- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
rollrk4h
csendes tag
válasz
SzlobiG #7376 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Már időközben megtaláltam és sikeresen fel is tudtam rá tenni.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hátha valaki találkozott már ilyennel, hogy a külső winchesterem az folyamatosan kapja az áramot az eszközből és így sosem kapcsol ki. Nem tud erre valaki, valamilyen megoldást? -
kenand
veterán
válasz
SzlobiG #7367 üzenetére
Gearabest kiárusítja, egy hete még 50-60 USD volt. és máshol még mindig annyi. Az amlogic kidobta a 905w chipsetet a 905x helyett, ami butított, de olcsóbb és azt tolják a kínai gyártók. Az megy a reklámokban is, és a tájékozatlan user azt keresi. DE a 905x jobb. (Még régebbi 905 bizonyos szempontból még jobb volt, de ott vannak olyan dolgok amiben a 905x jobb) . 912 még gyorsabb, de ott volt probléma a LibreElec támogatással, de már kezd megoldódni.
Abból is van kiárusított. -
kenand
veterán
válasz
SzlobiG #7358 üzenetére
Szia!
Előfordul hogy a táv konfig fájlt editálni kell, a 905/912-es topikban le van írva hogyan kell.Én lassan egy éve toltam fel egy régebbi buildet, de teljesen jól működik, így nem nagyon bánom (sokkal jobb, mint az Android). csak 1GB RAM-os build megy nálam is (De LE-nek elég)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SzlobiG #6252 üzenetére
Persze,hogy veri.Az a53 gyengébb mint az a9 és a mali is 5 vs 8 core.Ellenben olyan simán fut a rendszer mintha taknyon csúszna.Nekem egy M8C után kb megváltás (MX64),gyorsan reagál,nem akadozik,baromira bejövős és a távirányító végre úgy működik ahogy illik (nincs akadozás,nincs célba lövés)
Majd írok róla,ha lesz végre időm elmélyülni benne.
A bekapcsolás után a "na ez az" érzés fogott el,nagyon bejövős -
törölt tag
válasz
SzlobiG #6098 üzenetére
Az az evolúció következő foka.
Anno a kütyüknek nyitották (nyitottuk) a topikokat, de ez nem volt tartható. Amikor jött az M8, akkor kértem Lifeforce -ot, hogy ne M8 topikot nyisson, hanem S802 -t. A fene se gondolta volna, hogy még ez is túl szűk lesz. S8xx kellett volna. A 9xx -et már nem venném bele, mert az egy köv. generáció, aminek különbözhetnek a jellemző tulajdonságai, problémái.
-
vlevi
nagyúr
válasz
SzlobiG #6077 üzenetére
Ja, ha mondtad volna, hogy openelecet nem ptóbáltál, akkor javasoltuk volna
Való igaz, hogy nincs az Amlogic és a kodi között még egy droid, a maga dalvik java virtualis futtatójával, csak a linux, ezért jóval kevesebb erőforrással beéri.
Ha csak fi!mezésre kell, akkor egyértelmű, hogy az a jobb.
De én letöltésekre, levelezésre, netezésre is használom, az meg nincs az Openelecben. -
ftibor
csendes tag
válasz
SzlobiG #6019 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de más lejátszóval próbálkoztattok (pl. mxplayer)?
Nem biztos, hogy köze van a ti problémátokhoz, de nekem is szaggatott (a sima 1080p kb 15GB filmek) kb 1 óra lejátszás után (Kodi v15). Letöröltem majd feltettem a Kodi v14-et, és azzal meg ment rendesen. Majd egyszer csak fogta magát és önhatalmúan frissítette magát 15-re (gondolom googleplayen keresztül ), de szerencsére azóta is jó lejátszás. Amúgy a Kodi mióta tudja frissíteni magát?
MXIII-G (Tronsmart MXIII-Plus_316k4 firmware) -
DoItYourself
addikt
válasz
SzlobiG #5990 üzenetére
Itt egy kis hűtés tuningolás, igaz Atom procis cucc.
-
Lifeforce
őstag
válasz
SzlobiG #5990 üzenetére
Nem vennék rá mérget.
Ha hirtelen megugrik a hőfok, vagy a magas órajeltől megtérdel a processzor, az ugye csak abban a pillanatban mérhető.
Mivel nem nyúltam a dekóderekhez, így az sem lehet a probléma.
Ki lett szemetelve, olyan alkalmazások is voltak benne ami a logfájl szerint folyamatosan crashelt, el sem tudott indulni.
A kernelben is voltak hasonló hibák.
Beállítottam a 24p támogatást ami hiányos volt, illetve kapott egy új launchert. -
Lifeforce
őstag
válasz
SzlobiG #5985 üzenetére
Az nincs messze, mennyire jársz kelsz Budapest felé?
Pár napra elvihetnéd az MX64-et gyűrni
De ne úgy mint az egyik fórumtárs...
Kapot egy teszt gépet, elvitte pár napra, visszahozta, azóta sem járt erre, még csak levélben sem írta meg, hogy milyen volt az eszköz.
Se bú, se bá... -
interstate76
addikt
válasz
SzlobiG #5980 üzenetére
Meg tudod nézni, hogy ha megy egy full hd film mondjuk 10-12 percig, akkor hány °C-os lesz tőle a CPU? Kösz! A legjobb az lenne, ha le tudnál tölteni valami combosabb anyagot - kíváncsi vagyok, mennyire hevítené fel.
Más: játékos kedvűek figyelmébe (nem vagyok oda az NFS-ért, de ez durván akciós).
-
interstate76
addikt
válasz
SzlobiG #5972 üzenetére
Köszi! Ugyanez wintelnél úgy néz ki, hogy folyamatos, 60-70%-os CPU-terhelés mellett sem megy 70-75°C fölé. Ilyen szintű CPU-kihasználtságot egyébként a korábban említett, 30-40 GB-os, magas bitrátájú, full hd anyagok okoznak. Persze nem etetem ilyen filmekkel, nem akarom meggyilkolni, de - elvileg - huzamosabb ideig is bírná.
Szóval akkor röviden ennyit a wintel melegedési problémáiról: kis doboz + passzív hűtés = melegedés. A droidos cuccoknál is. Ha valakinek jobb tapasztalata van, azt is szívesen meghallgatom, legyünk tisztában a tényekkel! Pl. OpenELEC alatt gondolom, nem melegszik ennyire egy MXIII-G. Nálunk az MK808B Plus stabilan 80°C környékén mozgott OpenELEc alatt is, ha filmet néztünk vele, de ez nem okozott sem szaggatást, sem egyéb problémát.
-
Lifeforce
őstag
válasz
SzlobiG #5974 üzenetére
Nem, nem...
Nálad más lesz a hiba.
Úgy néz ki, hogy túlmelegszik.
Először a jól megszokott 1900/1200-ra lőttem be, de azt vettem észre, hogy nagyon melegszik.
Így visszavettem kicsit, és éjszakára úgy hagytam, állandó 720p-s film lejátszásával. Reggelre nem volt melegebb, mint egyébként.
Az én kernelemnél meg van emelve az órajel (gyári adatokhoz közelítve), és szerintem neked ez okozza a problémát. -
Lifeforce
őstag
válasz
SzlobiG #5972 üzenetére
Hónapok óta az androidos kütyük adatlapján ez van feltüntetve nálunk:
A készülék miniPC-ként szolgál, tehát ne várjunk el tőle céleszköz szolgáltatásokat!
Minden szolgáltatást kompromisszumokkal képes csak megtenni, tehát nem alkalmas sem a desktop PC , sem egy komolyabb médialejátszó kiváltására!
Ne tévessze meg a 4K megjelenítés, nem a 4K filmek szaggatásmentes lejátszását jelenti. -
DoItYourself
addikt
válasz
SzlobiG #5972 üzenetére
Egy XGA felbontású Pana plazmám van, tehát legfeljebb 720p, amit szoktam töltögetni, néha 1080p, de 8-10GB a max. méret.
Érdekes ez a Wintel dobozka, pont tegnap láttam ugyanezt a vasat, csak sörösdoboz (na jó, Mac Pro mini) formában:
Vensmile i10 Mini PC
G2 Windows 10 Intel MINI PC -
-
Lifeforce
őstag
válasz
SzlobiG #5953 üzenetére
MXIII-G firmware letölt, kibont, mappából szokásos 3 fájl fat32-re formázott sd kártyára másol (factory_update_param.aml, recovery.img, mxiii-g_lf01v.zip), készülék áramtalanítása, SD kártya behelyezése, készülék áram alá helyezése, recovery gomb benyomása fogpiszkálóval a TV kimenet alján, készülék bekapcsolása, és recovery gomb nyomva tartása 10 másodpercig.
Megvárod amíg végig fut a frissítés magától, majd újra indul a készülék...
Ha nincs sdkártya, akkor ugyan úgy elindítod a recoveryt.
Ekkor nem fog automatikusan elindulni a frissítés, hanem manuálisan kell kiválasztani a frissítést: apply update from EXT / kiválasztod a pendrivet, rajta az mxiii-g_lf01v.zip fájlt, és megvárod amíg belefrissül.
Ebben az esetben nyomni kell egy wipe-t is ugyan ebben a menüben. -
Lifeforce
őstag
válasz
SzlobiG #5906 üzenetére
Egyszerű az oka, nem lehet kiszámítani mikor mennyi fogy.
Ha viszont véletlen kifogy, akkor mint mindenkinél 2-3 hét mire megérkezik.
Azt is szem előtt kell tartani, hogy nem 1-2db jön, illetve azt is, hogy jönnek az újak.
Elméletileg január 28 körül lesz megint raktáron. -
interstate76
addikt
válasz
SzlobiG #5906 üzenetére
Az üzletpolitikájukba nem látok bele. Lehet, hogy kivezetik a portfólióból az adott terméket, mert nem mennek jól az amlogic cuccok, vagy mert jön a helyettesítő termék, lehet, hogy tőkehiányosak, lehet, hogy trehány a beszerző
, lehet, hogy a gyártó nem tud többet adni, és még lehetne sorolni - millió oka lehet egy készlethiánynak. Lifeforce majd elmondja, ha publikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest