- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
zazenke #105457 üzenetére
Én a Ugoost be se kapcsoltam több mint fél éve. A fehér Homaticsot használom CE-vel, igaz hogy projektor miatt a DV-t már hanyagolom. A Homatics Androidjára átköltöztettem az összes stream appot, teljesen jól működik. De pl a Squid Game 2. évadát egybe letöltöttem és úgy néztem meg CE alól. Mikor hogy.
-
mikrofon
veterán
válasz
zazenke #105048 üzenetére
Nem lehet végignézni egy komolyabb filmet vagy sorozatot legalább egy újraindítás nélkül.
Néha a kép nem indul, néha a hang nincs, néha meg úgy beakad mintha teljesen leesne az internet sebessége. Ilyenkor csak a teljes újraindítás segít. Legalábbis nekem. Pedig már csináltam gyári visszaállítás és mindent a nulláról újra beállítottam.... Nem lett jobb....A normál anyagokat jól játssza, de a nagyobb videókat DV/HDR10+ és HD hangokat tartalmazó anyagokat sehogy se bírja.
Annyira sz@r lett ezzel az automatikus frissítéssel, hogyha nem karácsonyi jönne, már kalapács alá került volna.....
Örökre elment a kedvem a Homatics gyártótól. Szerintem visszatérek a firestick+ugoos kombinációra.... -
aldebaran
addikt
-
blakey
titán
válasz
zazenke #104914 üzenetére
Ha valami elavult, akkor már mindegy. A 4.9.xxx kernellel Amlogic esetében kivezetésre került a P7 FEL, utána már nincs a támogatási listájukban. Az, hogy mit és mikor fognak véglegesen megszűntetni, csak a "pénzhajhász" cégek tudják. A P7 FEL valószínűleg akkor fog megszűnni, amikor az UHD lemezgyártás is megszűnik. A HDR szabványok is megvannak egymás mellett, ott is van előírás, HDR10 mindenképp támogatott kell legyen, ahogy lemezeken is min. AC3-nak kell lennie, tehát csak DV, vagy csak DTS nem lehet.
Sokáig jó eszköz a Homatics, minden hang- és képformátumot támogat, nagyon jó a kodek támogatása, van Google licensze, így még egy jó ideig nem lesz probléma. -
Swenk
aktív tag
válasz
zazenke #104914 üzenetére
Én azt biztosra veszem, hogy eltünnek majd a lemezek, mind a 3 fajta. Talán még a DoVi is eltünhet, hasonlóan a zenei mqa-hoz, és a HDR marad, ki tudja hová fejleszthető.
Aztán ott van még a dolby atmos 5.1, 7.1 és a DTS HD MA csatája is. Azt gondolom, hogy átmeneti időszakot élünk, és előbb-utóbb letisztul a pálya.Nem holnap...
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke #103550 üzenetére
[link] 12:51nél mondja sőt még a netflix is jön módosított progival 1080p ben. az meg amit emlegetnek hogy a rendszert nem android tv nek látja pl a google play az meg tudjuk hogy nem igaz mert erre is rá lehet küldeni android tv módosítást pont úgy mint a régi ugoosomra. arra se bírtam addigt letölteni androidtv plexet stb amíg át nem lett alakítva. azért ez a csatorna nem annyira bóvli szerintem hogy valótlant állítson
-
blakey
titán
válasz
zazenke #103550 üzenetére
akkor ez mire érti…? - Az adott OS-re. Mivel nem kommunikálhatja, hogy 4K HDR Dolby Vision/Atmos, ezért megpróbál úgy fogalmazni, hogy sokan félreértsék és ezáltal azt higgyék, hogy a legjobb minőség lesz elérhető, pedig csak annyit jelent, hogy az adott keretek között elérhető legjobb minőség lesz, ami nem más, mint HD, ahogy a telefonok esetében is.
-
blakey
titán
-
djnice
veterán
válasz
zazenke #103541 üzenetére
Jut eszembe, vettem + 2 db Ugoos-t a Minix mellé, hogy legyen mindegyik szobában DV FEL. Megnéztem rajta a H.264 4K 30 fps-es videót amit küldtél és tényleg szaggat, mközben Minix-en hibátlan. Egyetlen különbség van, hogy a Minix-ben S922X rev a, az Ugoos-ban S922X rev b SoC van. Mindenesetre furcsa.
-
gyűrű
addikt
válasz
zazenke #102740 üzenetére
Van. Megtaláltam végre az enyémet 🙂
Ezt használom az ugooshoz.
Minden gomb tanítható.
Világít is. -
zazenke
őstag
válasz
zazenke #102499 üzenetére
sőt így első boxnak én inkább az utobbit választanám mert az android része valószínüleg barátságosabb mint az ugoosé. Az úgy használható csak android tv rendszerként kényelmesen ha egy két szoftveres átalakítást még elvégzel rajta . ellenkező esetben olyan mint egy érintőképernyős telefon amit távirányítóval kényelmetlen használni. nem lehet a plexet és társait kényelmesen navigálni . corelecnél természetesen ezek a hiányosságok nem álnak fenn. (de azt is tanulni kell egy kicsit nekem elsőre nem volt felhasználóbarát az sem)
-
hunaqua
addikt
válasz
zazenke #102489 üzenetére
Nem vont le semmit. 168usd volt a termék "ingyen" szállítással. NL posta hozta,ami átküldte a Magyar postának. Ők kérték be az igazolásokat. Amikor rákérdeztem akkor mondta az eladó,hogy csak 150usd alatt intézik.Kvázi azt mondta,hogy felette lévő ár az nettó,fizetni kell majd a postán sarcot. Azért is írtam,hogy nem teljesen egyértelmű. A 150usd alatti rendelés elvileg tiszta.
-
mexel
veterán
válasz
zazenke #102453 üzenetére
Én akárhogy teszteltem és nézegettem, az androidos lejátszás filmezésre ( nem stream) sehol nem éri el a CE szintjét képben és hangban. Mindig van valami ami miatt marad a CE. Szerintem nem is lesz ott soha, az androidot nem erre fejlesztik, nem a tv boxok a célközönsége. Az hogy pár box gyártó csapata ekecselgeti folyamatosan az jó, de szerintem az mindig csak olyan toldás foldás lesz. Tény hogy más szinten jó a droid ( YT is jobb, ahogy írod olex és még sok más, de én különválasztom a házimozit és az ilyen ksi extrákat) Ahogy eg BR lejátszótól sem várjuk el hogy tudjon emailezni és böngészni, arra van más eszköz, a BlueRay lejátszó arra kell hogy hibátlan minőségben lejátsza a kellő anyagot. Érdekes ott nincs is más elvárás. itt meg a CEjó kép és hangminősége mellé mindenki akar olyan funkciókat amik nem oda kellenének ( nem rád gondolok most csak általánosítok)
-
mikrofon
veterán
válasz
zazenke #102447 üzenetére
Ez egy érdekes és talán értelmetlen vágy... Bár a vágyak már csak ilyenek...
Ha nem kell a stream biztosan, akkor egy igen jó választás az ugoos am6b plus, de CE-vel. Talán nem túlzás az a kijelentés, hogy jelenleg nincs olyan box, amiből CE-vel többet ki lehet hozni. De androiddal is csak akkor van jobb, ha kell a stream....
Ha meg nem érdekel a CE, de hasonló tudást szeretnél akkor a Homatics a béta android szoftverrel, már igen jól muzsikál. Persze FEL nélkül.... -
FingR86
őstag
válasz
zazenke #102414 üzenetére
meg lett a megoldás
volt user error is, meg nem is
én a gyűrű által linkelt oldalról csak jobb gomb mentéssel szedtem le a config fájlt, és úgy persze, hogy nem jó jött le. Már látom hogy csak simán rá kellett volna kattintani és van letöltés. De a már jó config fájlt is hiába másoltam a .config mappába, semmi...
a pendrive gyökerébe kellett ezt is, a dtb.img mellé. És így azonnal működik. -
blakey
titán
válasz
zazenke #102237 üzenetére
én még olyat nem találtam amit valamelyik ne vitt volna és a droidos kodi meg igen - én igen.
…továbbra is ezt látom a rendszer egyik fő tulajdonságának hogy mivel bírkozik meg - ez így van, de a jól elkészített anyagok mennek a legtöbb rendszeren, nekem nincs olyan filmem, sorozatom vagy zeném, ami csak egyik rendszeren működik, vagy valamelyiken hibásan jelenik meg, mindegyiken jó, kb. 500 filmem, kb. 40 sorozatom (száz vagy ezernél is több epizód) és kb 40e zeneszámom van, mind jó. -
-
mikrofon
veterán
válasz
zazenke #101896 üzenetére
Homatics-on már a nyílt bétateszt változat is elég jól működik, azóta pedig már van újabb is amiben még javítottak dolgokat. Úgyhogy ez ígéretes vonal. Ha meg van a kiadott verzió, biztos ki jön duneHD-ra és Nokia-ra is....
#101892 Hsz-ben írt FW az egy korábbi hibás verzió, mint ami a Homatics-on, már jól megy. Erről volt már részletesebben szó. -
vargalex
Topikgazda
válasz
zazenke #101792 üzenetére
Azért a CE is egy Linux. Nem csak Kodi fut rajta, fut egy csomó egyéb szolgáltatás. Csak nyilván nem olyan erőforrásigényesek. De mindenképpen fut egy systemd, systemd-journald, egy csomó kernel szervíz, pulseaudio, nfsd, eventlircd, connman, futhat SSH szerver, Samba szerver, bluetoothd, WPA supplicant, OpenVFD, nfsd, openVPN, wireguard, stb.
Szóval, egyáltalán nem a Kodinak van fenntartva az egész rendszer. Az egy dolog, hogy egy hagyományos window manager indul el, hanem maga a Kodi GUI. -
tomp
félisten
-
joydrv
aktív tag
válasz
zazenke #101756 üzenetére
Így .mkv-ba nincs semmi gond vele.
HDR10-ben játssza le ezt a fájlt.Szintén Atv12/kodi/omega esetén egyébként az Avatar 1-2 -nél láttam, hogy a remuxos trinity filmeket - DV 7 profil - HDR10-ben játssza le. Most néztem UFO971-es verziókat ezekből, az már rendben, az egyik HDR10+ a másik DV-ben megy.
-
apszi
őstag
válasz
zazenke #101694 üzenetére
Nem minden filmnél csinálja nálam se, de vannak videók amik valamiért nem tetszenek neki. Pl. van, hogy elindul, megy facántosan, és megjelenik az első felirat, onnét meg döcög az egész. Vagy x percnél le stoppolod (nem pause), majd onnét folytatod, megint döcög. Aztán valamelyiknél meg az ég világon semmi baja. A kérdéses anyagokkal, ami semmi extra egyébként, a régi LE + Kodi Jarvis páros atomstabilan működik, de a Leia + CE is megbirkózik velük. Leia annyit csinál esetleg, hogy az első felirat szöveg megjelenésénél döccen egyet, de onnét megy szépen tovább. Érdekes jelenségek.
Előtöltés, CPU performance/ondemand, gyorsítótárazás és társainak ehhez lehet vajon köze?
-
joydrv
aktív tag
válasz
zazenke #101694 üzenetére
Nekem Dune Homaticson CE/Omega beta2-n előjöttek ezek az akadozások. Nem tudtam behatárolni miért, bizonyos kódolás vagy bármi más, nem tudom. (Biztos, hogy nem a feliratok okozzák, azok nélküli filmekkel is előfordult.) Amikor először lefrissült a véglegesre az Omega azon is észrevettem, ráadásul a pkc is csak a sorozatokkal működött.
Utána tettem fel az androidos verziót. Látványos minőségromlást nem vettem észre. Viszont ezek a bosszantó dolgok megszűntek.Egyébként a Nokia 8010-est már hónapok óta csak androiddal használjuk. Egy kevésbé okos tévén ott van minden egy helyen, streaming, yt, plex , egyebek. Sokkal kényelmesebb így. Igaz Kodiból eddig a legutóbbi Nexus volt, azzal se volt különösebb gond, de most mellé raktam az Omegát is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- MSI CYBORG 15 A13V
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest