- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
aldebaran #106688 üzenetére
Nekem minden 4K filmem HDR10 vagy dv, kivéve egyet, az azért van a kivételnél, a cím része.
Az elem illesztése minden szabályra.
DV smart playlist
HDR10 smart playlist -
Csabi1984
addikt
válasz
aldebaran #106686 üzenetére
Szuper!
Az lenne a kérdésem azt miként lehet megoldani, hogy van valakinek akárhány filmes elérhetősége és ahogy lépked arra a megosztásra csak annak tartalmát jelenítse meg (film borítókra gondolok? )
Mondok egy példát van nekem a NAS-on 4K mappa amit szépen betallózók "Filmek" kategóriába. Majd van HD filmek mappa és azt is a "Filmek" kategóriába teszem de ennek eredménye, hogy mivel mindkettő "Film" kategória ezért mindkettőnél mutatja azokat a filmeket miközben mappa szerint nem ugyanaz a tartalom -
Beni2360
félisten
-
válasz
aldebaran #106662 üzenetére
Egyébként ez a lejátszó hardveresen is más, mint pl. egy Odroid N2+, hogy ilyen menő fkrmátum és .etadata funkciói vannak, vagy minden CoreElec eszköz tudja ezeket?
Pl. egy Odroif N2+ A kategóriás létére felébe kerül (igaz, távirányító nélkül), ezért merült fel bennem a kérdés.
-
Csabi1984
addikt
-
Beni2360
félisten
válasz
aldebaran #106618 üzenetére
Köszönöm de még nem álltam neki. Be kell iktatnom az időbeosztásomba.
Tegnap már bekapcsoltam a laptopoü, frissült a win.10. Általában tabról vagyok jelen.
Szuper bele néztem és köszi külön a kommentelést. Tudom nem egyszerű, mivel az agyunk gyorsabb mint ahogyan a szavakat hozzá rendeljük.
Én is sokat bakiztam kerestem a szavakat de így jóval érthetőbb. -
gyűrű
addikt
válasz
aldebaran #106594 üzenetére
Nem tartom számon. Amikor javítok rajta felrakom a mappába.
Nem tudom lesz e újabb cpm. Egy zárt csoportban tesztelünk páran újabb verziókat, de annyira jól sikerült már, hogy nincs nagyon mit javítani rajta. Kb. 10 újabb verziót csinált már a 14 óta de egyik sem jobb, főleg most multichannel pcm lejátszást akart javítani, de semmi komoly.
-
joydrv
aktív tag
válasz
aldebaran #106594 üzenetére
Általánosságban jó a cpm A14. De egy probléma véletlenszerűen előjön nekem Dune Homatics boxon. Nevezetesen az, hogy időnként hang-kép elcsúszással indul el a lejátszás. Egy gombnyomásnyi előre- vagy visszaléptetés aztán szinkronizálja, és onnantól semmi gond. Most épp a Snowpiercer sorozat több részénél figyeltem meg.
-
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran #105937 üzenetére
User error volt. My fault.
Az rii8+ nál van egy olyan billentyűkombináció, hogy fn+f1. Ekkor ő átáll szinkronizálni, nem csinál semmit. Nyomogatni kell ezt a bill kombinációt közel az usb-hez és ismét működik.
Az fn+f2 a háttérvilágítás, szóval nagyon könnyű sötétben mellényúlni.
Mostmár minden tökéletes. -
-=Jam=-
őstag
válasz
aldebaran #105800 üzenetére
Ez mondjuk érdekes, mert látja a kártyát, csak nem kapsz DHCP-től IP-címet, és az eszköz ad magának egyet ilyenkor, ezért van a 169.254-gyel kezdődő cím. Routeren nem lett valami elkonfigurálva? Valószínű ennek a kártyának a mac címéhez lett valami beállítva. Ha nem állítottál semmit, akkor próbálj meg egy router újraindítást esetleg.
-
kormi0312
senior tag
válasz
aldebaran #105786 üzenetére
Androidon van kábeles hálózat?
Ha jól értem akkor fizikailag a chipnek nincs baja (mert más CE verzión működik)
Wifi se rossz megoldás szerintem ha azon van 100Mbit\s sebesség legalább. (Vagy nagyobb buffer-t allitasz be neki)Homatics box 4k R plus -t fogtam ki Ali rol 95 dollárert még novemberben, de most is le lehet kuponozni 105 dollár környékére
Szerk: igen a DTB kardinális. Szerintem is a sima (nem new) verziót próbáld a gigabites verzióhoz
-
válasz
aldebaran #105786 üzenetére
A G1-re sokat panaszkodtak a CoreELEC fórumon is, többféle hálókártya chip/revízió van belőle és különféleképpen működnek/nem működnek (elvileg egy gigás chip van benne de egy idő után 100M-ra korlátozta a gyártó szoftverből, állítólag valami hardveres tervezési/gyártási gondja van ami miatt nem megy stabilan a gigabit rajta). Én hanyagolnám azok után amiket olvastam róla, ajánlott az Ugoos AM6B+ (vagy esetleg a Homatics valamelyik verziója).
-
joydrv
aktív tag
válasz
aldebaran #105740 üzenetére
Ez esetben csak a 4K/HDR DoVi / p7 FEL számít. Nem érdemes más felbontáshoz hasonlítani.
Csak ezeket lehet összehasonlítani: HDR be - ki / p7 FEL be-ki .
Persze a kedvenc filmjeimen én is pontosan tudom, hogy mennyi az eltérés, mert már sokszor megnéztem. Ahogy te is írtad.
De a legtöbb esetben csak szimplán nézel egy filmet. Többször vissza kellene nézned, ha látni akarod, mennyi a változás. -
-=Jam=-
őstag
válasz
aldebaran #105687 üzenetére
Most próbából benyomtam az avatar második részét, DV P7 FEL + 7.1 TrueHD Atmos, nem akad, össze-vissza tekergettem is, semmi akadás akkor sem, egyből játsza. Új kiadás neked a Kinhank G1 vagy még a régi? Nekem új Rev D van.
szerk: Tényleg akad, csak valamiért nem volt bekapcsolva a DV a menüben, és HDR-ben játszotta le. DV-ben tekerés után tényleg bekad, kicsit begyorsul stb, de mondjuk pár másodperc múlva helyreáll.
-
tomp
félisten
-
gyűrű
addikt
-
gyűrű
addikt
válasz
aldebaran #104901 üzenetére
Mindkét módszer jó, de előtte akkor válts át másik felszínre..
#104902 Beni2360
A cpm build egy extra Coreelec build ami pár dv képes boxra való, és a CE-NG nightly az alapja.Tartalmaz sok külön testreszabási lehetőséget, konvertálásokat pl. a LG tévéknél a hdr10+ nem támogatott, azt tudja DV.re, vagy néhány samu tv-nek a "DV-t tudja valahogy samu ehetővé" tenni..
Plussz rengeteg infót lehet kiíratni a módosított felszínekkel, a filmről a playerprocessinfón..
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
aldebaran #102605 üzenetére
Az, hogy csak tesztelésből belenézel ez videóba még nem sokat jelent. Valóban jellemzőbb, hogy azért 100Mbit alatt maradnak, de hidd ell, akadhat olyan is, ami fölé ugrik. De nem "állandó" módon, hanem lehetnek benne "kiugrások" bárhol a lejátszás során, amik kiütik a plafont ("Variable bitrate" ugyebár).
Amúgy egy jobb fajta USB 2-es Adapter is simán elég lehet ehhez.
(A Gyűrűk Ura első része meg kb. 3 órás, azért ez is hozzájárul ahhoz a 120GB-hoz.)
-
Joshi
titán
válasz
aldebaran #102605 üzenetére
Nekem ki van írva 128GB-os Blu-ray lemezre a Gyűrűk ura első része (~120GB), de ott többször felmegy a videó bitráta 100Mbps fölé. Ez csak a videó bitrátája, ebbe még nincs benne a hang. Persze ilyen anyag nem sok van. Az átlagos 4K anyagokhoz teljesen elég a 100Mbps is.
-
-
kikinda2
tag
válasz
aldebaran #101904 üzenetére
Én vettem. Nagyon rendben van a készülék. Nem melegszik. A gigabit lant pár nappal ez előtt kiveséztük. Van gigabit adapterem ami hozza a sebességet ha kellene, de eddig nem kellett, elég volt a 100-as. A támogatás még nem teljes hozzá, de szépen játssza a DoVI filmeket és én praktikusan erre voltam kíváncsi. Most a távirányító konfigurálását próbálom megoldani, hogy a bekapcsolás is működjön.
-
mikrofon
veterán
válasz
aldebaran #101904 üzenetére
Szerintem az USB3 és LAN1000 hiánya nem kizáró ok. Csak kell hozzá egy olcsó de kompatibilitás usb-ethernet átalakító az USB3 portba
Előbb írtam hogy interneten keresztül néztem egy nagy bitrátájú filmet. Azt elfelejtettem hogy az internet letöltési sebességem 280-320Mbit/s között ingadozik de gond nélkül ment. Ezt, az előbb említett adapter is tudja.
Firestick 4k max is simán működik usb2-es portjába helyezett Usb-ethernet adapterrel hibátlanul. -
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
aldebaran #100988 üzenetére
Advancedben néztem korábban, most Expert-ben is. Az output HDMI-re van téve (SPDIF a másik).
Az a furcsa, hogy korábban DTS hang lejátszásnál a TV saját GUI-ja kiírta, hogy a hang nem támogatott, ami normális. Most viszont nem írja ki, tehát szerintem ki sem küldi a hangsávot egyáltalán. Ugyanezt látom a Yamahán is, nem érzékel semmilyen forrást. A HDMI csatlakozó viszont új nevet kap az erősítőn, ha a CE-t bootolom be.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
aldebaran #100975 üzenetére
Dune a forrás
-> HDMI kábel 1. -> HDMI audio splitter
-----> HDMI kábel 2. (hang) -> AVR / Yamaha
-----> HDMI kábel 3. (kép) -> TV / LG C1Ideális esetben az AVR-ből menne a TV-be a kép, de az AVR nem engedi át a DoVi+HDR-t, a TV meg nem ismeri a DTS-t, ezért kell ez a splitter. Ez a setup működik a gyári Dune box-szal. Ha kiiktatom a splittert, akkor sincs változás.
Kodi hangbeállítások:
- Audio output device: ALSA: AML-AUGESOUND, HDMI Multi Ch PCM (próbáltam a többivel is)
- Output configuration: best match (próbáltam a többivel is)
- Play GUI sounds: Always (GUI is néma)
- Allow Passthrough: Yes (No-val is próbáltm)
- Passthrough output device: ugyanaz mint fent
- Passthrough esetén kiválasztottam azokat a formátumokat, amit ismer az AVRMinden más gyári default értéken van.
Elindítottam ismét a gyári androiddal, ott van hang. Hozzáteszem egyébként, hogy pont amiatt váltottam CE-re, mert a Dune kb egy hét után elfelejtett ugyanígy hangot kiadni. Ott olyankor elég volt egy restart.
-
kaciokos
őstag
válasz
aldebaran #100736 üzenetére
Valaki azt írja, kell a passthrough, valaki azt, hogy nem, kicsit elvesztem.
Bocs, ha már zavaros, amiket írtam, öntsünk tiszta vizet a pohárba.
Van egy Beelink M18-as lejátszóm, S905-ös procival, Android fut rajta, és azon a kodi. Két dolog van rákötve:
- az analóg AV kimenetre (mini jack) egy 2.0-s erősítő
- a HDMI kimenetre egy Samsung UE49K5500 TVÉvek óta a TV le van halkítva, és az erősítőn szól a hang, de most jó lenne, ha a TV is adna ki hangot, vagy ha ez nem lehetséges, akkor csak a TV.
A kodi hang beállításaim jelenleg pont olyanok, mint ezen a linken a 3 kép, mert visszaállítottam a hang beállításokat gyári értékre, hátha segít, de nem segített. Kivéve persze az "Audio output device", mert ott valami Androidos cucc van, és az az egyetlen tétel a legördülő listában, szóval ezt nem is tudom megváltoztatni.
Az Androidon nem nagyon vannak hang beállítások, csak egy, hogy hova küldje a digitális hangot, az HDMI-re van állítva. De az Androiddal szerintem nincs gond, mert ha újraindítom a lejátszót, és nem indítom el a kodi-t, hanem pl. egy zenelejátszó programot, akkor szépen kimegy a HDMI-n a hang a TV-re.
Plusz info: amikor anno megvettem a lejátszót, ha jól emlékszem, 16.1-es kodi futott rajta, és akkor tuti volt hang az erősítőn és a TV-n is.
-
nfsu17
veterán
válasz
aldebaran #100674 üzenetére
Majdnem mindig a belső a legjobb/leggyorsabb megoldás.
Néha azonban a boot lassabb lehet onnan. Az csak próba után derül ki.
99%-ban teljesen jó az sd is és/vagy pendrive, normál használat esetén nincs észrevehető sebességkül.cof
Közben a másik boxon kipróbáltam a fülest.
Annyival jobb ott, hogy kb 75% hangerőn már van hangereje rendesen, feljebb nem is akarnám tolni.
De a minősége elmarad attól, amin mobilon van.
Gyengébb a basszus, kevésbé minőségi.
Lehet elengedem ezt az ügyet -
gyűrű
addikt
válasz
aldebaran #100564 üzenetére
Több hiba jön egyszerre..
A libreelec-ből a corelelec is átvette a változtatást.
Ha jól értem akkor változtak pillow constansok
Ami az embuary helper, vagy a tmdb helper-ben hibát okoz, illetve ami felszínek ezeket használják,
pl. estuary mod-ok, vagy a skin.arctic.fuse , skin.arctic.horizon.2 , stb. azoknál problémaNálam is előjön ez a hiba, az embuary helpert letiltva viszont egyes funkciók egyes felszíneken nem lesznek jók.
A 13-i nightlyn még jó.Addig ne frissíts 13 utánira míg megoldják..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest