Új hozzászólás Aktív témák
-
guesswho620
csendes tag
én is új vagyok Kodiban, vagy korábbi nevén XMBC-ben, korábban csak álmodoztam róla, hogy jó lenne egyszer elkezdeni használni. Ezen a boxon amit vettem minden jósággal előre csomagolva - különböző pluginek, amik friss telepítés után utólag letölthetőek - érkezett. Igen, gyakorlatilag egy ingyenes videolejátszó szoftver, annál azonban sokkal több. Katalogizálja a különböző média típusokat, online szolgáltatásokhoz kapcsolódik, hogy film és sorozat infokat töltsön le a netről - persze ha elég beszédesen van elnevezve a file vagy a könyvtár amiben van, hogy meg is találja az infokat -, vagy épp egy kattintással magyar feliratot tegyél hozzá, és időzítsd, ha véletlen nem passzol. Ezen felül olyan pluginek is léteznek, ahol nagyon profi, nagyon lelkes közösség által aktuálisan tartott adatbázisból nyerve egy klikkel érhetsz el olyan stream folyamokat, amivel a legfrissebb sorozatok epizódjait, vagy mozifilmeket tudsz két kattintással bámulni a nagyképernyőn. Gyakorlatilag ha elég vastag a neted, akkor értelmét veszti szinte a torrentezés, ha populáris - és leginkább angol nyelvű, bár már magyar tartalomból is van sok - tartalmakat fogyasztasz. Zseniális no, kicsit olvass utána, ugorj fejest, nem akarsz nagyon utána máshogy mozgókép tartalmat fogyasztani
-
guesswho620
csendes tag
válasz
interstate76 #6264 üzenetére
hát, igen, ez valójában a jó kérdés, hogy mire akarja az ember használni. elmondom én mire vettem: volt egy wdtv live-om, amin helyi lemezről játszottam le tartalmakat, azt a lemezt vittem oda nagygéphez, azt bekapcs, tartalom letölt, lemez visszavisz, filmet néz. Elképesztően lassú volt a cucc, legszívesebben földhöz vágtam volna, egy-egy keystroke-ra volt hogy 15-20 mp múlva reagált, pedig ott aztán nem volt semmi multitask, másra ugye nem is tudtam használni. Ennek kiváltására vettem meg ezt a kütyüt.
Megjött, bekapcsoltam, egyből Kodi indít, és fantasztikus volt. Kodi alatt semmilyen lag nincs, mindent gyönyörűen visz, ugye ott vannak benne online tartalmak (genesis), már elértem a célom.
De ha már android, akkor itt már nem áll meg az ember: csak felrepült a flud, gyönyörűen torrentezek, böngészgetek netet, nézek youtube-ot, stb stb, amit csak egy átlag user csinálhat egy ilyen gépen.
De ezek a műveletek már fájdalmasan lassúak ezen a gépen: amíg bezár egy appot a háttérben, semmire nem reagál, egér laggol, appok indítása kínszenvedés, sok türelmet igényel, de valamennyire azért működik.
Összefoglalva: a célomat már bőven elértem, hisz a Kodi gyönyörűen teljesít, csak régen volt dolgom androiddal, és nincs összehasonlítási alapom más android boxhoz, így egyszerűen nem akarom/-tam elhinni, hogy a user interface, vagyis maga az android ennyire borzasztóan lassú, és a romot okolom/-tam. Szeretném hinni, hogy tudok ezen kicsit még javítani, de ha szerintetek nem fogok sokkal többet elérni, akkor nem izmozok a kérdésen..
-
guesswho620
csendes tag
Sziasztok,
kis adalék az MXQ Pro-mhoz. Futtattam rajta antutut, és a következő számokat kaptam:
Kérdésem, hogy ez mennyire gyatra az S905 1 GB kombohoz, vagy éreztek rajta esetleg olyat, hogy valóban lehetne többet is kicsikarni belőle más rom-mal, vagy ez a vas ezt tudja, és inkább küldjem vissza a francba?
3D támogatás hiánya normális??
-
guesswho620
csendes tag
A birka ránk, vevőkre utal.
jogos, gondolhattam volna erre a megoldásra is
Amit lementesz twrp-vel, arra sincs garancia, hogy vissza is megy.
komolyan?? hogyhogy? ha már egyszer rajta volt.. vagy az, amelyiket utána rátöltök meg tudja úgy kavarni, hogy nem megy vissza az eredeti? -
guesswho620
csendes tag
válasz
interstate76 #6231 üzenetére
igen, barikán én is nagyot röhögtem, kislányom kíváncsian nézte, mikor szétszedtem, kérdi, apa, miért van ezen barika? mondom, hogy örüljél kislányom
ok, megértettem, várok türelemmel, hátha valaki majd belelép ebbe a cipőbe.
Egy ostobának tűnő kérdés erre: Ha legalább az meglenne, ami most rajta van, akkor próbálkozhatnál, de így elég veszélyes.
nem tudom lementeni a mostanit olyan formában róla, hogy valaki szakavatott belenézzen, mégis mihez hasonlít?illetve még egy buta kérdés: fel tudok-e készülni arra az esetre, hogy ha nem rávalót teszek rá, és nem akarna indulni, akkor vissza tudjak térni az eredetire? Tehát valamilyen módszerrel nem tudok rizikó nélkül rom-okat próbálgatni? ha ez túlfeszíti a fórumos válaszadás kereteit, nekem az is tökéletes lenne, ha kapnék útmutatást, merre felé olvasgassak, hogy kiokosítsam magam a témában.
-
guesswho620
csendes tag
válasz
interstate76 #6206 üzenetére
no, ez most picit akadályba ütközött: egyszerűen nem találok semmilyen csavart a gépen, csak szépen passzentosan össze van illesztve. Próbáltam óvatosan lefeszegetni az alját - láthatóan a teteje van ráillesztve az alaplapot rögzítő alsó lapra -, de nem nagyon engedett, nem akartam eltörni. Leginkább azért nem, mert valamelyik csatlakozó láthatóan beleér a felső műanyag, vagyis azt is tépné le. Biztos leh lehet szedni, de nem mertem tovább menni..
valami más módszer esetleg a beltartalmának pontos megállapítására? esetleg valamelyik rendszerfájlból kiolvasni, vagy kikövetkeztetni?
-
guesswho620
csendes tag
Esetleg lég egér kérdésben valakinek valami ötlet?
lehet-e beállítani úgy, hogy"...legyen egy nulla referencia állása az egérnek, amikor a kurzor pont középen van? Borzasztó idegesítő, hogy úgy kell "visszarángassam" időnként a kurzort, ha értitek miről beszélek..."
-
guesswho620
csendes tag
válasz
interstate76 #6206 üzenetére
Az a baj, hogy abszolút nem használhatatlan, sőt, ha csak Kodizásra akarnám használni, és még csak hébe hóba sem akarnák rajta mást elindítani, azt mondtanám nem is foglalkoznék vele. Ilyen alapon vitatkozni nem akarok az eladóval, amit ígért megkaptam, boldog is vagyok vele, csak többet akarok
ok, ha sikerült valami bővebb infot szereznem a kicsikéről, jelentkezem, hátha tudtok tovább segíteni nekem.
köszi
-
guesswho620
csendes tag
válasz
Beni2360 #6202 üzenetére
Segíts megértenem ezt a modatod, mire vonatkozik, illetve mire vonatkozik az ő állítása...
UI Support original ecology and AZW custom UI erre gondolom mindenképpen figyelni kellene. vagy ki tudja
nekem az egyébként már alapból nagyon furcsa, hogy ha nem az ő settings app-ját használom (van egy külön app rá, ami TV-re kötve ugye nagyobb ikonokkal jeleníti meg a beállításokat, nem a gyári settings app), hanem megyek a gyári beállítások közé, akkor rengeteg beállítást onnan nem érek el, csak azzal az appal, ami ő adott..
Egyelőre most feleslegesnek érzem a vitázást, meg refundolást, inkább próbálnám magamnak megoldani ezt az egész fw kérdéskört, és felgyorsítani a gépet az elméleti maximumára, persze csak ha meg tudok vele birkózni
-
guesswho620
csendes tag
Köszi mindkettőtöknek a választ!
Abból gondoltam hogy klón, hogy MXQ pro néven egy egész más, bár nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkező eszközre találtam a legtöbb találatot, egyedüli különbségként csak annyit láttam, hogy az enyém gigabites.
Lassúság: egér kurzor rengetegszer akad, lagol. Store-ból egy csomó appot nem sikerül telepíteni, mert félóra telepítgetés után egyszercsak elszáll a play app, pl Facebook. Chrome használhatatlanul lassú, kifagy, viszadob launcherbe folyamatosan. Már egy andry birds is folyamatosan szaggat, illetve menet közben kidob launcherbe. Úgy általánosságban az egész rendszer borzasztó lassúnak érződik.. Kodi szépen elfut rajta, ott még nagyon kevés problémát tapasztaltam, de azon kívül bármi mást használni borzasztó élmény.
Megpróbálom szétkapni, megnézni, és az alapján keresni hozzá firmware-t.. ha ebbe az irányba indulok, segítetek nekem, hoyg elboldoguljak a cserével? Mint mondtam régen nem okozott gondot ROM-ok fel le dobálása, de az már 3-4 éve volt, nem tudom azóta mennyit változott az androidos világ.
Interstate, firmware-t merre felé keresgéljek? az alatt, hogy mielőtt hozzányúlnék a jelenlegihez, arra gondolsz, hogy ne akarjak abba beletenni, vagy kivenni? Vagy hogy értsem?
Eladót már kértem, hogy adjon fw linket, de gondolom ha már ő rakta rá ezt a fost, nem fog sokkal jobbat adni, vagy rosszul gondolom?
Beni, review az enyém, igen..
-
guesswho620
csendes tag
Sziasztok,
egy s905-ös klónnal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Igaz, hogy csak 1 giga, de ahhoz képest is nagyon lassú, és azon gondolkodtam, hogy egy ROM csere segítene-e? Régen droidos voltam, nagyjából képben vagyok, de ha egy kis olvasnivalóhoz irányítanátok a következő témákban, megköszönném:
- pillanatnyilag fent lévő ROM lementése, hogy vissza tudjam pakolni ha kell
- ebből vezérlők kinyerése (pl távirányító), és belefőzése más ROM-ba
- ROM csere téglásítás nélkülMennyire, és miben specifikusak ezeken a boxokon a ROM-ok, ha véletlenül rosszat teszek rá, vissza tudok térni korábbira?
Illetve légegérrel kapcsolatban még egy kérdés: be lehet vajon úgy állítani, hogy a kurzor poziciója az egérhez képest mindig abszolút legyen, tehát legyen egy nulla referencia állása az egérnek, amikor a kurzor pont középen van? Borzasztó idegesítő, hogy úgy kell "visszarángassam" időnként a kurzort, ha értitek miről beszélek...
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Chromecast topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Windows 11
- Steam Deck
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest