- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
divan
őstag
válasz
lali303 #106123 üzenetére
Vagy bemásolod a remote.conf fájlt az összefoglalóban leírt módon.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
lali303 #106116 üzenetére
Ezt kell átmásolni, és átírni
dtb.img
-re? [kép]Utána bedugni a boxba, és megy?
A 62.d alapján? Nekem nincs reset gomb.
62d. Első indítás az SD kártyáról/pendrive-ról
Áramtalanítsd a gépet (húzd ki a tápot), dugd be az SD kártyát/pendrive-ot a gépbe, egy fogpiszkálóval nyomd be a reset gombot kattanásig és tartsd benyomva (lásd még 16-os pont), majd adj neki áramot, azaz dugd vissza a tápegységet. Addig tartsd benyomva a reset gombot, amíg meg nem látod a LibreELEC logót. Pendrive esetén próbálj ki egy másik aljzatot, ha nem bootol az elsőről.
Ha nincs, vagy nem működik a reset gomb, akkor a következőket próbáld ki:
- tegyél egy tetszőleges zip fájlt a LE kártyára, és tallózd be az Androidos UPDATE&BACKUP programmal
- felrakhatsz az androidra egy appot is
- telepítheted az adb-t, amivel parancssorból újraindítható az android.Nem lehet valahogy az android 9-et feljebb frissíteni?
Mert most az a gond, hogy ami alapból rajta van, azt nem tudom frissíteni, és a magyar nyelvi csomagot sem tölti le,Play áruházból meg azt írja,hogy nem lehet telepíteni a 21.2 Kodi.
-
Gaben19
csendes tag
-
dave0825
őstag
válasz
lali303 #102517 üzenetére
Megpróbálom majd, most egyelőre földobtam egy zsír új 20.5-öt, és megnézem, amit vargalex írt.
nfsu17: alapból a 20.2-t tettem föl, mikor megjött tavaly november körül a Vontar box, azóta az volt rajt, akkor gondoltam, hogy újdonságként fölrakom a jól bevált transmission helyett a qbit-et, de az nem működött, nem indult el semmi letöltés, a transmission-nel egyből. Úgyhogy maradtam ennél. 20.2 fölött, tehát 20.3-tól pedig már egyik sem megy, de nem a letöltés nem indul el, hanem alapból a kodit sem látja egyik remote szoftver sem, sem böngészőben nem érem el egyik programot sem. SSH és SFTP-n látni a kodit, azzal semmi gond, egyedül ezeket nem érem el.
vargalex: megnéztem, de nekem ezek nem mondanak semmit.
Ha elküldöm neked privátban, amit a parancsokra kaptam, megnéznéd, hogy mit is jelent? Nem akarom ilyen hosszú sorokkal szemetelni a topikot.
-
thomyerk
tag
válasz
lali303 #101206 üzenetére
jogos tényleg írták de nem fogtam fel, köszi
ennyi volt a probléma, nem fáradtan kell nekiállni…most már csak annyi bajom van vele hogy nem olvassa a külső hddról a fileokat. valamiért csak az egyik partícióját látja, valami kamu cd meghajtót, de a “rendes”, ahol a videók lennének nem látszik. átdugtam másik usbjébe, ott ugyanez.
-
Beni2360
félisten
válasz
lali303 #100325 üzenetére
Pedig az öszben ott van.
KELL csinálni egy üres fájlt és becsomagolni zippbe. A gyökérbe egy üres zipp fájlt másolni és android alól frissítést indítva azt betallózva kell elkezdeni a telepítést
CE-t. De lehet, hogy már az új CE-nél nem használható nem lelem az öszben. -
nfsu17
veterán
válasz
lali303 #88518 üzenetére
Tény, hogy egy 20-50k-s boxot könnyebben dobsz ki az ablakon, mint a félmilliós tévét, amin valószínű két év múlva már a YT sem fog menni, de azért a boxos 'világ' sem fenékig tejfel.
Egy S912 boxnak eddig tartott a CE támogatása. Persze ettől még nem kuka a box, pedig ez sem ezeréves típus.
CE lesz öt év múlva? Ki tudja. Lehet majd rá YT-ot tenni? Ki tudja. Netflix trükköz, YT trükköz, google keményít...nem tudni mi lesz még itt.
Itt most nem az offline médiaképességekről írok, mert azok sokkal tovább bírják...ha csak ennyi kellene, arra még mindig tökéletes lenne a tíz éves Dune-playerem...h264 1080p, oszt csá.
És most nem is az android részről írok, amik a dzsunka kategóriában kb a hulladék minőséget hozzák új korukban is, nem két év múlva.
Amúgy én is box párti vagyok, mert a 2012-es tv-m már 2015-ben 'buta' lett és azóta se okosodott. De boxokkal megtoldva no problem...csak meddig...és kinek mire kell.
Egyik nap még készülnek addonok, másik nap már nem...lásd thoradia repo. -
_q
addikt
válasz
lali303 #88518 üzenetére
Azt hogy elavulnak úgy érted nem jön ki új verzió az adott applikációból? Pl.: Netflix, Youtube stb. alkalmazások már 5+ éve is voltak a TV-ken, viszont a TV szoftverét és így gondolom a rajta lévő alkalmazásokat se frissítik kb. 3 év után. Viszont az alkalmazások egy régi verziója fent van és használható. Konkrét tapasztalatom csak a youtuberól van, azt próbáltam 10 éves TV esetén, nagyon lassú volt, nem tudom ezeken a box-okon gyorsabbak, mint a TV-n futó alkalmazások?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
lali303 #84709 üzenetére
Erről a slimboxról nem olvastam még, nme vagyok egy android/OS/kütyü szakértő, de utána nézek. Ez a Slimbox is egy operációs rendszer?
Pár szóban leírnád, hogy mi a előnye vagy mit tud vagy hol találok róla leírást?Azt most fejből nem tudom, hogy a Pie van-e jelenleg a készüléken. Ha nem, akkor frissítenem kell és megcsinálja magától?
Köszönöm a hozászólásokat!
-
ORCA58
addikt
válasz
lali303 #84167 üzenetére
lali303;nagyfejü
Nem kizárt, hogy megnézem. Android Tv az oprendszer, vagy csak úgy néz ki? Az alkalmazások telepítése miatt érdekel, hogy az is korlátozott-e benne? Előbb azonban szereznem kell egy USB A-A kábelt.
Gyakorlatilag mindegy milyen rom, csak a CE menjen fel rá. Ha az Android is használható az nem hátrány, néha az is kell. pl. Játék miatt gyerekeknek.
Zsadi
Valamit félreértettél. Áramtalanítás után azon a boxon amire felment a CE az Android indul. Várni kell egy kicsit újra indítani, és megy a CE.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest