- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rico45
őstag
-
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #6930 üzenetére
A kodis kiegészítőkre gondolsz? Nem, új telepítés esetén nem kerülnek fel maguktól, de lehet backupot csinálni, amit aztán visszatölthetsz a frissen telepített verziódra. Viszont azt kell mondanom, hogy a visszaállítás nem minden esetben teljes és zökkenőmentes, szóval aza biztos, ha szépen megjegyzed/felírod azon kiegészítők neveit, amiket újra szeretnél telepíteni, és amit nem sikerül backupolni, azt telepíted te magad. A Kodi törlése előtt nézz utána, melyiket hogyan kell, mert nem mindegyiknél ugyanúgy kell eljárni.
-
herdsman12
őstag
válasz
Beni2360 #6893 üzenetére
M8(S) és egyéb androidos kütyüknél jön elő ez a probléma, hogy frissített youtube alkalmazás csak 360p-t tud. Nem lehet mást választani. Régebbi alkalmazás ismeri a 720p-t.
Egyszer már kérdeztem Lifeforce barátunkat, hogy mi lehet a probléma, de félreértette a kérdést. Gondolom build.prop vagy hasonló sámánságok javítása lesz a megoldás. -
mexel
veterán
válasz
Beni2360 #6888 üzenetére
Nekem is minden videó max 360-on megy, és nem is engedi feljebb állítani azoknál a videóknál sem amikről tudom hogy full hd-sek. Hol kell állítgatni még valamit?
Mondjuk nekem ennyi volt a teszt, ez a droid box nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, megy a piacra. Pár óra elég volt belőle, majd jövőre újból megnézek egyet.Az android rész játékra nagyrészt alkalmatlan úgy látom, főleg arra kellett volna.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Beni2360 #6878 üzenetére
Már nagyon várjuk : Amlogic S912 Processor Specifications
De még odébb van, mire erre az eszközre TV boxok készülhetnek majd. -
c4
őstag
válasz
Beni2360 #6822 üzenetére
A "core" (mag) hangoka HD hangokba vannak csomagolva, TrueHD esetén ac3 (max. ac3 640) vagy a DTS-HD esetén dts (max. dts 1500). Nem kompatibilis eszközök ezt ismerik fel és játsszák le.
A TrueHD Atmos sávoknál már előfordul, hogy a HD hang nem is tartalmaz úgynevezett "core" hangsávot, külön ac3 hangsáv is van mellétéve. A bemásolt példában is ez volt olvasható. -
roenick
csendes tag
válasz
Beni2360 #6818 üzenetére
3 féle hangsáv volt.
AUDIO:
CODEC : TrueHD Atmos
LANGUAGE : English
CHANNEL(S) : 7.1
BITRATE : 4109 kbps
SAMPLING RATE : 48 KHz
BIT DEPTH : 24 bitsAUDIO:
CODEC : AC-3
LANGUAGE : English
CHANNEL(S) : 5.1-EX
BITRATE : 640 kbps
SAMPLING RATE : 48 KHz
BIT DEPTH : 16 bits
OTHER INFO : AC3 Embeddedés egy kommentátoros 2.0
Az összekötés ugyan az mint eddig..TV-be HDMI...a TV ..SPDIF kábellel az erősítőbe
Váltogattam a hangsávok között az MXIII-G -n ....és volt hang
Jó..az erősítő nem tudja a 7.1-et sajna (régi YAMAHA),de lehetett hallani ,h sokkal jobb a minőséget tolt amikor arra kapcsoltam.
Egyébként a TV média lejátszója is vitte rendesenVagy hülyeséget írtam és nem ezt kérdezted?
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #6810 üzenetére
Nem értelek. Nekem a Play is mutatja, tehát telepíthetném a Play -ről.
De, a Playen megtalálod a weboldal linkjét.
Az S905 pedig egy ARM architektúrájú eszköz, úgyhogy arra ne X86 -ra valót telepíts! Az X86 verzió pl. az Intel procis miniPC -kre való. -
törölt tag
válasz
Beni2360 #6694 üzenetére
Köszi! Igen, elvileg ilyen kellene, de sztem az M8 csatija vastagabb, mint 2,5mm. Persze, az is kérdés, hogy mi a 2,5 mm. A belső lyukátmérő, vagy a külső átmérő?
Lifeforce:
Nem tudod az M8 csatlakozójának a szabványos méretét?Más:
A tárhely kérdést megoldottam. 15 ropiért vettem egy USB3 -as, Samsung pendrive -ot. Netto 119GB és mindkét végén van csatlakozója. A másik egy mikro USB. A telóm símán lekezeli. -
vlevi
nagyúr
válasz
Beni2360 #6639 üzenetére
"mivel a film lejátszására az USB 2 is bőven elég"
Igen, egy film lejátszásához elég. De ha közben msá is akarná babrálni a HDD-t (pl. töltöd le a következő BD3D ISO-t, 60giga), akkor a kettő egyszerre már megakasztja az USB2-t."A vincsinek is sata 3 kellene lenni. "
Sata2-Sata3 között van sebességkülönbség, de csak SSD tudja kihasználni a külöbsgéget, egy HDD nem. Egy átlag HDD átviteli sebessége 100MByte/sec, a SATA2-é 300MByte, Sata3 pedig 600MByte/sec. -
djherby
tag
válasz
Beni2360 #6639 üzenetére
Ja, igazad van! Nem gondoltam teljesen végig. Ott már tényleg nem számít annyira. Még a végén Pi2 v. Pi3 lesz. Csak egyszer azt olvastam, hogy torrentezéshez a szűk keresztmetszetet az usb 2.0 adja. Vagy rosszul mondták? Általában egyszerre egyet töltök. Max. 5-6 meg vissza. Tudom, hogy nem ide vág, de hátha van vkinek tapasztalata Pi-vel.
-
djherby
tag
válasz
Beni2360 #6634 üzenetére
A háttértáram egy usb2-es házban van. A lejátszón is csak usb2. Mivel a pc-re töltök le, a médiákat vhogy át kell juttatnom. Egy 25-30 Gb-os film min. 15 perc alatt megy át. Van mikor 3-4 filmet átküldenék, az már egy óra. Ezen dobna sokat az USB 3.0, reményeim szerint.
-
Martinitius
tag
válasz
Beni2360 #6376 üzenetére
Na így meglett, köszönöm!
(viszont ha ki - be kapcsolom a kütyüt, akkor alapértelmezettként megint csak rejtve marad. Nem lehet valahogy állandóra állítani?)
(#6377) interstate76 Az tény, hogy volt szó a navigációs sávról, de nem pont ebben a kérdésben, és még csak nem is ugyan arról az eszközről volt szó, másrészt a launcher lecserelése önmagában nem hozza elő a navbart. Egyébként meg hetek óta rendszeresen olvasom a topikot, így azóta minden hsz-t elolvastam. Én megértem, ha valaki nem olvassa el pontosan a másik kérdését, és úgy szólja le, de azért jó lenne előbb mégiscsak elolvasni.
(#6380) coreska Nekem a navbar kellene, nem a statusbar, meg ahogy nézem, neked 4.4 fut rajta, és az enyémen ezért minden máshogy néz ki.
-
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #6368 üzenetére
Az szerintem csak a launcher miatt van, hogy nincs alsó navigációs sáv. Próbáld ki pl. az Apex-szel!
-
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #6364 üzenetére
De könyörgöm, nem te választottál 1 GB-os eszközt? Most meg szidod, hogy nem nagyon lehet vele vigéckedni. Akkor minek vettél ilyet? Egy csomószor írtuk, hogy elsősorban OE alá javasolt 1 GB-os mini pécét venni, ha viszont anélkül szeretnél a Kodiban fhd filmeket nézni, hogy előtte kilövöd a böngészőt, akkor kell a 2 GB RAM.
Meg írtad korábban, hogy "csak" médiaplayernek használható. Hát azt írtad, hogy viszi azt a x264_killa_sample.mkv-t, ami egyébként sok médialejátszó célhardvert is megizzaszt, ez nem jó? Ráadásul minden bizonnyal a gyári fw-rel használod, mert erre a kis kütyüre tudtommal még nincs custom fw, tehát kifejezetten az elvárható szint felett teljesít. Sztem.
A másik, a HDD-k kérdése: leírtuk ezerszer, nem is, inkább kétezerszer, hogy mindenki azt csinál, amit akar, de valamilyen oknál fogva a topik legrégebbi motorosai vagy Y-kábellel, vagy aktív hubbal használják a külső vinyókat. Én is ezt teszem, még a 3 amperes táppal megküldött Wintel esetében is. Szóval tényleg nem tudom, miért kellene egy ilyen kis eszköznek 2 HDD-t és egy pendrive-ot vígan elbírnia.
(#6358) Norbika88 Nálam is 20k a lélektani határ a droidos mini pécék esetében, többek között ezért futottam bele 2 klónba, amiket alig tudtam működőképes állapotba hozni, de aztán mindkét esetben kisegített 1-1 szuper fórumtárs. A lényeg, hogy a döntésed anyagi oldalát abszolút értem, viszont én a Geekbuyingról vásároltam volna, mert már náluk is 20k alá jössz ki, ÁFÁ-val együtt is. Most már mindegy, remélem, bejön a választásod - sok sikert kívánok hozzá!
eBay amúgy jó hely: én is többször írtam a mini pécés topikokban is, hogy ha valaki megbízható eladót választ, akkor - kis túlzással - nyugodtabban lehet onnan vásárolni, mint itthonról.
-
-
Arolotifar
őstag
válasz
Beni2360 #6345 üzenetére
Nálam szerverről(Syno DS214play) húzza le a fájlokat gigabites hálón. Semmilyen anyagnál nincs akadás, csak ennél az egynél. Valószínűleg rosszul van optimalizálva a rendszer... De igazából hidegen hagy, mert HD sorozatokat nézek (h265 8bit/10bit), azokat pedig simán viszi
-
coreska
aktív tag
válasz
Beni2360 #6339 üzenetére
Én M8S készüléken, eredeti android rendszerrel használom a VidonXBMC-t. Eddig minden filmet vitt NAS-ról, még a 3DBD.ISO-t is. Egy probléma van, hogy csak 2D-ben működik, a 3D-t nem tudja. DTS hang is megy nálam spdif-en. Sőt egy kis mókolással a 24Hz-es váltás is megy a filmnek megfelelően.
Ui. A készülék Ebay-es klón, eredeti fw-vel utólag rootolva.
-
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #6275 üzenetére
Ez csak launcher kérdése.
Nagy téglalapokat látsz?A beállításokban meg tudod változtatni, hogy ne az MBOX Launcher induljon a "Home" gomb megnyomására, hanem egy másik (nem tudom, mi a neve). Ha nincs másik, akkor pedig telepíteni kell.(#6274) gprspeter Itt valami nem stimmel, ugyanis az FTP tudtommal fájlok mozgatására szolgál, és egy FTP-megosztás sem tud médiaszerverként funkcionálni.
-
guesswho620
csendes tag
válasz
Beni2360 #6202 üzenetére
Segíts megértenem ezt a modatod, mire vonatkozik, illetve mire vonatkozik az ő állítása...
UI Support original ecology and AZW custom UI erre gondolom mindenképpen figyelni kellene. vagy ki tudja
nekem az egyébként már alapból nagyon furcsa, hogy ha nem az ő settings app-ját használom (van egy külön app rá, ami TV-re kötve ugye nagyobb ikonokkal jeleníti meg a beállításokat, nem a gyári settings app), hanem megyek a gyári beállítások közé, akkor rengeteg beállítást onnan nem érek el, csak azzal az appal, ami ő adott..
Egyelőre most feleslegesnek érzem a vitázást, meg refundolást, inkább próbálnám magamnak megoldani ezt az egész fw kérdéskört, és felgyorsítani a gépet az elméleti maximumára, persze csak ha meg tudok vele birkózni
-
GZoli7
senior tag
válasz
Beni2360 #6169 üzenetére
Semmit nem tudok a készülékről.
Csak az adatokból tudok számolni.
Egyenfeszültség esetén P=U*I. 12V*1A=12W.
Ebből nem derül ki, hogy mennyit bírnak az USB portok, csak az, hogy elég a készüléknek az 1A.
Azt, hogy mekkora stabilizált 5V-ot tud leadni, ki kell próbálni. Én legalább 1A,5V (5W)-ra tervezném, ami a mai 2,5"-os HDD-knek elég. Viszont nem én tervezem.
Az USB 2.0 500mA, az USB 3.0 900mA, de simán tudhat többet. Ez csak a szabvány szerinti minimum. Sok alaplap tud is többet, hogy töltsön eszközöket, stb.
A táp méretéből sem lehet túl sok következtetést levonni, bele kéne nézni. -
törölt tag
válasz
Beni2360 #5894 üzenetére
A Geekbuying -nak van egy saját márkás kütyüje, a Geekbox. Ez gyárilag Android/Ubuntu dualbootos. Az ember Ubuntu alá mókolt egy HW dekódolásra képes Kodit. Úgy, mint S805 -re OpenElec alá, csak a Geekboxon a Kodi Linux alatt nem egyedülálló alkalmazás, hanem az Ubuntu alól indítható. Legalábbis, ha jól értem a törekvést.
-
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #5681 üzenetére
Akkor te szupereszközökhöz jutottál, ugyanis nekünk itt a mini pécés topikokban jópár mini pécé megfordult már a kezeink között, jópár külső hdd-vel együtt, és a zavartalan működéshez tudtommal mindenki aktív hubot vagy Y-kábelt használ. Ha valaki esetleg nem, akkor ő eddig nem osztotta meg velünk a tapasztalatit. Vagy ha van olyan alacsony áramigényű hdd, amiről én nem tudok, akkor meg beszéljünk arról, de azt kérlek, ne állítsd, hogy a külső hdd-hez nem kell külön táp, mert ez így, ilyen formában egészen biztosan nem igaz. Peace.
Még valami: "2A, megfelelő wat számu táp" - ez mit akar jelenteni? Mert ami 2 amperes, annál csak akkor változik a "wattszám", azaz a teljesítmény, ha a feszültséget változtatod, az meg nem lenne túl szerencsés.
(#5683) GZoli7 Komolyabb anyagok már nagyon megdolgoztatják (35 GB-os .mkv esetén 70+%-on pörög a cpu), de ha el tudsz tekinteni az ilyenek rendszeres lejátszásától, vagy ha nem sajnálod a cpu-t, akkor bőven jó arra, amit írtál. Ja, és persze nyilván torrentből sem tud annyit kezelni, mint egy NAS.
-
-
péjé
őstag
válasz
Beni2360 #5630 üzenetére
szia,
Openelec után nekem sem akart a twrp működni...
amúgy honnan van ez a ROM neked? én a freaktab oldalán találtam meg, MXIII plus és G-re is jó elméletileg...vki ezt írta:
then you should see printed on the board "M82G_1.0_20150324" or something similar
hardware: S812 -- FORSEE emmc -- MEZZA RAM -- AP6330 -- RTL8211Fsztem kukkants be a gépházba...ha ezeket látod akkor valszeg oké.
ha fel akarod tenni:
csomagold ki ezt vhova: MXIII-G_106L1_sdcard.zip
sd kártya gyökerébe másold be a 3 fájlt amit találsz:factory_update_param.aml
n200-ota-20151027
recoverygyufaszálas módszer és elindul a rom telepítése. Első indulás 2-3 perc is lehet, ne izgulj... vagy várd meg amíg mond vmit Lifeforce, ő keni-vágja ezt.
-
péjé
őstag
válasz
Beni2360 #5578 üzenetére
Amikor letöltöd akkor nem recovery a fájl neve...akkor fog sd kártyáról elindulni ha átírod recovery-re...a kiterjesztése azt hiszem img alapban...így amikor újraindul a box az sd kártyán lévő recovery.img-el indul a box.
az sd kártya fat32-es legyen.Jól bírod ha még megy a bólézás, nekem most inkább kifele jönne...
-
péjé
őstag
válasz
Beni2360 #5576 üzenetére
innen tudod letölteni...nekem az oem mxiii (g nélkül)-vel ez ment.
TWRP 2.8.7.0 MXIII 1GA tied talán ez lesz:
TWRP 2.8.7.0 K200(Ha nem ez jó a boxodhoz akkor továbblép és bebootol az android....akkor majd megkérdezzük a többieket szerintük melyik lehet a jó twrp.)
letöltöd, átírod recovery.img-ra, sd kártya gyökerébe teszed és a gyufaszálas módszerrel elindítod...bejön egy képernyő, kiválasztod a back up gombot, kipipálsz mindent, megadod az útvonalat (alapban a saját memóriába akar menteni), pipálod a tömörített verziót(bár nem muszáj) és elindítod.
visszaállítás ue. csak ott betallózod a backupnál a lementett fájlt.itt egy videó, nézd meg hogy zajlik.
remélem oké lesz. -
-
Márton
nagyúr
válasz
Beni2360 #5417 üzenetére
"A half más tészta.- hát én pont erről írtam "
Erre gondoltál - írni nem írtad. Nekem a fullok vannak többségben
A térhatásnak ugyanolyannak kell lenni, maximum a gyenge kódolás miatt jobban kockásodik az mkv és persze a half miatt nem annyira pengeéles.2D filmeknél sem vált automatikusan a Kodi Hz-et? Ezzel tényleg mindenki szenved vagy csak 24p filmeket néztek??
-
Márton
nagyúr
válasz
Beni2360 #5415 üzenetére
Elég gyanús a dolog, ha a tv át sem váltott 3D-be, mivel a hdmi 1.4 3D-nek pont az a lényege, hogy a készülék 3D-be kapcsol táv nélkül is.
Tudom, hogy lehet állítani a kodiban az automata Hz váltást, ennek örültem is, de hiába engedélyeztem, nem váltott. Most ezt tényleg minden videóm előtt el kéne játszani? (van 24, 25, 30, 50 és 60p-s..) Egy médialejátszónál ennek nem egy abszolút alap dolognak kéne lennie?
Akkor az egy rossz kódolású/felbontású 3D MKV volt, mert ég és földnek semmiképp nem szabad lennie.
Egy 3840x1080 nagybitrátás MKV pl. pont ugyanúgy kell kinézzen mint a bluray.. A half más tészta.Neked is Kellemes ünnepeket.
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #4911 üzenetére
Azzal a legkisebb probléma a kadencia. Ha szabvány, PAL DVD, mpeg2, akkor az interlaced (sorváltós). A felvételnél 50 félképet rögzítettek másodpercenként. Előszőr 25 alsó, majd 25 felső fieldet. Csakhogy, közben a kamera előtt, élőben, történtek az események. Vagyis, nem ugyanaz van az alsó és felső fieldeken. A lapos TV -k viszont progresszívek, tehát egyszerre jelenítik meg a két fieldet. Így, ha valami oldalirányban mozog a filmen (vagy a kamera svenkel), akkor minden második sor "elcsúszva" jelenik meg. Vannak erre deinterlace szűrők, de azok mind vmilyen összemosási algoritmust használnak. Fizikai képtelenség minőségromlás nélkül, progresszívben megjeleníteni egy sorváltós anyagot.
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #4860 üzenetére
Szerintem használd a kodit az a legjobb ezek közül, ahogy az ábra is mutatja. Tuti valami kodeket nem tud jól társasítani, vagy valamelyik licenc problémák miatt nem támogatja ahogy más is írta. Kodi tud dolby digitált és dtst is.
A többit ne használd, pláne ha nem is jó.
Töröld le, csak a helyet foglalja. -
vlevi
nagyúr
válasz
Beni2360 #4835 üzenetére
Nem kell ennek ekkora feneket keríteni. Akkora erővel nem nyomom én a fogpiszálót, hogy eltörjön.
Olyan erővel a fém gépkapcsot benyomnám az alaplapig, és ott csinálna zárlatot, nem az AV csatlakozóbanCsak én hülye, este 8-9 körül jutott eszembe, hogy úgyse fut most semmi a gépen, felmásolom az openeleket az SD-re, és megnézem. Tizenhuszon valahanyadik másolásnál már kezdtem kicsit morcos lenni, és a végn visszakerült a droid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest