni, minden stabil és teszi a dolgát. Előfordul, hogy csak Androiddal használom és elvagyok vele, mindent tudok használni. -
blakey
titán
Te is jobban jártál volna egy Dune változattal, ráadásul annak Android alatt is van egy jól működő lejátszója (Dune Media Center), ha valaki nem akar CE-t, de kell az fps-váltás, nem hibátlan, de film és zene lejátszására alkalmas, természetesen kompromisszumokkal, de van, akinek az is bőven elég, nincs kirívó hiba.
Illetve jobb lenne, ha a BT csatlakozás helyett IR-t használnál, tudtommal a Nokiában van, mert akkor elvileg lenne bekapcsolás is.
-
blakey
titán
…ellenben a CEC-et deaktiválnom kellett, mert úgy sokat fagyott a rendszer - Gondolom TCL TV-d van, azzal állítólag hibás a CEC. Én sok boxomon használtam Philips és LG TV-kkel, ott hibátlanul működött. Azért a helyedben még tennék egy próbát a CEC-el, mert nálad elég lenne, ha csak akkor kapcsolna be a box, ha a TV-vel arra a bementre váltasz és akkor kapcsolna ki, ha a TV-t is kikapcsolod, minden mást kapcsolj ki és ahol értékek vagy nevek vannak, azok maradhatnak. A CEC beállításaiban szerintem minden sor egyértelmű.
-
xtend
senior tag
-
zazenke
őstag
én még most is azt mondom hogy CE rendszernél ugoos am6b+ jobb választás ha kell dolby vision. Szerintem stabilabb mint dune homatics és variációi. Eddig 1 db filmnél nem boldogult a DV tartalmmal, cserébe általánosságban stabilabb kevesebb micro lag van benne . A külső wifi bluetooth antennája is jobb térerőt eredményez (igaz csúnya). Még normál android rendszert használva is jobb(kivéve kodi). összegezve CE rendszer jobb rajta és android alatt pedig emby , plex , vimu stb jobb rajta. Straming az nem mert nem certifikált eszköz de nem is arra van kitalálva . Frissítései ugyan sokkal ritkábbak kb 2 havonta jön CE frissítés rá de akkor is jobb(a DV verziósra gondolok itt)
-
cof
veterán
Mindig csak akkor érdemes váltani ha már nem tud olyat a Kodi amit használsz, mondjuk egy add-on már nem megy rajta stb... Vagy ha valami világmegváltó újdonságot tartalmaz az új verzió tényleg.
De ilyen nemigazán van... Én még mindig Krypton-t használnék ha tudna DRM tartalmat is lejátszani mert 1080p-re tökéletes volt az is.
De főverzióváltásnál amúgy is illik egy tiszta telepítés, mSD-ről simán kipróbálhatod a rendszert, hátha gördülékenyebben fut vagy ilyesmi.
Mellesleg most már Nexus-ból is van stabil. Szóval 1 teljes fő verziót ki is hagytál úgy, hogy semmilyen hiányt nem érzékeltél.
-
blakey
titán
Eddig hol voltál?
Elsőről olvastam, másodikról nem is hallottam, harmadikból meg van egy példányom.
Ha nem gond, hogy 100-a a LAN akkor most már javasolnám az M8S ProL-t, mókolni nem kell a távval, minden alapból indul viszntont finomhangoláshoz kell egy adfvancedsettings.xml ami egy ún. dirtyregion hacket tartalmaz és utána szép folyamatos lesz a GUI is.(#41893) dgyuri0123
Ezt írtam problémának a Whitelist-el kapcsolatban, semmit nem rontasz el, a két opciót kéne összefésülni, azaz legyen akkor is frekiváltás ha a box skáláz. -
blakey
titán
LE alatt a 23-ai developer verzióval már használható, vannak még olyan anyagok amik akadoznak vagy a hang nincs szinkronban a képpel de összeségében jó. Tudtam nézni sorozatokat, filmeket különösebb hiba nélkül, korábban 10 perc után abbahagytam ,mert számomra nézhetetlen volt. Android alatt is van frekiváltás de komolyabban nem teszteltem, egész használható dobozka FHD-ig, persze meg a 4K is 30 fps-ig de ott azért már akadhatnak gondok.
-
krsanko
tag
A droid alatt futó Kodival is ugyanez a gond,tehát nem hiszem hogy az LE-vel van a probléma,inkább a lejátszóval magával (HDMI verzió Licenc).Persze az esetleg lehetséges,hogy az LE fejlesztésével ezt is lehet gyógyítani,ehhez nem értek.nekem van egy ismerősöm,Aki perfekt angol,megkérem hogy fordítsa le a problémát és elküldöm az LE fejlesztőnek,ha lesz infó,majd jelzem.
-
krsanko
tag
Akkor ezek szerint nem állok egyedül ezzel a problémával,de én is úgy vagyok vele,hogy azért együtt lehet vele élni és az UMC-t nagyon szeretem.Profin belehet állítani a rendszerhez és a hangja is nagyon jó,az árát is nagyon megéri?Megfordult már nálam is sok médialejátszó az elmúlt években (Popcorn,Dune,LG,Asus,Oppo ezeknek több típusa is),de egyiknél sem volt ilyen probléma.Próbálkoztam az UMC-1-nél firmware cserével is ,de az sem segített.Hátha a box firmware frissítésével-ha lesz hozzá újabb-megoldódik és "megszeretik"egymást.
-
Patice
nagyúr
-
blakey
titán
Egy dolgot hagytál ki a képletből, nem az olcsó boxokkal van gond hanem a LibreELEC hangtovábbításával, de azzal sem gond van hanem gondolom valamilyen parancssor nem megfelelő és bizonyos erősítők kényesek rá, mint írtam Apple TV-vel is volt ilyen. Neo U1-et ki lehet próbálni Android alatt is, hogy jó-e a HD hang vagy sem, nálam hibátlan, igaz nekem "csak" egy X3100-as Denonom van és nemrég jött rá frissítés ami azért így 3 év után is egész jó.
-
junkpod
veterán
Nem ismerem ezt az erősítőt, de a bypass nem kifejezetten azt jelenti amire szükséged van, ez nem a hdmi passthrough módja amikor tovább engedi feldolgozás helyett a hangot?
Kíváncsi lennék, mit ad ki hangot ez és bármelyik lejátszód ha a tvbol kihuzod a HDMI-t. Egy autó surround vagy ilyesmi kellene a hang üzemmódra. -
vvili
csendes tag
Pont ezzel küzdök én is, jelen esetben egy Neo U1 lejátszóval. Az erősítőm CA Azur 650r.
Sokféle médialejátszó megfordult már nálam,több S905-ös is, de mindegyikkel ugyanez a jelenség. Volt régebben Popcorn A 400 lejátszóm is, de azzal is ugyanez a probléma volt (igaz, nem ennyire drasztikus módon).Kizárólag a Dune és a Mede8er lejátszókkal nem volt ilyen gondom, azok azonnal kezdték a DTS-HD hanggal való lejátszást. Fura,hogy a TRUE-HD hang azonnal elindul hiba nélkül. Más eszközzel (pl: blu-ray, pc), nem jelentkezett ilyen jellegű probléma.
Szerintem az angolokkal van valami hiba
Egyébként csak azért nem adtam még el az erősítőt, mert nehéz lenne számomra megfizethető áron még egy ilyen jó hangú rendszert összeraknom, mint ami a jelenlegi rendszerem. Imádom minden percét amit mozizással tölthetek
-
blakey
titán
Amúgy kiróbáltam azt, hogy ne passtrough-ban adja ki a box (LE) a hangot, hanem PCM-ben, de olyankor meg csak hangos sistergést hallani, aztán az is helyrejön, ha ide-oda kapcsolgatom a hangsávokat. Szóval ez sem megoldás. - bár gondolom megfelelő dtb-t használsz, de ez a működés biztos, hogy erösítő "hiba" lesz, ha PCM-re állítom akkor is hibátlan, sőt, nagyon jól működik a Multi Ch is, tehát mindent kiküld többcsatornás PCM-be, nincs semmilyen sistergés.
-
blakey
titán
Nem volna szabad így működnie, én még soha nem találkoztam ilyennel egyik boxomnál sem LE alatt, Android alatt meg csak a Neo U1 tudott HD hangokat, de ott sincs gond. Valószínűleg nem szeretik egymást, nem ez lenne az egyetlen páros, valami hasonló volt ATV4 -Panasonic-Denon eszközökkel, végül megoldódott egy firmware frissítéssel azt hiszem Denon vonalon.
-
Pelican
őstag
-
kmarci25
veterán
Androidos telefonod, tableted van? Ha igen, akkor ismered a fájlkezelőket, van belőle a Play áruházban kismillió. Arra figyelj, hogy olyan kell, amivel bele tudsz nézni a system mappába is, ES File explorer, vagy az én favoritom a Total Commander. Telepíted az eszközre, aztán ahogy előttem is írták egy pendrive-ra vagy sd kártyára rámásolod a kívánt fájlt. Nem kell távoli elérés, feleslegesen bonyolítana.
-
mayday00
őstag
Biztos, vagy a készülékekben van a hiba, és nem a programban.
Nekem volt már Beelink MiniMXIII-am is. Azon pl sok gond volt a LE-el. Pl állandóan lefagyott bekapcsolásnál.
Sokszor nem tudtam bekapcsolni, csak akkor, ha 10szer ki be húztam a tápkábelt..Akkor nagy nehezen bekapcsolt. De voltak más problémák is..Nem akarom részletezni..Viszont MINIX NEO U1-alatt tökéletesen megy a LE. Nem fagy le, rendesen bebootol, nincs semmi akadozás, minden film tökéletesen megy. Jó a hang. Semmi röcögés, tökéletes a mozgásmegjelenítés. De volt sima Mini MX-em is, azalatt is voltak gondok.
MINIX NEO U1 alatt miért nincs gond? Miért nem fagy le hidegindításból pl..? Mert ez egy minőségi készülék szerintem. Nem hinném, hogy maga a LE program lenne a rossz.
Meguntam a sok gondot, és ezért vettem MINIX NEO U1 készüléket.
-
djnice
veterán
Éppen felújítunk, költözködünk, így kb 1 hónapig nem tudom most leellenőrizni a chroma ábrát sajnos.
(#19171) blakey: A chroma tesztre HDMI capture eszközből 4:4:4-et tudót érdemes csak venni, ami sajnos elég drága (~75k) és csak PCIE változat létezik belőle. A 4:2:0 és 4:2:2-esek gyakorlatilag visszabutítják a chroma felbontását ha a bemenő jel 4:4:4 volt, így adtunk a sz*rnak egy pofont
Amit még észrevettem, hogy az S905 (MiniMX III) és az S905X (Tanix TX3 Pro) képe is különbözik a chroma tesztnél, amin igencsak meglepődtem. Már nem emlékszem melyik volt a jobb, de különböző volt az biztos.
-
blakey
titán
Van egy olyan, hogy Jobbminőségű képjavító használata, azt is nézd meg, hogy mire van állítva.
A 4:4:4 vs. 4:2:2 miatti elérés eredménye is lehet, hogy másnak látod, lehet, hogy a megjelenítők eltérően kezelik. Apple TV4-en Sony Blu-ray-en hibátlan, makulátlan a kép.
Azt hiszem vezsek egy HDMI cpture, a többi eszközöm mellett már ez is elfér, hátha tudom használni a grafikusi munkámhoz. -
blakey
titán
2x ellenőríztem, LE712k és LE81j pontosan ott sávosodik mindkettő, mindkettő ugyanott jó ill. rossz, nincs különbség. Ha te különbséget látsz akkor nem azonosak a beállítások, alapból eltérő beállítások vannak friss telepítés után, érdemes ellenőrízni. Örülnék ha ennyire hibátlan lenne az LE8-as képe de nem az, tudom milyen lenne a hibátlan. Egyébként igen, egyelőre van válaszék.
(#19162) RedCat
Milyen kábelt használsz? Ez az elsötétedés leginkább arra utal, hogy valami nem frankó az átvitellel. Szerintem úgy tudnál közelebb kerülni a válaszhoz ha dokumentálod az eseményeket, hátha csak egy bizonyos érték esetén van a jelenség, lehet, hogy egy bizonyos bitráta fölött jelentkezik a probléma. Az LE8.0.1d óta elég sokminden változott így előfordulhat, hogy valami érzékeny a rendszered. Esetleg log file is segíthet a fejlesztőnek, hátha kát valami hibát. Semmi ilyesmit nem tapasztaltam eddig. -
blakey
titán
Most megnéztem az LE8h és az LE7k verziókat és ugyanaz volt az eredmény, sávosodás (banding) eddig volt az LE8-on, de most megnézem a j-t. Most frissítek.
Gyorsan belenéztem és megmaradt a banding LE8j alatt is, szerintem valamilyen beállítás okozza azt, hogy ennyi eltérést látsz. -
blakey
titán
Milyen képekkel nézted és milyen különbséget láttál? Mostanában nem tesztelem csak nézem. Az első hibrid verzió chroma upscalingje teljesen jó volt és nem láttam különbséget a 8-ashoz képest. 4:4:4 vs. 4:2:2 miatt is láthatsz eltérést, a 8-asban állítólag nem tökéletes, igaz ez megjelenítő függő is lehet, van amelyik nem szereti vagy másképp jeleníti meg. Lehet, hogy majd én is megnézem.
-
mayday00
őstag
Szia. LE7/LE8 "keverék" build-et, hogyan kell telepíteni?
Letöltöm ezt, majd telepítem..:LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012j.img.gz
Utána letöltöm a ...tar filet [link] majd ezt a .tar filet bemásolom a update mappába, és újraindítom a rendszert? Ennyi? Vagy máshogy kell?
Köszi előre is.
-
Halkakas
tag
Nem dilemmázok, csak nem szeretnék heti 2 buildet frissíteni, normális használatra van fent a LE, film, sorozatnézés, stb, a 4k tesztanyagok nem elsődlegesek nálam. A számoknak elméletben hiszek, de amikor röcögött, akkor sem láttam dropped, v skipped frame-t kiírva, szóval marad a szubjektív benyomás
Akár blakey, én is meg vagyok elégedve a hétköznapokban.
Értem én, h mit mondasz, és igazad is van, de annak idején a hetesről nyolcra váltást sem kapkodtam el, a G verzió volt az első, amit felraktam, annyira meg voltam elégedve a 2j-vel. Tökéletes volt, mégis jött egy jobb, amiről kiderült, h rosszabb
Talán ezért "fázom" az ismeretlen fejlesztők fél napja felrakott buld.jeitől, inkább próbálok maradni a szabványosabb csapásirányon. Meggyőződésem, h HA ez a helyes irány, kszaq következő buildjéből már vissza fog köszönni az, ami jó belőle. (Ha ez az ismeretlenből felbukkant build pedig mérföldkő, vagy referencia lesz, akkor nyilván fel fogom tenni én is, downgrade-elek egy jót
)Szerintem nem kell sokat várni rá, májusban megtudjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox tulajok OFF topicja
- Tőzsde és gazdaság
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged