- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Mobil flották
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Yllgrim #18113 üzenetére
Ezzel konkrétan én semmi gondot nem látok. A HBM2 időzítése miatt lehet, hogy ebben a generációban a középkategória jön először - jöjjön is minél előbb.
A legnagyobb hülyeség az volt, amit tavaly nyáron csináltak - kiadtak egyben több kártyát, ezzel a komplett szériát egyetlen sajtómegjelenésre korlátozták. Ehhez képet a sötét oldal 4 kártyát adott ki 2015-ben, gyakorlatilag januártól 2-3 havonta egyet. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Yllgrim #18113 üzenetére
Nincs ebben benazas, az amd-nek minden szegmensben novelni kell az eladasokat, piaci reszesedest. Ha a kis gpu mar kesz, kidobjak amilyen hamar lehet, abban a szegmensben akkor az lesz a csucs, amig nincs NV valasz.
Ez az ev szerintem errol szol a 14/16nm-el, hogy megelozzek a masikat az uj kartyakkal. -
füles_
őstag
válasz
Yllgrim #18098 üzenetére
Igen,nekünk az lenne a legjobb ha egyszerre jönne mindkét vállalat az újdonságaival.De az AMD-nek rohadt jó lenne ha pár hónappal a Pascal előtt adnák ki az AI-t.Ami lehetséges hogy be is fog következni,ezt onnan veszem hogy GM 204-es GPU-kat raktak a Drive PX2-re amivel Huang hadonászott a konferencián,ez meg nem azt jelzi hogy nagyon jól haladnának a Pascallal.(ezt gondolom már olvastad másik topicban,és már külföldön is észrevették)
Ha hihetünk az AMD-nek akkor nekik már van működő Polaris GPU-juk.(#18099) szabadoslac
Azok a hőfokok teljesen rendben ennél a kártyánál,vagy ha alapjáraton annyi akkor csinálj custom ventillátor profilt az Afterburnerben.Az AMD oldaláról szedd le a legújabb 15.12-es drivert,mert a CD-n biztos nem a legfrissebb volt. -
füles_
őstag
válasz
Yllgrim #18096 üzenetére
Már én is meglepődtem hogy 2 hónap és itt is van az első példány
Csak a WCCFTech szokásos szarkeverése... De legalább most kiderült és nem márciusban,mert akkor mehetett volna megint az AMD szidalmazása.
Egy példányra én is beszeretnék nevezni,majd meglátom hogy mit bír a 4590 DX12 alatt.
-
daveoff
veterán
válasz
Yllgrim #18018 üzenetére
Aha, látom, de ez inkább találgatás volt, mint hivatalos, még azt sem lehetett tudni milyen néven, milyen GPU-val jön az új széria. De még így is csak pár hónap késésről beszélhetünk, a 290X-től számított másfél év így is teljesen korrekt. Én inkább azt nem értem hogy gondolták a 20-16nm-t, eleve azt írta Abu, hogy a HBM-hez, és interposer-hez mekkora tapasztalat kell, meg milyen bonyolult, és ennek ellenére elkezdték 20nm-en a tervezést, majd az egész vissza, és megcsinálták 28nm-en? Szerintem tervben sem volt a 20nm, ha igen, akkor komoly erőforrást pazaroltak, vagy azt felhasználják a kövi szériánál?
-
daveoff
veterán
válasz
Yllgrim #18016 üzenetére
De maga a kártya nem késett, csak nem 20nm lett, hanem 28nm. Amiket linkeltél, abban csak az van, hogy a 20-16nm gyártástechnológia késik, nem maga széria. Vagy valamit rosszul értek? Konkrétan az, hogy a Fiji széria késik, arra gondoltam, én ilyenre nem emlékszek. Az hogy módosították a gyártástechet, nem vonja magával a késést, akkor késett volna, ha nem módosítják.
-
daveoff
veterán
válasz
Yllgrim #18014 üzenetére
Én is pont ezt mondom, és a HBM-ről volt szó, hogy annak mennyi az előnye jelenleg, nem a GPU felépítéséről.
Fury X nem késett egy percet sem, 290X-hez képest 1,5 évre jött, a megszokott időben, kb ennyi volt 7970, és 290X között is. Csak a fanok várták előbb, nem volt semmi hivatalos info korábbi megjelenésről, vagy csúszásról, legalábbis én nem emlékszem.
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #18011 üzenetére
Nem a DX12-es játékok csúszása miatt állnak úgy ahogy, nagy hiba volt ennyire ignorálni a DX11-et ez látszik a vásárlók döntésén, mert az utóbbi 1-1.5 évben emiatt vesztettek lényegesen sok vásárlót...
Persze belehet "áldozni" egy generációt a DX12 miatt, csak elég sok dolog félresikerülhet, főleg egy amúgy sem stabil cégnél. Aki meg elégedett a mostani kártyája gyártójával nem biztos, hogy áttér arról ami már egyszer bevált - és 80-20%-os részesedés mellett ez már problémás lehet (az AMD-nek)...
Ha 30%-ra sikerül felkúszni az már "óriási" haladás lenne. -
daveoff
veterán
válasz
Yllgrim #18011 üzenetére
Egyelőre azt sem tudni, hogy egyáltalán DX12-ben jelent-e bármi előnyt a HBM, a felső kategóriában(mert jelenleg ugye csak ott elérhető). Annyi az esélye, hogy van előnye, mint annak, hogy nincs. Szóval ez is csak találgatás, vagy ígéret, vagy nem tudom minek nevezzem.
Mondjuk én nem is gondoltam, hogy jövőre jön az új generáció, AMD részéről túl gyors lenne, nagyjából 1,5-2 évet szokták tartani. NV pedig jönni fog, az tuti, így nehéz lesz bármit is elérni...
-
válasz
Yllgrim #18004 üzenetére
Ahhoz az 50%-hoz valami brutális előny kéne legyen... kb olyan hogy a VR csak tényleg AMD kártyával jó... vagy minden ársávban 15-25%-al gyorsabbak vagy ilyesmi... + 2-3 hónappal előbb jönnek ki.
Erre pedig igen kicsi az esély sajnos... ha lesz is javulás az nagyon lassú lesz, még akkor is ha tényleg egymással versenyképes termékek jönnek minden szempontból.
Nagyon valószínű hogy egy GTX980/70-hez hasonló "korábbi" rajttal megint az nVidia fog tarolni.
-
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #18004 üzenetére
ÁÁ ennyire gyorsan nem jön ki két generáció egymás után.
Ez az "itt az uj generáció" csak a két oldal médiájának generálta ijesztgetés a másik fél számára.
Kell másfél év egy generáció váltáshoz. jövő nyár vége vagy ősz a reális.
Ezt a generációt is zavarnák az új kártyák.
Amit írtál abból pont az "eros es sikeres marketinggel" rész a leghihetetlenebb)
Abba kellene hagyni ezt a Lisa Sue féle "AMÉZING"-et.
Ha hihetünk a roadmapoknak akkor az nvidiának a főkártyáján lesz HBM2 AMD nek meg a fő és egyel kisebb kártyán is. Tehát szerintem nem az Nvidia kártyáival kellene elsősorban megküzdeni hanem a management belső démonjaival. Játék támogatásokhoz ha van nvidia supported felirat ideje lenne AMD supported feliratnak is lennie azzal az 5% fórral, ingyen játékokkal. -
Tyrel
őstag
válasz
Yllgrim #17945 üzenetére
Igazán azért tartanám megjósolhatóbbnak ezt AMD oldalon mert nem csinálnak új GPU-t mint az nVidia... a GCN 1.3 teljesen jó, csak kicsit optimalizálni kell rajta meg levinni alacsonyabb csíkszélességre - tehát arra számítanék hogy a köv. generáció érkezése 80%-ban a gyárakon múlik... akik meg ugye a hetekben jelentgették be hogy sikeresek voltak a 14/16nm próbagyártások...
Szóóóóval?
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #17876 üzenetére
Jó nagy parti lehetett Japánban mert még senki sem szivárogtatott
(Lehet az AMD fogva tart mindenkit a megjelenésig)
Guru3D-n linkelték [link] elméletileg jövő heti megjelenésről volt szó.
A shader fordítós pletykát meg máshol is olvastam már, mindenképp jó lenne valami legalább overhead ügyben... -
rocket
nagyúr
válasz
Yllgrim #17859 üzenetére
50-50% nem biztos nagyobb arversenyt general, mint mondjuk a 60-40%, benne van a veszely, hogy 50-50%-nal jollakotta vallnak a cegek es arverseny helyett, arat emelnek.
Piaci reszesedesnel sokkal fontosabb a profit, 40%-os negyedeves piaci reszesedessel el lehet erni nagyobb profitot, mint a konkurencia 60%-kal.#17860: Az nem lesz konnyu, az se segiti az AMD-t, hogy a low-level API-k terjedese megfeneklett mar az elejen.
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #17698 üzenetére
Ezek a HBM2-es fejlesztések mind nagyon érdekesek, de az 500MHz-es sima HBM-re sem kaptunk megfizethető áron fejlesztéseket. Egy R9 380-as videókártya 75-85ezer környékén van és akkor a Fiji teljesitményéhez közeli megoldásokat szóba sem hoznám. Fiji és Nano is milyen drágasság lett, akkor ezek az új fejlesztések milyen áron kerülnek majd be...
-
füles_
őstag
válasz
Yllgrim #17698 üzenetére
Szerintem úgy lesz hogy tavasszal az AMD és az NV is piacra dobja a GDDR5X-es kártyáit,majd pár hónap múlva az AMD a Greenlandot HBM2-vel és utána valamikor az NV a GP100-at.
Egyébként még szép hogy azt mondta az NV mérnök a Pascalra hogy awesome,mi mást mondhatott volna?
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #17191 üzenetére
Hát most nem haza beszélek de hogy kijött a 950 és 12 új kártya jelent meg rá.
A Fury meg kint van x hónapja és 3 Pro modell és 1 X van belőle azért ez... érted.
Nekem is csípi a szemem hogy nincs választék, jöhetne pár Hybrid is.
Szóval azért lenne még mit tanulni, a szabad akarathoz választék is kellene. -
törölt tag
válasz
Yllgrim #17085 üzenetére
Mondok egy hasonlatot.
Ipari forradalom hajnalán vagyunk, mindenki 10 lóerős gőzgépet használ.
Nvidia kihoz egy monumentális 20 lóerősTitán gőzgépet az AMD meg kihozott egy benzines Fury motrot ami 15 lóerős. Az emberek meg eldöntik hogy nekik mi kell.
Nem mindig a sebesség a lényeg. -
törölt tag
válasz
Yllgrim #17083 üzenetére
Érdekes.
De azzal vitáznék hogy a rosszat követni és toporogni jobb vagy az egyik kitör és értelmes eredmények jönnek akkor melyik a jobb.
Könnyen előfordulhat egy monopol helyzet, de szerintem abba a versenyhivatal beleszólna.
Szerintem a legtisztább az lett volna ha lenne egy egységes direct x a két fél meg ír magának saját apit, amd nél a mantle és az nvidia is írna egyet. De ez nem azért nem történik meg mert nem történhetett volna hanem az Nvidia képtelen lenne rá, ők videókártyákkal foglalkoznak.
Amikor ez első "vudu" vagy S3 trió kijött akkor se mondta senki a piacnak hogy más nem jöhet ki, ők megcsinálták nekik bejött. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Yllgrim #17071 üzenetére
Ez a vicces mindenki ezzel jon, hogy az NV a jelen, az AMD meg csak igerget...nem igazan ertem.
A 390 van olyan eros mint a 970 DX11-ben? Igen.
A 390X van olyan eros mint a 980 DX 11-ben? Kozel, es ugy ez egy ocska ket eves atnevezes.
A Fury nem lett Titan X vero, de azert boven jo a teljesitmenye DX11 alatt is.
Egyebkent meg mindegy, mert ha TX vero lenne is, akkor is okadnanak ra akik most teszik. Lasd 290X. Elverte a Titant? El. Akkor meg mi jott, jaa csak ennyivel, sokkal tobbet vartam, meg kazan..igaz hogy a custom hutokkel egyeltalan nem volt az, de az mindegy, Van rajta kalap vagy nincs rajta kalap, ami AMD az mindenkepp ocska, ami NV az mindenkepp jo. Ennyi.(#17072) janos666
Én leírtam a saját szubjektív véleményem a belinkelt tesztekkel és az erre vonatkozó korábbi megjegyzésekkel kapcsolatban.
Te mit tettél hozzá a témához azon túl, hogy nagyvonalúan lenézel, mert nem értesz velem egyet?Mondjuk kijavitottam a butasagot amit irtal, maris hozzatettem a temahoz.Ha azt irod elsore is hogy ujabb technologia akko rnincs vele semmi bajom. Azt nem tudhatom hogy mast gondolsz mint amit irsz, vagy csak nem tudod melyik mikor jelent meg. Ez meg nem eltero velemenyek dolga, hanem teny hogy 3 het van kozottuk.
AMD meg azert nem nyult bele melyebben a GCN-be, mert egyreszt egy eves intervallumra nem jovedelmezo kihozni egy full uj chipet(vagy tobbet), masreszt a prioritas most a 14nm-en van epp emiatt, harmadreszt nem lett volna ertelme kiherelni dolgokat a chipbol, mikor a DX12-vel pont arra mozdulnak a dolgok hogy vegre kihasznaljak a tudasat. Az NV pascal sem lesz mar ilyen herelt mint a MAxwell, inkabb fog a GCN fele lepni tudasban.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Yllgrim #17068 üzenetére
Az a szomorú, hogy a 3XX start, Fury-X/Pro start, Win 10 csodadriver (egyáltalán meghozta az 5-30%-ot DX11-ben?) után ezt is sikerült 1:1-ben elszúrniuk... az ígéret az volt, hogy Nano majd kijön és addig összeáll a HW SW csomag egybe. A HBM-es Fury pedig azt a teljesítményt hozza, mint a 980 Ti DX11-ben. Én is Titánverést vártam ettől. Biztos majd finomodik, meg javul meg stb...csak első DX12 benyomás mégis ez a Furyval, amit erre találtak ki.
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #16411 üzenetére
Azt sokan várják hogy 16 meg 32 Giga legyen a kártyákon, de előszöris szerintem lesz az másfél év is másodszor ha most 250 ezer körül vannak a nagy kártyák akkor szerinted 32 Giga HBM el mennyi lesz ?
Meg azt a múltkori cikkbe is leírták hogy az AMD vel ez egy út , a másik út a Nvidiánál a nagy GPU de ők már ennél a sávszélességnél nem tudnának rárakni HBM et. fél milla alatt nem kapnál Titán X et ha kihozták volna.
Teljesen mindegy mi jön ki jövőre A HBM 2 es kártyák 300 körül lesznek és itthon emiatt már érdektelenek is lesznek. -
Komplikato
veterán
válasz
Yllgrim #15385 üzenetére
A minimum of 8 GB of system memory.
For dual-card installation, a minimum of 16 GB of system memory is
recommended.Ezek után nem meglepő egyből után a 64 bites rendszer erősen ajánlott.
OFF: Hülye kérdés, vannak olyan erős rezgéscsillapító csavarmentes rögzítések amik az ilyen 12x12 vagy akár nagyobb vízhűtéses venti helyre szerelhető radiátorokat stabilan megtartja?
-
-
válasz
Yllgrim #15381 üzenetére
"To be fair, could you unlock Titan X voltage at launch? Not with Afterburner."
pláne ezek mellett:
"What I like about Fury the most, it runs so cool it's crazy, sub 40c at all times, complete silence and it looks absolutely awesome, also zero coil whine as well."
mindegy, javaslom kattanj le az oc fórumról és ne refreshelj másodpercenként
így csak a saját dolgodat nehezíted meg
én pl most vettem meg a Transistort, megyek ugrok is fejest bele, amíg haverral el nem kezdjük a szokásos esti LoL partinkat
-
válasz
Yllgrim #15377 üzenetére
nem látom értelmét hogy feszültség lockolva legyen. lehet valami olyan verziót kapott idő előtt, de ez túl átlátszó és túl gyorsan kiderülő dolog lenne ha általános lenne. Azt mondták tuningolni lehet bőven, van rajta 500 wattnyi hűtés, 375 wattnyi táp... egyszerűen logikátlan lenne voltage-lockolni, ami 5 percen belül kiderül, és a nagy rohanásban max egy sorozatnyit lehetne elpasszolni mielőtt ez kiderülne.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Yllgrim #15367 üzenetére
Van par funkcioja es supportja AMD-nek ami miatt nalam tobbszorosen hatekonyabb az AMD VGA mint az Nv.
Pl? Eszemben sincs nv vs AMD vitát szítani, csak érdekelne. Én most tökéletesen elvagyok nv-vel, de a köv majd használt Fury lesz. Funkciókban és supportban szerintem most még egálban vannak. Meg van olyan ami AMD-n kevésbé támogatott, azok a melós dolgok. Filmvágók még mindig jobban szeretik, illetve pl sokat bosszankodtam, hogy a fos Matlab csak CUDA-t támogat, pedig rengeteg GPU számításos kód elérhető.
Szóval ott van az igazság szerintem, hogy mindkét gyártónak vannak előnyei és hátrányai. Tényleg ilyen igények és szempontok alapján érdemes VGA-t venni.
-
Jack@l
veterán
-
-
válasz
Yllgrim #14968 üzenetére
Amúgy úgy nézem vannak még akik nem kapnak... úgy néz ki az amd bedurcizott az olyanokra, akik szemétnek titulálják a termékeiket meg hasonlókra. legalábbis az első körös osztogatásból kimaradnak. Persze lehet hogy most a leakelőket kollektíven bűntetik, passz, bár nem ezt mondják mint ok (bár eredeti reakciót nem láttunk, csak azt amit a készítők írtak mint kifogás, itt ugye nem lehet teljesen kizárni a sértődöttséget ebből az irányból sem. Ahogy hallom, volt aki amiatt sírt twitteren hogy bejelentés előtt nem kapott tesztpéldányt)
ennek ellenére elég gáz, mert ugyanúgy cenzúrának minősül, mintha lefizetnének valakit a véleményéért. Semmiképp sem jó pont az amd részéről, nem kellett volna ezt tennie.
-
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #13913 üzenetére
Én már anno is berzenkedtem a mobil eszközös időszámítás mindenható mivoltát szugeráló jóslatokkal szemben.A mezei user ugyanis szerintem ,nem csak út közben létezik.Van csórikámnak valami nyeszlett kecója, albérlete, sátra, barlangja, ahol szeretné letenni a seggét a nagy foteljébe és játszani,netezni a még nagyobb kijelzője előtt.Én már akkor se hittem az egérmozi isteni eljövetelében.
Mindenesetre,ha már AMD jósda ez a topik,akkor a " szakértő urak írásai alapján ennek a generációnak már "megszületnie se lett volna szabad.hiszen mára mennie kellett volna a levesbe a DVGA korszaknak.Nem teszem offba azért se.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Yllgrim #13913 üzenetére
Úgy, hogy bejön az 1440p, 4K, VR amire még CF/SLI-ben is kevesek szinte a mai kártyák, kizárt, hogy egy APU elég lenne fotórealisztikus grafikához. Ez most óriási hajtóerő a DVGA piacnak...kihalni biztos nem fog.
Egyszerűen más a szerepe, DX12-ben ott rejlik a valódi multi-GPU támogatás, akkor egy IGP nagyon szépen ki tud egészíteni bármilyen DVGA-t.
(#13914) HSM Amúgy ja elfér azért egy kis konkurencia/alternatíva beszélgetés is, csak tényleg sok már az AMD savazás, megértem ha takarítanák.
Viszont ha kihozzák a rejtett erőforrásokat a Hawaiiból az új driverrel, akkor simán lehet jó alternatíva. Ha valamelyik játékban tényleg ekkorát fog gyorsulni, akkor megér +100 Wattot is... Főleg ha becsökken az áruk még.
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #13506 üzenetére
Hogy is jön ide a DX12/Vulkan ? (Az meg, hogy az AMD-nek mennyi köze volt/vagy nem inkább hagyjuk egyértelmű válasz úgysem lesz rá...) Ugyanúgy elérhető lesz nV kártyán is, exkluzív featurekről volt szó...
(#13508) -Solt- : Miért ? Szerinted DX12/Vulcan mellett mi értelme van egy gyártó exkluzív API-nak ha DX11 mellett sem volt, pedig jobb nála ? Hány Mantle játék jött/jön az éven ? 1 vagy 2.
-
Jack@l
veterán
válasz
Yllgrim #13506 üzenetére
"DX12-Vulkan-t se hasznald, az meg a kanyarban sem lenne ha az AMD nem kenyszeritette vona ki, maradj DX11-en"
Látom még mindig hiszel a mesében... Amd csak kiugrott a konzorciumból előre egy saját kártyára összefércelt implementációval, a specifikációkat már évekkel az előtt elkezdték MS-ék tárgyalni.
-
westlake
félisten
válasz
Yllgrim #13361 üzenetére
Olvastad már a topik címét?
Ha várnunk kellene a megjelenéssel, akkor teljesen felesleges a topik. Miért nem töröltetjük?Ezek szerint a VC-s benchmark kamu lenne? Miért ne tükrözhetné a valóságot?
#13362: Minden bizonnyal én siklom el mindig afelett, hogy az AMD milyen hatalmasat innovál a vízhűtés alkalmazásával. Shame on me.
"Szamtalanszor latom beallitva az nvidiat mint premium kategorias gyartot (csak tudnam minek mikor egy vacak kommersz szamtech ceg)."
Igazad lehet. Bár éppen most hasonlítottam össze a két gyártó tőzsdei értékét. -
törölt tag
válasz
Yllgrim #13218 üzenetére
Azért linkeltem ide mert kedden gondolom megjelenik a "csúcs" Radeon és rögtön össze tudjuk hasonlítani ezzel a táblázattal.
"egy benchmarkon kivul meg par percen kivul jatekban" Miért kell belekötni? Illetve mire alapozod ezt a kijelentésedet? Jelen voltál a teszten?
-
TTomax
félisten
válasz
Yllgrim #13211 üzenetére
Mit nem tudunk?Hogy a Crysis 3-hoz nem lesz elég egy gpu 8K-ra,de még 6K-ra sem az tudjuk.Mert azt ugye te se gondolod hogy Fiji XT négyszer erősebb lesz mint a 290X.Mert még akkor is kevés lenne.
(#13213) schawo
Hát az még nagyon messze van,Ki tudja még milyen limitek lesznek SFRben... -
-
daveoff
veterán
válasz
Yllgrim #12788 üzenetére
Én is inkább csak kíváncsi vagyok, venni most biztos nem fogok, max jövőre. Meg engem egyébként is csak a teljes értékű, kompakt vizes cucc érdekelne, de az meg biztos drága lesz. Arra azért már nem vesz rá senki, hogy 200k felett vegyek egy szaros VGA-t.....
Azt találgatom hogy a fury ver a TX-re egy laza 20-30%-ot
Ja, a mesébe.....
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #12540 üzenetére
Köszi,mindig tanul az ember valamit, ez a hátránya az autodidakta tanulásnak és a kevés iskolai végzettségnek ( az is inkább esti,felnőttképzés,mindegy azért a 'nyócat megcéloztam csak sikerül valamikor )
(#12542) Yllgrim Az a baj,hogy csak a két véglet érdekel, vagy Marcel Proust, vagy Immanuel Kant ot olvasgatok esténként,vagy csak pöttyös fedelű könyveket és ezeket nehéz beépíteni és alkalmazni a hétköznapokba.
-
-
válasz
Yllgrim #12153 üzenetére
Én szívesen elhiszem mindenkinek egyenként, hogy racionális elvek alapján vásárol (na jó, majdnem mindenkinek
), de 10-ből 8-9 ember akkor is elsősorban érzelmi alapokon dönt, legfeljebb ügyesen racionalizálja magának. Ha pedig több tíz-/százezres inventory-t akarsz mozgatni, akkor a k***a statisztika a fontos, nem a ráció.
Btw. ha a 8GB-os Fiji Pro érdekel, akkor lehet, hogy nem leszel happy customer... -
válasz
Yllgrim #12153 üzenetére
Te érzelmi alapon AMD-t szeretnél. Legfeljebb nem jön össze, ha olyan lesz az ár, vagy a teljesítmény. Nyilván, akkor neked várni érdemes.
Aki érzelmi alapon NV-t szeretne, az meg vásárol.Kevés az, aki összegzi a 10-15 tesztoldal eredményeit, mellé teszi az aktuális árlistákat, mellé a 10-15 oldal zajszintmérésének átlagát, létrehoz egy formulát, ami számára kifejezi a zaj-sebesség-ár érték arányt, és a lista első helyezettjét megveszi. Csak azért írtam, mert én annó tényleg így vettem a 6870 VaporX-et
Az előtt sem, azóta sem, mindig meghagyom benne az érzelmi szálat. Túl nagy meló is volt, és mégsem tudtam igazán szeretni azt a kártyát. Talán azért is mert ennyire szintetikus volt a vásárlási döntéshozatal, nem kötődött hozzám érzelmileg.
-
-Solt-
veterán
válasz
Yllgrim #12153 üzenetére
Hát én 4K monitort tuti nem vennék még... valami FreeSync 27", 1440p még oké, de 4K... korai az még...
Az AMD-nek már nem kell összeszednie magát driverek terén, az új APIk-l a fejlesztők térfelén pattog a labda, amiből lesznek is meglepetések szerintem!
(#12159) schawo: Most tuti kiröhögtök, de nekem az is számít, hogy néz ki egy kártya... tudom, hogy úgysem látom csak akkor amikor beteszem a gépbe, de a tudat akkor is fontos! A 780 is azért vett le a lábamról, mert egyszerűen gyönyörű az a kártya... a ref 290X meg bűn ronda volt!
No meg nekem idáig bevált az, hogy ami a szépérzékemet kielégíti, az jól is működik...
-
-Solt-
veterán
válasz
Yllgrim #12153 üzenetére
Ha jövőre a VR-hez úgyis az új széria érdekel, akkor most totál felesleges a 8 GB-s változat... főleg, ha 1080p-n játszol. (szerintem)
(#12156) Menthirist: Asszem én kivárom, hogy mennyi vramot emésztenek 1440p-n, és annak függvényében döntöm el, hogy melyikre csúszok rá...
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #12044 üzenetére
Álmodj királylány
Upcoming AMD Radeon Flagship To Be Called Fury – R9 390X Is Based On Enhanced Hawaii
Haladunk, most már "enhanced". Bár ha csak ennyi, az még mindig kevés:
"The R9 390X and R9 390 however will get updated versions of Hawaii with faster clock speeds and faster memory sub-systems as well."
-
válasz
Yllgrim #11883 üzenetére
Egyetértek, igazából teszek arra hogy mások (pláne fórumon random emberek) mit mértek, szemmel látom hogy mekkora a performance hit TressFX és Hairworks alatt a saját gépemen. A witcher az elég stabil 60-ról 40 körülire esik, ami barátok között is 35-40% körüli esés. Tressfx pedig olyan 15 körül van ha jól emlékszem.
#11889: igen, én is így tapasztalom.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Yllgrim #11611 üzenetére
Megy ám a malmozás, hogy hova is jön a Fiji...
Azt nézem, hogy ha az a teszt hiteles, és a Fiji XT hozza amit pletykáltak, vagyis a 290X másfélszeresét, akkor az bizony egál a Titan X-szel.
Vadabb fantáziával még arra is lehetne gondolni, hogy a 980Ti a kis Fiji ellen jön.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Yllgrim #11597 üzenetére
Arra azért számíts, hogy az verni fogja a Titánt árban, és egyelőre nem is lesz igazán mit meghajtani vele. Oculus majd csak jövőre jön, a hozzá való játékok meg, amik rendesen ki is használják ezt a 2GPU-s VR-Edition cuccot elvileg meg még később.
Lehet az eredeti megérzésedre kéne hallgatnod és majd 4xx-ből behúzni a nagyvadat. Akkorra már a ZEN körül is tisztul a köd.
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #11584 üzenetére
Tudnak rárakni többet ? Nem. Elég lesz e ? Talán/részben...
És az első a lényeg, a 290X-ből is jött 8 GB-s kiadás (meg annó a 7970-ből 6 GB-os) mert volt rá igény és mert nem volt technikai akadálya. Tehát nem azért jön 4 GB-vel mert elég lesz, hanem mert nincs más választásuk, eddig mindig pont az AMD volt aki a VRAM-mal nem spórolt.
Játékokban pl. tavaly ősztől kezdtek jönni olyanok amelyek már 3 fölött és 4 közelében használnak, hogy most/jövőre mi lesz azt senki sem tudja... -
válasz
Yllgrim #11584 üzenetére
szerintem hogy elég-e vagy sem, megint csak tipp kérdése. Elég lehetne, amennyiben minden fejlesztő abba az irányba mozdul hogy elég legyen, de lehet hogy az élet megcáfolja a helyzetet és továbbra is marha sok vramot fognak lefoglalni. Akkor meg nem lesz elég, jön az hogy Abu már megint kamuzott, stb.
Szerintem biztosat nem lehet mondani. Ha a fejlesztők is úgy akarják, természetesen elég a 4 giga 4k-ra is. Sőt erre jobb lehetőségeik lesznek mint eddig. Ugyanakkor hogy a fejlesztők mekkora része fog érdemileg és ténylegesen használni ebből dolgokat, már nem megtippelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest