- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Patice #92438 üzenetére
MicroSD-n. A belsőt meghagytam az Androidnak, bár évek óta hozzá se nyúltam.
Van egyébként egy kis PC is a TV alatt. Elég ritkán használjuk. De most azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy inkább arra kéne rátennem a Kodi-t, ezt a kis boxot meg elfelejtenem. Bár jóval többet fogyasztana, az biztos.
-
Imi1981
veterán
válasz
Patice #78007 üzenetére
Én saját Api key-t használok több tv boxon és egyiken sem vagyok bejelentkezve. 5 tv boxon van így megcsinálva és gond nélkül működik mindegyiken! Szerintem a tv boxon nem kell bejelentkezni a youtube-ba emiatt.
Viszont a legújabb youtube addon kell mert különben jönnek hibák /furcsa dolgok.
-
blakey
titán
válasz
Patice #58245 üzenetére
N0N: 1.2T NPU, no Dolby, no DTS - ami változhat idővel.
Szóval a Khadas VIM3L-ben olyan proci változat van, aminél nincs semmilyen licensz kifizetve - igen, de elvileg meglesz és elképzelhető, hogy Dolby Vision is lesz VIM3L-re: "We don’t have a plan to support Dolby vision on VIM3, but still possible for VIM3L."
Sima Dolby esetében asszem már nem licensz köteles, azaz a Kodi fogja tudni a sztereó lekeverést, de mi van a DTS-sel???? - Megy a sima DTS, legalábbis nálam lekeveri sztereóra.Amúgy lehet kábellel és adapterrel is rendelni ($74,99):
(#58244) djnice
CE alatt sincs megfelelő HDR-SDR konverzió. -
Mankó
veterán
válasz
Patice #57308 üzenetére
Igen, meg volt mind, egyszerű tallózással se érem el. Különben NFS protokollal van megcsinálva, a Video hozzáadásánál ott is van a nas ip címe, beljebb is enged, de a transmission könyvtárán belüli Complete mappáig már nem enged el.
Pelican: a kodi rendszer beállításánál mutatja az ip címet, amit lefoglaltam neki a routerben. de ha droidon belül tudok böngészni, akkor kodin belül is van net. Itt a nas eléréssel lesz a gond szerintem, csak még nem tudom, hogy mi .
Cof: ez micsoda ez az img fájl?
-
TCr
veterán
válasz
Patice #56230 üzenetére
Tudom, ez itt nagyon off, de muszáj leírnom: az Allo Boss hangját nagyon szeretem, nem bántam meg a vételt.
Viszont a Volumioval nem vagyok kibékülve, egyrészt hol eldobálja a jelet, hol csak visszalép a kezdőképernyőre (android app és webfelület egyaránt), a cue fájllal ellátott "egybelemezeken" pedig sajnos nem lehet trackenként léptetni. Lebontja számokra, de léptetésnél mindig az album legelejére ugrik.
-
Met
nagyúr
válasz
Patice #55650 üzenetére
Nem tudom, nincs rá írva semmi. így néz ki
Jó pár éve vettem.
Nincs másik kábelem.A hangkimenet az összefoglaló szerint van beállítva, azaz előbb kimaradt.
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
Patice #54105 üzenetére
Két gigabites boxom is járt már így az elmúlt 3 év alatt. Az egyik kb. 1 év használat után féloldalasodott meg, a másik eleve így ékezett. Mindkettőnél a tx irány, mint nálad. Az egyik olyan durván lassú lett, hogy pár kbitet tudott, le is kellett lassítani ethtool-al 100-asra, úgy meg oda vissza megvolt a 100 mega. Csak mondjuk nem szép dolog ez egy ilyen "neves" gyártótól, még ha pont azon a soron is készül rizsföldön, mint a többi X96 box.
Odroid N2 piszkálja az én fantáziám is, de még alszok rá párat.
S912-t sem régen vettem, ha ebből indulok ki, akkor jó sokat fogok aludni még. -
Pelican
őstag
válasz
Patice #54081 üzenetére
Elkezdtem írni egy bemutatót...
Sajnos munka van nem tudtam még az Androidot és a Linuxokat megnézni, de jövő hétre az is meglesz. -
Fooler89
őstag
válasz
Patice #53800 üzenetére
Mivel vpn-en keresztül már elérem így nem gondolom, hogy pluszban szükségem lenne a webdav-ra.
Letöltés közben szeretném már nézni, mivel mindkét helyen 1gb net van.
A másik, igaz nem ismerem a sebességét ennek a protokolnak de első megérzésre az NFS-t tartom gyorsabbnak. -
Csicsóka
őstag
válasz
Patice #49565 üzenetére
Semmi extrára nem gondolok, csak azokkal az gyakran általad használt anyagokkal lehetne megnézni.
Van e észrevehető különbség a márkás, eredeti és a tákolt rendszer közt?
Az eredeti Vero 4k, és a **MC közt csak kernel szinten van különbség, de az szinte a lényeg ezeken a vasakon. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Patice #44003 üzenetére
Ez elméletileg ugyanaz a hw mint a Vero 4K, csak gigabites hálózati csatolóval, ami több kérdést is felvet, tekintve, hogy az előd S905X processzoros volt.
Your Vero 4K + (Tech Specs)
Quad Core 1.6Ghz 64-bit processor
2GB DDR3 RAM and 16GB eMMC storage [1]
Built in 802.11 ac/n/g/b WiFi with Bluetooth 4.0
IR and RF receiver
2x USB 2.0 ports
micro SD card slot
3.5mm analogue audio output
Optical (SPDIF) audio output
HDMI 2.0 with CEC (control your Vero 4K + with your TV remote)
Dynamic Refresh Rate adjustment (with 23.976/24p support)
Gigabit Ethernet
4K, H265, HDR10 ready
Dimensions: 9 x 9 x 2cm / 3.5 x 3.5 x 0.75 inches
Weight: 140 grams / 5 oz -
válasz
Patice #44003 üzenetére
Én arra lennék kíváncsi, hogy mi van belül, milyen a hűtés, stb. De látom, hogy le van zárva.
Továbbá tudom, hogy Sam 5 évig vállal szoftverfrissítést, de nem tudom milyen viszonyban van a SoC fejlesztőivel, ő hozzáfér-e a teljes forráskódhoz, mert pl. a hyperion akadást még ő sem tudta megszüntetni: [link]
-
ERPY
őstag
válasz
Patice #34990 üzenetére
Köszönöm az építő jellegű hozzászólást. Tőled konkrétan ezt nem vártam. Semmi gond, nem személyeskedés. A kislányom aki 6 éves és a párom akik klippeket szoktak nézni, gondoltam kicsit hátha lehet javítani a hangzáson, mint számítógép esetében. Szóval tárgytalan a kérdésem már.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Patice #31165 üzenetére
A sebességével ki is voltam békülve, mert nincs mindig nagy adatmozgás a hálózaton. Az volt a baj, hogy az én BPI-m, nem volt kellően stabil. Lehet túl sok bőrt akartam róla lehúzni 1xerre, mert tűzfal, router, torrent, + jó pár szerver szolgáltatás is volt rajta. Random módon fagyogatott, és ezt nem tűrhettem. Vissza elővetem a mobil cerkás ITX lapomat, az visz mindent, gond nélkül.
-
mexel
veterán
válasz
Patice #31110 üzenetére
Én is ilyet rendeltem amit Blakey is javasolt ( és mások is) ez tudja a DVB-C-t ( visszajelzések alapján is), elvileg Widevine Level 1 és gigás lan. Itt egy táblázat a Mecool tuneresekről, talán ezt érdemes leginkább venni most.
-
blakey
titán
válasz
Patice #31122 üzenetére
Annál olcsóbban EU raktárból is meglenne, pl. a KI Pro a GB-n, mondjuk itt meg pont nem írnak a DVB-C-ről.
Én is gondolkodom egy boxon, még nem tudom, hogy bevállaljak-e egy Tanixot, hogy lássam milyen az a rendszer vagy inkább 905D-s boxot vegyek. TV-t nem cserélek így a 4K nem szempont. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Patice #31110 üzenetére
Ha rendelsz valamilyen tuneres boxot légy résen, mert nem egyszerű kiigazodni a kínálatban.
A geekbuyingon mindegyik Mecool-ra írják a DVB-C-t és a Widevine L1-et is.
Mecool KI Plus: S905D, 1/8G, 100M LAN, 2.4GHz wifi
Mecool KII Pro: S905D, 2/16G, 100M LAN, 2.4/5GHz ac wifi, BT4.0
Mecool KI Pro: S905D, 2/16G, Gbit LAN, 2.4/5GHz ac wifi, BT4.0
Mecool KIII Pro: S912, 3/16G, Gbit LAN, 2.4/5GHz ac wifi, BT4.0Az árak $65-80 körül szórnak S905D esetén, a KIII Pro viszont $110 fölött van.
-
djnice
veterán
válasz
Patice #30888 üzenetére
Én úgy csináltam annó, hogy a filesystem.tar-ból csináltam system.img-t és kell asszem az aml_autoscript is. De ha lesz nálam egy 2/16-os box akkor kipróbálom majd megint. Valószínű a Vero-nál egy módosított bootloadert használnak, azért jó ez így, de majd Csicsóka ránéz reméljük
-
djnice
veterán
válasz
Patice #30875 üzenetére
Itt is írja valaki hogy működik neki X96-on: [link]
Esetleg csicsóka ránézhetne az OSMC img-re, hogy mit hagytak ki belőle amitől nem indul el automatikusan a telepítő.
(#30883) junkpod: Azt írja az ember magáról, hogy spanyol. De ha hamarosan nem adják ki a forrást, rájuk fognak koppintani a GPL licensz miatt.
-
djnice
veterán
válasz
Patice #30875 üzenetére
Mit ír ki hibának? Nálam az 1/8-as X96-nél elindult a telepítő de kiírta, hogy rossz a flash mérete. Ha csak a recoverybe jut, akkor el sem indult a telepítő. A kszaq féle LE-t ha kiírod SD kártyára, nézd meg a struktúráját és másold rá az OSMC-s kártyára ami hiányzik.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Patice #29517 üzenetére
Megoldható persze, vagy OMV-re rárakni a router funkcióhoz szükséges csomagokat. Egyáltalán nem bonyolult jó router/tűzfal megoldást csinálni belőle. Én még OMV-t sem szoktam feltenni alapnak, csak egy sima Debian minimal telepítést, és mindent kézzel bekonfigolva, rá a többi funkciót. 7 évvel ezelőtt, még az egy magos Atom korszakban, az Atom klub-ban már reszelgettünk ilyen gépeket, még XBMC volt rajta a player, max. 720 HD-t tudott. Persze mellette vitte a teljes router/firewall, 2W-os wifi AP módot is. A szomszéd utcából már csatlakozott rá a teló. Szóval, sok mindenre képesek ezek a cuccok, aki szeret buherálni, a gyári routereknél jobbat hozhat össze.
-
e90lci
senior tag
válasz
Patice #29517 üzenetére
Szia
"Hálózatfejlesztéskor lehet majd elgondolkodom, hogy valami ilyesmit raknék be routernek, mert a gyáriakból kezd elegem lenni."
Akkor nincs mit tenni építened kell egy routert,pfSenset fel tenni rá és csókolom.De ha megcsinálod azért egy blogbejegyzést csinálj.(szeretem olvasgatni) -
Csicsóka
őstag
válasz
Patice #29501 üzenetére
Én kicsit más szemmel nézek ezekre a vasakra. A 4K nem érdekel, nem is lesz egyhamar ilyen lánc nálam.
Majd ha lesz hozzá lejátszható tartalom bőven, akkor talán. Annál inkább kiváló egy ilyen kis vas, egy mindenes gépnek, ami firewal, router, server, wifi AP, full HD player egyben. Ehhez minden képességgel rendelkezik. A két HDMI +1 DP miatt sem kell félni hogy nem tudok mit hová dugni. Fogyasztása se rossz, és nem kapkod levegő után egy gigabiten keresztüli komoly terheléstől, egy 8 portos switch utána és már van is jó hálózat. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Patice #27408 üzenetére
Nincs a Zyxellel semmi baj. Olyan létező mappát osztok meg, amit akarok, de az tény, hogy ott inkább kell a natív linuxos oldalon beállítani valamit, mint a varázslós felhasználói felületen (emiatt olcsóbb). NSF megosztás esetén is ez a helyzet
junkpod: NFS megosztás témában a Zyxel fórumon, tudod, hogy segítenek.
-
junkpod
veterán
válasz
Patice #25332 üzenetére
Hát pont ez a lényeg. Láttam már eizo monitort olyat, hogy nem tudtam szemmel megkülönböztetni a nyomdai proof nyomatot és a monitor képét egymás mellett, de az meglehetősen drága és profi munkaeszköz.
Az, hogy a kommersz lcd-ken mi jelenik a 10 bitbol és a hdrből, az kétséges... -
junkpod
veterán
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
Patice #24350 üzenetére
Tény és való, hogy vegyesen van minden fájl. 3000 feletti a gyökérben, annak a fele mappa. Abban almappák, meg stb. Kikapcsoltam a TAG Readingdet, de maradt ugyanolyan lassú. Nekem azt sem lenne szempont, hogy a zenei résznél csak zenéket listázzon. Bőven elég lenne egy alap fájlkezelő, amihez társítom a Kodit.
Az ES File explorer viszont borzasztó tv-n, távirányítóval. Nincs listanézet, csak mozaik.
-
Melorin
addikt
válasz
Patice #23394 üzenetére
Én mindenképpen PC-n szeretném elindítani a zenét, sokkal kényelmesebb ha már úgyis ott ülök előtte.
A másik dolog amiért nem szeretem Kodin csatolni a zenéket az, hogy a nyomorult össze vissza értelmezi az albumokat, dalokat. Van pl sok OST zeném amiket a Kodi vagy' 3 albumra oszt szét, ráadásul vannak trackek amiket sehova, így nem tudom őket meghallgatni kodin.
Telefonon is mindig a folder alapú lejátszókat használom mert a simák számomra használhatatlanok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged