- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joydrv
aktív tag
válasz
xtend #101731 üzenetére
Köszi!
Frissült ma nekem is atv 12-re a Nokia 8010. Belenéztem pár filmbe androidon kodi-omegával és plex klienssel is. Szerintem mindkettő rendben van. 480p-től 4K-ig próbálgattam. Úgy látom valóban jól megy az AFR. A Nokián lévő androidos kodi-omegát összehasonlítottam a Dune Homatics CE/omegaval is. Ide-oda lépkedve a kettő között, ugyanazon a tévén, ugyanazon a filmeken, nem lehet észrevenni hibát a lejátszásban.
Úgy néz ki a CE valóban felejtős lesz. -
joydrv
aktív tag
válasz
xtend #101706 üzenetére
Ha megnéztél pár filmet írjál mik a tapasztalatok az atv12-vel. A 7.1 és társai hangok különösebben nem érintenek meg. A kép inkább.
Szerintem a Nokia 8010 már eddig is nagyon jó volt androiddal. Ha az afr jól működik rajta, már tényleg nem kell rá a CE. (Mondjuk eddig se használtam rajta már régóta.) -
blakey
titán
válasz
xtend #101708 üzenetére
Kár volt kiadniuk. Annyi hiba van abban a fw-ben, hogy az ATV11-et visszasírta a legtöbb felhasználó, legalábbis Homatics esetében. Nem értem a Nokiát, hogy miért ad ki ilyeneket. Homaticson már kb. a 10-iket próbálgatjuk az ATV12-ből, talán alkalmas lesz kiadásra, de néha olyan érzésem van, hogy nem értik, hogy mit csinálnak.
-
tobias40
veterán
-
joydrv
aktív tag
Az idén már vettem 2 TCL tv-t. egy drágábbat és egy olcsóbbat is, de mindkettőn tapasztaltam finom akadozást, laggolást. Egyéb bosszantó problémák miatt mindkettőt visszaküldtem. (Egyik gyakran fagyott, újraindulgatott, másik össze-vissza kezelte a HDR fényeket, nézhetetlenek voltak rajta a DV filmek.)
Most éppen egy Hisense 65u7hq-n gondolkodom. Kíváncsi vagyok az idei szériákra, de ha nincs nagy előrelépés, maradok annál.
Egyébként a Nokia beépített Kodija elég jó szerintem is, de próbálgatom az egyebeket, hogy mit lehet még kihozni ebből a boxból, ha nem akarok a CE-re ide-oda váltani. -
Joshi
titán
Amit linkeltél, itt mindegyik verzióra konkrétan Gigabites lant ír. Szerintem ez jó lehet.
HK1 BOX S905X3 Amlogic 8K smart tv Box Android 9.0 gigabit lan bt4.0 2.4g&5g Wifi Y0utu1 Nef1x g0gle media player
Highlight:
- CPU: Amlogic S905X3 Quad Core ARM Cortex A55;
- GPU: ARM Mali-G31MP;
- Memory: DDR3 4GB, FLASH 32GB/64GB/128GB;
- Support H.265, 8K@24fps, 4K@60fps, 2.1, USB3.0;
- Support: Gigabit Ethernet, 2.4&5G Dual Wifi+AC;
- Support: Y0utu1 4K;
- Support Wireless Upgrade (OTA).
- There are Three Options for VONTAR X3:
A: 4G+32G+Dual Wifi+BT4.0+1000M
B: 4G+64G+Dual Wifi+BT4.0+1000M
C: 4G+128G+Dual Wifi+BT4.0+1000M
What’s in Box:
-1 x HK1 BOX TV Box
-1 x Remote control
-1 x Power Supply
-1 x HD Cable
-1 x User Manual -
stigma
addikt
Hi, bocs a késői válaszért, köszi a boxokat.
CE szerintem fejeltős, mert akinek lesz nem fog ilyenekkel foglalkozni, szóval akkor marad a Homatics / Nokia boxok valamelyie.
Először lecsekkoltatom a TV-t, mert ha mégsem tud DoVi-t akkor elég az olcsóbb 30-40k-s boxot megvennie hosszútávra, illetve neki most ebből a szempontból mindegy, hogy 100-as lannal vagy Gbit LAN-nal szerelt mert most és a közeljövőben is USB 3.0-ról fog lejátszani.Köszi szépen.
-
mikrofon
veterán
Akkor lehet nem ez a baj nálam. Mivel nagyon mások voltak a kódok amiket írtál mint a Homatics távjához tartozó remote.conf ban, azt hittem ezért nem megy a Nokia távirányítója nekem.
Esetleg ha majd újra élőkerül a CE-s pendrive-od kipróbálnád hogy az általam linkelt remote.conf-fal működik-e a távirányítód?Amúgy mikor átváltottál CE-re Akkor csináltál valamit a távirányítóval? Vagy egyszerűen androidon párosítva maradt a CE-n pedig mivel nem így automatikusan IR kódokat küldött a BT helyett?
-
cof
veterán
Tök egyszerű amúgy, csak olvasd el az összefoglalót.
2. Jó ez, vagy valami kínai gagyi?
A válasz: is-is. Olcsó (~$25-tól kapható), mozgó alkatrész nélküli eszköz, nem létező vagy minimális gyártói támogatással. Ha csak egy olcsó tévéokosítót keresel magadnak, szüleidnek, nagyszülőknek, gyereknek, stb. akkor jó helyen jársz.Nem véletlenül van a Dune-nak is külön topikja aminek az összefoglalójában szerepel nem mellékesen ez a Homatics csoda is, hiába S905X4-es. Jó lett volna ha megmarad ez a topik egy olcsó belépő boxosnak, de úgy látom nem fog menni, mert sorra jönnek ki ezek a DV-s csodák Amlogic fronton. A DV-n kívül ezek sem tudnak semmit jobban csak 3x-os árcímkével mennek egy dzsunka boxhoz képest. Simán mehetnének ezek az alkotások egy "Dolby Vison képes boxok" vagy ilyesmi topikba is, csak hát úgy unalmas lenne egyeseknek az élete ha nagy az egyetértés adott topikban, nem tudnának kibe belekötni.
Kerülöm is egy darabig a topikot, hátha elmúlik az újdonság varázsa egy idő után.
-
mikrofon
veterán
Ne viccelj ilyen árakkal mert a 3-ad 4-ed áron is van olyan ami ezt tudja csak még olyan titkos, hogy nem merik leírni melyik az mert félnek hogy mennek böribe államtitok nyilvánosságrahozataláért....
Amúgy nem lenne ennyi HSz ezekről a box-okról ha egyeseket nem zavarna hogy másoknak más az igényük és nem spam-elnék téli a topicot a saját agymenésükkel.
-
gyűrű
addikt
Ennek full más az alja.. hagyd, nem tudom hogy jön szét.
Semmi gond, a quietvoid a legjobb build szerintem, dv képes androidra, én is mindenre azt tettem fel. Ha afr nélkül jó így, akkor oké, hagyd ki a CE-t.Bár már ez a Nokia is egy drága box, meg az is igaz hogy minőségi is, ami nem tudom hogy befér e ide egyesek szerint, vagy ennek is kéne egy külön topik, mert hát ezen is fut a COREELEC dovi, ami szitokszó lesz lassan..
Ha nem lenne úton a második homatics boxom, ezt vennék én is , de így most nem. De legalább a távirányítója nekem is megvan, fw meg úgyis egyforma. Így a feeling megvan..
-
mexel
veterán
Igen, arra értettem, hogy (főleg amíg a BL nem működött és nem is mindig müxik jól úgy emlékszem) az volt megoldás hogy fw-vel együtt lehetett írni, és akkor minden ment. A Tanixnak volt pár univerzálisra írható és módosítható fw-je, amivel sok box működött és droid alatt igen sok féle távval ment. Voltak olyan átfedések hogy az fw-ben bootloader cserével mentek azok az fw-k, max wifi bt drivereket kellett belepakolni, de megoldható volt. Így a droid is átalakításra került ízlés szerint afr-el, stb stb.
( úgy emlékszem egyszer egy 912-t tégláztam a BL -el, és éppen olyan volt a box amihez hetekig kellett legaélább egy gyári fw-t kutatni mert olyan egyedi alaplap volt benne
Azóta nem emrtem sokat a BL-el kísérletezni, de lehet hogy azóta már tutin müxik ) -
vargalex
Topikgazda
Azért írta a kolléga a droidot, mert a komplett firmware felírás lecserélte volna a bootloadert is a Vorke Z6+ bootloaderére, ami a megfelelő IR kódot tartalmazza. De lényegében ezt a BL injectionnal elérted, csak maradt az eredeti firmware+bootloader is...
És ugye ez a BL injection független az OS-től... Azaz droidot is most már az új távval tudod bekapcsolni (az egy dolog, hogy ott a többi gomb nem fog működni). -
mexel
veterán
Nemigen. Esetleg egy olyan droidot teszel fel a vorke.-ra ami jó lenne mindkettőhöz de ez kb azonos típusoknál jó, volt pár átfedés, de itt nem fog menni semmivel. A vorke az a tanix-os rom-okkal ment jól, ehhez a boxhoz van is valami jó kis droidom talán, igaz már régi.
A BL-el érdemes vigyázni ha nincs fw-d egy boxhoz mert el lehet szúrni. Mondjuk volt pár 912-es amihez kellett hogy be lehessen kapcsolni. -
-szabi-
addikt
Slimbox-nál konkrét típushoz való ROM-ok tölthetők le, de egyik sem az én dobozom.
Hozzátartozó fórumban egy találat sincs T95Z Max -ra.
Aidan ROM fórumban viszont több találat is van de ugyanazt kérdezi amit én is, melyik a hozzávaló?
Online streaming miatt érdekel egyébként meglennék CE-Kodival.USB Burning tool le tudja menteni a gyári ROM-ot és ha valami nem sikerülne akkor visszatenni?
LibreElec-et évek óta nem használtam, itt mind átjöttünk CoreElec-re.
-
cof
veterán
Persze akárhogy vitatkozunk sosem lesznek ezek a lejátszók kompromisszum mentesek mert X-nek más lesz a fontos mint Y-nak.
Pedig nem olyan nehéz ám ez, van egy standard amit szem előtt kéne tartani. Ha én mondjuk SSD-ről néznék filmet mert, hogy ez egy médialejátszó, akkor legyen már rajta szabad USB port. Ha még AFR sincs, akkor nemigen van miről beszélni mert az az egyik legalapvetőbb dolog. Addig csak egy TV okosítónak hívhatjuk, nem médialejátszónak.
-
gyűrű
addikt
-
gyűrű
addikt
De működik, így ahogy írtam. Bluetooth működtetés és párositgatással működhet CE alatt is, de a Nokia remotehoz előbb meg kéne csinálni a hwdb fájt.
A Nokia 8010 nem tudom melyik fwt használja épp, ők híresek arról hogy nem szeretnek firmwareket frissíteni. Legalábbis a 8000=s alapján..
Mindenesetre a homatics alól már maga a remote fwje is frissült egyszer nálam. -
apszi
őstag
Mivel csak Kodi filmlejátszásra használom, így igazából nem ragaszkodom kifejezetten egyikhez sem, bármelyik jó, amelyik problémamentesen működik. Korábban, mikor még kezdtem az egészet, kipróbáltam a CE -et, de ott volt egy olyan bug, hogy lejátszás közben, ha felirattal néztem egy filmet, akkor amolyan mikroakadások voltak X időközönként, ezért tértem vissza a LE-re. Gondolom ilyen probléma már nincsen (remélem).
-
apszi
őstag
Ha képminőségben egy másik box CE, LE rendszereken különösebb változást nem hozna, és itt most tekintsünk el a drága márkás lejátszóktól, akkor nem cserélném le. DV-t majd megoldom a tv saját lejátszójával, ha úgy alakul (legalábbis most így gondolom
).
Melyiket érdemesebb most használni, LE, vagy CE? -
apszi
őstag
A kérdés jogos, bocsi, csak olyan rég foglalkoztam már a box-al (mivel teszi a dolgát rendesen), hogy eléggé kiestem a dologból. Szóval, ez egy S905X-es dobozka. Ha minden igaz, és jól mazsolázgattam, akkor HDR képes, de javíts ki kérlek, ha tévednék. Szóval ebben az esetben mi a teendőm?
-
m_kovacs
tag
Amit leírt kívánalmakat, azt tudja a MECOOL KM6 Deluxe, bő másfél éve megy kikapcsolás mélkül. Köszöni szépen jól van. Még kapható.
Ugyancsak bő másfél éve megy folyamatosan egy Vontar X3 valamilyen CE verzióval.
(már nem emlékszem a verzióra) File szervenként használom, egy 3GB , és egy 6GB hdd vel. NFS-t is tud. Teszi a dolgát, még egyszer sem állt le.. -
Imi1981
veterán
-
cof
veterán
Semmi komoly, i3 csak azért írtam mert nem gondolnám, hogy a régi genesek még olyan drágák. De 30-40k-nál többet nem szánnék rá biztos. Ami lényeges, hogy 2 mag és 4 szál azért legyen. Persze csak használtakban gondolkodom.
Aztán lehet az lesz a vége, hogy a kis Tanix TX3-nak tervezek egy házat amibe belefér minden kényelmesen.
-
cof
veterán
Köszi, ez érdekesen hangzik. Bár nem tudom mennyire futna rajta a W10 pörgősen. Azt hiszem nézek majd valami belépő Core i3-at ami már használható lesz.
Sajna nagyon zavar Amlogicnál, hogy a BOX-ból lóg ki mindenféle kábel, USB HUB, USB HDD, Tunerek. Aztán olyan pihe könnyű, hogy elhúzzák a helyéről a kábelek. Kár, hogy elengedték a beépített natív SATA vonalat.
-
cof
veterán
Windows sajnos kilőve a TVHeadend szerver miatt. Azt dobtam volna már rá, persze. Bár lenne ott is alternatíva DVBViewer vagy ProgDVB, de a TVH-t már tök jól kiismertem az évek alatt. Meg egyébként sem szeretem ha egy rendszer alapból megzabál a CPU-ból és RAM-ból eleve 10-20%-ot csak azért mert fut. Meg az erőforrásokkal sem lehet pazarolni mert csóri Celeron 1007U CPU van csak a vasban. Szerencsére nálam max. 1080p fogy csak, szóval egy régebbi miniPC-vel is elvagyok. Egyedül az LE hektikus működése ami zavaró. Egyébként nem fagy, baromi stabil a rendszer, de a CE mögött mégiscsak nagyobb a támogatottság.
-
Beni2360
félisten
Hát nekem évek óta van egy távos 3db-s konnektor szett ami a szobában minden ilyen gondot megold. Egy van egy fali karhoz, egy a boxhoz, egy meg mehet egy hosszabbító elé mindent aramtalanitani.
-
cof
veterán
Más (nem csak CoF-nak):
Láttam a CE fórumon hogy bl301 injektálásban van usb power funkció, az működik?Nem próbáltam még sose bl301-et mert módosítja a bootloadert. Szerintem ez már a CE 9.2.8-ban javítva van, hogy kapcsoljon le, mert a kérdezőnél még CE 9.2.7 volt a legújabb gondolom akkor.
Azt is észrevettem, hogy működik a bekapcsolás régi távval is, én még egy S905 távját használom remote.conf-al. Régebben nem működött.
-
blakey
titán
"Streamingre" jó a Fire TV, saját tartalom és zene lejátszására már nem. A Dolby Vision sok esetben rosszabb a HDR10-hez képest, ha a lemezről való remux DV a referencia, akkor azt a Fire TV nem tudja kezelni, tehát megint ott leszek, hogy HDR10. Nekem is van egy stick-em, nagyon jónak tartom, de csak akkor ha sok a "streaming" és nem fontos a zene meg a HD hangok
-
vond
MODERÁTOR
Most egy saját, épített i3-as gép van ott, de terveztem, hogy veszek valami Dell Optiplex-et, vagy hasonlót, T-s, vagy U-s procival. Ez se menne egész nap. 1-2 sorozat epizód, vagy film, aztán kikapcs. De így legalább bármi más Windows-os dolgot is tudok rajta csinálni, mókolás nélkül (pl. YouTube, Spotify, Yettel TV, vagy csak simán a NAS-on lévő mindenféle formátumú fájl elérése).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest