- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Raggie #38001 üzenetére
A PH forumtagoknak csak a 0,1% teljesen elfogadható számú gyári selejtből küldtek. Persze...
Akinek rendesen megy, az nyilván mind ír a fórumba...
Oh wait...
ipon meghibásodás: ugyan, ezt most komolyan hoztátok fel reprezentatív példának???
Odaírtam, hogy nyilván nem reprezentatív - érteni magyar?
-
válasz
Raggie #37752 üzenetére
mert én ott magyar árakról beszéltem, itt meg neked a hivatalos MSRP árakat hoztam fel összehasonlítva az előző gennel.
A 2080 699 $ MSRP ára pontosan megegyezik az 1080TI hivatalos kifutáskori MSRP árával. Hivatalosan a Turing nem rendelkezik rosszabb ár/ teljesítmény mutatóval , mint a Pascal és ez gyakorlatban is így van.Megnéztem neked ugyan ezt AMD oldalon is vega 64 / Vega VII mutatóval ennyi történt. -
Raymond
titán
válasz
Raggie #37745 üzenetére
Nem ertem ezzel mit akarsz mondani. Arra akartam ramutatni hogy nem 599->699 amirol szo van hanem 399->699 es 499->699 (57% es 40%). Az hogy nyitoar vagy sem lenyegtelen. Ezen az aron (699USD netto es 719EUR brutto) jon egy olyan piacra ahol ott a 700EUR alatti 2080-ak es a 450EUR Vega 64-ek.
A 2060 valos custom nyitoara pedig majd kiderul a jovo heten, de az FE-t nem kell talalgatni, az 369EUR: [link]
-
Raymond
titán
válasz
Raggie #37743 üzenetére
Gondolom arrol van szo hogy a Vega 64 per pillanat 439-449-459EUR (az utobbi raadasul a Nitro+) a Vega VII pedig jobbik esetben 699EUR, realisabban viszont 719EUR lesz.
Vagy ha USA arakat nezel akkor 399-499USD vs 699USD.
-
válasz
Raggie #35890 üzenetére
Ez szerintem nem igaz, szimplán olcsóbban előállított / meglévő készletfeltöltésről van szó. GDDR5X már nem fog kelleni sehova.
Ráadásul ennek a típusnak az árát sem tudjuk, szóval lehet, hogy lassabb lesz mint az 590,( ha lesz) de olcsóbb is, szerintem annyiért adják amennyiért akarják, nincs rajtuk nyomás. Mármint alsó árra gondoltam.
Rx590 re egy 1070/ TI árcsökkentéssel is lazán tud reagálni NV, ha akar, vagy januárban kidobja a 2060 karit. -
törölt tag
válasz
Raggie #35735 üzenetére
Raytracing (RT). Deep Learning Super-Samplingot (DLSS). Megatexturázás és a többi mára talán feledésbe merült vagy parkolópályán maradt fejlesztés. Egy kis fejszámolgatás...
10 Gigarays/s RT mag teljesítménynél (RTX 2080 Ti) csak a háromszögek feldolgozása 480 GB/s memóriasávszélességet igényel. Ez a szint most csak arra elég, hogy megmutassa magát az eljárás. Kikapcsolható vagy skálázható lehet, de akkor már az RTX 2070 videókártya 6 Gigarays/s teljesitménye elég lehet. Minden használható élsimitási eljárás képes a VRAM-ot és az FPS számokat leamortizálni olyan szintre, ami a játékban zavaró sebességet jelent a játékosnak. Mindenféle magas textura minőség és a megatexturázás, haj effektus képes a videókártya erőforrásait elfogyasztani. Játékfejlesztők ezeket alig használják vagy kikapcsolhatóvá teszik, de a Pascal után akkor hol van a fejlődés? Miközben a jelenlegi konzol generáció még a Gamer PC-k minőségi szintje alatt van, addig a PS5 Pro beérheti ezt, és a játékokba fektetett látványvilág és igényes kivitelezés a konzolokat előnyősebb helyzetbe hozhatja.
-
-
keIdor
titán
válasz
Raggie #35480 üzenetére
Tudod mi a baj az autós hasonlatokkal? Az hogy használt alsókategóriás autókat hasonlítgattok csúcskategóriás új hardverrel. Szemléltetem.
1998 Suzuki Swift = 2013 GeForce GTX-650 1GB, kicsit poros, kiszáradt pasztával.
2002 Ford Mondeo = 2013 GeForce GTX-780Ti 3GB
2017 Audi A8 = 2018 GeForce RTX-2080Ti 11GBSzóval az a baj, hogy 15 éves gyakran rommá használt autókat hasonlítotok csúcshardverekhez. Olyan autókat, amik már a nyugatnak 5 éve sem kellettek. Ezek a hardverek a nyugati piacra vannak szánva, ottani fizetésekhez igazítva. Olyan embereknek, akik szalonból vesznek új autót 4-5 évente, 8-10 millió forintért. Ott a használtautókat is 2-4 év között keresik, keveset futott km-el.
Csak csórisztánban az autók átlag életkora 12 év, de ez nem normális.
-
válasz
Raggie #35484 üzenetére
Ez érthet dolog. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy elégedett vagyok az RTX árával és teljesítményével, de mivel még a Pascalból is messze vagyok a csúcstól az 1070 kártyámmal, látok előrelépési lehetőséget. Persze megértem aki a csúcsra vágyik és most is ott tart annak főleg nehéz dolog a váltás.
Egyébként engem az egészben az zavar, hogy nvidia megint lépett egy szintet feljebb az árakkal. Értsd ami eddig az 1080 TI ára volt, most már csak a xx 80 széria ára és így lefele. A 2070 is az 1080 árán kezd szinte. -
válasz
Raggie #35482 üzenetére
Akkor sem egy VGA. mint ahogy az IPhone sem egy autó és a z OLED TV sem egy autó, még is mindegyiket megveszik emberek. A csúcsnak sajnos ára van. Nem azt írom hogy olcsó lenne az RTX de jelenleg nincs nála jobb, még az előző genben sem nagyon van konkurencia a felső háznak
Idézve egy klasszikust :
"És ebből vonsz le összpiaci következtetéseket. Öreg hiba..."
-
válasz
Raggie #35480 üzenetére
nem az irritálja, hanem ez a stílus ami a "szerény személyem ellen" irányul.
nbem kell itt pártatlanságról papolni mikor ez egész hozzászólásból minden lejön csak az nem hogy pártatlan vagy. fel kell ezt vállalni így működik, legalább akkor nem kell bizonygatnod a pártatlanságodat felesleges mondatokkal.nem volt semmi ellenvetésem nekem ez ellen csupán megjegyeztem feljebb, hogy ami a GTX alá érkezik az az RX 5xx széria alá is érkezik árban.Mindenképpen jó dolog, ha valaki azonos áron gyorsabb kártyát kap, csak hogy ez az RX esetében 3 év alatt 20 % fejlődés...Ez kell a népnek mint írtad.Vegának sokkal több / jobb értelmét látnám.
hagyjuk már ezt a tökfilkó autó hasonlatot mert ez egy baromság. Aztán hogy fut majd az új Battlefield a 300 ezres 20 éves Suzukin?
-
Csupingo
veterán
válasz
Raggie #35477 üzenetére
Csak fél szemmel figyeltem... tényleg csak az órajeleken fognak emelni? Már az 5xx szériánál is inkább csak a fogyasztás nőtt, valamint szerintem még inkább határ közelében vannak használva. Tippre azt mondanám, hogy ezért egy 570 előbb be fogja adni a kulcsot, mint egy 470.
-
válasz
Raggie #35477 üzenetére
MI másból vonnék le, ha én azt követem? Most amiket raymond is belinkelt max annyi hogy valamivel olcsóbb a legolcsóbb példányok ára, de eznem azt jelenti hogy nagyságrendi összegekről beszélünk, 10-20 eurók,azonos gyártónál így sem biztos hogy olcsóbb ugyan az a típus 1060 és Rx 580.
Mondjuk ez egy érdekes hozzáállás, hogy nvidiától mindenki 50 % gyorsulást vár el,35 % nál megy a köpködés, míg AMD kiadja a 3. rókabőrt és ajnározás megy
valóban ez kell a népnek szerinted? a 2xxx szériánál kb a 2050 ellen fognak focizni. Még ha a Vega lenne, annak sokkal több értelmét látnám.
-
Puma K
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
válasz
Raggie #34422 üzenetére
Arról volt szó, hogy melyik CPU-nál nincs IGP
Ezekben pedig nincs 2012-től kezdve napjainkig megjelenő és ebbe a családba tartozó CPU-knál.Ha valaki inkább CPU intenzívebb munkát végez, akkor mindegy a megjelenítő milyensége.
Még egy GT 1030 DDR4 VRAM-mal is elegendő ilyen esetben -
-
huskydog17
addikt
válasz
Raggie #34307 üzenetére
Mi számít neked normálisan megírt játéknak? Miért kizárólag a FC5-öt hozod fel példának, mi van a többi játékkal? Semmi értelme az ilyen cherry picking egy játékot kiemelek dolognak, akkor nézd inkább az egész képet.
"Lévén a Vega 56 lenyomja még az 1080-at is."
Attól függetlenül, hogy ez így bullshit, az összes többi játékban meg a 1080 elp*csázza a Vega56-t minden szempontból."Egy Gtx 1070 mini valószínűleg valamennyi kompromisszumot jelent egy normál 1070-hez képest, tehát az alá várható a teljesítménye némileg."
Erre adnál valami konkrét mérést/tesztet is légyszi? Én itt nem úgy látom, hogy bármilyen hátrány lenne. Tegyük hozzá, hogy nem adtad meg, hogy konkrétan mely gyártó Mini verziójára gondoltál, szóval konkrét tesztet please, köszi!"Ha a minimum fps-eket nézzük, akkor ez kb 50/65 fps, 1070 mini/Vega 56 viszonylatban."
Ez pontosan hol és hogyan jött ki?"A két "olcsóbb" Vega56 modell, azaz a Powercolor RedDragon és a Sapphire Pulse pedig olcsóbb áruk ellenére nagyon nem rossz hűtéssel és minőséggel bírnak. Személyes tapasztalatom is van, mert haveromnak én szereltem be egy Pulse-t pl, csendes és hűvös, ajánlott kategória."
Ahogy 1070-eknél is rengeteg a kiváló hűtéssel ellátott példány.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Raggie #34307 üzenetére
"Ha a jövőben érkező normálisan megírt játékok szintjét nézzük, akkor jó alapnak tekinthető a ..."
Jaja ezt hallgatjuk 4-5 éve és mindig arra jutunk, hogy van egy - két kivétel aztán meg a nagy semmi.
Ez a "jövőben majd hú de jó lesz" nem jött be a Hawai,Furix és sanszosana Vega kártyáknál sem fog, de ha még is addigra end of life kategóriát fog képviselni.
Olyan ez mint a "wunderdrájver" csak várjuk és várjuk és várjuk és generációk jönnek és mennek -
FLATRONW
őstag
válasz
Raggie #33277 üzenetére
Igazad van és a többieknek is, ami csökkenti a vásárló választási lehetőségét az alapból nem jó.
Csak az a kérdés, hogy ennek a korlátozásnak mekkora a jelentősége?
Szerintem semmi jelentősége nincs, még így is óriási a választási lehetőség, vannak kizárólagos partnerek is. -
do3om
addikt
válasz
Raggie #32571 üzenetére
Az NV helyében én sem adnám ki a gamer voltat.
Persze el kell készíteni, tesztelni, finomítani, felhalmozni GDDR6, HBM2 vagy ami lesz rajta készletet. A rajtnál meg így mindent az ellenkezőjeként csinálni mint az AMD, mert ez nekik nem igen megy. Amikor már látszik hogy nincs vásárlóréteg a pascalra akkor tarolni minden szegmensben, megfelelő készlettel.
Konkurencia úgy sincs, sőt az AMD-nek a következő generáció szerintem még mindig az 1080Ti-vel fog harcolni
De az is jó nekik ha kiadják az ujjakat, végül is mindegy miből jön a profit, annyi hogy nagyon jó nekik mert nem kell kapkodni. -
HSM
félisten
válasz
Raggie #32471 üzenetére
"Sajnos amikor épít egy gépet az ember akkor nem az "elvileg" számít, hanem az amiért tényleg meg is tudja venni.
"
Viszont akkor számba kéne venni az aktuális piaci helyzetet is... Pl. hogy a Vega-kat átmenetileg felvásárolják, mind, ezért hiánycikk, szval akinek van, az nem sajnál érte adott esetben vastag árprémiumot kérni. Idővel ez normalizálódni fog. Ez nem a VGA-k trendszerű áremelekedését bizonyítja így, hanem egy átmeneti készlethiány hatását. Szval, ha valaki most akar Vega-t venni, annak sajnos a legjobb, ha vár.Apróról is bajos, mert viszik a bányászok is, mint a cukrot.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Raggie #32462 üzenetére
A Titan-t és FE-t, amik félprofesszionális kártyák ne keverjük ide. Azért kerülnek ennyibe, mert félúton vannak a profi és a gamer holmik között. Ezzel szemben a HD7990 és GTX690 ízig-vérig gamer holmi volt. A profi kártyák régen is elképesztő összegekbe fájtak a gamer változatukhoz képest.
-
-
törölt tag
válasz
Raggie #32449 üzenetére
Nem mindenki egyforma beállitással játszik, de a versenyeken ez már kötelező. Ott a jobb beviteli eszközök és a monitor fontosabbak mint az erős hardver (ami a 144-165Hz-et tudja az alap beállitásokon). Viszont az eredeti hozzászólásomból kiragadott e-sport témának nem sok köze van a Hardcore Gamer kérdéshez. Szeretne mindenki a magasabb felbontással és képfrissitéssel játszani, de a High-Very High beállitáson legalább. Mindenkit lehúznak a gyártók, mert kihasználják ezeket a játékosokat. Mindenki szeretne az igényeinek megfelelő konfigon játszani és ezért fizetni fog. Most még többet mint eddig. Ennek mostanra a tengernyi okát megtalálták, és ezek között szerintem az egyik kiragadott célcsoport az e-sport játékosok. A gyártók pénzt látnak a dologban és azt megfizettetik a játékosokkal. Ez akkor igy nem jőtt át, de igy kielemezve talán világosabb.
-
törölt tag
válasz
Raggie #32444 üzenetére
Persze az e-sport elég tág játékos réteget kiszolgál és van FIFA és autóverseny ágazat, ahol elég lehet a folyamatos 60Hz. Középkategóriás kártyákat használnak a CSGO játékra, de több olyan cikket olvastam ahol keményen vizezett konfigokkal mentek harcba. Természetesen nem egy kategória van, hanem 1600x900 felbontástól a magasabb felbontásig. [link] RX 560 és a GTX 1050 a FullHD játék közben tudja a folyamatos 60Hz-et, miközben az e-sport játékosok értékelik a legtöbbre a 144Hz-es folyamatos játékélményt, mert a 60Hz-es nem versenyképes teljesitmény hozzá... [link]
-
Shing
őstag
válasz
Raggie #32444 üzenetére
A legtöbb ember e-sport játékkal játszik, de nem versenyszerűen. De van aki már egy fokkal komolyabban tolja public szerón is és ez is egy erős réteg. Na ők mindig a csúcshardvert fogják venni, mert kell nekik a kismillió FPS, teljes akadásmentes játékmenet. Ilyenek vesznek 20 ezres egeret és 0 input laggos monitort is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raggie #31966 üzenetére
Nekik nem ez a problémájuk. Ha ez lenne, akkor nem kínálnának gyári szinten tuningfelületet feszültségemeléssel.
A probléma az, hogy xy felhasználó használja az Afterburnert, amivel hibája van, és megírja az adott gyártó supportra, mert az Afterburner supportjára nem lehet, elvégre olyanja ennek a programnak nincs is. Innentől kezdve leesik zw hónapos szinten úgy százezer hiba erre vonatkozóan, aminek kb. az 1%-a adódik a meghajtó oldaláról, de mindet ki kell vizsgálni, elvégre a hiba beérkezésekor még nem tudni, hogy hol a gond. Vagyis az AMD-nek és az NV-nek nem azzal van a baja, hogy ez a program létezik, hanem azzal, hogy már a program létezése is havi szinten elképesztően magas tesztelési költségekbe kerül nekik a hibabejelentések kivizsgálása miatt.
A Sapphire Trixx és az EVGA Precision például azért nem annyira fájdalmas az AMD-nek és az NV-nek, mert ezekre a Sapphire és az EVGA saját supportot tart fent. Van saját hivatalos csatornája, és nem egy Unwindernek kell/lehet írni a Guru3D fórumára.
Semmi probléma nem lenne, ha az MSI felvállalná az Afterburner supportot, belerakná a szükséges pénz abba, hogy a felhasználók panaszainak legyen hivatalos helye, hivatalos formája, nem a Guru3D-n, vagy a világ egy másik eldugott fórumában... na meg legyen egy csapat, ami elvégzi a tesztelést a panaszokra. Ja, hogy úgy egy nullát hozzá kellene írni a költségekhez... az már nem tetszik, jó a Guru3D is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raggie #31957 üzenetére
A gyártók többi tuningappja. Mindegyik verzió már az új API-t használja. Elvégre a régit a második generációs Polaris, illetve Vega nem is támogatja, tehát ezek nem is lennének tuningolhatók egy külső programból az új API nélkül. A régi API-val hiába állítgatsz bármit, a meghajtó nem tudja értelmezni az adatokat.
Az egész mögött pénz húzódik. A gyártók számára az AMD új API-ja azért jó, mert egy csomó dolgot az AMD elvégez helyettük, így ők csak beletenyereltetik magukat a tutiba egy saját külső programmal. Ergo nincs többé szükségük például Unwinderre, vagy a többi ma még fizetett fejlesztőre, mert az AMD megcsinálja a munkájukat ingyen, és erre még gyártói garanciát is vállalnak. De persze csodálkozunk, hogy Unwinder nem kompatibilis egy olyan új API-val, ami hosszabb távon megszünteti a munkahelyét. Azért néha ránéz na.
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Raggie #31648 üzenetére
Nem.. dx 12 re lett a jatek fejlesztve de valamiert pc-n dx11-en fut es a wrapper miatt van a tobblet terheles meg a dupla masolasvedelem miatt valamint a nagy latotavolsag miatt is cpu igenyesebb. Akarhogy is, ez egy takolt valami pcre. Intel is benne van a buliban.. abbol a szempontbol hogy szoltak csinaljak mar meg ugy a jatekot hogy el tudjak adni a 6-8-10 magos uj procikat a gamereknek es legyen ami ugymond kihasznalja ezeket....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raggie #31404 üzenetére
Ha nem állnak be a CCIX mellé, hogy ezt a részt szabványosítsák, akkor igen, a gyártók keverése megszűnne. De még az sem biztos, hogy érdemes külön foglalatba kivezetni a GPU-t. Simán jobb ötletnek tűnik odarakni a CPU mellé ugyanabba a tokozásba, és akkor alacsony marad a rendszermemória elérésnek a késleltetése is a dedikált GPU számára.
Van még számos ötlet a tarsolyban. Az egyik ilyen a texel shading. Ez eleve teljesen függetlenítené a shadinget a raszterizálástól, tehát utóbbira jó lenne a tokozásban lévő GPU, míg a shadinget ki lehet helyezni egy PCI Express kapcsolaton beköthető gyorsítóra. Ilyen formában még a multi-GPU is baromira skálázódna, mert annyi szolgagyorsítót rakhatsz a rendszerbe, amennyi csak befér a házba.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Raggie #31178 üzenetére
Ezen az alapon meg a 980ti-vel is kicsit foglalkozni kell és úgy fog menni mint az enyém ami 1540/2000-en stabil volt,tartotta is az órajelet és még csak nem is egy über drága/válogatott/pedigrés példány volt
Na az a kari is simán elpáholta a fenti tesztben szereplő kártyákat.
-
cskamacska
addikt
válasz
Raggie #31167 üzenetére
Power limit kitolás, undervolt, meg még Vega64 BIOS rá, hogy jól nézzen ki. Akkor most az AMD a bányászokon kívül bacsisnak csinál kártyát, hogy így kell vele mókolni, míg a zenvidiánál tuningolni alig lehet, mert annyira felviszi alapból az órajelet amíg be nem melegszik. Hol van ilyenkor a minden verő AVFS és a Powertune?
-
sakal83
addikt
válasz
Raggie #30843 üzenetére
Igen. Amiről kiderült, hogy az AMD is csak viccből csinálta 2 hétig
AZ ára az 56-nak 150k. Ennyi és pont
Tehát az ára nem 399. A hiányról meg ne beszéljünk, mert nagy ívben nem érdekel. Gyártsanak többet.
Akkor még fennáll a kérdés:
Mi az előnye az AMD-nek jelenleg?
Teszem hozzá, hogy az elmúlt 12 évben az idő 95%-ban ATI/AMD-m volt. De most egyszerűen nincs ésszerű ok, hogy valaki AMD-t vegyen.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Raggie #30259 üzenetére
Még a 2016-os doom is max 16 szálig skálázódott max. Nitrous motorhoz hasonlóan az új id tech engine akár 38 szálig is fog tudni skálázódni. De hiába, ha igazából nem lesz tőle részletesebb a játék. Most az hogy monitorozás közben lássam mennyire vannak terhelve a magok már hidegen hagy. Már fps-t sem monitorozgatok, meg ki sem íratom képernyőre a többi adatot, pedig egykor cikket is írtam a témáról.
(#30258) HSM: Nem kell neked semmit sem bizonyítgatnom, persze hogy volt 6 magos procim. Játékokban ha felhúzom 4,7 ghz-re az i5-ös procit még mindig sokkal előrébb vagyok mint egy régi 6 magossal.
Hát a sok blog bejegyzésem mind személyes tapasztalatokról szóltak. Nem csak a levegőbe beszélek mint te.
A kofi kávé 6 magos procik s1151-re sem hoznak számottevő előrelépést majd a játékokban, a szintetikus benchmarkok meg a videó vágás nem érdekel. Ahogy a ryzen 1600 -1800x sem váltotta meg a világot. -
.LnB
titán
válasz
Raggie #29138 üzenetére
Emlékeim szerint az összes Fury borzasztó drága VGA-volt, nem csak az X. A 1070-nél jóval drágábbak. A 480 valóban előrébb van mint a 1060. Nem tudom számít e, hogy a 480 az 8GB-os a 1060-az meg 6Gb-os. Lehet nem.
(#29139) ->Raizen<- FH3-ban az AMD-seknek is volt bajuk. A topikban ezt rengetegszer kiveséztük. Mármint én a "városban beakad" problémára gondolok. Remélem te is. De azóta viszont teljesen eltűnt a próbléma ahogy te is írod.
-
válasz
Raggie #29126 üzenetére
Majd a rendes driverrel sokkal jobb lesz? Nem hinném, de javítsatok ki nyugodtan! Ki mit vár a későbbi drivertől? Én nem sokat. Mintha teljesítményben lemaradt volna az AMD a VGA-k piacán, a VEGA sem lett hipermegaűberbrutkó.
Pedig a szívemnek kedves gyártó nálam nem az NV. Ha lenne keretem erre a karira, kifejezetten mérges lennék; még jó, hogy nincs.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raggie #28829 üzenetére
Az Intelen múlik, meg később az AMD-n is, mert kell az AMD64 is, de utóbbi cég odaadja, ha az x86 megvan. Az AMD oldalán a licenceknek csak ára van. Lehet, hogy drága lesz, de ha kifizeti az NV, akkor viheti. Az Intel a probléma, mert nekik még sok pénz mellett sem éri meg az x86-ot osztogatni, pláne nem az NV-nek. De gondolom ezt majd meg fogja vizsgálni az FTC, mert az Intel már befenyítette levélben a cégeket, hogy aki emulálni mer, annak nekimegy. Ebből előbb-utóbb egy általános versenyhatósági vizsgálat lesz.
A hiányát amúgy túl lehet élni, csak az ideálisnál sokkal több memóriát kell pakolni a VGA-kra. Ha nem lesz megegyezés a Voltára, akkor 16-24 GB-os csúcsmodelleket is láthatunk majd, az optimális 8-12 GB helyett.
-
Asbee
veterán
válasz
Raggie #28442 üzenetére
Akkor most próbáld meg úgy értelmezni, rég volt amikor komolyabb szinten voltak ilyen problémák, fölösleges mindkét oldalon eltúlozni. Pont mivel sok összetevőből áll.
(#28443) ->Raizen<-: Ez is ugyanúgy túlzó példa. Közel sem voltak akkora órajel ugrások a temp limit miatt és custom profillal nem ugrált az semmit. Első napos vétel volt apróról a ref 290 használtam 1-2 hónapot míg a blokkok elkészültek rá. Ref hűtőt is elviseltem én, bár fejhallgató kellett.
(persze egy egyén függő), vízzel pedig imádtam. Jól hűtve egy nagyon jól sikerült kártya volt, csak sajnos 2-3 típusról lehetett ezt elmondani. Ha még az akkori jóslatok is bekövetkeztek volna.
-
arabus
addikt
válasz
Raggie #27627 üzenetére
A 3D mark score az 1080+7700k-val is és a ryzen 1800x+1080Ti-vel szinte ugyanaz.
A graphics és phisics score-ok pedig olyanok mint ahogy annak lennie kell
a gyengébb 1080-nál kevesebbek az erősebb 1080Ti-nél szépen többek.
A combined test a processzort méri.
Na ott bukott el a ryzen. -
mlinus
őstag
válasz
Raggie #27513 üzenetére
" Itt az RX 480 hozza majdnem a 980Ti-t.
"
Tényleg marhára szarkasztikus
Más:
Hardware Unboxed - RX 580 vs 1060
27 játékteszt, sok dx12, 1080p és 1440p. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Raggie #27396 üzenetére
Egyébként diszkrét esetben is a GPU-kért fizetnek nem?
Ha egy custom kártyát kiadnak, akkor nem az történik, hogy megveszi az ASUS a GPU-t, megpakolja RAM-al, kondikkal a nyákot, és dob rá egy hűtőt majd elnyomja azon az áron amit kitalálnak?
(Lehet rosszul tudom)A HBM2-vel még talán ez probléma is... mert az AMD felelőssége az interposer és a ram is. Mivel nehéz ezt így összerakni, sok a hibalehetőség, új még a tech... ezért gondolom kevesebb infrastrukturális terhelést jelent az AMD-nek, ha csak kifos 1 millió XBOX chipet, fix fejlesztés, könnyen kiszámítható megrendelés, nincs konkurencia, szét van optimalizálva és nem kell gondolni egy rakás olyan dologra mint a DVGA-knál. Multi purpose ipari felhasználás, tele olyan extra feature-okkel, amik csak zabálják a tranzisztort és kitudja, hogy mikor fogják használni a fejlesztők.
Konzolnál ez a probléma sincs, mivel ott a dokumentáció egy fix HW-re, onnantól a fejlesztők dolga szénné optimalizálni a játékot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raggie #27291 üzenetére
Az nem bug. A motor támogatja a dinamikus napszakváltozást. Tehát, ha tovább állsz egy helyen, akkor a napból származó shadow casting fény már nem olyan szögben világít be. Ez okozza az eltéréseket. Ha pontosan ugyanabban az időben történne a felvétel, akkor ugyanolyan szögből érkezne a fény. A számításigény egyébként ettől nem változik meg, mert a shader úgyis lefut, csak más lesz az output az eltérő input miatt.
(#27285) FLATRONW: Tükröződik, csak valószínűleg egy pár percet állt az egyik gép a felvétel előtt, és ez elmozdította a shadow casting fényforrás helyét.
(#27286) Yutani: Mindkettőn jó, csak mozog a fényforrás. Persze az ennyire erős visszaverődés nyilván egy dizájnhiba, de ezt nem a kártyák rontják el, hanem ilyen a játék. Őszintén szólva az eddigi CI címekhez képest...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- VR topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Synology NAS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest