- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
jézusom #106349 üzenetére
Pontosan milyen beállításokat használsz? Most már bátran írhatom, hogy évtizedek óta használom az SMB megosztást is, semmilyen problémám nincs egyik rendszeren sem, pedig többfélét használok, tehát a NAS, macOS, Android, Android TV, tvOS, iOS, CoreELEC, Dune OS, Kodi, Infuse lejátszókkal használom az SMB-t is, nincs probléma, fej fej mellett pariban van az NFS-sel, nem rosszabb nem jobb. Ha nem működik az egyik, akkor használd a másikat. Tény, hogy az SMB-t könnyebb összehozni.
Kodiban nem csak a puffert kell állítani, és újabban már menüből állítható, több összetevője van, be kell állítani, hogy az összes kapcsolati protokollon puffereljen, a memória mérete (min) 64 MB, az olvasási faktor adaptív legyen, az adatcsomag mérete jó 128 KB-on, ezek nálam jól működnek. Kodi esetében minimum SMB 2-t használok, tehát nálam az SMB1 nincs használatban, azzal lehet, hogy vannak problémák, nem tudom, azt nem használom nagyon hosszú ideje.
NFS esetében ki kell választanod a megfelelő protokoll verziót (3-as jó), az adatcsomag mérete jó 128 KB-on. -
Beni2360
félisten
válasz
jézusom #105883 üzenetére
Az eARC az eredeti ARC továbbfejlesztése (a névben e=enhanced), amely a HDMI 2.1-gyel debütált. Alapvetően nagyobb sávszélességet biztosít, amely megnyitja az utat a Dolby Atmos előtt. Az eARC visszafelé kompatibilis az ARC-vel, így ARC és eARC eszközöket minden további nélkül összeköthetünk (ilyenkor természetesen az ARC funkcióit kapjuk).
-
fer
őstag
válasz
jézusom #105866 üzenetére
Azt nem írtad, hogy miről játszod le, az elsőnek elég magas a bitrátája, lehet az adathordozó nem bírja. Ha usb-ről játszod le akkor mindenképpen usb 3.0 -ba kell dugni a megfelelő sebességű adathordozót. Ha online vagy hálózati tárolóról játszod le, akkor ott meg a net/wi-fi sebesség lehet korlátozó. A másodiknál nem indokolt az akadás.
-
Joshi
titán
válasz
jézusom #105226 üzenetére
Én konkrétan ezt vettem, mert nekem meg a DVB-C box nem működött erősítőn keresztül (két különböző erősítő márkával sem) a projektorral. Persze nekem nem két HDMI kellett, hanem egy optikai is elég volt (azért ilyen olcsó
). Hozzáteszem, ha nem adok neki USB-én tápot, akkor is működik.
-
Faby
senior tag
válasz
jézusom #105182 üzenetére
Plex pontosan így működik.
DLNA-hoz nem értek, én a Plexet használom így: a szerver az OMV NAS-on, és több TV-n / eszközön nézem a filmeket, sorozatokat, a médiatár, a státuszok frissülnek, az egyikTV-n félbhagyott epizódot pl a telefonomon onnan tudom folytatni, ahol abbamaradt. -
blakey
titán
válasz
jézusom #105178 üzenetére
Az egyszerű lejátszás miatt, “könnyű protokoll”, így nem kell különösebb figyelmet fordítani a frissítésekre, a szabvány adott, Blu-ray lejátszók, TV-k és erősítők esetében könnyen használható. Komolyabb DLNA adatbázissal is rendelkezik és ugyanúgy követhető a megtekintés, pl. Serviio. Tehát egyszerű lejátszásra használható, pl. én is használom a Plex féle DLNA-t a Blu-ray lejátszómmal, zenét hallgatok, vagy épp egy filmet tesztelek. Jó ha van.
-
blakey
titán
válasz
jézusom #105176 üzenetére
Valamit nagyon nem értesz. DLNA segítségével nem fogsz adatbázist létrehozni a Kodiban, mivel nincs írási jogosultsága. Egy szóval nem írtam, hogy Kodi lenne a szerver. Ha Kodiban szeretnél adatbázist, akkor pl. SMB, NFS, FTP, SFTP, HTTP megfelelő, DLNA nem az. MiniDLNA is DLNA, csak megosztja, amit az adott szerveren beolvasott, akár a saját adatbázisával, akár csak úgy "natúr".
-
blakey
titán
válasz
jézusom #105174 üzenetére
A Plex szerverből és kliensekből áll, a szerver olvasási, írási jogokkal rendelkezik, csak úgy tudja az adatbázist felépíteni. A szerver és a kliensek közötti kommunikáció HTTP-n működik, viszont te Kodiról írsz, hogy azt használnád DLNA-val az adatbázishoz, ami nem lesz jó. Plexnek van DLNA része is, de az a szokásos, meglévő adatbázist biztosít olvasásra.
-
Beni2360
félisten
válasz
jézusom #105170 üzenetére
Az smb a köztudott egyszerűbb.
Az NFS jobb stabilabb minőségü, de nekem nem igazán sikeredett rendesen beállítani.
Biztos megszoktam az smb és az NFS felépítése bonyolultabb volt nekem. Tudom majd írják, az nem olyan bonyolult, ha tudod mit hova.
Dlna-t nem használtam soha. -
Beni2360
félisten
válasz
jézusom #105160 üzenetére
Lemaradtam a kálváriádról de próbálok segíteni.
A sorozat felépítését már linkelték. Azt a felépítési képet mentsd le ne keljen keresgélni.
Az elnevezés meg ezen az oldalon megjelenő módon kell a sorozat fő mappáját elnevezni. Ha több szóbol áll akkor a szavak közé pontokat és nem szóközt rakjál. Láthatod a letöltések él is pontok szerepelnek.
Ha valami hibádzik itt egy videóm a javításra.
Írj ha valami nem OK.
Békés karácsonyt a bejglit meg közösen megeszük. -
gyűrű
addikt
válasz
jézusom #103695 üzenetére
Coreelec nem fog menni már rajta egy frissítés után, 100-as a lan , Android tv 11, nincs afr.
a link amúgy nem jó ez a helyes -
vargalex
Topikgazda
válasz
jézusom #93864 üzenetére
Hat, én sem 1 boxról beszélek. Nálam konkrétan 2 box, 1 Raspberry Pi, PS2, PS3, PS4 Slim, PS4 Pro. Xbox One S, AVR, TV-k, stb. Mondjuk a PS-ek nem ébrednek kikapcsolt módból (nem pihenő módot használok), de az Xbox annak ellenére, hogy úgy állítottam be, néha ébred és ellenőrzi a frissítéseket (legalábbis nekem nem sikerült beállítanom, hogy ezt ne tegye).
-
gyűrű
addikt
válasz
jézusom #93415 üzenetére
Itt egy összehasonlítás a fire tvk ről.
-
®abstract®
őstag
válasz
jézusom #91779 üzenetére
Akkor elegendő lehet a CE hez vagy felezős rendszerhez egy 15000 Ft ért vásárolt nyolc giga tárhelyes két giga RAM os TV box. Minek többet költeni rá?
Aki megveszi 70 -80000 Ft ért ezeket a bitang erős TV boxokat amiket felsoroltam és rá telepít CE vagy felezős rendszert vagy mit tudom én mit, annak szerintem elgurult a gyógyszere.
Ezután minden jófajta előnye veszne el egy jófajta boxnak.nekem X96MP van és tudok ezen is játszani miért ne tenném hogy ha van rá lehetőség?
Másik az hogy van PC n sok játékom, de ha kedvem támad az amlogic droidos boxon játszani valamivel akkor ne tegyem mert nem arra való?ez így hülyeség.
#91783 Vargalex
Mester-nem tudom hogy mi korlátozná le, gondolom semmi, de alapvetően oda mihez kéne a nyers erő, a torrenthez?
Androidos felületen minden erő tartalék jól jön és ezeknek a bitang TV boxok nak meg pont ez lenne az előnye a többivel szemben, amík sehol sincsenek ehez a combos hardverhez.
A CE rendszer nem más mint egy felpofozott Kodi kibővített menüpontokkal lehetőségekkel, de alapvetően ennyi vagy tévedek? 🙂😎 -
xtend
senior tag
válasz
jézusom #90001 üzenetére
Az én x92 s912 boxomon is az a CE volt és nem volt vele gond, de ha nálad valamiért mégis (kitudja, szeszélyesek néha ezek a boxok) akkor pl a slimbox fw-t is megpróbálhatod.
szerk.: ha bufferelési probléma akkor az általában hálózati problem.
Megpróbálkozhatsz az advancedsettings.xml-be cache beállítással: [link] vagy használd a keresőt, párszor már írtunk róla. -
cof
veterán
válasz
jézusom #89454 üzenetére
Ezt próbáld ki. [link]
Csak vedd ki a kártyát a BOX-ból és másold a gyökérbe, ahova a dtb.img-t is csináltad. Aztán nevezd át majd simán remote.conf-ra. (Nem tudom kipróbálni, hogy működik-e csak találtam)
Viszont a fenti módszernél ha eMMC-re telepíted a CE-t akkor már nem lesz távirányító, ez a hátránya, csak így egyszerűbb kipróbálni, hogy egyáltalán hozzá való-e ha nem látod Windows alól a CE-t.
Ha meg eléred a BOX-ot Windows alól a hálózatoknál akkor a Configfiles mappába másholhatod, és kell majd egy újraindítás.
-
jézusom
addikt
-
cof
veterán
-
vargalex
Topikgazda
válasz
jézusom #88069 üzenetére
Azt a bootloader intézi, hogy a RAM mely részét minek osztja ki. De, ahogy olvashatod, ha a teljes 4 GB-ot is meg lehet címezni 32 biten, szóval, nem értem a kötekedés lényegét...
Egyébként pedig (ahogy már írtam) beszélhetnénk akár 64 GB-ról is, hiszen a PAE a mainline kernel 2.3.23-as verziója óta támogatott, azaz 1999-től 64 GB-ig címezhető a RAM akár 32 biten is...Egyszerűen többen lovagoltok itt azon, hogy egy (vagy néhány) gyártó 32 bites rendszerrel adja a boxait. Közben semmilyen hátrány nem ér miatta. Valószínűleg egyszerűen kénytelen így tenni pl. azért, mert a SoC gyártója az adott funkciót megvalósító kernel modult mondjuk csak 32 biten biztosítja és nyilván zárt forrású...
Az "Egy 4 GB ramos boxot nem is lehet 32 biten futtatni..." kijelentésed a fentiek miatt pedig ne haragudj, de egyszerűen butaság...
-
mikrofon
veterán
válasz
jézusom #87982 üzenetére
CE már támogatja a DV-t?
Csak azért kérdem, mert az én infóim alapján még a kodi-ból is csak egy speciális verzió viszi: [Dolby Vision on Android with Kodi - Status] -
Beni2360
félisten
-
Petyka3
aktív tag
válasz
jézusom #74098 üzenetére
Vagy a WinNFSd én a mede8er-hez ezt használom.
Mi a gond a szambával? Én úgy csináltam, hogy létrehoztam win alatt egy felhasználót, azt beléptettem először a win10-be, a megosztott mappákban engedélyeztettem az adott felhasználó elérését, majd ezután a boxon hálózati hely hozzáadása, smb, kiszolgáló (A PC IP-je), az imént létrehozott felhasználó/jelszó.
-
gyűrű
addikt
válasz
jézusom #74098 üzenetére
NFS megoldás is jó, multkor volt egy progi az működött, de valami idő korlátja volt, más progit nem tudok nfs létrehozásához...
Hanewin nfs szerver...egyszerű gyors ingyenes.
-
Beni2360
félisten
válasz
jézusom #74098 üzenetére
Van itt két leírás ezeket nézd át. Win10 és KODI közti megosztás.
Kell egy vendég fiókot csinálni és annak a név+jelszavával tudod a KODI-ba belépni. Videóm
Felhasználói fiók létrehozása Windows 10-ben -
PL: Létrehozott vendég fiók:
név:kutya
Jelszó: kedvenc.
Amikor megadod a géped ip címét lentebb látod ahova be kell írni.
Én úgy szoktam csinálni, hogy először egy elérést a fájlkezelőben rögzítek és utána már a mappa megadásoknál ezt a kapcsolatot kiválasztve nem kell egyenként beírogatni az ip címeket.
Régen ment az smb search is, az semmit nem talál. - ez már nem működik hiába írja - Suineg.
Na kaptál olvasni és nézni valót remélem sikerülni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Robot fűnyírók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Quadro FX 570 eladó
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest