- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
mayday00 #99491 üzenetére
Ez kérdőjel számomra. Annyi biztos, hogy nem S905X4 SOC hanem S905W vagy ez is Rockchip.
Olyat nézz ha már venni akarsz ami S905X3 SOC. Ezek eléggé bevált darabok. Persze még a régebbi S912 is jó az új LE-vel ha találsz olyat.
De ha megvárod 11.11-et hátha lesz kínából is valami jó akció ennyi pénzért.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
mayday00 #99474 üzenetére
A Minix Neo U1-nél nem úgy van a reset gombos indítás, hogy a boxon lévő bekapcsoló gombot kell nyomvatartani, és úgy kell bedugni a tápot neki?
Beelink M18-on (S905) végül sikerült bebootolnom a legújabb LE 11.0.3 verzióval, elsőre nekem se sikerült. Jó sokáig kellett nyomni hozzá a reset gombot. Egyébként nálam az ethernet nem működik az általános GXBB dtb-vel, írja is boot folyamat elején. Majd ki fogom próbálni a MiniMX dtb-vel is, valaki írta itt, hogy azzal lett neki jó.
fer: teljesen igazad van, az S905-re csak akkor van értelme újabb LE-et (és Kodit) tenni, ha valami kiegészítő nem megy. FullHD-re mai napig jó a CE 9.2.8, HDR-t meg nem tud a SoC, tehát a 4K ripek kiesnek.
-
fer
őstag
válasz
mayday00 #99477 üzenetére
Nálam is a 9.2.8 van az air-on, és nem látom okát a frissítésnek. Nem tudom neked mi nem felel meg? Kipróbáltam újabbakat is, de mindben volt valami ami miatt visszatértem a 9.2.8-ra, legfőképp az emuelec, Az újabbakra már nem frissítik, ezért mivel más igényem nem volt, maradt a régi rendszer. Igaz 80%-ban slimox pie droid megy, mivel tökéletesen fut rajta minden, kadenciahelyes a lejátszás is, a STN is fényévekkel jobb, minta ce youtube-ja.
-
cof
veterán
válasz
mayday00 #99477 üzenetére
Igen, a Windows is látja hiszen tudtad szerkeszteni az uEnv.inf fájlt. Itt nem is a kiírás a probléma hanem a boot.
Mondjuk amikor én próbáltam régebbi box-al akkor Android 7 volt a minimum amivel indult a legújabb LE, CE. Ez egy S905X box volt.
Viszont nem hiszem, hogy találnál S905-re Android 7-et, mert még S905X-re is baromi nehéz volt találnom. Meg akkor biztos lett volna a Minix fórumon is és nem csak 6-os. Szóval ha nem működik akkor nem is értem, hogy miért van hozzá külön .dtb fájl az LE-ben, rejtély...
Ha újabb rendszer kell mint a CE 9.2.8 akkor úgy tűnik sajnos be kell ruháznod egy modernebb box-ba.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
mayday00 #99440 üzenetére
Az USB-Burning Tool-ost írják az "ajánlott" metódusnak, tehát én azzal csinálnám:
Letöltöd az USB Burning Tool-t a linkről, kicsomagolod, telepíted a PC-re.
Elindítod, felül a második szöveges "gombbal" átállítod a nyelvet angolra.
Majd File->Import Image-> itt betallózod és megnyitod a letöltött firmware-t.
Bedugod a Box-ot a konnektorba, majd egy USB-C->USB-A kábellel összekötöd a PC-vel. (Gondolom az USB-C végét kell a Box-ba dugni).
Majd nyomd le a Box-on a Power gombot több, mint 6 másodpercig.
A program ekkor elkezdi felismerni a Box-ot.
Ha megjelenik felül a Device ID alatt "valami" (ami a Box), akkor rányomsz a Start-ra.
Hagyd, hogy 100%-ig végig menjen a folyamat.
Ha ez megvan, lehúzod a Box-ot a PC-ről, majd utána rányomsz a Stop-ra.
Bezárhatod a programot.Elvileg ennyi, de ezt én is mind a videó alapján írtam.
-
Skynet258
veterán
válasz
mayday00 #57246 üzenetére
Sajna nincs más adapterem ezzel a mérettel, van nagyobb, kisebb, de ilyen nincs. Lehet veszek egy ilyen univerzális cuccot amin cserélhetők a fejek aztán az egyik jó lesz.
ViktorHUN79: onnan sajna nem megy, eszembe jutott nekem is.
junkpod : hát ja tápom még semminél sem szállt el, ez az első. De hozzáteszem van ez U1-es, ezen csak a gyerekek szoktak mesét nézni, nekem meg a Neo U-9H. Mindkettővel maximálisan elégedett vagyok amúgy, Harmony One Touch távval is szépen muzsikált, illetve most az utóbbi időben az LG tévé okos távjával is hibátlanul megy. Soha egy akadás, fagyás, adatvesztés, semmi nem volt. Én elégedett vagyok vele maximálisan. Jó a táp most beszart, de ha mindig ennyi baja lesz csak akkor én már elégedett leszek.
-
-
Csicsóka
őstag
-
Truman
senior tag
válasz
mayday00 #53075 üzenetére
Igen.
Először megnézed mi a BOX IP címét, Settings --> System Info --> Summary (fül) --> IP address
Ha USB egeret kötsz a BOX -ra azzal tudod navigálni.
Vagy akár a routered menüjébe is lehet megnézni.Ez egyszerűség kedvéért egy ugyan arra a routerre kötött gépel letöltöd ezt:
Putty.exe 32-bit vagy Putty.exe 64-bitElindítod
Bal oldalt:
Category --> session
De alapból is ez van kijelölve.
(Jobb oldalt) Host name (or IP address): beírod az IP címet, kijelölöd a SSH -t, alul ok -t nyomsz. A megjelenő kérdésre NEM -et nyomsz. Ha minden ok megjelenik egy fekete ablak.
login as: beírod: root
password: beírod: coreelec
egyszerűen beírod a fent a kolléga által írt parancsot. Lehet másolni is. Mindegy.
A végén enter természetesen. Nem fog kiírni semmit, hogy sikeres vagy valami. Bár ez megszokott.
Utána újraindítod.
reboot (parancs) -
Truman
senior tag
válasz
mayday00 #53070 üzenetére
Így van, ennél egyszerűbb megoldást nem fogsz találni. Szerintem egy működő remote.conf keresése, tesztelése sokkal több idő.
8.95.6 -es CE -től vették ki a natív támogatást. Engem is hideg zuhanyként ért, mert egyik frissítés után azt se tudtam hogy most bú vagy bá.
És nem voltam vele egyedül, mert az ember elvárná hogy ami korában működött magától, az ne szaródjon el. Szerintem semmibe nem telt volna nekik tovább támogatni, hogy ne kelljen így vele kínlódni. Mert én se nagyon csipázom ezt az SSH -s parancssoros mókolásokat, de hát sajna ez van.
Nekem Mecool BB2 -m van, a parancs kiadása, majd restart után azonnal ment a távirányító tökéletesen. (Annyi hogy nekem a * után mecool -t kellett írni. ) -
mexel
veterán
válasz
mayday00 #52581 üzenetére
Én simán a droidosat használtam azt hiszem. Pl droid alatt felteszel egy total commandert, a CE pent berakod, akkor simán átmásolod a droid alól a CE gyökerébe. Nem kell ssh ha az idegen és így elég egyszerű. ( kicsit a TC-t kell tudni kezelni droid alatt)
Ez nem csak minixnél működik, amióta megint kezeli a remote.conf-ot a CE szerintem bármilyen boxnál megoldható ahol a droidban ott a remote.conf az system/etc-ben. -
-
csibuka85
őstag
válasz
mayday00 #41592 üzenetére
Köszönöm akkor nem viszem vissza , de sajnos most volt egy kis negatívumom itthon. Mire hazaértem összefosta magát a 8 terrás vinyó amin 5,4 terra film volt , érdekessége hogy 71 napot ment 153 indítás leállítással és ma már 3870 szektor hiba van rajta. Tegnap még 0 volt. Nagyon szerencsétlen vagyok. Mondjuk 5 évi gari van rá 2018.02.20-tól számítva.
-
csibuka85
őstag
válasz
mayday00 #41267 üzenetére
Köszönöm Szépen , akkor nem lehet olyan rossz. Neten is jókat írnak róla. Igaz a 200mbps-es filmeket már nem viszi , de úgysincsen még akkor bitrátájú film , de a 140 mbps-es filmet gond nélkül elviszi. Gondolom a 7.1 es hangot simán átviszi. Ilyen lehetőség van rajta ? Ez nagyon tetszik ! Szeretném ha hasonló dolog lenne rajta ez a kategorizálás. Mondjuk ezt egy EGREAT A10 ből vettem ami nem olcsó lejátszó.
-
Csicsóka
őstag
válasz
mayday00 #39451 üzenetére
Igen, ugyan az a dtb kell, ebben egyformák. Itt az LE tömörített root fájlrendszere, ki van csomagolva, és ext4-re át van rakva, ezért nagyobb. Nekem a 7-es elég, a Jarvis pedig még rendelkezik rendes Amlogic támogatással, a következők már nem. Ezért felköthetik a gatyát a CE csapatban, ha hozni akarják azt a szintet.
Próbáld ki, meglátod neked mi a jobb. -
junkpod
veterán
válasz
mayday00 #34467 üzenetére
Én letöröltem már a keymap editort, kézzel beirom inkább a keyboard.xml fájlt. Egyszerűbb ha hordozni vagy frissiteni kell.
Blakey: őszintén meg lennék lepve ha az OLED tv-n kívül bármelyik kommersz tv képes lenne 10-12 bites szín mélységét teljes terjedelemben megjeleníteni, legfeljebb egy ügyes dirhering segíthet rajtuk, de tuti nincs ennyi állapota egy pixelnek...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
mayday00 #34431 üzenetére
Nálam így működnek a színes gombok LE alatt... részlet a kezelési könyvből:
Színes gyorsbillentyűk leírása videó lejátszáskor:
Piros: Felirat keresés
Zöld: Videó beállítások
Sárga: Film audio & szöveg beállítások.
Kék: KönyvjelzőkTehát, elvileg egy gombbal most is el tudod érni a feliratokat.
-
-
blakey
titán
válasz
mayday00 #29976 üzenetére
Egy szövegszerkesztőbe beírod a dolgokat majd elmented, a lényeg, hogy advancedsettings.xml legyen, semmilyen más kiterjesztése ne legyen. A fájl a Kodi fájlkezelőjével bemásolod a Profilmappába, újraindítod és kész.
Kryptonhoz itt a miként: Kodi 17 advanced settings
Mondjuk én manuálisan beírom és kész. -
blakey
titán
válasz
mayday00 #29957 üzenetére
Ezt mire érdemes állítani? Késleltetés a képfrissítés cseréje után.
2 másodperc jó szokott lenni a legtöbb anyagnál, akkor indul a film amikor megtörtént a frekiváltás.(#29961) Upo
Azért egy dolgot tegyél hozzá, ugrik a Widevine L1 és a HDCP 1.x, akinek ez fontos az ne válassza azt a ROM-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Mac mini (2023 with M2)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged