- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
#00137984 #25246 üzenetére
Nem úgy hasonlították egymáshoz, hogy a maga korában melyik milyen érzetet hozott árához képest.
Hanem egymáshoz: 470 Perf/TDP / 270X Perf/TDPDe természetesen értem, hogy érted.
Nem vagy könnyű helyzetben, fogalmazzunk úgy, nem kedveznek neked a csillagok állásai, mert magasakaz elvárásaid ahhoz képest, amennyit jószívvel kiadnál egy kártyáért.
A 270X is a maga korában a már kellően drága, de nem csúcskategória volt és a 470 is a kellően drága, de nem csúcskategória szintet képviseli. Ez a tier, amiért még nem sajnálod a pénzt, számodra valószínűleg mindig is csalódást fog okozni.Mondanám, hogy nyergelj át nvidiára, hátha több szerencsével jársz, de én úgy látom, nem kifejezetten az AMD-el van problémád. De lehet, hogy jobban esne a lelkednek, ha nem AMD-s módra szembesülnél a kártya korlátaival, hogy "hát eleinte nem annyira penge, később beérik, de persze villám nem lesz már 1-2 évesen, csak szépen öregszik, kompromisszumokkal később is kiválóan használható", hanem olyan nvidiásan, hogy "nagyon penge, csak bepattintottam és minden a legmagasabb beállításokkal ment, aztán hát már 1-2 éves, megöregedett, venni kell egy újat."
Máskülönben tényleg nincs más lehetőséged, mint elfogadni, hogy ha képtelen vagy a kártya teljesítményével kompromusszumokat kötni, akkor kicsengeted azt a többletpénzt, amibe az a kártya kerül, amivel teljesítmény tekintetében elégedett lehetsz.
-
Balazs_
senior tag
válasz
Előtted voltak a tesztek a 470 teljesítményéről.
Ha elolvastad a teszteket, akkor tisztában lehettél azzal, hogy milyen erős.
Kicsit úgy érzem átvertnek állítod be magad, de itt te dobtad át magad a palánkon, nem az AMD szopatott meg.50eFt-os kártyáknak meg van piaca, egy 950-es egy éve bőven jó volt (most is az) LoL-ra, CS:GO-ra, DotA2-re, Rocket League-zni, ESO-ra meg Trove-ozni. Nem csak a AAA játékok léteznek, jó néhány éve a mobák és f2p játékok korszakát éljük.
Az rx460-as asszem MOBA kártyának lett beállítva, nem is lőttek ezzel mellé. -
HSM
félisten
válasz
Halkan jegyzem meg, egy HD7970-el évekig remekül el lehetet játszani, illetve egy 280X-el is, ami mondjuk kb ugyanaz. Én a Crysis 3-at is azon toltam végig, teljesen jó volt. Szerintem ami vakvágány volt, az a 380-as széria, főleg a 2GB-os. Egyedül az Apple gépeibe volt értelme.
Ami pedig pl. a BF4-et illeti, vígan lehetett játszani egy 7870XT-n is (2GB-os, 1536 shaderes Tahiti), igen korrekt grafikával, jó sebességgel (60-80FPS). Nem Ultra-n, csak High-on, MSAA-val. De hogy igen pöpecül nézett ki úgy is, az 100%. Fél évig így játszottam. Szerintem a Te készülékedben van a hiba, mert ez minden, csak nem elvérezés.
Pedig ez csak a középkategória teteje volt, egy fullos 7970 megette ezt a kártyát reggelire. Lehet, nálad ott is a processzorod volt a szűk keresztmetszet, nálam a 4Ghz-re húzott hatmagos i7-el nem volt ilyen gond.
"A Gemer konfigokba egy RX 460 már egy vicc kategória"
Erre pedig csak annyit mondanék, hogy nem mindenkinek a kimaxolt Crysis3 jelenti azt hogy gaming.
Rengeteg játék van, amit milliók játszanak, és vígan fut egy ilyenen. -
Ren Hoek
veterán
válasz
mert kell egy olcsóbb GDDR5(X) VEGA 120ezer forint környékén. RX 580 vagy mi...
Na ilyen biztosan nem lesz mostanában. GDDR5X-es tuti nem, mert ez HBM2-es chip, túl bonyolult lenne áttervezni, és öntökönszúrás lenne. 90% hogy ilyen nem lesz.
Ha tippelni kell, 120K-ért sem fogsz Vegát kapni. A Vega itt Fury lesz... nagyon nagy valószínűséggel pontosan olyan árakon, mint anno jött. Lesz power, de meg kell fizetni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest