- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
polgcsabi #53349 üzenetére
Nekem is van egy ilyen USB-cumóm most fog jönni a héten egy 3 TB HDD és ki fogom én is próbálni, fogja-e látni. Nemrég vettem egy ilyen dokkolót remélem ennek nem lesznek gondjai nagyobb HDD-kel a boxra dugva ?
-
válasz
polgcsabi #53346 üzenetére
látom ezt se olvastad el! mindha pont ezt írtam volna, hogy nem tudja a 3.TB-t a vezérlő rendesen!
De amúgy meg nem értem mit kell ilyenen smucigoskodni, 5.e ért lehet venni normális USB3.0 HDD.házat táppal együtt amiben AsMedia vezérlő van amivel nem lesznek ilyen problémák
-
-
-
válasz
polgcsabi #53332 üzenetére
Nem nem javul meg csak ugye a winfos az tud letölteni magának hozzá való drivert míg az LE/CE csak azokat tudja használni amik benne vannak alapból, és ha abban a házban egy ismeretlen nóném vezérlő van, azt nem tartalmazza se az LE se a CE
az sem biztos hogy az a vezérlő ami benne van támogatja a 2.terra feletti HDD.ket, az egy dolog hogy némileg működik win alatt!
hidd el hogy nem a GPT vel van gond!
-
-
válasz
polgcsabi #53297 üzenetére
Ekkora méretbe csak GPT.t tudsz ha 1 partíció a cél, de nem is hiszem hogy a GPT.vel van gond.
Mert nálam a 6.Terás IronWolf simán megy(nekem is 1 be van a 6.tera)
nálad valószínű a HDD házban lévő vezérlő chipet nem szereti a CE, nekem ASMedia van benne ezzel nincs gond!
De van 1 másik tippen is, hogy mi lehet a gond!
Próbáld meg hogy mikor bedugod a BOX usb.jébe ne told be ütközésig, egy picit húzd visszább(sok boxnál gondot okoznak az USB3.0 csatlakozók és csak így működnek ha nem dugod be teljesen)
-
mexel
veterán
válasz
polgcsabi #51121 üzenetére
Ugyanúgy magyarítod ahogy eddig. Első indításkor nem mindig ajánlja fel a magyar nyelvet. Menj be a kiegészítőkhöz, menj be pl a kodi repokhoz és lépj ki, utána lesz magyar nyelv. De leht hogy egy sima újraindítás után is van. Ha használnád itt a keresőt már biztos megtaláltad volna a megoldást, szerintem sokszor leírták.
-
mexel
veterán
válasz
polgcsabi #51118 üzenetére
Abban a dualban beállítottam mert az konkrétan a tx3 minire készült. De a gyári Coreelec az nem csak tx3 minire készül hanem sok-sok boxra. Ezért ott mindenkinek magának kell megcsinálnia a saját boxhoz a kijelzőt, távot stb.
A 2 féle dual nem ugyanaz.
Az első csak 905W-khez és pár típushoz volt, mind egyénileg megcsinálva ( W95, X96mini, tx3 stb) Abba bele volt integrálva a LE. Lesz ilyen dual is CE-vel, az most készül, abban jó lesz a kijelző és a táv is, de abban nem lesz frissíthető automatikusan a CE.
Lehet választani melyik verzió kell: a régi fajta "integrált" dual, vagy az új ahol szabadon frissíthető a CoreElec.
A régi fajta verzió most készül, azt külön át kell írjam még több típusra is ami nem 5 perc, külön telepítőt készíteni hozzá, mindet feltölteni stb.Ehhez az új dualhoz nem kell ilyet hiszen a CE-t a CE oldaláról szeded le és a meglévő droidod mellé teszed.
-
mexel
veterán
válasz
polgcsabi #51066 üzenetére
Többen vannak mint gondolnád akik írnak privit ha valami nem megy droid alatt, LE alatt hogy nem lett jó pl a rendszer stb, csináljam meg.
Mintha én írnám a CE-t vagy droidot
( de jó is lenne )
Többször is átgondoltam érdemes-e kitenni ilyen leírásokat mert ilyenkor igencsak sok levél érkezik és nagyrészt user error-ok és értetlenségek. De mivel sokaknak jó és örülnek így valószínűleg érdemes.
Az nem konkrétan neked szólt, nem tudtam eldönteni hogy hogyan értetted, de először eléggé úgy jött át hogy akor lenne 100%-os a dolog ha ezek is meg lennének csinálva. -
mexel
veterán
válasz
polgcsabi #51011 üzenetére
Ezeket neked kell megoldani ahogy mindenkinek minden új CE telepítésnél. A nyelvnekk olvass utána, sokszor előforduló bug. A CE problémáit ne varrjuk a nyakamba már megint mint a másik dualnal is, semmi közöm a CoreElechez és LibreElechez én csak a telepítőt írtam le
-
Pelican
őstag
-
Pelican
őstag
-
sugarforce
addikt
-
mexel
veterán
válasz
polgcsabi #26490 üzenetére
Kijelzővel kapcsolatban már válaszoltam régen, ha olvasnál választ a kérdésedre tudnád mire számíthatsz
Az viszont zavaró hogy nem is kapcsol le a kijelző, de van rom aminél egy-két újraindítás után teljesen lekapcsol. Az a jobbik eset, de akkor meg nem látszik mikor van bekapcsolva.
Ez a kijelző erőltetés felesleges talán a boxokon, kivéve ha gyári rendszert használunk, de mivel semmi informatív nincs rajta így nem sok értelme van.
Pl ez miatt szerintem nem ajánlott LE-hez a TX3Mini és az Alfawise S95 sem. Van olcsó box amin simán megy a LE és a wifi is működik alatta, 2/16gb-os és csak 37$. Egy hátránya van hogy nincs micro sd bemenete csak SD így vagy egy slim átalakító kell ha sd-ről használjuk vagy kilóg az oldalából fél centit. A távja sem annyira kattogós, és van remote conf fájl is hozzá feltöltve ide. -
Csicsóka
őstag
válasz
polgcsabi #26490 üzenetére
Ha belépsz bármelyik kodi repóba, és onnan telepítesz egy tetszőleges appot, akkor utána már ott lesz a magyar nyelv is a választható listán. Ez egy régóta meglévő hiba. A kijelző ha égve marad LE alatt, azzal nem tudsz semmit kezdeni, az LE nem fogja kezelni a kijelzőt, driver hiány miatt.
Sajnos HDD+pendriveról futó LE nem tűrik egymást, nem tud így bootolni. Tedd az LE-t SD-re, és gond megoldva. -
mexel
veterán
válasz
polgcsabi #26392 üzenetére
A kijelző nem megy LE alatt, a droid vezérli egy LedStatus nevű programmal, de az is kevés neki, mélyebben bele van ágyazva sajnos a rendszerbe így rom cseréknél is nehezen oldható meg hogy működjön. Az órán kívül úgysincs sok szerepe, igaz így nem látszik mikor van ki vagy bekapcsolva.
Wendelke: Én mérgelődtem ( illetve inkább furcsálltam a dolgot) a táv miatt mert logikátlan hogy éppen a betűk nincsenek megvilágítva, és mivel tapipados így még kitapogatni sem lehet sötétben. A másik oldala világít ami nem olyan fontos.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
polgcsabi #25442 üzenetére
Próbálok segíteni neked, mert pár hete én is ugyanígy küzdöttem mint te és azt hittem soha nem fog sikerülni.
Hajszálpontosan ugyanezt a képernyőt tudtam csak elérni mint amit mutatsz. Ez azért van mert nem a megfelelő LE verziót telepíted. Nekem az X96-hoz az a verzió jött be amit erről az oldalról tölthetsz le mégpedig az oldal közepe felé keresve ezt a sort:
If you don't know which file to download, get this one: Most épp ez van utána, de ahogy nő a verziószám ez változni fog: LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.0.1.img.gz Na ezt kell letölteni.
Aztán vagy letöltöd a LibreELEC USB SD Creatort innen és azzal telepíted az sd kártyára, vagy használod a Win32DiskImagert-t, de akkor előtte ki kell bontani a 7-Zip File Manager-el.
Aztán nyugodtan próbáld a fogpiszkálós reset-et de ne légy türelmetlen, nekem legalább fél percet várnom kellett mire a fekete képernyű után megjelent a Kodi.
Sok sikert. -
junkpod
veterán
válasz
polgcsabi #24674 üzenetére
Nem az igényesség és nem a mai sztárokkal van gond, hanem,bhogy nem tudod mit vettél valójában és nem tudod mit csinálsz és neki estel erőből.
Végy egy nagy levegőt és először győződjön meg róla mi a valós hw belül.Zaji: típus javaslatok az összefoglalóban találhatóak.
-
Ra3
őstag
válasz
polgcsabi #24544 üzenetére
"A CEC (Consumer Electronics Control) technológiát azért találták ki, hogy a televízióra HDMI-kábellel kapcsolt eszközöket egyetlen távirányítóval lehessen irányítani és hogy általában több infót tudjon cserélni a két eszköz azon túl, hogy megjelenik a kép és a hang."
Magyarul a boxot tudod irányítani a tv távirányítójával, nekem a 7 éves Samsung tévémen tök jól működik, a tv menüjében is engedélyezni kell. Csak kicsit próbálgatni kell hogy melyik gomb működik, és mit csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged