-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #13226 üzenetére
Csúcs Fury-n víz lesz.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #13196 üzenetére
-
kalozhun100
őstag
válasz
Malibutomi #13199 üzenetére
XD
-
5ent1nel
aktív tag
válasz
Sponsored by nVidia?
-
Yllgrim
őstag
válasz
Majdnem megettem
-
gainwardgs
veterán
válasz
Malibutomi #13192 üzenetére
Arra vagyok kíváncsi mennyi tartalék van a fury-ban.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #13178 üzenetére
Az csak jó, ezek szerint erősen tartanak a Radeonoktól.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #13178 üzenetére
Vagy szimplán a WCCFTech, Computerbase, stb-stb oldalaknál hülyék dolgoznak. Az egy éves munkásságukat átolvasva, szerintem ennek sokkal nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy az NV lefizette őket.
De persze lehet utóbbi is, csak az nem magyarázza meg, hogy miért írnak más szempontból is totális baromságokat.
-
válasz
Malibutomi #13176 üzenetére
Ugyan már, előre nem lehet kifogni vitorlából szelet. A szél, majd csak pár nap múlva fúj, akkor meg tök mindegy lesz, hogy most ki mit bohóckodik melyik fórumon.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #13172 üzenetére
Sapphire csomagolás.
-
válasz
Malibutomi #13140 üzenetére
Mindenesetre valaki most megüti a bokáját, mert az azonosítót elfelejtették leradírozni róla
-
válasz
Malibutomi #13140 üzenetére
ez egy 290x nem?
-
Chiller
őstag
válasz
Malibutomi #13127 üzenetére
Ha ennyire bíznának a jó ár/teljesítmény viszonyban, akkor letarolnák a piacot, és nem három darab kártya érkezne...
-
mlinus
őstag
válasz
Aha.. és ilyenkor a nagyker aki már megvette a kártyákat mit csinál?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Hát a próféta beszéljen belőled,de félek fájni fog az az ár így is úgy is (oké csúcstermékekről beszélünk,de akkor is...).
#13070 alias zöld pikkelyes : Mondj ezt a birtok tulajdonos,csillivilli céges kocsival és egy titkos adatlappal...ez utóbbit írd csak ki ne szégyelld
players111 : A kis pikkelyes is vicces fiú...amolyan alapító honatya és egy moszkitó (verseny szerűen szívja a vérem
) keresztezéséből született...és persze mélyen tisztelt cimborám
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Malibutomi #13039 üzenetére
Ez bizony
A 850-es AMD-s ajánlottat viszont elszúrta,bocsi,nem emlékeztem pontosan...Ellenben az említett "bennfentes" fórumtárs is azt bizonyítja,hogy a megegyezés nem jött össze.Persze ez a jövőben normalizálódhat,de jelenleg bizony 959 dodo az ár.
players111 : Besírsz ha azt mondom hogy 980ti sli?
Per pill amióta bejött a jó idő állandóan cajgázok 1 hónapja be se rúgta a nagy gépet.Ilyen használatra lehet,hogy marad a persely a helyén és gyűjtögetek tovább...
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #13122 üzenetére
Igan az jó lenne.
Nem tudom mennyire valós, de itt is 1050-et írnak a Tri-x OC-ra, ha ennyi lesz akkor nem tudom elképzelni, hogy +200 mhz-t benne hagytak volna a felhasználókra bízva a döntést.
Egy másik korábbi cikkben is amúgy ezek az értékek voltak és gcn 1.1-el írták, hogy jönni fog.Szerk: Közbe rákattintottam a Sapphire R9 390X Tri-X OC-re. Érdekes, hogy 1x 6-pin + 1x 8-pin-al jön, nem pedig 2x 8 pin-el.
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #13115 üzenetére
Ha az a teszt amit Keldor is linkelt valós, akkor olyan sokat nem sikerült húzni ezeken a kártyákon. Pedig ez a 1050 mhz változat már custom lehet nem? Vagy mégis lesz belőle ref változat is?
Mindenesetre reálisabb, hogy egy 1400-1500-on pörgő 980 ellen a Fiji Pro lesz inkább az ellenfele. -
Geresics
addikt
válasz
Malibutomi #13086 üzenetére
Értem én, de ha jól emlékszem, a GTX960 64eFt-os árral indult. Jó, első nap 72eFt volt, de az már másnapra 64eFt volt... A $ akkor is 280Ft volt.
Mindenesetre már csak pár nap van a startig, és remélhetőleg a tesztekig is! Azt már féllábon is kivárjuk! -
Milka 78
nagyúr
válasz
Malibutomi #13022 üzenetére
Milyen 850? Abu is egyszer elszólta magát,hogy a gyártó 850-et akar,de a kereskedők ragaszkodnak a 950-het (csak nem találom a posztot).Ugya az nap mondta,hogy zokogni fogunk az árazáson.
Simán meglesz a TitanX ára ennek a karinak is ami ugye 960-ra vittek le. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #13022 üzenetére
Ilyen tesztprogramokban számíthat annyit, hogy kimutatható legyen hús-vér játékokban tényleg nem annyira.
Valakinek akinek van 290X-e 6 GHz-es ramokkal le kéne futtatnia egy ilyen tesztet, hogy látnánk ér e valamit. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #13011 üzenetére
Ezt mondtam. Sima átnevezésnél nem kapnak új nevet a chip-ek + a versenyképesség is megköveteli.
Csak az a baj, hogy a FUD pont annyira megbízhatatlan, mint a WTFtech...
-
válasz
Malibutomi #12996 üzenetére
a kenyéren talán pont nincs, mert alapélelmiszerekre talán más áfa van, de ettől függetlenül sok máson van sok adó, mégha itthon is készült.
-
válasz
Malibutomi #12970 üzenetére
jah, egyetértek a pozícionálással. A levegős fiji-k hőfokára viszont kíváncsi leszek, Ilyen felárral (cirka 50k) annyira nem szimpi a víz.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #12944 üzenetére
Az csak jó lenne nekünk vásárlóknak.Az AMD profitjának nem biztos.
Kínaiak már kacsingatnak az AMD felé.Várják hogy mikor süllyed el a hajó.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Malibutomi #12938 üzenetére
A vízhűtéses és a léghűtéses között vajon lesz valami különbség alapórajelek tekintetében?Kíváncsi vagyok hogy ez a ref léghűtés is olyan gagyi lesz-e mint a 290X-é volt...
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #12880 üzenetére
Hat kb ilyen jonak igerkezik ez a kartya
290X-t elpasszoltam, IGP-vel kihuzom Fury-ig
Amikor megjon ilyen fejem lesz mint Bale-bacsinakVajon lesz custom loop-ba illesztheto valtozatbol indulas magassagaban?
-
válasz
Malibutomi #12887 üzenetére
Ha a specifikációk igazak, akkor igaz az 54% is - 53%-kal erősebb ALU / TEX vonalon, 110%-kal ROP-ban, és 60%-ban sávszélességben (ez amúgy érdekes, mert korábban sokáig dupláról volt szó). Egyedül súlyosan setup-limites esetben nem lesz ennyivel gyorsabb, de olyat meg csak szintetikus tesztben látsz.
(#12892) Xmister:
Egyesek itt úgy gondolták, hogy ez lehetetlen...Egyesek továbbra is úgy gondolják
-
ffodi
veterán
válasz
Malibutomi #12887 üzenetére
Ha a számok körülbelül stimmelnek, akkor drukkolok az AMD-nek, hogy az általam (is) sokat emlegetett driveres részt ezúttal ne b@ssza el, és akkor nincs kizárva, hogy visszatérek hozzájuk, támogatom őket, és ezzel valószínű nem leszek egyedül.
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #12883 üzenetére
Ha igaz is az 54%, akkor az szerintem 4K-ra érvényes...
(#12886) Menthirist: Úgy-úgy...
-
válasz
Malibutomi #12880 üzenetére
egyetértek a giffel, csak erős is legyen
Viszont az ízlésemnek egy kicsit sokat vágtak a Pro-n (majdnem egy xbox one-nyit
), de majd meglátjuk mire képes. Így, mivel annyira nincs az XT-re pozícionálva (vélhetően inkább a 980-as felé egy kicsivel), érdekes kérdés lesz az ár/teljesítmény/hőmérséklet arány. A levegős XT lehet meleg lesz, a vizes drága, a pro meg aránylag (!) gyenge ezekhez képest
Az a 128 ROP viszont erősnek tűnik
-
schwartz
addikt
válasz
Malibutomi #12876 üzenetére
Ha igaz a 128ROP, akkor az nvidiat nagyon bevittek a malnasba (meg mindenkit)
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #12876 üzenetére
És belefér 300 wattba, azt is emeld ki.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #12846 üzenetére
Majd hetvege fele lesz valami, okosan kell ezeket ki-leakelni
Varom mar en is a benchmarkokatNa meg egy rendes vizesblokkal szerelt Fiji XT-t arral, tesztekkel...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #12839 üzenetére
Ocean Surface 280X elveri a 290X-et
290X és Hawaii külön WTF?
Particle-ben meg utolsó helyen kullog 970 is elveri...Nagyon interessanto egy benchmark
.Nvidia Ashley az a 780Ti, vagy mi a szösz?
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #12839 üzenetére
Ocean Surface Simulation-ben jól odatette magát. Így már könnyedén fogja kezelni az Nvidiás föld alatti óceán feature-öket.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #12807 üzenetére
Épp nézegettem a Mad Max játékot. Elvileg jön Linuxra is. Ez lenne az első Vulkán játék Abu85?
-
janos666
nagyúr
válasz
Malibutomi #12798 üzenetére
Hát a Vulkan-ról nem tudok semmit azon kívül, hogy létezik valamilyen fejlesztési stádiumában. A DX12-ről többet hallani mostanság (legutóbb pl. hogy a jelenlegi GCN GPU-k 11_x, a Maxwell-v2 már 12_x feature level-t ér, illetve most már a nyakunkon van a Win10 RTM). De ez így önmagában még nem ad közvetlen választ a Mantle jelenére, mert a Vulkan és/vagy DX12 legfeljebb csak a "nem túl távoli" jövő, még nem a jelen vagy közelmúlt.
A TrueAudio pedig egy külön mese lenne, ami nem kötődik szorosan a grafikus API-hoz. Ez jobban érdekelt, mint a Mantle, mert utóbbiról sejthető volt, hogy a DX12 lesöpri majd az asztalról, de a hangzás kérdése PC-n a Windows Vista óta egy kietlen sivatag, ami láthatóan nem érdekli az MS-t (legalább is PC-n), így kényltelen az ember valaki más személyében várni a messiest, aki életet lehet a pusztába.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #12759 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #12725 üzenetére
Ez világos, pont ilyen esetekben (nyílt világú játékok) lehet előny. De önmagában a +4 GB ram _szerintem_ kevés ennyiért (~130k), ha a GPU-n nem alakítanak.
Kérdés még, hogy a custom (jobb) hűtősek mennyibe kerülnek majd, a 8 GB-s 290X még mindig 150k körül van. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #12686 üzenetére
Ez a címe a cikknek de mindegy.
Viszont tudod mi a fárasztó az állandó kötözködésed az összes topicban. -
Bigemperor
senior tag
válasz
Malibutomi #12686 üzenetére
+1
szerintem is. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #12621 üzenetére
Én biztosra veszem, hogy újabb rev. A Tahiti és a Bonaire is megtartotta a nevét, mikor áthozták őket 2xx vonalra. Valami okának lennie kell, hogy a chip-ek is új néven szerepelnek. Valamilyen szempontból ezeknek újaknak kéne lennie.
(#12622) daveoff: Nem a név a lényeg, hanem a teljesítmény. Név miatt nVidiát vesznek a népek, ez a piaci kimutatásokon is látszik. AMD-t akkor vesz valaki, ha az adott kártya letesz vmit az asztalra.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #12618 üzenetére
talán egy jóféle hawaii?
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #12581 üzenetére
Én is azt látom valószínűnek, hogy tudtak javítani (remélhetőleg jelentősen) a szivárgó áramon. Akik levizezték a 290x-eket tudják tanúsítani mennyire más chip a Hawaii ha kordában van tartva a szivárgó áram alacsonyabb hőmérsékleten. Így még a tuningpotenciál is lehet erősebb annál, mint amilyen a Hawaii volt.
Közben Guru3D-n linkeltek egy svéd oldalt, "kiszivárgott" árakkal:
Lefordítottam magyarra1 svéd korona ~33-34 FT, ami azt jelenti 164-169e Ft körül saccolják a 390x-et.
-
válasz
Malibutomi #12552 üzenetére
Én meglepődnék, ha 1.0 rebrand lenne. Szomorú, facepalm-intenzív meglepetés lenne - inkább ne legyen.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #12552 üzenetére
Trinidad/Pitcairn (7850/70) néven hivatkoznak rá az újabb táblázatok is, biztosat úgy látszik ennél is csak a megjelenés után lehet majd tudni.
Új GPU nélkül nem nagyon tudnak más nem GCN 1.0-t odarakni, a Bonaire "előléptetése" eléggé WTF lenne... -
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #12514 üzenetére
Nem változott a tényállás, MS azt mondta, csak a GCN tudja a Tier3-at. Ez most is így van.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #12503 üzenetére
Tok felesleges vitazni ezen, sehol a veglegesDx12, de foleg jatekok nincsenek ra meg.
Jah,de fél éve amikor mi írtuk ezt a 980/970nél akkor zöld szemüveg volt rajtunk...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #12503 üzenetére
Ki mondta, hogy fog ? Ettől még több szintet támogat, az a két plusz feature kell a 12_1-hez. Az RB Tier 3 sehová sem kötelező...
Külföldi oldalakon is a FL van kihangsúlyozva, nem az RB...A lényeg az, hogy eddig az volt hangoztatva a GCN-nek full supportja van, most meg kiderül, hogy nincs...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #12498 üzenetére
Ti jöttetek állandóan azzal, hogy a GCN mennyi mindent jobban támogat a buta Maxwellel szemben, most hogy visszanyalt a fagyi nem kéne azzal jönni mennyivel régebbi...
És a következő Fury is GCN 1.2-es 12_0-val... -
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #12485 üzenetére
Mazli azert nem kell, a gond azokkal van amiket a kuka helyett anyagi megfontolasbol a R9 290X-re pakolt az AMD.
Ez sajnos az AMD helyzetenek a velejaroja.Igy utolag presztizsben (aminek anyagi vonzata is van) lehet tobbet artott a ceg maganak ezzel a huzassal, mintha inkabb kidobta volna ezeket a vacak GPU-kat.
#12487: 20 fok azert nagyon sok csak a programok, kulso/belso homerseklet, es a hazban levo eltereshez.
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #12479 üzenetére
Arról miért nem ejtesz egy szót sem, hogy sajnos baromira melegedős ez a chip és ez is szerepet játszik benne? Ha extra hűtést terveztek csináltak volna csak külön erre a sorozatra, az bizony elég szépen meglátszott volna az árcédulákon.
Ezek a hűtők, talán Asus kivéve, tökéletesen tették a dolgukat és szinte mind elég jónak számítottak.
Nincs minden embernek több 10 ezres háza jó szellőzéssel kialakítva. Ezért van sokaknak 95 fok limiten. Mondjuk a Giga nálam 1100-on extra házszellőzéssel is nagyon hangos volt de legalább gpu 85 vrm 95 fokban megállt.Nagy különbség van a vapor és a giga között, de a giga sem egy lespórolt elrontott hűtés.
Az az Asus.
Legalább is erre a kártyára.
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #12476 üzenetére
Ezt egyébként sosem értettem. Melyik hűtők vannak spórolva?
Giga:
MSI:
Asus:
XFX:
Tri-X:
Vapor-X:
Ezekről nekem az Asus-t kivéve nem a spórlás jut eszembe. Sok hőcső, elég jó kialakítás, xfx vrm hűtés mondjuk tényleg egy vicc. Mégis csak a Tri-X és a Vapor-X ami szinte kompromisszum bélkül, extra ház szellőzés nélkül is jól használható.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #12456 üzenetére
Azért ez durva! Majdnem a fele basszus!
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #12463 üzenetére
A vízhűtéses esetleg, a custom léghűtésesnél (pro?) ugyanúgy 2-3 ventis hűtő kell majd rá, szóval a rövid nyákkal ilyen szempontból nem sokat nyerünk...
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #12456 üzenetére
Ez túl kicsi, egy szép modolt házban kifejezetten csúnya
ilyen méret mellett valóban problémás lehet a hűtés megoldása -
válasz
Malibutomi #12445 üzenetére
A Tongában a ROPok tudtommal nem jobban semmivel - a delta color compressiont javították jelentős mértékben, és ettől a sávszélesség-limitált fillrate tesztekben nagyon előreugrott. Hardware.fr-éknél a reális számok látszanak a fillrate tesztben - ill. majd a Techreport tesztjeit lesz érdemes nézni, mert nemrég áttértek a B3D-féle testsuite-ra, ami mér effekt sávszélességet is (sajnos a 960 tesztben még nem azt használták).
A ROP-ok jellemzően a memóriakontrollerekhez vannak párosítva, mostanában 64-bites kontrollerenként 8 szokott lenni, ill. a Maxwellek v2-es GPU-kban 16. A Tahitiben csináltak valami varázslást, hogy ne kelljen 48 ROP-ot beletenni, de úgy fest, nem vált be.
A Fijiben elvileg lesz 4db 1024-es kontroller, és őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy ez milyen lehetőségeket / korlátokat jelent ROP fronton. A kiegyensúlyozott teljesítményhez szerintem 96 kellene. -
válasz
Malibutomi #12443 üzenetére
mi határozza meg hogy hány ROP lehet? Tudtommal (meg wikipedia szeirnt) a gcn 1.0-nál CU-nként volt egy ROP, ezért volt a 32 CU-s 7970-ben 32 rop. Bár a 7950-ben is 32 rop volt. A 290X 44CU-jához meg 64 volt. Mindegy, van akadálya hogy mondjul 96 ROP legyen? Szerintem gcn 1.2 ide vagy oda, 64 ROP azért kevés lenne egy flagshipre, de nem tudom hogy 96 lehet-e. VR-hoz szerintem kellene a sok ROP
-
FasirTrisa
csendes tag
válasz
Malibutomi #12421 üzenetére
Köszi!! hát a helyzet az, hogy régi - ha azt vesszük 2007-8 körül vettem a sajátomat (ugyanolyanom van, mint faternak) és az enyém vadiúj volt akkor - ha áramtalanítom, az enyém is csinál ilyet, de instant - kicsit hagyom, akkor jó - és nem szabad áramtalanítani.... fateré meg használt - kitudja mikori. köszi a tippet!
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #12433 üzenetére
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #12394 üzenetére
Hát.....sokkal szebb, mint a néni....
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #12394 üzenetére
Jól néz ki.
Csak legyen brutál gyors is.
-
válasz
Malibutomi #12385 üzenetére
5000 SEK az nem 534 euró, ami meg 166k? És ennél még lehet kicsit drágább is lehet, ha valaki boltból vesz.
"Remenykedjunk, hogy ha olyan kozel van a Ti meg a TX akkor az egyik Fiji felettuk a masik meg kozottuk vagy alattuk lesz "
Szerintem egyezzünk meg annyiban, hogy egyik Fiji se legyen a Ti és a TX felett árban (!)
Legyen mindkettő a TX alatt, max az egyik legyen a Ti felett, a másik alatt
de most már leesett hogy lehet hogy teljesítményre gondoltál
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #12388 üzenetére
Ohh, erről lemaradtam.
Én is úgy tudom elképzelni, hogy egy kártya lesz felettük, meg egy alattuk, közéjük elég nehéz lenne belőni bármit is, maximum árban lehetne...
De most akkor nem három Fiji lesz, azt írtátok ma is.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #12385 üzenetére
Akkor 140K egy 8 GB-os 290-ért
But why
... ez eléggé messze van a 110K-tól... értelme pedig semmi kb.
http://www.tomshardware.com/reviews/sapphire-vapor-x-r9-290x-8gb,3977-6.html
Érdemes ezt megnézni... FHD-ben 2-3 FPS 4GB vs. 8GB...
970 FHD-n ~10%-ot p..csáz rá a 8 gigás kártyáraFeljebb, akár 4K-ban meg harmatos amúgy is a kártya...1440p talán némi előny lehet.. de jegyezzük meg, hogy Vapor-x és alapból a határaira van húzva rendesen.
A nyócgigás parasztvakítás helyett akkor inkább adnák ki 4GB-al jó áron, ugyanis a vásárlók nagyon nagy részének még épphogy FHD monitora van.Na mindegy... majd kiderül úgyis
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #12383 üzenetére
TX és 980Ti nagyjából egy szint, pár % az eltérés, nem hiszem, hogy az AMD is ilyen közel tesz két kártyát. Ugye a TX egy prémium kategória sok rammal az NV-nél, AMD szerintem nem akar ilyet.
-
Komplikato
veterán
válasz
Malibutomi #12318 üzenetére
Heh, ez nagyon hajaz a Corsair Bulldog gépben lévő hibrid VGA hűtésre.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #12353 üzenetére
1 month ago
Á kösz! Akkor valamit benéztem, mert utóbbi időben is arról folyt a találgatás hogy 4GB-os lesz a HBM1 miatt és nem tudják megoldaniAkkor ez egy tévhitoszlató komment legyen mindenki számára.
-
válasz
Malibutomi #12348 üzenetére
Ha még pariban is lesz a teljesítménye a hasonló árban lévő kártyákkal, akkor jöhet
Bár ekkora árhézagot részben indokol a vízhűtés, de csak az nem indokolhat. Félek nehogy túl sokat vágjanak le belőle (256 mag még oké, a 3840 mag sem kevés, de remélem ennyi lesz max a vágás. Az kellene még hogy egy hbm-et is lenyisszantsanak)players111: hát a Titan X 400-a is az
-
válasz
furcsa, ezen 8+6tűs táp van oldalt, nem azt mondták, hogy 2x8 lesz? vagy az a fury?
-
válasz
lehet azon matrica lesz.
-
válasz
Malibutomi #12319 üzenetére
Hát a 360-370 azt úgy prezentálják,hogy online gaminghez,de itt ugye DOTA-ra-CS Go-ra és LOL-ra gondolnak és teljesítményét nem az R9-es, hanem a 7770-es VGA-hoz hasonlították. A 380-390 már érdekes,mert ugye ott már a memória sávszélesség egész magas,ezt 1140p felbontáshoz ajánlják, a 390X és a Fiji Pro és Fiji XT lesz itt az újdonság, 512kbit mem sávszél,8GB memória és világító feliratokkal. Állítólag a Fiji helyett az új név a Fury lesz !Az árak viszont biztatónak tűnnek.
-
Laja333
őstag
válasz
Hyriddel adják ki egyből?
-
válasz
Malibutomi #12260 üzenetére
Én továbbra is azt mondom, hogy a 980Ti 650 USD-s ára a legjobb indikátora annak, hogy a legerősebb Fiji gyorsabb lesz.
-
válasz
Malibutomi #12260 üzenetére
ha dx11 alatt ugyanott lesz, én már azzal is elégedett leszek. Mert ugye a dx11 csak egy terület a sok közül
-
válasz
Malibutomi #12244 üzenetére
Akkor megint felvetődik az a kérdés, hogy hány ROP lesz a Fijiben. Ha ugyanannyi, mint a Hawaiiban, akkor azonos core órajelek mellett átlagosan 40-45%-kal lesz gyorsabb, mint a 290X, és DX11-ben ez éppencsak kevés a GM200 ellen.
Ha 128 ROP-ot tesznek bele, akkor inkább 60% lesz az az előny, az már kényelmesen a Titan X felett van.
Ha esetleg meg tudják oldani a 96-ot, akkor 50-55% körül lehet gondolkodni.(persze, a fentiek mind feltételezik a 4096 ALU-t, az elb***ások nélküli 1.25GHz-es memóriát és az 1.2-es GCN verziót)
A "jelenleg lassabb" meg számos tranziens dolog miatt lehet. Driver, hűtési görbe, nem végleges órajelek, stb...
-
válasz
Malibutomi #12240 üzenetére
Hát felelősséget eleve nem ilyen oldalakon kell keresni
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #12231 üzenetére
Hagyd, szot sem erdemel, inkabb gyere este loni kicsit
Ja, meg logok egy sorrel, majd valamikor atugrok rOxfortba ha erdekel
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #12229 üzenetére
Gondolom lesz 380x is csak véletlenül írták kétszer a Radeon R9 390-t.
Azt jó lenne még tudni, hogy a Fury X kap e végül 8 gb vram-ot, vagy az is 4 gb-vel jön, mint a sima Fury.
A multi gpu vr változatról meg akkor egyelőre nincs hír. -
Geresics
addikt
válasz
Malibutomi #12195 üzenetére
Kövezzetek meg, de én megértem Őt!
Tegnap megnéztem az új Trónok harcát, és valóban 5 és fél év után végre megjöttek a mások!
Ráadásul ma hajnali 1:19-kor küldött az AMD egy levelet, hogy "It's Coming..."
Nos, aki ezt a két dolgot várja már hosszú-hosszú ideje, annak persze, hogy kattan egyet a fogaskerék!u.i.: a Trónok harcában csak annyira várta a közönség ezt, hogy még a South Park is többrészes epizódban figurázta ki a témát!
-
Laja333
őstag
válasz
Én se értem ezt. Hónapok óta lehet tudni mikorra várhatóak, de mindig az a "divat", hogy ezt szajkózzák.
-
válasz
majd nézd meg 3-4 nappal a bejelentés előtt... lehet el fogja érni a 5 "sosemjön" per percet
Lényeg hogy tudjuk kb mikor mutatják be (júni 24, csak hogy még egyszer itt legyen), addig pedig lehet mantrázni hogy sosem jön, lehet ellőni ugyanazokat a "vicceket". Ettől függetlenül aki ennyire pörög a témán, keressen magának valami hobbit.
Amúgy nem csak a fury vr lesz vr ready. Miért lenne, mikor el lett mondva hogy 970 és 290 körüli az ajánlott (!) gépigény. Ergo a 290/X, 390/X és a fiji-k is rendben lesznek vr-ra, ahogy nv oldalon a 970, 980 980Ti és Titan Z/X is (vagy persze gyengébb kártyák sli/cfx módban). Az újabb kártyák tudni fognak majd pár olyan feature-t ami még jobbá teszi őket vr-ra, de ennyi.
-
válasz
Malibutomi #12146 üzenetére
... hiszen ez a logikus konklúzió - 2-3 hetet igazán lehet várni. Nem? Nem. Az emberek többsége érzelmi alapon dönt, és nem bír várni. Ezért, bár az idézett konklúziókkal egyetértek, nehezen hiszem, hogy az eladások vissza fogják ezeket tükrözni.
-
válasz
Malibutomi #12146 üzenetére
Hexus aztán jól képben van. Szerinte a 390X Fiji lesz
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #12143 üzenetére
Árban meg beverik jól alá... akkor eltekintünk tőle hogy 400 Wattot eszik
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #12127 üzenetére
Ha ez igaz:
1002 -> AMD
1462 -> MSI
3070 -> Lightning
67C8 jó kérdésDevice Id: 1002 67B0 -> AMD R9290X
Subsystem Id: 1462 3070 -> MSI Lightning -
wjbhbdux
veterán
válasz
Malibutomi #12127 üzenetére
Ugyaninnen:
R9 380 4gb 199
R9 390 8gb 299
R9 390x 8gb 399
Fiji pro 4gb hbm 599
Fiji xt 4gb hbm 749
Fiji xt /xtx 8gb hbm 849
Fiji vr 2x8gb hbm 1399-14991500 dollár
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #12032 üzenetére
Viszont ha kb 1:1-ben kiadják a 290X-et, akkor mennyit fog fogyasztani ekkora tuninggal?
Kíváncsi vagyok egy 290X mennyit eszik mondjuk vízzel 1200 MHz-es magórajelen...Amúgy nem is értem ezt az egészet, kb 20 nappal megjelenés előtt azért már rég gyártásban kéne lenniük, vagy megrángatva átcímkézve a 290X-eknek...(Fijiknek is) Nem hiszem el, hogy nem csurran-cseppen valami fix infó. Más tech cuccoknál ilyenkor már rég kiszivárgott egy csomó minden... Mit titkolhatnak
Legnagyobb gigameglepetés tényleg egy Full Tanga lenne 290X teljesítménnyel, jobb fogyasztással, hasonló áron.
(#12033) -Solt- így legyen... Bár amilyen peches vagyok, megveszem a 290X-et, és abból meg majd direkt kispórolják "driveresen" a DX12-höz kellő erőt
Csak, hogy a 3XX rebirtheket is el lehessen adni...
(Mint a 270X/280X Active Sync kispórolást... )
-
zoli7903
csendes tag
válasz
Ha az ára nem is, de a neve már meg van.
http://videocardz.com/55763/amd-fiji-to-be-codenamed-radeon-fury#disqus_thread -
-Solt-
veterán
válasz
Nem, Abu azt írta (ha jól emlékszem), hogy a 390X lesz 7-800 USD... na most, ha a 390X tényleg az átnevezett 8GB-s, órajel emelt 290X lesz, akkor helyben is vagyunk!
Arról nem is beszélve, hogy annyit emlegetik a szoftveres részt... egy stabil 1200MHz-n ketyegő "290X" DX12 alatt lehet, hogy gyorsabb a 980-nál, akkor pedig simán el tudom képzelni, hogy erre építik a marketinget...
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #12029 üzenetére
Én Ipont néztem, ott a legolcsóbb 153K... emelt órajel, esetleg újabb hűtés, "újdonság", vagyis a 180-200K máris realitás... ha 180K-lesz az is sok, mert akkor a Fiji simán lesz 300K...
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #12015 üzenetére
Szerintem en mar megvarom a bejelntest, addigra minden kartya kint lesz a piacon, megnezzuk a teszteket es reagalunk...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #12011 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #11972 üzenetére
Mi másnak csinálna az AMD egy külön PC Gaming Show eventet ?
Szerk.: Nem lehetett biztosra tudni eddig sem, sőt volt olyan is hogy talán kinn lesz most meg az AMD egyenesen megtiltotta a partnereknek, hogy bármit is kivigyenek ami R300.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #11970 üzenetére
"AMD is expected to unveil its "Fiji" based high-end graphics card at E3 (mid-June, 2015), with a product launch a week after."
Ott lesz az E3-on illetve a Gameshown (mi másnak hostolnának egy külön showt ?) egyszerre lesz bemutatva a teljes széria, a boltokban pedig egy héttel később kapható (elvileg), az R300 többi tagja pedig azonnal.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #11968 üzenetére
Ahogy jelenleg állunk ebből pozitívat nehéz lesz...
Az E3-al párhuzamosan megrendezett GameShow-n lesz a launch, látszik mire megy ki a játék ez nem következtetés hanem tény, hogy elég negatív dolog ha a full széria rebrand - találgatós topicban úgy gondolom beleférnek az ilyen következtetések...Szerintem még Tonga XT sem lesz csak a sima Tonga.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #11958 üzenetére
A te lightning karid könnyedén lehűtötte.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #11956 üzenetére
Ja felhoztátok a custom (oc) kártyákat... Refkártyára mindig a TDP-hez közeli csatlakozókat raknak, ami ez alapján mondjuk 300-350W között, érdekes lesz ez a léghűtős verzióval, vagy az alacsonyabb órajelen jön.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #11951 üzenetére
Refkártyát a refkártyához hasonlítunk... Titan X-en 1x8 és 1x6 pin van pont annyi, hogy egálban legyen a gyári TDP-vel.
Elvileg a HBM-el spóroltak valamennyit, de akkor a GPU ilyen téren szinte semmit sem fejlődött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- További aktív témák...
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASUS GeForce RTX 5060 Dual OC 8GB GDDR7.VGA beszámitás,3 ÉV GARANCIA!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest