- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
roenick
csendes tag
válasz
junkpod #6801 üzenetére
A tv LG55LB650V..
Találtam egy olyan beállítást a menüben , h
Hangkimenet/Külső Hangszóró (Optikai/HDMI ARC)
Ahogy erre kapcsoltam az erősítő rögtön érzékelte ,h 5.1..6.1 vagy DTS
Van még olyan beállítás ,h
Digitális TV hangbeállítása :
MPEG
Dolby Digital
Dolby Digital Plus
HE-AAC
de ezt automatikusan hagytam..
Nem akartam én sem elhinni mert az előző Samsung a sima stereo hang mellet csinált DTS NEO 2.5 hangot.
De az csak szétdobja a 2 hangsávot .. minden hangfalból ugyan az jön
Itt viszont rendesen átjön a hang... kipróbáltam hang tesztel.. tökéletes -
csabi63
senior tag
válasz
junkpod #6783 üzenetére
Kizárólag pendrive-ról nézek mindent. Konkrétan Sandisk Extreme 64GB USB3. (Van belőle kettő, és veszett gyorsak.)
headhunter Kösz. Az RMTeam-et ismerem, majd a másik kettőre is ránézek. A helyzet az, hogy néha nincs türelmem kivárni a x265 verziót, így rögtön leszedem az első 1080p x264-et. Abból meg egyik-másik dimension verzió 6GB/40 perc. Na azokkal akadnak problémáim. Nem is nekem, inkább az MXIII-G-nek.
-
roenick
csendes tag
válasz
junkpod #6783 üzenetére
Akkor nálam vannak értelmezési gondok
szóval a HDMI passthrough az a Kodi-ban az " eredeti hangsáv továbbengedése "??..vagy valami hasonló
mert az természetesen működik.. olyankor az Optikain keresztül az erősítőbe megy az 5.1 és minden frankó
Én csak a magam esze szerint egyszerűsíteni akartam a dolgot ,h csak a TV van össze kötve SPDIF -en keresztül ..és attól függően ,h éppen mit nézek..nyomná át a hangot az erősítőre.
Működik is ez a verzió..sztereó hangtovábbítással
De akkor nem is agyalok rajta ha ez nem lehetséges..bár nem értem ,h miért? De mindegy..
Sajnos régi az erősítőm..akkor még nem volt ez megszokott ,h HDMI legyen rajta.( yamaha RX-V430RDS)
Akkor marad az a megoldás amit mondtál ,h HDMI aTV-be..SPDIF az erősítőbe -
mexel
veterán
válasz
junkpod #6733 üzenetére
Miért van mindig egy-két ilyen válaszoló akinek muszáj beszólnia?
Ha nem tetszik amit kérdezek lépd át, és olvass tovább. Ez egy fórum, és itt kérdeznek és válaszolnak. Ugyanezt eljátszották a kínai telefonnál velem amikor tájékozódtam, mert mindent megpróbálok körbejárni, és amikor megjött csináltam rá egy jó romot amit lehet is használni a gyári sz@r helyet. Előtte viszont muszáj volt mindent körbejárnom és szerencsére volt aki segített.
Pontosan az ilyen emberek miatt nem fogom közzétenni ha megcsinálok egyet egy ilyen kütyüre,mert unom már ezt az állandó beszólogatást. Honnan tudod hogy én sz@rt rendeltem? Mi vagy te valami jövőbelátó? Honnan tudod hogy a 2 ajánlott boltban mit adnak most?
Több száz oldalt kell végigolvasni ez ügyben, tegnap jutottam odáig hogy a klónokkal is foglalkozzam.
Ahogy látom nincs sem egyértelmű válasz sem tuti okosság, mindenki csak találgat ez ügyben ( kivéve téged valószínűleg, te tudod a tutit de nem mondod meg senkinek)
Előtte csak azzal molyoltam hogy a SOC-ot és típust kiválasszam. Amikor az sikerült rendeltem egyet, ha az nem lesz jó majd rendelek még. Éppen tesztelni szándékozok, és gondoltam majd leírom a tapasztalatokat ha megnéztem kb 5-10 kütyüt, stb, de akkor mejd azt is megtartom magamnak és ha valaki megkeres priviben annak írok, de a fórumba nem, hogy ne bántsa egy-két okoska szemét.
Te gondolom egy fórumon nem kérdezel mert mindent születésed óta tudsz a világ menden termékéről, de én sajnos nem, ezért használok fórumokat kb tizeniksz éve. Igaz akkor még nem volt divat az ilyen beszólogatás..
Köszönöm, nem muszáj válaszolni. -
mexel
veterán
válasz
junkpod #6723 üzenetére
Ha elolvastad volna mit írtam közben akkor nem kellene fárasztanod magad ezzel a válasszal. Az hogy pedig a Buyincoinsról nem hallottál a te bajod. Az az oldal sok éve megy normálisan. igen sok mindent rendeltem tőlük, és soha nem volt gondom velük. A tomtopról meg írtam, hogy közben visszaolvastam és látom hogy azzal ( vagy valószínűleg azzal) megszívták páran. Az hogy kb 2 boltot mondanak tutira ( de mégsem biztosra) az nem jelenti hogy csak ott kapható jó termék kínában. Semmi garancia arra hogy ott most "eredeti" nek mondott M8-at kapni. Főleg hogy az "eredeti" csak azért eredeti mert éppen jó hozzá néhány firm. Lehet hogy már változtattak annyit a kütyün hogy egyik sem lesz az ami kb fél éve eredetinek számított, csak módosított kapható, ami nembiztos hogy minőségben rosszabb csak éppen nincs hozzá még módosított firm..
Ezért hanyagolni is fogom az M8 vonalat, marad az mx és hasonló motyók próbája, még olvasgatok. 2 napig olvasgattam, nézegettem, de csak rendelés után szembesültem ezzel a klón mizériával, hogy mivel is jár.
Az OE engem nem izgat, nem lejátszónak kell akinek veszem, másrészt tesztelni akarom. Ha a klón működik, legalább azt is letesztelem. Veszek majd a 2 ajánlott boltból is hogy lássam mit adnak, de ebayról is fogok, csak megnézem mit érdemes.
Úgy látom egyre inkább hogy ezek a droidos kis kütyük összevissza készülnek, kiforratlanok, csak azt nem értem miért. Nincs kedbvem egy ilyen romnak is nekiállni mint telefonnál kellett hogy csináljon az ember valami működőt. -
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #6668 üzenetére
Én nem hajszolom az eSatát ,ezt én nem írtam csak kérdezték a különbséget.
Nekem van egy 8 éves asztali gépem amiben van az alaplapon hátul egy eSata csatlakozó, talán, ha egyszer használtam. Van is valahol egy kábelem hozzá, de hogy hol azt nem tudom.
Ez max ott jó ahol nincs USB3 csati. -
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #6659 üzenetére
USB2.0 vs. USB3.0 vs. eSATA tessék itt csemegézhetsz.
-------------------------------
USB 2.0 480Mbit/s~60MB, max kábelhossz 5m, (5 V, 400mA) áramot közvetít
Az új szabványnál 8b/10 kódolás miatt csökken az elméletben realizálható sebesség:
USB 3.0 5Gbit/s~500MB, max kábelhossz ismeretlen, (5 V, 900mA) közvetít
eSATA 3Gbit/s~300MB, max kábelhossz 2m, áramot nem közvetít -
junkpod
veterán
válasz
junkpod #6608 üzenetére
pár friss tapasztalat MX64-ről (S905):
- ota frissítés előtt mind képminőséggel, mind hanggal voltak problémái, friss fw-vel ezek megszűntek. Bár érdekes volt, mert a második frissítés után ugyan a kép elsőre jó lett de a hangokkal voltak gondja, kimaradt csatornák, rossz csatorna... ekkor nyomogattam kicsit és egyszer csak jó lett, de igazán nem tudom mitől.
- szóval 1080p kép rendben van, ránézésre sokkal szebb a képe mint a régi MX8627-esnek, az egy kicsit rajzosabb volt, itt szemre nyugodtabb a kép. (KODI-ban a mediacodec-ek kikapcsolva, csak AMLOGIC HW-gyorsítást kapcsoltam be)
- DTS, DD 5.1 rendben van
- KODI Jarvis beta volt rajta és nem lehetett felül-installálni az véglegessel, törölni kellet, úgy felment gond nélkül, egyelőre szokatlanul gyors a felület
- van benne kikapcsolás időzítés, tehát ha úgy hagyom véletlen, akkor mondjuk fél óra múlva kikapcsol, nem fogyaszt, nem fűt feleslegesen.
- van bene HDMI CEC funkció nem teszteltem, mert nincs rá szükségem, illetve van még egy másik HDMI auto adopot nevű funkció, de erről nem tudom még mit takarhat, majd tesztelem
- KODI freki váltás nem működik, majd kipróbálom, hogy a megfelelő RW jogok kiosztásával ez orvosolható-e?eddigi észlelt hibák:
- Barakka DTS hangsávval (1500kbit) egyszer csak DTS-ről valamiért átkapcsolt PCM-re ami csak fehérzajt adott ki a hangszóróra, megnéztem a hang menüt de nem tudtam mást állítani és DTS-nek írta ki a KODI, de mégis PCM+zúgás volt csak. Szerintem ez a KODI 16.0 még vérzik egy kicsit (a régi playeren is botladozott), a 15-ös sokkal stabilabb volt, de nincs kedvem downgradelni.
- valamiért nem tudom play-ből a YT-TV appot telepíteni, nem is listázza, lehet inkompatibilis vele, pedig a normál YT nem igazán TV-Box barát felület, majd keresek alternatív forrást. -
coolrob
aktív tag
válasz
junkpod #6510 üzenetére
Bocsi de ez meddő vita meg off is.
De mivel plaza mint olyan megszűnt, így nincs miről beszélni.
Egy normálisabb 55" -os tv már 300 körül elérhető, akcióba 250 ért is. Egy használt plaza meg 500-600k ilyen méretben, és ki tudja mennyit ment és meddig bírja majd. Meg aztán sokaknak a fogyasztás is szempont.
Tökéletes nincs sajnos, de azért egy normális LCD tv-n is lehet jó minőségben mozizni -
coolrob
aktív tag
válasz
junkpod #6476 üzenetére
Ne haragudj, de ez nem így van.
Kijelzőtől függ főleg a 24p. Egy nagy kijelzőn, jó minőségben a nagy nem oké ha nincs meg kandencia helyes lejátszás. Pár hónapja cseréltem Samu 6k-s szériáról egy 55" Sony TV-re.
Instant kijött hogy itt már nem fér bele ha nincs meg a 24p. Borzalmasan zavart, oldalramozgásnál a szemem majd kiesett, az időnkénti megröccenésektől meg szintén.
Lehet hogy kisebb méretben, gyengébb minőségnél nem zavaró, de aki minőségre megy annak elfogadhatatlan a kandencia helyes lejátszás hiánya. -
aelod
veterán
-
interstate76
addikt
válasz
junkpod #6476 üzenetére
Hát, szerintem viszont idegesítő, amikor pl. a kamera oldalra mozgatásánál (svenkelésnél) úgy ugrál a kép, hogy kiesik a szemem. Ha valaki lát egy ilyen jelenetet szép, folyamatos mozgásmegjelenítéssel, aztán utána nézi meg azt, amit eddig megszokott, akkor soha nem akarja majd az utóbbival fárasztani a szemét. Szerintem. Az tény, hogy jó megjelenítő nélkül felesleges jó lejátszót venni.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
junkpod #6394 üzenetére
Nekem a M8C,s812/1gb-s után megváltás.Sokkal pörgősebb a menübe,nem nyeklik meg net alatt érzésre gyorsabb mint a régi gépem.Talán ha játszanék vele,lehet érezném a 5 vs. 8 magot,de nem erre használom.Lehet gyártó specifikus,de az áramos MX64-ben végre használható a távirányító (2 is volt nálam).Kodival eddig nem volt bajom vele,de mx-el használom (720p-s h264,h265,mp4,8/10 bites japán motyókhoz az jobb).
Nagyon pozitívnak érzem a masinát. -
junkpod
veterán
válasz
junkpod #6382 üzenetére
Úgy néz ki sikerült visszamondjam. Most indul a fejtores, s812 vagy s905?
Kedvencem most a Beelink MX64, ezen 64 bites Lollipop fut és 60 dodo 2GB RAM-mal. Bár állítólag még a Kodi 16 sem rendelkezik teljes s905 támogatással, tehát ez már majd a 17-esben talán, az meg egy év tuti.
Openelec jó lenne ha futna mondjuk SD cardrol bootolva.
Mi a véleményetek a 905-osrol? -
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #6300 üzenetére
A 15.2.0 -ra sem engedi. Frissítési lehetőség sincs benne.
Egy kérdésem lenne. Ha letörlöm és telepítek egy másikat rá, akkor a mellé "dugott" egyéb netes cuccok elvesznek?
A play áruház nem is látja, nem tudom frissíteni onnan sem. még a letöltött appok között sem szerepel bele van építve a rendszerbe. vagy?
------------------------------
Más, feltettem a VidonXBMC_V15.2.0 és ennek van AC3/DTS 5.1 hang lejátszása. Elvileg kéne vinnie a 3D ISO de felrakás után 3x elindította aztán már regisztrációt kér és belépést. Hát be vagyok lépve és mégsem akarja lejátszani.
A KODI lejátsza az ISO de nincs DTS. A kettőt kén házasítani. -
törölt tag
válasz
junkpod #6305 üzenetére
Hmmm... Jó kérdés. Eddig csak olyan leírásokat láttam, amikben az Androidot rakták át külső meghajtóra. Ezért is várom meg az Odroidot. Arra több rendszert portolnak (pl. külön Ubuntu desktop, vagy server edition), ráadásul az eMMC is cserélhető. Állítólag ez Hardkernel "specialitás". Ha nem megy a dualboot, akkor eMMC csere. Plusz RTC is vásárolható hozzá, plusz GPIO, soros port, stb. Egyébként nem értem, hogy ha Rockchip -re lehetett faragni Linuxium bootloader -t, akkor AML -re miért nincs.
-
interstate76
addikt
válasz
junkpod #6284 üzenetére
Nem tudom, hogy a te gépedhez használhatóak-e az ebben a hsz-ben linkelt felélesztési eljárások. Mindenesetre egy passzoló fw-re szükséged lesz.
-
törölt tag
válasz
junkpod #3432 üzenetére
Nekem van vele egy-két gondom, amiket nem sikerült beállítanom.
Az egérmozdításra egyből előugrik a vezérlőfelület. Jobb lenne, ha csak bal gombra jönne elő.
Nem tudom beállítani, hogy az egérgörgőre ugorjon. Úgy emlékszem, hogy PC -n még azt is meg tudtam adni, hogy görgőkattanásonként mennyi időt ugorjon előre/hátra.
Nemrég ráleltem BS player -ben a LAN módra, úgyhogy mostanában azt használom RPMC helyett. Meg, megy rajta a Youtube, ami most az RPMC -ben nem. -
nimfas
addikt
válasz
junkpod #3395 üzenetére
Akkor sorjában mindenkinek. A távban beépített akksi van, 1 egész éjszakát tápon volt. Mi a messze ülés? 3 méter messze? Mivel rádiós nem hinném...
USB-be csak a táv vevője van, se winyó se semmi. Már a netet is kabelről kapja hátha a wifi nem tetszett neki....
Veszi a jelet mert villog a led a TM10-en, én is garis dologra gondolok lassan, mert mint írtam pc-n szépen megy a távirányító.
Lehet haverral felküldeném távval együtt. Ott a boltban próbálják ki. Mivel én Siófokon lakom így kicsit macerás....
-
2007ath
aktív tag
válasz
junkpod #3350 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy minden letöltött (nem a kütyüvel szállított) verziónál jelentkezik a hiba (ahol nincs kikapcsolva az amlogic hardveres gyorsítás). Én a 14.2, 15.0, 15.1 és a 16.0 (fejlesztőinek nevezett) verzióval próbáltam. Jelenleg a 15.1 verzió működik a TM10-en.
-
xboxfreak
tag
válasz
junkpod #2945 üzenetére
Nekem spec a TM10es elég instabil...elmegy a hang a kodi alatt, kilépeget stb...pedig 14.2es stabil release van rajta. 2mre van a routertôl úgyhogy remélem nem a wifije ennyire gyenge.. Eddig bár kicsit gyorsabb egy csalódás a no name mx3ashoz képest...
Tényleg akinek TM10ese van mik a tapasztalatai? Illetve minek van rajta Óra hogyha kikapcsoláskor kikapcsol? Egyszer valamiért nekiállt lejátszási idôt mutatni...vajon mitôl?
-
xboxfreak
tag
válasz
junkpod #2941 üzenetére
1. System / Settings / Services / Add-Ons / Enabled Add-Ons / PVR Clients / PVR IPTV Simple Client
2. Configure / Remote Path Internet Address - ide beírod : http://pastebin.com/raw.php?i=GZQNJkHh és OK-t nyomsz.
3. Megnézed, hogy a System / LiveTV settingsben Enable-re legyen állítva - Ez egy külön menüpont a System-ben ..
4. Restart Kodi és kész is - betölti a csatornákat és ennyi. -
Lifeforce
őstag
válasz
junkpod #2917 üzenetére
Sem a parancsokat nem tudom megmondani, csak azt tudom, hogy parancsokkal szinte minden konfigolható, sem azt, hogy ki-be kapcsolásnál törlődik-e.
Bár elvileg törlődik, hiszen a kernelbe nem tudsz bele nyúlni készüléken keresztül, és az minden bekapcsolásnál betölti a "gyári" beállítást. -
interstate76
addikt
válasz
junkpod #2750 üzenetére
Lehet, hogy az iptv adja a legjobb minőséget, de én továbbra sem értem, hogy ha egy eszközben nincs dvb-c tuner, akkor miért nem ér egy fillért sem. A Mindig TV M2 HD-ről nem tudok elég jó minőségben meséket felvenni a dvb-t tuneres, merevlemezes Samu BD Playerrel? Vagy nem tudom fél perc alatt leszedni bármelyik gyerek mesét a netről, ha a TV-ben futó adás nem elég jó minőségű? Nem vitatkozni akarok, de egyszerűen nem értelek.
A kereskedelmi csatornákon olyan ritkán van nézésre alkalmas film, hogy az valami hihetetlen, de még ha akad ilyen, akkor is inkább letöltöm és úgy nézzük meg, hogy ne kelljen végigülni a reklámokat.
-
törölt tag
válasz
junkpod #2737 üzenetére
A DVB-C tuner nem a realtime TV nézéshez kell? Amikor a Digi még Nagra2 -t használt és ment a verseny, hogy váltás után, ki fejti meg gyorsabban az új kódot, akkor még PC -használtam. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány filmet vettem fel. Aki akar, az sokkal jobb minőségben, reklámok nélkül is hozzájuthat. Szerencsémre, realtime TV -zéshez van lehetőségem TV-GO -t használni. Úgyhogy, nekem egyáltalán nem hiányzik a DVB-C. Sokkal többre értékelem, hogy bárhol TV -zhetek, ahol net van.
-
interstate76
addikt
válasz
junkpod #2737 üzenetére
2 dolgot nem értek a hsz-edben.
1. A Samu BD lejátszó médiaplayer részét teszteltem - a lemezeket nyilván szépen viszi -, ehhez kellett egy magas felbontású és bitrátájú anyag. Egyébként az esetek 80%-ában DVD- és audio lemezek kerülnek a masinába, ill. néha 1-1 BR lemez.
2. Miért ne érne semmit dvb-c tuner nélkül? Mindig TV előfizetésem van, amit olyan TV-n is nézünk, amiben nincs sem tuner, sem CI-foglalat, és a Samu BD Playere ezerszer jobb, mint pl. a Wayteq HD95-CX típusú trágyadombja, amit korábban használtunk.
Azon lehet vitatkozni, hogy kell-e külön célhardver torrentezésre, és ha igen, akkor milyen erős, milyen drága éri meg. Szerintem korántsem kell mindenkinek mindenre célhardver: minden a felhasználói szokások függvénye. Nekem pl. évekig bőven elég volt e célra egy MK908-as mini PC (nem vagyok egy nagy letöltőgép).
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Linux Mint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest