- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
Space marine
aktív tag
válasz
Janaboy #6496 üzenetére
Biztos, hogy nem váltok 4k-ra
ha jól fogok állni akkor proj + vászon full hd, vagy 43" környékén egy nem smart, nem 3D-s tv..
Mint említettem a droidban lévő egyéb lehetőségek izgatták fel a fantáziám és gondoltam hátha hozza az oplay minőségét egy ilyen kütyü. Valszeg naiv voltam, hogy 2016ban már a médialejátszás egyszerű dolog, az oplay alapján... -
junkpod
veterán
válasz
Janaboy #6487 üzenetére
Miért felejtse el a boxokat ? A végén te is OE players ajánlasz, így nem értem mi gondod egy out-of-the-way megoldással.
A másik, hogy a dedikált játékosok felulete, fw támogatása sehol nincs a Kodi hoz képest.
Tehát szvsz ha média player kell, akkor csak Kodi.
Ha jó rendszered van (tv, erősítő...) akkor OE alapon, ha közepes vagy gyengébb koritessel rendelkezel akkor teljesen jó a droid kodi.
Azért a HTC építés nagyon messze van a "kiveszem a dobozból és mukodik" megoldastol. -
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #6060 üzenetére
1 STB elég itthon a UPC előfizetéshez, plusz 3 eszközön nézhetünk TV-t bárhol, bármikor, csak net kell hozzá. A menyecském pl. a konyhában laptopon elég gyakran használja háttérzajnak, de a dolgozószobában is jó, ha meccset akarok nézni, amikor foglalt a nappali, ill. ha elutazunk valahová, akkor sem baj, ha meg tudom nézni, ahogy pl. nyáron megnyerjük a foci EB-t.
Androidon minimális az erőforrásigénye, windowsra sajnos nincs hozzá segédprogram, csak böngészőben lehet tévézni, silverlight pluginnal.
-
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #6057 üzenetére
Meglátjuk, hol fog kezdeni, de előbb-utóbb biztos lemegy. Nálam továbbra is a 20e Ft a nagyon-nagyon felső határ droidos vonalon (Digi Online-t és Horizon Go-t futtatni elég a 10e Ft-os MXQ is az S805-ös CPU-val, a Mali450-essel és 1 GB RAM-mal, 30e Ft környékén meg már ott a Wintel, amit nálam biztos nem fog kiütni a nyeregből az S912-T830 kombó sem).
-
huan
őstag
válasz
Janaboy #5854 üzenetére
Ez már nagyon gagyi? Maxell Multimedia Box MMB E50
-
törölt tag
válasz
Janaboy #5848 üzenetére
Ez igaz, de ha azt az egyet kivesszük, akkor az alapvető célfunkciók közül kivettük a "médialejátszó célhardvert". Ezzel pedig máris visszakanyarodunk a topik egyik fő kérdésköréhez: mi is ez a kütyü pontosan? Mert az biztos, hogy nem médialejátszó célhardver. Ha pedig nem az, akkor sajnos, külön a képre, hangra, feliratra vonatkozóan, pontosan definiálni kellene (esetleg mintákkal), hogy melyiket, milyen OS alatt, milyen szoftverrel tud, vagy nem tudja lejátszani. Ezt a médialejátszóknál is meg szokták tenni. Úgyhogy, kedves "vájdszemű és vájdfülű", filmrajongó topiktársak! Hajrá!
-
törölt tag
válasz
Janaboy #5708 üzenetére
Egy kis érdekesség a jövőről. Az Intel átugorja a Cherry Trail -t. Szimpi ez a konfig.
Szerk.: Hoppá! Délután óta "kicsit" módosult az infó. Ennyiért már nem is olyan szimpi.
-
-
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #5688 üzenetére
Az Amlogic-vonallal valóban sok szívás van a sok klón miatt, amiben 2 gb ram van és tutira nem klón, az meg majdnem annyi, mint egy wintel, de azért ne írjuk le teljesen a droidos vonalat - van pár dolog, amire jobb a droid.
Saját magamból kiindulva: OpenELEC-hez olcsóbb droidos gépet venni, Digi Onlinehoz nincs wines segédprogram, és windows alatt a Horizon Go is csak böngészőből nézhető, silverlight pluginnal, ami viszont rendesen leterhel még egy első generációs i5-ös cpu-t is, miközben droidon vígan elfut egy S805-ös cpu-val és 1 gb rammal szerelt eszközön is. Meg van még azért 1-2 dolog, amire használható egy ilyen kis androidos kütyü. Mindez még kisebb áramfogyasztás mellett, mint amit pl. egy J1900-as produkál (persze nyilván utóbbi sem egy áramzabáló).
Nem vitatkozni akarok, ill. tudom, hogy te is látod, melyik eszköz mire jó, csak árnyalni szerettem volna egy kicsit, amit írtál.
-
Beni2360
félisten
válasz
Janaboy #5637 üzenetére
Mindent töröltem de semmi foganatja. más
MXIII-G_106L1_sdcard.zip - ez 500 mb - ezt kibontva n200-ota-20151027.zip és a többi. Az ota nem csak frissítést takar.az MXIII-G_106L1.img -- 754 mb ezt hogyan tudom felrakni? talán ez a teljes rom.
Vagy mivel tudok bele nézni mi van benne? -
válasz
Janaboy #5252 üzenetére
Azt hittem, hogy ezek már jobbak.
Igazából a TV nélküli zenehallgatás miatt cserélném. Kicsit luxus egy 51"-os plazmát azért járatni, hogy a háttérben szóljon a zene. Azt meg nem szívesen csinálnám, hogy ki-bekapcsolgatom a TV-t, amikor éppen rádiócsatornát szeretnék váltani, vagy más zenét kiválasztani. -
envagyok
veterán
válasz
Janaboy #4726 üzenetére
Hd audio passthrough nem megy az mxq-n.
Dts hd-nél dts core jön, dolby hd-nél sztereo pcm.
Pi2 legújabb kodi jarvis openeleccel mindkettőt ki tudja adni multichannel pcm-ben, tökéletesen használható.
S812-ről egyelőre nem tudok nyilatkozni, nemsokára jön az is, és egy s905 is, abban nagy a bizodalmam. -
c4
őstag
válasz
Janaboy #4329 üzenetére
Majd kiderül... Bár az oldalukra kiírhatnák, hogy nem EU verzió, mert így gyakorlatilag nincs terméktámogatás. Így a vevőtájékoztatás is rendben lenne.
Elméletben nem lenne rossz, ha sikerülne összekalapálni a dolgot, így az elérhető frissítéseket fel lehetne tenni.
A gart meg gondolom ők intézik.Rootolni már lehet, ahogy olvastam.
(#4322) huan:
Ez Open elec-es.. Nem lenne jó neked?
(#4330) huan:
A 220 voltnál tudomásom szerint még kínai modellt árulnak.
Talán itt lehetnek hozzá okosságok.
-
ftibor
csendes tag
válasz
Janaboy #4318 üzenetére
Na végre sikerült.
A frissítéshez szükséges 3 fájl az sdcard gyökérbe volt, akkor a recovery nem akart betöltődni. Átraktam a 3 fájt egy könyvtárba, így már bejött a recorevy és látta a zippet. Most már megy a Finless rom, igaz azt is kétszer kellett feltegyem, hogy elinduljon. -
Lifeforce
őstag
válasz
Janaboy #4304 üzenetére
A recovery és a firmware ellenőrzi a frissítendő firmware aláírását.
Ez úgy működik, hogy minden egyes firmware alá van írva a készítő által.
Ha nincs lezárva a készülék, akkor ez az aláírás egy publikus kulccsal történik (test-keys).
Ha le van zárva, akkor vagy release-keys vagy dev-keys kulcsot használnak, ami teljesen egyéni, és feltörhetetlen, de jó esetben megkerülhető egy custom recoveryvel.
A recoveryben van az az ellenőrző kulcs, amivel hasonlítja azzal amit éppen rátöltesz.
Esetünkben (HiMedia) a partíciók úgy szét vannak szabdalva, és annyira át van szabva, hogy a recovery partíción nincs ramdisk, amiben az ellenőrző kulcsnak kéne lennie.
Így most minden nap azzal foglalatoskodom, hogy a partíciókat mountolok fel, dd-vel kimentem őket, hexa editorral, és egy rakat fejlesztő eszközzel próbálom feltúrni, hogy hova rejtették. -
shtirley
tag
válasz
Janaboy #4257 üzenetére
Szia!
Android szempontból nem sokat tudok mondani, mert nekem Openelec van a flashben, de az hasít rendesen. Érezhető a rendes support. Kiválóan és gyorsan építette fel a médiaadatbázist, pedig nekem az elég kiterjedt. Nem szaggat, nem gondolkozik, megy ahogy kell. Jól van optimalizálva. Egyedül a HDMI-CEC hibája zavar, az én tévémmel valami nyűgje van, nem kapcsolja, csak látja mint eszközt. A hardver viszont elég gyenge a manapság fellelhető választékhoz képest, ezért az androiddal kapcsolatban már lennének fenntartásaim. De az is lehet hogy azt is jól optimalizálták, ha lesz időm kipróbálom rajta, elvileg multibootos.
-
Lifeforce
őstag
-
törölt tag
válasz
Janaboy #4257 üzenetére
Még az sem garancia. Minden jogom megvan a telómon, kismilliószor írtam már a /system -be, de a mostani telóm nem engedi. Csak recovery -ből, Aroma File Manager -rel tudom írni a /systemet.
-
Lifeforce
őstag
válasz
Janaboy #4208 üzenetére
Ez így van.
Ezeket a hibákat minden kínai készülékgyártó elköveti, bajnak baj, de szerencsére ettől még a jó kis hardver ott van, ahogy a beépített támogatások is.
Szóval éppen gyorsan összepakolok egy romot, mert alapból nem rootolt.
Viszont semmi értelme a Hi eszközöknek, mert mind kínai.
Én részemről kipakolom az összes használhatatlan alkalmazást, beállítom aminek beállítva kell lennie, aztán rom teszt...
Ha működik akkor véglegesítem.
Aztán kirakom valahova, hadd töltsék külföldön is -
tjnet
aktív tag
válasz
Janaboy #4115 üzenetére
Nekem a M8S android alatt nem tudta a kadencia helyes filmlejátszást, hiába tettem át a képet 1920*1080/24Hz módba. Meg meg akadt a lejátszás. A 1920*1080/50Hz filmnél sajna ugyanaz volt a jelenség.
E miatt került az M8S-re OPENELEC. E miatt lenne jó egy dual boot rendszer. Magyarul a belső tárról indulna az android, az SD-ről lenne jó ha indulna az OPENELEC. -
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #4115 üzenetére
Azt, hogy a lejátszó (és a megjelenítő) képes arra, hogy a filmeket az eredeti képsor ritmusát és sebességét megtartva jeleníti meg. Az android erre 24p-s anyag esetén nem képes (ha jól tudom, akkor 50 vagy 60 Hz-et tud), szóval ha 24p-s egy film, androidos lejátszóval ezt akkor sem fogod tudni az eredeti ritmusban és sebességgel lejátszani, ha a TV-d tudja a 24p-t. Van, aki észreveszi ezt, van, aki nem. Bizonyos típusú jeleneteknél nem nehéz észrevenni, ezért preferáljuk sokan médialejátszás esetén az OpenELEC-et (már persze ha mini pécét használ valaki médiaplayerként, de sztem ez a Kodi elterjedésével egyre gyakoribb).
-
vlevi
nagyúr
válasz
Janaboy #3913 üzenetére
Az OTG arra is jó, hogy a kütyüt a PC-re csatlakoztasd. Ez több okból lehet szükséges.
- Ha a PC-ről akarsz a ketyere belső tárhelyére másolni valahogy.
- vagy adroid alá fejlesztenél, és azon a gépen akarod tesztelni
- vagy bármi egyé varázslást akarsz ADB-n keresztül csinálHa nincs OTG, akkor az utóbbi kettőt nem lehet megoldani. A PC másolás is csak úgy oldható meg, ha a PC-ről SD kártyára, majd az SD-ről a ketyerére másolod. Vagy, persze, ha hálózatban látod a gépet, akkor ez nem probléma.
-
Extracsaba
tag
válasz
Janaboy #3885 üzenetére
Nekem van még 1 ötletem de a segitséged kellene
USB-Burning-tool-v1.6.2.0128
most ezzel probálkozok, de kell neki 2 fájl
usb_spl.bin
u-boot-orig.binez a configja
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<progress_configs>
<command sn="0" path="usb_spl.bin" address="0xd9000000" run="true">load spl</command>
<command sn="1" path="u-boot-orig.bin" address="0x8f800000" run="true">load uboot</command>
<command sn="2">lcd bl_off</command>
<command sn="3">nand rom_protect off</command>
<command sn="4">nand scrub 0</command>
<command sn="5">reset</command>
</progress_configs>mit kéne a ramból ezekre átnevezni?
-
törölt tag
válasz
Janaboy #3889 üzenetére
Sztem ne bántsátok a bootloader -t, mert nem az a megoldás (vagy, legalábbis nem olyan egyszerű)! Írtam már korábban, hogy a recovery -vel kell varázsolni. Kell egy a belső tár gyökerébe és egy a külső SD gyökerébe. A külsőnél a kernel.img -t át kell nevezni recovery.img -re. Ha be van téve a kártya, akkor a reboot recovery parancs után először azon keres recovery -t az Android. Így rátalál az átnevezett kernelre és betölti. Abban meg az van, hogy a saját meghajtóján levő rendszert töltse be. Mivel a saját meghajtója a külső SD, ezért onnan fog betölteni. Csak a betöltendő képből ki kell venni a telepítési parancsot, mert az formázná a meghajtót az Open Elec számára. Itt viszont az nem cél, hiszen az már telepítve kell legyen a külső SD -n. Csak be kell tölteni. Ha nincs benne külső SD, akkor a reboot recovery után az első boot preferencia nem érvénydsül. Ilyenkor továbblép a következőre, ami a belső tárhely gyökere. Mivel ott van recovery.img, ezért azt be fogja tölteni. Ez lehet pl. egy TWRP is. Ezt nem a kisujjamból szoptam, nálam, a Finless ROM -ban ez alapértelmezett és Bob leírta a működését a readme.txt -ben, amit minden ROM -jához mellékel. Lehet két, külön recovery -m és bármelyiket indíthatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest