- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
Lifeforce #7013 üzenetére
Sajnos semmi, Amint felmásoltam sd-re és onnan indítottam volna semmi sem jelent meg a képernyőn, és utána azonnal brick.
Valami nagyon nem oké ezzel a készülékkel.
Csak és kizárólag az OpenElec 5.0.0 update indul el rajta, de nincs wifi, valószínűleg táv sem ( az nincs itt így nem tudom) és elég instabil is.
Jó lenne tudni hogy az az 5.0.0. update miért megy és a többi miért nem ( az MX3-hoz való OE 5.0.0 update)
Próbáltam több fájlból összerakni, de nem jó sehogy. -
mexel
veterán
válasz
Lifeforce #6964 üzenetére
Igen, ez már felmerült korábban is, hogy tulajdonképpen nem egyértelmű mit nevezünk klónnak, mert vannak rev változások az "eredeti"-nél is. Tulajdonképpen lehet hogy nem is s802 ez a kütyü hanem s812? Azt hiszem leveszem a hűtőt és megnézem mert kezdek elbizonytalanodni.
Ma még lesz időm molyolni vele, pár romot megnézek, sajnos belepiszkálni nincs időm mert ahhoz megint egy ősz-tavasz időszak kellene hogy belejöjjek ismét -
törölt tag
válasz
Lifeforce #6680 üzenetére
Viccelsz? Felejtő. Nem nyúlok bele olyasmibe, amihez a 6 -os villáskulcsnál kisebb szerszám kell, mert annak úgyis füst lenne a vége. Drága füst. Vazze! Én a 230 -as flexhez, meg a 40 tonnás kamionhoz vagyok szokva, nem ilyen mikrobizgentyűkhöz. Olyan mikroizéF karaktert pedig még a billentyűzetemen sem találok és csak halvány emlékként dereng, hogy talán egy kondenzátor lehet. Suszter maradjon a kaptafánál!
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Lifeforce #6033 üzenetére
Lenne pár kérdésem.
Nekem ugye van egy m8c-m a te rom-oddal.Használható,de van pár gond vele.eldobálja néha az alap programjait (indító leáll,play leáll,stb...),mindezt általában bekapcsolásnál,de van mikor menet közben.Ezzel még megbékélnék,mert pont nem izgat.Ellenben MXplayer alatt néha lejátszás közben minden figyelmeztetés nélkül leáll a lejátszás és az MX player menüjében találom magam.Ugye ez egy 1gb-s masina amiből 620mb a felhasználható amiből legjobb esetben is csak 170-180mb szabad memória van.Lecsupaszítottam minden app-tól csak mx,sd maid,dolphin+jetpack+flash van rajta.
Megfigyeltem,hogy ramboosterrel kevesebbszer csinálja,viszont amikor a szabad memória 10% alá esik akkor jönnek a gondok.Ez szoftveres lejátszásnál jön elő,hardveresnél ritka mint a fehér holló.Olyan mintha elfogyna teljesen a memória szoftveres kódolás alatt.
Kodival is eljátssza ugyan ezt,ráadásul mivel a legtöbb felirat ssa formátumú amit a kodi nem enged nagyítani...tehát lényegében az MX vált be azt használom.
Hardveresnél ugye előre pufferel ami látszik a lejátszási "csíknál" is,de ez is elfogy a lejátszás 60-70%-ánál,ellenben mint mondtam itt nincs olyan nagy probléma,a szabad memória általában 12-17%-on áll.A gép csak is kizárólag japán 720p-s mkv/mp4/264/265-ös motyókra van használva,van köztük Hi10p/10 bites kodolással is.Mivel anime cuccok így nem is feltűnő a 24p-s lejátszás,lévén egy rajzfilmeknél nem feltűnő egy-egy röccenés.Az M8C tökéletesen beválna ha nem lennének ez a rejtélyes kidobások.
MXQ G9C ami szintén 1gb-s viszont jó árban vannak.Ebben is ilyen kevés a felhasználható illetve a szabad memória?Nem akarnék megint a fenti problémába esni.S905,nem ismerem és ezek is használhatatlanok amíg nem írsz rájuk saját romot és csak 3 mag aktív?
MX64 már 2gb-s,de ide is vonatkoznak a fenti kérdések (mag,rom).
Gondolkodok a Wintelben is,mert ott a dual boot is ad nekem némi mozgásteret (android MX vs Win8/10 és potplayer),de nem tudom,hogy mit kezd a fenti formátumokkal és gondolom itt csak szoftveres kódolással menne minden,viszont az Intel soc azért erősebb,lehet kidolgozná erőből.A másik,hogy az MX64-től csak 4 ropival drágább,igaz ehhez kéne egy távirányító is.
Mondjuk ha azt mondod,hogy a Zido X6 ami nekem kell akkor még arra is hajlandó vagyok áldozni,mert minden nap legalább 2-3 órát használva van,megéri nekem a ráfordítást (de ez a felső határ).
Tehát az irány jó volt az M8C-vel,teljesítményben nekem megfelel,de a fenti hibák nélkül kéne ugyan ez nekem.S812-öt már nem biztos hogy vennék,mert ugye itt vannak az újabb motyók az MXIII-asoktol meg félek kicsit,mintha problémásabbak lennének,mint a régi M8-asok.S802 szintén nem a szerényebb hardveres kódolás miatt,jól jön a japán motyóknál,hogy mimnél több formátumot old meg szoftver nélkül.
Kicsit hosszú lett,de ezek lennének a kérdéseim
-
-
-
-
válasz
Lifeforce #5996 üzenetére
Próbáltam már azt is megemeltem sokszorosára és még se ugyanaz a jelenség. Buffer meg csak hálózati lejátszás esetén van ha jól tudom. Én meg próbáltam külső tárolórol is a lejátszást ugyanaz a hiba jelentkezik kb fél óra után kezdődik az akadás. Ja amúgy még amit nem említettem ha elkezdi az akadást beletekerek a filmbe pár percet és megint jó egy ideig.
Viszont lehet benne valami, mert ugye a te romod több ramot eszik alapból, tehát kevesebb a felhasználható mennyiség, bár logoltam azt is sose fogyott el bőven volt szabad ram.
Csabi: Kodival az "o" betű lenyomására.
-
-
válasz
Lifeforce #5986 üzenetére
Róla lenne szó?
Ez látom már a legújabb S905-ös Cpu-val szerelt verzió ami még gyorsabb ezt akartam venni, csak nem volt itthon sehol 2-3 hetet meg nem vártam rá kínából.Megyek majd jövőhét szombaton.
Lehet megnézném mit tud az 50 gigás bd filmmel azt max postán vissza küldöm.Amúgy már fél órája megy a film még akadás nem volt 71 fokos (openelecen). 21fokos szobába.
-
válasz
Lifeforce #5977 üzenetére
Nem melegszik túl megnéztem 62 fok körül van alapjáraton, hogy megy az aida. Ahogy elindítom a filmet azonnal elkezd akadni vártam pár percet gyorsan kiléptem és csak 66 fokos volt aida szerint.
Openelec alatt volt 80 fokos is és nem volt baja szóval más a hiba.
Vagy bugos a szenzorból kimért adat.
-
válasz
Lifeforce #5976 üzenetére
Az a durva hogy múltkor megnéztem egy 4k filmet és gond nélkül lement, de ezekkel a bd filmekkel meg szarakodik.
Igen gondoltam erre is, mert kb 20-30 perc után kezdi el a szaggatást addig semmi baja, de ha emelve van a freki ahogy írod okozhatja ezt, mert itt ahogy elindul a film azonnal szaggat. Az a baj bugosan írja a kodi a cpu hőt fix 86-on van, leszedek vmi progit és megnézem azzal.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Lifeforce #5964 üzenetére
Kösz az infót, ott még nem tartok, hogy megvettem volna a dobozt. Főleg filmnézésre érdekelne, jelenleg egy Realtek procis lejátszóm van, ami majd 6 éve szolgál rendületlenül, de ilyen bugok nincsenek benne amiket írtok, hogy az .iso-fájlokkal gondja lenne, vagy pause után csak a hang megy tovább.
Az MXIII-G-re van stabil android fw? Vagy openelec-et kell rá tenni? Azzal is megy ez a billentyű?
Bocs, a sok kérdésért, még nem jöttem rá, honnan kellene elkezdeni ezt a topikot olvasni, ha már csak az MXIII-G-ben érdemes gondolkodni. -
csabi63
senior tag
válasz
Lifeforce #5961 üzenetére
Nem tragikus. Rádugtam a wireless egeret (+billentyűt). Jól kezeli. Mivel így már be tudtam lépni, Anysoft keyboard letölt, van magyar billentyűzet. (bár az angolt kaptam le, de van magyar.
)Minden más funkció is működik, ahogy látom.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #5877 üzenetére
Akkor kénytelen leszek keményebben fogalmazni. A privát üzeneteid managelése a Te problémád. Ha viszont ezt így oldod meg és a nyílvános topikban írt példádon felbuzdulva elszaporodnak a reklámok, az már a mi problémánk lesz. Én legalábbis nem vagyok kíváncsi itt az eladó kacatokra és a "tuti eladókra". Valószínűleg a fórumszabályzat is ebből a meggondolásból tiltja a reklámot. Döntsd el, hogy a klóntulajokat rázod le priviben, vagy nekünk (meg a fórumnak) okozol problémát a nyilvános topikban! Bár, igazából ez nem is a Te döntéseden, hanem a mi toleranciánkon múlik.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #5875 üzenetére
Nem érzem, ellenben okos enged alapon akkor is befejeztem, ha tovább adod a mártírt, aki csak segít mkinek. Unalmas a téma is, ill. a néhány hetente visszatérő nyilvános besértődésed is.
Ha folytatni szeretnéd, dobj privátot, vagy táncolj egyedül a porondon.
Ha lehet, akkor a reklámokat mellőzve.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #5869 üzenetére
Bocs, de sztem ezt Te qrod el. Mindenkinek nem lehetsz rendes és jó fej, mert akkor szétszakadnál. Valahol meg kell húznod magadban egy határt. Na, abban sztem nyugodtan lehetnél "kereskedői szemléletű". Számtalanszor felhívtuk a figyelmet a külföldi beszerzés buktatóira, a klónok veszélyeire. Olyan vásároljon így, aki tudja, hogy mit csinál. Az ilyen priviket símán leráznám. Ha "tőlem vetted" (értsd: nem klón), akkor lehet support, ha nem, akkor meg lehet olvasgatni, keresgélni a freaktabon és pont. Dolgozzon meg az eredményért! Ha vki spóról, aztán meg mástól várja el ingyenmunkában az értékkülönbözetet, azt sztem nyugodt lelkiismerettel el lehet küldeni a halál fa..ára.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #5869 üzenetére
Senki nem tehet róla, hogy sok privátot kapsz. Azért kapod őket, mert romolással foglalkozol, ami szuper, de nem kötelező, és semmi köze ahhoz, hogy a céged termékeit szoktad linkelgetni és én szóltam neked ezért, te pedig nem tudsz túllépni a dolgon, pedig azt mondtad: nem zavar, nem linkelsz, oszt jónapot.
Továbbra is javaslom a privátot, mint kommunikációs csatornát, de ha itt szólítasz meg, akkor it fogok reagálni.
(#5867) Somatom Nem amiatt írtam, mert megemlítette az áramos boltot, hanem mert a korábbi vitatémánkra utalt, ahogy azt néhány hetente tenni szokta. Pedig őt nem is érdekli.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #5865 üzenetére
Remélem, hogy tőlem nem veszed rossznéven a véleményt! Sztem félreérted Interstate76 -ot. Ez a gond:
"Itthon meg áramosbolt..."
Írhattál volna pl. "hazai beszerzést". A bolt konkrét megnevezése tőlünk nem etikátlan, vagy "reklámszagú" (ami ugyebár tiltott) és szoktuk is ajánlani. Tőled viszont igen. Sajnos, Neked ilyenekre is oda kell figyelned. -
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #5862 üzenetére
Ha nem megy át, hogy miért farokság a céged termékeit reklámozni a linkjeiddel egy független, szakmai topikban, azzal nem tudok mit kezdeni, de lassan túlléphetnél ezen a témán.
Főleg úgy, hogy téged - állítólag - nem is igazán érdekel az egész, ha nem linkelsz, hát nem linkelsz. De pár hetente azért mégis paffogsz rajta 1-2 sort. Vajon miért?
-
-
-
-
llspencerll
tag
válasz
Lifeforce #5760 üzenetére
Az ilyen hiba jelenség a kedvencem, működik is meg nem is, ezzel lehet sokat postázgatni oda-vissza :-) Megfogadom a tanácsod, esetleg ha tudnál egy romot linkelni esetleg egy hozzá tartozó leírást. Sokat olvastam itt a fórumon, de a romozgatós hozzászólásokat átléptem, mivel nem volt tervben ezzel foglalkozni, ezért is vettem tőletek. Ezzel természetesen nem utalok semmire, drágább kütyükben sincs manapság több "tisztesség", ócskának gyártanak mindent...
Előre is Nagy Köszönöm!
(220volt MXIII S802 2Gb / 8Gb) -
-
sazabi
aktív tag
válasz
Lifeforce #5649 üzenetére
Nem sikerült.
Miután megfrissítetted, wipe-old az egészet a recovery menüben, és indítsd el.
Gondolom ezt úgy érted, hogy az USB burning toollal flasheljem rá. Ez a ráfleshelés egyátalán nem megy, a számítógépem már nem ismeri fel a készüléket. Korábban pedig már egyszer ment(még amikor elindult rendesen).Majd ezzel is frissítsd meg, de most már nem kell wipe.
Pár fénykép arról hogy mi történt.Egyébként a 106L1 rom van rajta most is. Tronsmart logóig jut bootnál.
-
dh66e
veterán
válasz
Lifeforce #5652 üzenetére
Speciel a szomszédom kért meg hogy nézzek neki valamilyen droidos kütyüt.Olvasgatom a topicot de elvesztem már benne.
avi,mkv ami legfőképp menne a média részén egy lapos (buta)tévén néznék róla az anyagokat.Open elecről sincs sok infom,de állítolag az a legjobb média lejátszásra.Azzal nem voltam tisztában hogy ezek dual bootos kütyük vagy csak egy rendszer futtatható rajta.
Azt tudom hogy gyári android van rajta csak azt nem hogy magasabb verziót rá lehet e heggeszteni.
Szóval az mx IIII ezek szerint az ajánlott kategóriába esik.
Köszönöm. -
robesz107
csendes tag
válasz
Lifeforce #5613 üzenetére
Üdv.!
Kollégám és én is vettünk a 220V-tól MXIII készüléket s802 -es ugyebár. Kollégának több vele a baja, random leálló böngésző és egyéb alkalmazások szinte használhatatlanná téve. Szerencsére nálam nem állnak le annyiszor alkalmazások. Viszont egy nap egyszer legalább úgy lefagy, hogy se kép se hang, holott alig használom valamire, az óra 4-5 órán keresztül nem frissül a sarokban, üzenetküldő alkalmazás egyszer jelez, egyszer nem, ha üzenet jön stb... Telefonon ilyen problémák sosem voltak nekem az androiddal. Kolléga feltett egy-két procifigyelőt, és az szerint 1602mhz-fölé nem megy és csak 3 mag, a negyedik sehogy nem kapcsol be egyik program szerint sem, akárhogy terhelt. Megnéztem, enyémen is ugyanez az információ fogad. Én is keresgélni kezdtem a neten ezzel kapcsolatban így találtam a fórumra. Ő írt is a boltnak és ezt a választ kapta:
"A programok azt olvassák ki amit bele programoznak (adatbázis alapján), mivel az androidos alkalmazások nem tudnak hozzáférni a kernelhez.
Az első dolog egy androidos készülék vásárlása esetén, hogy egy teljes gyári visszaállítást kell csinálni a recoveryn keresztül."Ehhez képest :
#1547 Miután rájöttem, hogy csak 3 mag megy, szétszedtem az összes s8xxx romot, és egyikben sem aktív az egyik mag.
Am M8s-ben semMost akkor megy az mag, vagy sem? 2000mhz, vagy 1600mhz?
Továbbá, ha jól olvastam ennél a terméknél is áramtalanít, jack dugó belsejében a gomb nyomvatart és áram alá helyez, ha a recoverybe akarok lépni? Ezen alapból ez aktív, vagy mint a telefonokon itt is először valahogy azt elérhetővé kell tenni valami programmal előtte?Köszi bármilyen információt / segítséget előre is.
-
envagyok
veterán
válasz
Lifeforce #5601 üzenetére
Én Openelecet próbáltam így rakni egy Z3735 mini gépre.
A telepítést megcsináltam egy pendrive-ra egy másik gépen, majd a pendrive-ra boot/efi könyvtárába beraktam a bootia32-t.
Bebootolt valami grub 2alfa, de nem tudtam elindítani az openelecet.
Valami tipped lenne esetleg? -
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #5484 üzenetére
Nálam jelenleg egy Z8300-as masina beszerzése a jövőbeli cél, persze csak akkor, ha 100 USD környékére esik az ára (ennél többért nem veszek semmilyen mini pécét). A 8. generációs intel hd graphics teljesítménye már normálisabb önálló játékok futtatásához is elég (persze nem a legújabbakhoz, de kb. olyasmiket visz, mint az intel HD 3000-es), ill. bőven elég lesz arra, hogy LAN-on belül elhelyezett Xbox One-on lévő játékokat játsszon vele az ember. Azért ez szerintem verhetetlen feature a windows 10-ben - persze csak akkor, ha valaki szeret játszani (én - néhány régebbi game mellett - a fifa sorozat aktuális részével évről-évre nyomulok, de ha valakit ez nem hoz lázba, annak tényleg ott a villámgyors, erőforrástakarékos linux, ebben teljesen egyetértünk).
A linux install egész pontosan hogy nézne ki a wintelre? Mint mindig, most is van egy pendrive-om, amin ott csücsül egy Linux Mint, hogy ha kell valakinek, akkor gyorsan fel tudjam dobni a gépére, vagy legalább ki tudja próbálni, de mi kell emellé ahhoz, hogy a wintelre is fel tudjam dobni és hova kell felmásolni ezt az efit, vagy mit? Kösz!
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #5476 üzenetére
Mondjuk azért, mert gyárilag az van rajta, és egyrészt nem egyszerű, másrészt pedig sokaknál nem is cél linuxra cserélni a windowst. Én pl. szeretek win10-et futtató masinán Xbox One-os játékokkal nyomulni akkor, ha foglalt a nappali és van időm/kedvem játszani egyet. Ehhez a wintel kicsit karcsú, csak a linux ellenében említettem meg.
(#5477) envagyok 60 USD-ért? Melyik az? Komolyan érdekel.
-
coreska
aktív tag
válasz
Lifeforce #5472 üzenetére
Azért nem teljesen értek eggyett ezzel. Az is fel van tüntetve, hogy 3D-HD 1080px2. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy full 3D megjelenítésre képes, amit egyáltalán nem tud. Egy videókártya esetében, ha az 3D-s, nemcsak 2D megjelenítésre képes. (és nem szaggatásról van szó) Furcsa lenne ha az autóiparban is csak dísznek írnák az autókra, hogy "Turbo".
-
envagyok
veterán
válasz
Lifeforce #5345 üzenetére
Azért óvatosan...
S802-805-812 azért tudott megszületni, mert kijött a wetek play, és állítólag amlogicos alkalmazottak segítettek fejleszteni. Az S905-nél a 64 bites architektúra miatt több minden hiányzik.
Természetesen lehetséges lenne futtatni rajta, de több ember/cég munkája kell hozzá.
Jelenleg sehol sem áll a fejlesztés.
Mondom mindezt annak ellenére, hogy nekem is van s905 eszközöm (mini mx) , és én is várom az OE-t rá.
Jelenleg még a hd hangokat, és a framerate passzintást sem lehet még android alatt sem megoldani az s8xx alapú megoldásokkal.
Ilyen-olyan eszközökre már alakul, pl. tronsmart, minix, de nem tűnik egyszerűnek a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest