- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kenand #62488 üzenetére
sz.tem kár ezen rugózni, akinek jó az ólcsósított szar az vegye meg.csak ne akarjon vele komolyabb 4K anyagot nézni
De nekem még van NORMÁLIS S912.es BOX-om, de CE azon se fut olyan jól(60-80.gigás 4K anyagokról van szó, nem gagyi sorozatokról vagy 8-10.gigás BD rippekről amit elfutnak bármin), mint bármelyik S905x2 esen
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
kenand #62021 üzenetére
Lehet a 922 jobb cec implemetációt kapott mint az x2. Kíváncsi lennék az rendesen menne e nálad. Mert nálam is megy csak problémás.
Az hogy különböző S912 különbözőképpen működik cec szemszögből az igen furcsa. Lehet vannak különböző (akár hibás, azért furcsa lenne) chipek? Lehet revízió más?!
Érdekes mindenesetre -
Csicsóka
őstag
válasz
kenand #52448 üzenetére
Ahogy első induláskor is átméretezi a kártyát:
parted /dev/mmcblk1 resizepart 2 Yes 100%
resize2fs /dev/mmcblk1p2Pendrive esetén:
blkid
Ez megmutatja hogy mi a pen, általában /dev/sda, ha nem ez akkor a alábbi parancs is módosítandó a megfelelőre!!
parted /dev/sda resizepart 2 Yes 100%
resize2fs /dev/sda2 -
válasz
kenand #52166 üzenetére
Nekem se gond, nekem 10.feletti a létszám BOX.ból(és amit most rendeltem, ezen kívül útban van jelenleg még másik 3 típus) itthon, nekem még úgyis ráér!.......
Egyből biztos nem engedik el, idén szinte minden csomagomat ami 10.dolcsi volt, azt is átvizsgálták egy 22.dolcsis 3D szemüvegen 1 hónapot ültek a posta+vámon én erre értettem, ezért jobb kikerültni EU szállítással, még ha kicsit feláras is!
-
-
mexel
veterán
válasz
kenand #52037 üzenetére
Nincs is, de a kodi nem is az amcodecet használja. ( ezért is nem jó a 7-es droidon mert ott még a mediacodec nem tökéletes)
A 8-as viszont teljesen más már ( nem is tudom mit hol keressek), gondolom a mediacodeccel csinálhattak valamit hogy a kodi normálisabban működjön. A képminőség viszont mintha roszabb lenne. ( olyan szemcsésebbnek tűnik, de lehet hogy csak képzelődök)
De érdekes mert nem teljesen jó minden, több 8-as és 8.1-es rendszert és boxot is kipróbáltam, van ahol van hiba de van ahol hibátlanul teszi a kodi a dolgát. Szóval kicsit katyvasznak tűnik még az egész.
Úgy érzem androidból nem fognak soha normális médiabox rendszert összehozni.
Még jó hogy van LE és CE
Tulajdonképpen kár is nagyon rugózni a droidon, ha csak annyira működik ahogy most a 7-est meg lehet csinálni az jó arra aki droidozni akar, aki komolyabban veszi a filmezést az úgyis CE-t használ.
Kezdem unni ha sikerül az egyik rendszerben valahogy megcsinálni valamit, ugyanaz a módszer másik boxon már nem jó vagy máshogy működik.De a 8-asban talán jó lesz ha majd működik normálisan az új megoldás, a gyártói implementáció, talán azzal lehet majd megoldani ezeket a hibákat. Csak sajnos a boxokhoz nem nagyon lesz aki megcsinálja, a box gyártókat nem nagyon érdekli a dolog, ugyanúgy valami telefon vagy tablet droid lesz ráekecselve. Pedig ezzel egyszerűbb lenne általános és jó rendszert készíteni.
-
mexel
veterán
válasz
kenand #51090 üzenetére
Én is CE-t használok, kb 1 éve át sem léptem a droidba a saját boxomon, soha nem használom. De ezt ne kezdjük megint, nem engem kell meggyőzni. Akárkinek csinálok boxot mindig felhívom a figyelmét hogy filmezni csak és kizárólag CE alatt ( vagy LE alatt) érdemes és kell. Ezt a leírásba is bele fogom írni.
De nagyon sokan akiknek csinálom a boxokat, feltétel hogy legyen egy droid ami alatt kell nekik a Miracast, a böngésző, a Facebook, Gmail és ki tudja mi, mert arra veszik főként a boxot, nagy néha néznek meg egy-két filmet, sorozatot. Ezért kell hogy droid alatt is a lehető legjobban működjön a box, és ha éppen ott akarnak megnézni valamit pl moviesharkból akkor megtehessék. Ezért kell a kodi is az SPMC mellé mert az SPMC alatt már sok ilyen kiegészítő nem működik. Az SPMC viszont a filmek 90%-át vagy többet, már igen jól lejátszik.RabVik13s: van már jól működö N5 dual rendszer csak lassan haladok a leírások elkészítésével és a lehető legegyszerűbb telepítő kitalálásával. Folyamatosan csinálom, minden szabadidőm erre megy el. Az is fent lesz előbb-utóbb
Most előbb be akarom fejezni a CE kártyára írásának és indításának a leírását, remélem ma meglesz a nagy része, már nem sok van belőle. -
mexel
veterán
válasz
kenand #51067 üzenetére
A droidos HBOgo állítólag nem túl távirányítóbarát , igaz én nem próbáltam, ez csak egy példa volt de van még pár kiegészítő és olyan addon amik SPMC alatt már nem úgy működnek ahogy kellenének, pl online filmezéshez, azért is tettem fel a 18-as kodit. Igaz a normál filmezésre nem jó de ezekhez kellhet.
Amint van időm készül a leírás a telepítéshez, demég kell pár tesszt is és megint be kell szerezzek egyW95-öt, X96-ot hogyazokon is teszteljek 2 dolgot amiben nem vagyok biztos, vagy valakit megkérek azt nézze meg nekem. Ha rendelek megint az idő mire ideér. -
Szoke1982
senior tag
válasz
kenand #51054 üzenetére
Na felraktam a CoreElec 8.95.6 -ot minden felment elsőre, viszont movieshark-nál maradt ugyanaz a hiba mint androidon is volt..
Gondolom net probléma lehet, ha upc neten vagyok irja "filmezz.eu nem elérhető próbálja újra később". Viszont megosztom a netem telóról (telenor) akkor meg egyből belép érdekes.. Az exoshark az megy upc nettel is hmm.. -
Szoke1982
senior tag
válasz
kenand #51051 üzenetére
Igen benne volt a mappába ,viszont repo nem települ pl: a movieshark függőséget ír ki! Valami nem oké, és az is fura mobil nettel látta a repokat, és otthoni (upc) nettel meg "nincs kapcsolatot" írt! De semmi mást se tudtam telepíteni max a 2.6 movieshark repot de azon belül mindre függőség miatt nem települ üzi fogadott!
-
válasz
kenand #50974 üzenetére
Köszi. Az Rockchip RK3328-nak van hátránya az Amlogic S905W-vel szemben? Ezt szerintem csak androidon használnám. A Libreelec volt kezdetben az X96-on, de egyszerűbb az android, ha nem annyira fontos a kadenciahelyes lejátszás és a normális hang. Ezért lenne csak egy tévéhez kötve használva.
-
mexel
veterán
válasz
kenand #50725 üzenetére
Nem szándékos moddolás szeintem hanem inkább "B" kategóriás gyártás pl. Azaz 905X-nek készül, de van benn valami kis bibi mert nem 100% és akkor lebutítanak benne egy részt. De Semmiképpen nem lehet 905W mert egyre több 4K-s videóval tesztelem és mindent viszi röccenés nélkül. A 905W még csak nem is szagol ezek felé. A deintelacing meg simán kapcsolható szóval az nem gond.
Majd küldöm a telepítőt, most csak olyan van amiben mindenhol ( droid és CE is) ahol telepítve vannak a Lazarus és Movieshark addonok is, csinálnom kell majd egyet amiben ezek nincsenek benne hiszen nem hiszem hogyezek kellenek mindenkinek csak le akartam tesztelni ezekből is pár dolgot ( hbogo, digi stb), de kiveszem majd mert ez már magányügy hogy miket tesznek bele a userek
-
mexel
veterán
válasz
kenand #50717 üzenetére
Ez a rész megoldódott hogy több féle van, mert amit csinálok most telepítőt az nem komplett emmc mentés lesz. Így nem gond ha eltérő a hardver, főleg hogy előtte lesz egy komplett gyári telepítés ami biztosan jó helyre tesz mindent. Ez azért is kell hogy a bootloadert ne írjam felül így a MAC is megmarad. Igaz 1-2 lépéssel több lesz a telepítő de lesz egy beállított droid és a dual is egyben ( amit mondjuk már bárki könnyen feltehet a leírás alapján, de itt be lesz állítva így a CE is. Ha a MAC nem érdekelne senkit akkor egysima addon telepítéssel lehetne felülírni a gyári rendszert még egy jobbra is akár. Így viszont a gyári droid van kicsit feltupírozva a szokott módon.
Egyébként már nem vagyok benne biztos hogy 905W, mert ahogy írtam elkeudtem tesztelni 4K anyagokkal és kb minden 4K-s anyagot visz, amiket a 905W-k semmiképpen nem játszanak le, sőt akár is belefagynak.
Én régebben csak N4-et próbáltam, az N5-ökkel nem régen kezdtem, de már vagy 10-et teszteltem és voltak különböző felépítésűek is. Mindegyiken jól működött minden így.
Ez valószínű hogy 905X mégis, de valami azért kicsit lassítva lehet benne ( pl a deinterlacing rész nem olyan mint a 905X-ben) de egy 905W-nél 100% hogy többet tud, főleg ahogy írtam a 4K videók terén. -
Skyner
tag
-
spgabor
aktív tag
válasz
kenand #50509 üzenetére
Sziasztok!
Karácsony óta nincs időm a médiaboxra a CE-t belakni. Illetve a boxokon a hűtés moddal is elcsesztem egy kis időt. Január elején az utolsó előtti stabil verziót sd-n az X92-re felraktam, de még teljesen szűz. Lassan odaérek, hogy kezdhetem próbálgatni. Viszont olvastam valahol, hogy a 9-es verzió nemsokára stabil lesz és érdemes megvárni, mert sok változás lesz benne.
Mivel a napokban láttam, hogy már van belőle teszt verzió, ezért érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek várjak akkor még egy-két hetet? Vagy kezdjem próbálgatni a mostani verziót és majd akkor váltsak ha kijön a 9-es.Üdv.:
spgabor -
mexel
veterán
válasz
kenand #50173 üzenetére
A tanixok androidja egész jó, csak alauncher megy elvileg 720p-ben de az sem mindig. kis belepiszkálással a tanix androidját lehet legjobbá tenni. De ezeket fel lehet tenni kb majdnem mindegyik boxra és akkor ugyanazt tudják.
Viszont a Tanix max új azt hiszem 10.-havi rendszere amivel most a boxok jönnek nem valami fényes. Először jónak tűnt, de aztán kiderült hogy vannak hibák. Nem véletlenül nincs is fent a hivatalos oldalon, ez egy fejleszői darab de ezzel adják újonnan.
Megpróbálták megoldani hogy a deinterlace-es videókat jól játsza le a 905W, de nem úgy hogy kikapcsolták hanem valami teljesen más módot eszeltek ki. Ez a rész működik is csak nem tesztelhették eleget, mert minden szaggat ez miatt és sok más egyéb anyagot ami egyébként jó volt eddig sokkal rosszabb minőségben játszik le.
Sajnos elég későn vettem észre ezeket ,mert erre a rendszerre akartam építeni egy új dualt. De így megy a kukába ez miatt. Még mindig a 01.09-es a legjobb( 905W-n)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kenand #49782 üzenetére
Jó ez a CoreElec, megszűnt a hangcsúszás.
Ezzel a xml-el, Androidban is át lehet lépni. Igaz nem egyből az Android gombra kattintva, ahogy a LibreElecnél, hanem csak utána az újraindítás gombbal tölt be.Sajnos azon még most sincs változás, hogy a boxot kikapcsolva, nem áll le a merevlemez. Esetleg valaki talált már olyan 3,5"-es, saját tápos, külső házat, amiben leáll a merevlemez a box kikapcsolásával? Szerintem valahogy nem küld üzenetet a box az USB-nek, lehet ki sem kapcsolja, hogy leállt. Sharkoon külső házam van, ennek a piros ledje világít, ha ki van kapcsolva a PC. MXIII-nál viszont nem lesz piros kikapcsolás után, és persze a vinyók is forognak tovább.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kenand #49776 üzenetére
Én is csak most próbáltam először pendriveról. Nagyon lassú, már majdnem elengedtem a gemkapcsot, mert legalább 1 percig nem történt semmi. Utána a formázás is sokáig tartott. Majd veszek egy microSD kártyát.
8.2.3.1. LE-vel semmi gondom nem volt, azt a régi problémát nem számítva, hogy a 1080p-s Youtube videókba, ha beletekertem, később jött meg a hang. Most néztem, hogy az Androidos Kodi, Youtube-nál már nincs ilyen gond. Remélem a Corelecnél is javították már. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
kenand #49421 üzenetére
Azt úgy "szokás", még PC-n is. (Android-on kb. az egyetlen komoly kivétel a Shield natív KODI Player fronton).
A KODI 18.x külső lejátszó kezelése meg, ha jól tudom egyelőre még mindig "broken" az összes platformon. Pedig már nagyon közeleg a végleges verzió megjelenése...
-
Csicsóka
őstag
-
kenand
veterán
válasz
kenand #49022 üzenetére
Úgy tűnik ez is kamu 905x, mivel 1.2GHz-n megy, itt egy teszt bár bár 60fps 4K-ra is azt írják OK...(w-meg annyit nem tud)
-
Csicsóka
őstag
-
xtend
senior tag
válasz
kenand #48105 üzenetére
Köszi szépen!
De én erre már nem költök, jó lesz droiddal. mexel deinterlaced tesztvideóit viszi szépen a droid rajta, nincs kockásodás, nincs akadás. Éppen mexel kollegát kérdezem, hogy hol tudom megnézni, hogy a Tanix optimalizált firmware-val küldte e ezt a boxot (2018.11 firmware van rajta) mert a másik s905w boxom gyári droidja elhasalt a tesztvideókkal, de ez nem... -
xtend
senior tag
válasz
kenand #48074 üzenetére
Igen, azért írtam fentebb, hogy akkor f@sza vétel volt, direkt azért vettem ezt mert olcsó volt és BT képes. Na mindegy, marad a droid akkor, úgy is csak kiegészítőkkel filmezünk rajta (Movieshark, Exo), ahhoz meg jó, nem kockásodik be.
Mondjuk a CE fórumon azt írják, hogy ha xs9028 chipset van benne akkor esélytelen a BT, mivel nincs hozzá driver [link]
Felraktam az AIDA-t de ott nem látom, csak hogy BT 4+, chipset-et nem mutat.Amire használva lesz, jó ez droiddal is. Kössz mindenkinek!
-
mexel
veterán
válasz
kenand #47742 üzenetére
Igen, az biztos hogy kevés videónál lesz ilyen gond, szerintem a felhasználók 90%-a észre sem veszi majd, és ha néha igen túllép rajta. Csak én szeretem ha minden jól működik
A terhelést nem nagyon hiszem, mert akkor pl az usb-s egérre sem reagálna, de arra azonnal ugrik.Tesztelsz majd rom-ot ha készen lesz? N5-ön kíváncsi vagyok megy-e a kijelző, ha nem akkor azt bele kell integráljam valahogy a gyári droidból
-
mexel
veterán
válasz
kenand #47725 üzenetére
Igen, azok a Tanix miatt, mert a tx3 minivel egyezik pár gomb. Csak én most nem alap CE-vel szórakoztam hanem egy piszkált verzióval és abban nem ment.
De nem tudom hogy a dualba melyik verziót tegyem, a CE-ben ez a táv lagolás nagyon zavar.Az androidot is megreszelgettem, szépen viszi a videókat, kodi XBMC-re cserélve, azzal minden megy.
Akinek kell könnyen aktiválhatja az AFR-t is, alapból kikapcsoltam.
Youtube akár 4k-ban is megy. Fent van az MXplayerből egy jó verzió és egy jó kis lightos böngésző is a chrome mellett. Egy másik launcher van rajta, egyszerű de normális, semmi csicsa. Viszont ez is gyors, akadásmentes így. Szóval egész használható lesz a Magicsee N4 és N5 androidos része is
( az N5 kijelzőt nem tudom megy-e, nem tudom kipróbálni, de CE alatt megoldható házilag, a droidban meg nem tudom működik-e.)
A rendszerek közötti váltás működik, ha valaki mindig droidot akar az is megoldható, androidból a kikapcsoló gombra csak alvóba megy el, és bekapcsoláskor a droid jön vissza. Ha hosszan nyomjuk a gombot, vagy a reboot appot használjuk akkor indul a CE, és addig az indul amíg nem megyünk vissza a droidba. ( Csicsóka reboot addonjával)
Azaz ott folytatja ahol abbahagytuk.
Még bellításokat finomítok és felteszem valahová a mentett verziót, csak leírást is kell hozzá csinálnom.( Már néhány 905X-hez és K1pro-hoz is van dual csak minden kell finomítgatni)
Sajnos az időm igen karcsú mostanában erre.
-
bcl
senior tag
válasz
kenand #47372 üzenetére
Köszönöm!
Most ismerkedek a témával, és láttam ilyet is. Azért gondoltam, hogy esetleg érdekes lehet, mert "jövöállóbbnak" tűnik a konfig.
Hogy baj-e, hogy Androiddal megy? Fogalmam sincs...
Amire elsősorban használnám, az filmek wi-fi routerre kötött hdd-ről nézése. A tv fullhd (egyelőre), de a router ac-s. Sőt GBe is van, anno kiépíttettem
TV tuner nem kell, a tv-ben van.Szóval próbálok valami optimális, de "jövőálló" boxot nézni.
Köszi még egyszer!
-
Imi1981
veterán
válasz
kenand #47359 üzenetére
Nagyon kösz! Eddig nem találtam 22 euro alatt(vám miatt) ezért kerestem EU raktáron.Amúgy meg pont regisztrálva vagyok a banggood-on.
Az S912 coreelec-el jól működik? Libreelec-el nem volt tökéletes (nem rég még azt olvastam itt) azért kérdezem. Bár coreelec-et még nem használtam de gondolom ugyan olyan mint a libreelec tehát kodit fogok látni /irányítani.
-
Imi1981
veterán
válasz
kenand #47356 üzenetére
(#47356) kenand és (#47355) kgymac kösz. Mindenképp libreelec kompatibilis veszek majd. Van már kettő egy S905 és s905w és mindkettőn libreelec-et használok (androidot el se indítom)és nagyon elégedett vagyok velük . Sokkal jobb a mozgás a kadenciahelyes lejátszás miatt libreelec-en . Gearbest-en keresgélek EU raktáron valami nem túl drága de libreelec-el jól működő boxot.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kenand #46990 üzenetére
De, lefut a script rendesen, hiszen annyira módosították, hogy ezt kiírja (konzolra) és kilép:
"*** THIS SCRIPT IS OBSOLETE ***
Any guide recommending the use of this script is out of date.
The widevine library should now be installed (and updated) by
script.module.inpustreamhelper.
script.module.inputstreamhelper will be installed automatically as a dependency
when installing video addons (Netflix etc.) from a suitable repository.
Contact the video add-on author if the video add-on does not support
script.module.inputstreamhelper."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest