- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #29485 üzenetére
Sot, az a 30% inkabb 26% (FHD), 22% (QHD) es 20% (UHD) ott a BF1 eredmenyeknel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #29477 üzenetére
Semmi baja nem volt a Fiji sávszéljével, csak kevés volt az 512 GB/s. A Vega 10 esetében is kevés, de csak akkor, ha a legacy módban fut a hardver. Binning módban például jóval jobban érzi magát. Ez a mód a BF1-re és a hasonló típusú Frostbite motort használó címekre engedélyezve van.
A geometria ma még annyira nem korlátozó tényező, mert ott a GeometryFX, ami sokat segít. Persze, ahol sok a háromszög, és ezt kihagyták a motorból, az problémás, de az nem csak az AMD hardvereit érinti, hanem mindent.
A legnagyobb korlátozó tényező egyébként a shader. Ma a HLSL+D3BC egy olyan nyelv+IR, ami "egyszálú" feldolgozást enged meg a GPU-nak. Nem a CPU-n ismert paradigmákkal kell ezt értelmezni, hanem a barrierek tekintetében. A HLSL 2017+DXIL ezt lecseréli "többszálúra". -
válasz
Petykemano #29385 üzenetére
Csak elég kivárni, amíg valami alá kerül!
-
huskydog17
addikt
válasz
Petykemano #29385 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Petykemano #29362 üzenetére
Tudjuk,hogy a Doom-on kivül ki nincs is játék a földön és ahol az nv jobb az optimalizálatlan,elavult,föld alatti oceánt tesszallált,mérési hibás,gagyi oldal...olyan ez mint a kettéhugyozás csak pirosban
-
válasz
Ez mondjuk pont nem azt mutatja, hogy az AMD szar lenne...
De ne zavarjon.Minden AMD ott van kb, ahol a helye van... Fury X meg a Ti nyakán.
-
TTomax
félisten
válasz
Tonnaszám?Legalább tesztelt valaki...Noname?Attól még lehet jó játék,akár a kedvenced is...Orosz?Ennek aztán végképp nincs jelentősége...Hogy mit mutatnak?Na igen,csakhogy ez nem vicces,inkább siralmas...A vicces inkább...inkább azt le sem írom.
-
s.bala31
őstag
válasz
Petykemano #29004 üzenetére
Ez a hsz meg Yutani-é is inkább a Radeon találgatós topicba való, ennek mi köze a vs-hez?
-
válasz
Petykemano #29000 üzenetére
Nyilván két HBM stack lesz rajta, mert kell az alacsony órajelhez a széles adatbusz.
Mert hogy a HBM2-ből a 2GB a legkisebb stack:
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #29000 üzenetére
A Vega 11-ből biztos lesz 4 GB-os verzió. A Vega 10-ből csak szó volt róla, de újabban sztornóról hallani. Az a gond vele, hogy úgyis ki kell fizetni a legkisebb HBM2 konfigurációt, amivel pedig 8 GB építhető. Ennek a felét letiltani pazarlás.
A következő körben egyébként az AMD 4-16 GB közötti HBC-t fog használni. Az NV a Voltához pedig 16-48 GB-nyi VRAM-ot. Nekik szinte biztos, hogy nem fog működni a PC-s host CPU-kra a GPMP-jük (IBM Power9-re igen), így jóval több memóriára van szükségük.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #28930 üzenetére
A Xeon Phi annyira mindegy. Azért vágták felére az árát, mert alig viszik. Valszeg egy generációt él még meg, aztán jön az Intel is egy SIMT-re tervezett hardverrel. A SIMD megközelítés ilyen szinten nem működik. Még ha elméletben jó is, akkor sem érdekli a piacot.
Az Intel döntéseit egyébként ne logika szerint nézd. Náluk az a legfőbb logika, hogy ha valami jobban fáj a konkurensnek, mint nekik, akkor azt az opciót választják. Nem számít, hogy ők is vesztenek rajta, csak az a lényeg, hogy nagyobbat bukik a nem kívánt konkurencia. És ezt a modellt még úgy is csinálják, hogy jogilag teljesen támadható a versenyellenességük. Majd tíz év múlva kapnak érte egy büntit, amit kifizetnek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #28925 üzenetére
Szerződés kérdése. Nyilván ki lehet kötni, hogy mit kap és mire használhatja. Inkább az Intel régimódi felfogása a probléma. Ők ma is úgy gondolkodnak, hogy többet ér a pénznél, ha az egyik konkurensüket valahol hátrányba tudják hozni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #28922 üzenetére
Power9-cel biztosan. Nem csak működne, hanem működik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #28915 üzenetére
Mert úgy működik, hogy a host processzor laptáblájához fér direkten hozzá. Tehát a GPU-ba épített ATS egységeknek kezelniük kell a host processzor memóriamodelljét, hogy a laptáblákat egyáltalán elérhessék. Ehhez pedig szükség van az adott ISA licencére, hiszen a memóriamodell az ISA része.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #28885 üzenetére
Abban téved, hogy ez nem az igazi Volta lesz. Ez az igazi, persze más dizájnnal, mint a compute verzió, de ez már ilyen szétszedett stratégia volt a Pascal esetében is. Az meg nem az NV-n múlik, hogy a Voltát Voltává tevő fícsőröket nem lehet bekapcsolni. Az Intel azonnal betámadná a hardvert az x86 licenc megsértésére hivatkozva. Nem véletlenül mondta ki a cég, hogy az emulációt nem tekintik jogilag járhatónak. Ez üzenet volt a cégeknek, hogy mindenki be lesz támadva, aki valahogy x86-ot akar. Innentől kezdve a Volta fő újítását nagyon kockázatos bekapcsolni.
-
VTom
veterán
válasz
Én is arra tippeltem, hogy nem mennek rá a HBM2-re. Ennek szerintem az is lehet az oka, hogy az AMD bukdácsol a gyártás miatt, és szerintem az nV nem fogja ezt megkockáztatni, inkább kiad még egy generációt GDDR5X-szel, hogy tartani tudja a jelenlegi ütemet, és megőrizze a vezető pozícióját a piacon.
Egyébként nekem teljesen mindegy, hogy mit csiszolnak rajta, mit építenek/nem építenek bele, ha hozza azt a teljesíménynövekedést, amit szokott, pl. 70-es kártya = előző gen. 80Ti.
-
válasz
"Vajon a Vega lesz az AMD maxwell momentuma?"
Nem hiszem, Raja szerint sem ülnek fel a trónra Vegával.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Petykemano #28869 üzenetére
Ahogy tapasztalom a játékokban, magas órajel 4 maggal a nyerő.
Eddig ez volt a tendencia. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Petykemano #28850 üzenetére
Nekem ez egyáltalán nem probléma, mindenki azt vásárol amit szeretne, illetve amire van pénze.
Nekem lehet bármilyen gyors az AMD, én a 2600K óta folyamatosan Intel választottam.
2600K-3770K-4770K-4790K-6700K és most 7700K-val gazdagodtam.
Nyilván nekem se lenne rossz ha már ebben a szegmensben előkerülnének a 6 magos processzorok.
VGA-ban szinten főleg csak nvidia.
GTX780Ti majd SLi, GTX980- 980Ti majd 1080 és most 1080Ti, úgy hogy nem túlzás ha azt mondom pár terméket kipróbáltam.
AMD-nél egyedül a 290X használtam utoljára, de nem voltam vele maradéktalanul elégedett, ez miatt nekem lehet bármilyen áttörés a VEGA, jövőre is a Voltával fogok kisétálni a boltból. -
törölt tag
válasz
Petykemano #28821 üzenetére
Én abszolút megértem az álláspontod.
Próbáljuk meg ezt picit globálisan szemlélni...
Nem véletlenül hoztam fel a kommentemben a Schrödinger macskáját.
Abban a kvantum fizikai alaptézisben megengedik hogy a macska egyszerre éljen és haljon meg a dobozban.
Nagyon jól szemlélteti a Vega változásait, és annak kettősségét.
Minden ami új kétféle megítéléssel fog találkozni.
Az NV fanok természetesen azzal fogják kezdeni na jójó de hogy fut ez Direct X11 alatt a Tomb Raider orosz pályáján és a GTAban , na meg olyan játékokban ami a látótávolság drasztikus növelésével visz a Full HD játékokba is extrém gépigényt...
Tehát fontos hogy működjenek az újdonságok automatikusan is...
Másrészt csinált az MS magának egy Eszkalibúrt (szigorúan tünde acélból) az Xboxba nem tudja belevinni a VEGÁ-t (egyelőre, szerintem lesz idő hogy lesz konzolokban).
Viszont a Polarisszal belecsempészte a GCN5-öt.
És voala itt a VEGA xbox mennyország,
Iratok játékokat 40 Millió xboxra (csak mondtam egy számot) meg még szépen fut vegán.
(Xbox &Vega exclusive) többiek meg a "futottak még" kategóriával majd konvertálják.Van a Vevőknek egy olyan része akik buknak az ilyen technikai újdonságokra, (én is ilyen vagyok) akiknek ezt kilóra el tudják adni.
A siker mögött sok van abból is hogy ezekből az újdonságokból mit tudnak általánosan beépíteni pl a nagy játék motrokba... (és saját címekbe)
Van ebben egy nagy adag irány mutatás és abban igazad van hogy önmagában PC-re ehhez kártyarészesedés kellene ahhoz meg sok sok pénz... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Az MS-t kiemelve, még megjegyeznék annyit, hogy pont az a baj, hogy az MS ezért nem csókol kezet senkinek. Őket ez a két probléma nem érdekli. Amiatt nem, hogy az Xbox az nem PC, tehát egy program teljesen közvetlenül tudja kezelni a memóriáját, és a mono hozzáférési mód lehetővé teszi az egyedi futószalagok kreálását is. A Microsoft tehát ezeket a problémákat pusztán szoftveres szinten abszolút kezelni tudja, innentől kezdve pedig ezek PC-t érintő gondok, majd két-három év múlva kitalálnak rá valamit, ha nagyon veri már az ipar az asztalt. De addig minek ugye. Nem olyan nagy PC-barát az MS, ahogy azt manapság mutatja. Kifelé imádják, de valójában csak az számít, hogy a PC-t és az Xboxot a shader nyelv szempontjából egy szintre helyezzék, hogy ne kelljen a két platformhoz külön kódokat írni. A többi problémát lényegtelennek tekintik, amíg azok csak a PC-t érintik.
-
imi123
őstag
válasz
Jól összefoglaltad.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ezek a problémák már léteznek. A legsúlyosabb, hogy ma egy játék a VRAM kapacitásának jó ha a 30-40%-át tölti fel hasznos adattal. A többi szemét. Orbitálisan nagy problémáról van szó, mert emiatt nem lehet szállítani a legjobb elkészült tartalommal egy játékot PC-re. A legtöbb PC-s játék valójában nem 4K-s. Akkor lenne az, ha a textúrák felbontása is illeszkedni a függőleges pixelek számához, de nem illeszkedik. Kisebb szokott lenni, mert ezzel a kisebb felbontással is problémás beleférni a 8 GB-nyi VRAM-ba. De nem azért, mert ez kevés, hanem mert ebből 2-3 GB a valóban hasznosítható tárterület. A Vega 10 az első hardver, ami ezt a problémát megoldja és szállíthatóvá teszi a valóban 4K-hoz igazított tartalmat. Egy 4K-ra tervezett hardvernél az nagyon komoly előny, hiszen hiába 4K-s a felbontásod, ha a textúrák egyszerűen túl picik, hogy jól illeszkedjenek 2160 függőleges pixelhez.
-
Laja333
őstag
válasz
Petykemano #28759 üzenetére
Mire ez kijön, addigra az AMD hülyére keresi magát a VEGA-val.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Nincs rajta hádéemi hova kötöm a monitort?
Na ez kéne geforce bőrbe bújtatva.
-
olle
senior tag
válasz
Szedsz valamit?
-
törölt tag
válasz
Petykemano #28664 üzenetére
Részben igazad van. Drágább GTX 1070=még több teljesitmény. Viszont akkor AMD vonalon nem volt jobb. R9 390 8GB és az R9 Fury(X), R9 Nano meg számomra teljesitményben igen, más viszonylatban meg nem volt érdekes vagy számitásba vehető. Nvidia meg az akkori árakkal még nem volt elérhető közelségben, de sejthetően csak ez az út volt járható. VEGA túl sokáig nem érkezett, ezért vált időszerűvé a fejlesztés. Szerencsés időben találtam meg a GTX 1070-et és alig adtam többet érte, de mégis több elvárásnak kellett megfelelnie. Nvidia ezeket teljesitette nálam. Driver rendben, játékok rendben, elégedettség rendben.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #28628 üzenetére
Android nélkül simán megvoltunk a Symbian PDA okostelefonokon hosszú évekig. Egy magon és 200 MHz-en, 320x240 kijelzővel... és mégis tartalmasan használtuk a telót elég sok mindenre (akár SEGA emulátoron játék meg a sorozatok nézése útközben). Most meg butafont használok kizárólag telefonálásra, mert az Iphone-ra nem tartok igényt az Android telefonok meg... Annyi mindenre meg talán nem is használható mint a régi Sony Ericsson P1i. AMD az eddig eltelt évben semmit nem tett meg a felhasználók megtartásának érdekében. R9 380 4GB nekem még most is jó lenne, ha a 2017-es játékok elfutnának rajta a konzoloknál jobb teljesitményben és részletességgel, de erre legalább egy GTX 1070 képes fixen. Nem teljesen maximális beállitással, de láthatóan jobb kinézettel és erővel amire egy RX 470/480 volt képes. Azokat már az új PS4 PRO és XBOX ONE X is szépen letámadta. PC Gaming egyelőre az Nvidia-val kezdődik és az AMD válasza a VEGA lesz egyszer majd. Azért költenek többet videókártyára, mert különben nem lenne értelme PC-n játszani, amikor az új konzolok ekkora ütemben jönnek fel. Egy idő után hagyom a játék PC-t, ahogyan a Symbian telefonokat.
-
válasz
Petykemano #28621 üzenetére
1. Most ez irónia akart lenni, vagy komolyan gondoltad?
2. Mennyiben kapcsolódik ez a fórum témájához? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #28363 üzenetére
0day driver sokféleképpen jöhet.
(#28364) VTom: Megvan a logikája. A havi catalystes időkben az AMD azzal marketingelt, hogy évi 12 WHQL-jük van. Az NV-nek erre mindig az volt a válasza, hogy ahhoz, hogy ezt elérjék több csapatot kell tartaniuk, ami több branch-et eredményez, és ha kiadnak egy WHQL-t, akkor nagy az esélye, hogy egy hét múlva hotfixet kell csinálni hozzá, mert olyan csomagokat raknak össze, amelyeket a kiadás pillanatában nem is teszteltek egymással.
Az a kérdés csak, hogy megéri-e, hogy csupán a WHQL-ért egymással nem tesztelt komponenseket csomagoljanak össze, majd ha hiba van, akkor gyors hotfix, esetleg vissza kell vonni a drivert. VAGY! inkább legyen csak egy branch teljes teszteléssel, de akkor nincs sűrűn WHQL.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #28276 üzenetére
Én ahányszor leírva látom ebben a témában az x86-ot az éghez fohászkodom. Mintha valami köze lenne az ISA-nek a játékkészítéshez (vagy bármihez).
/a gcc/cmake-nek nem tökéletese mindegy mire fordít, vagy még mindig többen azt haluzzák, hogy ajátékokat ma is asm-ben írják.
-
Egon
nagyúr
válasz
Petykemano #28276 üzenetére
Ha még csak ennyi lenne. De az ilyen kommentjei veszélyesek csak igazán, Csípőből löki, hogy "kiveri a víz" az adott nagybefektetőt (aki többmilliárd dolláros üzleteket köt, tehát nem igazán sz*rral gurigázik), egy adott ügylettől, és "logikusan" megmagyarázza, hogy csakis és kizárólag azért kapott az nV egy csomó pénzt az adott banktól, nehogy túl erős legyen a konkurencia (még véletlenül sem azért, mert potenciált látnának a cégben - ááá, dehogy!!! A potenciál nyilvánvalóan az AMD-ben van, a vak is látja; csakis a sportszerűség kedvéért nem tolonganak a befektetők náluk, mert sportszerűtlen lenne egy ekkora potenciállal rendelkező cég dolgát holmi piszkos anyagiakkal megkönnyíteni, hiszen akkor abszolút esélytelenek lennének a vetélytársai...
).
Egyyszersmint önmagának mond ellent a másik kommentjében, hiszen Aztán itt sem az Intelnek, se az NV-nek, se senki másnak nem lesz esélye nagyobb megrendelésekhez jutni. [link]
Persze, nyilván befektetnének egy halott piacba milliárdokat, nyilván. Nem is értem, miért nem alkalmazzák Abut befektetési tanácsadónak... -
törölt tag
válasz
Petykemano #28216 üzenetére
Na ezek már hihetőbb adatok. Az arányok tehát:
7700(K) - 2:1 - 1700(X)
7600(K) - 1:2 - 1600(X)Vagyis a 300-350 eurós katgóriában 2x annyi procit ad el az Intel, mint az AMD de a 200-250 eurós katgeróiában már fordított a helyzet. Fog ez még az AMD javára is fordulni!
Pl. nálunk a cég professzionális felhasználásra Fujitsu desktop-okat vásárol már évek óta, és náluk még nem jelent meg a Ryzen, csak I5/I7 van. De ilyen ár/érték arányú procik mellett, csak idő kérdése mikor hozzák ki a Ryzen-es szériát is. Ha csak az Intel le nem fizeti őket persze...
-
rumkola
nagyúr
válasz
Petykemano #28208 üzenetére
Már nem vagyok a gép előtt, érzésre I5>I7>Penya>I3 a sorrend 4-3-2-1 arány (celeron nem is emlékszem mikor volt a kezemben utoljára).
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Petykemano #27995 üzenetére
Na az ilyenekért nem nagyon lesz amd kártyám a közeljövőben sem.
Pedig kéne a vega.
-
Asbee
veterán
válasz
Petykemano #27766 üzenetére
Nálatok, mert benéztétek?
-
Asbee
veterán
válasz
Petykemano #27762 üzenetére
Nem tudom észrevetted-e pl Szaby59 hozzászólásait, vagy elolvastad a videó alatti update szöveget. Ne adj isten kicsit utánanéztél magad. Minden kártyán különböző helyeken bugos az árnyék.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27668 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve a működését. A 0% az, amit az AMD úgy állít be, hogy ne fogyasszon túl sokat, de a feszültség is finoman ugráljon, hogy az órajel is csak picikét változzon. Ha lefelé viszed, akkor egyre agresszívebben fog a feszültség ugrani, és ez nagyobb órajelre vonatkozó váltásokat is eredményezhet. Ha feljebb viszed, akkor még finomabban ugrál a feszültség, és ez akár teljesen meg is szüntetheti az órajelre vonatkozó váltásokat, kvázi állandósul a PowerTune órajel.
Persze a nagyon gyári tuningos kártyák esetében picit másképp működik, mert ott a gyártók is nagyon kitolják az alaplimitet. Tehát ott már a 0% is szinte olyan, hogy tartja az órajelet, de ott is lehet menni mínuszba. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27663 üzenetére
Értem már, hogy miről beszélsz. Félreértettelek. Na de erre is van megoldás, ráadásul gyári. A PowerTune skálázható a felhasználó által. -50/+50 százalékos beállítás van az Overdrive menüben. Az AMD által megszabott 0% egy általuk ideálisnak tartott középút, amivel nem kötelező egyetérteni. Ha szerinted nem elég agresszív, akkor -50%-ig bármit beállíthatsz. Ha szerinted túl agresszív, akkor +50%-ig is elmehetsz. Ezt te döntheted el. Lehet, hogy nem tudsz még róla. Ezt az AMD azért adja a felhasználóknak, mert számos igény van a hatékonyságra vonatkozóan, és nem igazán lehet mindenkinek kedvezően dönteni, ezért inkább adnak egy széles skálát, amivel a felhasználó olyanra állítja a rendszer működését, amilyenre akarja. Az AMD default beállítása nem több egy színtiszta ajánlásnál, és a limit változtatása nem tuning, hanem gyárilag garantált beállítás.
-
olle
senior tag
válasz
Petykemano #27661 üzenetére
Csak be kell nézni itt a Ryzenes topicba. Egyre többen vesznek AMD-t és eddig senki nem panaszkodott. Jó nyilván ez eddig még nem egy tartós teszt. De a nincs miből egy egész jó kis cuccot hoztak össze.
-
Laja333
őstag
válasz
Petykemano #27610 üzenetére
Továbbra sem tartom stabilnak az alufeszelt P10-eket. Nem fog kifagyni játék/teszt, nem lesz képhiba, viszont alig észrevehető microstutter lesz magas fps ellenére is. Igaz, nem minden játékban.
-
Euromail
aktív tag
válasz
Petykemano #27653 üzenetére
Hát ez milyen táblázat? csak pár ezer embernek adtak el de hol? német országban? ott vagy 40millióan élnek a földön meg még többen ez elég kevés szám
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #27619 üzenetére
Ha Abu szavait el hinnénk akkor a szemünkben ők volnának a piac vezetői....a valóságban pedig nem voltak képesek egy két éves 980Ti-nek ellenfelet állitani.
Abu amit ír az szép és jó, de nem kell komolyan venni mert a 90 %-a soha sem fog beteljesülni. Ergo, ilyen "kiskegyed"-féleként kell kezelni.
És ezt az utolsó néhány év bebizonyitotta....
Ugye Abu, hogy is volt az amikor azt írtad hogy csak azok fognak íntelt venni akiknek nem jut majd rájzen. Szarásig van az első naptól a boltok polcain......
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27619 üzenetére
A technológiát simán beváltják csíkokra. Nem véletlenül terjedt el a Redditen az AMD FineWine dolog, hogy úgy öregszik, mint egy jó bor. De a dollárhoz más kell.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27616 üzenetére
Az túl bonyolult, olyan sosem lesz. Mérnöki szemmel természetesen cél, hogy az elméletet súrolja a gyakorlat, de a komplex megoldásokra nehéz válaszolni hatékonyan. A fő cél, hogy maximalizálva legyen a gyakorlatban kihozható hatékonyság (tehát nem csak az első pár percben, nem csak a lapkák egy részére nagy varianciával, hanem úgy általánosan), nem pedig az, hogy elérjük az elméleti maximumot. Az AVFS-sel egyre közelebb lehet ehhez kerülni, de minél közelebb vagyunk, a maradék tempó annál költségesebben szedhető ki. Olyan az, mint az F1-ben. X autó az élmenőhöz képest van 4 másodpercre. 3 másodpercet könnyű találni, de a maradék 1 másodpercet már rohadt nehéz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27614 üzenetére
1.) Nem az AMD és az NV megoldását hasonlítom össze, hanem az AVFS-t és a DVFS-t. Itt tényszerű előnye van az AVFS-nek.
2.) Mert az AMD hardvere fel van készítve olyan dolgokra, amihez az NV hardvere még csak hozzá sem tud szagolni, és mondjuk az a buszrendszer, ami szükséges az egyes shader modell 6.0-s függvényekhez igen sokat szokott fogyasztani. Viszont a konzolba kérték a megrendelők a tudást, mert az emuláció túl lassú lenne. Az AMD is tudna egyébként csinálni ultramobil specifikációknak megfelelő hardvert, és akkor most emulációt építenének a shader modell 6.0-ra, nem lenne az, hogy bizonyos függvényekre külön utasítást tudnak rendelni. Ez olyan dolog, mint a procinál az Atom és a Core mag különbsége. Ha több Atomot raksz egy lapkára mint Core magot, akkor az összesítésben gyorsabb lesz és kevesebbet fog fogyasztani. Viszont számos dologban nem lesz olyan jó, mint a kevés magos Core. Pró-kontra elv.
3.) Az AMD megoldása is tud frekvenciát növelni és turbózni. A kettő között az a különbség, hogy az NV-nél a turbó máshogy valósul meg, és ezért eléggé lassú a reakcióidő, amíg azt beállítja. Ezt a rendszer binneli, tehát vannak előre konfigurált lépcsők az alapórajel fölött, amelyekre ugrándozik. Az AMD fordítva csinálja, mert például a mostani AVFS implementáció 1-100 MHz között bármekkorát tud ugrani, tehát nincs lépcsőzés, illetve 2 mikromásodpercenként szabad a váltás. Emiatt a működés miatt az AMD hardverén a turbó nem csak egy extra hatás, hanem egy állandó hatás. Tehát amikor az NV-nek a base órajelre már visszaállt a teljesítménye, az AMD megoldása még lehet, hogy a PowerTune maximumon tud maradni. Itt számít a hőtűrés is, mert például a GeForce a programindítástól számítva 5 percig tudja tartani a maximális teljesítményét. Utána valamennyit vissza fog lassulni (alkalmazástól/hardvertől függően 2-8% lehet), mert eléri a BIOS-ban konfigurált kritikus hőmérsékleti paramétert, ami a visszalassulási küszöb. A PowerTune esetében is volt ilyen tényező, amitől a lapkák a futtatási időben nagyjából 6-7 perc után elkezdet lassulni (ez is programfüggő volt, illetve hardverfüggő is, de általánosságban a mértéke 1-5% körüli). A mostani AVFS-sel viszont ez a tényező a PowerTune esetében már nem létezik. Stabilan tudja tartani az órajeleket a rendszer, nem csak az első nagyjából 10 percben. Ezért alkalmaz az AMD másfajta turbó jelölést, szó szerint a PowerTune órajelet. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A user azért tudja alulfeszelni, mert xyz programra lehet, hogy jó lesz, de w-re már nem. A gyártónak viszont xyzw programokra is stabil állapot kell.
Minden rendszerben lehet találni egy rakás wattot is, ha csak pár program futtatására alulfeszeljük. Ez okozza a dolog nehézségét. Az AVFS csak abban segít, hogy a DVFS-nél alacsonyabb feszültséget és magasabb órajelet tud beállítani. De még így is messze lehet az elmélettől, viszont nem annyira, mint a DVFS. Emiatt pici a teljesítményvarianciája is. Ami mondjuk a DVFS megoldásokra nem jellemző, azoknál viszonylag nagy a variancia. Gondold el ezt úgy, hogy van két tök ugyanolyan RX 480-ad, és előfordulhat, hogy az egyik 3%-kal gyorsabb a másiknál. Ugyanez igaz a GTX 1060-ra is, ha két ugyanolyan VGA-d van, de itt már a különbség elérheti a 7%-ot is.
-
törölt tag
válasz
Az a baj a bonyolult rendszerekkel hogy elromolhatnak, és utána vállalni kell érte a felelőséget .
Minden cég úgy tolja el magától a legkisebb kockázatot is ahogy tudja...Na mindenki máshoz : Nem fizetett hirdetés
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
05.16.-án mindenki tapadjon a monitorjára egy popkorn mellé ülve.
Neves nevek társaságában Mark Papermaster, Raja Koduri , Jim Anderson ,Lisa Sue jobban telik az idő !
CPU & grafikus roadmap !!! Meg ne kérdezze melyik oldalon....Jöjjön el és tudja meg milyen processzora lesz 3-5 év múlva ! Meg más
◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄
Úgy érzem izzani fog itt is a levegő hehe. -
válasz
Főleg, hogy az nvidia megoldását használva nem kell. Amíg polarisom volt, azt úgy kellett tuningolnom, hogy feszültségcsökkentés, órajelemelés, amióta pascal, azóta csak az órajelet emelem, de az is kifullad pár százalékon belül, annyira precízen felhúzza önmagát, nem hagy semmi tartalékot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27590 üzenetére
Éppen ilyet kapsz.
De az AVFS számol a gyártási varianciával. A DVFS nem tud ezzel mit kezdeni. Ez az oka annak, hogy a Radeonok teljesítményvarianciája 3% alatti a Polaris óta. Például egy Pascal esetében ez a szám 6-7% is lehet. Bár ebben szerepet játszik a binelés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27587 üzenetére
Használjál. Azért van ott funkció. De gyárilag csak 100%-osan stabil beállításokat fogsz kapni.
Nem szükséges a táblázatot módosítani. Egyik célpiac sem sivatag, hogy 50°C lesz a hőmérsékletkülönbség 24 órán belül. Ha instabilitást érzékel az órajelet viszi vissza. Az bőven elég a stabilitás megőrzéséhez.
A táblázat alapvetően egy működési módot ír le a hardvernek. Ettől az órajelet és a feszültséget is tudja változtatni, mindig annyira, amennyi stabilan hozható. A DVFS is kvázi ugyanez, csak ott a működési paraméterezés Európában is Indiára szabott, tehát nem tud beállítani olyan magas órajeleket és olyan alacsony feszültségeket, amilyeneket ugyanaz a lapka AVFS-sel tudna.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27583 üzenetére
Mert a felhasználó a tuningolást a játékokban teszteli. De a VGA esetében nem csak olyan körülményben kell stabilnak lenni, amely a beépített részegységek zömét azonos időben nem is használja. Az xyz játékokban stabil nem jelenti azt, hogy egy w programban is az lesz. És ez egy fontos tényező az órajel beállításánál.
Nyilván, hogy ha saját magad tuningolsz, akkor te megteheted, hogy egy programra ráoptimalizálod az órajeleket. Mert úgy gondolod, hogy úgy stabil, de bőven lehet, sőt igen valószínű, hogy a világban van még egy olyan program, amellyel a tuningod már nem stabil. Ez saját órajelállításnál a te hibád, de ha az AMD csinálná, akkor az bizony gyártói hiba lenne, amiért leszednék a cég fejét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27560 üzenetére
Egyáltalán nincsenek túlfeszelve a kártyák. Csak nem értik a felhasználók, hogy a földön uralkodó hőmérséklet és páratartalom nem egységes. Egy kiadott terméknek nem csak mediterrán éghajlatban kell működnie, hanem trópusi és szubtrópusi környezetben is. Az AVFS pedig arra szolgál, hogy a működési órajel ne 800-900 MHz legyen, hanem 1200-1300 MHz.
-
válasz
Petykemano #27479 üzenetére
még nem, pedig már több hetes.
-
válasz
Petykemano #27388 üzenetére
valószínűleg ez az egyik első ilyen konfig, legalábbis redditen nem láttam még.
a 2mb intel(tm) smart cache odab@sz, meg amajdnem félmillanégyszázezer egy szutyok 3gb-s 1060 konfigért. -
Egon
nagyúr
válasz
Petykemano #27326 üzenetére
Miért, a 970-en nem az AMD-s tábor hisztizik jobban?
Nekem azzal volt bajom, ahogy Abu kommunikálta: "extra". -
törölt tag
válasz
Petykemano #27326 üzenetére
Nem tudom ki min van kiakadva, az hogy egy szoftver kirak egy linket az asztalomra kerdes nelkul az nalam is egy szemoldokfelvonassal van jutalmazva, egy kapcsolo erre a feladatra a telepitoben es a valasztasi lehetoseg a felhasznalo szamara szerintem a helyes es elvarhato hozzaallas.
Amit ellenben lerendeztek jo paran az nem szanalmas hanem szanalomra sem melto, nevetseges. De hat ez maganvelemeny
Nekem is NV kartyam van most, amikor jott az otlet hogy email regisztraciot szeretnenek az experience-hez az sem nyerte el korlatlan tetszesemet, ettol meg megoldottam. Ha mast nem, az illuzioja legyen meg a szamunkra a valasztasnak.
A legnagyobb gondot ott latom, hogy olyan dolgok vannak tullihegve amin nem kellene es forditva. En akkor fikazom az NV-t ha alapos okot ad ra, voltak gondok a driverekkel (olyan bagatellek is amik pl piros oldalon megoldottak alapbol, peldaul a szoftver fuggosegeit tartalmazza a telepito es nem elszall telepiteskor hogy
), a hardver-t nem tudom, vizesblokk alatt az FE megy mint a villam. NV telepitoje random oli meg a Linuxot, ami eleg nehezen toleralhato, am ez sem sokaig marad igy.
En orulok hogy ha besokallok az egyiktol lehet menni a masikhoz, legyen az VGA vagy CPU, a felhasznalok tobbsege (95%+) bepakolja a kartyajat es mindenfele allitgatas nelkul megy, a maradek meg ilyeneken szorakozik mint linkek, driverek, gcn verzio, meg kazan, meg felgyullad-felrobban...
En oszinten orulok hogy vannak mindegyik tabornak kritikusai es tamogatoi, nelkuluk szegenyebb lenne a vilag
off:
Ja, es Viszlat is van! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #27241 üzenetére
A GDDR6 simán jó a középkategóriába, ott nagy sikere lesz. Szerintem belépőszinten marad a GDDR5, míg a felsőházba a HBM2 kell. De középre a GDDR5 kevés, míg a HBM2 nem feltétlenül előnyös, ha nagyon drágán gyártja az adott GPU-t a bérgyártó. Ott a GDDR6 lesz az arany középút.
-
füles_
őstag
válasz
Petykemano #27139 üzenetére
Szerintem meg Abu erre gondolt:
A multi monitor, DXVA, idle fogyasztás kapcsán tényleg sokan félrehúzták a szájukat. Valószínűleg ezen javítanak az 500-as szériában.Az a 10% amit te írsz még ennél is kevesebb. Az 1400 MHz a legdurvább modellre vonatkozik RX 580-ból, míg az 1266 MHz az referencia RX 480.
Memória fronton én inkább azt tartottam volna helyesnek, és sokan mások is, ha 9 Gbps RAM chipekkel áldották volna meg ezeket a kártyákat. Valljuk be bizonyos esetekben eléggé sávszélesség limitált volt a Polaris 10, és jól reagált a VRAM tuningra. A 9 Gbps RAM-okkal hozhattak volna pár százalékot a konyhára.
Amit tudunk, hogy megkapta a Ryzen AVFS rendszerét, és szerintem átültették LPC-re. Valamivel magasabb órajelek elérésére képes, és csökken az idle/multi monitor és talán a DXVA fogyasztás.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #27069 üzenetére
Oszinten? Lovesem sincs.
Nem nagyon kovetem a zoldeket, miota megvan a 1080 az az allitas hogy a zoldek szoftveres reszlege jobb megdolt, ugy kb az elso nap amikor beszereltem a kartyat.
Nem drama, csak na.
Ha a Volta nem lesz meg a kanyarban sem (valahol mar volt kep arrol hogy kesz van nyak-ostul es viszik egyik helyrol a masikra) es kell valami akkor tuti kiadnak valami rancfelvarrottat a Vega ellen. Ezert lenne jo ha az a sorozat olyan jo lenne hogy meg a Pascal refresh sem lenne eleg, a Voltanak meg kellene meg legalabb egy ev.
NV-nel beleorulnenek abba hogy egy evig nem ok vannak a top-on es elkezdenenek hibazni, a pirosak magabiztosabbak lennenek... Lenne arcsokkentes, agressziv marketing, sok jatek a kartyak melle... Meg vegre fejlesztesek.
Hogy mi lesz? Passz. Nincsenek kemeim egyik cegnel sem, amit tudok hogy penteken az OCUK-tol Gibbe elment Roma-ba valami AMD-s bemutatora es nagyon nagyontetszett neki amit latott. Remelem a Vega volt az. Ha AMD mellelo most, akkor mar nem fognak visszakapaszkodni es az rossz lenne, nekunk.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #27032 üzenetére
Ez másrol szól Petyke, amikor beáldozták a Titán x piacát az 1080TI-nek akkor nem értettem hogy miért lövik feljebb, mert tönkreteszi a tökéletes imidzst. Így már értem.
Ez presztizskártya , kell az embereknek a leggyorsabb érzés a megfelelő árért.
12 Teraflops nem kevés ... csak nem lehetne valami törvényt már hozni rá hogy ne legyen több kártyára írva hogy Titán X, vannak más nevek is a naptárba vagy nem tudom... -
Egon
nagyúr
válasz
Petykemano #27032 üzenetére
Elkerülte a figyelmed, hogy 10%-kal több cuda core van benne, mint az elődökben, ez nyers erőben cca. 7%-kal többet jelent. Ez nem a mérési hibahatárt jelentő plusz 20-40 MHz...
Bár kétségtelen, hogy nem túl nagy előrelépés. -
törölt tag
válasz
Petykemano #27015 üzenetére
Megy ám róla már a MÉM
"Humorban nem ismerek tréfát". Karinthy Frigyes
-
válasz
Petykemano #27015 üzenetére
Ha vágott lesz és olcsó, valamint fHD-n hibátlanul teljesít, akkor miért ne lenne jó?
-
Euromail
aktív tag
válasz
Petykemano #26978 üzenetére
Ez mind szép és jó de ezért szeretjük a gyakorlatot az elmélet és benchmarkolgatás meg maradjon csak mesének.
FuryX teszt:
és jó a cikk :AMD Ryzen 7 1700 vs. a 5-year-old gaming PC, or why you should never preorder [link]
-
törölt tag
válasz
Petykemano nagyon szépen leírtad ! Gratulálok !
Ezt így kellene mindenkinek látni, technikailag, nem jobb rosszabb lenézem a másikét, csak MÁS ÚT !
Az hogy ezt a technikai részt meg hogy tudják kamatoztatni más dolgokon is múlik.
Érdekes része hogy majd most a sok mag sok szál sokkal szélesebb elterjedésekor hogy fog ez hatni a játékfejlesztése. -
távcsőves
senior tag
válasz
Mi nem teljesen? Amúgy spoiler az írásod, és legalább 2.5-er több időd volt rá, mint nekem.
PumaK. Gyönyörű ámokfutás volt, elsőosztályú. (Forum ON )
-
Crytek
nagyúr
válasz
Petykemano #26959 üzenetére
Had találjam ki a videó megnézése nélkül... A Dx12 defasza denagyjó stb....
Csak tudnám akkor miért nem ömlenek már halomba a dx12 only cuccok.... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #26724 üzenetére
- a GloFo és a TSMC FinFET node-jának ára nem lényeges, mert az AMD fix wafer mennyiséget rendel. Ez egy előre fizetett szerződés, ami kötelezettséget von maga után. Például ha a GloFo nem tudja leszállítani a wafereket, akkor büntetést fizetnek, de ha az AMD kevesebbet akar rendelni a megbeszéltnél, akkor az szintén büntetést jelent. Ezt azért csinálja a Glofo, mert kell nekik egy fix megrendelő, mig az AMD azért megy bele, mert így a normál waferár felével meg lehet úszni. A TSMC ilyet nem csinál, mert ők versenyeztetik a megrendelőket. Aki többet fizet azé a gyártósor.
- a GDDR5X esetében nem az a baj, hogy csak az NV vásárolja, hanem az, hogy csak a Micron gyártja. Annyit kérnék a memóriáért amennyit akarnak, mert nem tud hova menni a megrendelő. -
do3om
addikt
válasz
Értem, olcsóbb lesz. -
füles_
őstag
válasz
+1
Csak találgathatunk, mert szinte semmit nem tudunk a Vegáról.
-
válasz
Petykemano #26608 üzenetére
Pontosabban szenzorok ezreit rakták már át a vegákba.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #26592 üzenetére
Amit eddig láttunk? Az alapján a vr lufi mellett a cloud gaminget célozza a Vega.
Ha sikerül korábban letenniük olyan hardvert, megelőzve nvt amely nem egy, hanem 5-10 felhasználót is ki tud szolgálni egyszerre, akkor milliós megrendelésekre számíthatnak -
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #26123 üzenetére
Nemtudom ezt az áras dolgot honnan veszed. Szerintem sohasem azon problémáztam, hogy mennyibe kerül (kivéve amikor 160K volt az elején)... egy normális fizetés mellett azért ki lehet gazdálkodni egy 1070-et, és akkor azt kapod amit vettél. Kompromisszumok nélkül.
Engem csak az bosszant a mai napig, hogy nincs választék már nagyon régóta. Pedig alapvetően nagyon is jók ezek a technológiák amiket belepakoltak... de hiába van rá pénze az embernek, ha nem tudja megvenni. Alapvető közgazdasági és sales érdeklődéssel figyelem az AMD sorsát és azért nem feltétlen minden döntésükkel értek egyet.
+ már annyi hónapja húzódik a Vega, hogy kicsit félek első körben a Fury sorsára jut. Mert hát valakinek el kell adni ezeket a kártyákat, és lassan minden gépben 1070/1080 ketyeg... csak az emberek tűréshatára más ebben a kategóriában. (várakozási időben) Márpedig valami nagyon nagy sales mágia kell hozzá, hogy lecseréljék egy hasonló kategóriás AMD-re. -
válasz
Akkor ez a "ha van kalap a nyuszin azért, ha nincs akkor meg azért" esete?
Egyébként tényleg nincs lehetőség amd oldalon feljebb váltani, de ez tudott volt a 470/80 megjelenesekor is.
Én is vettem egy 1070-et, amit most eladtam, és csendes várakozó állásponton vagyok. Kar ezen mindig lovagolni. -
válasz
Három lehetőség van:
1.) Úgy vette a 470-et, hogy nem nézett utána a várható teljesítménynek --> user error
2.) Utánanézett, de ennek ellenére mindent full-full-ra állít a játékokban --> user error
3.) Utánanézett, a beállítások megfelelnek a 470 képességeinek, de a kapott látvány nem felel meg, nincs kompromisszum készség --> user error
Nem tudom, hogy bármelyik eset is forog fenn, az miért az AMD hibája? Ja persze, könnyebb az ájemdét szidni, mint beismerni, hogy balf@$z volt.
Szerk: Az AMD nem szeretetszolgálat, ha kijön egy 1070 teljesítményű kártyával, akkor az az 1070 köré lesz árazva, lásd Polaris VS 1060. Ostobaság azt várni, hogy majd jól letöri az árakat az AMD. Nekik is jó az, ha tudnak keresni a GPU-ikon, ráadásul ez nekünk is jó, mert lesz pénzük fejleszteni, így hamarabb készen lesznek az újabb generációval.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #26108 üzenetére
Nem ilyen egyszerű ezt igy pénzben kifejezni. Nekem egy olcsóbb K nélküli i5 és ez az RX 470 4GB videókártya megtette volna évekre, ha a játékok nem ilyen nagyon hirtelen kiugró gépigénnyel nullázák le a középkategóriás gamer gépeket. A mainstream vonal egy kicsit feltolódott a 4.4 GHz-re tuningolt i5-re és leginkább az i7 teljesitményszintjére. RX 480 8GB egy ideig jelenti a középkategóriát, de sem alatta és a VEGA érkezéséig felette sincs életjel AMD oldalon. Játszani lehet azért az RX 460 és RX 470 videókártyákkal, de nagyon sok kompromisszumot kell vállalni és ez csak rosszabbodni fog az év folyamán. Nvidia kártyatulajok akár egy mai napig DX11-ben megfelelő teljesitményű GTX 970-ről válthatnak GTX 1060-ra, vagy ettől még felfelé teljesitményben és a DX12 igényeknek is megfelelnek. Most majd nekem is lesz pénzem GTX 1070-re és az árak is jól alakultak. RX 480 8GB videókártyát választva most erőssen gondolkodnék a váltáson, de az RX 470-en nem agyalok egy pillanatig sem.
-
Raggie
őstag
válasz
Petykemano #25940 üzenetére
Persze csak előtte jön a pascal refresh még 16 nm-en emelt órajelekkel.
Elvileg a Vega az idei 14 nm-ről jövőre 7nm-re vált... kíváncsi leszek ezekre az új chipekre. -
namaste
tag
válasz
Petykemano #25920 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy sok tesztben a HairWorks-t kikapcsolják, így fair és nem sérül a valóság sem.
-
törölt tag
válasz
-
válasz
panaszkodik rá hilbert nagyon, hogy nem kis meló volt 24 órán belül háromszor végigmérni a komplett állománnyal, amin nagyon nem segített az sem, hogy baromira inkonzisztens eredményeket produkált a játék minden méréskor.
@Szaby59: nem világos, hogyan tudtak volna rá +4 giga ramot hegeszteni. a hbm2 tech akkor még csak a tervezőasztalon volt, és leszámítva a csillagászati árú tesla gp100at, még mindig ott van, pedig azóta eltelt másfél év.
-
válasz
Petykemano #25832 üzenetére
az oka az, hogy nincs cf profil az arkhoz dx11 alá. ha jól emlékszem, aotshez sincs.
-
HSM
félisten
válasz
Vagy ami még szintén előfordul, hogy grafikai bugokat okoz a többkártyás mód, és így az AMD nem engedte rá a CF módot, míg az Nv már nem egyszer csinált olyat, hogy inkább engedte tökéletelnül is az SLI-t. Mindkét megoldásnak megvan a maga előnye, hátránya.
-
Ritka
csendes újonc
válasz
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #25754 üzenetére
Elvileg már a Polarisban is van. Aztán volt erről többféle infó, hogy végül mégsem aktiválták. Nem tudom. Már a Hawaii is ASIC alapján táblázatból veszi a feszét, és igazítja valamennyire a terheléshez is, szval érdekes kérdés ez. Én amúgy úgy gondolom, hogy a kézi finomhangolás mindig is a legjobb módszer marad, persze nyilván gyárilag jobb cuccok felé mutat az AVFS.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #25733 üzenetére
Ebből melyik/miért középkategóriás ? Mert ebből az árára nem lehet következtetni pl. a Nano sohasem volt az.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #25710 üzenetére
Nem volt magasabb a GDDR5 órajel, sőt. A Tahiti 1500Mhz-essel is elbánt (280X), míg a Tongán a 380X volt a csúcs, 1425Mhz-el.
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Tonga kisebb lapka lett volna, ha nem rakják bele ugyanúgy a 384bites vezérlőt, amiből végül minden GPU-n 256bitre korlátoztak. Tehát összességében igen jó kis lapka lett, talán túl jó is, hogy nem adták ki teljes valójában.Továbbra is elcsúszol a lényeg mellett.. Ha a középkategóriába butább csipet hozol, az nem csak a fejlettebb képességeket kihasználni tudó szoftverek terjedését késleteti, hanem rengeteg plusz költség, és ez a lényeg, hogy rengeteg rejtett költség a gyártónak is (drivers támogatás egy tök más architektúrához) és a szoftverfejlesztőknek is (támogatás, optimalizálás +1 architektúrához). Ez pedig nem jó senkinek.
A Polaris röhögve hozhatta volna az ígért 2,7X perf/watt arányt, ha az utolsó pillanatban nem áldozzák be a kedvező fogyasztását +150Mhz órajelért. Ez egy utolsó pillanatban módosított termékpozicionálási döntés eredménye, ahogy a neccessen magas vált PCI-E fogyasztás is.
Egyébként azok a felosztható shaderek nekem nagyon hasznos hatékonyságot növelő opciónak tűnnek, ami a sebességen is javíthat, nem csak a hatékonyságon.
(#25711) Loha: Ez teljesen így van. Azért írtam, hogy a Fiji-n sok esetben kevés, nyilván nem mindig, de amikor szinte fej fej mellett futnak bizonyos játékokban a 390X-el, akkor azért ez kibukik, és néha bizony előfordul.
Természetesen igen, Nv-n nem kell, ezzel csak arra akartam utalni, hogy ott meg más a szűk keresztmetszet, és ebben igaza van Abu-nak, hogy nagyon okosan kell kezelni ezeket a szintetikus értékeket, hacsak nem nyers háromszögekben akarsz a kártyán "gyönyörködni".
A preempció szvsz nem csak Vr-re jó, pl. egy ilyen háromszög kivágós algoritmusnál is jól jöhet, ha előre tudod venni, hiszen a renderelés egy elég korai lépéséről van szó.
De tény, hogy a legkritikusabb felhasználása a VR.(#25712) Zsébernardo:"R9 270X és RX 470 nálam szinte semmi komolynak mondható változást nem hoztak"
Igazából nem értem. A 7850-hez képest semmi a 270X, ugyanaz a csip, kicsit nagyobb órajelen, meg picivel több számolóval 1024 helyett 1280, nudli. A 380-470 váltás is kb ez, 1800-ról 2000 shader, meg kicsit nagyobb órajelek és jobb architektúra. De semmi drámai. Pláne, hogy a 470-ed már a procis is itt ott megfogja... -
HSM
félisten
válasz
Petykemano #25697 üzenetére
Pedig a helyzet az, hogy túl sok vizet nem zavartak. A Tonga összes újításával 4,3M tranzisztotú Tahiti-hez képest lett 5M. És ebben benne van a TrueAudio blokk, a fejlesztett tesszelátor és minden egyéb is, összesen 16% plusszban. Ez megérhette ezen képességek beépítését.
A "középkategóriába adjunk butább GPU-t" koncepcióval amúgy egy óriási gond van, mégpedig hogy működésképtelen. Olyan GPU kell, ami kompatibilis a nagytestvérével, így akár a driver fejlesztő, akár a program készítői számára egy fejlesztési irányként kezelhetőek, kiszolgálhatóak. Ha a kistesót leegyszerűsíted, ezt elbukod.
Ami a Vega "túlbonyolítottságát" illeti, nekem tetszik, amit eddig láttam. Pont ott fejlesztettek, ahol a legnagyobb szükség volt rá. A setupon, és a számolók kihasználhatóságán. Plusz némi finomítás, hogy a csipen belül tarthassanak több adatot. Szerintem jó lesz. Majd kiderül.
(#25698) Attix82: Nem jó példa, az RX460 csak 8X-os PCI-E-t tud, ami miatt ha kifogy a ramja sokkal nagyobbat lassulhat, mint a 16X-os 1050.
-
imi123
őstag
válasz
Petykemano #25547 üzenetére
És Raja elejti,ahogy az lenni szokott.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #25507 üzenetére
Erről a geforce now -ról nekem az jut eszembe mintha bemennél egy játékterembe bedobnál egy ezrest 10 perc játékért és kiírná mikor bedobtad hogy akkor most vedd meg a játékot 16 ezerért
és indulunk.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Petykemano #25490 üzenetére
Az onlive bukását láttam. Nem fejlődik olyan gyorsan az internet technológia hogy jelentős input lag nélkül lehessen játszani egy ilyen platformon, az ára is amibe most kerül az előfizetés egy vicc és horror kategória , akkor inkább egy konzol. Konzol mellett van tartalom. Ilyen szempontból az amd áll nyerésre.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #25244 üzenetére
Ez magas labda volt. Küld el az AMD- nek és szarozzanak már ennyit a VEGA ZEN duo val.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #25230 üzenetére
RX 470-et én most is az R9 270X-hez hasonlitom.
Mindkét kártya elég rossz időzitésben érkezett, és egyből ezeket kellett volna kiadni az R9 380 és az első HD 7000-es széria helyett. Igy a játékokban nem tudták a jó középkategóriás szintet teljesiteni és alig érezted a fejlődést teljesitményben. Az új játékokban már a megjelenésük után igen rövid időn belül elvéreztek ezek a videókártyák. A játékfejlesztők akkor (Battlefield 4 és Crysis 3) és 2016-ban sem a középkategóriának optimalizálták a játékokat. Nem is értem, hogy a 40-50ezres játékos videókártya már minek is készül, (...hogy a selejtes jól megvágott chipeket ne kelljen halomban kidobni) mert multimédiás felhasználásra jóval kedvezőbb árazással is adhatnák őket. A Gemer konfigokba egy RX 460 már egy vicc kategória, de azért egy GTX 1050ti vagy GTX 1060 3GB még alkalmas játékra. Nekem az RX 470 4GB most még az elmegy kategória, de nagyobb kompromisszumokat kellett vállalni játékokban, mert a várakozások és igéretek alatt teljesitett az elmúlt fél évben. Mass Effect Andromeda játékhoz ez nem elég, mert kell egy olcsóbb GDDR5(X) VEGA 120ezer forint környékén. RX 580 vagy mi...
-
válasz
Petykemano #25244 üzenetére
-
TTomax
félisten
válasz
Petykemano #25224 üzenetére
Szerintem meg már egy elsö gcnhez képest is sok,persze azt nem irják miben,hol,hogyan.Ez olyan nesze semmi fogd meg jól,az nV is mostanában hasonló marhaságokkal kampányol.Szerintem ez ugy ahogy van komolytalanná teszi az egész marketinget.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #25224 üzenetére
Inkább a Fury X, érdekes lenne a 3+ évvel ezelőtti csúcshoz mérni.
-
keIdor
titán
válasz
Petykemano #24894 üzenetére
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy igazak-e a pletykák...[link]
Ilyen árkategóriában, amibe ez is jön (szerintem €1000 környéke) szerintem már gáz lenne ha tényleg ilyen lenne a kártya. Inkább jöjjön a 3840-es teljes változat, a mostani TXP-t meg nevezzék át, azt adják olcsóbban, komolyabb hűtéssel.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
Petykemano #24831 üzenetére
de pont ezt mondom, mivan akkor ha kihoznak akár egy 1080 verő kártyát? semmi. pár ember megveszi de az emberek többsége akkor is nvidiát vesz ahogy a fermis időszakban is azt vették. game over
-
smkb
őstag
válasz
Petykemano #24776 üzenetére
Egy valami maradt ki, ami nem kicsit számít egy cég mindennapjaiban, az az, hogy az NV ceo székében olyan ember ül, aki maga egyik alapítója volt a cégnek, abban ma is tulajdonos. Magáénak érzi, mindent megtesz érte, valószínűleg a szemét kidolgozza az NV sikeréért, és odafigyel mi zajlik a cégben, nem is lopja szét senki, nem mennek a nulla teljesítményért a kiszámlázások. Emiatt a dolgozók is így állnak hozzá, az NV sikereit a magukénak érzik, lelkesek, sikerorientáltak, van egy NV életérzésük, kötődésük a céghez, büszkék, hogy ott dolgoznak. Az NV kifelé egy egységes, kompakt, erős rugalmas közösségnek néz ki, nem igazán találni rajta fogást. Huang NV tetkóján lehet rötyögni, de hát neki ez a cég kb a gyereke, nem csoda ha elfogult. Az NV ezért is borzalmasan erős kontrasztja az AMD-nek, amiről meg üvölt a tipikus gazdátlan állami vállalat jelleg. Pont olyan, mint egy nagy állami cég, ahol a vezetők nem sikerorientáltak, mert a manager szerződések garantálják nekik a nagy pénzt, a beszállítókon keresztül pedig bátran számlázzák/lapátolják ki a pénzt, mert nem számít, az egész board ezt teszi, nem vernek a kezükre, nincs karakteres vezető. Minden megy ahogy megy, majd lesz valahogy. Ez pont ugyanígy csapódik le a dolgozókra is, ők is kb ennyire lelkesek. Az AMD kifelé ezért nem mutat stabil képet, nem látszik az erő, a a saját termékeikbe vetett hit. Ezek miatt az NV egy kívülálló szemében sokkal inkább a Zuckerberges Facebook, a Jobsos Apple típusú karakteres határozott egyszemélyű vezetői kultuszos cégek képét mutatja, nem pedig az AMD féle boardtagok által eltöketlenkedett, elmutyizott gazdátlan nagyvállalatét. Az átlagember jórésze meg szeret a sikeres/erős/győzteshez tartozni. Van egy másik réteg, amire az AMD támaszkodhat, a csakazértsemasikereserősnagyobbhoz húzó, hanem a csakazértismástmégharosszabbisdeénnemnvidázomintelezem. Csak láthatóan mára ez a réteg nem tartja el az AMD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest